loftys Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Ίσως είναι η ευκαιρία να ξυπνήσει το "χαμένο" παιδί μέσα στον καθένα μας :) Εγώ πάλι βρε παιδιά γιατί όσο καιρό έχω το iPhone το αισθάνομαι περισσότερο ως "παιχνιδομηχανή" παρά ως κινητό; Για να είμαι ειλικρινής και πέρα από προκαταλήψεις κανένα άλλο κινητό, ειδικά τα wm, δεν μου άφηναν αυτή την αίσθηση του "παιδικού" και κάπως ανολοκλήρωτου που μου δίνει το iPhone. :( Λέτε να φταίει η ...μέση ηλικία; δεν ξέρω εσείς τι λέτε παιδιά, αλλά εγώ έχω την αίσθηση ότι όλα γίνονται πιό εύκολα. Θέλει λίγο ή περισσότερο χρόνο στην αρχή για να το συνηθίσεις, αλλά μετά λες "πως παιδευόμουν έτσι τόσο καιρό"...:lol: Παράθεση Λευτέρης iPhone 3GS 32gb back in black iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note, iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 δεν ξέρω εσείς τι λέτε παιδιά, αλλά εγώ έχω την αίσθηση ότι όλα γίνονται πιό εύκολα. Θέλει λίγο ή περισσότερο χρόνο στην αρχή για να το συνηθίσεις, αλλά μετά λες "πως παιδευόμουν έτσι τόσο καιρό"...:lol: Έχεις απόλυτο δίκιο Λευτέρη και το ίδιο ισχύει και για τα desktop περιβάλλοντα της Apple ;) Κώστας Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 οχι θανο δεν φταιει η ηλικια.:happy: ασχολησου λιγο παραπανω και θα δεις οτι μπορει να κανει και αλλα πραγματα εκτος του να παιζει καλα τα παιχνιδια Δημήτρη μου ασχολήθηκα όσο παίρνει (και δεν παίρνει) αλλά για να πω την αλήθεια όχι μόνο τα ίδια τα παιχνίδια τα οποία έτσι και αλλιώς ελάχιστα με απασχολούν, αλλά όλες οι built-in αλλά και οι third party εφαρμογές εκτός κάποιων λίγων την ίδια αίσθηση αποπνέουν. Δεν ξέρω αλλά οι αρκετές εργονομικές ελλείψεις του iPhone (ηχογράφηση, αναλυτικοί μετρητές, κλπ) καθώς και η απουσία της ολοκλήρωσης των wm outlook, excel και word, του file management και της παραμετροποίησης και των δυνατοτήτων προγραμματισμού των wm γίνεται κάθε μέρα περισσότερο ενοχλητική. Δεν λέω καλό το eye-candy, ακόμα καλύτερο το άριστο touch αλλά καθημερινά αισθάνομαι σαν να κουβαλώ ένα "trendy παιχνιδο-gadget" της κόρης μου και όχι ένα "εργαλείο" επικοινωνίας και δουλειάς. :( Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Δημήτρη μου ασχολήθηκα όσο παίρνει (και δεν παίρνει) αλλά για να πω την αλήθεια όχι μόνο τα ίδια τα παιχνίδια τα οποία έτσι και αλλιώς ελάχιστα με απασχολούν, αλλά όλες οι built-in αλλά και οι third party εφαρμογές εκτός κάποιων λίγων την ίδια αίσθηση αποπνέουν. Δεν ξέρω αλλά οι εργονομικές ελλείψεις και η απουσία της ολοκλήρωσης των wm outlook, excel και word, του file management και της παραμετροποίησης και των δυνατοτήτων προγραμματισμού των wm γίνεται κάθε μέρα περισσότερο ενοχλητική. Δεν λέω καλό το eye-candy, ακόμα καλύτερο το άριστο touch αλλά καθημερινά αισθάνομαι σαν να κουβαλώ ένα "trendy παιχνιδο-gadget" της κόρης μου και όχι ένα "εργαλείο" επικοινωνίας και δουλειάς. :( Σίγουρα ο καθένας μας έχει τις δικές του ανάγκες, αλλά ειδικά σε ότι αφορά χρήση εφαρμογών office automation πόσες φορές έχουμε πραγματικά κάνει κάτι παραπάνω από ένα απλό κοίταγμα αρχείου σε οθόνη αυτού του μεγέθους με πλήκτρα αυτού του τύπου; Ο πραγματικός περιοριστικός παράγοντας είναι η εργονομία αυτών των συσκευών σε συνδυασμό με το ότι σπάνια απέχουμε το πολύ μισή ή μία ώρα μακρυά από τη δυνατότητα χρήσης ενός laptop ή desktop αυτοί που χρειαζόμαστε να κάνουμε edit / creation ενός σύνθετου κειμένου (πίνακες, μορφοποίηση) ή ενός φύλλου εργασίας "πραγματικών διαστάσεων" και όχι 3 στήλες επί 10 γραμμές, ή μιάς παρουσίασης, οπότε μάλλον "μικρό το κακό"; Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trackera Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Βλέπω όλες οι γεροντάρες πήρατε φόρα και γράφετε.:baby: Γρήγορα στο κρεβάτι μην πέσει παντόφλα :heat::dizzy::chair: Παράθεση 斯塔夫罗斯 :O Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Βλέπω όλες οι γεροντάρες πήρατε φόρα και γράφετε.:baby: Γρήγορα στο κρεβάτι μην πέσει παντόφλα :heat::dizzy::chair: Too old to rock'n roll, too young to die ... όπως τραγούδησε και ο Ian ;) Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Βλέπω όλες οι γεροντάρες πήρατε φόρα και γράφετε.:baby: Γρήγορα στο κρεβάτι μην πέσει παντόφλα :heat::dizzy::chair: εχουμε βαλει τα παιδια για υπνο και εχουμε ξεσαλωσει :lol::lol::lol: Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trackera Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Να και μια πιο εξεζητημένη και για ακριβά γούστα θήκη http://gadgets.boingboing.net/2009/08/19/fancy-factron-quattr.html Θα ήθελα να δω ποιός τρελός θα την πάρει Παράθεση 斯塔夫罗斯 :O Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Σίγουρα ο καθένας μας έχει τις δικές του ανάγκες, αλλά ειδικά σε ότι αφορά χρήση εφαρμογών office automation πόσες φορές έχουμε πραγματικά κάνει κάτι παραπάνω από ένα απλό κοίταγμα αρχείου σε οθόνη αυτού του μεγέθους με πλήκτρα αυτού του τύπου; Ο πραγματικός περιοριστικός παράγοντας είναι η εργονομία αυτών των συσκευών σε συνδυασμό με το ότι σπάνια απέχουμε το πολύ μισή ή μία ώρα μακρυά από τη δυνατότητα χρήσης ενός laptop ή desktop αυτοί που χρειαζόμαστε να κάνουμε edit / creation ενός σύνθετου κειμένου (πίνακες, μορφοποίηση) ή ενός φύλλου εργασίας "πραγματικών διαστάσεων" και όχι 3 στήλες επί 10 γραμμές, ή μιάς παρουσίασης, οπότε μάλλον "μικρό το κακό"; Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο και συνονοματο Κωνσταντινο. θα πω επίσης ότι όσο καιρό ασχολήθηκα με wwm αναλωνα τον χρόνο μου ψάχνοντας να βρω τρόπους να βελτίωση τις λειτουργίες της συσκευής μέσω cooked rom παρά με την καθ΄ αυτή χρήση του. Καθημερινά ήμουν στο ψάξιμο και ποτέ δεν είχα στημένη 100% συσκευή. Τώρα έχω την δυνατότητα να ασχοληθώ ολοκληρωτικά με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του iPhone κυρίως επαγγελματικά όπου η ταχύτητα καιο τρόπος υλοποησης μ έχουν κάνει να χρησιμοποιώ αυτό αποκλειστικά για την αλληλογραφία μου αλλά και την ιντερνετικη μου ενημέρωση. Τα office κακά τα ψέματα, μπορεί να είχαν κάποιες θεωρητικά μεγαλύτερες ικανότητες στα wwm αλλά στην πράξη δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
volcom Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 πιστευω ειναι ολα θεμα συνηθειας....τα office μπορει να χρησιμευουν στο κινητο...αλλα εχω συναντησει ελαχιστους που να καθονται να τα επεξεργαζονται κ να δουλευουν πανω στο κινητο....οσους γνωστους μου ξερω το χρησιμοποιουν απλα για τν μεταφορα ή τν αναγνωση...!! :D βεβαια γουστα ειναι αυτα :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SagoniasSlutRose Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Θα συμφωνησω! Και γω τα χρησιμοποιησα πολυ στις εξεταστικες μου αλλα μονο για αναγνωση....αντε κανενα copy-paste σε sms! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Έτσι ακριβώς Δημητρη!να φανταστείς ότι μετά από το 3g που είχα μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει παρά πολλά προς το καλύτερο!! Με τα τώρα δεδομένα με βλέπω να "κλειδωνω" στο μηλοφωνο,αφήνοντας απλά τον εαυτό μου να αναρωτιέται γιατί άργησα τόσο..... Bluetooth file sharing & call recording είναι τα δυο πραγματα που ακόμη δεν γίνονται στο μηλφωνο,το bl θα λυθεί σύντομα, η καταγραφή ελπίζω κάποια στιγμή να είναι δεδομένη και αυτή... Αν δεν ηταν οι γνωστοί άγνωστοι εδώ της παρέας, να μου ανοίξουν τα ματιά ακόμη θα βασανιζομουν με τα wm.... Οσο και αν μου αρέσει να παιδευομαι με αυτά,δύσκολο το βλέπω να ξαναγυρναω εκεί.... Ειναι και τα 6·5 που δεν τα συμπαθησα ποτέ!!!! Για να πω και εγώ την γνώμη μου, αν δεν ήταν αρχικά ο καρντάσης ktsak και στην συνέχεια ο Νίκος_aka_Carpe δεν θα ήμουν εδώ.. Άρχισε το ψήσιμο ο Κώστας και το ολοκλήρωσε ο Νίκος... Και μπορεί να μοιάζει λίγο παιδικό και παιχνιδομηχανή, μια άποψη που είχα και εγώ, αλλά την είχα κυρίως για το 3G παλαιότερα. Πλέον μπορεί άνετα να είναι και επαγγελματικό. Εξάλλου, αν ξεχάσεις το AppStore και την κατηγορία Games, τότε πολύ εύκολα μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτά που κάνεις και σε ένα WM τηλέφωνο... Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hlias77 Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 @katerini 2- Στα μηνυματα δεν εχεις ακομη 160 χαραχτηρες, παρα μονο με καποιο 3rd prty software. :rolleyes: :p Κωστα μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?:) Παράθεση http://www.honda-redliners.gr/forum.php http://www.honda-tech.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Επισκέπτης Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 φιλε μου σε καταλαβαινω απολυτα...και εγω εχω αυτο το προβλημα ...βαριεμαι ευκολα τα κινητα μου... :Oκαι αυτο στοιχιζει ακριβα δυστυχως... αλλα παντα θελω ενα που να με καλυπτει οσο το δυνατον πληρεστερα και παραλληλα θα ψαχνω /δοκιμαζω νεοτερα... αλλα ειναι η 1η φορα που (το πιστευω) το μηλοφωνο θα ειναι το κυριο κινητο μου και οχι καποιο wm τηλεφωνο... ετσι ξεκινησα και με το 3g αλλα εκει ελειπαν καποια πραγματα, που με το 3gs τα εχω πλεον(τουλαχιστον τα περισσοτερα) οποτε η παραμονη μου προβλεπεται να ξεπερναει κατα πολυ τον 1.5 μηνα που ειχα""γραψει"" με το 3g:) οταν ενα τηλ σε καλυπτει και μπορει να σου κανει την καθημερινοτητα ευκολοτερη,δεν πιστευω οτι μπορεις να το βαρεθεις ευκολα... η περιπτωση η δικη σου δεν ειναι διαφορετικη κατα την γνωμη μου,μιας και εμεις εχουμε τοσα χρονια στα wm με το ιδιο λογισμικο και με μυρια προβληματα....απλα με αλλες συσκευες ενδιαμεσα . 2 χρονια με το ιδιο(iphone) λογισμικο δεν ειναι τπτ μπροστα στην ταλαιπωρια που εχουμε τραβηξει εμεις τοσα χρονια:lol: και τελικα,βλεπεις οτι συχνα πυκνα ολο και καποιος παλιος χρηστης wm,αλλαξοπιστει για το μηλοφωνο;) Ηρθες στα λογια μου φιλαρακο :p - αυτα ακριβως σου ειχα γραψει αρκετα Post πιο πισω οταν ακομη σκεφτοσουν αν θα το αποκτησεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Ηρθες στα λογια μου φιλαρακο :p - αυτα ακριβως σου ειχα γραψει αρκετα Post πιο πισω οταν ακομη σκεφτοσουν αν θα το αποκτησεις όλοι κάπου βαριομαστε το κινητό μας ειδικά εμείς που είμαστε χομπιστες. Όμως όταν έχεις το καλύτερο στο είδος που σ ενδιαφέρει, να πας που; Προσωπικά δεν βλέπω να το βαριεμαι πριν ανακοινωθεί το επόμενο μοντέλο. Δόξα τον Θεό στην Αίγυπτο είναι περιζήτητα τα ξεκλειδωτα iPhone οπότε θα το πουλησω εκεί άνετα. Off topic Ο μικρός (Geohot) τα κατάφερε πάλι. Την Τεταρτη θα δώσει το ξεκλειδωμα για 3g & 3gs Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 όλοι κάπου βαριομαστε το κινητό μας ειδικά εμείς που είμαστε χομπιστες. Όμως όταν έχεις το καλύτερο στο είδος που σ ενδιαφέρει, να πας που; Προσωπικά δεν βλέπω να το βαριεμαι πριν ανακοινωθεί το επόμενο μοντέλο. Δόξα τον Θεό στην Αίγυπτο είναι περιζήτητα τα ξεκλειδωτα iPhone οπότε θα το πουλησω εκεί άνετα. Off topic Ο μικρός (Geohot) τα κατάφερε πάλι. Την Τεταρτη θα δώσει το ξεκλειδωμα για 3g & 3gs Αυτός ο μικρός είναι αστεράκι....... Πάντως, Κώστα, συμφωνώ και εγώ μαζί σου.. Είναι πάλι το ίδιο που έλεγα όταν είχα το 3G. Δεν αλλάζω μέχρι να βγει το επόμενο! Και αναρωτιέμαι πως θα είναι!!!:rolleyes: Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 σιγουρα καλητερο θα ειναι.... :lol: η ποιοτητα κατασκευης των 3g/3gs ηταν ειναι και παραμενει μετρια. :( ομως που αλλου να πας; το Παλμ Πρι καλο αλλα δεν εχει εφαρμογες...και δεν χωνευω το slide... το Hero καλο αλλα εχει παρουσιαστει πριν 4 μηνες...οπου να ναι θα παρουσιασει τον διαδοχο... το Πιξι θα ηταν το ιδανικο 2ο για μενα.... μεχρι τοτε περιμενω με το ασπρουλι στο χερι. :) ικανοποιημενος ομως δεν ειμαι 100%... :X Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 η ποιοτητα κατασκευης των 3g/3gs ηταν ειναι και παραμενει μετρια. :( Μέτρια; Φοβάσαι να πεις κακή; :lol: Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 .....................Δόξα τον Θεό στην Αίγυπτο είναι περιζήτητα τα ξεκλειδωτα iPhone οπότε θα το πουλησω εκεί άνετα.......... Φιλαρακι, να σου στειλω και το δικο μου οταν θα ερθει η ωρα να το πουλησεις κι αυτο εκει :lol: Κωστα μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?:) Για διαβασε εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2935454#post2935454 :rolleyes: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
k_argiris Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 pik, nikmel 22, zaxarakis και CarpeNoctum σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loftys Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Μέτρια; Φοβάσαι να πεις κακή; :lol: ρε παιδιά πλάκα κάνετε; δηλαδή τι να πούμε για την ποιότητα του HD που απ'την αρχή το ψάχναμε μηπως έχει κανένα χτυπηματάκι; που βάζαμε το φορτιστή μετά φόβου Θεού και πίστεως μην τυχόν και του κάνουμε κανένα σημαδάκι και μετά δεν μπορούμε να το δώσουμε...:!::!: Παράθεση Λευτέρης iPhone 3GS 32gb back in black iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note, iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Μέτρια; Φοβάσαι να πεις κακή; :lol: εισαστε υπερβολικοι και ειλικρινα με εκπλησετε :confused: ενταξει δεν εχει την ποιοτητα του καιζερ μου που ακομη και μετα απο 2 χρονια σκληρης χρησσης δεν τριζει αλλα ουτε εχει τζογαρει η ξεφτισει τπτ!!! αλλα δεν ειναι και κακη η ποιοτητα του μηλοφωνου :confused: ρε παιδιά πλάκα κάνετε; δηλαδή τι να πούμε για την ποιότητα του HD που απ'την αρχή το ψάχναμε μηπως έχει κανένα χτυπηματάκι; που βάζαμε το φορτιστή μετά φόβου Θεού και πίστεως μην τυχόν και του κάνουμε κανένα σημαδάκι και μετά δεν μπορούμε να το δώσουμε...:!::!: πες στα Λευτερη :) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 Δημήτρη μου ασχολήθηκα όσο παίρνει (και δεν παίρνει) αλλά για να πω την αλήθεια όχι μόνο τα ίδια τα παιχνίδια τα οποία έτσι και αλλιώς ελάχιστα με απασχολούν, αλλά όλες οι built-in αλλά και οι third party εφαρμογές εκτός κάποιων λίγων την ίδια αίσθηση αποπνέουν. Δεν ξέρω αλλά οι αρκετές εργονομικές ελλείψεις του iPhone (ηχογράφηση, αναλυτικοί μετρητές, κλπ) καθώς και η απουσία της ολοκλήρωσης των wm outlook, excel και word, του file management και της παραμετροποίησης και των δυνατοτήτων προγραμματισμού των wm γίνεται κάθε μέρα περισσότερο ενοχλητική. Δεν λέω καλό το eye-candy, ακόμα καλύτερο το άριστο touch αλλά καθημερινά αισθάνομαι σαν να κουβαλώ ένα "trendy παιχνιδο-gadget" της κόρης μου και όχι ένα "εργαλείο" επικοινωνίας και δουλειάς. :( Φιλε Foxx δε θα συμφωνήσω καθόλου μαζί σου. Το iPhone είναι απίστευτο εργαλείο, αν έχεις ψάξει τις δυνατότητες του και αν έχεις τολμήσει να αλλάξεις (εκσυγχρονίσεις θα έλεγα) τους τρόπους με τους οποιους χρησιμοποιείς μια τέτοια συσκευή. Έχω την αίσθηση πως πολλοί περνάνε αφ' υψηλού το απίστευτο Αpp. Store και πάνε κατευθείαν σε jb. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω για να σου δείξω εφαρμογές απευθυνόμενες σε πολλούς τύπους επαγγελμάτων/ασχολιών οι οποιες δε γίνονται πουθενά αλλου και το κυριότερο: γίνονται στο iPhone με τρόπο απολύτως χρηστικό και ωφέλιμο. Αντιθέτως, στα WM οι λίγες σοβαρές εφαρμογές που υπάρχουν καταντούν παιχνίδια εκ του αποτελέσματος, γιατί η υλοποίηση τους είναι τόσο αθλια που αν στοιχειωδώς σέβεσαι το χρόνο σου δε θα ασχοληθείς μαζί τους παραπάνω από ένα μισάωρο. Το iPhoneOs έχει εισβάλλει στον κόσμο των επιχειρήσεων (μιλάω για Αμερική όπου πολλές επιχειρήσεις έχουν σοβαρά IT τμήματα) με καταιγιστικό τρόπο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του Forbes 500 το υποστηρίζουν επίσημα πλέον και αυτό αποτελεί τεράστιο κατόρθωμα μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα. Εγώ πιστεύω πως η RIM θα πέσει αργά η γρήγορα στη δεύτερη θέση διότι πλην του email δεν έχει τίποτα άλλο να δείξει. Οποτε έρχομαι σε επαφή με χρηστες Blackberry ακούω πάντα το ίδιο πράγμα - ότι περιμένουν το IT department τους να υποστηρίξει iPhone για να σουτάρουν το BB. Σε κάποιο επόμενο post θα σου αναφέρω μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιώ εγώ και θα δεις ποσο πολύ διευκολύνουν και την εργασία και την καθημερινή ζωή. Δε θα το κάνω τώρα γιατί και δεν έχω χρόνο και θα ξεχειλώσω αυτό το post. Ανέμενε στο ακουστικό σου :happy:. Όμως μέχρι τότε θέλω να αναφέρω ένα δυο πραγματάκια από την πλευρά του non-jb χρηστη και πως εγώ κάνω τη δουλειά μου: 1. Στα WM συνήθιζα να έχω ένα κεντρικό directory με αρχεία και να ανοίγω το κάθε αρχείο με την εκάστοτε εφαρμογή από εκεί. Στο iPhone έχω αντιστοιχήσει από την αρχή το κάθε αρχείο με την κατάλληλη κάθε φορα εφαρμογή. Εσύ στα WM ανοίγεις κάποιον explorer και μετά το φάκελο με το αρχείο και πατώντας το αρχείο ξεκινάει η εφαρμογή. Εγώ το κάνω ανάποδα, ξεκινάω πρώτα την εφαρμογή και μετά το αρχείο. Στην αρχή αυτό αποτελούσε πρόβλημα για μένα γιατί δεν ήξερα ποια εφαρμογή ήταν η καλύτερη για τον κάθε τύπο αρχείου. Οποτε είχα δυο-τρία προγράμματα για Word και έπρεπε να περάσω τα ίδια αρχεία δυο-τρεις φορες - μια για το κάθε προόγραμμα. Σιγά σιγά όμως οι εφαρμογές ωρίμασαν και άρχισα να ξεχωρίσω ποια είναι η απολύτως καλύτερη για τις δικες μου ανάγκες. Έχω λοιπόν μια μονο εφαρμογή για τον κάθε τύπο αρχείου - problem solved... 2. Στα WM σκεφτόμουν πάντα σε ορους συνδεσιμότητας μεταξύ δυο συσκευών (ad-hoc networking όπως λέγεται). Έχοντας δυο-τρεις υπολογιστές και ένα τηλέφωνο έκανα δυο τρεις συγχρονισμούς. Αν ήθελα να στείλω ένα αρχείο σε κάποιον, έκανα πάντα attachment. Αν ο κάποιος ήθελε να κάνει αλλαγή στο αρχείο έκανε νέο attachment. Πολλά αρχεία, πολλά attachments πέρα δώθε. Αν ήθελα να στείλω μια φωτό σε 5 ανθρώπους έστελνα 5 mms. Για video, ξέχασε το. Όλα αυτά τα σενάρια έχουν πλέον απλοποιηθεί δραματικά με τη χρήση των servers και των social networks. Αντί να στέλνω ένα καρο attachments πέρα δώθε με τους συνεργάτες μου δουλεύουμε στο ίδιο αρχείο ταυτόχρονα μέσω κάποιας υπηρεσίας cloud (mobileme για παράδειγμα). Αντί να στέλνω πεντακόσα mms τα κάνω upload σε κάποιον server (facebook, flikr, youtube και τα λοιπά). και έτσι οι παραλήπτες λαμβάνουν ταυτόχρονα τα αρχεία, με οποια συσκευή θέλουν, από όπου θέλουν και τα αρχεία παραμένουν αποθηκευμένα χωρίς να χρειάζονται τη δικη μου επιμέλεια. Χρησιμοποιώ και τους παλιούς τρόπους αλλα πολύ λιγότερο... 3. Θέλω να πω και κάτι γρήγορα που προβλημάτισε και εμενα στην αρχή ως χρηστη WM: διαχείριση της μουσικής. Στα WM είχα τη δικη μου δομή αρχείων και με αυτή τη δομή άκουγα μουσική. Ξέρετε τι εννοώ, add files or folders στην τρέχουσα playlist (ala Winamp). Στην αρχή δε μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο στο iPhone. Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κάνω ακριβώς το ίδιο σε ορους playlist και αφιέρωσα μια ωρίτσα για να το κάνω. Ορίστε πως: για κάθε φάκελο που αντιστοιχεί σε ένα τραγουδιστή/συγκρότημα και σε ένα album δημιούργησα μια ξεχωριστή playlist. Αφού λοιπόν συγχρόνισα όλες αυτές τις playlists με τη συσκευή μπορώ πλέον μέσω της εφαρμογής iPod να δημιουργήσω νέες playlists on-the-go, ακριβώς όπως με στα WM. Όχι μονο αυτό, αλλα μπορώ και να σώσω όσες playlists δημιουργώ on-the-go. Οι δυνατότητες σε αυτό το σημείο του iPod είναι ακόμα μεγαλύτερες γιατί μπορώ να προσθέσω τραγούδια, albums, artists και προυπάρχουσες playlists on-the-go. Problem solved λοιπόν... Όμως έκατσα και σκέφτηκα όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα έκανε στη θέση μου :p. Είναι δυνατόν η εταιρεία που κατέκτησε τον κόσμο με την ψηφιακή μουσική, που έχει ξοδέψει εκατομμύρια εργατοώρες για να μεταφέρει την ψηφιακή μουσική στους υπολογιστές, να με υποχρεώνει να γράφω ξανά με το χέρι ένα καρο τίτλους playlist? Δε μπορεί, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Και όντως υπάρχει λάκκος, που μπορεί κανεις να τον δει μονο εφόσον καταφέρει να κάνει το iTunes να αναγνωρίσει την "ψηφιακή ταυτότητα" των τραγουδιών. Αν καταφέρετε να το κάνετε αυτό, τότε θα δείτε ότι η αυτόματη κατηγοριοποίηση του με πολλαπλά κριτήρια είναι άψογη. Όχι μονο αυτό, αλλα θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις εξαιρετικές Genius playlists. Μέσω του iTunes και των genious playlists άρχισα να ανακαλύπτω νέα μουσική. Δε θα μπορούσα να το κάνω πουθενά αλλου αυτό... Καταλαβαίνω ότι για εμάς τους Έλληνες με την ελληνική μουσική και τα torrent downloads το iTunes μένει στην ουσία παροπλισμένο. Η μονη διέξοδος εκεί είναι η "χειροκίνητη" που περιέγραψα παραπάνω. Τελειώνοντας (αμφιβάλλω αν κανεις έχει διαβάσει όλο αυτό το κατεβατό ούτως η άλλως :cry:) να πω πως ο τρόπος με τον οποιο εγώ χρησιμοποιώ τη συσκευή μου έχει αλλάξει και με άλλους τρόπους. Στο iPhone άκουσα το πρώτο audiobook το οποιο αγόρασα στο iTunes, αγόρασα τα πρώτα μουσικά κομμάτια σε ψηφιακή μορφή με αφετηρία την εφαρμογή Shazam. Κατεβάζω συστηματικά video podcasts και πάλι από το iTunes που είναι ενσωματωμένο στο iPhone (για podcasts εκτος iTunes χρησιμοποιώ τον GoodReader). Αυτά για την ώρα από έναν πρώην (παλιό ομολογουμένως) χρηστη WM και πως εγώ νομίζω ότι έχω αλλάξει τον τρόπο σκέψης γύρω από τα θέματα που συζητάμε. Sorry αν σας κούρασα :p:lol:. Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 @ JG4 Να είσαι βέβαιος ότι το διάβασα το «κατεβατό» σου και μου άρεσε πάρα πολύ! Αν και δεν είναι τόσο σημαντικά τα πράγματα που κάνω εγώ στο τηλέφωνό μου πλέον(είμαι και στο τέλος της σχολής οπότε ούτε για εκεί το χρησιμοποιώ τόσο), μπορώ να πω οτι συμφωνώ μαζί σου. Τα ίδια πράγματα γίνονται απλά με διαφορετικό τρόπο. Και αν έχεις και την υπομονή αλλά και επιμονή να κάτσεις να τα ψάξεις και να τα επεξεργαστείς τα εκάστοτε προγράμματα είναι βέβαιο ότι θα τον καταφέρεις τον σκοπό σου. Αλλά θέλει χρόνο και κόπο. Και αυτό δεν είναι όλοι διατεθιμένοι να το κάνουν. Το έκαναν στα WM και τώρα ίσως να βαριούνται. Προσωπικά, περιμένω τον Macbook Pro μου για να γίνουν όλα αυτά. Να κάτσω να φτιάξω την μουσική μου, τους τίτλους, με φωτογραφίες. Όλα αυτά που θα διευκολύνουν την αναπαραγωγή μουσικής τόσο από τον υπολογιστή όσο και στο τηλέφωνο. Μετά να κοιτάξω να φτιάξω το gmail και να κάνω sync εκεί επαφές. Και μετά είμαι βέβαιος ότι δεν θα ξαναλλάξω εταιρία. Με έχει κερδίσει για δεύτερη φορά η Apple και αυτή η φορά φαίνεται να είναι και η οριστική. @ loftys @ zaharakis Έλα ντε? Εμένα που μου φαίνεται πολύ καλή?? Δεν είναι στιβαρό? Δεν έχει τρομερή οθόνη(από άποψη ανθεκτικότητας)? Επειδή γεμίζει εύκολα γρατζουνιές το πίσω μέρος?? Εύκολα παραλείπεται αυτό... Ενώ, όπως είπε και ο Λευτέρης, στο HD? Τρέμαμε να το βάλουμε να φορτίσει, να το ακουμπήσουμε, να μην γλιστρίσει και πέσει ούτε πάνω στο τραπέζι από τους δέκα πόντους... Όχι ότι εδώ δεν θέλει προσοχή, αλλά το 3G μου έπεσε στην άσφαλτο όταν μιλούσα στο τηλέφωνο και δεν έπαθε τίποτα απολύτως. Αλλά τίποτα. Βέβαια το HD δεν μου έπεσε ποτέ για να ξέρω..:rolleyes: Αλλά είναι, για εμένα τουλάχιστον και τα δικά μου μέτρα και σταθμά, εξαιρετική η ποιότητα...:X Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. October 31, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2009 JG4 εχεις απολυτο δικιο εγω με το iPod παλια γραφτηκα σε 20 podcasts kai τωρα με το κινητο ειμαι στα 50... πολλα πραγματα εγιναν απλουστερα...δεν το συζητω αυτο... εγω ακομα σκεφτομαι να αφορασω ενα ᾽᾽βιβλιο᾽᾽ και θελω να το κανω... το καλο ειναι οτι κανεις κατι ΑΜΜΕΣΑ γρηγορα και με τροπο χωρις να χανεις χρονο... Δημητρη οσον αφορα την ποιοτητα... να μιλησω για διαχυση φωτος; μπαταρια σε πολλους ασχετη; κιτρινη οθονη; ρωγμες; πλαισιο γυρω απο την οθονη που γδερνει γιατι πιο πανω απο το επιπεδο της οθονης; σκονη κατω απο το γυαλι; home button σκληρο; πλαστικουρα ασχετη στο πισω μερος; μηλο που γρατζουνιεται αμεσως; αυτα δεν υπηρχαν ΠΟΤΕ στο πρωτο..... επεσε η ποιοτητα ... Νικο πιστεψε με επεσε η ποιοτητα πολυ... το Hero ειδικα το καφε ειναι ενα επιπεδο πιο πανω απο το iPhone.... Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts