Jump to content

Sony Xperia Z3 Compact

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από τις 232 που κυκλοφορούν, έχει καμία θέμα με ελληνικά πχ σε μηνυματα κλπ, ή ειναι ολες κομπλέ, γνωρίζουμε τίποτα?

Έχω το μεγάλο Ζ3 δλδ, αν μπορείς βοηθα γιατί δεν σκαμπαζω από ρουτ και αλλαγή ρομ... Καλύτερα η 4.4.4 που αν δεν μ'αρεσει η λολι να ξαναγυρισω! Thanks!

ΥΓ Ένα ένα τα βηματακια ε, μην το κάψω και δεν έχω τηλ μετά :D

Αν είχα διαβάσει καλά, κάποιες είχαν θέμα με τους 160 χαρακτήρες στα μηνύματα ?

καλημερα παιδες, καταρχην δεν ειναι προβλημα με τα ΣΜΣ αλλα αφορα την υποστηριξη ελληνικων.. αν μια ρομ δεν προοριζεται για ελλαδα ειναι πιθανο να μην υποστηριζει ελληνικους χαρακτηρες και να γραφεις 70 χαρακτηρες και οχι 160 ανα μηνυμα.

Δεν ξερω ποιες ρομ υποστηριζουν ελληνικα γενικως, σιγουρα η δικη μου υποστηριζει την οποια εχω σε ftf αλλα την 4.4.4 και σας τη δινω για Ζ3compact και πατε στην 5.1.1 με update, αλλιως πρεπει να βρειτε ελληνικη ρομ ή καμια αλλη που θα σας προτεινει αλλος. Πχ η δικη μου δεν ειναι η ελληνικη αν και με το που κανεις εγκατασταση προτεινει ελληνικα, ομως δε νομιζω ναναι η ελληνικη, δεν το εχω ψαξει κιολας αλλα δε με απασχολει.

Αλλιως μπορεις με αλλες εφαρμογες να γραφεις ελληνικα ΣΜΣ με 160 χαρακτηρες, προσωπικα δεν το θεωρω κακο να βαλεις 3η εφαρμογη αλλα γενικα σαν τακτικη εχω με το που παρω μια συσκευη, αν δεν υποστηριζει ελληνικα να της βαλω ρομ ελληνικη..ειδικα στη σονυ οπου δε χανεις εγγυηση.

Οσο για την διαδικασια αλλαγης ρομ φιλε jmarousakis η διαδικασια ειναι η εξης:

Βαζεις το flashtool στο pc σου, και βρισκεις την ρομ που θες. Την βαζεις σε συγκεκριμενο φακελο του flashtool και ακολουθεις τις οδηγιες του λινκ που σου εδωσαν..

Για να παιξει το flashtool πρεπει να ακολουθησεις τις οδηγιες: http://forum.xda-developers.com/xperia-z/general/tutorial-how-to-flash-stock-roms-t2240614

ειδικα για 8αρια windows εχει μερικα βηματα ακομα..

Γενικα σαν διαδικασια ειναι αστεια, απλα θελει να τα κανεις προσεκτικα..

Αφου εχεις εγκαταστησει το flashtool Και εχεις εγκαταστησει τους drivers για το κινητο σου οπου για τα 8αρια θελει παραπανω διαδικασια για να μπουν οι drivers, κλεινεις κινητο, πατας τον κεραυνο για φλασαρισμα εφοσον εισαι ετοιμος (δλδ εχεις τη ρομ στον φακελο που πρεπει) και πατας το volume down στο κινητο (ειναι το αντιστοιχο του κουμπιου back Που δειχνουν οι οδηγιες μιας και δεν εχουμε τετοιο κουμπι πλεον) και συνδεεις το κινητο. και σε 2 λεπτα εισαι ετοιμος.

Οπου ρομ εννοουμε το ftf αρχειο, δηλαδη την εκδοση λογισμικου που θες να περασεις στη συσκευη σου.

Για το Ζ3 δεν εχω καποια ρομ, καλο θα ηταν να ζητησεις απο το θεμα του κινητου αυτου κανα λινκ. Για τη διαδικασια αν καμια μερα αποφασισεις να κανεις την αλλαγη, μας το λες να εχουμε το νου μας.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Είναι χάσιμο χρόνου να περάσει κάποιος την 4.4.4 κάποιας χώρας για να πάει στην 5.1.1, όταν μπορεί πολύ πιο εύκολα να κατεβάσει κατευθείαν την 5.1.1 που τον ενδιαφέρει και να την περάσει με τον ίδιο τρόπο.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Ανοίγουμε το Flashtool και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Xperifirm (είναι το τέρμα δεξιά εικονίδιο), στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε το Ζ3 Compact και μετά την έκδοσή μας (5803 ή 5833). Στη δεξιά στήλη μας βγάζει μια λίστα με όλες τις roms (branded και unbranded) που υπάρχουν. Κάνοντας κλικ πάνω σε αυτή που θέλουμε μας την εμφανίζει στην τέρμα δεξιά στήλη και εκεί κάνοντας κλικ μας ανοίγει ένα παράθυρο όπου πατάμε "Download" και τέλος. Μόλις κατέβει η επιλεγμένη τοποθετείται αυτόματα στο φάκελο με τα firmwares του Flashtool και μπορούμε να την φλασάρουμε με το γνωστό τρόπο.

