Jump to content

[Επίσημο] LG G3 (D855)


mindfield
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό σκέφτομαι ότι ίσως τελικά έκανα λαλακια και έφυγα από την Samsung καθαρά και μόνο λόγο knox . Αλλά η προχειρότητα που υπάρχει στην κοινότητα της lg Δεν υπάρχει.

Ήδη έχω πάρει το g3 άρα προς το παρόν μένω στην lg με την ελπίδα να στρώσουν τα πράγματα.

Εγώ παράπονο δεν έχω πάντως, μια χαρά βοηθητική είναι η κοινότητα

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 17,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και εδώ ένα δικό μου ριβιού για την συσκευή.

http://www.liveplace.gr/reviews/lg-g3-review-osa-xreiazesai-apo-ena-kinhto

Link to comment
Share on other sites

Μπορει καποιος να τεσταρει το IR ? Απο τα 2.5 μετρα δεν πιανει με τιποτα. Στο 1.5 μια χαρα. Και αναρωτιεμαι αν λυνεται με software update ή αν ειναι περιορισμενο απ το hardware.

 

ps. Στο θεμα με τη μπαταρια που ειχα γραψει πριν 2-3 μερες, ολα καλα. Τελικα ηταν το auto backup του g+, ετρωγε καποια κολληματα να τελιωσει το syncing. Αφου το τελειωσε, το εβαλα επιπλεον να κανει backup μονο οταν φορτιζει και απο τοτε μια χαρα. Σιγουρα καλυτερη μπαταρια απο GS4. Επισης βλεποντας το wakelock detector, σιγουρα μπορω να κερδισω μπολικη επιπλεον μπαταρια αν απενεργοποιησω τα location services και dropbox syncing. Για την ωρα δεν μου χρειαζεται ομως.

off / d.
Link to comment
Share on other sites

Βγηκε η 10E επισημα σε μερικους βλεπω.... αραγε ποτε θα ερθει απο εδω;

 

Τα ελληνικά την παίρνουν από το πρωί...φίλος μου στο απέναντι γραφείο με πορτογαλικό 16αρι δεν την έχει δει διαθέσιμη ακόμα...

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Link to comment
Share on other sites

Τα ελληνικά την παίρνουν από το πρωί...φίλος μου στο απέναντι γραφείο με πορτογαλικό 16αρι δεν την έχει δει διαθέσιμη ακόμα...

 

Εαν η συσκευη ειναι η D855 ποια η διαφορα με τα "Ελληνικα" - "Πορτογαλικα"; Εκτος και εαν εννοεις οτι ο φιλος σου εχει branded συσκευη σε πορτογαλικο παροχο :happy:

Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

Εαν η συσκευη ειναι η D855 ποια η διαφορα με τα "Ελληνικα" - "Πορτογαλικα"; Εκτος και εαν εννοεις οτι ο φιλος σου εχει branded συσκευη σε πορτογαλικο παροχο :happy:

 

Όχι, δεν είναι branded, αλλά αναλόγως τη χώρα προορισμού, παίρνουν σε διαφορετικό χρόνο τα OTA updates, νόμιζα ότι αυτό είναι γνωστό σε όλους. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πότε πήραν OTA την 4.4 φέτος τα G2, εγώ με SEA την πήρα πολύ νωρίτερα από π.χ. τα GRC

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Link to comment
Share on other sites

Περιμένουμε εντυπώσεις αν λύνονται τα μικροπροβλήματα που είχε η συσκευή.:)
Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Περιμένουμε εντυπώσεις αν λύνονται τα μικροπροβλήματα που είχε η συσκευή.:)

 

Ευτυχώς εμένα δεν έχει παρουσιάσει κανένα από τα γνωστά προβλήματα (reboots και κολλήματα, ούτε και battery drain), και το έχω ζορίσει αρκετά. 2η φόρτιση μου έβγαλε 42+ ώρες λειτουργίας, χειρότερα από το G2 αλλά εξαιρετική αυτονομία nonetheless.

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Μετά από 1 εβδομάδα συμβίωσης μαζί του (μαύρο 16άρι), έχω αρχίσει να... "απορώ" αν είμαι ένας εκ των τυχερών, όπως οι προλαλήσαντες φίλοι The Ace, Doganos και Kax, ή απλά είναι θέμα παρτίδων και χωρών προέλευσης. Να τονίσω ότι το κινητό μου είναι αγορασμένο από γνωστό skroutzομάγαζο που ψωνίζω τα τελευταία 2,5 χρόνια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα από τα πολλάκις αναφερθέντα προβλήματα. Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένος, μήπως και διευκολύνω κάποιους συναδέλφους που αμφιταλαντεύονται. Σημειωτέον, έφτασα στο LG G3 μετά από όλα τα iPhones (πλην του 5S), όλα τα Galaxy S από το 3 και μετά, μετά και τα 3 Note, το Nexus5 και τέλος το LG G2 που είχα μέχρι πριν μία εβδομάδα, οπότε και πήρα το G3. Άρα, μία σχετική/συγκριτική εικόνα των προαναφερθέντων, νομιζω πως την έχω.

