Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το κόστος Τελωνείου είναι 24% ΦΠΑ στο συνολικό πόσο παραγγελιάς και 15€ τέλη εκτελωνισμού σωστά?
:ninja:

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Για αξία CIF από 22-150€. Από εκεί και πάνω αυξάνει το τέλος και προστίθεται δασμός.

Μπορεί κάποιος να δει τι ακριβώς παίζει με αυτό το tn; LB115623305FR Δεν βγάζει τίποτα, ενώ έρχεται από Γαλλία και ο αριθμός φαντάζει κανονικός.

Μπορεί κάποιος να δει τι ακριβώς παίζει με αυτό το tn; LB115623305FR Δεν βγάζει τίποτα, ενώ έρχεται από Γαλλία και ο αριθμός φαντάζει κανονικός.

Διάβασε την πορεία του εδώ.

Προς παράδοση ήταν σήμερα.

Τι εννοείς δεν βγάζεις τίποτα; το έψαξες και δεν το βλέπεις; γιατί εγώ μια χαρά βλέπω ότι έρχεται.

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

καλησπέρα στην παρέα.

θέλω να αγοράσω τo drone hubsan h501s Pro Version

το Banggood έχει sale και μου έρχεται Ελλάδα στα 180 ευρώ με 7.25 μεταφορικά (EU PRIORITY LINE) συνολο 187,25. με παράδοση σε 10 μέρες (που μου φαίνονται λίγες!) από την αποθήκη GWTR.

ενώ το αντίστοιχο στο amazon.de ξεκινάει από τα 230 + 11 ευρώ μεταφορικά για να μου έρθει σε 7 ημέρες.

η διαφορά τιμής είναι μεγάλη για την PRO έκδοση. ένω στα ίδια λεφτά,περίπου 160 + 11 μεταφ., και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο απλά μπορώ να πάρω την standard έκδοση από το amazon (το Banggood την έχει 150+7,25).

η ερώτηση είναι αν το EU PRIORITY LINE του banggood είναι αυτό που δεν περνάει τελωνείο όπως έχω καταλάβει ή κάνω λάθος;

ευχαριστώ

Τι εννοείς δεν βγάζεις τίποτα; το έψαξες και δεν το βλέπεις; γιατί εγώ μια χαρά βλέπω ότι έρχεται.

Ίσως δικό μου λάθος, αλλά δεν πέραν της αρχικής παράδοσης από τον αποστολέα στα Γαλλικά ταχυδρομεία, δεν έβλεπα τίποτα άλλο, τόσες μέρες. Τουλάχιστον σε track17, la poste και ελτά, που έψαχνα.

Αφού το είδατε εσείς οκ :D

καλησπέρα στην παρέα.

θέλω να αγοράσω τo drone hubsan h501s Pro Version

το Banggood έχει sale και μου έρχεται Ελλάδα στα 180 ευρώ με 7.25 μεταφορικά (EU PRIORITY LINE) συνολο 187,25. με παράδοση σε 10 μέρες (που μου φαίνονται λίγες!) από την αποθήκη GWTR.

ενώ το αντίστοιχο στο amazon.de ξεκινάει από τα 230 + 11 ευρώ μεταφορικά για να μου έρθει σε 7 ημέρες.

η διαφορά τιμής είναι μεγάλη για την PRO έκδοση. ένω στα ίδια λεφτά,περίπου 160 + 11 μεταφ., και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο απλά μπορώ να πάρω την standard έκδοση από το amazon (το Banggood την έχει 150+7,25).

η ερώτηση είναι αν το EU PRIORITY LINE του banggood είναι αυτό που δεν περνάει τελωνείο όπως έχω καταλάβει ή κάνω λάθος;

ευχαριστώ

Φίλε δεν υπάρχει κάτι σίγουρο οπότε κάνε τα μαθηματικά σου και βγάλε το κουστούμι εάν σε σπαματισουν πόσο θα κλαις.

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Μην ανησυχείς, και η δική μου που έχει φανεί στο σύστημα δεν έχει παραδωθεί ακόμη... Να καταλάβεις ότι βλέπω μόνο την πρώτη ενημέρωση που είναι από 27/5, δηλαδή ότι κάποια στιγμή θα παραλάβει η UPS το δέμα μου και θα το προωθήσει... Υπομονή μόνο και τίποτα άλλο!! Μια γρήγορη και ασφαλή μέθοδο είχε το banggood και την έκανε μην πω τώρα...

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά,επειδή δεν έβλεπα ακόμα το tracking number,μπήκα σήμερα στο chat του Κινέζου,και εκεί ο άνθρωπος μου έδωσε ένα λινκ για κάποιο σάιτ, αφού βρήκε και έναν άλλο αριθμό και έβαλε.Συμπέρασμα,το δέμα έχει ήδη φύγει και είναι στο δρόμο.Μακάρι να έλθει χωρίς...παρατράγουδα.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Φίλε δεν υπάρχει κάτι σίγουρο οπότε κάνε τα μαθηματικά σου και βγάλε το κουστούμι εάν σε σπαματισουν πόσο θα κλαις.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Πήρα την standard από amazon

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Πήρα την standard από amazon

Και πολυ καλα εκανες!:)

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Γεια σας παιδιά, διάβασα κάπου το εξής:

ταχυδρομικά αντικείμενα αξίας που δεν υπερβαίνει τα 22 € ή τα 45 € σε περίπτωση αποστολής μη–εμπορικού χαρακτήρα (από ιδιώτη σε ιδιώτη), απαλλάσσονται από δασμούς και ΦΠΑ.

Έχω κάνει παραγγελία από το discogs.com κάτι CD.

Το discogs.com δεν είναι ακριβώς μαγαζί, έχει διάφορους ιδιώτες που πουλάνε τα CD τους.

Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να έχουν και δικό τους κατάστημα από το οποίο πουλάνε τα CD τους μέσω αυτής της ιστοσελίδας αλλά αυτή τη φορά (το εξακρίβωσα) έχει σταλθεί από ιδιώτη και έχει το όνομα του αποστολέα πάνω και όχι κάποιας εταιρίας.

Το θέμα είναι μη γνωρίζοντας περί τελωνείου τόσο καιρό, έκανα την χαζομάρα και παρήγγειλα κάποια CD από έναν στο Χονγκ Κονγκ.

Τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά $49.94 (43.8 ευρώ).

Από το tracking code βλέπω πως το δέμα έχει κολλήσει σε αυτό το βήμα:

27/6/2019, 10:12:09 - ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) - ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Ισχύει αυτό με το όριο της τιμής για δέματα από ιδιώτη σε ιδιώτη, αν ναι πως θα καταλάβουν ότι το δέμα είναι σταλμένο από ιδιώτη και όχι από κατάστημα και πως θα μπορέσουν να υπολογίσουν σωστά την τελική τιμή που σχεδόν φτάνει το όριο για να γλιτώσω τον φόρο;

Και τέλος πόσες μέρες συνήθως μένει στην αναμονή για τελωνείο;

Edited by spyrosjudas

Γεια σας παιδιά, διάβασα κάπου το εξής:

Έχω κάνει παραγγελία από το discogs.com κάτι CD.

Το discogs.com δεν είναι ακριβώς μαγαζί, έχει διάφορους ιδιώτες που πουλάνε τα CD τους.

Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να έχουν και δικό τους κατάστημα από το οποίο πουλάνε τα CD τους μέσω αυτής της ιστοσελίδας αλλά αυτή τη φορά (το εξακρίβωσα) έχει σταλθεί από ιδιώτη και έχει το όνομα του αποστολέα πάνω και όχι κάποιας εταιρίας.

Το θέμα είναι μη γνωρίζοντας περί τελωνείου τόσο καιρό, έκανα την χαζομάρα και παρήγγειλα κάποια CD από έναν στο Χονγκ Κονγκ.

Τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά $49.94 (43.8 ευρώ).

Από το tracking code βλέπω πως το δέμα έχει κολλήσει σε αυτό το βήμα:

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Ισχύει αυτό με το όριο της τιμής για δέματα από ιδιώτη σε ιδιώτη, αν ναι πως θα καταλάβουν ότι το δέμα είναι σταλμένο από ιδιώτη και όχι από κατάστημα και πως θα μπορέσουν να υπολογίσουν σωστά την τελική τιμή που σχεδόν φτάνει το όριο για να γλιτώσω τον φόρο;

Και τέλος πόσες μέρες συνήθως μένει στην αναμονή για τελωνείο;

1. Όχι, γιατί αυτό που διάβασες είναι το μισό. Το άλλο μισό λέει ότι η απαλλαγή των 45€ αφορά στις αποστολές για τις οποίες δεν πληρώθηκαν χρήματα, πχ από συγγενή σε συγγενή και η αξία του δέματος με τα μεταφορικά δεν ξεπερνάει τα 45€.

2. Αν το δέμα αυτό σταματήσει στο τελωνείο, πρέπει να στείλεις απόδειξη είτε της κάρτας είτε του paypal, για να υπολογιστεί ο ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ (15€).

1. Όχι, γιατί αυτό που διάβασες είναι το μισό. Το άλλο μισό λέει ότι η απαλλαγή των 45€ αφορά στις αποστολές για τις οποίες δεν πληρώθηκαν χρήματα, πχ από συγγενή σε συγγενή και η αξία του δέματος με τα μεταφορικά δεν ξεπερνάει τα 45€.

2. Αν το δέμα αυτό σταματήσει στο τελωνείο, πρέπει να στείλεις απόδειξη είτε της κάρτας είτε του paypal, για να υπολογιστεί ο ΦΠΑ και το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ (15€).

Α, κατάλαβα. Οπότε δεν το γλυτώνω.

Μπορεί να είναι και χαζή η ερώτηση που θα κάνω αλλά πως μπορούν να ξέρουν αν εγώ πλήρωσα ή όχι το άτομο που μου τα έστειλε;

Δηλαδή αν γι'αυτό το πακέτο δεν πλήρωσα τίποτα εγώ και τα μεταφορικά πληρώθηκαν από τον αποστολέα;

Κάθε δέμα γράφει το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη και τη δηλωμένη αξία.

Κάθε δέμα γράφει το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη και τη δηλωμένη αξία.

Αφού είναι από ιδιώτη που έχει γράψει μόνο τα στοιχεία του και τα στοιχεία μου. Δεν είναι παραγγελία από κατάστημα.

Εάν δεν αναγράφεται στο δέμα η δηλωμένη αξία είτε θα σου ζητήσουν σχετικά στοιχεία, είτε θα ανοίξουν το δέμα, είτε θα υπολογίσουν την αξία του.

Εάν δεν αναγράφεται στο δέμα η δηλωμένη αξία είτε θα σου ζητήσουν σχετικά στοιχεία, είτε θα ανοίξουν το δέμα, είτε θα υπολογίσουν την αξία του.

Έγινε, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Καλημέρα και μπράβο σε όλους για την βοήθεια σε πληροφορίες και κατάθεση εμπειριών.

Αγόρασα ένα καλάμι ψαρέματος από Japan.

Το ποσό είναι 253,33 με τα έξοδα αποστολής με ΕΜS.

Μπήκα στο icisnet και έκανα την διαδικασία υπολογισμού δασμών.

https://ibb.co/Tb984fZ

Μου έβγαλε:

Δασμος Τρίτων Χωρών 9,373€

Φ.Π.Α. 24% 63,049€

Σύνολο 72,422€

Θα πρέπει να κάνω κάτι σε αυτή την σελίδα ή θα μου έρθει να πληρώσω στα Ελτα της περιοχής μου το ποσό??

Είναι κάτι άλλο που θα πληρώσω???

Ευχαριστώ

Καλημέρα και μπράβο σε όλους για την βοήθεια σε πληροφορίες και κατάθεση εμπειριών.

Αγόρασα ένα καλάμι ψαρέματος από Japan.

Το ποσό είναι 253,33 με τα έξοδα αποστολής με ΕΜS.

Μπήκα στο icisnet και έκανα την διαδικασία υπολογισμού δασμών.

https://ibb.co/Tb984fZ

Μου έβγαλε:

Δασμος Τρίτων Χωρών 9,373€

Φ.Π.Α. 24% 63,049€

Σύνολο 72,422€

Θα πρέπει να κάνω κάτι σε αυτή την σελίδα ή θα μου έρθει να πληρώσω στα Ελτα της περιοχής μου το ποσό??

Είναι κάτι άλλο που θα πληρώσω???

Ευχαριστώ

Όταν θα φτάσει το δέμα στην Ελλάδα (ΕΛΤΑ), θα σταματήσει μάλλον σίγουρα στο τελωνείο, θα σου ζητήσουν απόδειξη κάρτας ή Paypal, θα τη στείλεις και με βάση την αξία θα υπολογίσουν τον ΦΠΑ, το δασμό και το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ (20€).

Άρα φαντάζομαι τα 20€ σαν πρόσθετο ποσό.... θα ενημερώσω όταν φτάσει εκείνη η μέρα!!! Ευχαριστώ

Σε σχέση με αυτά που σου υπολόγισε το σύστημα, ΝΑΙ, για τα 20€ αφορούν στα ΕΛΤΑ και όχι στο δημόσιο.

Η αναμονή για το τελωνείο δεν σημαίνει ότι κατά ανάγκη θα το ανοίξουν. Εμφανίζεται πάντα (τουλάχιστον στα δικά μου δέματα) και κάνει μέχρι και 15 ημέρες να αλλάξει. Τη μία και μοναδική φορά που έπρεπε να στείλω τιμολόγιο κλπ (μετά από πολλές δεκάδες άλλες παραγγελίες) το μήνυμα άλλαξε μέσα σε μια ημέρα. Σύμπτωση; μπορεί.

Η αναμονή για το τελωνείο δεν σημαίνει ότι κατά ανάγκη θα το ανοίξουν. Εμφανίζεται πάντα (τουλάχιστον στα δικά μου δέματα) και κάνει μέχρι και 15 ημέρες να αλλάξει. Τη μία και μοναδική φορά που έπρεπε να στείλω τιμολόγιο κλπ (μετά από πολλές δεκάδες άλλες παραγγελίες) το μήνυμα άλλαξε μέσα σε μια ημέρα. Σύμπτωση; μπορεί.

Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεται το post σου και τι σκοπό έχει, αλλά δεν βοηθάς όταν γράφεις γενικόλογα, χωρίς αναφορά σε αξία CIF του δέματος.

Είναι άλλο θέμα η αναμονή στο τελωνείο ενός δέματος αξίας 15€ και άλλο ενός δέματος αξίας 200€

Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεται το post σου και τι σκοπό έχει, αλλά δεν βοηθάς όταν γράφεις γενικόλογα, χωρίς αναφορά σε αξία CIF του δέματος.

Είναι άλλο θέμα η αναμονή στο τελωνείο ενός δέματος αξίας 15€ και άλλο ενός δέματος αξίας 200€

Δεν βγήκε quote το #8567 κατά λάθος. Εκεί απαντούσα.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk