nikosgiann Δημ. January 15, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2020 Πως εξηγείται ότι πάντα τα untracked δεν έχουν πράσινο αυτοκολητάκι πάνω; Ακόμα και για ελαφρώς αγκώδες που παρέλαβα, ποτέ δεν είχαν. Ενώ, τα registered... πάντα έχουν γιατί ελέγχονται σίγουρα 100% (ακόμα και για μινιατούρα φάκελο που εχω πάρει!) Σωστός φίλε,για αυτό και έκανα την παρατήρηση γιατί και εγώ το ίδιο παρατήρησα. Χθες παρεπιπτόντως παρέλαβα untracked ακριβό δέμα και ψιλοογκώδες (το οποίο σίγουρα θα κινούσε υποψίες στο τελωνείο), το οποίο δεν ελέγχθηκε καν. Μου εστάλη με Ordinary China Post. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akapsali Δημ. January 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2020 Μου ήρθε SMS απο ΕΛΤΑ για να στειλω την αποδειξη απο PAYPAL. Η Αποδειξη PAYPAL ειναι 33€ άρα θα πληρωσω γυρω στα 20 euro τελωνειο. Εχω συνενεοηθεί με τον πωλητή να το επιστρέψω και να μου πιστωσει τα χρήματα. Τι κάνω τώρα? Στέλνω αποδειξη για να προχωρήσει ο εκτελεωνισμός ή Δεν στέλνω τιποτα? περιμένω να το εκτελωνήσουν και και δεν το παραλαμβάνω και επιστεφει μετα πο 15 μερες στον πωλητή? Αν το εκτελωνήσουν ποτε πληρώνω τα τέλη? Με την παραλαβή απο τον ταχυδρομο ? η πιο μου στελνουν ειδοποιηση πιο πριν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2020 (edited) Αφού η απόδειξη του paypal είναι 33€, τα έξοδα εκτελωνισμού υπολογίζονται σε 33*24%15= 7,92+15= 22,92€ Εάν στείλεις την απόδειξη, θα χρεωθείς τα 22,92€, θα προωθηθεί το δέμα στο γραφείο της περιοχής σου, θα σου φέρει ο ταχυδρόμος ειδοποιητήριο και θα πας να πληρώσεις για να το παραλάβεις. Εάν δεν θέλεις να το παραλάβεις, μπορείς να πας στο γραφείο και να το δηλώσεις για να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία επιστροφής στον πωλητή και να μην περιμένει εκεί το δέμα για 20 και πλέον μέρες. Εάν δεν στείλεις απόδειξη, θα υπολογίσει ο τελωνειακός την αξία και τα έξοδα και το δέμα θα ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία. Edited January 22, 2020 by makap Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akapsali Δημ. January 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2020 (edited) Αφού η απόδειξη του paypal είναι 33€, τα έξοδα εκτελωνισμού υπολογίζονται σε 33*24%15= 7,92+15= 22,92€ Εάν στείλεις την απόδειξη, θα χρεωθείς τα 22,92€, θα προωθηθεί το δέμα στο γραφείο της περιοχής σου, θα σου φέρει ο ταχυδρόμος ειδοποιητήριο και θα πας να πληρώσεις για να το παραλάβεις. Εάν δεν θέλεις να το παραλάβεις, μπορείς να πας στο γραφείο και να το δηλώσεις για να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία επιστροφής στον πωλητή και να μην περιμένει εκεί το δέμα για 20 και πλέον μέρες. Εάν δεν στείλεις απόδειξη, θα υπολογίσει ο τελωνειακός την αξία και τα έξοδα και το δέμα θα ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία. Σορυυ ... Διαγράφω την αναρτηση,,, Edited January 22, 2020 by akapsali Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2020 Αν "πειράξω" την αποδειξη απο το Paypal ωστε να φαινετε για 20€ και την στείλω ? Μπορουν να διασταυρώσουν την κίνηση ? Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη συζήτηση πλαστογραφίας και θα πρέπει είτε να διαγράψεις αυτό που έγραψες είτε ο moderator. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. January 26, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2020 Εχει αγοράσει κανείς από την αποθήκη στην Τσεχία του Banggood;Αν ναι,πόσες μέρες κάνει να έλθει;Γιατί εμένα έχουν περάσει πάνω από 15 μέρες από τότε που έφυγε και χαμπάρι ο...