Jump to content

Ένσημα και ταμείο ανεργίας

isolove
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε περιοχες παντως τουριστικες πχ οπως η Κρητη οπου γενικα μετα τον Οκτωμβρη επικρατει ενα χαος μεχρι τελη Νοεμβρη ωστε να δηλωθουν οσοι δουλευουν εποχιακα περσι πχ ειχαν δωσει και 60 ημερες διορια.Αλλα αυτο μαλλον εγινε κατ εξαιρεση γιατι ειχαν φτασει σε σημειο ... για να δηλωθεις στο εποχικο ταμειο κοιμοταν ο κοσμος απο εξω για να πιασουν σειρα και παιξανε ξυλο ουκ ολιγες φορες.

Το ίδιο Κ εδώ.2 μήνες ουρές με έναν υπάλληλο να εξυπηρετεί και χωρίς υπολογιστές.

• Απαντήσεις 109
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα ! θα σταματήσω απο τη δουλεια μου και θα ηθελα να ρωτήσω αν μπορω να γραφτώ στο ταμείο ανεργίας. Θα ζητήσω να μου υπογράψουν απόλυση.. Σε αυτη τη δουλεια εργαζόμουν απο το Μάιο του 2015 μεχρι τέλος Ιανουαρίου 2016. Πριν απο αυτη τη δουλεια εργαζόμουν ως πωλήτρια απο το Δκεμβριο του 2014 μεχρι τον Μάρτιο του 2015 και απο τον Νοέμβριο του 2013 μεχρι τον Ιούνιο του 2014..Μπορω να γραφτώ στο ταμείο ανεργίας ;;;; Θα παρω το επίδομα ;;

Και γιατί ρωτάς σε ένα online forum τεχνολογίας και δεν ρωτάς τον ίδιο τον οαεδ είτε πηγαίνοντας από εκεί είτε τηλεφωνοντας;

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

διότι στον ΟΑΕΔ λένε κανε τα χαρτιά σου και θα δείξει .. Δε δίνουν πληροφορίες

----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επίσης είδα και αλλο ερώτημα σχετικό που είχε κανει κάποιος εδω και λεω ας το ρωτήσω κ εγώ ..χαχα

διότι στον ΟΑΕΔ λένε κανε τα χαρτιά σου και θα δείξει .. Δε δίνουν πληροφορίες

----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επίσης είδα και αλλο ερώτημα σχετικό που είχε κανει κάποιος εδω και λεω ας το ρωτήσω κ εγώ ..χαχα

Θα πάρεις 99%. Διάβασε και προηγούμενα ποστ.

----- προσθήκη μηνύματος 92 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και γιατί ρωτάς σε ένα online forum τεχνολογίας και δεν ρωτάς τον ίδιο τον οαεδ είτε πηγαίνοντας από εκεί είτε τηλεφωνοντας;

Καλά Δεν ρώτησε στο νήμα του g4.

Θα πάρεις 99%. Διάβασε και προηγούμενα ποστ.

----- προσθήκη μηνύματος 92 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλά Δεν ρώτησε στο νήμα του g4.

Ναι, δεν εννούσα αυτό προφανώς. Αυτό που ήθελα να πω είναι ποιος απο εδώ μπορεί να της απαντήσει καλύτερα από ότι ο ίδιος ο ΟΑΕΔ?

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Εγώ! Δικαιούται! ;)

Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:

Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες.

Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος.

Αν ο άνεργος έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν:

Ο άνεργος που έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών.

Αν πρόκειται για απασχολούμενο σε τουριστικά ή άλλα εποχικά επαγγέλματα πρέπει να έχει εργαστεί 100 ημέρες το τελευταίο 12μηνο, με την προϋπόθεση ότι έχει εργαστεί ως εποχικός για δύο συνεχείς περιόδους απασχόλησης. Σε περίπτωση που έχει εργαστεί ως εποχικός για μία μόνο περίοδο απασχόλησης, τότε αρκούν 100 ημέρες το τελευταίο 14μηνο, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών πριν την απόλυση.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ημουν στο ταμείο ανεργίας 5 μήνες....πήγα για μια μέρα σε μια δουλεια αλλα δεν μου άρεσε και έφυγα...το ένσημο έχει μπει κανονικά και υπέγραψα παραίτηση!! αν βρω κάποιον εργοδότη να μου κάνει προσληψη και απόλυση για να συνεχίσω το ταμείο μου πόσες μέρες πρέπει να εργαστώ ?????????? κατι έχω ακούσει για μια εβδομάδα, ισχύει???

• 2 months later...

Καλησπερα σας!

Δεν μπορω να καταλαβω αν μπορω να βγω ταμειο κ απο τον οαεδ μου λενε να περιμενω 40 μερες.

Το 2014 ειχα 82 ενσημα σε εποχιακο εργοστασιο ως υπαλληλος γραφειου,

Το 2015 115 και το 2016 12 ολα στην ιδια δουλεια αν γνωριζει καποιο ας μου απαντηση.

Ευχαριστω πολυ.