Η διαδικασία του κατεβάσματος και φλασαρισματος πλέον ειναι τόσο απλή σαν παιχνιδάκι :)

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Είναι χάσιμο χρόνου να περάσει κάποιος την 4.4.4 κάποιας χώρας για να πάει στην 5.1.1, όταν μπορεί πολύ πιο εύκολα να κατεβάσει κατευθείαν την 5.1.1 που τον ενδιαφέρει και να την περάσει με τον ίδιο τρόπο.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Ανοίγουμε το Flashtool και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Xperifirm (είναι το τέρμα δεξιά εικονίδιο), στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε το Ζ3 Compact και μετά την έκδοσή μας (5803 ή 5833). Στη δεξιά στήλη μας βγάζει μια λίστα με όλες τις roms (branded και unbranded) που υπάρχουν. Κάνοντας κλικ πάνω σε αυτή που θέλουμε μας την εμφανίζει στην τέρμα δεξιά στήλη και εκεί κάνοντας κλικ μας ανοίγει ένα παράθυρο όπου πατάμε "Download" και τέλος. Μόλις κατέβει η επιλεγμένη τοποθετείται αυτόματα στο φάκελο με τα firmwares του Flashtool και μπορούμε να την φλασάρουμε με το γνωστό τρόπο.

εχεις δικιο, αρκει να υπαρχει το εικονιδιο αυτο, καθως εμενα δεν το εχει η εκδοση του flashtool που εχω. αν μπορεις να δωσεις λινκ του δικου σου flashtool θα βολευε.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

εχεις δικιο, αρκει να υπαρχει το εικονιδιο αυτο, καθως εμενα δεν το εχει η εκδοση του flashtool που εχω. αν μπορεις να δωσεις λινκ του δικου σου flashtool θα βολευε.

Η τελευταία έκδοση είναι η 0.9.19.10 και την βρίσκεις εδώ.

Θα πάρουμε και Android 6.0, Marshmallow λέμε, γιού χου!!!

http://blogs.sonymobile.com/2015/10/06/sony-xperia-and-android-6-0-marshmallow/

We will make Android 6.0, Marshmallow available for: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M5, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua and Xperia C4*.

Η τελευταία έκδοση είναι η 0.9.19.10 και την βρίσκεις εδώ.

το patch εννοεις? γιατι σα λινκ εχει την προηγουμενη εκδοση για κατεβασμα

Θα πάρουμε και Android 6.0, Marshmallow λέμε, γιού χου!!!

http://blogs.sonymobile.com/2015/10/06/sony-xperia-and-android-6-0-marshmallow/

We will make Android 6.0, Marshmallow available for: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M5, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua and Xperia C4*.

αυτο ελειπε να μην παρουμε, εδω πηρε 5.1 το Ζ!!

το patch εννοεις? γιατι σα λινκ εχει την προηγουμενη εκδοση για κατεβασμα

αυτο ελειπε να μην παρουμε, εδω πηρε 5.1 το Ζ!!

Κατέβασε αυτήν που έχει και αφού την εγκαταστήσεις, κατέβασε το patch και βάλτο στο φάκελο του flashtool κάνοντας αντικατάσταση του παλιού.

Edited by alex_1982

Οσο για τα back up,το pc companion επαναφερει και ρυθμισεις αν θες, εγω χρησιμοποιω το myphone explorer, εφαρμογη που ηταν για τα ericsson ισως απο το 2006 δε θυμαμαι αλλα θυμαμαι οτι εχω back up απο Τ68 και Ζ600!!

Τι μου θύμισες τώρα!!! Το MPE είναι από το '99, ίσως και νωρίτερα. Το Τ68 πρωτοκυκλοφόρησε το 2001 αλλά το MPE υπήρχε ήδη και επικοινωνούσε κανονικότατα και με άλλα μοντέλα (μέσω καλωδίου τότε!!!)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Τι μου θύμισες τώρα!!! Το MPE είναι από το '99, ίσως και νωρίτερα. Το Τ68 πρωτοκυκλοφόρησε το 2001 αλλά το MPE υπήρχε ήδη και επικοινωνούσε κανονικότατα και με άλλα μοντέλα (μέσω καλωδίου τότε!!!)

