Jump to content

Δυάρι ή γκαρσονιέρα;

meleneevi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντα έιχα αυτή την ερώτηση στο μυαλό μου σε περίπτωση που ενοικιάσω ή αγοράσω δικό μου σπίτι.Εσείς τι θα προτιμούσατε και για ποιο λόγο; (μιλάω για περίπτωση που θα μένατε μόνοι σας)

Ανάλογα τα τετραγωνικά, υπάρχουν δυάρια τρύπες και γκαρσονιερες ευρυχωρες με μπαλκοναρες

Με μέσο όρο ηλιοφάνειας γύρω στις 2.500 ώρες ετησίως, έχουν δίκαιο όσοι λένε ότι στην Ελλάδα το σπίτι σου είναι τόσο μεγάλο όσο το μπαλκόνι σου...επομένως ψηφίζω...μπαλκόνι..(όχι προεκλογικό..)

Δυάρι για μένα.. αρκεί να βρεις ένα οικονομικό και ευρύχωρο πάντα.

Φοιτητής είμαι, έχω δυάρι.. και πραγματικά ευχαριστιέμαι που δεν έχω κάποια γκαρσονιέρα όπως άλλοι συμφοιτητές μου!

Ειδικά αν καταφέρεις και βρεις ένα με αξιόλογο μπαλκόνι! :p

Δυάρι για μένα.. αρκεί να βρεις ένα οικονομικό και ευρύχωρο πάντα.

Φοιτητής είμαι, έχω δυάρι.. και πραγματικά ευχαριστιέμαι που δεν έχω κάποια γκαρσονιέρα όπως άλλοι συμφοιτητές μου!

Ειδικά αν καταφέρεις και βρεις ένα με αξιόλογο μπαλκόνι! :p

Πλακα Πλακα! Επίσης,είναι μύθος όσοι λένε ότι τα δυάρια είναι ακριβά και η γκαρσονιέρα πιο οικονομική.Μπορεί να βρείς δυάρι 180-200ε και έχω δεί γκαρσονιέρες κ με 350!!! άσε που στο δυάρι έχεις χώρο για τα πράγματά σου και μπορείς να φιλοξενίσεις έναν άνθρωπο (γονείς,κολλητούς,συγγενείς κτλ)

Πλακα Πλακα! Επίσης,είναι μύθος όσοι λένε ότι τα δυάρια είναι ακριβά και η γκαρσονιέρα πιο οικονομική.Μπορεί να βρείς δυάρι 180-200ε και έχω δεί γκαρσονιέρες κ με 350!!! άσε που στο δυάρι έχεις χώρο για τα πράγματά σου και μπορείς να φιλοξενίσεις έναν άνθρωπο (γονείς,κολλητούς,συγγενείς κτλ)

Απλά πρέπει να κάνεις καλή έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα! Επειδή θα είναι το σπίτι σου για κάποια χρόνια, πρέπει να έχεις κάτι που να σε ηρεμεί όταν βρίσκεσαι εκεί. Όταν επίσης έρχονται γονείς - αδέρφια κλπ δεν με ανησυχεί καθόλου στο αν χωράνε ή όχι! Έναν καναπέ-κρεβάτι στο "σαλόνι" και ηρεμείς! Άσε που έχει εναλλακτικές για ύπνο! Πολλές φορές με έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση!

μα το θέμα στην οικονομία δεν είναι αποκλειστικά το ενοικιο.

Οπως και να το κάνεις άλλα έξοδα θέρμανσης,ΔΕΗ και κοινωχρήστων έχει ενα διάρι και άλλα μια γκαρσονιέρα.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Οπως και να το κάνεις άλλα έξοδα θέρμανσης,ΔΕΗ και κοινωχρήστων έχει ενα διάρι και άλλα μια γκαρσονιέρα.

πολυ σωστο αυτο....δεν παιζει ρολο μονο το ενοικιο

Έμεινα 8 χρόνια σε γκαρσονιέρα σαν φοιτητής και μετά σαν εργαζόμενος. Εντάξει καλό το μικρό σπιτάκι, ζεστό, το καθαρίζεις εύκολα αλλά ως εκεί.

ΑΛΛΑ.

Μαγειρεύεις κάτι και βρωμάνε τα πάντα. Το κρεβάτι σου είναι σε κοινή θέα και γίνεται καναπές. Εμένα αυτό δε μου αρέσει. Μετά δεν μπορείς να είσαι πάντα στην πένα. Το υπνοδωμάτιο σου μπορεί να είναι άνω κάτω. Προσωπικό σου θέμα. Δεν μπορεί κάθε φορά που έρχεται κάποιος σπίτι σου να βλέπει αυτή την ακαταστασία. Και εσύ να τα τακτοποιείς κάθε φορά. Δεν είσαι πάντα ξεκούραστος ή ορεξάτος για δουλειά. Κλείνοντας την πόρτα το Χειμώνα έχεις ζέστη μόνο στο δωμάτιο που θες και δεν χαλάς άδικα θερμότητα.

Και τελευταίο και σημαντικότερο. Κρύβεις το παράνομο έτερον ήμισυ στο άλλο δωμάτιο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

αν είναι ένα άτομο μόνο του, πόσο λογαριασμούς θα κάνει; Εγώ προσωπικά μόνο για ύπνο πήγαινα στο σπίτι που νοίκιαζα όταν σπούδαζα, οπότε φώτα άναβα σπάνια. Νερό μόνο για μπάνιο.

i8vv46-6.png

Προς ενημέρωση:

Studio = 1 χώρος

Γκαρσονιέρα = 1 υπνοδωμάτιο + 1 Σαλόνι

2άρι = 2 υπνοδωμάτια + 1 Σαλόνι

αν είναι ένα άτομο μόνο του, πόσο λογαριασμούς θα κάνει; Εγώ προσωπικά μόνο για ύπνο πήγαινα στο σπίτι που νοίκιαζα όταν σπούδαζα, οπότε φώτα άναβα σπάνια. Νερό μόνο για μπάνιο.

και για θέρμανση τι??κουκουλωνόσουν με τα πάντα; ή ζεσταινες μόνο το δωμάτιο και όταν πήγαινες τουαλέτα τουρτούριζες?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• 3 weeks later...
και για θέρμανση τι??κουκουλωνόσουν με τα πάντα; ή ζεσταινες μόνο το δωμάτιο και όταν πήγαινες τουαλέτα τουρτούριζες?

Προσωπικά,εχω ηλεκτρική σομπίτσα και μια χαρά ζεσταίνει το σπίτι,αφού δεν είχαμε στην πολυκατοικία πετρέλαιο φέτος.(κεντρική θέρμανση δυστυχώς)