Τρύφωνας... Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karlosamos Δημ. January 26, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2020 Έχω παραγγείλει μια micro sd card από αρχές Δεκεμβρίου και ακόμα τίποτα. Σας βάζω και φωτό. Καμία βοήθεια τι μπορεί να συμβαίνει; Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Η μόνη διαφορά μεταξύ αγίων και αμαρτωλών είναι ότι, κάθε άγιος έχει παρελθόν και κάθε αμαρτωλός μέλλον... (Oscar Wilde) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antouaa Δημ. January 26, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2020 Έχω παραγγείλει μια micro sd card από αρχές Δεκεμβρίου και ακόμα τίποτα. Σας βάζω και φωτό. Καμία βοήθεια τι μπορεί να συμβαίνει; Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΕσείς από αρχές Δεκεμβρίου να περιμένετε να τελειώσουν πρώτα οι δικές μας από αρχές Νοεμβρίου.. ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ίδιος αν είναι από Κίνα γιατί δε ξεχωρίζει στην φώτο. Εμένα δέμα από Κίνα 11/11 παρήγγειλα, 22/11 ξεκίνησε, φάνηκε Ελλάδα 3/1 και χθες το είδα να κουνιέται ξανά. Οπότε υπομονή! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. January 26, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2020 Σε μένα δέμα από Κίνα, ξεκίνησε η αποστολή από αποθήκη στην Κων/πολη, έχει έρθει από 03/01 και από τότε έχει σταματήσει η ενημέρωση. Οπότε γενικά δεν βγαίνει άκρη με τα ΕΛΤΑ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AccelDrag Δημ. January 26, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2020 (edited) Εσείς από αρχές Δεκεμβρίου να περιμένετε να τελειώσουν πρώτα οι δικές μας από αρχές Νοεμβρίου... 18/11 πλέον η πιό παλιά μου, μετά τις πρόσφατες παραδόσεις....οκ δεν ανησυχώ χαχα Edited January 26, 2020 by AccelDrag Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. January 26, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2020 Αν ξεκινησουν τώρα και καλώς να επιβάλλουν και έξτρα μέτρα προστασίας λόγω του ιού, ξεχνάμε τα πακέτα από Κίνα σε λογικούς χρόνους για πολύ καιρό Στάλθηκε από το LEX820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pn1fon1 Δημ. January 27, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2020 Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι γίνεται με το ΦΠΑ και το τελωνείο άμα παραγγείλεις από τo Amazon στην Αμερική. Μιλάμε για μια παραγγελία γύρω στα 500 ευρώ. Σας ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
baiosss Δημ. January 27, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2020 Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι γίνεται με το ΦΠΑ και το τελωνείο άμα παραγγείλεις από τo Amazon στην Αμερική. Μιλάμε για μια παραγγελία γύρω στα 500 ευρώ. Σας ευχαριστώΑπό Amazon Αμερικής συνήθως, συμπεριλαμβάνονται όλα αυτά στο τελικό ποσό. Οπότε δε θα έχεις κάποια αναμονή για τελωνρια κλπ. Στάλθηκε από το Pixel 4 XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOSTASM1 Δημ. January 27, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2020 Καλησπερα σας, θελω να κανω μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος για την σχετικη περιπτωση,πουλησα κατι στο ebay και ο αγοραστης απο αμερικη το εστειλε πισω,δεν εγραψε οτι ειναι επιστροφη οπως του ειπα,και τωρα βλεπω οτι θα μου ζητησουνε απο το τελωνειο αποδειξη αγορας. Τωρα το αντικειμενο ειναι δικο μου μπορω να τους στειλω πχ screenshots απο την υποθεση στο ebay για να αποδειχθει οτι ειναι επιστροφη και δεν πρεπει να πληρωσω τελωνειο? η δεν θα το δεχτουν καθολου και θα θελουν να πληρωσψ οποσδηποτε τελωνειο? ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 27, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2020 Καλησπερα σας, θελω να κανω μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος για την σχετικη περιπτωση,πουλησα κατι στο ebay και ο αγοραστης απο αμερικη το εστειλε πισω,δεν εγραψε οτι ειναι επιστροφη οπως του ειπα,και τωρα βλεπω οτι θα μου ζητησουνε απο το τελωνειο αποδειξη αγορας. Τωρα το αντικειμενο ειναι δικο μου μπορω να τους στειλω πχ screenshots απο την υποθεση στο ebay για να αποδειχθει οτι ειναι επιστροφη και δεν πρεπει να πληρωσω τελωνειο? η δεν θα το δεχτουν καθολου και θα θελουν να πληρωσψ οποσδηποτε τελωνειο? ευχαριστω Το δέμα ήρθε στη χώρα από την Αμερική και, σωστά, το τελωνείο ζητάει απόδειξη αγοράς, αφού δεν γνωρίζει αν το αγόρασες ή στο επέστρεψε ο αγοραστής, όπως λες. Εάν έχεις την απόδειξη αποστολής και τα σχετικά από την πώληση στο ebay, μπορείς να τα στείλεις στο τελωνείο, εξηγώντας αναλυτικά τι συνέβη, με την ελπίδα ότι θα τα αποδεχθούν και δεν θα σε χρεώσουν. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOSTASM1 Δημ. January 27, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2020 Ευχαριστω για την απαντηση,την ελπιδα την εχουμε οτι δεν θα μας χρεωσουν,μπορω να τους στειλω οτι χρειαστει απο το ebay ,το θεμα ειναι αν θα το δεχτουν,γιατι μπορει να πουν οτι δεν το δεχομαστε και σε καθε αποστολη πρεπει να χρεωθει φορος αναλογα την αξια του αντικειμενου ασχετα αν ειναι επιστροφη η οχι,γιαυτο και ρωταω αν εχει καποιος μια παρομοια εμπειρια να με ενημερωσει για αυτη την περιπτωση.Θελω να πιστευω οτι θα υπαρχει κατανοηση ,αλλα δυστυχως για το τελωνειο στην Ελλαδα δεν ακουγονται και τα καλυτερα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 27, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2020 Σου εξήγησα ποιος είναι ο κανόνας, αλλά η περίπτωσή σου είναι ειδική και όχι συνηθισμένη. Υποστήριξε, με λόγια και στοιχεία, όσο μπορείς καλλίτερα την περίπτωση αυτή και να έχεις στο νου σου ότι και οι τελωνειακοί είναι άνθρωποι και καταλαβαίνουν τη σωστή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KOSTASM1 Δημ. January 27, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2020 Υπαρχει κανεις που να εχει αναλογη περιπτωση να με ενημερωσει? ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AccelDrag Δημ. January 28, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2020 να έχεις στο νου σου ότι και οι τελωνειακοί είναι άνθρωποι και καταλαβαίνουν τη σωστή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία. Ε τώρα, δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω. Στο παρελθόν, έχουν αναφέρει και εδώ και σε άλλα fora, άλλοι αλλά και εγώ διάφορα περιστατικά που δείχνουν πως δεν...απλά δεν λειτουργούν απολύτως λογικά και όπως θα περίμενε κάποιος, με ισονομία και σοβαροτητα. Αλλά οκ, δεν το υπεραναλύω γιά να μην συγκρουόμαστε σχετικά με τέτοια θέματα συνεχώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 28, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2020 Ε τώρα, δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω. Στο παρελθόν, έχουν αναφέρει και εδώ και σε άλλα fora, άλλοι αλλά και εγώ διάφορα περιστατικά που δείχνουν πως δεν...