Προφανώς ο ΟΑΕΔ γνωρίζει καλύτερα από εμάς.

Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες.

Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6493926#post6493926

Καλησπερα σας!

Δεν μπορω να καταλαβω αν μπορω να βγω ταμειο κ απο τον οαεδ μου λενε να περιμενω 40 μερες.

Το 2014 ειχα 82 ενσημα σε εποχιακο εργοστασιο ως υπαλληλος γραφειου,

Το 2015 115 και το 2016 12 ολα στην ιδια δουλεια αν γνωριζει καποιο ας μου απαντηση.

Ευχαριστω πολυ.

Εφοσον ειναι εποχικη η κατηγορια του επαγγελματος χρειαζεσαι το λιγοτερο 100 ενσημα ανα ετος για να παρεις τουλαχιστον 3μηνο επιδομα ανεργιας.

• 3 months later...

Καλησπερα σας, θα ήθελα να βγω για πρώτη φορά ταμείο ανεργίας αλλά δεν ξέρω αν δικαιούμαι. Στον οαεδ μου είπαν οτι πρέπει να περιμένω 40 μέρες. Δούλευα από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 (21 Ιουνίου απολύθηκα) και το Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 (21 Ιουνίου πάλι απολύθηκα). Δεν μου είναι ξεκάθαρο η προϋπόθεση με τα 80 ημ/σθια ανα έτος. Μηπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα, μια ερώτηση και από εμένα.

Φίλος δούλευε στα 5μηνα του οαεδ και έχει 125 ημέρες εργασίας μέχρι την 13-5-2016.

Απο την 16-5-2016 έχει κάρτα ανεργίας.

Έχει πάρει επίδομα ανεργίας στο παρελθόν πριν 2 χρόνια.

Η ερώτηση είναι η εξής, μπορεί να κολλήσει 5 ένσημα πχ από 25 έως 30 Ιουλίου και να πάρει το επίδομα ανεργίας που αναλογει για τα 125 ένσημα??

Ευχαριστώ

kountouraN

Γενικώς στον ΟΑΕΔ ζητάνε να έχεις κάποια ένσημα τους τελευταίους 12 μήνες με εξαίρεση του τελευταίου διμήνου δηλαδή τους τελευταίους 14 μήνες.

Δηλαδή αν κολλήσεις ένσημα τον Ιούλιο θα πρέπει να πάει να ζητήσει το επίδομα από 1η Οκτωβρίου .

Εκτός αν έχει ήδη τα 125 όπως γράφεις μέχρι Μάιο οπότε μπορεί να ζητήσει το επίδομα από την 1η Αυγούστου.

Γενικώς ο ΟΑΕΔ δεν βλέπει τα ένσημα του τελευταίου διμήνου διότι φαντάζομαι δεν θα έχουν πληρωθεί ακόμα .

Γενικώς στον ΟΑΕΔ ζητάνε να έχεις κάποια ένσημα τους τελευταίους 12 μήνες με εξαίρεση του τελευταίου διμήνου δηλαδή τους τελευταίους 14 μήνες.

Δηλαδή αν κολλήσεις ένσημα τον Ιούλιο θα πρέπει να πάει να ζητήσει το επίδομα από 1η Οκτωβρίου .

Εκτός αν έχει ήδη τα 125 όπως γράφεις μέχρι Μάιο οπότε μπορεί να ζητήσει το επίδομα από την 1η Αυγούστου.

Γενικώς ο ΟΑΕΔ δεν βλέπει τα ένσημα του τελευταίου διμήνου διότι φαντάζομαι δεν θα έχουν πληρωθεί ακόμα .

Σε ευχαριστώ καταρχήν.

Στο τελευταίο 14 μηνο από 30-7-2016 και πίσω,

Θα έχει 125 ένσημα (που έληξε το 5μηνο στης 13-6-2016)

Συν 5 ένσημα από 25-7 έως 30 - 7 πχ.

Έτσι αφαιροντας 2 μήνες από την 30-7 ουσιαστικά τα 5 ένσημα, μένουν 125.

Σωστά το σκεφτόμαστε η αν το κάνει θα χάσει την 2 μηνών ανεργία χωρίς κανένα όφελος?

kountouraN

Καλησπέρα, μια ερώτηση και από εμένα.

Φίλος δούλευε στα 5μηνα του οαεδ και έχει 125 ημέρες εργασίας μέχρι την 13-5-2016.

Απο την 16-5-2016 έχει κάρτα ανεργίας.

Έχει πάρει επίδομα ανεργίας στο παρελθόν πριν 2 χρόνια.

Η ερώτηση είναι η εξής, μπορεί να κολλήσει 5 ένσημα πχ από 25 έως 30 Ιουλίου και να πάρει το επίδομα ανεργίας που αναλογει για τα 125 ένσημα??

