Jump to content

alexphoto

Members
  • Δημοσιεύσεις

    107
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About alexphoto

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 18

alexphoto's Achievements

  1. alexphoto

    iOS 16

    Ενώ έχω πάντα απενεργοποιημένη την εφαρμογή Siri και όλες τις παραμέτρους της εντός της εφαρμογής αλλά και σε όλες τις εφαρμογές που αλληλοεπιδρούν με αυτήν, στην κατανάλωση μπαταρίας μου παρουσιάζει πάντα ένα ποσοστό της τάξης του 2% να καταναλώνεται από την Siri. Το διάβασα και σε ξένα forum χωρίς να υπάρχει απάντηση. Τελικά δεν απενεργοποιείται πλήρως αλλά τρέχει θέλοντας και μη στο υπόβαθρο;
  2. Όταν κάνεις mirroring σε τηλεόραση από το youtube αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ίδια η τηλεόραση μπαίνει στο youtube παίρνοντας μόνο από το κινητό την διεύθυνση του βίντεο. Κατά συνέπεια οι διαφημίσεις δεν έχουν να κάνουν με το κινητό αλλά με την εφαρμογή youtube της τηλεόρασης. Δεν υπάρχει τρόπος αυτό να παρακαμφθεί από το κινητό και όλες οι τηλεοράσεις ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή θα κάνουν το ίδιο πράγμα, εκτός της λύσης του εξωτερικού κουτιού.
  3. Έχει κάποιος δοκιμάσει να βάλει lineageOS σε pixel 4a 5g; Αξίζει τον κόπο; Θα δουλεύει το wifi calling 5g κ.λ.π;
  4. Ως φωτογράφος προτιμώ την χρωματική παλέτα των lcd οθονών σε σχέση με τα υπερκορεσμένα χρώματα των oled που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά επικράτησαν καθότι πιο εντυπωσιακές. Τα μαύρα στην lcd του SE 2022 είναι αρκούντος σκούρα με απειροελάχιστη διαφορά από μια oled και χωρίς ίχνος χρωματικού bleading, ενώ είναι πιο ξεκούραστη στα μάτια από μια oled ειδικά σε χαμηλό φως. Έχω ταυτόχρονα ένα google pixel 4 5g και η διαφορά των οθονών είναι το τελευταίο που πρακτικά θα απασχολήσει κάποιον. Ο λόγος που λατρεύω το se είναι το μικρό του μέγεθος, αιτία που με οδηγεί να παίρνω μόνο αυτό έξω ενώ το pixel το έχω ως tablet για το σπίτι.
  5. Θα συμφωνήσω πως η αγορά αποθηκευτικού χώρου είναι μονόδρομος. Σκέψου όμως και την περίπτωση να προτίμησης το google drive σε σχέση με το icloud. Το οικοσύστημα της apple είναι πιο κλειστό κι αν χρειαστεί να στείλεις αρχεία σε χρήστες windows ή android υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που δεν υπάρχουν στην αντίστροφη περίπτωση.
  6. Ο μόνος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε το viber σε ένα τάμπλετ ή φορητό υπολογιστή που θα έχετε μαζί σας στα ταξίδια, εφόσον πρώτα ενεργοποιήσετε το viber γι αυτή την συσκευή κάποια στιγμή που θα είσαστε στην Ελλάδα. Μετά θα παίρνετε κανονικά τα μηνύματα εκεί, ασχέτως αν το κινητό σας στην Ελλάδα είναι κλειστό. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνετε το τηλέφωνο μαζί σας. Μπορείτε να το έχετε ανοικτό μόνο σε wifi και να λαμβάνετε τα μηνύματα του viber.
  7. alexphoto

    iOS 16

    Κρατάς πατημένο το widget για ένα - δύο δευτερόλεπτα και σου βγάζει τρείς επιλογές. Η πρώτη γράφει edit widget, την πατάς και σου βγάζει επιλογή για "my location" ή για όποια τυχών έχεις αποθηκεύσει χειροκίνητα.
  8. alexphoto

    iOS 16

    Όχι, στην περίπτωση που αναφέρομαι δεν πρόκειται για τον κωδικό συσκευής που πράγματι τον ζητάει μετά από κάθε επανεκκίνηση, αλλά για το κωδικό του λογαριασμού. Δηλαδή η συσκευή ξεκινά, βάζεις τον κωδικό συσκευής και μόλις βγεις στην επιφάνεια εργασίας ανοίγει ειδοποίηση να βάλεις τον κωδικό του λογαριασμού (id). Εν πάση περιπτώση, πατάς cancel και το εικονίδιο φεύγει χωρίς αλλη επιπλοκή καθώς αν πας στις ρυθμίσεις όλα είναι ομαλά και ο λογαριασμός σου ενεργός. Κατά συνέπεια πρόκειται για αστοχία λογισμικού. Το ελπίζω, αν και εγώ που έκανα διάφορες τεχνικές με reset id κ.λ.π. στην αρχή για μερικές φορές δεν το έβγαλε και τώρα το βγάζει και πάλι.
  9. alexphoto