* Οθόνη: για μία ημέρα το είχα δίπλα-δίπλα με το G2 μου. Όχι, δεν μου φαίνεται πιο σκοτεινή! Προσωπικά, το αποδίδω στο flat και light-colored θέμα που έβαλε η LG και όχι σε πρόβλημα της οθόνης καθαυτής. Είναι -από ό,τι είδα σε διάφορα promo videos της LG συνειδητή επιλογή της να πάει σε παλ χρώματα και απλές φόρμες. Δίπλα από το S4 της κυράς μου, ναι μοιάζει ελαφρώς "ξεπλυμένη", αλλά δεν νομίζω ότι είναι! Είναι που είναι λίγο πιο κορεσμένα τα χρώματα των AMOLED, την βάζεις δίπλα-δίπλα με την οθόνη του G3 ήρθε και έδεσε το γλυκό. Νομίζω το να αναφερθώ σε ευκρίνεια και λεπτομέρεια είναι απλά σπατάλη του χρόνου και της υπομονής σας. Ναι μεν δεν υπάρχει (ακόμα) ανάλογο περιεχόμενο να καταναλώσει αυτή η οθόνη και να την απολαύσει ο χρήστης, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ το selling argument της συσκευής. Σίγουρα είναι πρωτίστως ένας παράγοντας εντυπωσιασμού, αλλά από την άλλη, μήπως έχουν επαρκές περιεχόμενο οι οθόνες TV 4Κ αντίστοιχα?

* Αυτονομία: μονίμως ανοικτό WiFi και ΒΤ με handsfree, 4 mail accounts εκ των οποίων το εταιρικό συγχρονίζει κάθε 15 λεπτά και τα άλλα 3 κάθε 4 ώρες, 60% brightness και στο auto όταν είμαι σε ανοικτούς χώρους, περί την 1,5 με σκάρτες 2 ώρες συνομιλιών τη μέρα, ελάχιστα SMS και Viber, καθόλου social media (δεν τα χρησιμοποιώ), βγάζω 24ωρο + 4-5 ώρες το επόμενο πρωί, μέχρι να ζητήσει το χάδι του φορτιστή. Σημείωση: με το Battery Widget Reborn, κλείνω τους συγχρονισμούς μεταξύ 24.00-07.00 κάθε βράδυ. WiFi, BT μένουν - κακώς και αχρήστως - ανοικτά. Η ίδια χρήση στο Note3, απέδιδε ελάχιστα χαμηλότερα, περί τις 2-3 ώρες λιγότερο (εκεί που το G3 πεθαίνει το επόμενο πρωί μεταξύ 11-12.00, το N3 θα είχε σιγήσει από τις 09-10.00 πάνω-κάτω.

* Menu/UI: για τα δικά μου γούστα, πολύ πιο κοντά σε αυτό που θεωρώ ελκυστικό. Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά μετά το Note 2 (έχοντας μεσολαβήσει S4, Note3, S5 και G2) δεν έχω εγκαταστήσει τον Nova με κάποιο icon pack. Δείχνει σχετικά ελαφρύ, παρά το (λιγότερο από Samsung) bloat, χωρίς πολλά φρου-φρου και αρκούντως βολικό στην καθημερινή χρήση.

* Camera: απίστευτα γρήγορο focus, μηδενικό lag στο point & shoot. Για τα δικά μου δεδομένα, ναι είναι πολύ καλή. Κατά τη γνώμη μου εφάμιλλη του S4 που το έχω σαν benchmark και ελάχιστα κάτω από το iP5 που συνεχίζω να θεωρώ την top mobile camera. Θα ήθελα περισσότερες ρυθμίσεις για να πειραματιστώ (ειδικά στις low-light συνθήκες), αλλά πιστεύω ότι για τον μέσο smartphone user, το αποτέλεσμα και η χρηστικότητα είναι μία χαρά. Θα ήθελα επίσης λιγότερο noise στα σκοτεινά, αλλά σίγουρα δεν είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα. Οι πιο ειδήμονες φίλοι πάντως, θα αναζητήσουν περισσότερα features και λιγότερο θορυβο σίγουρα.

* Ποιότητα κατασκευής: και στο G2 και στο G3 δεν έχω να προσάψω κανένα παράπονο. Δεν έχω κανένα τριγμό, δεν έχω light-bleed από την οθόνη, δεν έχω παρατηρήσει κακή ποιότητα φινιρίσματος στη συσκευή. Τα πλαστικά κουμπώνουν τέλεια και δεν αφήνουν κανένα τζόγο. Σημειωτέον, ΔΕΝ το έχω σε θήκη (πιστεύω ότι αν αγοράσεις - όπως εγώ - αυτή τη συσκευή, την αγοράζεις ΚΑΙ για την εμφάνισή της και γουστάρεις να την βλέπεις).

