soom Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 μπες εδω και ακολουθησε κατα γραμμα τις οδηγιες ;) Ωραίος.. Μια χαρά...! Απλά στο search σου βγάζει χωρίς το 2.5:rolleyes: Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Ωραίος.. Μια χαρά...! Απλά στο search σου βγάζει χωρίς το 2.5:rolleyes: Ναι, και ειναι η 2.5.1 :D Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Ναι, και ειναι η 2.5.1 :D Αυτό είδα μόλις τώρα που έβαλα την Home URL που γράφεται παραπάνω! Ωραιότατο! Δηλαδή τώρα μπορούμε να βγάλουμε το παλιό Installous και να αφήσουμε το install0us ε?:O:X Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Αυτό είδα μόλις τώρα που έβαλα την Home URL που γράφεται παραπάνω! Ωραιότατο! Δηλαδή τώρα μπορούμε να βγάλουμε το παλιό Installous και να αφήσουμε το install0us ε?:O:X Ετσι λενε οι επαϊοντες :p Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Αυτό είδα μόλις τώρα που έβαλα την Home URL που γράφεται παραπάνω! Ωραιότατο! Δηλαδή τώρα μπορούμε να βγάλουμε το παλιό Installous και να αφήσουμε το install0us ε?:O:X ναι Αλεξη αφαίρεσε τον παλιό. Πάντως κάποιες εφαρμογές που κατέβασα για να τεσταρω την κατάσταση δεν μου δούλεψαν όλες....:O Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Εγω λεω παλι θα γεμισουμε με σαβουρα:lol: Οτι καλο υπαρχει το εχω αγορασει. Την ψαχνω ομως σε κατι χακεριστικες που εχει. Απλα οσο τισ δοκιμαζω δεν κανω συχρονισμο γιατι μπορει να γινει καμια στραβη και παμε για restore. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Εγω λεω παλι θα γεμισουμε με σαβουρα:lol: Οτι καλο υπαρχει το εχω αγορασει. Την ψαχνω ομως σε κατι χακεριστικες που εχει. Απλα οσο τισ δοκιμαζω δεν κανω συχρονισμο γιατι μπορει να γινει καμια στραβη και παμε για restore. Δεν παιρνει χαμπαρι μην το φοβασαι!! Απλα δεν εχεις την ευκολια του backup των wm πριν απο καθε πειραμα. Οποτε οτι κ να γινοταν απλα με ενα restore ολα μελι γαλα σε 15΄ Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 To Pro 13'' με 2.26 ΜΗΖ επεξεργαστη εχει 1036 εδω. Λιγο που το κοιταξα διαφερει μονο στο κουτι που ειναι αλουμινιο και φυσικα για πραγματικα σκληρη χρηση και μαλλον σ αυτο θα καταλήξω αφου οι προδιαγραφες του μου αρκουν. Το μονο που θα επιλεξω ειναι να μου βαλουν 4αρα ram Μια ερωτηση μεγαλης σημασιας για μενα: Στην δουλεια μου χρησιμοποιουμε καποια πολυ μεγαλα excel αρχεια π.χ. 4000 γραμμων και με 15-20 στειλες φουλαρισμενα με συναρτησεις. Καθημερινα γινονται αλλαγες στο μητρικο που βρισκεται στον σερβερ και αποστολη μερων του με mail σε συνεργατες. Με την εφαρμογή office 2008 η το excel 2008 μεμονομενο, θα μπορω να δουλέψω τετοια αρχεια οπως ακριβως και στο γνησιο excel? εχει τα ιδια εργαλεια? χρειαζεται μετατροπή φορματ για να τρεξει στο pc που θα το στειλω? Ειναι βασικο για μενα αυτα να γινονται οπως ακριβως στα windows και να μην χρειαζονται μετατροπές αφου ανταλασω τετοια αρχεια 10αδες φορες την ημερα. Με όσο πιο πολύ μνήμη το πάρεις τόσο καλύτερα. Έχε όμως υπόψη ότι όταν το παραγγέλνεις με περισσότερη μνήμη από την στάνταρ συνήθως καθυστερεί η παράδοση, ενώ και το κόστος της μνήμης είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι να πάρεις την ίδια προδιαγραφή μνήμης κάποιου επώνυμου κατασκευαστή (π.χ. Corsair) και να την προσθέσεις μόνος σου. Σε ότι αφορά τη συμβατότητα με Windows Office η εμπειρία μου λέει το εξής: Πρόβλημα μεγέθους αρχείου δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση (χρησιμοποιώ αρχεία με πολύπλοκα μοντέλα χρηματοοικονομικά όπου κάποια φύλλα έχουν 20-30 χιλιάδες γραμμές). Η τρέχουσα έκδοση του Mac Office (2008) είναι περίπου αντίστοιχη με το Windows Office 2007 σε ότι αφορά το interface ενώ υποστηρίζει και το format του Windows Office 2003. Από πλευράς εφαρμογών το Excel είναι το περισσότερο συμβατό (ασυμβατότητες υπάρχουν σε μερικούς τύπους διαγραμμάτων και σε μερικές συναρτήσεις από τις πιο "εξωτικές"). Το Word είναι στην ίδια κατάσταση του Excel (υπάρχουν μικρές ασυμβατότητες σε σύνθετα φορμαρίσματα). Το λιγότερο συμβατό είναι το Entourage (η αντίστοιχη εφαρμογή του Outlook) ενώ ακολουθεί το Powerpoint κυρίως όταν χρησιμοποιούνται ελληνικές γραμματοσειρές. Για να μην σε τρομάζω βέβαια, το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις ένα από τα αρχεία που έχεις υπόψη σου να χρησιμοποιείς σε αυτό το περιβάλλον για να δεις αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ως πρόβλημα (αυτό σημαίνει είτε στο κατάστημα αγοράς είτε σε κάποιο φίλο που έχει Mac Office - αν δεν περιέχονται εμπιστευτικά στοιχεία σε τέτοια αρχεία, ευχαρίστως προσφέρομαι και εγώ να ρίξω μια ματιά αν δεν έχεις άλλη λύση). Κώστας (επίσης) Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Minotavrs Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 ναι Αλεξη αφαίρεσε τον παλιό. Πάντως κάποιες εφαρμογές που κατέβασα για να τεσταρω την κατάσταση δεν μου δούλεψαν όλες....:O Ποιες δεν δουλεψαν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Σ ευχαριστω πολυ Κωστα. Με μια ματια που εριξα σε καποια screen shots εβγαλα τα ιδια συμπερασματα. Θα δοκιμασω ενα αρχειο στο καταστημα που θα το αγοράσω. Για την μνημη μου εδωσες καλη ιδεα, θα το κανω ετσι. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Σ ευχαριστω πολυ Κωστα. Με μια ματια που εριξα σε καποια screen shots εβγαλα τα ιδια συμπερασματα. Θα δοκιμασω ενα αρχειο στο καταστημα που θα το αγοράσω. Για την μνημη μου εδωσες καλη ιδεα, θα το κανω ετσι. Καλή επιτυχία! Ένα δοκιμασμένο αξιόπιστο site για μνήμη και με καλές τιμές είναι της crucial (http://www.crucial.com/uk/) το οποίο έχει αναλυτικούς οδηγούς συμβατότητας για την επιλογή του κατάλληλου module μνήμης με βάση τις προδιαγραφές της Apple. Μπορεί να "κομίζω γλαύκα στην Αθήνα" αλλά το αναφέρω για κάθε περίπτωση :) Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loftys Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 εγω θέλω να ευχαριστήσω τον μινόταυρο-Μπάμπη;- για τις πλήρεις οδηγίες του στο θέμα του install0us:) Παράθεση Λευτέρης iPhone 3GS 32gb back in black iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note, iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Minotavrs Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 εγω θέλω να ευχαριστήσω τον μινόταυρο-Μπάμπη;- για τις πλήρεις οδηγίες του στο θέμα του install0us:) Δεν κανει τιποτα σιγα... :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miky7 Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 @kkalog φίλε Κώστα να κάνω μια ερώτηση, οι έξοδοι που έχει το mac mini είναι και για TV-out όπως έχουμε μάθει να το λέμε; Επίσης μπορώ να το έχω και να το συνδέω με το laptop μου, για την οθόνη, χωρίς να το γονατίζει; Παράθεση Twitter. [sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trackera Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Να και μια θήκη που προστατεύει από τα πάντα :lol: http://www.skins-mobile.com/ Παράθεση 斯塔夫罗斯 :O Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 @kkalog φίλε Κώστα να κάνω μια ερώτηση, οι έξοδοι που έχει το mac mini είναι και για TV-out όπως έχουμε μάθει να το λέμε; Επίσης μπορώ να το έχω και να το συνδέω με το laptop μου, για την οθόνη, χωρίς να το γονατίζει; Η έξοδος της εικόνας παίζει είτε με σύνδεση HDMI είτε με DVI / D-SUB (το κλασικό βύσμα μονιτορ), δεν είναι TV-OUT αν εννοείς αναλογική έξοδο τύπου composite / s-video ή scart. Αν σκέφτεσαι σύνδεση σε flat panel τηλεόραση (LCD / Plasma) πιστεύω ότι όλα τα μοντέλα της τελευταίας τριετίας έχουν πια σύνδεση που παίζει με τα παραπάνω. Δεν ειμαι σίγουρος αν κατάλαβα πως εννοείς τη σύνδεση με το laptop, να χρησιμοποιείς την οθόνη του laptop για οθόνη του mac mini; σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει video in το laptop. Αν εννοείς να "τρέχεις" το mac mini μέσω του laptop αυτό όντως μπορεί να γίνει με δικτυακή σύνδεση (remote access) όπου θα "μπαίνεις" με το laptop στο mac mini. Αν φροντίσεις να έχεις τουλάχιστον 2 GB μνήμη στο mini (τώρα πια νομίζω ότι δεν υπάρχει μοντέλο που να μην έρχεται με τόση μνήμη standard) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα επιδόσεων εκτός της επεξεργασίας video. Συγκρίνοντας αντίστοιχο hardware μεταξύ apple/os x και wintel μηχανημάτων η απόδοση είναι η μέρα με τη νύχτα υπέρ του apple/os x, οπότε ακόμη και configurations που υπό windows πλατφόρμα θα ήταν "αδύναμες" σε apple / os x είναι πολύ "αξιοπρεπείς". Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Ποιες δεν δουλεψαν? καλημερα Μπαμπη:) ηταν μια που ειχε να κανει με καμερα και ενα παιχνιδι δεν θυμαμαι τα ονοματα γμτ:( ,αλλα επειδη δεν μου αρεσε που 2 στις 2 δεν παιξανε,αφαιρεσα απο το τηλ μου το download meter,που το εχω αγορασει και εγκατεστησα την ιδια εφαρμογη απο τον instalous κρκρσμενη.. και αυτη το ιδιο,δεν ανοιγε,απλα φλασαρε η boot screen της εφαρμογης και μετα γυρναγε στην today screen οπως μου κανανε και οι αλλες...:confused: ενοειται πως respring/reboot και απενεργοποιηση του mobile log δοκιμαστηκαν μπας και αλλαζε κατι.. παντως οτι εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης απο installous,εκτος αυτων των 3 εξαιρεσεων που αναφερω (θα κοιταξω να βρω ποιες ηταν οι αλλες 2) δεν εχω καποιο αλλο προβλημα... αλλα ετυχε να ειναι οι 3 πρωτες εφαρμογες που κατεβασα ;) μα τοσο πολυ καντεμης πια???:lol: Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Η έξοδος της εικόνας παίζει είτε με σύνδεση HDMI είτε με DVI / D-SUB (το κλασικό βύσμα μονιτορ), δεν είναι TV-OUT αν εννοείς αναλογική έξοδο τύπου composite / s-video ή scart. Αν σκέφτεσαι σύνδεση σε flat panel τηλεόραση (LCD / Plasma) πιστεύω ότι όλα τα μοντέλα της τελευταίας τριετίας έχουν πια σύνδεση που παίζει με τα παραπάνω. Δεν ειμαι σίγουρος αν κατάλαβα πως εννοείς τη σύνδεση με το laptop, να χρησιμοποιείς την οθόνη του laptop για οθόνη του mac mini; σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει video in το laptop. Αν εννοείς να "τρέχεις" το mac mini μέσω του laptop αυτό όντως μπορεί να γίνει με δικτυακή σύνδεση (remote access) όπου θα "μπαίνεις" με το laptop στο mac mini. Αν φροντίσεις να έχεις τουλάχιστον 2 GB μνήμη στο mini (τώρα πια νομίζω ότι δεν υπάρχει μοντέλο που να μην έρχεται με τόση μνήμη standard) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα επιδόσεων εκτός της επεξεργασίας video. Συγκρίνοντας αντίστοιχο hardware μεταξύ apple/os x και wintel μηχανημάτων η απόδοση είναι η μέρα με τη νύχτα υπέρ του apple/os x, οπότε ακόμη και configurations που υπό windows πλατφόρμα θα ήταν "αδύναμες" σε apple / os x είναι πολύ "αξιοπρεπείς". Επειδή με ενδιαφέρει και μένα το όλο θέμα του mini αλλά για τον σκοπό που έχω διαβάσει ότι το χρησιμοποιείς και σύ Κώστα (media center) θέλω να ρωτήσω: 1. Πώς τα πάει σε αναπαραγωγή HD video (720p & 1080p); Παίζουν άνετα ή όχι; 2. Επειδή μπερδεύομαι λίγο με τις εξόδους που έχει από πίσω: Βλέποντας την απουσία HDMI out διάβασα ότι υπάρχει αντάπτορας που γυρνάει σε HDMI χωρίς να μεταφέρει ήχο όμως (mini display port σε HDMI) και για ήχο χρησιμοποιείς το optical. Σωστά μέχρι εδώ; Στην εικόνα όμως που μεταφέρει την κάνει scale down; Βγάζει δηλαδή εικόνα όπως θα έβγαζε ένα κανονικό HDMI ή υπάρχει απώλεια ποιότητας; Προφανώς ρωτάω αυτά γιατί με ενδιαφέρει πιθανή αγορά για χρήση του ως Media Center και σύνδεση με Full HD 40" TV. Και σωστά τα λες. Δύο μοντέλα υπάρχουν πλέον. Το ένα με 2.26GHz Duo, 2GB Ram και 160GB HDD και το άλλο με 2.53 GHz Duo, 4GB και 320GB HDD. καλημερα Μπαμπη:) ηταν μια που ειχε να κανει με καμερα και ενα παιχνιδι δεν θυμαμαι τα ονοματα γμτ:( ,αλλα επειδη δεν μου αρεσε που 2 στις 2 δεν παιξανε,αφαιρεσα απο το τηλ μου το download meter,που το εχω αγορασει και εγκατεστησα την ιδια εφαρμογη απο τον instalous κρκρσμενη.. και αυτη το ιδιο,δεν ανοιγε,απλα φλασαρε η boot screen της εφαρμογης και μετα γυρναγε στην today screen οπως μου κανανε και οι αλλες...:confused: ενοειται πως respring/reboot και απενεργοποιηση του mobile log δοκιμαστηκαν μπας και αλλαζε κατι.. παντως οτι εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης απο installous,εκτος αυτων των 3 εξαιρεσεων που αναφερω (θα κοιταξω να βρω ποιες ηταν οι αλλες 2) δεν εχω καποιο αλλο προβλημα... αλλα ετυχε να ειναι οι 3 πρωτες εφαρμογες που κατεβασα ;) μα τοσο πολυ καντεμης πια???:lol: Αλλαγή permissions δοκίμασες; Επίσης το download meter που το είχα και γω αγορασμένο το ξήλωσα γιατί εχω την εντύπωση ότι μου σκιζε τη μπαταρία (δεν έβγαζα ούτε 8ωρο με πλήρη φόρτιση - τώρα όμως είμαι οκ αν και έφυγαν 3-4 εφαρμογές μαζεμένες οπότε επιφυλάσσομαι αν ήταν και αυτή ή μόνο αυτή που έφταιγε) και δεύτερον, δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά για να έχεις αξιόπιστες μετρήσεις πρέπει να τρέχεις την εφαρμογή πριν από κάθε reboot της συσκευής, αλλιώς ότι έχει μετρήσει ανάμεσα σε 2 reboot τα χάνει σχεδόν όλα. Με λίγα λόγια θέλει άνοιξε κλείσε όλη την ώρα.. Διάβασε το read me που έχει η εφαρμογή και θα καταλάβεις τι μπελάς είναι. Χαμένα λεφτά για μένα.. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Αλλαγή permissions δοκίμασες; Επίσης το download meter που το είχα και γω αγορασμένο το ξήλωσα γιατί εχω την εντύπωση ότι μου σκιζε τη μπαταρία (δεν έβγαζα ούτε 8ωρο με πλήρη φόρτιση - τώρα όμως είμαι οκ αν και έφυγαν 3-4 εφαρμογές μαζεμένες οπότε επιφυλάσσομαι αν ήταν και αυτή ή μόνο αυτή που έφταιγε) και δεύτερον, δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά για να έχεις αξιόπιστες μετρήσεις πρέπει να τρέχεις την εφαρμογή πριν από κάθε reboot της συσκευής, αλλιώς ότι έχει μετρήσει ανάμεσα σε 2 reboot τα χάνει σχεδόν όλα. Με λίγα λόγια θέλει άνοιξε κλείσε όλη την ώρα.. Διάβασε το read me που έχει η εφαρμογή και θα καταλάβεις τι μπελάς είναι. Χαμένα λεφτά για μένα.. οχι δεν καθησα να ασχοληθω με τετοιες διαδικασιες για εφαρμογες που απλα τις κατεβασα για να δοκιμασω και μονο για αυτο... αλλα αυτο με το download meter που λες δεν το ειχα παρει χαμπαρι... οντως δεν μετραει καθολου καλα...κακο αυτο για μενα,μιας και χριεαζομαι μια τετοια εφαρμογη για να τσεκαρω το data plan μου...:( Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Επειδή με ενδιαφέρει και μένα το όλο θέμα του mini αλλά για τον σκοπό που έχω διαβάσει ότι το χρησιμοποιείς και σύ Κώστα (media center) θέλω να ρωτήσω: 1. Πώς τα πάει σε αναπαραγωγή HD video (720p & 1080p); Παίζουν άνετα ή όχι; 2. Επειδή μπερδεύομαι λίγο με τις εξόδους που έχει από πίσω: Βλέποντας την απουσία HDMI out διάβασα ότι υπάρχει αντάπτορας που γυρνάει σε HDMI χωρίς να μεταφέρει ήχο όμως (mini display port σε HDMI) και για ήχο χρησιμοποιείς το optical. Σωστά μέχρι εδώ; Στην εικόνα όμως που μεταφέρει την κάνει scale down; Βγάζει δηλαδή εικόνα όπως θα έβγαζε ένα κανονικό HDMI ή υπάρχει απώλεια ποιότητας; Προφανώς ρωτάω αυτά γιατί με ενδιαφέρει πιθανή αγορά για χρήση του ως Media Center και σύνδεση με Full HD 40" TV. Και σωστά τα λες. Δύο μοντέλα υπάρχουν πλέον. Το ένα με 2.26GHz Duo, 2GB Ram και 160GB HDD και το άλλο με 2.53 GHz Duo, 4GB και 320GB HDD. 1. Επί του παρόντος έχω παλιό mac mini το οποίο παίζει καλα μέχρι 720p (έχει τσιπ γραφικών πάνω στη motherboard). Ομως τα νέα μοντέλα mac mini του 2009 (early και αυτά που κυκλοφόρησαν πρόσφατα) έχουν ξεχωριστό κύκλωμα nvidia. Αν κρίνω από το πρώτο MacBook Air σε σχέση με το νέο μοντέλο που έγινε αντίστοιχη αναβάθμιση (από Intel on board σε Nvidia ξεχωριστό κύκλωμα) δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα και με 1080p υλικό. 2. Σε ότι αφορά την έξοδο HDMI έχεις δίκιο ότι βγάζει μόνο εικόνα και ο ήχος πρέπει να πάει μέσω της ηχητικής εξόδου (line out) σε οπτική ή αναλογική είσοδο. Στην περίπτωση της οπτικής εισόδου υπάρχει δυνατότητα να στείλει "ακωδικοποίητη" πληροφορία που να την διαχειριστεί ο ενισχυτής οπότε παίζουν όλα τα ηχητικά format ανάλογα με το τι "σηκώνει" ο ενισχυτής. Βέβαια αν δεν υπάρχει ενισχυτής και σκοπός είναι η σύνδεση σε line in τηλεόρασης, τότε θέλει λίγη προσοχή γιατί μου έτυχε με την τηλεόραση Samsung ενός φίλου να μην υπάρχει τρόπος να παιξει ήχο στο line in όταν η τηλεόραση γύριζε σε monitor mode (το mac mini έπαιζε μέσω D-SUB σύνδεσης κλασικού τύπου). 3. Σε ότι αφορά την έξοδο HDMI αν και δεν την χρησιμοποιώ (γιατί τα παλιά mac mini δεν είχαν αυτή την επιλογή) αυτό που έχω καταλάβει στο μηχάνημα ενός φίλου είναι ότι στο HDMI βγάζει το resolution που έχεις επιλέξει να δουλεύει η κάρτα γραφικών οπότε αν έχεις επιλέξει ένα native HD resolution (1920 X 1080) τότε λογικά σε full screen mode του media player (Quicktime / VLC ή άλλος) θα πρέπει να βγαίνει full HD εικόνα στην τηλεόραση. Αυτό είναι καλύτερα να το τσεκάρεις επί τόπου στο κατάστημα αγοράς. Υ.Γ. Από ότι βλέπω το μόνο αξιοπρεπές apple store εντός Βρυξελλών είναι αυτό του Media Markt στη Rue Neuve? ή υπάρχουν και άλλες επιλογές με καλή on site διαθεσιμότητα; Ρωτάω επειδή βλέπω από την επικοινωνία στο forum ότι ζεις στις Βρυξέλλες, ενώ τέλος Νοεμβρίου έχω ένα σύντομο ταξίδι εκεί κατά το οποίο λέω να "προσκυνήσω" ;) Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Κώστα, ευχαριστώ. Με κάλυψες απόλυτα. Μόνο που ούτε τα καινούρια έχουν HDMI έξοδο.. Γι' αυτό και η ανάγκη του αντάπτορα που ανέφερα πάνω. Αν είχαν κανονικό HDMI out θα έστελναν και ήχο κανονικά. Για τις Βρυξέλλες τώρα... Στο mediamarkt υπάρχει apple department. Έχουν αρκετά πράγματα, όχι όμως τα πάντα. Σε fnac ισχύει το ίδιο. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Στη Rue Neuve που αναφέρεις, στα 50 μέτρα από το εμπορικό που είναι το Mediamarkt kai sta 30 από αυτό που είναι η fnac υπάρχει Apple Retailer το οποίο είναι ότι πιο κοντινό θα βρεις σε Apple Store (με την κανονική τους έννοια δεν υπάρχουν στο Βελγιο). Ο συγκεκριμένος Retailer έχει μόνο Apple products μέσα και έχει τα πάντα. Προσωπικά το δικό μου το iMac το πήρα από Apple authorized seller στην Avenue Louise. Ένα μικρό μαγαζί με 90% Apple products συν κάτι άλλα περιφερειακά, που είχε όμως τα πάντα από όλα τα καινούρια μοντέλα. Η καλύτερη επιλογή πάντως για να κάνεις βόλτα και να προσκυνήσεις είναι η Rue Neuve. Apple Retailer, Fnac, Mediamarkt το ένα δίπλα στο άλλο (τα δυο τελευταία μέσα σε διπλανά εμπορικά στον τελευταίο όροφο: το πρώτο στο εμπορικό City, το δεύτερο στο Inno) Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 ...........Ρωτάω επειδή βλέπω από την επικοινωνία στο forum ότι ζεις στις Βρυξέλλες, ενώ τέλος Νοεμβρίου έχω ένα σύντομο ταξίδι εκεί κατά το οποίο λέω να "προσκυνήσω" ;) Κωστα να κανω μια ερωτηση, γιατι απο Βρυξελλες και οχι απο Ελλαδα ? Εχει καμια διαφορα ? :worry: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Κωστα να κανω μια ερωτηση, γιατι απο Βρυξελλες και οχι απο Ελλαδα ? Εχει καμια διαφορα ? :worry: Μα δε λέει ότι ερχεται εδώ για να αγοράσει. Απλά όσο είναι εδώ να περάσει να ρίξει μια ματιά. Εξάλλου εδώ οι υπολογιστές πωλούνται με AZERTY πληκτρολόγια και για QWERTY χρειάζεται ειδική παραγγελία. Οπότε μπορεί να έρθει να ρίξει καμιά ματιά σε περιφερειακά.. Δεν είναι και λίγα δα αυτά. Εδώ πάντως οι τιμές είναι κατά τι πιο φθηνές από Ελλάδα - 50-70 ευρώ στην κλίμακα τιμών 1000-1500 ευρώ. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Minotavrs Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 καλημερα Μπαμπη:) ηταν μια που ειχε να κανει με καμερα και ενα παιχνιδι δεν θυμαμαι τα ονοματα γμτ:( ,αλλα επειδη δεν μου αρεσε που 2 στις 2 δεν παιξανε,αφαιρεσα απο το τηλ μου το download meter,που το εχω αγορασει και εγκατεστησα την ιδια εφαρμογη απο τον instalous κρκρσμενη.. και αυτη το ιδιο,δεν ανοιγε,απλα φλασαρε η boot screen της εφαρμογης και μετα γυρναγε στην today screen οπως μου κανανε και οι αλλες...:confused: ενοειται πως respring/reboot και απενεργοποιηση του mobile log δοκιμαστηκαν μπας και αλλαζε κατι.. παντως οτι εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης απο installous,εκτος αυτων των 3 εξαιρεσεων που αναφερω (θα κοιταξω να βρω ποιες ηταν οι αλλες 2) δεν εχω καποιο αλλο προβλημα... αλλα ετυχε να ειναι οι 3 πρωτες εφαρμογες που κατεβασα ;) μα τοσο πολυ καντεμης πια???:lol: Kαντεμηηηηηη... :lol: Μηπως αντι για ipa ανοιξες deb αρχεια ;) αυτο με το video recorder παιζει να ειναι ετσι.... Για το πως στηνουμε deb look Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. November 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2009 Kαντεμηηηηηη... :lol: Μηπως αντι για ipa ανοιξες deb αρχεια ;) αυτο με το video recorder παιζει να ειναι ετσι.... Για το πως στηνουμε deb look ξερω ρε συ πως και που αλλα και τι ειναι τα deb/ipa :p για το καντεμης ομως...:rolleyes: παραδεχεσαι ?:lol::lol: Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts