Jump to content

Τα άπαντα για καφέ/τσάι (είδη, χαρμάνια, συμβουλές, απορίες)

Arky
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 878
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

raver χρονια πολλα κιολας, απο τους υπολοιπους καφεδες μονο γλυκο φρεντο με γαλα μπορω αλλα δεν μπορω να πω οτι τρελενομαι κιολας... Οποτε ειναι ψιλομονοδρομος... :(

Ευχαριστω πολυ φιλε μου :).αν θελεις να με ακουσεις..οταν πινεις καφε καλο θα ηταν να το πινεις χωρις γαλα και αν'εχεις το κουραγιο και χωρις ζαχαρη.εκει θα καταλαβεις την νοστιμια του καφε και επειδη ο καφες μου ειναι ο espresso(lavaza,museti) εγω τον πινω χωρις ζαχαρη και με ενα καφε "φτιαχνομαι".:X

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οντας φανατικος των starbucks, Δεν ξερω πως θα την βγαλω 20+ μερες στο χωριουδακι μου Λιγο εξω απο την Ναυπακτο (ουτε εκει εχει, ουτε Πατρα... ΑΑΑΧΧΧΧΧ :( :cry: )... Απο τι φαινεται ομως καποιος με αγαπαει εκει ψηλα και ειδα στην σελιδα των starbucks οτι πολλουνται σε μπουκαλια τα ροφηματα με βαση το frappuccino. Απο οσα πηρε το ματι μου στο ελληνικο site δεν φαινεται τπτ παραμονο στο international... Οπως επισης και στα καταστηματα που εχω επισκευθει. Ξερετε που μπορει να τα βρω? Λογω του franchise με τον Μαρινοπουλο θα εχει εκει? Δευτερα φευγω και αυριο δεν νομιζω να προλαβω να παω για κανα καφε.. Ξερει κανεις? Η τουλαχιστον καμια καφετερια στην Πατρα/Ναυπακτο που να φτιαχνει κατι παρομοιο με frappuccino caramel?

Ευχαριστω... :)

Καλημερα φιλε μου,

Τα bottled frappuccino δεν υπαρχουν στην Ελληνικη αγορα για την ωρα. Δεν θα τα βρεις ουτε σε καταστημα Starbucks αλλα ουτε και σε μεγαλα σουπερμαρκετς.

Αναγκαστικα θα πρεπει να ζησεις χωρις caramel frappuccino στις διακοπες σου!:)

ps. τα εχεις δοκιμασει?:confused:

είχαμε και στα χωρια μας φραπουτσινους και μοκατσινους και φρεντους? :p Μαθαμε τωρα...

Ελληνικό καφε ρε να γουστάρετε..Άντε και κανα φραπεδακι που είναι δικιά μας εφέυρεση..:lol: :lol:

Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia...

Ευχαριστω πολυ φιλε μου :).αν θελεις να με ακουσεις..οταν πινεις καφε καλο θα ηταν να το πινεις χωρις γαλα και αν'εχεις το κουραγιο και χωρις ζαχαρη.εκει θα καταλαβεις την νοστιμια του καφε και επειδη ο καφες μου ειναι ο espresso(lavaza,museti) εγω τον πινω χωρις ζαχαρη και με ενα καφε "φτιαχνομαι".:X

Θα συμφωνήσω για τον espresso αλλά ο κρύος καφές χωρίς λίγη ζάχαρη είναι αηδία, δεν πίνεται.

Aquasonic μάλλον πρέπει να βολευτείς με freddo που πλέον φτιάχνουν παντού. Η πιο extreme λύση είναι αντί για το "χωριουδάκι" σου να πας στη Μύκονο που έχει starbucks :p

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

αστον frappucino και πιες κανεναν ελληνικο να ερθεις στα ισια σου.:cool:

ετσι μπραβο!!!

και εγω μαζι σου!

ελληνικο καφεδακι is the best!!!:)

ετσι μπραβο!!!

και εγω μαζι σου!

ελληνικο καφεδακι is the best!!!:)

Βεβαια... με 40 βαθμους παει ονειρο!:lol:

Κι αν βαριέσαι να φτιάξεις, πιές Milcafe. Αυτό πίνω κάθε πρωί.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

@AquaSonic

Αυτό που κάνω εγώ σε περιπτώσεις που λείπω πολλές μέρες από την Αθήνα : Πίνω τις προηγούμενες μέρες αρκετές φορές τον αγαπημένο μου καφέ Starbucks, κάνω αποτοξίνωση και βολεύομαι με άλλα είδη καφέ όσο είμαι μακριά (όλο και κάποιο θα σου αρέσει, βρες το) και γυρνώντας επανέρχομαι στις κανονικές μου συνήθειες.

Οπως ειπώθηκε, στην Ελλάδα δεν υπάρχει καφές sbux σε εμφιαλωμένη μορφή οπότε θα πρέπει να συμβιβαστείς και να κάνεις λίγη υπομονή. Παρόλα αυτά, έχω δει αρκετές παραλλαγές καφέ με τριμμένο πάγο (τύπου frappuccino) στις γνωστές αλυσίδες γρήγορου φαγητού/καφέ και σε κάποιες καφετέριες. Αν έχεις μεγάλη εξάρτηση, ψάξτο λίγο!

Πάντως ήδη στην επαρχία υπάρχουν 4 καταστήματα (πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε το 2ο στη Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 123) και προφανώς περιμένουμε και άλλα στο μέλλον.

Αυτά και καλά να περάσεις στο χωριό σου:)

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Κι αν βαριέσαι να φτιάξεις, πιές Milcafe. Αυτό πίνω κάθε πρωί.

οντως!:rolleyes:

ειναι παρα πολυ ωραιο!

μετα βεβαια απο τον καλοκαιρινο και πολυ δροσιστικο ελληνικο!:lol: :lol: :lol:

Για φραππε, εκτος απο τον NESCAFE, υπαρχει καποιος αλλος της ιδιας ή καλυτερης ποιοτητας;

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Για φραππε, εκτος απο τον NESCAFE, υπαρχει καποιος αλλος της ιδιας ή καλυτερης ποιοτητας;

Genika na ksereis oti o kafes pou xrisimopoiite gia na ginei o frape, einai o xeiroteros. ean theleis poiotita se tipou 'frape' mono freddo...

ps. sorry gia ta greeklish, alla eimai apo to ppc mou se kafe!

ποιον ελληνικο βρε παιδια με 40 βαθμους??????ενα παγωμενο φραπεδακι ειναι οτι πρεπει νομιζω

και ο Ελληνικος εχει την χαρη του! εγω πινω μονο espresso και κυριβς ζεστο,αλλα ο απογευμα που ειμαι στο σπιτι χτυπαω και εναν Ελληνικο..με το βουτηματακι του.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

το πρωι πινω διπλο ελληνικο καφεδακι και το απογευμα γαλλικο με αρωμα καραμελα που αγοραζω εγω απο το καφεκοπτειο του λουμιδη στο πειραια (και το χαρμανι του γαλλικου αλλα και το χαρμανι του ελληνικου)!

οταν βγαινω για καφε το χειμωνα πινω capuccino (που μου αρεσει πολυ)

και το καλοκαιρι προτειμω freddo espresso!

αλλα οτι και να γινει ενας ειναι ο καφες!!! ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!

απλα αξεπεραστος!:D

το πρωι πινω διπλο ελληνικο καφεδακι και το απογευμα γαλλικο με αρωμα καραμελα που αγοραζω εγω απο το καφεκοπτειο του λουμιδη στο πειραια (και το χαρμανι του γαλλικου αλλα και το χαρμανι του ελληνικου)!

οταν βγαινω για καφε το χειμωνα πινω capuccino (που μου αρεσει πολυ)

και το καλοκαιρι προτειμω freddo espresso!

αλλα οτι και να γινει ενας ειναι ο καφες!!! ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!

απλα αξεπεραστος!:D

Ελληνικος παιδια.

Ο φραπες ειναι θανατος.

Ειχα προβλημα για ενα χρονο με το στομαχι μου.

Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

O Ελληνικός,δεν είναι ο κανονικά Τούρκικος...;;;

Κάπου το άκουσα...

ναι,απλα εμεις τον καθιερωσαμε ως ελληνικο!

στη λεσβο και γενικα στα νησια κοντα στη τουρκια ακομη λεγεται τουρκικος και οχι ελληνικος!:D

Ο φραπες ειναι θανατος.

Όντως. Δημιουργεί πολλά προβλήματα. Κι εγώ το Πάσχα για να ξυπνήσω μου έφτιαχνε η μάνα μου μια κούπα ελληνικό σκέτο και ήτανε... μούρλια.:rolleyes:

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Ελληνικος παιδια.

Ο φραπες ειναι θανατος.

εγω επινα φραπε τα πρωινα με τις πανελληνιες και ολη τη μερα ημουν με ενα στομαχι δεμενο κομπο!

ειναι παααρα πολυ δυνατος καφες και ειδικα οταν εχεις αδειο στομαχι μπορει να σου κανει μεγαλη ζημια!:blink:

εγω επινα φραπε τα πρωινα με τις πανελληνιες και ολη τη μερα ημουν με ενα στομαχι δεμενο κομπο!

ειναι παααρα πολυ δυνατος καφες και ειδικα οταν εχεις αδειο στομαχι μπορει να σου κανει μεγαλη ζημια!:blink:

Ειχα φτασει νοσοκομειο.

Μου ειχε φραξει το εντερο.

Ειχε φτιαξει κρουστα και δε κατεβαινε τιποτα.

Χαλια.

Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

Ειχα φτασει νοσοκομειο.

Μου ειχε φραξει το εντερο.

Ειχε φτιαξει κρουστα και δε κατεβαινε τιποτα.

Χαλια.

Τουλάχιστον τώρα είσαι καλά. Μα καλά, κάθε μέρα πόσους έπινες;

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

• 2 weeks later...