* Λειτουργία: κανένα απολύτως παράπονο. Όχι, δεν είναι Nexus5 και δεν είχα ποτέ το Μ8 για να ξέρω αν είναι πράγματι τόσο smooth όσο ακούγεται... όχι! Όμως, από τη στιγμή που δεν έχω κάνει ποτέ εγκατάσταση εφαρμογών μετρήσεων, άρα δεν μετράω ποιά συσκευή φτάνει στο τέρμα τα tests, από τη στιγμή που για εμένα μετράει μόνο το usage feeling της συσκευής, για τα δικά μου δεδομένα, αυτό το τηλέφωνο αν και με "μόλις" 2GB RAM, τρέχει πάρα-πάρα πολύ καλά. Ξαναλέω, όμως... δεν είναι ό,τι πιο γρήγορο έχω πιάσει στα χέρια μου, αλλά συγκρίνοντάς το με το προσωπικό μου σημείο αναφοράς, το iP5, είναι πολύ γρήγορο αν και αρκετά φτηνότερο (μην ξεχνάμε τον δείκτη value for money). Ειδικότερα, εγώ ΔΕΝ θεωρώ "πρόβλημα/lag/σούρσιμο/ύπνο", ή ό,τι άλλο θέλει κάποιος να το χαρακτηρίσει, αυτό το 1,354 sec που μεσολαβεί από τη στιγμή που ο αντίχειρας πατήσει το εικονίδιο μέχρι να ανοίξει ο dialer! Τώρα, αν κάποιος φίλος θέλει να έχει παντελώς zero-lag, ταπεινή και εντελώς φιλική μου γνώμη, είτε ας κοιτάξει σε κάτι πιο "stock android", είτε ας πειραμταστεί με root και εγκατάσταση κάποιας custom ROM, αλλά μάλλον όχι εδώ, όχι σε ένα stock G3. Σημείωση: ναι, έχω απενεργοποιήσει εντελώς τα animations (δεν έχω γυρίσει όμως το runtime σε ART), πράγμα το οποίο είχα κάνει όμως και στο Samsung μου και αν μη τι άλλο, η απόκριση στα χέρια μου είναι εφάμιλλη του Ν3, που ήταν αντικειμενικά γρήγορο, ένα κλικ κάτω από το Nex5 και το iP5 και δη στα δικά μου χέρια, για τη χρήση που έκανα εγώ. Ναι, θα ήθελα να είχε 3GB RAM, ίσως τότε να μην είχα ούτε αυτό το ελάχιστο delay από το πάτημα στο άνοιγμα της εκάστοτε εφαρμογής, αλλά έχοντας δει και τα ανάλογα videos στο YTube, νομίζω ότι σε day-to-day χρήση από τον υπογράφοντα δεν θα υπήρχε τόσο σημαντική διαφορά (τουλάχιστον όχι τέτοια που να δικαιολογεί τα €150 διαφορά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές). Πιο πολύ όλη αυτή η κουβέντα μου μοιάζει ότι ψάχνω να βρω δικαιολογίες για τη στιγμή που θα αποφασίσω να το δώσω και να πάω παρακάτω...

* Random reboot/freeze/dropped calls: κανένα μέχρι στιγμής, αλλά ξαναλέω, είναι μόλις μίας εβδομάδας συσκευή.

* Ευσεβείς πόθοι: το είπα και παραπάνω, θα ήθελα - πιο πολύ για το γμ@το μετά το Note3, να είχε 3GB RAM σαν βασική και μοναδική επιλογή. Θα ήθελα να μην αφήνει μόλις 11,3GB διαθέσιμα στον χρήστη μετά το αρχικό setup. Προφανώς, δεν θα έλεγα όχι στον SD-805, για να "λέω" ότι έχω το top-high-end κινητό, αλλά μάλλον για placebo effect στον εαυτό μου το κόβω, παρά ευσταθές επιχείρημα αγοράς. Τι να το κάνω αν βγει με τον 805 και 3GB RAM και ξεκινάει πάλι στα €700? Ίσως οι καιροί με έκαναν πιο money-sensitive και λιγότερο τρελαμένο. Ακόμα θυμάμαι και κλαίω τα €700 για το iP5, χωρίς να έχω πουλήσει την τότε συσκευή μου! Ζυγίζοντάς τα πλέον, ίσως να μην έκανα το βήμα παραπέρα αν έρχονταν σε αυτά τα χρήματα με τον 805 και περισσότερη RAM. Ίσως... Επίσης, θα ήθελα το knock code να δουλεύει στο 100% των περιπτώσεων και όχι στο 60-70% αυτών, καθώς συχνά-πυκνά, δείχνει να μπερδεύεται από τα χτυπήματά μου. Ναι θα ήθελα να βγάζει πάντα τα δεδομένα καιρού στη lock screen, αλλά και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα επιλυθεί με software update, οπότε δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα. Edit: μόλις μου κατέβασε ένα update 42ΜΒ...

* Αντί επιλόγου: σε επίπεδο value for money, με τρέχουσα τιμή στα ~€450, με ήδη ένα μήνα+ στην αγορά, δεν νομίζω ότι η εν λόγω συσκευή έχει αντίπαλο. Σίγουρα το S5, με την τιμή του πλέον στα ίδια με το G3 επίπεδα, είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, αλλά το άτιμο, αν και τόσο καλό τηλεφωνο, αλλά άσχημο πλέον για εμένα. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το έδωσα τόσο σύντομα (pls, μην ανοίξουμε νέο vs. με αυτό). Για το αν αξίζουν τα €600 για την καλύτερή εκδοχή του G3, με τα όποια lags λένε τα παιδιά ότι έχει ακόμα και εκείνη, καλύτερα να μιλήσει ένας πιο ειδήμονας, ίσως ένας κάτοχος αυτής.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Edited by costasp

CostasP | Proud AlfaHolic | Alfas: Giulietta, Alfetta, 75, 146, 156, 147, (Abarth 500 time-out) πάλι 156, πάλι 147 και πλέον... Jeep Renegade :yawn: !

Current Toys: Apple MacBook Air 11 ('15), Asus Transformer Book T100, Samsung Galaxy Tab3 7.0", Apple TV2, iPad2 32GB WiFi, iPad Mini Retina 16GB WiFi, iPhone 6S 64GB, iPhone 7 Plus 128GB, iPhone XS 256 GB

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πέρασα και εγώ την αναβάθμιση. Έγραφε ότι κάνει power optimization, οπότε μάλλον διορθώνει το πρόβλημα με το ξαφνικό κλείσιμο της συσκευής. Εμένα είναι Γερμανικό από Amazon.
[sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"!
Link to comment
Share on other sites

Να ανεβάσω και εγώ μια φώτο που πείρα στις διακοπές μου από την άψογη κάμερα του κινητού.

%5BATTACH%5D47715%5B/ATTACH%5D

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Μετά από 1 εβδομάδα συμβίωσης μαζί του (μαύρο 16άρι), έχω αρχίσει να... "απορώ" αν είμαι ένας εκ των τυχερών, όπως οι προλαλήσαντες φίλοι The Ace, Doganos και Kax, ή απλά είναι θέμα παρτίδων και χωρών προέλευσης. Να τονίσω ότι το κινητό μου είναι αγορασμένο από γνωστό skroutzομάγαζο που ψωνίζω τα τελευταία 2,5 χρόνια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα από τα πολλάκις αναφερθέντα προβλήματα. Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένος, μήπως και διευκολύνω κάποιους συναδέλφους που αμφιταλαντεύονται. Σημειωτέον, έφτασα στο LG G3 μετά από όλα τα iPhones (πλην του 5S), όλα τα Galaxy S από το 3 και μετά, μετά και τα 3 Note, το Nexus5 και τέλος το LG G2 που είχα μέχρι πριν μία εβδομάδα, οπότε και πήρα το G3. Άρα, μία σχετική/συγκριτική εικόνα των προαναφερθέντων, νομιζω πως την έχω.

* Οθόνη: για μία ημέρα το είχα δίπλα-δίπλα με το G2 μου. Όχι, δεν μου φαίνεται πιο σκοτεινή! Προσωπικά, το αποδίδω στο flat και light-colored θέμα που έβαλε η LG και όχι σε πρόβλημα της οθόνης καθαυτής. Είναι -από ό,τι είδα σε διάφορα promo videos της LG συνειδητή επιλογή της να πάει σε παλ χρώματα και απλές φόρμες. Δίπλα από το S4 της κυράς μου, ναι μοιάζει ελαφρώς "ξεπλυμένη", αλλά δεν νομίζω ότι είναι! Είναι που είναι λίγο πιο κορεσμένα τα χρώματα των AMOLED, την βάζεις δίπλα-δίπλα με την οθόνη του G3 ήρθε και έδεσε το γλυκό. Νομίζω το να αναφερθώ σε ευκρίνεια και λεπτομέρεια είναι απλά σπατάλη του χρόνου και της υπομονής σας. Ναι μεν δεν υπάρχει (ακόμα) ανάλογο περιεχόμενο να καταναλώσει αυτή η οθόνη και να την απολαύσει ο χρήστης, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ το selling argument της συσκευής. Σίγουρα είναι πρωτίστως ένας παράγοντας εντυπωσιασμού, αλλά από την άλλη, μήπως έχουν επαρκές περιεχόμενο οι οθόνες TV 4Κ αντίστοιχα?

* Αυτονομία: μονίμως ανοικτό WiFi και ΒΤ με handsfree, 4 mail accounts εκ των οποίων το εταιρικό συγχρονίζει κάθε 15 λεπτά και τα άλλα 3 κάθε 4 ώρες, 60% brightness και στο auto όταν είμαι σε ανοικτούς χώρους, περί την 1,5 με σκάρτες 2 ώρες συνομιλιών τη μέρα, ελάχιστα SMS και Viber, καθόλου social media (δεν τα χρησιμοποιώ), βγάζω 24ωρο + 4-5 ώρες το επόμενο πρωί, μέχρι να ζητήσει το χάδι του φορτιστή. Σημείωση: με το Battery Widget Reborn, κλείνω τους συγχρονισμούς μεταξύ 24.00-07.00 κάθε βράδυ. WiFi, BT μένουν - κακώς και αχρήστως - ανοικτά. Η ίδια χρήση στο Note3, απέδιδε ελάχιστα χαμηλότερα, περί τις 2-3 ώρες λιγότερο (εκεί που το G3 πεθαίνει το επόμενο πρωί μεταξύ 11-12.00, το N3 θα είχε σιγήσει από τις 09-10.00 πάνω-κάτω.

* Menu/UI: για τα δικά μου γούστα, πολύ πιο κοντά σε αυτό που θεωρώ ελκυστικό. Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά μετά το Note 2 (έχοντας μεσολαβήσει S4, Note3, S5 και G2) δεν έχω εγκαταστήσει τον Nova με κάποιο icon pack. Δείχνει σχετικά ελαφρύ, παρά το (λιγότερο από Samsung) bloat, χωρίς πολλά φρου-φρου και αρκούντως βολικό στην καθημερινή χρήση.

* Camera: απίστευτα γρήγορο focus, μηδενικό lag στο point & shoot. Για τα δικά μου δεδομένα, ναι είναι πολύ καλή. Κατά τη γνώμη μου εφάμιλλη του S4 που το έχω σαν benchmark και ελάχιστα κάτω από το iP5 που συνεχίζω να θεωρώ την top mobile camera. Θα ήθελα περισσότερες ρυθμίσεις για να πειραματιστώ (ειδικά στις low-light συνθήκες), αλλά πιστεύω ότι για τον μέσο smartphone user, το αποτέλεσμα και η χρηστικότητα είναι μία χαρά. Θα ήθελα επίσης λιγότερο noise στα σκοτεινά, αλλά σίγουρα δεν είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα. Οι πιο ειδήμονες φίλοι πάντως, θα αναζητήσουν περισσότερα features και λιγότερο θορυβο σίγουρα.

* Ποιότητα κατασκευής: και στο G2 και στο G3 δεν έχω να προσάψω κανένα παράπονο. Δεν έχω κανένα τριγμό, δεν έχω light-bleed από την οθόνη, δεν έχω παρατηρήσει κακή ποιότητα φινιρίσματος στη συσκευή. Τα πλαστικά κουμπώνουν τέλεια και δεν αφήνουν κανένα τζόγο. Σημειωτέον, ΔΕΝ το έχω σε θήκη (πιστεύω ότι αν αγοράσεις - όπως εγώ - αυτή τη συσκευή, την αγοράζεις ΚΑΙ για την εμφάνισή της και γουστάρεις να την βλέπεις).

* Λειτουργία: κανένα απολύτως παράπονο. Όχι, δεν είναι Nexus5 και δεν είχα ποτέ το Μ8 για να ξέρω αν είναι πράγματι τόσο smooth όσο ακούγεται... όχι! Όμως, από τη στιγμή που δεν έχω κάνει ποτέ εγκατάσταση εφαρμογών μετρήσεων, άρα δεν μετράω ποιά συσκευή φτάνει στο τέρμα τα tests, από τη στιγμή που για εμένα μετράει μόνο το usage feeling της συσκευής, για τα δικά μου δεδομένα, αυτό το τηλέφωνο αν και με "μόλις" 2GB RAM, τρέχει πάρα-πάρα πολύ καλά. Ξαναλέω, όμως... δεν είναι ό,τι πιο γρήγορο έχω πιάσει στα χέρια μου, αλλά συγκρίνοντάς το με το προσωπικό μου σημείο αναφοράς, το iP5, είναι πολύ γρήγορο αν και αρκετά φτηνότερο (μην ξεχνάμε τον δείκτη value for money). Ειδικότερα, εγώ ΔΕΝ θεωρώ "πρόβλημα/lag/σούρσιμο/ύπνο", ή ό,τι άλλο θέλει κάποιος να το χαρακτηρίσει, αυτό το 1,354 sec που μεσολαβεί από τη στιγμή που ο αντίχειρας πατήσει το εικονίδιο μέχρι να ανοίξει ο dialer! Τώρα, αν κάποιος φίλος θέλει να έχει παντελώς zero-lag, ταπεινή και εντελώς φιλική μου γνώμη, είτε ας κοιτάξει σε κάτι πιο "stock android", είτε ας πειραμταστεί με root και εγκατάσταση κάποιας custom ROM, αλλά μάλλον όχι εδώ, όχι σε ένα stock G3. Σημείωση: ναι, έχω απενεργοποιήσει εντελώς τα animations (δεν έχω γυρίσει όμως το runtime σε ART), πράγμα το οποίο είχα κάνει όμως και στο Samsung μου και αν μη τι άλλο, η απόκριση στα χέρια μου είναι εφάμιλλη του Ν3, που ήταν αντικειμενικά γρήγορο, ένα κλικ κάτω από το Nex5 και το iP5 και δη στα δικά μου χέρια, για τη χρήση που έκανα εγώ. Ναι, θα ήθελα να είχε 3GB RAM, ίσως τότε να μην είχα ούτε αυτό το ελάχιστο delay από το πάτημα στο άνοιγμα της εκάστοτε εφαρμογής, αλλά έχοντας δει και τα ανάλογα videos στο YTube, νομίζω ότι σε day-to-day χρήση από τον υπογράφοντα δεν θα υπήρχε τόσο σημαντική διαφορά (τουλάχιστον όχι τέτοια που να δικαιολογεί τα €150 διαφορά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές). Πιο πολύ όλη αυτή η κουβέντα μου μοιάζει ότι ψάχνω να βρω δικαιολογίες για τη στιγμή που θα αποφασίσω να το δώσω και να πάω παρακάτω...

* Random reboot/freeze/dropped calls: κανένα μέχρι στιγμής, αλλά ξαναλέω, είναι μόλις μίας εβδομάδας συσκευή.

* Ευσεβείς πόθοι: το είπα και παραπάνω, θα ήθελα - πιο πολύ για το γμ@το μετά το Note3, να είχε 3GB RAM σαν βασική και μοναδική επιλογή. Θα ήθελα να μην αφήνει μόλις 11,3GB διαθέσιμα στον χρήστη μετά το αρχικό setup. Προφανώς, δεν θα έλεγα όχι στον SD-805, για να "λέω" ότι έχω το top-high-end κινητό, αλλά μάλλον για placebo effect στον εαυτό μου το κόβω, παρά ευσταθές επιχείρημα αγοράς. Τι να το κάνω αν βγει με τον 805 και 3GB RAM και ξεκινάει πάλι στα €700? Ίσως οι καιροί με έκαναν πιο money-sensitive και λιγότερο τρελαμένο. Ακόμα θυμάμαι και κλαίω τα €700 για το iP5, χωρίς να έχω πουλήσει την τότε συσκευή μου! Ζυγίζοντάς τα πλέον, ίσως να μην έκανα το βήμα παραπέρα αν έρχονταν σε αυτά τα χρήματα με τον 805 και περισσότερη RAM. Ίσως... Επίσης, θα ήθελα το knock code να δουλεύει στο 100% των περιπτώσεων και όχι στο 60-70% αυτών, καθώς συχνά-πυκνά, δείχνει να μπερδεύεται από τα χτυπήματά μου. Ναι θα ήθελα να βγάζει πάντα τα δεδομένα καιρού στη lock screen, αλλά και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα επιλυθεί με software update, οπότε δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα. Edit: μόλις μου κατέβασε ένα update 42ΜΒ...

* Αντί επιλόγου: σε επίπεδο value for money, με τρέχουσα τιμή στα ~€450, με ήδη ένα μήνα+ στην αγορά, δεν νομίζω ότι η εν λόγω συσκευή έχει αντίπαλο. Σίγουρα το S5, με την τιμή του πλέον στα ίδια με το G3 επίπεδα, είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, αλλά το άτιμο, αν και τόσο καλό τηλεφωνο, αλλά άσχημο πλέον για εμένα. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το έδωσα τόσο σύντομα (pls, μην ανοίξουμε νέο vs. με αυτό). Για το αν αξίζουν τα €600 για την καλύτερή εκδοχή του G3, με τα όποια lags λένε τα παιδιά ότι έχει ακόμα και εκείνη, καλύτερα να μιλήσει ένας πιο ειδήμονας, ίσως ένας κάτοχος αυτής.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 

Μπράβο φίλε για την εξαιρετική περιγραφή,το ύφος και το ηθοςτου λόγου σου.Ειχαμε μερες να διαβάσουμε ενα πολυ καλο ποστ σε αυτο το θέμα!

s7 edge 935F

LG Gpad V500

Link to comment
Share on other sites

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

[/color]

Η ποιότητα είναι πολύ καλή. Δεν έχει τριγμούς, και γενικά δεν δείχνει 'πλαστικό'. Δεν είναι HTC one, αλλά είναι καλύτερο από galaxy S5. Τα κουμπιά πίσω είναι άψογα σε αίσθηση.

 

Καλησπέρα

Μετά από 1 εβδομάδα συμβίωσης μαζί του (μαύρο 16άρι), έχω αρχίσει να... "απορώ" αν είμαι ένας εκ των τυχερών, όπως οι προλαλήσαντες φίλοι The Ace, Doganos και Kax, ή απλά είναι θέμα παρτίδων και χωρών προέλευσης. Να τονίσω ότι το κινητό μου είναι αγορασμένο από γνωστό skroutzομάγαζο που ψωνίζω τα τελευταία 2,5 χρόνια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα από τα πολλάκις αναφερθέντα προβλήματα. Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένος, μήπως και διευκολύνω κάποιους συναδέλφους που αμφιταλαντεύονται. Σημειωτέον, έφτασα στο LG G3 μετά από όλα τα iPhones (πλην του 5S), όλα τα Galaxy S από το 3 και μετά, μετά και τα 3 Note, το Nexus5 και τέλος το LG G2 που είχα μέχρι πριν μία εβδομάδα, οπότε και πήρα το G3. Άρα, μία σχετική/συγκριτική εικόνα των προαναφερθέντων, νομιζω πως την έχω.

* Οθόνη: για μία ημέρα το είχα δίπλα-δίπλα με το G2 μου. Όχι, δεν μου φαίνεται πιο σκοτεινή! Προσωπικά, το αποδίδω στο flat και light-colored θέμα που έβαλε η LG και όχι σε πρόβλημα της οθόνης καθαυτής. Είναι -από ό,τι είδα σε διάφορα promo videos της LG συνειδητή επιλογή της να πάει σε παλ χρώματα και απλές φόρμες. Δίπλα από το S4 της κυράς μου, ναι μοιάζει ελαφρώς "ξεπλυμένη", αλλά δεν νομίζω ότι είναι! Είναι που είναι λίγο πιο κορεσμένα τα χρώματα των AMOLED, την βάζεις δίπλα-δίπλα με την οθόνη του G3 ήρθε και έδεσε το γλυκό. Νομίζω το να αναφερθώ σε ευκρίνεια και λεπτομέρεια είναι απλά σπατάλη του χρόνου και της υπομονής σας. Ναι μεν δεν υπάρχει (ακόμα) ανάλογο περιεχόμενο να καταναλώσει αυτή η οθόνη και να την απολαύσει ο χρήστης, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ το selling argument της συσκευής. Σίγουρα είναι πρωτίστως ένας παράγοντας εντυπωσιασμού, αλλά από την άλλη, μήπως έχουν επαρκές περιεχόμενο οι οθόνες TV 4Κ αντίστοιχα?

* Αυτονομία: μονίμως ανοικτό WiFi και ΒΤ με handsfree, 4 mail accounts εκ των οποίων το εταιρικό συγχρονίζει κάθε 15 λεπτά και τα άλλα 3 κάθε 4 ώρες, 60% brightness και στο auto όταν είμαι σε ανοικτούς χώρους, περί την 1,5 με σκάρτες 2 ώρες συνομιλιών τη μέρα, ελάχιστα SMS και Viber, καθόλου social media (δεν τα χρησιμοποιώ), βγάζω 24ωρο + 4-5 ώρες το επόμενο πρωί, μέχρι να ζητήσει το χάδι του φορτιστή. Σημείωση: με το Battery Widget Reborn, κλείνω τους συγχρονισμούς μεταξύ 24.00-07.00 κάθε βράδυ. WiFi, BT μένουν - κακώς και αχρήστως - ανοικτά. Η ίδια χρήση στο Note3, απέδιδε ελάχιστα χαμηλότερα, περί τις 2-3 ώρες λιγότερο (εκεί που το G3 πεθαίνει το επόμενο πρωί μεταξύ 11-12.00, το N3 θα είχε σιγήσει από τις 09-10.00 πάνω-κάτω.

* Menu/UI: για τα δικά μου γούστα, πολύ πιο κοντά σε αυτό που θεωρώ ελκυστικό. Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά μετά το Note 2 (έχοντας μεσολαβήσει S4, Note3, S5 και G2) δεν έχω εγκαταστήσει τον Nova με κάποιο icon pack. Δείχνει σχετικά ελαφρύ, παρά το (λιγότερο από Samsung) bloat, χωρίς πολλά φρου-φρου και αρκούντως βολικό στην καθημερινή χρήση.

* Camera: απίστευτα γρήγορο focus, μηδενικό lag στο point & shoot. Για τα δικά μου δεδομένα, ναι είναι πολύ καλή. Κατά τη γνώμη μου εφάμιλλη του S4 που το έχω σαν benchmark και ελάχιστα κάτω από το iP5 που συνεχίζω να θεωρώ την top mobile camera. Θα ήθελα περισσότερες ρυθμίσεις για να πειραματιστώ (ειδικά στις low-light συνθήκες), αλλά πιστεύω ότι για τον μέσο smartphone user, το αποτέλεσμα και η χρηστικότητα είναι μία χαρά. Θα ήθελα επίσης λιγότερο noise στα σκοτεινά, αλλά σίγουρα δεν είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα. Οι πιο ειδήμονες φίλοι πάντως, θα αναζητήσουν περισσότερα features και λιγότερο θορυβο σίγουρα.

* Ποιότητα κατασκευής: και στο G2 και στο G3 δεν έχω να προσάψω κανένα παράπονο. Δεν έχω κανένα τριγμό, δεν έχω light-bleed από την οθόνη, δεν έχω παρατηρήσει κακή ποιότητα φινιρίσματος στη συσκευή. Τα πλαστικά κουμπώνουν τέλεια και δεν αφήνουν κανένα τζόγο. Σημειωτέον, ΔΕΝ το έχω σε θήκη (πιστεύω ότι αν αγοράσεις - όπως εγώ - αυτή τη συσκευή, την αγοράζεις ΚΑΙ για την εμφάνισή της και γουστάρεις να την βλέπεις).

* Λειτουργία: κανένα απολύτως παράπονο. Όχι, δεν είναι Nexus5 και δεν είχα ποτέ το Μ8 για να ξέρω αν είναι πράγματι τόσο smooth όσο ακούγεται... όχι! Όμως, από τη στιγμή που δεν έχω κάνει ποτέ εγκατάσταση εφαρμογών μετρήσεων, άρα δεν μετράω ποιά συσκευή φτάνει στο τέρμα τα tests, από τη στιγμή που για εμένα μετράει μόνο το usage feeling της συσκευής, για τα δικά μου δεδομένα, αυτό το τηλέφωνο αν και με "μόλις" 2GB RAM, τρέχει πάρα-πάρα πολύ καλά. Ξαναλέω, όμως... δεν είναι ό,τι πιο γρήγορο έχω πιάσει στα χέρια μου, αλλά συγκρίνοντάς το με το προσωπικό μου σημείο αναφοράς, το iP5, είναι πολύ γρήγορο αν και αρκετά φτηνότερο (μην ξεχνάμε τον δείκτη value for money). Ειδικότερα, εγώ ΔΕΝ θεωρώ "πρόβλημα/lag/σούρσιμο/ύπνο", ή ό,τι άλλο θέλει κάποιος να το χαρακτηρίσει, αυτό το 1,354 sec που μεσολαβεί από τη στιγμή που ο αντίχειρας πατήσει το εικονίδιο μέχρι να ανοίξει ο dialer! Τώρα, αν κάποιος φίλος θέλει να έχει παντελώς zero-lag, ταπεινή και εντελώς φιλική μου γνώμη, είτε ας κοιτάξει σε κάτι πιο "stock android", είτε ας πειραμταστεί με root και εγκατάσταση κάποιας custom ROM, αλλά μάλλον όχι εδώ, όχι σε ένα stock G3. Σημείωση: ναι, έχω απενεργοποιήσει εντελώς τα animations (δεν έχω γυρίσει όμως το runtime σε ART), πράγμα το οποίο είχα κάνει όμως και στο Samsung μου και αν μη τι άλλο, η απόκριση στα χέρια μου είναι εφάμιλλη του Ν3, που ήταν αντικειμενικά γρήγορο, ένα κλικ κάτω από το Nex5 και το iP5 και δη στα δικά μου χέρια, για τη χρήση που έκανα εγώ. Ναι, θα ήθελα να είχε 3GB RAM, ίσως τότε να μην είχα ούτε αυτό το ελάχιστο delay από το πάτημα στο άνοιγμα της εκάστοτε εφαρμογής, αλλά έχοντας δει και τα ανάλογα videos στο YTube, νομίζω ότι σε day-to-day χρήση από τον υπογράφοντα δεν θα υπήρχε τόσο σημαντική διαφορά (τουλάχιστον όχι τέτοια που να δικαιολογεί τα €150 διαφορά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές). Πιο πολύ όλη αυτή η κουβέντα μου μοιάζει ότι ψάχνω να βρω δικαιολογίες για τη στιγμή που θα αποφασίσω να το δώσω και να πάω παρακάτω...

* Random reboot/freeze/dropped calls: κανένα μέχρι στιγμής, αλλά ξαναλέω, είναι μόλις μίας εβδομάδας συσκευή.

* Ευσεβείς πόθοι: το είπα και παραπάνω, θα ήθελα - πιο πολύ για το γμ@το μετά το Note3, να είχε 3GB RAM σαν βασική και μοναδική επιλογή. Θα ήθελα να μην αφήνει μόλις 11,3GB διαθέσιμα στον χρήστη μετά το αρχικό setup. Προφανώς, δεν θα έλεγα όχι στον SD-805, για να "λέω" ότι έχω το top-high-end κινητό, αλλά μάλλον για placebo effect στον εαυτό μου το κόβω, παρά ευσταθές επιχείρημα αγοράς. Τι να το κάνω αν βγει με τον 805 και 3GB RAM και ξεκινάει πάλι στα €700? Ίσως οι καιροί με έκαναν πιο money-sensitive και λιγότερο τρελαμένο. Ακόμα θυμάμαι και κλαίω τα €700 για το iP5, χωρίς να έχω πουλήσει την τότε συσκευή μου! Ζυγίζοντάς τα πλέον, ίσως να μην έκανα το βήμα παραπέρα αν έρχονταν σε αυτά τα χρήματα με τον 805 και περισσότερη RAM. Ίσως... Επίσης, θα ήθελα το knock code να δουλεύει στο 100% των περιπτώσεων και όχι στο 60-70% αυτών, καθώς συχνά-πυκνά, δείχνει να μπερδεύεται από τα χτυπήματά μου. Ναι θα ήθελα να βγάζει πάντα τα δεδομένα καιρού στη lock screen, αλλά και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα επιλυθεί με software update, οπότε δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα. Edit: μόλις μου κατέβασε ένα update 42ΜΒ...

* Αντί επιλόγου: σε επίπεδο value for money, με τρέχουσα τιμή στα ~€450, με ήδη ένα μήνα+ στην αγορά, δεν νομίζω ότι η εν λόγω συσκευή έχει αντίπαλο. Σίγουρα το S5, με την τιμή του πλέον στα ίδια με το G3 επίπεδα, είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, αλλά το άτιμο, αν και τόσο καλό τηλεφωνο, αλλά άσχημο πλέον για εμένα. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το έδωσα τόσο σύντομα (pls, μην ανοίξουμε νέο vs. με αυτό). Για το αν αξίζουν τα €600 για την καλύτερή εκδοχή του G3, με τα όποια lags λένε τα παιδιά ότι έχει ακόμα και εκείνη, καλύτερα να μιλήσει ένας πιο ειδήμονας, ίσως ένας κάτοχος αυτής.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 

Συμφωνω σε ολα! Μετα απο δυο+ βδομάδες χρήσης προσυπογραφω.. Αλλα μονο σε ενα διαφωνω.. Δεν εχει καλυτερη καταναλωση μπαταριας απο το note 3!

N95 -> N95 8g -> OMNIA -> Xperia -> OMNIA HD -> HTC HD -> N97 -> Iphone 3gs -> HTC HD2 -> Iphone 4 -> HTC Desire HD -> Samsung Galaxy S II -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy SIII -> Samsung Galaxy Note 2 -> Samsung Galaxy S4 -> Samsung Galaxy Note 3 -> HTC M8 -> Iphone 5s -> LG G3 -> Samsung Galaxy Note 4 -> SONY Z3 -> LG G4 -> Xiaomi Mi MAX
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω εάν φταίει η αναβάθμιση η όχι αλλά η μπαταρία αυτή την φορά φαίνεται να είναι πολύ καλύτερη. Ένα 20% μου έβγαλε παραπάνω.

 

Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να είμαι σίγουρος με μια φορά, αλλά μέχρι στιγμής αυτό έδειξε. Για να δούμε...

Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο φίλε για την εξαιρετική περιγραφή,το ύφος και το ηθοςτου λόγου σου.Ειχαμε μερες να διαβάσουμε ενα πολυ καλο ποστ σε αυτο το θέμα!

Χίλια ευχαριστώ! Καλή μας μέρα παιδιά... :)

CostasP | Proud AlfaHolic | Alfas: Giulietta, Alfetta, 75, 146, 156, 147, (Abarth 500 time-out) πάλι 156, πάλι 147 και πλέον... Jeep Renegade :yawn: !

Current Toys: Apple MacBook Air 11 ('15), Asus Transformer Book T100, Samsung Galaxy Tab3 7.0", Apple TV2, iPad2 32GB WiFi, iPad Mini Retina 16GB WiFi, iPhone 6S 64GB, iPhone 7 Plus 128GB, iPhone XS 256 GB

Link to comment
Share on other sites

εγω με ελβετικο 32αρι δεν εχω παρει ακομα την αναβαθμιση Edited by dimitris15
υπογραφή εκτός ορίων
Link to comment
Share on other sites

Λίγο υπομονή παιδιά... Οι αναβαθμίσεις ΟΤΑ δε δίνονται με μιας σε όλες τις χώρες.

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Link to comment
Share on other sites

http://www.digitallife.gr/lg-g3-lte-a-23363

 

Να το και το νέο LG g3 LTE advanced...

Κρίμα σε όσοι πήραν το απλό!!

Edited by john74
Greek Android & iOS users (FB group)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...