    iOS 16

    Παρατήρησε κι άλλως στο ios 16 ότι μετά την επανεκκίνηση της συσκευής ζητάει τον κωδικό του Id; Πρόκειται για πρόβλημα που αναφέρουν πολλοί σε διάφορα forum. Mου το κάνει κάθε φορά που εκκινώ την συσκευή το πρωί καθώς το βράδυ πάντα την απενεργοποιώ. Όλες οι ως τώρα γνωστές μέθοδοι για log out και εκ νέου log in δεν βοηθούν. Πρόκειται για κόλλημα που αναμένεται να διορθωθεί στο 16.1
  10. alexphoto

    iOS 16

    Τα κινητά τηλέφωνα και ειδικά τα σημερινά phablet, κρατιούνται από το κάτω μέρος τους. Η πρόσβαση λοιπόν στο να επιλέξεις κάτι με το δάχτυλο είναι άμεση στο κάτω μέρος της οθόνης χωρίς να κάνεις ακροβατικά στο πάνω μέρος της ή ακόμα χειρότερα να χρειάζεται να πιάνεις το τηλέφωνο με δυο χέρια. Αυτός είναι και ο λόγος που επί παραδείγματι μεταφέρθηκε στο κάτω μέρος το Tab Bar στον Safari. Μπορεί λοιπόν να ξενίζει στην αρχή η μεταφορά των ειδοποιήσεων στο κάτω μέρος, αλλά μόλις το συνηθίσεις θα καταλάβεις πως είναι η ιδανική θέση.
  11. alexphoto

    iOS 16

    Πόσοι είναι όμως οι αριστερόχειρες. Ακόμα και στατιστικά να το δούμε αν το swipe back έπρεπε να είναι στη μια μεριά αυτή θα έπρεπε να είναι η δεξιά και όχι η αριστερή. Το back tap είναι σχετικά άβολο για να κατέβει το notification panel, αυτές είναι μεσοβέζικες λύσεις για αυτονόητα πράγματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί ειδικά σε τηλέφωνα μεγέθους phablet.
  12. alexphoto

    iOS 16

    Έκανα την αναβάθμιση από εχθές το βράδυ και όλα λειτουργούν ομαλά. Βασικά όλα τα προβλήματα, όπως και η εξάντληση της μπαταρίας σε καινούργιες εκδόσεις λογισμικού, οφείλονται στις εφαρμογές τρίτων που δεν εναρμονίζονται με το καινούργιο λογισμικό. Ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα καθώς πάντα χρησιμοποιώ σε android αλλά και σε ios τις εφαρμογές του ίδιου του κατασκευαστή. Ακόμα και στα social media χρησιμοποιώ τον safari ή αντίστοιχα τον chrome. Είναι γεγονός πάντως πως οι ουσιαστικές αλλαγές είναι ελάχιστες με εξαίρεση την οθόνη κλειδώματος. Πολύ φασαρία για το τίποτα. Εξακολουθώ να θεωρώ σημαντικές ελλείψεις το να μην κάνει swipe buck από την δεξιά πλευρά της οθόνης και υπόψιν πως έχω το SE 2022 που έχει μικρή οθόνη. Οι υπόλοιποι θα στραβώνουν τα δάχτυλά τους σε μεγαλύτερες οθόνες. Το ίδιο χάλι με το notification panel που πρέπει να κατεβάσεις από πάνω δεξιά. Μικροπράγματα που όμως θα άλλαζαν ριζικά την εμπειρία χρήσης.
  13. Αυτό ισχύει εάν έχει επιλέξει στο google photos οι φωτογραφίες να συμπιέζονται προς όφελος του χώρου. Εάν επέλεξε original quality τότε ή στο android ή στο ios η ποιότητα είναι η μέγιστη.
  14. Πότε επιτέλους θα βάλουν ένα σύμβολο σίγασης στο πάνω μέρος πληροφοριών της οθόνης! Βάζοντας το τηλέφωνο στην τσέπη ή αλλάζοντας μια θήκη, μετακινείται ο διακόπτης σίγασης και έχει γίνει αιτία να χάσω τηλεφωνήματα! Καταλήγω να ελέγχω συνέχεια το διακόπτη μην το ξαναπάθω. Αν είναι δυνατόν κάτι τόσο απλό και αυτονόητο να μην έχουν φροντίσει να το λύσουν. Τα ίδια χάλια με την απουσία ένδειξης bluetooth η οποία στο παρελθόν υπήρχε και την αφαίρεσαν λόγω του notch.. (εμπρός προς τα πίσω!) Η πλάκα είναι πως την αφαίρεσαν και από τα 7-8-SE ενώ σε αυτά ο χώρος υπάρχει, (ίσως για συμπαράσταση σε αυτά που έχουν notch?) Κατά τα άλλα τα εφετζιλίκια του ios 16 στη lock screen μας μάραναν..
  15. alexphoto

    iPhone XR

    Με τον τρόπο που αναφέρεις πως το χρησιμοποιείς δεν θα δεις καμία διαφορά από τα νεότερα μοντέλα. Μπορεί να δεις μια μικρή διαφορά σε παιχνίδια με βαριά γραφικά ή αν πεις επί παραδείγματι να τραβήξεις 4Κ βίντεο και να το μοντάρεις στο ίδιο το κινητό με το i-movie. Μην το φοβάσαι καθόλου είναι εξαιρετικό!
×
×
  • Create New...