εχεις δικιο γιατι ειχα το Τ65, το πρωτο μου κινητο! και εχω back up Και απο το Τ68! απλα τα εκανα μετα το 2003 (τοτε τα κινητα τα κρατουσαμε μεχρι να χαλασουν :p ) Οπως και να εχει υπαρχουν εργαλεια και τροποι να κανουμε πολυ καλα τη δουλεια μας..

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά με την τελευταία (232) το κινητό έχει γίνει ακόμα πιο smooth

Μου ήρθε μια ενημέρωση πριν δεκα λεπτ. Γνωριζει κανει τι νεο φέρνει ?[ATTACH]64260[/ATTACH]

Δεν είδα να φέρνει κάτι νέο, αλλά το κινητό μου φαίνεται ότι ρολάρει καλύτερα και πιο γρήγορα.

Μου ήρθε μια ενημέρωση πριν δεκα λεπτ. Γνωριζει κανει τι νεο φέρνει ?[ATTACH]64260[/ATTACH]

2 εβδομάδες τώρα αυτό συζητάμε, η .200 φέρνει καλύτερη μπαταρία και μερικές ακόμα βελτιώσεις και η .232 που πήρες και βγήκε μετά προσθέτει και βελτίωση στην ασφάλεια από το exploit stagerfight ( δε θυμάμαι πως λέγεται ακριβώς) που γίνεται ένας χαμός τελευταία.

Δεν είδα να φέρνει κάτι νέο, αλλά το κινητό μου φαίνεται ότι ρολάρει καλύτερα και πιο γρήγορα.

εμενα μου χει φερει λιγοτερο ζεσταμα στην χρηση και γρηγοροτερη φορτιση.επισης κατα την δικη μου αποψη εχει βελτιωθει η καμερα σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

εμενα μου χει φερει λιγοτερο ζεσταμα στην χρηση και γρηγοροτερη φορτιση.επισης κατα την δικη μου αποψη εχει βελτιωθει η καμερα σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου.

Το πρόσεξα κι εγώ με το ΄ζεσταμα όπως και ένα γρήγορο drop στην μπαταρία . Ανακάλυψα ότι στις διεργασίες είχε κολλήσει το "Software Update" kai ήθελε force stop. Ελπίζω να ήταν τυχαίο και να μην επαναληφυεί το θέμα με το "Smart Connect" των πρώτων μηνών που μερικές φορές έτρεχε από πίσω ακόμη και όταν το έβγαζες από την βάση του και απαιτούσε force stop.

δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα με την 23.1.Α.1.28 5.0.2 ειχα την καλυτερη διαχειριση μπαταριας το ειχα ανεβασει σε ποστ το ανεβαζω ξανα γιατι οποια rom και αν δοκιμασα τετοια αυτονομια δεν ειχα ποτε.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6138104#post6138104

:cool:

καλημερα παιδες! μετα απο ενα ΣΚ με ενα S6 μαζι, εχω να πω (ξανα) οτι το κινητο μας εχει μια χαρα καμερα! Πηγαμε σε βαφτιση και μεσα στην εκκλησια οπου βγαλαμε τις πιο πολλες φωτο, τα χρωματα και η καθαροτητα των φωτογραφιων μου ηταν πολυ καλυτερα απο τις αντιστοιχες του samsung. ειδικα στα χρωματα ειχα πολυ μεγαλυτερη ακριβεια, και ολα με αυτοματο και lollipop..

Δεν ξερω αλλα τελικα αρχιζω να πιστευω οτι ειναι υπερεκτιμεμενα και μαλλον πολυδιαφημισμενα στα διαφορα sites τα samsung..

Κατα τα αλλα, η μπαταρια του S6 τα πηγε πολυ καλα, καλυτερα απο ο,τι περιμενα.. η δικη μου μπαταρια εβγαλε 3ωρες GPS, 3 ωρες οθονη, εστειλε καμια 120αρα φωτογραφιες με ΒΤ και ηταν συνδεδεμενο στο ΒΤ του αυτοκινητου πανω απο 4-5 ωρες, με 2 ωρες ομιλιας συνολικα. Ολα αυτα σε 2 ημερες χρησης και με ταξιδι 300χλμ.

καλημερα παιδες! μετα απο ενα ΣΚ με ενα S6 μαζι, εχω να πω (ξανα) οτι το κινητο μας εχει μια χαρα καμερα! Πηγαμε σε βαφτιση και μεσα στην εκκλησια οπου βγαλαμε τις πιο πολλες φωτο, τα χρωματα και η καθαροτητα των φωτογραφιων μου ηταν πολυ καλυτερα απο τις αντιστοιχες του samsung. ειδικα στα χρωματα ειχα πολυ μεγαλυτερη ακριβεια, και ολα με αυτοματο και lollipop..