Ευχαριστώ

Ναι μπορεί. Τα ένσημα αυτά θα αφαιρεθούν και μένουν καθαρά τα 125 με τα οποία βγαίνει ταμείο για 5 μήνες. Όμως ο μισθός της απόλυσης θα πρέπει να είναι πάνω από 310€ το μήνα για να πάρει ολόκληρο το ταμείο ανεργίας. Αν βάλει 5 ένσημα θα πάρει μειωμένο ταμείο αντί για 360€ το μήνα αρκετά λιγότερα, νομίζω γύρω στα 250 το μήνα. Να ρωτήσει ένα λογιστή για το πώς ακριβώς πρέπει να το κάνει για να πάρει ολόκληρο το ταμείο.

• 6 months later...

Γεια σας και από μένα για 10 χρόνια εργαζομουν σε μία εταιρία που για δικούς μου λόγους παρετηθηκα.τελη αυγουστου του 16. Τον δεκεμβρη δουλεψα για δύο εβδομάδες σε ένα κατάστημα λόγο χριστούγεννων και με πρόσληψη ορισμένου χρόνου δικαίουμαι το

επίδομα ανεργίας ...?????????

Ναι , λογικά.Πάρε ένα τηλέφωνο:http://www.oaed.gr/contact

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Γεια σας και από μένα για 10 χρόνια εργαζομουν σε μία εταιρία που για δικούς μου λόγους παρετηθηκα.τελη αυγουστου του 16. Τον δεκεμβρη δουλεψα για δύο εβδομάδες σε ένα κατάστημα λόγο χριστούγεννων και με πρόσληψη ορισμένου χρόνου δικαίουμαι το

επίδομα ανεργίας ...?????????

Το δικαιούσαι σίγουρα αρκεί να έχεις χαρτί που να φαίνεται ότι έληξε σύμβαση τώρα από το κατάστημα. Πρέπει να πας οαεδ να καταθέσεις τα χαρτιά σου το ταχύτερο όσο το αργείς χάνεις μήνες επιδόματος

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

• 1 month later...
Καλησπέρα!!θα ήθελα μία ερώτηση να κάνω και αν μπορείτε να με βοήθησε τε... Βγήκα για πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας στις 13/2/2016 για έναν χρόνο αλλά το διέκοψα στις 19/8/2016 λόγω πρόσληψής ....εργάζομαι κανονικά με 25 ένσημα το μηνά αλλά 2/7/2017 θα Απόλυθω ....θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι συνέχεια του ταμείου μου η θα ξανά βγω εκ νέου;;;;

Φυσικά θα βγεις εκ νέου. Εξάλλου εξάντλησες τους 6 μήνες πληρωμένης ανεργίας.

Καλησπέρα!!θα ήθελα μία ερώτηση να κάνω και αν μπορείτε να με βοήθησε τε... Βγήκα για πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας στις 13/2/2016 για έναν χρόνο αλλά το διέκοψα στις 19/8/2016 λόγω πρόσληψής ....εργάζομαι κανονικά με 25 ένσημα το μηνά αλλά 2/7/2017 θα Απόλυθω ....θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι συνέχεια του ταμείου μου η θα ξανά βγω εκ νέου;;;;

Δεν θα βγείς εκ νέου, απλά θα κάνεις τα χαρτιά σου, και θα συνεχίσει το επίδομα για ακόμα 6 μήνες ακόμα (το υπόλοιπο της πρώτης φοράς)

και μετα το πέρας του εξαμήνου, ανάλογα με τα ένσημα θα ξανακριθεί εκ νέου η αίτησή σου!:)

Συγνώμη δηλαδή θα πάρω το εξάμηνο που πού έχει μείνει και μετά θα ξανά πάρω πάλι ταμείο;;;;ισχύει κάτι τέτοιο;;;γιατί σύμφωνα με τα ένσημα που θα έχω το δικαιούμενου πάλι για δεύτερη φορά απλά μου φαίνεται περίεργο να πάρω τους 6 μήνες και να πάρω και άλλους τόσους περίπου πού μου ξανά βγαίνουν....

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εχω πάρει μονό τους 6 μήνες τους υπόλοιπους 6 δνν του πήρα αφού διέκοψα το ταμείο μου λόγω πρόσληψής..

Συγνώμη δηλαδή θα πάρω το εξάμηνο που πού έχει μείνει και μετά θα ξανά πάρω πάλι ταμείο;;;;ισχύει κάτι τέτοιο;;;γιατί σύμφωνα με τα ένσημα που θα έχω το δικαιούμενου πάλι για δεύτερη φορά απλά μου φαίνεται περίεργο να πάρω τους 6 μήνες και να πάρω και άλλους τόσους περίπου πού μου ξανά βγαίνουν....

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εχω πάρει μονό τους 6 μήνες τους υπόλοιπους 6 δνν του πήρα αφού διέκοψα το ταμείο μου λόγω πρόσληψής..

Σίγουρα δεν κάνω λάθος, αλλα για καλό και για κακό δεν πας απο τον ΟΑΕΔ να ρωτήσεις για σιγουριά, ή έστω πάρτους ένα τηλεφωνάκι!

http://www.oaed.gr/epikoinonia-me-ergasiako-symboulo