Jump to content

alexphoto

Members
 • Δημοσιεύσεις

  95
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by alexphoto

 1. Αυτό ισχύει εάν έχει επιλέξει στο google photos οι φωτογραφίες να συμπιέζονται προς όφελος του χώρου. Εάν επέλεξε original quality τότε ή στο android ή στο ios η ποιότητα είναι η μέγιστη.
 2. Πότε επιτέλους θα βάλουν ένα σύμβολο σίγασης στο πάνω μέρος πληροφοριών της οθόνης! Βάζοντας το τηλέφωνο στην τσέπη ή αλλάζοντας μια θήκη, μετακινείται ο διακόπτης σίγασης και έχει γίνει αιτία να χάσω τηλεφωνήματα! Καταλήγω να ελέγχω συνέχεια το διακόπτη μην το ξαναπάθω. Αν είναι δυνατόν κάτι τόσο απλό και αυτονόητο να μην έχουν φροντίσει να το λύσουν. Τα ίδια χάλια με την απουσία ένδειξης bluetooth η οποία στο παρελθόν υπήρχε και την αφαίρεσαν λόγω του notch.. (εμπρός προς τα πίσω!) Η πλάκα είναι πως την αφαίρεσαν και από τα 7-8-SE ενώ σε αυτά ο χώρος υπάρχει, (ίσως για συμπαράσταση σε αυτά που έχουν notch?) Κατά τα άλλα τα εφετζιλίκια του ios 16 στη lock screen μας μάραναν..
 3. alexphoto

  iPhone XR

  Με τον τρόπο που αναφέρεις πως το χρησιμοποιείς δεν θα δεις καμία διαφορά από τα νεότερα μοντέλα. Μπορεί να δεις μια μικρή διαφορά σε παιχνίδια με βαριά γραφικά ή αν πεις επί παραδείγματι να τραβήξεις 4Κ βίντεο και να το μοντάρεις στο ίδιο το κινητό με το i-movie. Μην το φοβάσαι καθόλου είναι εξαιρετικό!
 4. Οι άνθρωποι λειτουργούν μιμητικά, κάτι που οι διαφημιστές γνωρίζουν καλά να χρησιμοποιούν, έτσι είναι εις θέσιν να πουλήσουν ψυγείο ακόμα και σε Εσκιμώο. Θυμάμαι το γέλιο που ρίχναμε όταν βλέπαμε πριν χρόνια κάποιον με συσκευή 5 ιντσών που τότε θεωρούνταν εξωπραγματικά μεγάλη, (και ήταν μεγάλη). Ο άνθρωπος όμως εύκολα χάνει το μέτρο. Αν έχεις υπολογιστή στο σπίτι, τάμπλετ, φορητό υπολογιστή, υπάρχει λόγος να κουβαλάς έξω την γκουμούτσα;
 5. alexphoto

  iPhone XR

  Το XR είναι η καλύτερη συσκευή αυτή την στιγμή στην γκάμα της apple σε σχέση κόστους - αποτελέσματος και "γερόλυκος" με την καλή έννοια. Επί της ουσίας το μόνο που διαφοροποιεί τις συσκευές μεταξύ τους - καθώς κατά τα άλλα το λειτουργικό είναι ίδιο για όλες - είναι το τρίπτυχο ταχύτητα-κάμερα-μπαταρία. Και στα τρία το XR είναι αξιοπρεπέστατο με μόνη έλλειψη την υπερευρυγώνια κάμερα, η οποία αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς σε όσα υπάρχει είναι κατώτερη από οποιαδήποτε κύρια κάμερα σε ποιότητα και φυσικά με παραμορφώσεις. Σε όσα κινητά είχα ποτέ δεν την χρησιμοποίησα και ποτέ δεν μου έλλειψε. Το XR το είχα για ένα μήνα, αλλά πρώτον δεν μου αρέσουν τα μεγάλα κινητά και έτσι πήγα στο SE-2022 και δεύτερον δεν μου αρέσει το face-id. Όμως πραγματικά ώρες-ώρες μου λείπει! Είτε το πιστεύεις είτε οχι το XR είχε την ίδια ταχύτητα στις λειτουργίες με το SE-2022 που έχει τον νεότερο επεξεργαστή. Ίσως γιατί το SE είναι μικρό και το κόβουν σε επιδόσεις ώστε να κρατήσει η μπαταρία ή να μην "βράσει" η συσκευή. Χώρια που το XR έχει ΟΘΟΝΑΡΑ με φωτεινότητα που φτάνει έξω τα 700nits και ξεκούραστη στα μάτια σε σχέση με τις oled και μην ακούς τι λένε οι διαφημίσεις. Μπορεί οι oled να είναι εντυπωσιακές σε μια πρώτη επαφή αλλά οι lcd σε μακροχρόνια χρήση δεν δημιουργούν eyestain ειδικά στο χαμηλό φώς.
 6. Συμφωνώ για την εφαρμογή NeuralCam, όχι μόνο κάνει αυτό που υπόσχεται αλλά έχει και παραμετροποίηση που απουσιάζει από το nightmode της επίσημης εφαρμογής σε όσες συσκευές υπάρχει. Ακόμα δηλαδή κι αν είχε nightmode το SE, το NeuralCam θα το αγόραζα. Κατά τα άλλα επέστρεψα στο ios καθαρά γι αυτή την συσκευή, καθώς στο android αν και οι κατασκευαστές είναι πολυπληθείς, υπάρχει μια αδιανόητη μονομέρεια με τηλέφωνα κατασκευασμένα αποκλειστικά σε μέγεθος phablet. Βέβαια αυτό έχει το λόγω του, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του αγοραστικού κοινού βρίσκεται στην Ασία, όπου το βιοτικό επίπεδο επιβάλει με μια συσκευή να γίνονται τα πάντα. Όταν όμως εργάζεσαι το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας σου μπροστά στον υπολογιστή, κάνεις σε αυτόν την περιήγηση με την άνεση του φυσικού πληκτρολογίου χωρίς να βγάζεις τα μάτια σου στο κινητό ακόμα κι αν έχει 6,8 ίντσες οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση θέλεις κάτι μικρό και βολικό που θα το χρησιμοποιήσεις στο διαδύκτιο μόνο σε περίπτωση ανάγκης, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς σαν τον είλωτα τεράστιες συσκευές.
 7. Ζητώ συγνώμη, δεν ήθελα να σε μειώσω με την απάντησή μου. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο.
 8. Το σωστό είναι να ΜΗΝ δουλεύει το ξυπνητήρι αν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Αυτό είναι και το νόημα της απενεργοποίησης: πως είσαι σίγουρος ότι η συσκευή έκλεισε ολοκληρωτικά και δεν τρέχει κάτι στο bios με κίνδυνο κάποιος ιός ή κάποιος εξ αποστάσεως να αποκτήσει πρόσβαση. Αν θέλεις να μην ξοδεύεις μπαταρία το βάζεις σε πτήση και βάζεις κανονικά το ξυπνητήρι σου.
 9. Προφανώς έχεις ενεργοποιήσει το ''switch to speaker automatically'' όταν απομακρύνεις το αυτί σου από το τηλέφωνο. Πάς settings / additional settings / accessibility / και τέρμα κάτω απενεργοποιείς το ''switch to speaker automatically''.
 10. Settings / Additional settings / Accessibility / Magnification / και εκεί που λέει MAgnify with triple tap το απενεργοποιείς, το κάνεις off.
 11. Ετσι κι αλλιώς το dark mode είναι καθαρή τρεντιά.. Μόνο στο απόλυτο σκοτάδι έχει μια χρησιμότητα. Σε κανονικό φως τα μαύρα γράμματα σε λευκό φόντο είναι πιο ξεκούραστα. Δεν το λέω εγώ αλλά οι έρευνες.
 12. Πάς στα settings / Apps / Manage apps / Google Paly store, τέρμα κάτω δεξιά πατάς Clear data και μετά clear all data. Αφού κάνεις επιβεβαίωση κάνε και ένα restart και θα στρώσει.
 13. Ενοείται πως το βγάζεις μόλις φορτίσει. Αυτή η τακτική, την πρώτη φορά να αφήσεις την φόρτιση παραπάνω, ήταν για μπαταρίες παλιάς τεχνολογίας. Επίσης μέχρι πρότινος ήταν καλύτερο να αποφεύγεις την φόρτιση στο 100%. Κάπου στο 85-95 ήταν η καλύτερη τακτική για την ζωή της μπαταρίας. Στο note 8 pro όμως κι αυτό έχει αλλάξει, καθώς ο φορτιστής σε συνεργασία με το λογισμικό, ρίχνει την τάση φόρτισης μόλις η μπαταρία ξεπεράσει το 85-90% ώστε η φόρτιση να γίνει αργή στο τέλος χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην μπαταρία.
 14. Βαλε την open cam και κάνε τις ρυθμίσεις που γράφω ποιο πάνω. Θα πάρεις αρχείο με την φυσική οξύτητα του αισθητήρα και χωρίς την υπερβολή του noise reduction. Ναι η αισθητική του miui ειναι χάλια αλλά πέραν αυτού δεν έχει κάποια έλλειψη. Το μονο που μου λείπει είναι πως δεν εχει κατέβασμα του notification με το αισθητήρα αποτυπωμάτων, κάτι που είχα με το Android one.
 15. Το SAR του Note 8 pro είναι περίπου στο 1W/kg, στο μέσο όρο περίπου τον περισσότερον συσκευών και στο μισό του ορίου των 2w/kg που έχει ορίσει η Ευρώπη. Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν ακόμα και γι αυτούς που θεωρούν το sar ως κάτι βλαβερό, αν και φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς έχουμε να κάνουμε με μη ιονίζουσες ακτινοβολίες, κάτω δηλαδή από το ορατό φάσμα, που προκαλούν μόνο θερμικά φαινόμενα χωρίς να έχουν επίδραση στον πυρήνα του DNA. Για εικονίδια κλήσης κρατάς πατημένο ένα κενό σημείο στην οθόνη και από τις επιλογές που ανοίγουν επιλέγεις: widgets / contact / direct dial και στην συνέχεια από το πλακίδιο που θα βγάλει στην επιφάνεια το πατάς και ορίζεις τον αριθμό.
 16. Το hdr πάνω σε ένα αρχείο κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί οι τονικότητες γίνονται επίπεδες. Πρέπει να κάνεις bracketing με τουλάχιστον δυο στάσεις και διαφορά στις εκθέσεις για να κερδίσεις πραγματικά σε δυναμική περιοχή. Η δυναμική περιοχή των αισθητήρων στα τηλέφωνα είναι πολύ μικρή για κάτι σοβαρό, καθώς ακόμα και από το raw δεν κερδίζεις πάνω απο 0,5 - 1 στοπ κι αυτό με τίμημα στην χρωματική ακρίβεια. Αλλά είναι κάτι που το έχεις πάντα μαζί, οπότε αξίζει να παλέψεις για το μέγιστο που μπορούν να δώσουν. Στα μαύρα η δυναμική περιοχή πνίγεται από τον θόρυβο και οι κατασκευαστές το μπαλώνουν με έντονο noise redaction που κάνει τα πράγματα χειρότερα στην πράξη καθώς εμφανίζει πασάλειμμα στις λεπτομέρειες. Οπότε το καλύτερο είναι να πάρεις το αρχείο ως έχει και να περάσεις color noise reduction, καθώς ως συνήθως - και στο note8 pro συμβαίνει - o θόρυβος δεν είναι στο κανάλι του luminance (της φωτεινότητας δηλαδή) αλλά στα χρωματικά κανάλια. Έτσι μειώνεις τον θόρυβο χωρίς σημαντική απώλεια στην λεπτομέρεια. Ολα αυτά βέβαια για κάποιον που ξέρει και έχει απαιτήσεις. Οι υπόλοιποι ούτε που θα καταλάβουν διαφορές. Προσωπικά το επάγγελμά μου είναι η επεξεργασία φωτογραφιών και το μοντάζ, οπότε είναι γεγονός πως ψειρίζω την μαϊμού εδώ που τα λέμε.. :lol:
 17. Σε τέστ που έκανα όλο το μεσημέρι έξω αλλά και μέσα στο σπίτι σε χαμηλό φωτισμό, δεν είδα καμία διαφορά στην δυναμική περιοχή. Χώρια που η open cam έχει και ρυθμιζόμενο braketing + - 1-3 στόπ, οπότε σε στατικά θέματα το αποτέλεσμα πάει σε άλλο επίπεδο. Από εκεί και πέρα το HDR πάνω σε jpg είναι απάτη, καθώς το μόνο που κάνει είναι να υποεκθέτη ελαφρός για να προστατέψει τα λευκά και ταυτόχρονα ανοίγει τα σκούρα, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότερο θόρυβο και φλατάρισμα των τονικοτήτων. Το να είναι το αρχείο σαν watercolor από την έντονη αποθορυβοποίηση είναι ότι το ποιο άσχημο. Προτιμώ το ανέγγιχτο και να περάσω εγώ αποθορυβοποίηση στο χρωματικό κανάλι που έχει το πρόβλημα. Για να κάνεις ποιοτικό HDR και να κερδίσεις δυναμική περιοχή πρέπει να έχεις το RAW το οποίο η xiaomi στο συγκεκριμένο μοντέλο αποφάσισε να το δώσει μόνο στην selfie..:lol:
 18. Το λοιπόν, το θέμα κάμερα λύθηκε!! Ξεχάστε gcam κ.λ.π. Έτσι κι αλλιώς δεν σου επιτρέπει καμία ρύθμιση, απλός είναι ελαφρός καλύτερη στο ότι δεν είναι τόσο υπερβολικά επεξεργασμένο το αρχείο, εξακολουθεί και αυτή όμως να βάζει sharpness + noise reduction. Ακολουθήστε τα εξής βήματα και θα πάρετε αρχείο ανέγγιχτο, όπως το δίνει ο αισθητήρας σαν raw, χωρίς προθήκη οξύτητας και noise reduction! 1. Εγκαταστήστε την open camera. https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.opencamera&hl=en 2. Πάμε στα settings και στο κάτω μέρος έχει την επιλογή ''camera API'' εκεί επιλέγουμε ''camera2 API''. 3. Λίγο ποιο πάνω έχει την επιλογή ''Processing settings'', μπαίνουμε εκεί και τις επιλογές ''Edge mode algorithm'' + ''Νoise reduction algorithm'' τις κάνουμε OFF. Έτσι το αρχείο που δίνει ο αισθητήρας μας δεν περνάει ΚΑΜΙΑ επεξεργασία και γράφεται ανέγγιχτο στην μνήμη. Το άνοιξα στο Photoshop και πραγματικά δεν έχει καμία επέμβαση και επεξεργασία! Εϊναι αυτούσιο όπως θα ήταν αν είχατε το raw! Φυσικά όλα αυτά γι αυτούς που ξέρουν και θέλουν να περνούν στις φωτογραφίες sharpness και noise reduction μόνοι τους παίρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.
 19. Τελικά κατέληξα σε αυτήν. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lensesdev.manual.camera.pro. Δεν βλέπει βέβαια την ευρυγώνια και την μάκρο κάμερα, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτές είναι καθαρά για μάρκετινγκ, κάποιος που θέλει ποιότητα δεν θα ασχοληθεί μαζί τους. Κατά τα άλλα πήρα την ποιοτικότερη φωτογραφία, χωρίς halos και την υπερβολική οξύτητα της δικής του εφαρμογής. Εξαιρετικό focus peaking για manual focus, βλέπει ολες τις αναλύσεις και έχει hdr και στα 64mp.
 20. Την έχεις δοκιμάσει την συγκεκριμένη σε note8 pro και δουλεύει σωστά; raw υποστηρίζει στην κύρια κάμερα; Μην πετάξω άσκοπα τα 4 ευρώ. Η gcam πράγματι δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα αφού οι περισσότερες ρυθμίσεις δεν δουλεύουν.
 21. Από δείγματα που είδα δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο και έτσι όσο το είχα στα χέρια μου δεν το πείραξα. Η δική του εφαρμογή έτσι κι αλλιώς έχει ρυθμισεις για κοντραστ, χρωματικό κορεσμό και οξύτητα. Το καλύτερο αποτέλεσμα το πήρα με κοντράστ -1 το χρώμα όπως είναι στο νορμάλ, οξύτητα τέρμα κάτω ώστε να εξαφανιστεί το halos και είσαι κομπλέ. Τώρα έχω στα χέρια μου το NOTE 8 Pro το οποίο αν και ακριβότερο δεν έχει καμία ρύθμιση στις παραμέτρους της εικόνας... Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό με υπερβολική οξύτητα που δεν ρυθμίζεται. Οπότε εδώ το πάλεψα και πέρασα την gcam αναγκαστικά παίρνοντας καλό αποτέλεσμα.
 22. Δοκίμασα τα 64mp και είναι πράγματι καλύτερα, επίσης με την gcam δεν έχει τόση επεξεργασία το αρχείο. Έχω όμως πρόβλημα ενα πρόβλημα στην ακρίβεια του gps! Με την εφαρμογή mi-fit και το miband 4 δεν κλειδώνει η τοποθεσία, γράφει πως το σήμα δεν είναι καλό. Παρατήρησα πως και με τους χάρτες η ακρίβεια δεν είναι υψηλή. Δίνει στο στίγμα ένα κύκλο 5 περίπου μέτρον! ναι μεν δουλεύει η καθοδήγηση στους χάρτες αλλά οχι με ακρίβεια. Λέτε το gps του να μην είναι τόσο ευαίσθητο στην λήψη? Το παρατήρησε άλλος αυτό?
 23. Σε ευχαριστώ φίλε μου για την άμεση απάντηση. Θα δοκιμάσω αυτό που γράφεις. Δίνει δηλαδή dng η κυρίως κάμερα. Έβαλα το lightroom και dng έδειχνε μόνο στην selfie... Πάντως για να είμαι ειλικρινής η ποιότητα της εικόνας και έτσι είναι μια χαρά χωρίς έντονο noise redaction καλό χρώμα ίσως λίγο τσιμπημένο το sharpness.
 24. Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ. Αγόρασα πριν μερικές ημέρες την συσκευή note8 pro προερχόμενος από iphone 8, ενώ παράλληλα είχα πάρει πριν ένα χρόνο το xiaomi mi2 lite με android one για να δω αν θα κάνω την μετάβαση οριστικά σε android, μιας και το ios με κούρασε με τους περιορισμούς και τα κλειδώματά του που δεν λένε να τα ανοίξουν. Τελικά το αποφάσισα, αν και το android one μου φάνηκε γυμνό και άβολο χωρίς gestures και παραμετροποίηση, που αν τα βάλεις ως έξτρα προγράμματα δεν έχεις την ίδια ποιότητα χρήσης με τις custom rom των κατασκευαστών. Το τηλέφωνο είναι πραγματικά ποίημα, ταχύτατο χωρίς την ελάχιστη υποψία lag, φοβερή παραμετροποίηση gestures με απόκρυψη των navigations για χρήση όλης της οθόνης, που με βόλεψε γιατί λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το ios. Μια δυνατότητα που νομίζω πως θα την έχει το android 10, εδώ την έχουν στο 9 και με πλήρες dark mode. H οθόνη του φωτεινή αν και χρωματικά θέλει λίγο να την πας στο θερμό. Η μπαταρία απλά ατελείωτη! Αυτό που με χάλασε μόνο είναι πως raw (dng) φωτογραφίες δεν υποστηρίζει η κυρίος κάμερα αλλά μόνο η selfie... Τι κουφό είναι αυτό?? Γνωρίζει κάποιος? Gcam κ.λ.π δεν με ενδιαφέρουν, καθώς ως φωτογράφος θέλω να φτιάχνω τα raw στο lightroom.
 25. Ως αναφορά τις αποσυνδέσεις wifi αλλά και τις επιδόσεις γενικότερα, κάνουμε τα εξής: Πάμε στα settings / battery και απενεργοποιούμε το adaptive battery. Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα του battery, πατάμε τις τρεις κατακόρυφες τελείες πάνω δεξιά και πατάμε battery usage, στην νέα αυτή καρτέλα πατάμε και πάλι τις τρεις επάνω δεξιά τελείες και πατάμε: Show full device usage. Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας έχει τις επιλογές screen & Bluetooth. Ανοίγουμε την κάθε μια και στην επιλογή ''battery optimization'' απενεργοποιούμε σε όλες τις εφαρμογές το ''optimize. Δηλαδή όλες οι εφαρμογές να γίνουν ''don't optimize'' (κάποιες δεν μας δίνουν επιλογή και τις αφήνουμε ως έχουν). Ολα τα προβλήματα ή τουλάχιστον το 80% από αυτά, προέρχεται από την διαχείριση της ενέργειας στην προσπάθεια του κατασκευαστή να κρατάει περισσότερο η μπαταρία. Είναι όμως προτιμότερο να χάσεις ενα 10-15% περισσότερη μπαταρία χάριν της σταθερότητας.
×
×
 • Create New...