Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ειναι δυνατον να εχει καποιος 400 euro να παρει ΔΩΡΟ ΤηΛ, και να μην εχει 60 να πληρωσει φορο ?

Σε ποια χωρα ζουμε παιδια ?

Μηπως ειμαστε οτι τρωμε.... ?

Το μέλος πιο πάνω 220 ευρώ κινητό πήρε. Αν δώσει άλλα 80 είναι πάρα πολλά. Στα 400 είναι πάνω από 120 ευρώ ο φόρος τα οποία πάλι είναι πάρα πάρα πολλά.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Κρίμα δεν είναι όμως να πέρνεις κάτι για δώρο και να σου έρχεται καπέλο? Τι να πω...

Περιμένω και εγώ ένα πακέτο που εμφανίστηκε εχθές βράδυ, είναι δώρο και μένω και Β.Ελλάδα!

See you on another ROM :ninja:

Κρίμα δεν είναι όμως να πέρνεις κάτι για δώρο και να σου έρχεται καπέλο? Τι να πω...

Περιμένω και εγώ ένα πακέτο που εμφανίστηκε εχθές βράδυ, είναι δώρο και μένω και Β.Ελλάδα!

Κρίμα είναι και μόνο που πρέπει να δώσεις κερατιάτικα χρήματα. 24% φπα δεν έχουν άλλες χώρες που περνουν 3000 βασικό μισθό και έχουμε εμείς. Χωρια η ταρίφα των 12 ευρώ ακόμα και σε πράγματα του 1 ευρου.

Το μέλος πιο πάνω 220 ευρώ κινητό πήρε. Αν δώσει άλλα 80 είναι πάρα πολλά. Στα 400 είναι πάνω από 120 ευρώ ο φόρος τα οποία πάλι είναι πάρα πάρα πολλά.

Όταν αγοράζεις ψυγείο, κουζίνα, θερμοσίφωνο, καρέκλα, πολυθρόνα για το pc/laptop, αερόθερμο, αφυγραντήρα κλπ, και πληρώνεις τον ΦΠΑ, δεν είναι πολλά;

Όταν πληρώνεις τον ΦΠΑ σε υπηρεσίες (τηλέφωνα, συνδρομητική κλπ) δεν είναι πολλά;

Σε όλα αυτά, πληρώνεις τον ΦΠΑ, υποχρεωτικά, όπως όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, αλλά στο κινητό που θέλεις να αγοράσεις από Κίνα, και επειδή ξαφνικά εφάρμοσαν τη νομοθεσία τα ΕΛΤΑ, θεωρείς ότι είναι πολλά ή πάρα πολλά ή πάρα πάρα πολλά, ανεξάρτητα αν το ποσοστό (24%) είναι το ίδιο; :lol:

Πολλά είναι λίγα είναι αυτός είναι φόρος στην Ευρώπη σε όλα η τον πληρώνεις η πας σε άλλη χώρα πχ Αμερική Κίνα κλπ όπου είναι χαμηλότερα

Αντε και στα 25, 26 φτου και βγαινω

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Όταν αγοράζεις ψυγείο, κουζίνα, θερμοσίφωνο, καρέκλα, πολυθρόνα για το pc/laptop, αερόθερμο, αφυγραντήρα κλπ, και πληρώνεις τον ΦΠΑ, δεν είναι πολλά;

Όταν πληρώνεις τον ΦΠΑ σε υπηρεσίες (τηλέφωνα, συνδρομητική κλπ) δεν είναι πολλά;

Σε όλα αυτά, πληρώνεις τον ΦΠΑ, υποχρεωτικά, όπως όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, αλλά στο κινητό που θέλεις να αγοράσεις από Κίνα, και επειδή ξαφνικά εφάρμοσαν τη νομοθεσία τα ΕΛΤΑ, θεωρείς ότι είναι πολλά ή πάρα πολλά ή πάρα πάρα πολλά, ανεξάρτητα αν το ποσοστό (24%) είναι το ίδιο; :lol:

Για αυτό πάντα ψάχνουμε προσφορές γιατί με όλα αυτά καταντήσαμε να πληρώνουμε κάτι πολύ πιο ακριβά λόγω του παραλόγου ΦΠΑ και λοιπά φόρων. Αγοράζουμε κάτι από κίνα για πιο φθηνά αρχικά.

Θα μας ενημερώσεις σχετικώς σε παρακαλω?

Στάλθηκε από το ONE A2001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ναι θα ενημερωσω σημερα κιολας εφτασε παρισι οποτε λογικα θα ερθει αυτη την εβδομαδα ελλαδα

Sony Ericsson V800 -> K850i -> Lg Optimus 7 (sold) -> Sony Ericsson Xperia Neo V ->ZTE V967S -> Asus Zenfone 2 4gb ram 2.3 ghz 64gb storage!(sold) -> Xiaomi Redmi Note 3 Prime (sold) -> Xiaomi mi5s 128gb ->Xiaomi Mi9 Lite 64gb

Για αυτό πάντα ψάχνουμε προσφορές γιατί με όλα αυτά καταντήσαμε να πληρώνουμε κάτι πολύ πιο ακριβά λόγω του παραλόγου ΦΠΑ και λοιπά φόρων. Αγοράζουμε κάτι από κίνα για πιο φθηνά αρχικά.

Καλά, η γνωστή ότι νάναι απάντηση.

Άλλα αντ' άλλων ...

Καλά, η γνωστή ότι νάναι απάντηση.

Άλλα αντ' άλλων ...

Απαντα καλύτερα αν γίνεται. Πληρώνεις το ΦΠΑ για κάτι που αγόρασες από Ελλάδα γιατί πρέπει να το πληρώνεις και για αγορές από εξωτερικό? Ρητορική ερώτηση σε λίγο θα χρεώνουν και τον αέρα που αναπνέουμε.

Απαντα καλύτερα αν γίνεται. Πληρώνεις το ΦΠΑ για κάτι που αγόρασες από Ελλάδα γιατί πρέπει να το πληρώνεις και για αγορές από εξωτερικό? Ρητορική ερώτηση σε λίγο θα χρεώνουν και τον αέρα που αναπνέουμε.

Γιατί αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο σχεδόν, για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε σχέση με τους τοπικούς εμπόρους και το κράτος να μην χάνει έσοδα

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πληρώνεις ΦΠΑ για όλα τα αντικείμενα (εσωτερικού και εξωτερικού) και τις υπηρεσίες, όπως σε όλες τις χώρες.

Φαίνεται, όμως, ότι αγνοείς τα βασικά.

ας χρεώνουν εχουν δικαίωμα να το κανουν και σου λενε αν δεν θελεις άλλαξε χωρα δεν σε κρατάμε

....όλοι δικιο εχουν.Πάντως,και ως γνωστόν,από αρχαιοτάτων χρόνων,άμα οι φόροι μεγαλώσουν πάνω από ένα σημείο,αρχίζει να λειτουργεί η παράλληλη αγορά σε όλες της τις εκφάνσεις.Φοροδιαφυγή,φοροαποφυγή,λαθρεμπόριο,...

Πάντως,το να ξεσκίζουν οι κουμανταδόροι τον κόσμο στους φόρους,για να μπορεί να διορίζουν χιλιάδες,είναι μιά χαρά λόγος για να αποφεύγει ο κόσμος να πληρώνει κερατιάτικα.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Επειδή είμαι άσχετος παρακαλώ μία βοήθεια.Σε σχετική παραγγελία που περιμένω από Κίνα είδα αυτό στο tracking

Electronic information,receive--26-Dec-2016 11:33 AM

Small package Center, receive--26-Dec-2016 01:33 PM

Parcel centre,sealing--26-Dec-2016 04:33 PM

Small package Center, left--26-Dec-2016 06:06 PM

Exchange Bureau, have been exported to open--28-Dec-2016 02:06 AM

Exchange Bureau, have been exported directly--28-Dec-2016 08:10 PM

Transit Center,left hand navigation--29-Dec-2016 01:43 AM

GREECE, Arrived --10-Jan-2017 01:43 AM

GREECE, the transfer of customs-- 10-Jan-2017 05:23 AM

Eννοεί ότι θα περάσει τελωνείο;

Βέβαια αυτά που περιμένω ( 2 Bluetooth hands free )είναι χαμηλής αξίας ( σύνολο 20 €)

και έχω ακούσει ότι κάτω από κάποια αξία δεν βάζουν κερατιάτικα...

Λέω βλακείες ή όχι;:rolleyes:

Πότε να το περιμένω σπίτι μου περίπου;( Αθήνα - Πεντέλη )

XIAOMI REDMI NOTE 5

Το να περιμένεις 1 μήνα για ναπεράσει τελωνείο δηλαδή να πληρώνεις 60-80 ευρω για μια υπηρεσία και να κάνει τόσο καιρό ο υπάλληλος να τα περάσει ειναι λογικό? Θα πληρώσεις το συνεργειο που θα κάνει 30 μέρες να σου αλλάξει τα λάδια?Γιατί η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι πάνω απο 10 λεπτά, θα μου πεις είναι λίγοι οι υπάλληλοι? Θα σου πω αν είναι τόσα πολλά τα δέματα ας βάλουν και αλλους 12 ευρω το δέμα παίρνουν. Ξεχνάς κάτι ψωνίζοντας απο κινα συνήθως εχεις καλύτερο value4money ακομη και με τελωνείο. Το οτι αυτό είναι καταστροφικό για την οικονομία μας είναι άλλη ιστορία. Όπως μια άλλη ιστορία είναι το πως είναι δομημένη η οικονομία μας με τα μεγάλα καταστήματα να έχουν καθιερώσει την δική τους φίρμα που παίρνουν το κάθε osio και thl και του αλλάζουν ετικέτα.

Παρακολουθώ μέρες το νήμα και τα σχόλια σας. Παράλογο δν είναι να πληρώνεις φπα. Παράλογο όπως είπε κάποιος πιο πάνω είναι άλλος που παίρνει κινητό αξίας 800€ να μην πληρώνει και άλλος με 100€ να πληρώνει. Παράλογο επίσης είναι να πληρώνεις +12€ την ταρίφα από τα ΕΛΤΑ. Επίσης ένα παληκάρι είπε πιο πάνω πληρώνεις σε όλα φπα ας πληρώνεις και στα κινητά. Που το παράλογο? Το παράλογο είναι ότι αν πληρώνεις όλο αυτό το ποσό η τιμή βγαίνει ίσα με την ελληνική...άντε 10-20€ λιγότερο.. Περιμένεις +40 μέρες για να το πληρώσεις 20€ λιγότερο.. Αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία?! Προφανως και δεν αξίζει.. Σε ωθούνε με άλλα λόγια να αγοράζεις απόι εδώ έμμεσα μεν αλλά αυτό κάνουνε..

Πάντως αν πάρεις τσιγάρα από duty free δεν πληρώνεις κάποια ταριφα 'εξτρα στα ελληνικά σύνορα..... Ποιά η διαφορά δηλαδή σε σχέση με όταν αγοράζεις κινητό από το εξωτερικό?? Πάνε για κανόνι τα ΕΛΤΑ και βαράνε όπου βρούνε μάλλον...

Υ.Γ. Και εγώ πλήρωσα για ένα Xiaomi Redmi NOte 4 3/64 (150*0.24)+12=48€

iPhone 4 -Xiaomi Redmi Note 3 Pro- Zuk Z2- Χiaomi Redmi Pro- Mi5s

Να πληρωσω και εγω και αλλοι αλλα απο 22/12 ακομα δεν τα εχουν προχωρησει.αν ειναι αχρηστοι ας τα αφησουν ελευθερα.αλλιως ας στησουν καλα το συστημα για να μαζεψουν φορους οχι ομως να μας τα κρατανε εκει τοσο καιρο:mad:

Και εγώ φίλε μου από 22/12 μέσα.... Στο τέλος θα λέμε "άντε και καλή ξελεφτερια"...

Αφού μας γκάστροσαν...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το να περιμένεις 1 μήνα για ναπεράσει τελωνείο δηλαδή να πληρώνεις 60-80 ευρω για μια υπηρεσία και να κάνει τόσο καιρό ο υπάλληλος να τα περάσει ειναι λογικό? Θα πληρώσεις το συνεργειο που θα κάνει 30 μέρες να σου αλλάξει τα λάδια?Γιατί η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι πάνω απο 10 λεπτά, θα μου πεις είναι λίγοι οι υπάλληλοι? Θα σου πω αν είναι τόσα πολλά τα δέματα ας βάλουν και αλλους 12 ευρω το δέμα παίρνουν. Ξεχνάς κάτι ψωνίζοντας απο κινα συνήθως εχεις καλύτερο value4money ακομη και με τελωνείο. Το οτι αυτό είναι καταστροφικό για την οικονομία μας είναι άλλη ιστορία. Όπως μια άλλη ιστορία είναι το πως είναι δομημένη η οικονομία μας με τα μεγάλα καταστήματα να έχουν καθιερώσει την δική τους φίρμα που παίρνουν το κάθε osio και thl και του αλλάζουν ετικέτα.

Το σχόλιό μου, στο οποίο απάντησες με αυτό, έχει στόχο το θέμα της πληρωμής ΦΠΑ σε όλα τα είδη που αγοράζουμε και τις υπηρεσίες που μας παρέχουν, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, ανεξάρτητα αν αυτός ο έμμεσος φόρος είναι υψηλός στη χώρα μας ή όχι, σε σχέση με άλλες χώρες ή σε σχέση με το βιωτικό επίπεδο άλλων χωρών. Επίσης, έχει στόχο να αναδείξει το θέμα ότι, ο έμμεσος αυτός φόρος επιβάλλεται σε όλα τα είδη που είτε παράγονται είτε εισάγονται στη χώρα, ανεξάρτητα αν εισάγονται από έμπορο ή ιδιώτη.

Με το σχόλιό σου, πάνω στο δικό μου, ξεφεύγεις από το κύριο θέμα και συγκρίνεις τον έμμεσο φόρο, που επιβάλλει το κράτος, ως γενικό δημόσιο έσοδο, με τον τρόπο λειτουργίας των δομών και των υπηρεσιών του κράτους και συγκεκριμένα με τον τρόπο λειτουργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και, ειδικά, αυτών που υπηρετούν στα ΕΛΤΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συγκρίνεις το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή δεύτερο λάθος. Αλλά, συνεχίζεις, και σαν λύση προτείνεις να "βάλουν και άλλους" υπαλλήλους, λες και πατώντας ένα κουμπί θα διοριστούν οι απαραίτητοι υπάλληλοι και θα λύσουν, έστω και προσωρινά, το πρόβλημα που έχεις, έχω, έχουμε αυτή τη στιγμή, δηλαδή το να παραλάβουμε το δέμα μας από την Κίνα.

Η εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ, με τις αγορές από την Κίνα, προβλημάτισε τους αρμόδιους και αποφάσισαν την 1/12/2016 να καταργήσουν τις ατέλειες στις αγορές από τρίτες χώρες. Αξίζει να διαβάσουμε όλοι την προτελευταία παρ. και την μεταφέρω αυτούσια:

Μέτρα αντιμετώπισης της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ η οποία προέρχεται από χώρες εκτός ΕΕ: τα μικρά δέματα που εισάγονται στην ΕΕ τα οποία είναι αξίας μικρότερης των 22 € σήμερα απαλλάσσονται του ΦΠΑ. Καθώς εισάγονται περίπου 150 εκατομμύρια δέματα απαλλαγμένα από την καταβολή ΦΠΑ στην ΕΕ κάθε έτος, το σύστημα είναι ανοιχτό σε μεγάλης κλίμακας κατάχρηση και απάτη και δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις εις βάρος των επιχειρήσεων της ΕΕ. Πρώτον, οι επιχειρήσεις της ΕΕ τίθενται σε σαφώς μειονεκτική θέση δεδομένου ότι, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους εκτός ΕΕ, τα εμπορεύματα που πωλούν υπόκεινται σε ΦΠΑ ανεξαρτήτως αξίας, από το πρώτο κιόλας λεπτό του ευρώ. Δεύτερον, τα εισαγόμενα υψηλής αξίας προϊόντα όπως τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες σταθερά τιμολογούνται με αξία χαμηλότερη από την πραγματική ή περιγράφονται εσφαλμένα στο έγγραφο εισαγωγής ώστε να επωφεληθούν από αυτήν την απαλλαγή ΦΠΑ. Για τους λόγους αυτούς, η Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει την εν λόγω εξαίρεση. (η υπογράμμιση δική μου).

Πρέπει να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι το θέμα με τις ιδιωτικές αγορές από Κίνα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και δεν περιορίζεται στο στενό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας και του τρόπου λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών του κράτους.

Και εγώ φίλε μου από 22/12 μέσα.... Στο τέλος θα λέμε "άντε και καλή ξελεφτερια"...

Αφού μας γκάστροσαν...

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εγω τι να πω...... σε μενα δεν περάσαν και τελωνείο και περίμενα 1 μήνα παραπάνω (έγραφε οτι ειναι ενα μηνα εκει ) δλδ αν περνούσε ποσο παραπανω θα ηταν οεο?

σας μεταφέρω αυτούσιο το μνμ απο άλλο ποστ του ίδιου φόρουμ...

καλησπερα! να ενημερωσω μιλησα με ενα παιδι απο γειτονικο forum ο οποιος καταφερε να μιλησει με τελωνειο και του ειπαν οτι εχουν φτασει στα δεματα 19-20 δεκεμβριου! οποτε υπομονη

μακάρι να ισχύει...υπομονή λοιπόν

Καποιος πιο πανω ειπε οτι “γκρινιαζουμε” που επιτελους τα ελτα εφαρμοζουν τον νομο.. Δε διαφωνω.. αλλα... 1ον θα προτιμουσα ο νομος να εφαρμοζεται παντου και 2ον οταν εφαρμοζεται να μην εχει μορφη χαρατσιου.. Εχω φπα 24%, οταν στη γερμανια εχουν 19%. Και να θελησω να στηριξω την ελληνικη αγορα δεν εχω την δυνατοτητα.... οταν το κινητο που πηρα απο το geek ειχε 200 ευρω , εδω ειχε 310 στο φθηνοτερο σκρουτζομαγαζο..

Αλλα 2 πακετακια περασαν σημερα αναιμακτα..........:)

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Καποιος πιο πανω ειπε οτι “γκρινιαζουμε” που επιτελους τα ελτα εφαρμοζουν τον νομο.. Δε διαφωνω.. αλλα... 1ον θα προτιμουσα ο νομος να εφαρμοζεται παντου και 2ον οταν εφαρμοζεται να μην εχει μορφη χαρατσιου.. Εχω φπα 24%, οταν στη γερμανια εχουν 19%. Και να θελησω να στηριξω την ελληνικη αγορα δεν εχω την δυνατοτητα.... οταν το κινητο που πηρα απο το geek ειχε 200 ευρω , εδω ειχε 310 στο φθηνοτερο σκρουτζομαγαζο..

200 +24% fpa +5% τελος εισαγωγής +12 έξοδα εκτελωνισμού μας κανει 275 ευρω (αν γίνει επίσημα εκτελωνισμός) δλδ και ενα ψορο 30 35 ευρώ κερδίζει και το κατάστημα

το παράλογο που είναι στην τιμή?

το μόνο παράλογο είναι ο φόρος αλλά χωρίς αυτό δεν γίνεται καθώς σχεδον καμία ευρωπαϊκή χώρα εκτός απο καμία γερμανια κλπ δεν εχουν τπτ και ζουν απο φορο καθαρα (αν δεν θα υπιρχε αυτος θα επαυε να υπαρχει και η χωρα σιγα σιγα)

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μέτρα αντιμετώπισης της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ η οποία προέρχεται από χώρες εκτός ΕΕ: τα μικρά δέματα που εισάγονται στην ΕΕ τα οποία είναι αξίας μικρότερης των 22 € σήμερα απαλλάσσονται του ΦΠΑ. Καθώς εισάγονται περίπου 150 εκατομμύρια δέματα απαλλαγμένα από την καταβολή ΦΠΑ στην ΕΕ κάθε έτος, το σύστημα είναι ανοιχτό σε μεγάλης κλίμακας κατάχρηση και απάτη και δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις εις βάρος των επιχειρήσεων της ΕΕ. Πρώτον, οι επιχειρήσεις της ΕΕ τίθενται σε σαφώς μειονεκτική θέση δεδομένου ότι, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους εκτός ΕΕ, τα εμπορεύματα που πωλούν υπόκεινται σε ΦΠΑ ανεξαρτήτως αξίας, από το πρώτο κιόλας λεπτό του ευρώ. Δεύτερον, τα εισαγόμενα υψηλής αξίας προϊόντα όπως τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες σταθερά τιμολογούνται με αξία χαμηλότερη από την πραγματική ή περιγράφονται εσφαλμένα στο έγγραφο εισαγωγής ώστε να επωφεληθούν από αυτήν την απαλλαγή ΦΠΑ. Για τους λόγους αυτούς, η Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει την εν λόγω εξαίρεση. (η υπογράμμιση δική μου).

Πρέπει να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι το θέμα με τις ιδιωτικές αγορές από Κίνα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και δεν περιορίζεται στο στενό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας και του τρόπου λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών του κράτους.

στα μικρα δεματα μεχρι τωρα δεν εχω δει να χρεονουν φπα μονο εξοδα που περασε απο τελονειο... δλδ αυτο το σαπιο 10 ευρω.. που σε πολλες περιπτοσεις ξεπερναει την αξια του δεματος......... δυστιχος