Jump to content

alexphoto

Members
 • Δημοσιεύσεις

  95
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

About alexphoto

 • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 18

alexphoto's Achievements

 1. Αυτό ισχύει εάν έχει επιλέξει στο google photos οι φωτογραφίες να συμπιέζονται προς όφελος του χώρου. Εάν επέλεξε original quality τότε ή στο android ή στο ios η ποιότητα είναι η μέγιστη.
 2. Πότε επιτέλους θα βάλουν ένα σύμβολο σίγασης στο πάνω μέρος πληροφοριών της οθόνης! Βάζοντας το τηλέφωνο στην τσέπη ή αλλάζοντας μια θήκη, μετακινείται ο διακόπτης σίγασης και έχει γίνει αιτία να χάσω τηλεφωνήματα! Καταλήγω να ελέγχω συνέχεια το διακόπτη μην το ξαναπάθω. Αν είναι δυνατόν κάτι τόσο απλό και αυτονόητο να μην έχουν φροντίσει να το λύσουν. Τα ίδια χάλια με την απουσία ένδειξης bluetooth η οποία στο παρελθόν υπήρχε και την αφαίρεσαν λόγω του notch.. (εμπρός προς τα πίσω!) Η πλάκα είναι πως την αφαίρεσαν και από τα 7-8-SE ενώ σε αυτά ο χώρος υπάρχει, (ίσως για συμπαράσταση σε αυτά που έχουν notch?) Κατά τα άλλα τα εφετζιλίκια του ios 16 στη lock screen μας μάραναν..
 3. alexphoto

  iPhone XR

  Με τον τρόπο που αναφέρεις πως το χρησιμοποιείς δεν θα δεις καμία διαφορά από τα νεότερα μοντέλα. Μπορεί να δεις μια μικρή διαφορά σε παιχνίδια με βαριά γραφικά ή αν πεις επί παραδείγματι να τραβήξεις 4Κ βίντεο και να το μοντάρεις στο ίδιο το κινητό με το i-movie. Μην το φοβάσαι καθόλου είναι εξαιρετικό!
 4. Οι άνθρωποι λειτουργούν μιμητικά, κάτι που οι διαφημιστές γνωρίζουν καλά να χρησιμοποιούν, έτσι είναι εις θέσιν να πουλήσουν ψυγείο ακόμα και σε Εσκιμώο. Θυμάμαι το γέλιο που ρίχναμε όταν βλέπαμε πριν χρόνια κάποιον με συσκευή 5 ιντσών που τότε θεωρούνταν εξωπραγματικά μεγάλη, (και ήταν μεγάλη). Ο άνθρωπος όμως εύκολα χάνει το μέτρο. Αν έχεις υπολογιστή στο σπίτι, τάμπλετ, φορητό υπολογιστή, υπάρχει λόγος να κουβαλάς έξω την γκουμούτσα;
 5. alexphoto

  iPhone XR

  Το XR είναι η καλύτερη συσκευή αυτή την στιγμή στην γκάμα της apple σε σχέση κόστους - αποτελέσματος και "γερόλυκος" με την καλή έννοια. Επί της ουσίας το μόνο που διαφοροποιεί τις συσκευές μεταξύ τους - καθώς κατά τα άλλα το λειτουργικό είναι ίδιο για όλες - είναι το τρίπτυχο ταχύτητα-κάμερα-μπαταρία. Και στα τρία το XR είναι αξιοπρεπέστατο με μόνη έλλειψη την υπερευρυγώνια κάμερα, η οποία αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς σε όσα υπάρχει είναι κατώτερη από οποιαδήποτε κύρια κάμερα σε ποιότητα και φυσικά με παραμορφώσεις. Σε όσα κινητά είχα ποτέ δεν την χρησιμοποίησα και ποτέ δεν μου έλλειψε. Το XR το είχα για ένα μήνα, αλλά πρώτον δεν μου αρέσουν τα μεγάλα κινητά και έτσι πήγα στο SE-2022 και δεύτερον δεν μου αρέσει το face-id. Όμως πραγματικά ώρες-ώρες μου λείπει! Είτε το πιστεύεις είτε οχι το XR είχε την ίδια ταχύτητα στις λειτουργίες με το SE-2022 που έχει τον νεότερο επεξεργαστή. Ίσως γιατί το SE είναι μικρό και το κόβουν σε επιδόσεις ώστε να κρατήσει η μπαταρία ή να μην "βράσει" η συσκευή. Χώρια που το XR έχει ΟΘΟΝΑΡΑ με φωτεινότητα που φτάνει έξω τα 700nits και ξεκούραστη στα μάτια σε σχέση με τις oled και μην ακούς τι λένε οι διαφημίσεις. Μπορεί οι oled να είναι εντυπωσιακές σε μια πρώτη επαφή αλλά οι lcd σε μακροχρόνια χρήση δεν δημιουργούν eyestain ειδικά στο χαμηλό φώς.
 6. Συμφωνώ για την εφαρμογή NeuralCam, όχι μόνο κάνει αυτό που υπόσχεται αλλά έχει και παραμετροποίηση που απουσιάζει από το nightmode της επίσημης εφαρμογής σε όσες συσκευές υπάρχει. Ακόμα δηλαδή κι αν είχε nightmode το SE, το NeuralCam θα το αγόραζα. Κατά τα άλλα επέστρεψα στο ios καθαρά γι αυτή την συσκευή, καθώς στο android αν και οι κατασκευαστές είναι πολυπληθείς, υπάρχει μια αδιανόητη μονομέρεια με τηλέφωνα κατασκευασμένα αποκλειστικά σε μέγεθος phablet. Βέβαια αυτό έχει το λόγω του, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του αγοραστικού κοινού βρίσκεται στην Ασία, όπου το βιοτικό επίπεδο επιβάλει με μια συσκευή να γίνονται τα πάντα. Όταν όμως εργάζεσαι το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας σου μπροστά στον υπολογιστή, κάνεις σε αυτόν την περιήγηση με την άνεση του φυσικού πληκτρολογίου χωρίς να βγάζεις τα μάτια σου στο κινητό ακόμα κι αν έχει 6,8 ίντσες οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση θέλεις κάτι μικρό και βολικό που θα το χρησιμοποιήσεις στο διαδύκτιο μόνο σε περίπτωση ανάγκης, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς σαν τον είλωτα τεράστιες συσκευές.
 7. Ζητώ συγνώμη, δεν ήθελα να σε μειώσω με την απάντησή μου. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο.
 8. Το σωστό είναι να ΜΗΝ δουλεύει το ξυπνητήρι αν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Αυτό είναι και το νόημα της απενεργοποίησης: πως είσαι σίγουρος ότι η συσκευή έκλεισε ολοκληρωτικά και δεν τρέχει κάτι στο bios με κίνδυνο κάποιος ιός ή κάποιος εξ αποστάσεως να αποκτήσει πρόσβαση. Αν θέλεις να μην ξοδεύεις μπαταρία το βάζεις σε πτήση και βάζεις κανονικά το ξυπνητήρι σου.
 9. Προφανώς έχεις ενεργοποιήσει το ''switch to speaker automatically'' όταν απομακρύνεις το αυτί σου από το τηλέφωνο. Πάς settings / additional settings / accessibility / και τέρμα κάτω απενεργοποιείς το ''switch to speaker automatically''.
 10. Settings / Additional settings / Accessibility / Magnification / και εκεί που λέει MAgnify with triple tap το απενεργοποιείς, το κάνεις off.
 11. Ετσι κι αλλιώς το dark mode είναι καθαρή τρεντιά.. Μόνο στο απόλυτο σκοτάδι έχει μια χρησιμότητα. Σε κανονικό φως τα μαύρα γράμματα σε λευκό φόντο είναι πιο ξεκούραστα. Δεν το λέω εγώ αλλά οι έρευνες.
 12. Πάς στα settings / Apps / Manage apps / Google Paly store, τέρμα κάτω δεξιά πατάς Clear data και μετά clear all data. Αφού κάνεις επιβεβαίωση κάνε και ένα restart και θα στρώσει.
 13. Ενοείται πως το βγάζεις μόλις φορτίσει. Αυτή η τακτική, την πρώτη φορά να αφήσεις την φόρτιση παραπάνω, ήταν για μπαταρίες παλιάς τεχνολογίας. Επίσης μέχρι πρότινος ήταν καλύτερο να αποφεύγεις την φόρτιση στο 100%. Κάπου στο 85-95 ήταν η καλύτερη τακτική για την ζωή της μπαταρίας. Στο note 8 pro όμως κι αυτό έχει αλλάξει, καθώς ο φορτιστής σε συνεργασία με το λογισμικό, ρίχνει την τάση φόρτισης μόλις η μπαταρία ξεπεράσει το 85-90% ώστε η φόρτιση να γίνει αργή στο τέλος χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην μπαταρία.
 14. Βαλε την open cam και κάνε τις ρυθμίσεις που γράφω ποιο πάνω. Θα πάρεις αρχείο με την φυσική οξύτητα του αισθητήρα και χωρίς την υπερβολή του noise reduction. Ναι η αισθητική του miui ειναι χάλια αλλά πέραν αυτού δεν έχει κάποια έλλειψη. Το μονο που μου λείπει είναι πως δεν εχει κατέβασμα του notification με το αισθητήρα αποτυπωμάτων, κάτι που είχα με το Android one.
 15. Το SAR του Note 8 pro είναι περίπου στο 1W/kg, στο μέσο όρο περίπου τον περισσότερον συσκευών και στο μισό του ορίου των 2w/kg που έχει ορίσει η Ευρώπη. Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν ακόμα και γι αυτούς που θεωρούν το sar ως κάτι βλαβερό, αν και φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς έχουμε να κάνουμε με μη ιονίζουσες ακτινοβολίες, κάτω δηλαδή από το ορατό φάσμα, που προκαλούν μόνο θερμικά φαινόμενα χωρίς να έχουν επίδραση στον πυρήνα του DNA. Για εικονίδια κλήσης κρατάς πατημένο ένα κενό σημείο στην οθόνη και από τις επιλογές που ανοίγουν επιλέγεις: widgets / contact / direct dial και στην συνέχεια από το πλακίδιο που θα βγάλει στην επιφάνεια το πατάς και ορίζεις τον αριθμό.
×
×
 • Create New...