Δεν ξερω αλλα τελικα αρχιζω να πιστευω οτι ειναι υπερεκτιμεμενα και μαλλον πολυδιαφημισμενα στα διαφορα sites τα samsung..

Κατα τα αλλα, η μπαταρια του S6 τα πηγε πολυ καλα, καλυτερα απο ο,τι περιμενα.. η δικη μου μπαταρια εβγαλε 3ωρες GPS, 3 ωρες οθονη, εστειλε καμια 120αρα φωτογραφιες με ΒΤ και ηταν συνδεδεμενο στο ΒΤ του αυτοκινητου πανω απο 4-5 ωρες, με 2 ωρες ομιλιας συνολικα. Ολα αυτα σε 2 ημερες χρησης και με ταξιδι 300χλμ.

Νίκο, πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα, δες τις φώτο των 2 κινητών σε υπολογιστή, όχι από τις οθόνες των ίδιων των κινητών.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Νίκο, πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα, δες τις φώτο των 2 κινητών σε υπολογιστή, όχι από τις οθόνες των ίδιων των κινητών.

συμφωνω, τις εχω και θα τις δω, αλλα μην ξεχνας οτι πλεον ολοι απο τις οθονες των κινητων τις βλεπουμε... δηλαδη αν το δεις ρεαλιστικα ως προς την πραγματικη χρηση, θα μπουν σε καποιο φακελο στο pc, και τελος. Ο,τι χαζευουμε ειναι απο τα κινητα..αντε να μαζεψουμε και τιποτα για εκτυπωση επειδη ηταν βαφτιση που δε νομιζω γιατι εκτυπωμενες θα εχουμε απο τους φωτογραφους..

α! και να πω οτι ολες τις φωτο τις εχω στο δικο μου κινητο, με ΒΤ αποστολη, και συγκρινω και σε ιδια οθονη..

Edited by Nikos_Mpl

συμφωνω, τις εχω και θα τις δω, αλλα μην ξεχνας οτι πλεον ολοι απο τις οθονες των κινητων τις βλεπουμε... δηλαδη αν το δεις ρεαλιστικα ως προς την πραγματικη χρηση, θα μπουν σε καποιο φακελο στο pc, και τελος. Ο,τι χαζευουμε ειναι απο τα κινητα..αντε να μαζεψουμε και τιποτα για εκτυπωση επειδη ηταν βαφτιση που δε νομιζω γιατι εκτυπωμενες θα εχουμε απο τους φωτογραφους..

Εντάξει, γενικά συμβαίνει αυτό που λες, αλλά αν θέλουμε να πούμε ότι η κάμερα του ενός είναι καλύτερη του άλλου, θα πρέπει να το πούμε με βάση την πραγματική ποιότητα των φωτογραφιών, όχι με το πως απεικονίζονται στις 4,6 ίντσες.

Edited by ddr2

Εντάξει, γενικά συμβαίνει αυτό που λες, αλλά αν θέλουμε να πούμε ότι η κάμερα του ενός είναι καλύτερη του άλλου, θα πρέπει να το πούμε με βάση την πραγματική ποιότητα των φωτογραφιών, όχι με το πως απεικονίζονται στις 4,6 ίντσες.

προφανως..ουτε λεω οτι εχει καλυτερο το δικο μας..Απλα λεω οτι δεν ειναι πια τοσο μεγαλη η διαφορα και οτι και το δικο μας πιανει αρκετες καλες φωτογραφιες, σε σημειο που να μην μπορεις να ξεχωρισεις τις διαφορες, αρα το να το θαβουμε ή να λεμε οτι το S6 εχει τοοοοσο κορυφαια καμερα που τα αλλα ειναι μαπα, να μην ισχυουν.

προφανως..ουτε λεω οτι εχει καλυτερο το δικο μας..Απλα λεω οτι δεν ειναι πια τοσο μεγαλη η διαφορα και οτι και το δικο μας πιανει αρκετες καλες φωτογραφιες, σε σημειο που να μην μπορεις να ξεχωρισεις τις διαφορες, αρα το να το θαβουμε ή να λεμε οτι το S6 εχει τοοοοσο κορυφαια καμερα που τα αλλα ειναι μαπα, να μην ισχυουν.

Νίκο, αν θέλεις, ανέβασε μερικά δείγματα στο γνωστό νήμα με τις φωτογραφίες των κινητών για να συγκρίνουμε.

Το z3c μερικές φορές τραβάει πολύ ωραίες φώτο, ενώ μερικές φορές αδικαιολόγητα κακές.

Επίσης ο λερωμένος φακός επηρεάζει πάρα πολύ, ενώ σε παλαιότερα κινητά μου δεν θυμάμαι ποτέ να τον καθάριζα.

• The title was changed to Sony Xperia Z3 Compact