Jump to content

alexphoto

Members
 • Δημοσιεύσεις

  89
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

About alexphoto

 • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 18

alexphoto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

0

Φήμη

 1. Ζητώ συγνώμη, δεν ήθελα να σε μειώσω με την απάντησή μου. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο.
 2. Το σωστό είναι να ΜΗΝ δουλεύει το ξυπνητήρι αν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Αυτό είναι και το νόημα της απενεργοποίησης: πως είσαι σίγουρος ότι η συσκευή έκλεισε ολοκληρωτικά και δεν τρέχει κάτι στο bios με κίνδυνο κάποιος ιός ή κάποιος εξ αποστάσεως να αποκτήσει πρόσβαση. Αν θέλεις να μην ξοδεύεις μπαταρία το βάζεις σε πτήση και βάζεις κανονικά το ξυπνητήρι σου.
 3. Προφανώς έχεις ενεργοποιήσει το ''switch to speaker automatically'' όταν απομακρύνεις το αυτί σου από το τηλέφωνο. Πάς settings / additional settings / accessibility / και τέρμα κάτω απενεργοποιείς το ''switch to speaker automatically''.
 4. Settings / Additional settings / Accessibility / Magnification / και εκεί που λέει MAgnify with triple tap το απενεργοποιείς, το κάνεις off.
 5. Ετσι κι αλλιώς το dark mode είναι καθαρή τρεντιά.. Μόνο στο απόλυτο σκοτάδι έχει μια χρησιμότητα. Σε κανονικό φως τα μαύρα γράμματα σε λευκό φόντο είναι πιο ξεκούραστα. Δεν το λέω εγώ αλλά οι έρευνες.
 6. Πάς στα settings / Apps / Manage apps / Google Paly store, τέρμα κάτω δεξιά πατάς Clear data και μετά clear all data. Αφού κάνεις επιβεβαίωση κάνε και ένα restart και θα στρώσει.
 7. Ενοείται πως το βγάζεις μόλις φορτίσει. Αυτή η τακτική, την πρώτη φορά να αφήσεις την φόρτιση παραπάνω, ήταν για μπαταρίες παλιάς τεχνολογίας. Επίσης μέχρι πρότινος ήταν καλύτερο να αποφεύγεις την φόρτιση στο 100%. Κάπου στο 85-95 ήταν η καλύτερη τακτική για την ζωή της μπαταρίας. Στο note 8 pro όμως κι αυτό έχει αλλάξει, καθώς ο φορτιστής σε συνεργασία με το λογισμικό, ρίχνει την τάση φόρτισης μόλις η μπαταρία ξεπεράσει το 85-90% ώστε η φόρτιση να γίνει αργή στο τέλος χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην μπαταρία.
 8. Βαλε την open cam και κάνε τις ρυθμίσεις που γράφω ποιο πάνω. Θα πάρεις αρχείο με την φυσική οξύτητα του αισθητήρα και χωρίς την υπερβολή του noise reduction. Ναι η αισθητική του miui ειναι χάλια αλλά πέραν αυτού δεν έχει κάποια έλλειψη. Το μονο που μου λείπει είναι πως δεν εχει κατέβασμα του notification με το αισθητήρα αποτυπωμάτων, κάτι που είχα με το Android one.
 9. Το SAR του Note 8 pro είναι περίπου στο 1W/kg, στο μέσο όρο περίπου τον περισσότερον συσκευών και στο μισό του ορίου των 2w/kg που έχει ορίσει η Ευρώπη. Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν ακόμα και γι αυτούς που θεωρούν το sar ως κάτι βλαβερό, αν και φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς έχουμε να κάνουμε με μη ιονίζουσες ακτινοβολίες, κάτω δηλαδή από το ορατό φάσμα, που προκαλούν μόνο θερμικά φαινόμενα χωρίς να έχουν επίδραση στον πυρήνα του DNA. Για εικονίδια κλήσης κρατάς πατημένο ένα κενό σημείο στην οθόνη και από τις επιλογές που ανοίγουν επιλέγεις: widgets / contact / direct dial και στην συνέχεια από το πλακίδιο που θα βγάλει στην επιφάνεια το πατάς και ορίζεις τον αριθμό.
 10. Το hdr πάνω σε ένα αρχείο κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί οι τονικότητες γίνονται επίπεδες. Πρέπει να κάνεις bracketing με τουλάχιστον δυο στάσεις και διαφορά στις εκθέσεις για να κερδίσεις πραγματικά σε δυναμική περιοχή. Η δυναμική περιοχή των αισθητήρων στα τηλέφωνα είναι πολύ μικρή για κάτι σοβαρό, καθώς ακόμα και από το raw δεν κερδίζεις πάνω απο 0,5 - 1 στοπ κι αυτό με τίμημα στην χρωματική ακρίβεια. Αλλά είναι κάτι που το έχεις πάντα μαζί, οπότε αξίζει να παλέψεις για το μέγιστο που μπορούν να δώσουν. Στα μαύρα η δυναμική περιοχή πνίγεται από τον θόρυβο και οι κατασκευαστές το μπαλώνουν με έντονο noise redaction που κάνει τα πράγματα χειρότερα στην πράξη καθώς εμφανίζει πασάλειμμα στις λεπτομέρειες. Οπότε το καλύτερο είναι να πάρεις το αρχείο ως έχει και να περάσεις color noise reduction, καθώς ως συνήθως - και στο note8 pro συμβαίνει - o θόρυβος δεν είναι στο κανάλι του luminance (της φωτεινότητας δηλαδή) αλλά στα χρωματικά κανάλια. Έτσι μειώνεις τον θόρυβο χωρίς σημαντική απώλεια στην λεπτομέρεια. Ολα αυτά βέβαια για κάποιον που ξέρει και έχει απαιτήσεις. Οι υπόλοιποι ούτε που θα καταλάβουν διαφορές. Προσωπικά το επάγγελμά μου είναι η επεξεργασία φωτογραφιών και το μοντάζ, οπότε είναι γεγονός πως ψειρίζω την μαϊμού εδώ που τα λέμε.. :lol:
 11. Σε τέστ που έκανα όλο το μεσημέρι έξω αλλά και μέσα στο σπίτι σε χαμηλό φωτισμό, δεν είδα καμία διαφορά στην δυναμική περιοχή. Χώρια που η open cam έχει και ρυθμιζόμενο braketing + - 1-3 στόπ, οπότε σε στατικά θέματα το αποτέλεσμα πάει σε άλλο επίπεδο. Από εκεί και πέρα το HDR πάνω σε jpg είναι απάτη, καθώς το μόνο που κάνει είναι να υποεκθέτη ελαφρός για να προστατέψει τα λευκά και ταυτόχρονα ανοίγει τα σκούρα, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότερο θόρυβο και φλατάρισμα των τονικοτήτων. Το να είναι το αρχείο σαν watercolor από την έντονη αποθορυβοποίηση είναι ότι το ποιο άσχημο. Προτιμώ το ανέγγιχτο και να περάσω εγώ αποθορυβοποίηση στο χρωματικό κανάλι που έχει το πρόβλημα. Για να κάνεις ποιοτικό HDR και να κερδίσεις δυναμική περιοχή πρέπει να έχεις το RAW το οποίο η xiaomi στο συγκεκριμένο μοντέλο αποφάσισε να το δώσει μόνο στην selfie..:lol:
 12. Το λοιπόν, το θέμα κάμερα λύθηκε!! Ξεχάστε gcam κ.λ.π. Έτσι κι αλλιώς δεν σου επιτρέπει καμία ρύθμιση, απλός είναι ελαφρός καλύτερη στο ότι δεν είναι τόσο υπερβολικά επεξεργασμένο το αρχείο, εξακολουθεί και αυτή όμως να βάζει sharpness + noise reduction. Ακολουθήστε τα εξής βήματα και θα πάρετε αρχείο ανέγγιχτο, όπως το δίνει ο αισθητήρας σαν raw, χωρίς προθήκη οξύτητας και noise reduction! 1. Εγκαταστήστε την open camera. https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.opencamera&hl=en 2. Πάμε στα settings και στο κάτω μέρος έχει την επιλογή ''camera API'' εκεί επιλέγουμε ''camera2 API''. 3. Λίγο ποιο πάνω έχει την επιλογή ''Processing settings'', μπαίνουμε εκεί και τις επιλογές ''Edge mode algorithm'' + ''Νoise reduction algorithm'' τις κάνουμε OFF. Έτσι το αρχείο που δίνει ο αισθητήρας μας δεν περνάει ΚΑΜΙΑ επεξεργασία και γράφεται ανέγγιχτο στην μνήμη. Το άνοιξα στο Photoshop και πραγματικά δεν έχει καμία επέμβαση και επεξεργασία! Εϊναι αυτούσιο όπως θα ήταν αν είχατε το raw! Φυσικά όλα αυτά γι αυτούς που ξέρουν και θέλουν να περνούν στις φωτογραφίες sharpness και noise reduction μόνοι τους παίρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.
 13. Τελικά κατέληξα σε αυτήν. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lensesdev.manual.camera.pro. Δεν βλέπει βέβαια την ευρυγώνια και την μάκρο κάμερα, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτές είναι καθαρά για μάρκετινγκ, κάποιος που θέλει ποιότητα δεν θα ασχοληθεί μαζί τους. Κατά τα άλλα πήρα την ποιοτικότερη φωτογραφία, χωρίς halos και την υπερβολική οξύτητα της δικής του εφαρμογής. Εξαιρετικό focus peaking για manual focus, βλέπει ολες τις αναλύσεις και έχει hdr και στα 64mp.
 14. Την έχεις δοκιμάσει την συγκεκριμένη σε note8 pro και δουλεύει σωστά; raw υποστηρίζει στην κύρια κάμερα; Μην πετάξω άσκοπα τα 4 ευρώ. Η gcam πράγματι δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα αφού οι περισσότερες ρυθμίσεις δεν δουλεύουν.
 15. Από δείγματα που είδα δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο και έτσι όσο το είχα στα χέρια μου δεν το πείραξα. Η δική του εφαρμογή έτσι κι αλλιώς έχει ρυθμισεις για κοντραστ, χρωματικό κορεσμό και οξύτητα. Το καλύτερο αποτέλεσμα το πήρα με κοντράστ -1 το χρώμα όπως είναι στο νορμάλ, οξύτητα τέρμα κάτω ώστε να εξαφανιστεί το halos και είσαι κομπλέ. Τώρα έχω στα χέρια μου το NOTE 8 Pro το οποίο αν και ακριβότερο δεν έχει καμία ρύθμιση στις παραμέτρους της εικόνας... Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό με υπερβολική οξύτητα που δεν ρυθμίζεται. Οπότε εδώ το πάλεψα και πέρασα την gcam αναγκαστικά παίρνοντας καλό αποτέλεσμα.
×
×
 • Create New...