Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

σταυρο πληρωσα γιατι επρεπε να τα παρω για τους δικους μου λογους διαφορετικα δεν θα επαιρνα τιποτα..κοντα στα 40 ευρω το δεμα...εχω αρχισει να καταλαβαινω τι παιζει πανω..θα δοκιμασω κατι και αμα ποιασει θα γραψω εδω...εχω καταλαβει οτι και παπουτσια να παρεις τα ιδια θα πληρωσεις η ακομα και ενα στυλο...παντως πρεπει να υπαρχει πιεση απο τον υπουργειο για extra φορους και γρηγορα...μαζευουν λεφτα αυτην την στιγμη...δεν θελουν να γυρισει κανενα δεμα πισω θελουν ολοι να πληρωσουν λιγα και καλα αλλα να πληρωσουν...φυσικα αν παρει καποιος κατι με 100 ευρω η με 10 ευρω δεν τον συμφερει..η nl post αυτην την στιγμη πιστευω οτι ειναι χειροτερο για ελλαδα..κρατανε σχεδον τα παντα..μαζι τους δεν βγαζεις ακρη και φυσικα δεν σηκωνουν και το τηλεφωνο....επειδη το τελευταιο καιρο εκανα κακο στην υγεια μου με το φαντασμα τελωνειο καποια βραδια δεν μπορουσα να κοιμηθω απο το αγχος που ειχα. αρχιζω και κανω τα κουμαντα μου σιγα σιγα...θα χασω καποια χρηματα αλλα θα κανω αυτο που θελω...οταν εχω καποιες πληροφοριες λογικα θα γραψω εδω...

Το να αγχώνεσαι και υπερβολικα κιολας σε βαθμο που να επιβαρύνεις την υγεια σου για το τελωνειο τοτε οι αγορες απο το εξωτερικό δεν ειναι για εσένα...Φυσικα στο λεω....

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

testatos η αληθεια ειναι οτι ειχα αγχος δεν πειραζει ομως το ξεπερασα..πλεον δεν εχω αγχος και λεω ναι στις αγορες απο εξωτερικο και οχι στο τελωνειο...λυση υπαρχει στο προβλημα αρκει ολα τα καταστηματα απεξω να κανουν αυτο που πρεπει οπως το gear beast και τοτε θα δουμε τι θα παρουν τα ελτα.παντως αν καταφερω και μαζεψω φραγκα ισως με κοβω για αλλες πολιτειες..σαν την ελλαδα σιγουρα δεν ειναι πουθενα αλλα υπαρχουν μερη που ολα ειναι πολυ ομορφα βλεπε ντουμπαι...γιατι οχι αφου εδω ειναι χαλια τα πραγματα και θα γινουν χειροτερα...η ελλαδα ειναι μονο για αυτους που εχουν για αυτους που δεν εχουν δεν ειναι για εδω. Edited by ippotis22

Εμένα πάντως η παραγγελία μου από banggood έρχεται μέσω Ολλανδίας (postNL) και στοίχισε γύρω στα 20.5€. Αυτή τη στιγμή είναι κάπου μεταξύ Ολλανδίας κι Ελλάδας, ίσως και να έχει φτάσει. Πόσο τελωνείο θα πληρώσω πια; 2-3-5-10 ευρώ; :what:

Όταν είναι για προϊόντα που δε βρίσκουμε αλλού, χαλάλι και το τελωνείο, αν είναι σε λογικά και νόμιμα πλαίσια φυσικά.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Εμένα πάντως η παραγγελία μου από banggood έρχεται μέσω Ολλανδίας (postNL) και στοίχισε γύρω στα 20.5€. Αυτή τη στιγμή είναι κάπου μεταξύ Ολλανδίας κι Ελλάδας, ίσως και να έχει φτάσει. Πόσο τελωνείο θα πληρώσω πια; 2-3-5-10 ευρώ; :what:

Όταν είναι για προϊόντα που δε βρίσκουμε αλλού, χαλάλι και το τελωνείο, αν είναι σε λογικά και νόμιμα πλαίσια φυσικά.

Φιλε με 20.5 ευρω αξιας παραγγελια δεν θα πληρωνες φορο ουτε με τον σφαγεα feedex.Πιστευεις οτι θα σε χρεωσουν τα Ελτα? Αστεια πραγματα.

Τον Ιανουαριο 29$ δεματακι απο hong Kong με feedex περασε ελευθερο ;)

Edited by StavrosChatz

φιλε panosz75 κοντα στα 40 ευρω υπολογισε λογικα.

40€ σύνολο, ή μόνο το καπέλο;

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

συνολο 24 % φπα και 15 ευρω για την κουραση των τελωνειακων να κολλησουν 1 αυτοκολλητο ολα μαζι στα 40..να πω οι τα δεματα δεν τα ανοιγουν τα περισσοτερα απλα βαζουν οτι τους εχει πει λογικα το υπουργειο..τελωσπαντον εχουν βρει και τα κανουνε. Edited by ippotis22

Τελωνειακη Ταρίφα 40€....

Geotel note 67€

Κοστολογηθηκε 107$

Τελη-ΦΠΑ τελωνείο-40.61.

Τελευταία φορά.......

Edited by celtic1453
In the down down of the writing we became robes...

Αυτό δηλαδή που υποτίθεται άλλαξε πλέον και ανοίγουν όλα τα πακέτα και βάζουν καπέλο στο τελωνείο, δεν ισχύει μόνο για τα κινέζικα μαγαζιά, αλλά κι αν πάρεις κάτι από ευρωπαϊκό eBay ή ευρωπαϊκό Amazon (π.χ. αγγλικό ή γερμανικό) ;;;

Παράδειγμα παραγγέλνω κάτι από Amazon.de και εν αγνοία μου το προϊόν έρχεται από Κίνα. Δε θα πρέπει να ενημερωθώ;

Πάντως σήμερα παρέλαβα Xiaomi selfie stick από Gearbest με NL post, χωρίς τελωνείο και 3ευρα . Είχε κολλήσει πάντως 20 μέρες στο αεροδρόμιο χωρίς να σκανάρεται. Αξία 16$

Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

My devices: Mi 10T Pro, Sony Xperia Z Ultra

Τελωνειακη Ταρίφα 40€....

Geotel note 67€

Κοστολογηθηκε 107$

Τελη-ΦΠΑ τελωνείο-40.61.

Τελευταία φορά.......

http://picpaste.com/extpics/Untitled-Zfz6FkwG.jpg που σημαινει οτι απλα κανουν ενα search βλεπουν απ εξω τι τιμη εχει, και βαζουν.

With great power, comes great responsibility...

Σήμερα παρέλαβα μετά από δύο μήνες ένα usd to lan adaptor.

Ούτε που θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει.

Χωρίς όμως καμία επιπλέον χρέωση

Αυτό δηλαδή που υποτίθεται άλλαξε πλέον και ανοίγουν όλα τα πακέτα και βάζουν καπέλο στο τελωνείο, δεν ισχύει μόνο για τα κινέζικα μαγαζιά, αλλά κι αν πάρεις κάτι από ευρωπαϊκό eBay ή ευρωπαϊκό Amazon (π.χ. αγγλικό ή γερμανικό) ;;;

Παράδειγμα παραγγέλνω κάτι από Amazon.de και εν αγνοία μου το προϊόν έρχεται από Κίνα. Δε θα πρέπει να ενημερωθώ;

Πρέπει να έχει αναφερθεί 100 φορές ότι πράγματα από Ευρώπη δεν περνάνε τελωνείο.

Sent from mTalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Παρελαβα σημερα και εγω το xiaomi mi6 μαζι με ενα powerbank και handsfree. 13/6 παραγγελια απο geekbuying σημερα παρελαβα, 50 μερες εκανε δλδ με nlpost και registered airmail. ευτυχως ημουν τυχερος και ΔΕΝ μπηκε τελωνειο. ειχα επικοινωνησει με τα ελτα 2-3 φορες στην αθηνα και μου ειχαν πει πως πλεον ΟΛΑ μπαινουν τελωνειο (π@παριες δλδ αφου εμενα δε μπηκε καν) απλα καθοταν απο τις 12/07 ελλαδα και σκαναριστηκε στις 29. οποτε παιδες ειναι θεμα τυχης αν μπει η οχι.

Παρελαβα σημερα και εγω το xiaomi mi6 μαζι με ενα powerbank και handsfree. 13/6 παραγγελια απο geekbuying σημερα παρελαβα, 50 μερες εκανε δλδ με nlpost και registered airmail. ευτυχως ημουν τυχερος και ΔΕΝ μπηκε τελωνειο. ειχα επικοινωνησει με τα ελτα 2-3 φορες στην αθηνα και μου ειχαν πει πως πλεον ΟΛΑ μπαινουν τελωνειο (π@παριες δλδ αφου εμενα δε μπηκε καν) απλα καθοταν απο τις 12/07 ελλαδα και σκαναριστηκε στις 29. οποτε παιδες ειναι θεμα τυχης αν μπει η οχι.

Εν μερει αληθεια σου ειπε.

Τα δεματα χωριζονται σε αυτα που ειναι μεχρι 2 κιλα και αυτα που ειναι απο 2 κιλα και πανω.

Απο 2 κιλα και πανω ΟΛΑ μπαινουνε τελωνειο ακομη και 10 ευρω να κοστιζει το προιον θα σταματησει τελωνειο.Ειναι μικρης αξιας θα βγει ελευθερο , δεν ειναι θα πεσει δασμος.

Τα υπολοιπα δεματακια κατω των 2 κιλων και μικρα σε ογκο (οπως η συσκευασια ενος κινητου) ταξιδευουνε μαζι με την αλληλογραφια και καποια θα περασουνε και καποια οχι.

Εγώ περιμένω από ebay θήκες, καλώδια, φορτιστές κλπ. Παραγγέλνω από ebay πάνω από 7 χρόνια. Ποτέ δεν έχω πληρώσει τίποτα παραπάνω.

Να περιμένω αυτή τη φορά κάτι παραπάνω; περιμένω πάνω από 10 δέματα.

Φυσικά δεν πρόκειται να δώσω για κάτι που πλήρωσα 1€ έξτρα 15€ γιατί το θέλουν τα ΕΛΤΑ. σε αυτή τη περίπτωση τι κάνω; το αφήνω, πάει πίσω στην Κίνα και μιλάω με αυτόν μέσω ebay και μου επιστρέφει τα χρήματα;

Εγώ περιμένω από ebay θήκες, καλώδια, φορτιστές κλπ. Παραγγέλνω από ebay πάνω από 7 χρόνια. Ποτέ δεν έχω πληρώσει τίποτα παραπάνω.

Να περιμένω αυτή τη φορά κάτι παραπάνω; περιμένω πάνω από 10 δέματα.

Φυσικά δεν πρόκειται να δώσω για κάτι που πλήρωσα 1€ έξτρα 15€ γιατί το θέλουν τα ΕΛΤΑ. σε αυτή τη περίπτωση τι κάνω; το αφήνω, πάει πίσω στην Κίνα και μιλάω με αυτόν μέσω ebay και μου επιστρέφει τα χρήματα;

Δεν θα περασουν τελωνειο φιλε μου, μην ανησυχεις. Παρελαβα 6 δεματακια ηδη αξιας μεχρι 5-10$ max απο ebay που ειχα κανει αρχες Ιουλιου και αλλα τοσα τον Ιουνιο χωρις ουτε 1 ευρω χρεωση.

Δεν θα περασουν τελωνειο φιλε μου, μην ανησυχεις. Παρελαβα 6 δεματακια ηδη αξιας μεχρι 5-10$ max απο ebay που ειχα κανει αρχες Ιουλιου και αλλα τοσα τον Ιουνιο χωρις ουτε 1 ευρω χρεωση.

Ευχαριστώ.. Επίσης περιμένω και μια λάμπα για νύχια δε ξέρω αν γνωρίζεις. Κάνει νύχια η γυναίκα και πήρε μια λάμπα που τα ψήνει και κοστίζει 50€

Σαν μέγεθος είναι λίγο μεγάλο. Σαν ένα Xbox η ένα PlayStation να σου δώσω να καταλάβεις. Ίσως λίγο μικρότερη. Εκείνο θα χρεωθεί παραπάνω; γνωρίζουμε; εξαρτάται από το τι έχουν γράψει πάνω στη Κίνα; η παίζει ρόλο μέγεθος κλπ;

Ευχαριστώ.. Επίσης περιμένω και μια λάμπα για νύχια δε ξέρω αν γνωρίζεις. Κάνει νύχια η γυναίκα και πήρε μια λάμπα που τα ψήνει και κοστίζει 50€

Σαν μέγεθος είναι λίγο μεγάλο. Σαν ένα Xbox η ένα PlayStation να σου δώσω να καταλάβεις. Ίσως λίγο μικρότερη. Εκείνο θα χρεωθεί παραπάνω; γνωρίζουμε; εξαρτάται από το τι έχουν γράψει πάνω στη Κίνα; η παίζει ρόλο μέγεθος κλπ;

Τα κιλα παιζουνε ρολο.Αν ειναι πανω απο 2 κιλα θα ταξιδεψει παρεα με τα δεματα και θα μπει τελωνειο 1000% .Απο εκει και περα αν ο κινεζος το εχει δηλωσει 20$ θα πληρωσεις 3 ευρω.

Κατω απο 2 κιλα αν γραφει εξω περιεχομενο beauty parts 15$ δεν θα του δωσουνε σημασια καθολου οταν μεσα στο τσουβαλι θα υπαρχουνε αλλα 200 δεματακια που θα λενε απο εξω mobile phone

Απο το tracking συνηθως μπορεις να καταλαβεις αν το δεμα σου ειναι πανω ή κατω απο 2 κιλα

Πχ για Hong Kong post RBxxxxxxxxHK ειναι κατω απο 2 κιλα, CPxxxxxxxHK ειναι πανω

Edited by StavrosChatz

Τι σημαίνει "εν αγνοία μου το προϊόν έρχεται από Κίνα", σε κορόιδεψε ή δεν σε ενημέρωσε κάποιος; Σε όλα τα Άμαζον, πέρα από το ίδιο το άμαζον πουλάνε και ανεξάρτητοι πωλητές. Όταν είσαι στη σελίδα του προϊόντος γράφει ποιος το πουλάει και προφανώς είναι δική μας ευθύνη να το γνωρίζουμε και να το προσέχουμε πριν κάνουμε την παραγγελία.

Για το ebay όντως έχει Κινέζους που γράφουν πως το προϊόν έρχεται π.χ. από Αγγλία. Εγώ πάντα κοιτάω την ημερομηνία εγγραφής του καταστήματος-πωλητή. Εκεί συνήθως φαίνεται ότι είναι από Κίνα αυτός κι ας λέει στο προϊόν ότι φευγει από Αγγλία. Αν και στα δύο λέει άλλο και τελικά σου έρχεται από εκτός Ε.Ε., προφανώς και είναι κοροιδία και κάνεις dispute.

Edited by apVga

καλημερα σε ολους.σημερα θα παραλαβω το πακετο που περασε απο το τελωνειο.μιλησα με τα κεντρικα ποσο ειναι το χαρατσι.το χαρατσι ειναι στανταρ 39 ευρω.οσο περιμενα.μαλιστα και καποια αλα δεματα μου ειπε ειχαν το ιδιο.φυσικα δεν ανοιγουν τα δεματα.μαλλον ειναι η εντολη που εχουν απο το υπουργειο.τωρα να παρεις ενα τηλεφωνο και να πληρωσεις 39 ευρω δεν συμφερει εκτος αν ειναι ακριβο τηλεφωνο.θα παω να το παρω επειδη ειναι για πελατη μου.το καλο ειναι οτι μαθαινουμε και βλεπουμε τι γινεται.

καλημερα σε ολους.σημερα θα παραλαβω το πακετο που περασε απο το τελωνειο.μιλησα με τα κεντρικα ποσο ειναι το χαρατσι.το χαρατσι ειναι στανταρ 39 ευρω.οσο περιμενα.μαλιστα και καποια αλα δεματα μου ειπε ειχαν το ιδιο.φυσικα δεν ανοιγουν τα δεματα.μαλλον ειναι η εντολη που εχουν απο το υπουργειο.τωρα να παρεις ενα τηλεφωνο και να πληρωσεις 39 ευρω δεν συμφερει εκτος αν ειναι ακριβο τηλεφωνο.θα παω να το παρω επειδη ειναι για πελατη μου.το καλο ειναι οτι μαθαινουμε και βλεπουμε τι γινεται.

Aποκλειεται να σου ειπε υπαλληλος οτι το χαρατσι για ολα τα δεματα ειναι 39 ευρω και δεν ανοιγουμε κανενα.

Δηλαδη ενας που αγορασε notebook με 900$ θα πληρωσει το ιδιο με εναν που εχει ενα κινητο των 50$.

Edited by StavrosChatz

Aποκλειεται να σου ειπε υπαλληλος οτι το χαρατσι για ολα τα δεματα ειναι 39 ευρω και δεν ανοιγουμε κανενα.

Δηλαδη ενας που αγορασε notebook με 900$ θα πληρωσει το ιδιο με εναν που εχει ενα κινητο των 50$.

Γιατί? Ότι θέλει δε λέει ο καθένας?

No root->No problem