Te_salat Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 (edited) Θα φταίνε οι άλλοι αν τώρα εκτός από παιχνιδομηχανη το αποκαλούν και τσοντομηχανη:p:lol::lol: Ο Νικος έγραφε κάπου για το iPad, μπορείς να το κρατάς και με το ένα χέρι όταν το άλλο είναι απασχολημένο. Προς το παρών αυτά που εδειξες Αλεξανδρε αποτελούν το προπαρασκευαστικό στάδιο των eBooks. Το play boy θα είναι το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό πουθα κυκλοφορήσει ...:X:lol::p και για του λογου το αληθεςhttp://img.skitch.com/20100206-x9sqi2jdyiyi8kxd2mmif3s5dm.preview.jpgClick for full size - Uploaded with plasq's Skitch Edited February 6, 2010 by Te_salat Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 (edited) Θα φταίνε οι άλλοι αν τώρα εκτός από παιχνιδομηχανη το αποκαλούν και τσοντομηχανη:p:lol: Ο Νικος έγραφε κάπου για το iPad, μπορείς να το κρατάς και με το ένα χέρι όταν το άλλο είναι απασχολημένο. Προς το παρών αυτά που εδειξες Αλεξανδρε αποτελούν το προπαρασκευαστικό στάδιο των eBooks. Το play boy θα είναι το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό πουθα κυκλοφορήσει ...:X:lol::p :lol: Το μήνυμά μου εστάλη και ότι βρέξει ας κατεβάσει...:rolleyes: 85 μέρη κατεβάζω τώρα, και έχω άλλα 35... Και όλα αυτά για ένα παιχνίδι (Call of Duty: Modern Warfare 2) που ανάθεμα και αν θα παίξει στο PC... Άντε να δούμε. Αλλά από ταχύτητα δεν πάμε πίσω: http://img683.imageshack.us/img683/2470/screenshot20100206at721.png Edited February 6, 2010 by nervous συνεχόμενα μηνύματα ,χρησσιμοποίησε την Τροποποίηση! Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. February 6, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 (edited) Τώρα εγώ πάλι θα διαφωνήσω με κάποιες τοποθετήσεις, ελπίζω να μην σε πειράζει Αλέξανδρε :) Κατ' αρχάς δεν θυμάμαι να διάβασα κάπου που να αναφέρεται από την ίδια την Apple ή κάποιο εκπρόσωπο της ότι το flash κόπηκε γιατί χρησιμοποιείται για τα τσοντοsites. Αν έχεις κάποιο link υπόψιν σου σε παρακαλώ να το παραθέσεις γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ να το γνωρίζω και πραγματικά θα είναι κατακριτέα η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία από πλευράς της εταιρείας. Για την ιστορία, έχω διαβάσει (ακούγεται λίγο όπως το έχω ένα φίλο που... το ξέρω!) ότι υπάρχουν τσοντοsites που πλέον εκπέμπουν και σε H.264. Η παρουσία αυτού του είδους των εφαρμογών στο App Store (και διαφόρων άλλων), ούτε κι εμένα με βρίσκει σύμφωνο. Παρόλ' αυτά οι εφαρμογές αυτές εγκρίθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από την συμπερίληψη των γονικών περιορισμών με την έλευση της έκδοσης 3.0 και μετά από έντονες πιέσεις γιατί προφανώς πολύς κόσμος τις θεωρεί "διασκεδαστικές". Καταλαβαίνω γιατί κάποιος να θέλει να αγοράσει το iFart, για τον ίδιο λόγο που μου φαινόταν αστείο το γεγονός ότι ο συμμαθητής μου στο σχολείο μπορούσε να ρευτεί την αλφάβητο. Θα το αγόραζα; Όχι! Θα προτιμούσα να μην το έβλεπα; Ναι! Έχω δίκαιο; Και ναι και όχι, ανάλογα με το πως το βλέπει ο καθένας. Πάμε τώρα και στο θέμα της εμφάνισης της εφαρμογής στις top κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές διαμορφώνονται από τους χρήστες και όχι από την Apple. Δεν ξέρω αν έτυχε ποτέ να δεις κάποια από αυτές τις εφαρμογές στην κατηγορία featured, εγώ πάντως όχι. Μάλιστα, η εφαρμογή στην οποία αναφέρεσαι δεν βρίσκεται απλά στις top paid αλλά και στις top grossing. Αυτό σημαίνει σίγουρα πολλές μεταφορτώσεις αφού κατάφερε να ξεπεράσει ακριβότερες και ομολογουμένως πιο χρήσιμες εφαρμογές. Η Apple λοιπόν "κονομάει" και το κάνει γιατί είναι πολλοί όσοι διατίθενται να καταθέσουν τον οβολό τους. Ενεργοποιώντας τους περιορισμούς στη συσκευή σου θα διαπιστώσεις ότι εξαφανίζονται εφαρμογές συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων καθώς και το ίδιο το App Store (ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνεις). Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν εξαφανίζεται από την top κατηγορία ωστόσο δεν υπάρχει πρόσβαση σε screeshots και δεν έχεις τη δυνατότητα να την εγκαταστήσεις. Δεν θα ήμουν κατά της απόσυρσης της ακόμη και ως εικονιδίου, ωστόσο αντιλαμβάνεσαι ότι είναι σαν να ζητάμε από τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου να έχει το nitro σε ξεχωριστό δωμάτιο ή σαν να διαγράφουμε από τα λεξικά την λέξη π**τ*ν* πριν τα μοιράσουμε στους μαθητές του δημοτικού. Τέτοιες εκφράσεις λογοκρισίας είναι κάπως ακραίες. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει σωστή διαπαιδαγώγηση ώστε να μην παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα ή ο οποιοσδήποτε ανήλικος να μάθει να αναγνωρίζει τι είναι καλό γι' αυτόν και τι τον βλάπτει. Ένας συνειδητοποιημένος γονιός οφείλει όταν θα αγοράσει το (οποιοδήποτε) iPod/iPhone στο παιδί του να φροντίσει να μάθει για την δυνατότητα των περιορισμών και να τους ενεργοποιήσει αντί απλά να του το χαρίσει για να μην έχει ψυχολογικά προβλήματα μια και το έχει ο Γιαννάκης ενώ αυτός όχι. Η λογοκρισία είναι μία περίεργη κατάσταση η οποία θα μπορούσε να έχει και αθώα κίνητρα ωστόσο έχει πάντοτε κακή εκτέλεση. Αναφέρω ένα παράδειγμα: στην ελληνική τηλεόραση έπαιζε ως "μουσικό χαλί" για πολλούς μήνες το τραγούδι "Trick me" στους στίχους του οποίου περιλαμβάνεται η φράση "Freedom to us has always been a trick; Freedom to you has always been whoever landed on your d*ck". Στις ίδιες εκπομπές & δελτία ειδήσεων, οι παρουσιαστές (και το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο) επέπλητταν (ή επέβαλλαν κυρώσεις σε) όποιον τολμούσε να ξεστομίσει την λέξη μ*λ*κ*ς! Edited February 6, 2010 by pperiklis Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 Τώρα εγώ πάλι θα διαφωνήσω με κάποιες τοποθετήσεις, ελπίζω να μην σε πειράζει Αλέξανδρε :) Περικλή, δεν με πειράζει καθόλου, ακόμα και να διαφωνείς κάθε μέρα με κάθε ποστ και κάθε λέξη που γράφω, εφόσον γράφεις όπως γράφεις και όλα γίνονται καλοπροαίρετα και χωρίς ανούσιες επιθέσεις και εμπάθεια!:happy: Όσο, λοιπόν, δεν συμβαίνουν αυτά, με μεγάλη μου χαρά να συζητήσω με εσένα και τον οποιονδήποτε. Και αυτό είναι που κάνει το thread αυτό ξεχωριστό!! Από εκεί και πέρα, λόγω μιας μικρής πίεσης που έχω τώρα, δεν προλαβαίνω να «διαφωνήσω» και να γράψω τώρα, και για αυτό θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω αργότερα απόψε! Όπως και να έχει, χαίρομαι που είσαι πάλι πίσω στην παρέα μας!:D Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 (edited) αυτο που εχω πει πολυ καιρο πριν τελικα επιβεβαιωνεται... το iPhone κανει για πολυ συγκεκριμενα πραγματα... αν εισαι με αυτα ευχαριστημενος τοτε οκ. για power users ομως η καλητερη επιλογη ΤΩΡΑ και μαλλον μεχρι το επομενο iPhone (an oxi και μετα απο αυτο,.) ειναι το ΗΔ2... te salat και τελικα το πουλας ε;... Edited February 6, 2010 by pik. Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 +1000 στον Περικλή γιατί η λογοκρισία είναι η αρχή του φασισμού. Το app store είναι απλώς ένας μικρος καθρέφτης του κοινωνικού μας περιβάλλοντος και εκεί είναι που πρέπει να στραφεί η κάθε προσπάθεια. Οι απλοικες και συγκριτικά αθώες φωτογραφίες αυτών των εφαρμογών γιατί είναι υπερβολή να τις αποκαλεί κανείς «τσοντες» είναι παρονυχιδα μπροστά στη χυδαιότητα που μας περιβάλλει στο περίπτερο, στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στη συμπεριφορά του «μέσου» ανθρώπου. Αν δεν αλλάξει αυτή η τελευταία τότε όλα τα υπόλοιπα είναι μια λερναια υδρα. Το ότι η apple δεν επιτρέπει κάποιες αλλες εφαρμογές είναι ασφαλώς κατακριτεο αλλά είναι άλλης τάξης θέμα που δεν μπορεί να εξεταστεί συνδυαστικα με το παραπάνω. Για να γίνω πιο σαφής. Αν δηλαδή επέτρεπε και εφαρμογές για διαχειριση πχ του Bluetooth ή των SMS θα ήταν λιγότερο προβλημα να διαθέτει αυτές ή και πραγματικές «τσοντες»; Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 αυτο που εχω πει πολυ καιρο πριν τελικα επιβεβαιωνεται... το iPhone κανει για πολυ συγκεκριμενα πραγματα... αν εισαι με αυτα ευχαριστημενος τοτε οκ. για power users ομως η καλητερη επιλογη ΤΩΡΑ και μαλλον μεχρι το επομενο iPhone (an oxi και μετα απο αυτο,.) ειναι το ΗΔ2... te salat και τελικα το πουλας ε;... Δημητρη ειμαι ευχαριστημενος. Καποια πραγματα που μου λειπουν αντικαταστουνται απο αλλα που κανει καλυτερα απο καθε αλλο τηλέφωνο και τα ηξερα απο την αρχη. Αλλωστε περασα απο το 3g πρωτα. Ο λογος που το πουλαω ειναι οτι δεν γινεται να γκρινιαζω συνεχεια για πραγματα που δεν συμφωνω και να τα γραφω απο iphone:) Ειμαι περιεργος ανθρωπος. Δεν μπορω να πω ε αφου κανω την δουλεια μου και ειμαι ευχαριστημενος τι με νοιαζει τι κανει η εταιρεια. Ειναι αυτο που ειπα χθες. Βλεπω οτι συνεχως μας στριμωχνουν ωστε να μην μπορουμε να το κουνησουμε. Αν δεν την κανω τωρα, θα φορτωθω οπως με βλεπω και το iPad, θα αγορασω αλλα 200 ευρω εφαρμογές και θα μπω πιο βαθια σ αυτο το συστημα. Οι τελευταιες συζητησεις χθες, ηταν η αφορμη για να παρω τις αποφασεις μου. Το θεμα ειναι οτι αν δεν βρεθει κανεις για ανταλλαγη οσο θα βρισκομαι στην Αθηνα, δυσκολα θα μπορεσω να το κανω εδω. Δεν πουλιουνται ευκολα τα iphone γιατι προορίζονται για συγκεκριμενους ανθρωπους συν οτι δεν θελω να παρω καινουργιο HD2 αφου τον Νοεμβριο θα το αλλαξω με το καινουργιο. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pik. Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 ακριβως για αυτον τον λογο που αναφερεις εγω εδωσα το 3GS. γιατι να εχω πληρωσει κατι 600Ε και να ειναι πληρως κλειδωμενο ΕΣΤΩ και με jailbreak αν με 250 μπορω να εχω ενα ωραιοτατο 2G/16gb... το HD2 το χρησιμοποιω και σημερα για μενα ειναι το πιο πληρες τηλεφωνο. ._ Παράθεση Δημήτρης XS Max 512gb. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
virginia285 Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 Κώστα,τι θα ήθελες να κάνεις και χρειάζεσαι το ipad? δε σε καλύπτει το mac; Παράθεση Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
volcom Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 απο οτι βλεπω μειωνεται η μηλοπαρεα..!!te_salat..ελπιζουμε μη χαθεις και απο το thread αν δωσεις το μηλαρακι σου.! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 (edited) ακριβως για αυτον τον λογο που αναφερεις εγω εδωσα το 3GS. γιατι να εχω πληρωσει κατι 600Ε και να ειναι πληρως κλειδωμενο ΕΣΤΩ και με jailbreak αν με 250 μπορω να εχω ενα ωραιοτατο 2G/16gb... το HD2 το χρησιμοποιω και σημερα για μενα ειναι το πιο πληρες τηλεφωνο. ._ Δημητρη καλο το 2G αλλα δεν μπορω να φανταστω τηλέφωνο χωρις 3G σημερα. Το HD2 αν ειχες παρακολουθησει, απο την αρχη ελεγα οτι προκειται για σπουδαια συσκευη, ακομα και οταν ο Ζαχαρακης το πουλαγε. Δεν ξερω αν η HTC θα ξαναβγαλει τοσο καλη ποιοτητα κατασκευης στο μελλον. Βεβαια τα windows ειναι προβλημα αλλα για μενα οι HTC εφαρμογες καλυπτουν με το παραπανω αυτο το μειον (calendar, mail, sms, Dialer, music player). Το iphone εχει ομως αλλα καλά. Βεβαια στο μυαλο μου εχω ακομα το πρωτο HD που ειχα. Οπότε καθε συγκριση θα ειναι αδικη για το HD2 αφου δεν το ξερω. Ειμαι ομως σιγουρος οτι θα κανω την δουλεια μου μια χαρα. Απο τις εφαρμογές του appstore θα μου λειψουν πολυ λίγες. Βελτιωσεις αλλα cydia το XDA ειναι γεματο και δωρεαν. Και κατι αλλο που δεν πρεπει να ξεχναμε ειναι το τελειο gps. Στο iphone δεν το ευχαριστιεμαι. Χανει πολυ ευκολα το σημα και υπερθερμενεται. Κώστα,τι θα ήθελες να κάνεις και χρειάζεσαι το ipad? δε σε καλύπτει το mac; Αν θες την καθαρη μου αλήθεια, ναι με καλυπτει το macbook pro. Ομως το μικροβιο και οι αναγκες που μας δημιουργει το συστημα συν την μανια μας για γκατζετ, ανακαλύπτουν χρησεις. Στο μονο που θα μου χρησιμευε ειναι να μην κουβαλω ντοσιε οταν κανω την γυρα μου για ελεγχο συν του να μπορω τα Σαββατοκυριακα να πηγαινω καπου χωρις να κουβαλω μεγαλη τσαντα. Τριχες δηλαδη, απλα το μικροβιο. Να τωρα εχω το 13 αρακι στα ποδια μου και καθομαι στον καναπε πινοντας το ουισκακι μου και γραφοντας εδω. Το macbook ομως δεν προκειται να το δωσω με τιποτα. Ειναι αλλη φαση και δεν εχω κανενα περιορισμο. Ειμαι ελευθερος να κανω οτι θελω. Ετσι θα ηθελα και το iphone. Δεν με καλυπτουν οι mac εφαρμογες για παραδειγμα που οσο τελειες ειναι για ιντερνετ mail, multimedia τοσο ελειπεις ειναι οσο παμε σε πιο επαγγελματικες εφαρμογές. Εχω τα windows να δουλευουν μεσα απο τα mac και τρεχω οποιο προγραμμα θελω. @Paris Τι να χαθω βρε Παρη μου. Αυτο το thread το φτιαξαμε με τον πτεραρχο για να κρατησουμε την παρεα που ειχαμε απο το Diamond και το HD. Κατσε πρωτα να το δωσω γιατι δεν ειναι ευκολο. Edited February 6, 2010 by Te_salat Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. February 6, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 Κώστα ελπίζω να το ευχαριστηθείς το HD2 γιατί απ' ότι διαβάζω τα τηλέφωνα με το επόμενο λειτουργικό της Microsoft θα έχουν πολλές "ελλείψεις"! · WP7 will be announced at MWC, and there will be a demo, but this will be just the UX · MIX will have specific developement focus sessions on WP7 · WP7 supports both Sliverlight (out of browser) and XNA · Silverlight is version 3.0, with elements of 4.0 plus mobile specific features such as sensors etc · XNA apps can be developed using XNA GameStudio 3.1 · SL apps developed using Expression Blend 3.x and VS2010 · MS will release a mobile version of VS / Expression which will be free, and VS2010 / Expression Pro will have a free add-on · WP7 will have an equivalent of .NET CF embedded into SL, but no SQL. · WP7 will have isolated storage which is accessible using LINQ · The UX of WP7 is based upon a theme called “METRO” and is similar to Zune HD, but with a completely new “Start” screen. · No multi-tasking (applications will pause when in the background, however they will support notifications using the MS Push Notifications environment) · No .NET CF backwards compatibility, however a proportion of the data and business logic in .NET CF could be ported · MS were confident to have devices ready for Sep 2010 · No MS manufactured device, however much tighter control of manufactring process, so as an example each device has a 3D processing chipset, and MS provide all of the device drivers. So no platform builder. This enables OTA updates and simplified model for ODM’s · Marketplace will support buy and try before you buy, as well as an API · ODM / OEM will not be able to modify the “Start” screen, so no more HTC Sense / TouchFlo etc. · MS are actually ahead of schedule which will surprise the analysts / journalists · Browsing experience is currently faster / better than iPhone 3G, and they are aiming towards 3GS. · Browser is based upon desktop IE7 codebase, but with some IE8 functionality · No in browser Flash or SL · WP7 has full integration with XBOX Live, and ability to purchase games · WP7 will use the Zune software for music, videos, photos sync · WP7 only supports app installation through service based delivery i.e. marketplace, so no side-loading · MS will provide a hosted push notifications environment Ίσως πρόκειται για φήμες, θα το μάθουμε σύντομα.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 διχως multi tasking και υποστηριξη Flash?Ωραια,εμεις με τα iphones δε θα χουμε προβλημα προσαρμογης :p αν φημες λενε πως προετοιμαζουν πανω απο μια εκδοσεις,προσανατολισμενες σε διαφορετικα ειδη χρησης,εργασια,mmdia κτλ Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 Κώστα ελπίζω να το ευχαριστηθείς το HD2 γιατί απ' ότι διαβάζω τα τηλέφωνα με το επόμενο λειτουργικό της Microsoft θα έχουν πολλές "ελλείψεις"!.................. · WP7 will Ίσως πρόκειται για φήμες, θα το μάθουμε σύντομα.. Περικλη αν αληθευουν ολα αυτα σημαινει «Εμπρος στον δρόμο που χάραξε ο Steve Jobs» Με λίγα λόγια ξυονησαν και οι άλλοι και μπρος γκρεμος και πίσω ρεμα:lol: Θα το αφησω στην τυχη λοιπόν:) Αν βρω καποιον να το ανταλλαξω το τριημερο της Καθαρας Δευτερας που θα ειμαι Ελλάδα εχει καλώς, διαφορετικα παραμενουμε και βλέπουμε το μελλον. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 +1000 στον Περικλή γιατί η λογοκρισία είναι η αρχή του φασισμού. Το app store είναι απλώς ένας μικρος καθρέφτης του κοινωνικού μας περιβάλλοντος και εκεί είναι που πρέπει να στραφεί η κάθε προσπάθεια. Οι απλοικες και συγκριτικά αθώες φωτογραφίες αυτών των εφαρμογών γιατί είναι υπερβολή να τις αποκαλεί κανείς «τσοντες» είναι παρονυχιδα μπροστά στη χυδαιότητα που μας περιβάλλει στο περίπτερο, στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στη συμπεριφορά του «μέσου» ανθρώπου. Αν δεν αλλάξει αυτή η τελευταία τότε όλα τα υπόλοιπα είναι μια λερναια υδρα. Το ότι η apple δεν επιτρέπει κάποιες αλλες εφαρμογές είναι ασφαλώς κατακριτεο αλλά είναι άλλης τάξης θέμα που δεν μπορεί να εξεταστεί συνδυαστικα με το παραπάνω. Για να γίνω πιο σαφής. Αν δηλαδή επέτρεπε και εφαρμογές για διαχειριση πχ του Bluetooth ή των SMS θα ήταν λιγότερο προβλημα να διαθέτει αυτές ή και πραγματικές «τσοντες»; Καλησπέρα. Κώστα μου θα διαφωνησω. Αρχικά, μαζί σου, η λογοκρισία είναι κατακριτέα. Είναι η αρχή του φασισμού, και δεν ασπαζομαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πάμε στα δικά μας. Μιλάω για λογοκρισία στις εφαρμογές αυτές. Δεν περιέχουν αθώες φωτογραφίες. Είναι αρκετά προστυχες και προκλητικές. Όταν σου δειχνει το κοριτσάκι στα τέσσερα με το στρινγκ δεν είναι αθώα... Ούτε όταν σου δείχνει κοπέλες με στήθος παμελας φορώντας μίνι σουτιέν. Και παίρνοντας τις ανάλογες πόζες και στάσεις βεβαίως. Από εκεί και πέρα, ομιλουμε για λογοκρισία σε μια εταιρία που εισάγει την λογοκρισία. Πως; Διαλεγοντας ποια εφαρμογή θα περάσει και ποια όχι. Ας ήταν open να πάω πάσο. Αλλά δεν είναι. Και να στο θέσω άλλιως. Σκέψου αν δεν ήταν η macmaniac αλλά o. Δεν θα ήταν άσχημο να μπαίνει και να την βλέπει. Όπως λέτε ΕΣΥ και ο Περικλής, τα ίδια δεν βλέπει στο περίπτερο/νοβα/φιλμνετ/κοκ; Ναι. Αλλά μπορείς να τα κλειδωσεις (το περίπτερο θεωρητικά δεν τα έχει φάτσα φορά). Αλλά αν στο iPhone του κοψεις, δεν χανΕις μετά και όλες όσες είναι, πχ, +17;; μέσα σε αυτές δεν είναι και ορισμένες χρησιμες που απλά έχει μπει το όριο;; Και εννοείται πως τα αίτια δεν πρέπει να τα ψάξουμε στο AppStore. Αυτό είναι το τελευταίο. Σίγουρα. Αλλά, όπως λένε, εγώ θα τον αλλάξω εφόσον δεν θέλει ο ίδιος (ο μέσος άνθρωπος που λέμε). Εγώ θα προσπαθήσω μια, άντε δυο φορές. Στην σημερινή κοινωνία, εγώ θα κοιτάξω τον εαυτό μου και αυτούς που νοιαζομαι. Την είδα πως με ανταπεδωσε η κοινωνία. Αλλά αν αύριο πάρει το παιδί μου iPhone δεν θα θέλω να βλέπει τετοια πράγματα στο AppStore. Θα επιστρέψω σε αυτό αργότερα ή αύριο όταν κάτσω στο λάπτοπ. Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NTROPIC Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 (edited) Εγω παντως δεν πιστευω οτι η Apple,προωθει αυτες τις εφαρμογες μεσω του Appstore,για να υπερασπιστει την ελευθερια εκφρασης κοντρα στη λογοκρισια.Πισω απο το sexplotation δεν υπαρχει ουτε ιδεολογια ουτε ηθικη.Sex sells and that's that.H Apple,ειδε οτι υπαρχει αγοραστικο ενδιαφερον,εβαλε κι ενα φιλτρο για parental control και ειναι καλυμμενη απο καθε πλευρα. Ακομα και το κατα ποσο ενοχλειται κανεις απο τις συγκεκριμενες εφαρμογες ειναι σχετικο.Ενας εφηβος π.χ θα γελουσε ακομα και με την ιδεα της ενοχλησης,την ιδια στιγμη που ενας 40χρονος με παιδι στην προεφηβεια,εχει τις επιφυλαξεις του.Αλλη θεση στην κοινωνια,αλλες ευθυνες κτλ.Βεβαια,θα ηταν συνεπης,αν με το ιδιο σκεπτικο τον προβληματιζαν και τα μισα παιχνιδια του Αppstore που προωθουν τη χρηση βιας. Κατα τη γνωμη μου,ολα αυτα ειναι μια αναποδραστη πραγματικοτητα.Οσα χρονια ζω,το "σεξ" και το "χυδαιο" δεν περιοριστηκαν απο τους διαυλους επικοινωνιας και πληροφορησης,και προβλεπω πως αυτο δε θα γινει στο αμεσο μελλον.Ειναι συνετο βεβαια να υπαρχουν καποια ορια για οσους το επιθυμουν.Π.χ φανταστειτε στο Myphone,ανα δυο posts να παρεμβαλλονταν bannerακια-σεντονια με διασφημιση ροζ τηελφωνικων γραμμων...Συνεπως το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να αγοραζουμε και κατ'επεκταση να απαιτουμε προιοντα και υπηρεσιες με ασφαλιστικες δικλειδες.Απο κει και περα αν καποιος θελει να κανει τα στραβα ματια απεναντι στις τασεις της εποχης του,ειναι δικαιωμα του. Edited February 7, 2010 by NTROPIC Παράθεση "When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 καλημερα σε ολους:) πολυς ντορος εγινε βλεπω για αυτες τις εφαρμογες" κ προσωπικα δεν το περιμενα απο αυτην την παρεα που εχουμε εδω μεσα... ειπα οτι δεν το αναφερα καθολου οταν τις πρωτοειδα στο app store γιατι θεωρω οτι ειναι αναξιες αναφορας,μιας κ μονο να τις διαφημιζουμε πετυχαινουμε αναφεροντας τες....το ιδιο περιμενα οτι θα σκεφτοσασταν κ εσεις... TeSalat ,Κωστη αν θελεις κρατησε το κ παρε κ το λεο... εγω πλεον το εχω παρατημενο τελειως το μηλο.περιμενοντας μονο το νεο OS...θελω να δω τι θα δωσουν οι ηλιθιοι της apple,γιατι τετοιοι ειναι κατα την γνωμη μου...και δεν θα μου την αλλαξουν ευκολα αν συνεχισουν αυτην την πολιτικη.... παιζουν μονοι τους σε πολλα πραγματα και αντι να κοιταξουν να μεγαλωσουν την ψαλιδα και τις πωλησεις τους παραλληλα,αλλαζοντας την ταχτικη τους,επιμενουν να δινουν "μισερα" λογισμικα... ενας σαφαρι ειναι που το κανει απαιχτο.κατι που με το λεο αρχιζει να γινεται ολο και λιγοτερο απαραιτητος.... η πληθωρα των εφαρμογων που εχω αγορασει στο μηλο μου πλεον και η επερχομενη νεα εκδοση λογισμικου ειναι τα μονα που με κρατανε να μην το δωσω ακομη... βαλε και την ξεβρακωτη απο εφαρμογες αγορα εφαρμογων των wm...ειναι τα μονα θετικα του μηλου αυτην την στιγμη για τις δικες μου αναγκες.... δεν θελω να το δωσω,μπορω να το κραταω και ως εχει σαν 2η συσκευη,αλλα αν δω οτι συνεχιζουν αυτην την πολιτικη δεν με βλεπω να το κραταω στα χερια μου για πολυ ακομη.... ολες οι εταιρειες εχουν τα στραβα τους με 1η την microsoft και τα wm αλλα η apple για μενα,ειναι η εταιρεια με την πλεον εκνευριστικη λογικη.... Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miky7 Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 Παιδιά καλημέρα. Παρακολουθώ την κουβέντα για τις "περίεργες" εφαρμογές αλλά με αφορμή το post του NTROPIC θα πάρω θέση και θα συμφωνήσω απόλυτα. Ειναι τέτοια η διείσδυση τέτοιου περιεχομένου και τόσο μεγάλη η πιθανότητα να πέσεις πάνω τους που δεν μπορούμε να απαιτούμε η ευθύνη να βρίσκετε στις εταιρείες είτε λογισμικού είτε διαφημίσεων. Η ίδιοι μας παρέχουν τα εργαλεία για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τα παίδια μας από τέτοιο περιεχόμενο. Δεν φταίνε οι εταιρείες αν υπάρχει αμάθεια στον κόσμο και δεν μπορεί να αξιοποιησει τέτοια εργαλεία το καταναλωτικό κοινό. Δεν είναι δικός τους ο εκπαιδευτικός ρόλος. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι ίσως μια κάποια ευαισθητοποίηση και επισήμανση του κινδύνου που ελοχευει με την αγορά του προϊόντος. Επί του συγκεκριμένου τώρα για την Apple έχει το parental control και οδηγίες στο site της για το πως να το ενεργοποιήσεις. Συνοψιζοντας αν δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας δεν μπορούμε να απαιτούμε από αλλους να το κάνουν για μας φιλτράροντας εν άγνοια μας τέτοιο περιεχόμενο. Είναι και αυτό λογοκρισία. Παράθεση Twitter. [sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plavi Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 καλημέρα παιδιά...μία ερώτηση αν ξέρει κάποιος. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πεις πως δουλεύει αυτό το ifile γιατί δεν βγάζω άκρη???ή έστω ένα link και για το ifile και για το goodreader??? ευχαριστώ!!! Παράθεση από windows mobile σε iphone 3gs......ανεπιστρεπτί η εποχή των wm....Βαγγέλης.[sIGPIC][/sIGPIC] msn:giankovits@hotmail.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miky7 Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 καλημέρα παιδιά...μία ερώτηση αν ξέρει κάποιος. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πεις πως δουλεύει αυτό το ifile γιατί δεν βγάζω άκρη???ή έστω ένα link και για το ifile και για το goodreader??? ευχαριστώ!!! Βαγγέλη για το goodreader διάβασε τις οδηγίες που έχει μέσα η εφαρμογή. Δεν το δουλεύω αλλά μια μέρα που είχα ξεκινήσει να τις διαβάζω για να δω πως χρησιμοποιείτε ήταν πολύ κατατοπιστικες. Παράθεση Twitter. [sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 Αγαπητοί φίλοι, όπως λέει και ο Δημήτρης (zaharakis) πολύ ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα και δεν έχει νόημα να δώσουμε συνέχεια. Απλώς μια διευκρίνιση, προφανώς η apple σκεπτόμενη εμπορικά και όχι ιδεαλιστικά έχει εντάξει και αυτές τις εφαρμογές στο μαγαζί της. Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτό το κύριο ζήτημα στην ουσιαστική χυδαιότητα που μας περιβάλλει. Στο δε θέμα των παιδιών είναι πολύ καλύτερα κατά την ταπεινή μου άποψη ως γονιού να απομυθοποιήσει κανείς αυτά τα θέματα γρήγορα και να τα βάλει στη σωστή τους διάσταση ώστε να μην αποτελούν ταμπού και ένα υγιές μυαλό να μπορεί να πάρει τις σωστές αποστάσεις, παρά να δημιουργήσει ένα περιβάλλον προστατευτικής γυάλας που μια γωνία "κρύβεις" και δέκα πετάγονται εκεί που δεν το περιμένεις (εξ ου και το παράδειγμα της λερναίας ύδρας). Καλημέρα σε όλους! Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plavi Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 Βαγγέλη για το goodreader διάβασε τις οδηγίες που έχει μέσα η εφαρμογή. Δεν το δουλεύω αλλά μια μέρα που είχα ξεκινήσει να τις διαβάζω για να δω πως χρησιμοποιείτε ήταν πολύ κατατοπιστικες. ευχαριστώ miky.....απλά κάτι κάνω λάθος.. Παράθεση από windows mobile σε iphone 3gs......ανεπιστρεπτί η εποχή των wm....Βαγγέλης.[sIGPIC][/sIGPIC] msn:giankovits@hotmail.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miky7 Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 Κώστα σωστά αυτή η παράμετρος που αναφέρεις είναι και η σημαντικότερη. Εκ των προτέρων περιγραφή του κινδύνου και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας. Το ιδανικό είναι να μετατρέψουμε τα ίδια σε parental control. Παράθεση Twitter. [sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christoforos258 Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 ακριβως για αυτον τον λογο που αναφερεις εγω εδωσα το 3GS. γιατι να εχω πληρωσει κατι 600Ε και να ειναι πληρως κλειδωμενο ΕΣΤΩ και με jailbreak αν με 250 μπορω να εχω ενα ωραιοτατο 2G/16gb... το HD2 το χρησιμοποιω και σημερα για μενα ειναι το πιο πληρες τηλεφωνο. ._ φιλε Δημητρη να το στο πω και εδω γιατι θελω να ακουσω και αλλες γνωμες. Μπορει το μηλο να εχει πολλες ελλειψεις , μπορει να εχει απο πισω την εκνευριστικη μεχρι σκασμου APPLE αλλα ακομα προσπαθω να βρω ενα τηλεφωνο να το αλλαξω και δεν βρισκω. περασα απο HTC MAGIC, HTC TOUCH, HTC HD2, αλλα τελικα πιρα πισω το μηλο μου. Μπορει επειδη δεν ειμαι απαιτητικος και επειδη η χρηση που κανω στο μηλο ειναι 99% σε games,browsing,mail να με κανει να μενω με το μηλο. το εψαξα αρκετα πολλες φορες αλλα το μονο που καταφερνα ειναι να χαλαω λεφτα αδικα σε iphone-killer. η μονη πλατφορμα που εχει μεινει ειναι το ANDROID αλλα απο οτι βλεπω ουτε εκει θα βρω σωτηρια. :D περιμενω οτι με το νεο μηλο και την 4.0 εκδοση θα παρουμε αυτα που ψαχνουμε (multitasking, camera flash....) και γενικα μια πιο ανοιχτη-ελευθερη συσκευη αλλα μου φαινεται οτι παλι τα α...... του steve θα παρουμε. ασε που το πηρα αποφαση οτι flash στο μηλο δεν θα δουμε ποτε. αλλα απο την αλλη αφου σκαρτατα το HD2 προβλεπω να μην βρω κατι για να ριξω στον καλαθο το μηλοφωνο. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Minotavrs Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 Να κανω μια ερωτηση? Υπαρχει κανεις me jailbroken συσκευη που ήδη εισήλθε στο club της προχθεσινης αναβαθμισης firmware η ειμαι ο μοναδικός... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts