Jump to content

Coolpad F1 (8297W)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα παιδια εχω βαλει πριν καμμια δεκαρια μερες την emui της hawei

σημερα καθως ημουν φεισμπουκ ξαφνικα αρχισε να μην ανταποκρινεται...το εκλεισα, ανοιξα κ αλλες εφαρμογες αλλα καμμια ανταποκριση...εκλεισα το κινητο, το ανοιξα...δεν ανοιξε κανονικα με ηχο κ μου εμφανισε ενα

emergency data

the users data partition can no longer be used.please choose an actionQ

back up ( το οποιο δεν γινεται)

factory data reset

restart

τι να κανω?

• Απαντήσεις 26,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• azuli

1779

• jpower73

3461

• mixanikosgr

890

• grgz

1033

Top Posters In This Topic

Κατι εχει γινει με την μπαταρια μου, μου αδειασε σε 6 ωρες με χρηση που κανονικα θα κραταγε σιγουρα 12 και φορτισε πληρως σε λιγοτερο απο 20λεπτα....

To superSU ενημερώθηκε μια χαρά. Όμως το play store δε κάνει ενημέρωση από μόνο του. Ξέρετε κάποιο έμπιστο site για να το κατεβάσω; Επίσης παρατήρησα χθες ότι δε λειτουργεί το Google search bar καθόλου. Έχω nova launcher αυτό φταίει ή το search bar είναι της ρομ;

μια χαρα λειτουργει..ξαναβαλε την ρομ αν εχεις θεματα

----- προσθήκη μηνύματος 45 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κατι εχει γινει με την μπαταρια μου, μου αδειασε σε 6 ωρες με χρηση που κανονικα θα κραταγε σιγουρα 12 και φορτισε πληρως σε λιγοτερο απο 20λεπτα....

calibration..ψαξτο εδω

Ρε παιδια εχω ενα προβλημα με της φωτογραφιες ολα καλα ολα ωραια αλλα πηγα να βγαλω φωτογραφια κατι χαρτια για να τα στηλω με email και αυτα βγενουν θαμπα ξερει καποιος πως μπορω να το διορθωσω?

πρωτα θα πατας πανω στην οθονη, στο σημειο που είναι το αντικειμενο, ωστε να κάνει εστίαση και υστερα θα πατας το κουμπι της φωτογραφικής

CoolPad F1 :D

Redmi Note 9 Pro 6-128

δεν μου κανει εστιαση καθολου η καμερα και μενουν θαμπες οι φωτογραφιες μου το κανει απο την αρχη εχω αλαξει δυο ρομ emui unicom και τωρα εχω aosp laek v4 δεν ξερω τι αλλο να κανω να φταιει η μεμβρανη που εχω βαλει στην οθονη?αν μπορει καποιος να βοηθησει

----- προσθήκη μηνύματος 98 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

εχω βαλει lenovo super camera kai e better camera

οχι δεν βλεπω να εχει κατι στο φακο φενεται καθαρος αυτο μου το κανει μονο οταν παω να βγαλω φωτο απο κοντα σε καποιο εγγραφο ειναι σαν να μην εστιαζει

καλησπερα σε ολους εχω περιπου 6-7 μηνες το coolpad με πολυ εντονη χρηση ειμαι σε γενικες γραμμες πολυ ευχαριστημενος, αυτη την στιγμη φοραει miui 5,6,4 αυτο που εχω παρατηρησει ανεξαρτητου rom ειναι πως τους τελευταιους δυο μηνες η αποδοση της μπαταριας εχει πεσει υπερβολικα πολυ μηπως χρειαζεται να κανω αντικατασταση? αν ναι υπαρχει καμμια καπως μεγαλυτερη να παραγγειλω?επισης πια ειναι η καλυτερη εφαρμογη για την καμερα εχω διαβασει για μια της lg θα δω διαφορα σε σχεση με το προγραμμα της miui?

αν φωτογραφιζειςι απο πολυ κοντα (30εκ), βάλε ρυθμιση macro και δοκιμασε.

για φωτογραφιση εντυπων, υπάρχουν ειδικές εφαρμοφες στο playstore όπως η camscanner, που δίνει αριστα αποτελέσματα..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner&hl=en

CoolPad F1 :D

Redmi Note 9 Pro 6-128

Καλησπερα στο φορουμ θα ηθελα να μου λυσετε ενα προβλημα στο coolpad που αντιμετωπιζω.Οταν μου στελνει sms καποια τραπεζα η εταιρεια δεν το λαμβανω.Αν μου το στειλει καποιο κινητο το παιρνω.Υπαρχει λυση? Γνωριζεται κατι?

Ευχαριστω.

καλησπερα σε ολους εχω περιπου 6-7 μηνες το coolpad με πολυ εντονη χρηση ειμαι σε γενικες γραμμες πολυ ευχαριστημενος, αυτη την στιγμη φοραει miui 5,6,4 αυτο που εχω παρατηρησει ανεξαρτητου rom ειναι πως τους τελευταιους δυο μηνες η αποδοση της μπαταριας εχει πεσει υπερβολικα πολυ μηπως χρειαζεται να κανω αντικατασταση? αν ναι υπαρχει καμμια καπως μεγαλυτερη να παραγγειλω?επισης πια ειναι η καλυτερη εφαρμογη για την καμερα εχω διαβασει για μια της lg θα δω διαφορα σε σχεση με το προγραμμα της miui?

Γεια χαρά!

Τα ίδια και σε μένα, φίλε! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν θέμα ROM! Είχα την AOSP Maucat 6.5, την άλλαξα, έβαλα την Emui 3 και τώρα έχω την AOSP Maucat 31.5 (εξαιρετική μέχρι τώρα, λιγότερο, όμως, από μια εβδομάδα)! Σε όλες παλεύει το κινητό να κρατήσει την οθόνη αναμμένη για 3 ώρες μάξιμουμ! Σήμερα έκανα και ένα τεστ με το Coolpad της κοπέλας μου (AOSP Maucat 11.1) και ήμασταν και οι δύο στο 62% με το δικό μου στη 1 ώρα και 12 λεπτά οθόνη, ενώ εκείνης 2 ώρες και 20!!! Τα σχόλια είναι περιττά νομίζω! Σίγουρα, πάντως, δεν είναι θέμα ROM, καθώς ο jpower βγάζει πάνω από 5 ώρες οθόνη με την Emui 3, ενώ ο Αζούλι πιάνει και τις 6 ώρες με τη Maucat! Πάμε για νέα μπαταρία, λοιπόν!! Ίσως πάρω δύο, γιατί ποιος ξέρει για πόσο ακόμα θα βρίσκουμε...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπερα στο φορουμ θα ηθελα να μου λυσετε ενα προβλημα στο coolpad που αντιμετωπιζω.Οταν μου στελνει sms καποια τραπεζα η εταιρεια δεν το λαμβανω.Αν μου το στειλει καποιο κινητο το παιρνω.Υπαρχει λυση? Γνωριζεται κατι?

Ευχαριστω.

Αν είσαι με stock ROM, είναι ένα από τα στάνταρ bugs που έχει το λογισμικό, μάλλον διότι εργοστασιακά δεν ήταν έτοιμο να δεχθεί την ελληνική γλώσσα! Έχει αναφερθεί πολλές φορές στο thread! Η λύση είναι μία και γίνεται μανία (και δεν εννοώ το Zwan για τους παλιότερους)! Εννοώ αλλαγή ROM!! (Και όντως γίνεται μανία!)

Υ.Γ.: Α, νομίζω ότι διορθώνεται και αν βάλεις κάποια άλλη εφαρμογή SMS, πχ GO SMS ή Handcent...

Έλα, μωρή Coolpadάρααααα!!!

Με την τελευταία maucat μια στο τόσο τρώει κόλλημα και δε σβήνει η οθόνη αυτόματα όταν περάσουν τα 30 sec που έχω ορίσει. Επανέρχεται στο φυσιολογικό μόνο μετά από επανεκκίνηση. Καμία ιδέα; Μου το είχε κάνει και παλαιότερα με κάποια άλλη rom, δε θυμάμαι με ποια.

Γεια χαρά!

.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν είσαι με stock ROM, είναι ένα από τα στάνταρ bugs που έχει το λογισμικό, μάλλον διότι εργοστασιακά δεν ήταν έτοιμο να δεχθεί την ελληνική γλώσσα! Έχει αναφερθεί πολλές φορές στο thread! Η λύση είναι μία και γίνεται μανία (και δεν εννοώ το Zwan για τους παλιότερους)! Εννοώ αλλαγή ROM!! (Και όντως γίνεται μανία!)

Υ.Γ.: Α, νομίζω ότι διορθώνεται και αν βάλεις κάποια άλλη εφαρμογή SMS, πχ GO SMS ή Handcent...

Ευχαριστω πολυ φιλε θα προσπαθησω με εφαρμογη.Οσο αφορα για ρομ, δεν ξερω ειναι ευκολη η αλλαγη σε αυτο?Eιχα ασχοληθει με το HTC HD2.

Ευχαριστω πολυ φιλε θα προσπαθησω με εφαρμογη.Οσο αφορα για ρομ, δεν ξερω ειναι ευκολη η αλλαγη σε αυτο?Eιχα ασχοληθει με το HTC HD2.

Αν είχες ασχοληθεί κιόλας, θα σου φανεί ακόμα πιο εύκολη! Εγώ δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μου και ακολούθησα τις οδηγίες της πρώτης σελίδας και όλα πήγαν μια χαρά! Από τότε έχω κάνει την ίδια διαδικασία πάνω από πέντε ή έξι φορές! Απλά, θέλει προσοχή να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες για να αποκλείσεις κάθε ανεπιθύμητο ενδεχόμενο!

Έλα, μωρή Coolpadάρααααα!!!

Αν είχες ασχοληθεί κιόλας, θα σου φανεί ακόμα πιο εύκολη! Εγώ δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μου και ακολούθησα τις οδηγίες της πρώτης σελίδας και όλα πήγαν μια χαρά! Από τότε έχω κάνει την ίδια διαδικασία πάνω από πέντε ή έξι φορές! Απλά, θέλει προσοχή να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες για να αποκλείσεις κάθε ανεπιθύμητο ενδεχόμενο!

Να εισαι καλα φιλε θα προσπαθησω οταν ερθει η ωρα του...

Με την τελευταία maucat μια στο τόσο τρώει κόλλημα και δε σβήνει η οθόνη αυτόματα όταν περάσουν τα 30 sec που έχω ορίσει. Επανέρχεται στο φυσιολογικό μόνο μετά από επανεκκίνηση. Καμία ιδέα; Μου το είχε κάνει και παλαιότερα με κάποια άλλη rom, δε θυμάμαι με ποια.

οποτε μαλλον καποιο app στην κανει

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

σχετικα με την maucat το μονο που δεν μ αρεσει ειναι οτι δεν εχει καλο multitasking,τις σκοτωνει πολυ γρηγορα τις εφαρμογες στο background

Μετά από 2,5 περίπου μήνες χρήσης της AOSP Maucat (έκδοση Μαρτίου ή κάπου εκεί), προσωπικά με έχει βολέψει και δε σκέφτομαι καμία αλλαγή.

Από θέμα μπαταρίας, δεν ξέρω, δε μπορώ να βγάλω άκρη γιατί του κάνω χρήση ό,τι να 'ναι του κινητού. Μία δεν το δουλεύω καθόλου και δεν τρώει τίποτα, την άλλη μπορεί να παίζω παιχνιδάκια και να τρώει αρκετά, την άλλη σερφάρω για ώρες και τρώει σε φυσιολογικά επίπεδα... Οπότε άλλες φορες το φορτίζω στο τέλος της ημέρας, άλλες κάνω 2 μέρες να φορτίσω κι άλλες κάνω και 3μερο. Wi-Fi πάντα ανοιχτό. Το μόνο που μου τη σπάει λίγο στο θέμα μπαταρίας είναι όταν παίζω Clash Of Clans, που εκεί τη ρουφάει τρελά. Κι επίσης με το CoC μετά από κάποια ώρα ζεστένεται πολύ το κινητό, το οποίο το καταλαβαίνεις κυρίως στην οθόνη όταν την ακουμπάς, στο ύψος περίπου των πλαϊνών πλήκτρων (της έντασης και του power button). Αλλά αυτό μου το έκανε και σε προηγούμενη ROM που είχα πιο παλιά (στην Infocus Maucat)...

Από 'κει και πέρα, σε θέμα bugs...

Στο σήμα όλα κομπλέ. Εκτός από μια μέρα πριν καμιά εβδομάδα που ενώ έδειχνε το icon του σήματος κομπλέ, όταν με έπαιρναν άλλοι φαινόταν σαν να το 'χα κλειστό. Όταν το πήρα γραμμή του έριξα ένα restart κι όλα μια χαρά πάλι (απλά ήταν τα γενέθλιά μου τότε κι όταν έκανα το restart, ήρθε μια ομοβροντία SMS με κλήσεις που μου έκαναν :D ). Σ' αυτό δεν παίρνω κι όρκο αν ήταν θέμα ROM βέβαια, γιατί η εταιρία μου -Vodafone- εκείνη τη μέρα είχε ένα σοβαρό τεχνικό θέμα το οποίο το κοινοποίησε κι η ίδια (σε εντελώς άσχετη περιοχή με αυτήν που μένω βεβαίως, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Επίσης όταν έχω SMS, είναι κλειδωμένο το κινητό και πάω να σύρω το φακελάκι (σαν "ειδοποιητήριο" που βγάζει στην οθόνη) πάνω στην κλειδαριά (ώστε να ξεκλειδώσει + να ανοίξει αυτόματα το μήνυμα), εκεί κολλάει και δεν ξεκλειδώνει. Ενώ στην αντίστοιχη φάση με τις αναπάντητες δουλεύει κανονικά αυτή η λειτουργία. Βέβαια δεν με πειράζει καθόλου αυτό, λεπτομέρεια. Απλά ξεκλειδώνω μόνος μου και μετά εμφανίζεται το SMS και το διαβάζω.

Τέλος, καμιά φορά όταν είμαι σε συγκεκριμένα μαγαζιά, κάπου σκαλώνει το Wi-Fi κι εκεί που σερφάρω κανονικά, σταματάει να ανοίγει τις σελίδες (το icon του Wi-Fi συνεχίζει να υπάρχει, απλά δεν γίνεται η ανταλλαγή data, δηλαδή το κάτω βελάκι ας πούμε που φυσιολογικά εμφανίζεται στο icon του Wi-Fi, εξαφανίζεται). Κάνω restart, όλα κομπλέ και μετά από λίγο μπορεί να κάνει πάλι το ίδιο. Αυτό το κάνει σε συγκεκριμένα μαγαζιά επαναλαμβάνω, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι κάτι... δεν της αρέσει της ROM στα δίκτυα των συγκεκριμένων μαγαζιών. Οπουδήποτε αλλού, πάει σφαίρα το Wi-Fi (για το Wi-Fi fix μη ρωτήσετε, το έχω περάσει εξ' αρχής).

Αυτά τα λίγα από μενα. :)

Edited by GiO_K

οποτε μαλλον καποιο app στην κανει

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

σχετικα με την maucat το μονο που δεν μ αρεσει ειναι οτι δεν εχει καλο multitasking,τις σκοτωνει πολυ γρηγορα τις εφαρμογες στο background

Έχεις δίκιο μάλλον γιατί μου το εμφάνισε πριν λίγο, έκανα clear recents και έστρωσε. Αυτό που λες για το multitasking ισχύει αλλά δεν είναι τόσο τραγικό, το λέω γιατί κάποιον μπορεί να αποτρέψεις από το να την δοκιμάσει. Συνολικά πιστεύω πως η τελευταία maucat είναι η καλύτερη aosp rom που έχουμε σήμερα για το κινητό μας και μια από τις καλύτερες roms γενικότερα.

μια χαρα λειτουργει..ξαναβαλε την ρομ αν εχεις θεματα

Εξαιρετικά δύσκολο να είναι τέτοιο θέμα, αφού πριν φλασάρω την maucat είχα φλασάρει μία επίσημη σε μορφή cpb γτ διάβασα ότι καθαρίζει το κινητό και μετά καπάκι φλάσαρα τη maucat με τα κλασικά 3πλά wipes - επανεκκίνηση. Τέσπα για search bar** έβαλα σαν widget αυτή του CM Browser, αυτό που με ενοχλεί είναι το market και αν διορθώνεται εύκολα δεν αξίζει να μπω στη διαδικασία να ξαναφλασάρω αφού κατά τα άλλα η ρομ πάει μια χαρά.

**υπόψιν ότι έκανα και ενημέρωση τον nova (από 2.3 σε 4 :p) και πάλι δε λειτουργούσε... σε εσάς λειτουργεί το search bar;

Εγώ θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν τη ρομ καλή.. Βελτιώνει και τη διάρκεια της μπαταρίας. Παρόλα αυτά δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ μαζί σου, γιατί σε μένα δε σκοτώνει τις εφαρμογές εκτός αν τις σύρω έξω από το recent apps, μήπως έχεις κάτι άλλο που τις σκοτώνει, κανα greenify;

---------------------------------------------------------------------------------

{Sony Ericsson T105} -> {Motorola SLVR L9} -> {LG KM500} -> {Samsung I5800 Galaxy 3} -> {Nokia 1616+Nokia 2600} -> {Coolpad F1}