Jump to content

Διπλή μέθοδος ασφαλούς αναβάθμισης του λειτουργικού iOS 7.1!


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το iOS 7.1 , είναι η major αναβάθμιση του mobile λειτουργικού της Apple. Σε αυτόν τον οδηγό σας παραθέτουμε αναλυτικά ενέργειες που οφείλετε να κάνετε πριν την διαδικασία εγκατάστασης, αλλά και βήμα βήμα τι ενέργειες θα κάνετε για να την εγκαταστήσετε. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η νέα αναβάθμιση iOS 7.1 είναι συμβατή με συσκευές όπως iPhone 4 ή νεότερη, iPad με retina display ή νεότερη το iPad 2 και το iPod touch 5ης γενιάς.

 

Τώρα θα σας συμβούλευα να μην είστε από του πρώτους που θα το κατεβάσετε καθώς θα υπάρχει ιδιαίτερο traffic στους servers και η καθυστέρηση θα είναι μεγάλη. Μπορείτε να περιμένετε να ξημερώσει με το καλό η επόμενη ημέρα ώστε και η διαδικασία downloading να ολοκληρωθεί σαφώς γρηγορότερα. Επίσης η εγκατάσταση μέσω iTunes αποδεικνύεται γρηγορότερη συγκρίσιμη με την ασύρματη. Εάν επιμένετε τότε συνεχίστε!

 

Εάν κρατάτε backup και στο iTunes για το iPhone ή το iPad σας πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, επιβεβαιώστε πως έχετε την τελευταία έκδοση iTunes. Ανοίξτε το iTunes > Check for Updates, έαν υπάρχει εγκαταστήστε το Update και κάνετε επανεκκίνηση στο iTunes.

 

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42202&stc=1&d=1394474220

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα από την όλη την προετοιμασία για την αναβάθμιση είναι να προχωρήσετε σε backup των δεδομένων σας από όλες τις συσκευές που θα αναβαθμίσετε χρησιμοποιώντας το iTunes. Φυσικά μπορείτε να να χρησιμοποιήσετε για backup το iCloud ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις >iCloud >Αποθήκευση και αντίγραφα >Αντίγραφο τώρα.

 

Μπορείτε να κάνετε update ασύρματα, το οποίο θεωρούμε πως είναι η ευκολότερη διαδικασία για τους περισσότερους χρήστες, ιδίως έαν έχετε πολύ καλή WiFi σύνδεση. Εδώ να σημειώσουμε όμως πως το πιο πιθανό είναι η διαδικασία αναβάθμισης να διαρκέσει περισσότερο από τη δεύτερη μέθοδο όπου θα αναλύσουμε στη συνέχεια. .

 

Οδηγός Ασύρματης Αναβάθμισης

 

Τα βήματα όπως είπαμε είναι απλά. Ακολουθείτε τη διαδρομή Ρυθμίσεις >Γενικά >Αναβάθμιση Λογισμικού. Εκεί θα λάβετε τις απαραίτητες οδηγίες για τα βήματα που θα ακολουθήσετε κατά τη διαδικασία.

 

Οδηγός ενσύρματης εγκατάστασης μέσω iTunes

 

Συνδέουμε τη συσκευή iPhone ή iPad ή iPod touch στον υπολογιστή μας με το καλώδιο φόρτισης USB και στη συνέχεια ενεργοποιούμε το iTunes εάν δεν ανοίξει αυτόματα.

Στην δεξιά πλευρά του iTunes θα δείτε το εικονίδιο της συσκευής σας για παράδειγμα DINFUN'S iPhone και κάνετε κλικ σε αυτή.

Στο κέντρο της οθόνης θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει για μία νέα αναβάθμιση η οποία είναι διαθέσιμη κι αν θέλετε να την κατεβάσετε.

 

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42203&stc=1&d=1394474285

 

Επιλέξτε "Download and Update" ή απλώς "Download". Στο πρόσφατο παρελθόν (iOS 7 Update) η επιλογή αυτή δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική για πολλούς χρήστες λόγω του φόρτου των servrers. Προσωπικά θα σας συμβούλευα την επιλογή Downloading "σκέτο". Θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε άλλη μία φορά πως επιθυμείτε την αναβάθμιση.

 

Τώρα θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή καθώς θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να κατεβεί η νέα έκδοση και να εγκατασταθεί στη συσκευή σας. Εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ: Το χειρότερο που θα μπορούσατε να κάνετε στη συσκευή σας, είναι να διακόψετε την εγκατάσταση. Φανταζόμαστε πως ανυπομονείτε να κατεβάσετε την ανανεωμένη έκδοση αλλά ενδέχεται η συσκευή σας να απενεργοποιηθεί πλήρως εάν δεν προσέξετε, προς το τέλος η συσκευή σας θα κάνει επανεκκίνηση. Αφήστε την ήσυχη μέχρι να λάβετε το σήμα για δράση.

 

Καλη επιτυχία!

Edited by Superuser
Link to comment
Share on other sites

7:10 διάβασα πως ξεκίνησε η διάθεση.. Έψαξα λίγο στο κινητό, (iPhone 4) και μου την εμφάνισε!

Μετά από λίγη ώρα αποφάσισα να την κάνω από τον υπολογιστή για καλύτερα, μιας και είναι μεγάλο update!

Μια χαρά πήγε, παρά το ότι προσπάθησα να την κάνω νωρίς.. Μπορώ να πω πως σε μερικά σημεία μου φαίνεται ένα κλικ πάνω σε απόδοση!

Περιμένω την απόδοση της μπαταρίας!

Link to comment
Share on other sites

7:10 διάβασα πως ξεκίνησε η διάθεση.. Έψαξα λίγο στο κινητό, (iPhone 4) και μου την εμφάνισε!

Μετά από λίγη ώρα αποφάσισα να την κάνω από τον υπολογιστή για καλύτερα, μιας και είναι μεγάλο update!

Μια χαρά πήγε, παρά το ότι προσπάθησα να την κάνω νωρίς.. Μπορώ να πω πως σε μερικά σημεία μου φαίνεται ένα κλικ πάνω σε απόδοση!

Περιμένω την απόδοση της μπαταρίας!

 

Θα μας ενδιέφερε να το ψάξετε λίγο παραπάνω, ιδιαίτερα αφού ακολουθήσατε τη σωστή διαδρομή για πλήρες restore και σε μία συσκευή όπως το iPhone 4 που έιχε τα περισσότερα lags. :)

Link to comment
Share on other sites

το πιο ενδιαφερον μακραν ειναι η συμπεριφορα του iphone 4 απο πλευρας ταχυτητας μετα απο ολα αυτα.
Link to comment
Share on other sites

Περιμένω από εσάς του κατόχους iPhone 4 περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές δεν εννοώ τις εμφανησιακές αλλά τις εκτιμήσεις σας για ταχύτητα lags κολληματα... κλπ
Link to comment
Share on other sites

ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ 5s ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ......ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΝΕΑ....ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ!!!!!

 

Παρακαλώ σεβαστείτε τους κανόνες και γράψτε πεζά γράμματα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Πλήρες restore ή clean install εννοείς μέσω itunes με download και install?

 

Mε τον όρο clean install εννοούμε οποιαδήποτε αναβάθμιση - επαναφορά την ακολουθήσει setup as new, είτε γίνει από Ρυθμίσεις - Γενικά - Επαναφορά - Όλα τα αρχεία και οι ρυθμίσεις, είτε γίνει restore σε νεότερη έκδοση και στη συνέχεια Setup as new. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...