απλά δεν λειτουργούν απολύτως λογικά και όπως θα περίμενε κάποιος, με ισονομία και σοβαροτητα. Αλλά οκ, δεν το υπεραναλύω γιά να μην συγκρουόμαστε σχετικά με τέτοια θέματα συνεχώς. Η διαφωνία είναι ανεφαίρετο δικαίωμά σου, αλλά τα "διάφορα περιστατικά" δεν είναι απαραίτητο να διαμορφώνουν μια εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου κλάδου ΔΥ. Είναι άλλο θέμα να μιλάμε γενικά για τους τελωνειακούς και τελείως άλλο να συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα, που είναι ασυνήθιστο στις καθημερινές συζητήσεις μας σ' αυτό και σε άλλα fora. Δεν μπορούμε, και δεν πρέπει, να συγκρίνουμε αυτό που θα θέλαμε να γίνεται κατά την εισαγωγή ενός δέματος από τρίτη χώρα, όπως πχ η μη χρέωση εξόδων εκτελωνισμού σε δέμα αξίας CIF λίγο πάνω από τα 22€ (μέχρι πόσο άραγε;), που σημαίνει ότι ο τελωνειακός πρέπει να παραβεί τον σχετικό κώδικα, με το θέμα του συμφορουμίτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει έξοδα για το αντικείμενο που πούλησε σε αμερικανό, και αυτός το επέστρεψε στον πωλητή, δηλαδή καλείται να πληρώσει για το δικό του αντικείμενο !!! Ακριβώς, για το ιδιαίτερο αυτό θέμα έγραψα ότι ο τελωνειακός "είναι άνθρωπος" και θα το καταλάβει. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mples Δημ. January 28, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2020 Η διαφωνία είναι ανεφαίρετο δικαίωμά σου, αλλά τα "διάφορα περιστατικά" δεν είναι απαραίτητο να διαμορφώνουν μια εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου κλάδου ΔΥ. κλαιω :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 28, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2020 Η διαφωνία είναι ανεφαίρετο δικαίωμά σου, αλλά τα "διάφορα περιστατικά" δεν είναι απαραίτητο να διαμορφώνουν μια εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου κλάδου ΔΥ. κλαιω :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Για να μην λερωθείς, μπορώ να σου στείλω μαντήλια :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AccelDrag Δημ. January 28, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2020 Προφανώς και δεν είναι απαραίτητο, αλλά από την άλλη δεν αναφέρθηκε κανείς σε όρια 22€, χρεώσεις κτλπ. Ισονομία θα ξαναπώ και το λήγω, γιά να μην χαλιόμαστε. Υπόψη,σχετικά με εκείνο το δέμα που πήγε Κέρκυρα, ο πωλητής δεν απάντησε και το ebay έκανε άμεσα refund, χωρίς να περιμένει τα χρονικά όρια των cases κτλπ. Άρα θα ήταν γνωστός για παρασπονδίες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Christos5 Δημ. January 28, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2020 Καλησπέρα. Παρήγγειλα το xiaomi mi 9 lite από banggood αλλά αντί να πατήσω τη μέθοδο αποστολής "Priority direct mail", πάτησα την "Air parcel register" χωρίς να ενεργοποιήσω το "Tarrif insurance". Υπαρχει κάποιος κίνδυνος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chios Δημ. January 28, 2020 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2020 Καλησπέρα. Παρήγγειλα το xiaomi mi 9 lite από banggood αλλά αντί να πατήσω τη μέθοδο αποστολής "Priority direct mail", πάτησα την "Air parcel register" χωρίς να ενεργοποιήσω το "Tarrif insurance". Υπαρχει κάποιος κίνδυνος;Θα περάσει τελωνείο, μίλα με το κατάστημα να αλλάξεις μέθοδο αποστολής, έτσι και αλλιώς δεν φεύγει τίποτα από Κίνα λόγο γιορτών. Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus. Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts