Jump to content

Galaxy S4 vs G2 ( + αναλυση κινητων)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σας. Ειχα την τυχη να εχω στην κατοχη μου 2 απο τα καλυτερα κινητα στην κατηγορια τους τα οποια κρατησα και τον περισσοτερο καιρο ψαχνοντας τα και αποφασισα μοιραστω μαζι σας αυτα που ειδα για καποιους που δεν ξερουν ποιο να παρουν η σκεφτονται απο το ενα να κανουν μεταβαση στο αλλο.

Σκοπος αυτου του νηματος ειναι να βοηθησω ΚΑΙ ΟΧΙ να ξεκινησει πολεμος ποιο ειναι καλυτερο.

Θερμη παρακληση τα σχολια σας καλοδεχουμενα αρκει να μην βγαζουν τον fanboy που κρυβουμε ολοι μεσα μας...:lol:

Παμε λοιπον.

 

LG G2

+ μεγαλυτερη οθονη και πιο φωτεινη με καλυτερο λευκο (βεβαια αν αφαιρεσουμε τα touch κουμπια αλλιως ειναι ιδιες παρα κατι χιλιοστα)

+ ois τραβαει φωτογραφιες πιο ευκολα με λιγοτερο κουνημα και βιντεο

+ δυνατοτερος επεξεργαστης snapdragon 800 vs 600 (κυριως στα παιχνιδια και στα benchmark αλλου δεν καταλαβα κατι)

+ knock on (διπλο ταπ στην οθονη). Πολυ χρησιμο και το χρησιμοποιουσα συνεχεια.Εχουν αναφερθει περιστατικα οτι δεν δουλευει με την μια η καποιοι εχουν θεμα.

Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλησε ποτε στις 10 φορες επιανε τις 8. Στο lumia 920 που ειχα επιανε παντα.

+ το power button με το led δειχνει ομορφο οταν μιλας στο κινητο. Με δυσκολεψε στην αρχη μετα το συνηθισα.

+ εχω την εντυπωση οτι εχει δυνατοτερο φλας-led

+ εμφανιση (δειχνει πιο ομορφο και πιο ακριβο-παλι πλαστικο αλλα δειχνει πιο ακριβο). Υποκειμενικο βεβαια γουστα ειναι αυτα. To καπακι του g2 εχει ενα look carbon το οποιο δειχνει πολυ ομορφο οταν πεφτει πανω φως. Αρνητικο ειναι οτι γλυστραει και μαζευει δαχτυλιες πολυ γρηγορα.

+ γρηγοροτερο ui χωρις lag (πολυ μικρα) εναντι των bloat της samsung

+ video recording 60fps (με μειωση ποιοτητας ομως στα 1080p)

+ πολυ καλες γωνιες θεασης (δεν ειναι amoled αλλα για tft ειναι αξιοπρεπεστατες)

+ αισθητα μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας (τετοια μπαταρια δεν εχω ξαναδει)

+ η θηκη quickview εχει περισσοτερες δυνατοτητες απο αυτη του s4 και ειναι πιο ποιοτικη

+ πιο ευχρηστο προγραμμα τηλεκοντρολ (ομως η επιλογη εκμαθηση για να μαθει νεο κοντρολ δεν μου δουλεψε ποτε σωστα). Το καινουργιο της samsung βεβαια δειχνει και τα καναλια τι παιζουν εκεινη την στιγμη οποτε ειναι + -.

+ το πολυ μικρο bezel αριστερα δεξια δειχνει πολυ ομορφο λες και ξεχειλιζει η οθονη με αποτελεσμα ενα κινητο ιδιων περιπου διαστασεων με το s4 αλλα με μεγαλυτερη οθονη.

+ τα χρωματα της οθονης και των φωτο ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα (αυτο ειναι θεμα προτιμισης.Αλλοι προτιμουν το απολυτο μαυρο και τα εντονα χρωματα της amoled, αλλοι την φυσικοτητα και το μαυρο της tft. Ομολογω οτι ειναι η πρωτη tft οθονη που εχει τοσο καλο μαυρο αρκει να την κοιτας απο μπροστα.)

+ εχει ραδιο fm ενω το s4 οχι.

 

Παμε τωρα στα αρνητικα.

- η καμερα out of the box τραβαει αξιοπρεπεστατες φωτογραφιες σε δυνατο και χαμηλο φωτισμο,χρησιμοποιει ομως διαφορετικο αλγοριθμο απο αυτον της samsung. Οι εικονες σε μακρινες ληψεις δειχνουν να εχουν λιγοτερη λεπτομερεια απο αυτες της samsung. Η samsung χρησιμοποιει περισσοτερο sharpness. Επισης το night mode του lg ειναι αρκετα υποδιεστερο απο αυτο της samsung. Εξαλειφει τοσο επιθετικα τον θορυβο που η ευκρινεια μειωνεται αρκετα και ολα εχουν ενα look pastel.

Εχει διαπιστωθει απο μενα και αρκετα μελη του φορουμ οτι το lg τραβαει καλυτερες φωτο με το mx camera αν σεταρεις την ποιοτητα στο 100%. Παλι ομως του s4 εχουν περισσοτερη ευκρινεια λογω του οτι η επεξεργασια γινεται αφου τραβηχτει η φωτο απο το ιδιο το κινητο.

Για αυτα που λεω εχω δειγματα δεν μιλαω στον αερα. Ακομα δεν ειναι 100% σιγουρο αλλα μεχρι στιγμης οι φωτο μου αυτο δειχνουν.

Απο την αλλη στο s4 σε χαμηλο φωτισμο για να πιασεις μια καλη φωτο θες 3 ενω στο g2 με την μια αντε 2 το πολυ αρκουν λογω ois.

Το αποτελεσμα ομως στην μια του s4 δειχνει καλυτερο γιατι δεν ειναι τοσο επιθετικο στο noise reduction.

 

- η φωτογραφικη αλλα κυριως η βιντεοκαμερα ειναι απαραδεκτες στις εναλλαγες του υψηλου-χαμηλου φωτισμου. Ενα βιντεο 1080p se φωτισμο σπιτιου η συννεφια η απογευματινες ωρες τραβιεται μεσο ορο απο 11-30 fps. Αυτο δινει ενα αποτελεσμα slowmotion και καθιστα το video για μενα αχρηστο. Εχει κυκλοφορησει ενα mod το οποιο δουλευει μια χαρα αν και δεν το δοκιμασα ποτε μου γιατι ειμαι αρνητικος να ρουταρω και να φλασαρω κατι που εχει τοσα χρηματα και επρεπε να δουλευει out of the box οπως πρεπει. Για καποιον ομως που θελει να το κανει γιατι οχι.?

To προβλημα εχει εντοπιστει στο exposure γιαυτο και δεν μπορει να κρατησει σταθερο frame rate.

Η ηχος της καμερας στο βιντεο αλλες φορες ειναι καλος αλλες ειναι λες και εισαι μεσα σε νερο.

Eπισης αν θες να συγκρινεις τις φωτο σου στα διαφορα mode που εχει το g2, τα αρχεια ολα εχουν την ιδια ονομασια. Ενω στο s4 γραφει π.χ. lls η hdr κ.ο.κ. Μικρη λεπτομερεια αλλα αν θες να δεις ποιο mode τραβαει καλυτερα, δεν βγαζεις ακρη ευκολα.

Eπισης το panorama mode για κινητο ναυαρχιδα δυστυχως ειναι πολυ λιγο. Η αναλυση ειναι χαμηλη και αν υπαρχει μετριος φωτισμος (οχι χαμηλος) το "ραψιμο" των φωτο γινεται πολυ μετρια με αποτελεσμα μια εικονα αχρηστη.

Το panorama του s4 ειναι μακραν οτι καλυτερο εχω δει σε κινητο, εχει αψογο ραψιμο και αναλυση 60mp.

Τα mode του g2 ειναι λιγο δυστροπα και δεν ανταπεξερχονται στις συνθηκες. Πρεπει να πειραματιστεις πολυ για να πετυχεις αυτο που θες σε αντιθεση με το s4 που αποδιδει καλυτερα και πιο ευκολα. (φυσικα το πιο ευκολο ειναι to iphone 5).

Καλος φακος του g2, μετριο-κακο software δυστυχως.

 

- στα 60fps video παρατηρησα αρκετες φορες "stuttering" και δεν μπορεις με τιποτα να νεταρεις εκει που θες. (touch and focus). Μονο στα 30 fps συμβαινει αυτο. Αυτο παει να πει οτι αν το κινητο κλειδωσει σε ενα σημειο και ειναι θολο, μεχρι να ξεκλειδωσει το focus θα παραμεινει θολο αφου δεν μπορει ο χρηστης να παρεμβει στο focus.

 

- Gps. Πονεμενη ιστορια για σχεδον ολα τα παιδια στο φορουμ. Το gps παρουσιαζει αποσυνδεσεις (χανει το σημα εν ωρα πλοηγησης οποτε θελει αλλα επανερχεται σχετικα γρηγορα σε μερικα δευτερα). Aκομα και στο κορεατικο ενος φιλου απο το φορουμ παρουσιαζει το ιδιο.Fix δεν υπαρχει και ουτε εχει γινει καμια ανακοινωση απο μεριας lg.

Επικοινωνησα μεσω email και με lg αλλα και τηλεφωνικα με procordia αλλα η απαντηση ηταν οτι δεν γνωριζουν κατι.

Τουλαχιστον επρεπε αφου κυκλοφορησαν ενα κινητο με θεμα στο video + gps, να βγαλουν ενα fix. Το λιγοτερο που θα μπορουσαν να κανουν.

Ευχομαι απο καρδιας σε ολα τα παιδια του νηματος του g2 με την κιτκατ να φτιαξουν τα θεματα αυτα.

 

- Η οθονη για καποιο λογο, ειναι λιγοτερο φωτεινη σε μια ηλιολουστη μερα. Περιεργο ε? κι ομως ισχυει. Τα εβαλα διπλα διπλα και το παρατηρησα αρκετες φορες. Αυτο συμβαινει γιατι η οθονη του lg δεν ειναι τοσο antiglare οσο του S4.

Επισης κατι το οποιο ισως το ξερουν αρκετοι ισως οχι ολοι. Η οθονη του s4 σαφως εχει χαμηλοτερα nits φωτεινοτητας απο αυτη μιας lcd και συγκεκριμενα του lg. Ομως αν το s4 το βαλεις στο auto και βγεις εξω, ο αισθητηρας καταλαβαινει οτι εχεις αρκετο φως και σπρωχνει την φωτεινοτητα στα 400+ nits πλησιαζοντας τις tft.

Κρατωντας στο χερι το g2 εξω με ηλιο με το s4 βλεπω καλυτερα.

Γωνιες θεασης και μαυρο λογικο, ειναι χειροτερες απο αυτα του s4 αλλα τις θεωρω παρα πολυ καλες για ips tft.

 

- κατασκευη. Το s4 δεν φημιζεται για την κατασκευη του με το αυτοκολλητο πλαισιο τυπου νικελ γυρω γυρω, ουτε για το πλαστικο καπακι που ειναι λες και βγηκε απο τα jumbo. Αλλα τουλαχιστον δεν τριζει οπως αυτο του lg. 7 στα 10 lg τριζει το καπακι πισω κατω απο το volume down.

Κακο μεν, υπαρχει η αντιπροσωπεια δε, να το αλλαξει οποτε δεν βαριεσαι. Αλλα δεν παυει να υπαρχει απο καινουργιο.

 

- Ηχειο. Το ηχειο του S4 τοσο σε μουσικη-ringtones οσο και σε κλησεις (ανοιχτη συνομιλια) ειναι αρκετα πιο δυνατο ποιοτικο και ευκρινες.

Το ιδιο ισχυει και για το ακουστικο στις συνομιλιες. Υπαρχει βεβαια με root σχετικο fix για το lg που δυναμωνει το ηχειο περισσοτερο.

Το κατα ποσο θα τριζει ομως και αν θα ειναι καλο να ξεπερναμε το οριο του κατασκευαστη...αυτο ειναι αγνωστο.

 

- Σημα κινητης. καποιες φορες με το lg, ειχα θεμα με το 4g. Εχανα κλησεις και μου ερχοντουσαν μετα με μυνημα.

Συνεβη 2-3 φορες πολυ σπανια Δεν το θεωρω αρνητικο μπορει να ετυχε.

 

- To touchscreen του s4 εχει μεγαλυτερη ευαισθησια και ακριβεια. Το καταλαβα σχεδιαζοντας ενα pattern η ακομα και σε μυνημα με το ιδιο πληκτρολογιο. Χωρις να σημαινει οτι ειναι καλυτερο το ενα απο το αλλο, απλα στο s4 ειναι πιο ευαισθητο (εξου και το airhover).

Παρατηρησα τον εαυτο μου να κανει 40% λιγοτερα τυπογραφικα λαθη με το s4.

 

- To s4 εχει gorilla glass 3 ενω το lg gorilla glass 2. Θεωρητικα το 3 ειναι καλυτερο απο το 2. Δεν το εχω δοκιμασει scratch test και ουτε προκειται. Εχουμε αλλους καμμενους να τα κανουν αυτα για εμας :lol:

Το μονο που εχω παρατηρησει οντως ειναι οτι το γυαλι του s4 εχει λιγο πιο ωραια αισθηση, ειναι πιο λεπτο απο αυτο του g2 με αποτελεσμα η οθονη να ειναι πιο κοντα στο γυαλι. Επισης το oleo-phobic coating στο s4 δουλευει μια χαρα (το ποσο ευκολα αντιμετωπιζει της δαχτυλιες και ποσο ευκολα καθαριζει η οθονη απο αυτες.)

 

- Xωρος αποθηκευσης...ΒΑΣΙΚΟ δωστε προσοχη οι υποψηφιοι αγοραστες.!

Αν θελετε καλυψη-εγγυηση Ελλαδας το 16gb ειναι μονοδρομος για το lg. Το 32αρι δεν καλυπτεται δυστυχως.

Αυτο σημαινει 10-11 gb free. Micro sd δεν υπαρχει ουτε μπαταρια μπορεις να αλλαξεις μιας και ειναι fix.

Τα video του ειναι μεγαλα σε μεγεθος (20mbps - 30fps και 30mbps-60fps) χωρις να εχουν καποια καλυτερη ποιοτητα εικονας.

Αυτο σημαινει μεγαλα video σε μεγεθος. Με 2-3 παιχνιδακια του τυπου real racing 3 κτλ. ο χωρος μειωνεται για πλακα.

Yπαρχουν λυσεις βεβαια (microsd adapter-otg Στικακια-dropbox) αλλα δεν παυει το κινητο να εχει θεμα με τον χωρο σαν 16αρι.

Το s4 εχει microsd slot οποτε πετας μια καρτα και εισαι οκ (με το αναλογο κοστος βεβαια) και αφαιρουμενη μπαταρια. (για την μπαταρια δεν σκαω μιας και μεχρι να χαλασει θα εχω αλλαξει κινητο :p)

 

Τελειωνοντας θελω να πω οτι ειχα την τυχη να δουλεψω αρκετα και με τα 2 τηλεφωνα και πραγματικα μου αφησαν τις καλυτερες εντυπωσεις.

Τα θεωρω σε πολλα σημεια οτι ειναι πολυ κοντα και αν και πιο καινουργιο το lg και με περισσοτερα χαρακτηριστικα δεν θα ξαναγυρναγα πισω.(εκτος αν...βγουν τα αναλογα fix και δουλεψουν ολα οπως πρεπει και οπως πληρωνεις για αυτο.)

Το s4 θεωρω οτι δουλευει συνολικα καλυτερα out of the box και το θεωρω και ελαφρως καλυτερη κατασκευη (εν μερει).

Δεν λαβαινω υποψιν μου αηδιες περι samsung και lg (αααα sammy την ξερω καλα ειναι τουμπανο) ενω η lg ειναι μαπα. Καμια σχεση με προκαταληψεις. Απλα η lg εχει δειξει στο παρελθον κακο support στο software updates (οχι στο service ειναι αψογοι). Ελπιζω με το G2 να μην επαναληφθουν τα λαθη του παρελθοντος.

Κρινω οσο μπορω αντικειμενικα 2 συσκευες που τις ειχα και τις εψαξα οσο ειναι δυνατον. Κατι θα μου εχει διαφυγει σιγουρα απο αυτα που θυμαμαι. Θα μου επιτρεψετε αν θυμηθω κατι να το προσθεσω.

Να τονισω για αποφυγη παρεξηγησεων οτι το Lg g2 μου ηταν αγορασμενο απο Καταστημα Γερμανος ελληνικοτατο αγορασμενο 599 euro και οχι παραεισαγωγης.

Σας ευχαριστω ολους για την υπομονη σας να διαβασετε το μακροσκελες αυτο κειμενο και αν θεωρειται απο τους mod οτι μπορει να βοηθησει καπου και κρινουν οτι μπορει να γινει Sticky καλως, αν παλι διαγραφει εννοειται οτι δεν θα ενοχληθω καπου.

Καλη σας μερα και ευχομαι οποια και να εχετε να την χαρειτε!

Μετα απο 4 αλλαγες κινητων μεσα σε 1μιση μηνα καταλαβα καλα οτι To τελειο κινητο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Απλα επιλεξτε αυτο που ειναι πιο κοντα στις απαιτησεις σας.

Οτι χρειαστειτε στην διαθεση σας.

Φιλικα

Γιωργος

 

υ.γ. ευχαριστω προσωπικα τα μελη gsir, arfi gorgona, mixostsi και keras για την πολυτιμη βοηθεια τους στο προσωπο μου.

Edited by demon2411
προσθηκη στο σχολιο καμερα
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 117
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ωραιο το vs και ο Γιώργος αντικειμενικος..κρίνει με βάση πραγματικά τι ικανοποιεί τις ανάγκες του και όχι με γυαλιά Samsung, LG κλπ

 

edit: ας μετακινηθει στους διαξιφισμους αν ειναι δυνατον..

Edited by gsir

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για το αναλυτικό και διακριτικό Vs. Και το είχα/έχω στο μυαλό μου το G2 οπότε με βοήθησες αρκετά :-)
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σας. Ειχα την τυχη να εχω στην κατοχη μου 2 απο τα καλυτερα κινητα στην κατηγορια τους τα οποια κρατησα και τον περισσοτερο καιρο ψαχνοντας τα και αποφασισα μοιραστω μαζι σας αυτα που ειδα για καποιους που δεν ξερουν ποιο να παρουν η σκεφτονται απο το ενα να κανουν μεταβαση στο αλλο.

Σκοπος αυτου του νηματος ειναι να βοηθησω ΚΑΙ ΟΧΙ να ξεκινησει πολεμος ποιο ειναι καλυτερο.

Θερμη παρακληση τα σχολια σας καλοδεχουμενα αρκει να μην βγαζουν τον fanboy που κρυβουμε ολοι μεσα μας...:lol:

Παμε λοιπον.

 

LG G2

+ μεγαλυτερη οθονη και πιο φωτεινη με καλυτερο λευκο (βεβαια αν αφαιρεσουμε τα touch κουμπια αλλιως ειναι ιδιες παρα κατι χιλιοστα)

+ ois τραβαει φωτογραφιες πιο ευκολα με λιγοτερο κουνημα και βιντεο

+ δυνατοτερος επεξεργαστης snapdragon 800 vs 600 (κυριως στα παιχνιδια και στα benchmark αλλου δεν καταλαβα κατι)

+ knock on (διπλο ταπ στην οθονη). Πολυ χρησιμο και το χρησιμοποιουσα συνεχεια.Εχουν αναφερθει περιστατικα οτι δεν δουλευει με την μια η καποιοι εχουν θεμα.

Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλησε ποτε στις 10 φορες επιανε τις 8. Στο lumia 920 που ειχα επιανε παντα.

+ το power button με το led δειχνει ομορφο οταν μιλας στο κινητο. Με δυσκολεψε στην αρχη μετα το συνηθισα.

+ εχω την εντυπωση οτι εχει δυνατοτερο φλας-led

+ εμφανιση (δειχνει πιο ομορφο και πιο ακριβο-παλι πλαστικο αλλα δειχνει πιο ακριβο). Υποκειμενικο βεβαια γουστα ειναι αυτα.

+ γρηγοροτερο ui χωρις lag (πολυ μικρα) εναντι των bloat της samsung

+ video recording 60fps (με μειωση ποιοτητας ομως στα 1080p)

+ πολυ καλες γωνιες θεασης (δεν ειναι amoled αλλα για tft ειναι αξιοπρεπεστατες)

+ αισθητα μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας (τετοια μπαταρια δεν εχω ξαναδει)

+ η θηκη quickview εχει περισσοτερες δυνατοτητες απο αυτη του s4 και ειναι πιο ποιοτικη

+ πιο ευχρηστο προγραμμα τηλεκοντρολ (ομως η επιλογη εκμαθηση για να μαθει νεο κοντρολ δεν μου δουλεψε ποτε σωστα). Το καινουργιο της samsung βεβαια δειχνει και τα καναλια τι παιζουν εκεινη την στιγμη οποτε ειναι + -.

+ το πολυ μικρο bezel αριστερα δεξια δειχνει πολυ ομορφο λες και ξεχειλιζει η οθονη με αποτελεσμα ενα κινητο ιδιων περιπου διαστασεων με το s4 αλλα με μεγαλυτερη οθονη.

+ τα χρωματα της οθονης και των φωτο ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα (αυτο ειναι θεμα προτιμισης.Αλλοι προτιμουν το απολυτο μαυρο και τα εντονα χρωματα της amoled, αλλοι την φυσικοτητα και το μαυρο της tft. Ομολογω οτι ειναι η πρωτη tft οθονη που εχει τοσο καλο μαυρο αρκει να την κοιτας απο μπροστα.)

 

Παμε τωρα στα αρνητικα.

- η καμερα out of the box τραβαει αξιοπρεπεστατες φωτογραφιες σε δυνατο και χαμηλο φωτισμο,χρησιμοποιει ομως διαφορετικο αλγοριθμο απο αυτον της samsung. Οι εικονες σε μακρινες ληψεις δειχνουν να εχουν λιγοτερη λεπτομερεια απο αυτες της samsung. Η samsung χρησιμοποιει περισσοτερο sharpness. Επισης το night mode του lg ειναι αρκετα υποδιεστερο απο αυτο της samsung. Εξαλειφει τοσο επιθετικα τον θορυβο που η ευκρινεια μειωνεται αρκετα και ολα εχουν ενα look pastel.

Εχει διαπιστωθει απο μενα και αρκετα μελη του φορουμ οτι το lg τραβαει καλυτερες φωτο με το mx camera αν σεταρεις την ποιοτητα στο 100%. Παλι ομως του s4 εχουν περισσοτερη ευκρινεια λογω του οτι η επεξεργασια γινεται αφου τραβηχτει η φωτο απο το ιδιο το κινητο.

Για αυτα που λεω εχω δειγματα δεν μιλαω στον αερα. Ακομα δεν ειναι 100% σιγουρο αλλα μεχρι στιγμης οι φωτο μου αυτο δειχνουν.

Απο την αλλη στο s4 σε χαμηλο φωτισμο για να πιασεις μια καλη φωτο θες 3 ενω στο g2 με την μια αντε 2 το πολυ αρκουν λογω ois.

Το αποτελεσμα ομως στην μια του s4 δειχνει καλυτερο γιατι δεν ειναι τοσο επιθετικο στο noise reduction.

 

- η φωτογραφικη αλλα κυριως η βιντεοκαμερα ειναι απαραδεκτες στις εναλλαγες του υψηλου-χαμηλου φωτισμου. Ενα βιντεο 1080p se φωτισμο σπιτιου η συννεφια η απογευματινες ωρες τραβιεται μεσο ορο απο 11-30 fps. Αυτο δινει ενα αποτελεσμα slowmotion και καθιστα το video για μενα αχρηστο. Εχει κυκλοφορησει ενα mod το οποιο δουλευει μια χαρα αν και δεν το δοκιμασα ποτε μου γιατι ειμαι αρνητικος να ρουταρω και να φλασαρω κατι που εχει τοσα χρηματα και επρεπε να δουλευει out of the box οπως πρεπει. Για καποιον ομως που θελει να το κανει γιατι οχι.?

To προβλημα εχει εντοπιστει στο exposure γιαυτο και δεν μπορει να κρατησει σταθερο frame rate.

Η ηχος της καμερας στο βιντεο αλλες φορες ειναι καλος αλλες ειναι λες και εισαι μεσα σε νερο.

 

- στα 60fps video παρατηρησα αρκετες φορες "stuttering" και δεν μπορεις με τιποτα να νεταρεις εκει που θες. (touch and focus). Μονο στα 30 fps συμβαινει αυτο. Αυτο παει να πει οτι αν το κινητο κλειδωσει σε ενα σημειο και ειναι θολο, μεχρι να ξεκλειδωσει το focus θα παραμεινει θολο αφου δεν μπορει ο χρηστης να παρεμβει στο focus.

 

- Gps. Πονεμενη ιστορια για σχεδον ολα τα παιδια στο φορουμ. Το gps παρουσιαζει αποσυνδεσεις (χανει το σημα εν ωρα πλοηγησης οποτε θελει αλλα επανερχεται σχετικα γρηγορα σε μερικα δευτερα). Aκομα και στο κορεατικο ενος φιλου απο το φορουμ παρουσιαζει το ιδιο.Fix δεν υπαρχει και ουτε εχει γινει καμια ανακοινωση απο μεριας lg.

Επικοινωνησα μεσω email και με lg αλλα και τηλεφωνικα με procordia αλλα η απαντηση ηταν οτι δεν γνωριζουν κατι.

Τουλαχιστον επρεπε αφου κυκλοφορησαν ενα κινητο με θεμα στο video + gps, να βγαλουν ενα fix. Το λιγοτερο που θα μπορουσαν να κανουν.

Ευχομαι απο καρδιας σε ολα τα παιδια του νηματος του g2 με την κιτκατ να φτιαξουν τα θεματα αυτα.

 

- Η οθονη για καποιο λογο, ειναι λιγοτερο φωτεινη σε μια ηλιολουστη μερα. Περιεργο ε? κι ομως ισχυει. Τα εβαλα διπλα διπλα και το παρατηρησα αρκετες φορες. Αυτο συμβαινει γιατι η οθονη του lg δεν ειναι τοσο antiglare οσο του S4.

Επισης κατι το οποιο ισως το ξερουν αρκετοι ισως οχι ολοι. Η οθονη του s4 σαφως εχει χαμηλοτερα nits φωτεινοτητας απο αυτη μιας lcd και συγκεκριμενα του lg. Ομως αν το s4 το βαλεις στο auto και βγεις εξω, ο αισθητηρας καταλαβαινει οτι εχεις αρκετο φως και σπρωχνει την φωτεινοτητα στα 400+ nits πλησιαζοντας τις tft.

Κρατωντας στο χερι το g2 εξω με ηλιο με το s4 βλεπω καλυτερα.

Γωνιες θεασης και μαυρο λογικο, ειναι χειροτερες απο αυτα του s4 αλλα τις θεωρω παρα πολυ καλες για ips tft.

 

- κατασκευη. Το s4 δεν φημιζεται για την κατασκευη του με το αυτοκολλητο πλαισιο τυπου νικελ γυρω γυρω, ουτε για το πλαστικο καπακι που ειναι λες και βγηκε απο τα jumbo. Αλλα τουλαχιστον δεν τριζει οπως αυτο του lg. 7 στα 10 lg τριζει το καπακι πισω κατω απο το volume down.

Κακο μεν, υπαρχει η αντιπροσωπεια δε, να το αλλαξει οποτε δεν βαριεσαι. Αλλα δεν παυει να υπαρχει απο καινουργιο.

 

- Ηχειο. Το ηχειο του S4 τοσο σε μουσικη-ringtones οσο και σε κλησεις (ανοιχτη συνομιλια) ειναι αρκετα πιο δυνατο και ευκρινες.

Το ιδιο ισχυει και για το ακουστικο στις συνομιλιες. Υπαρχει βεβαια με root σχετικο fix για το lg που δυναμωνει το ηχειο περισσοτερο.

Το κατα ποσο θα τριζει ομως και αν θα ειναι καλο να ξεπερναμε το οριο του κατασκευαστη...αυτο ειναι αγνωστο.

 

- Σημα κινητης. καποιες φορες με το lg, ειχα θεμα με το 4g. Εχανα κλησεις και μου ερχοντουσαν μετα με μυνημα.

Συνεβη 2-3 φορες πολυ σπανια Δεν το θεωρω αρνητικο μπορει να ετυχε.

 

- To touchscreen του s4 εχει μεγαλυτερη ευαισθησια και ακριβεια. Το καταλαβα σχεδιαζοντας ενα pattern η ακομα και σε μυνημα με το ιδιο πληκτρολογιο. Χωρις να σημαινει οτι ειναι καλυτερο το ενα απο το αλλο, απλα στο s4 ειναι πιο ευαισθητο (εξου και το airhover)

 

- To s4 εχει gorilla glass 3 ενω το lg gorilla glass 2. Θεωρητικα το 3 ειναι καλυτερο απο το 2. Δεν το εχω δοκιμασει scratch test και ουτε προκειται. Εχουμε αλλους καμμενους να τα κανουν αυτα για εμας :lol:

Το μονο που εχω παρατηρησει οντως ειναι οτι το γυαλι του s4 εχει λιγο πιο ωραια αισθηση, ειναι πιο λεπτο απο αυτο του g2 με αποτελεσμα η οθονη να ειναι πιο κοντα στο γυαλι. Επισης το oleo-phobic coating στο s4 δουλευει μια χαρα (το ποσο ευκολα αντιμετωπιζει της δαχτυλιες και ποσο ευκολα καθαριζει η οθονη απο αυτες.)

 

- Xωρος αποθηκευσης...Αν θελετε καλυψη-εγγυηση Ελλαδας το 16gb ειναι μονοδρομος για το lg. Το 32αρι δεν καλυπτεται δυστυχως.

Αυτο σημαινει 10-11 gb free. Micro sd δεν υπαρχει ουτε μπαταρια μπορεις να αλλαξεις μιας και ειναι fix.

Yπαρχουν λυσεις βεβαια (microsd adapter-otg Στικακια-dropbox) αλλα δεν παυει το κινητο να εχει θεμα με τον χωρο σαν 16αρι.

Το s4 εχει microsd slot οποτε πετας μια καρτα και εισαι οκ (με το αναλογο κοστος βεβαια) και αφαιρουμενη μπαταρια. (για την μπαταρια δεν σκαω μιας και μεχρι να χαλασει θα εχω αλλαξει κινητο :p)

 

Τελειωνοντας θελω να πω οτι ειχα την τυχη να δουλεψω αρκετα και με τα 2 τηλεφωνα και πραγματικα μου αφησαν τις καλυτερες εντυπωσεις.

Τα θεωρω σε πολλα σημεια οτι ειναι πολυ κοντα και αν και πιο καινουργιο το lg και με περισσοτερα χαρακτηριστικα δεν θα ξαναγυρναγα πισω.(εκτος αν...βγουν τα αναλογα fix και δουλεψουν ολα οπως πρεπει και οπως πληρωνεις για αυτο.)

Το s4 θεωρω οτι δουλευει συνολικα καλυτερα out of the box και το θεωρω και ελαφρως καλυτερη κατασκευη (εν μερει).

Δεν λαβαινω υποψιν μου αηδιες περι samsung και lg (αααα sammy την ξερω καλα ειναι τουμπανο) ενω η lg ειναι μαπα. Καμια σχεση με προκαταληψεις. Απλα η lg εχει δειξει στο παρελθον κακο support στο software updates (οχι στο service ειναι αψογοι). Ελπιζω με το G2 να μην επαναληφθουν τα λαθη του παρελθοντος.

Κρινω οσο μπορω αντικειμενικα 2 συσκευες που τις ειχα και τις εψαξα οσο ειναι δυνατον. Κατι θα μου εχει διαφυγει σιγουρα απο αυτα που θυμαμαι. Θα μου επιτρεψετε αν θυμηθω κατι να το προσθεσω.

Να τονισω για αποφυγη παρεξηγησεων οτι το Lg g2 μου ηταν αγορασμενο απο Καταστημα Γερμανος ελληνικοτατο και οχι παραεισαγωγης 599 euro.

Σας ευχαριστω ολους για την υπομονη σας να διαβασετε το μακροσκελες αυτο κειμενο και αν θεωρειται απο τους mod οτι μπορει να βοηθησει καπου και κρινουν οτι μπορει να γινει Sticky καλως, αν παλι διαγραφει εννοειται οτι δεν θα ενοχληθω καπου.

Καλη σας μερα και ευχομαι οποια και να εχετε να την χαρειτε!

Οτι χρειαστειτε στην διαθεση σας.

Φιλικα

Γιωργος

 

υ.γ. ευχαριστω προσωπικα τα μελη gsir, arfi gorgona, mixostsi και keras για την πολυτιμη βοηθεια τους στο προσωπο μου.

 

(+1)

Μπραβο Γιωργο ανελυσες ΑΚΡΙΒΩΣ οτι συμβαινει.

Ησουν περιεκτηκοτατος σε ολη σου την περιγραφη.

Αποτυπωσες τα περισσοτερα λεπτομερεστατα...καποια στιγμη να σου πω αναρωτηθηκα..λεω μα καλα μονο εγω τα βλεπω ετσι τα πραγματα;

Προερχομενος απο το LG G2 και αφου το εδωσα αποκτοντας για πρωτη φορα στο S4 θα συμφωνισω απολυτα μαζι σου.

Link to comment
Share on other sites

Να εισαι καλα φιλε ΓΙΩΡΓΟ και σε ευχαριστουμε για αυτο το αναλυτικο ποστ με εβαλες σε σκεψεις....ηθελα ,θελω ?να παρω το g2 αξιζει τελικα?
Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατέληξα στο G2 τελικά γιατί φαίνεται πολύ αξιοπρεπή συσκευή.

Στο μέλλον θα φανεί αν έπραξα σωστά:cool:.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω σε οσα εγραψε ο φιλος(εκτος απο το κομματι με το 4G που εχασε κλησεις καθως ειναι θεμα παροχου κι οχι συσκευης.Πρωην κατοχος S4 και νυν G2.Και με τα 2 εχανα κλησεις αν το 4G το ειχα ενεργοποιημενο και δεν ειχε καλο σημα)

 

Εγω παλι ειμαι περισσοτερο ικανοποιημενος απο το g2 παρα απο το λιγο για μενα S4.

To lag του Samsung για μενα ηταν ανυποφορο κι η μπαταρια για να "κραταει" ηθελε lite custom rom κατι που μου χαλαγε την εμπειρια χρησης γι'αυτο και το κρατησα πολυ λιγο.Βεβαια 4.3 δεν προλαβα να δω στο S4 για να ξερω πως ειναι τωρα.Μολις εβαλε η Samsung το knox το πουλησα.Δεν μπορω με τιποτα να εχω συσκευη που ετσι και την ρουταρω χανω την εγγυηση.

Κατα τα αλλα ειναι 2 πολυ καλα τηλεφωνα που μονο κατι περιεργοι σαν κι εμας θα τους βρουν προβληματα :lol:

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S9+

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω σε οσα εγραψε ο φιλος(εκτος απο το κομματι με το 4G που εχασε κλησεις καθως ειναι θεμα παροχου κι οχι συσκευης.Πρωην κατοχος S4 και νυν G2.Και με τα 2 εχανα κλησεις αν το 4G το ειχα ενεργοποιημενο και δεν ειχε καλο σημα)

 

Εγω παλι ειμαι περισσοτερο ικανοποιημενος απο το g2 παρα απο το λιγο για μενα S4.

To lag του Samsung για μενα ηταν ανυποφορο κι η μπαταρια για να "κραταει" ηθελε lite custom rom κατι που μου χαλαγε την εμπειρια χρησης γι'αυτο και το κρατησα πολυ λιγο.Βεβαια 4.3 δεν προλαβα να δω στο S4 για να ξερω πως ειναι τωρα.Μολις εβαλε η Samsung το knox το πουλησα.Δεν μπορω με τιποτα να εχω συσκευη που ετσι και την ρουταρω χανω την εγγυηση.

Κατα τα αλλα ειναι 2 πολυ καλα τηλεφωνα που μονο κατι περιεργοι σαν κι εμας θα τους βρουν προβληματα :lol:

Θα διαφωνησω και γω με τη σειρα μου στο θεμα 4G και οτι ειναι θεμα παροχου.

Ειναι καθαρα ιδιομορφια της LG και γι αυτο ειμαι πλεον βεβαιος.

Στην εναλλαγη σηματος απο 4G σε 3G και ουτο καθεξης παρατηρειται παντα το φαινομενο διακοπης σηματος(ειτε με το κοκκινο σηματακι Χ ειτε με το μπλε κυκλακι ανεβρεσης πανω απο τκν δεικτη σηματος και περισσοτερο στο ανεβασμα δηλαδη απο 3G σε 4G ενω οχι τοσο στο κατεβασμα).

Αυτο μαλιστα γινετε πιο ευδιακρητο σε περιοχες με δυσκολο σημα ενω ειναι σχεδον αμελειταιο σε περιοχες με πολυ καλο σημα.

Επισης στο σπιτι μου που θεωρειται οριακα δυσκολη περιοχη με το LG ειχα 10% 4G σημα 80% E πραγμα που δεν το εχω σε κανενα αλλο τηλεφωνο μου και το H το εχω δει με εκπληξη μου στο 9%.

Θα μου πειτε που πηγε το 1% ;;;;;

Μα φυσικα στο 3G που μου εμφανιστηκε μο ο εαν θυμαμαι καλα ε φοδες των 5 δευτερολεπτων στον 1 μηνα που το ειχα.

Αντιστοιχα στο S4 εχω κατα κορο 4G με μξκρες εναλλαγες σε Η+ και Η και πολυ μα πολυ σπανια το εχω δει σε 3G ποσο μαλιστα σε G ή Ε

Το ιδιο ακριβως συμβαινει και στο note 8(εκει φυσικα δεν εχω 4G αλλα κατα βαση παιζει σε Η+ και Η

Edited by makouin
Link to comment
Share on other sites

Στις δικες μου τις συσκευες δεν παρατηρησα κατι διαφορετικο στο θεμα σημα.

Να βοηθησω αν παιζει ρολο και τα 2 ειχαν vodafone.

Οταν ειχα χαμηλο σημα στο 4G και στις 2 συσκευες εχανα κλησεις.Αυτος ειναι κι ο λογος που το 4G δεν το χρησιμοποιω σχεδον καθολου.

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S9+

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω σε οσα εγραψε ο φιλος(εκτος απο το κομματι με το 4G που εχασε κλησεις καθως ειναι θεμα παροχου κι οχι συσκευης.Πρωην κατοχος S4 και νυν G2.Και με τα 2 εχανα κλησεις αν το 4G το ειχα ενεργοποιημενο και δεν ειχε καλο σημα)

 

Εγω παλι ειμαι περισσοτερο ικανοποιημενος απο το g2 παρα απο το λιγο για μενα S4.

To lag του Samsung για μενα ηταν ανυποφορο κι η μπαταρια για να "κραταει" ηθελε lite custom rom κατι που μου χαλαγε την εμπειρια χρησης γι'αυτο και το κρατησα πολυ λιγο.Βεβαια 4.3 δεν προλαβα να δω στο S4 για να ξερω πως ειναι τωρα.Μολις εβαλε η Samsung το knox το πουλησα.Δεν μπορω με τιποτα να εχω συσκευη που ετσι και την ρουταρω χανω την εγγυηση.

Κατα τα αλλα ειναι 2 πολυ καλα τηλεφωνα που μονο κατι περιεργοι σαν κι εμας θα τους βρουν προβληματα :lol:

 

Δεν εχω παρα να συμφωνησω μαζι σου στο πρωτο σκελος. Το lag ηταν πραγματικα ανυποφορο. Κατι το οποιο δεν θυμαμαι αν το εγραψα ηταν οτι ειχα το s4, το εδωσα και το ξαναπηρα 3 φορες. Αυτη ειναι η τεταρτη. :blink:

Με την 4.3 δεν εχω καθολου lag η αν εχω ειναι τοσο μικρο που δεν ασχοληθηκα καν. Με την προηγουμενη 4.2 οντως δεν παλευοταν με τιποτα.

Οσο για το σημα ειμαι cosmote και πραγματικα με τα αλλα 3 s4 που ειχα δεν ειχα θεμα καθως και με το lumia 920.

Mε το g2 μου ειχε συμβει. Οπως και να χει το 4g ειναι κυριως για internet αλλα και λιγο καλυτερη ποιοτητα ηχου σε σχεση με το 2g. Κατα τα αλλα αν δεν χρησιμοποιεις ιντερνετ βαζεις 2g και εχεις και καλυτερη αυτονομια στην μπαταρια.

Link to comment
Share on other sites

Να εισαι καλα φιλε ΓΙΩΡΓΟ και σε ευχαριστουμε για αυτο το αναλυτικο ποστ με εβαλες σε σκεψεις....ηθελα ,θελω ?να παρω το g2 αξιζει τελικα?

Αυτο θα το κρινεις εσυ φιλε μου εγω οτι και να σου πω θα ειναι λιγο.

Θα πρεπει να τα βαλεις κατω και να κρινεις μονος σου τα + και τα - και αναλογα με τις αναγκες σου να τα ζυγισεις και να αποφασισεις. Απλα το νημα μου ισως σε βοηθησει λιγο περισσοτερο να αποφασισεις μιας και τα αναλυω ολα τα + και -.

Π.χ. για μενα παιζει σημαντικο ρολο η καμερα και το gps πραγμα στο οποιο το g2 δεν ειναι σωστο μεχρι να βγουν τα fix.

Μετα τα υπολοιπα. Αλλος το αναποδο.

Τα βαζεις κατω και βλεπεις, και φυσικα πας σε ενα καταστημα να τα δεις απο κοντα και να τα δουλεψεις και τα 2.

Οποιο και να επιλεξεις ειναι αρκετα καλο κινητο στην κατηγορια του και δεν θα σε δυσαρεστησει. ;)

 

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Δεν είμαι γνώστης της φωτογραφίας αλλά και με τα δύο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος,καθώς και από την απόδοση του βίντεο. Εκεί που θα διαφωνήσω κάθετα είναι στη φωτεινότητα και στη θέαση κάτω από τον ήλιο. Πραγματικά το s4 είναι αξιοπρεπέστατο κάτω από τον ήλιο και δεν έχει καμία σχέση με το τραγικό,σε αυτό, s3. Βλέπεις με πολύ λιγότερη προσπάθεια. Με το G2 όμως βλέπεις πολύ καλύτερα. Μάλλον βλέπεις ακριβώς ότι θέλεις να δεις χωρίς πρόβλημα. Ακόμα η μπλεδίζουσα οθόνη στο άσπρο του s4 δεν υπάρχει στο G2. Το άσπρο είναι άσπρο και σε καμιά περίπτωση...απόχρωση του άσπρου όπως με το s4. Τέλος η μπαταρία του δε σε αφήνει ποτέ ξεκρέμαστο και ίσως είναι το πιο σημαντικό.

 

Στο βιντεο εσενα το g2 δεν εχει προβλημα? Μηπως εχεις ρουταρει και περασει το fix? αν ειναι ετσι καλως αλλιως εργοστασιακα σε εναλλαγες φωτισμου το κινητο απο το εργοστασιο εχει χοντρο θεμα με το frame rate.

Στο θεμα του ηλιου αν βαλεις την φωτεινοτητα στο s4 στο auto και +5 θα δεις τι εννοω.

Δανειζομαι το αρθρο απο gsmarena:

 

However, the end result is strongly in favor of the Samsung Galaxy S4. It took a small step back compared to the Galaxy S III, but it still has one of the best screens to use in direct sunlight. The LG G2 has a fairly disappointing sunlight legibility score of just under what the Apple iPhone 4 managed. Apple has greatly improved its screens since, while the G2 is beaten by a midrange HTC Desire 600 dual sim (to be fair the higher end HTC One mini is actually worse).

To θεμα δεν ειναι η φωτεινοτητα (600+ nits το g2 εναντι 400+ του s4) σαφως ειναι πιο φωτεινο το g2.

Στον ηλιο ομως δεν ειναι πιο ευκρινες. Αυτο οφειλεται στο κακο contrast ratio που εχει το g2 1.976 εναντι του s4 που εχει 3.352. Στην αρχη δεν το πιστευα μεχρι που το ειδα με τα ιδια μου τα ματια.

Οσο για το μπλε που λες, σαφως και δεν ειναι ασπρο ετσι ειναι οι amoled. Βεβαια οφειλω να πω οτι και το g2 ειναι αρκετα πιο ψυχρο στο ασπρο του σε σχεση με αλλα κινητα.

Ειναι αυτο που ελεγα παραπανω. Βαζεις τα κινητα τερμα φωτεινοτητα, ιδια wallpaper και βλεπεις ποια σου αρεσει περισσοτερο.

Για το lag οπως ειπα παραπανω με την 4.3 ειμαι ευχαριστημενος. Οπως εχω γραψει ομως στην αρχη, το ui της lg ειναι πιο γρηγορο χωρις lag.

Edited by demon2411
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα δεν είμαι ειδικός στο βίντεο και στη φωτογραφία. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος όπως και ο φίλος pandrits ,Παναγιώτης, γνώστης της φωτογραφίας που,όπως λέει, είναι πολύ καλύτερες από τα s4 και note2 που έχει. Εγώ μιλάω από τη θέση του απλού χρήστη. Το gsmarena έχουμε πει πολλές φορές ποια κινητά προωθεί.....Κάτι πρέπει να γράψει για να μην κακολογήσει τη samsung. Το s4 ότι και να του κάνεις είναι πολύ λιγότερο ευκρινές από το G2 τις ηλιόλουστες μέρες. όπως και να έχει αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ακόμα με τις amoled της samsung. Πιστεύω ότι το λευκό σου γαίνεται ψυχρό γιατί ειναι ....πραγματικό όπως το λευκό χρώμα που πραγματικά είναι ψυχρό σε μεγάλες επιφάνειες,βλέπε άσπρους τοίχους σε σπίτια:) Οπότε η πραγματικότητα σου φαίνεται ψυχρή όπως και τα υπερτονισμένα χρώματα της amoled που προσωπικά δεν έχω πρόβλημα και μου αρέσουν.

 

Θα διαφωνησω γιατι ετυχε το S4 να το εχω καλοκαιρι και συγκεκριμενα το τεσταρα στις διακοπες μου στην παραλια και πραγματικα στην αυτοματη φωτεινοτητα εβλεπα μια χαρα και ηταν το μονο Samsung με Amoled(λογικα και το note 3 ετσι θα ειναι) που μπορουσα να δω στην παραλια.Tο χειροτερο ηταν το S3.

Το g2 δεν ετυχε να το τεσταρω ακομα.

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S9+

Link to comment
Share on other sites

Και δυστυχώς η υλοποίηση της samsung και στην 4.3 λαγκάρει!

 

Αυτο το φοβομουν....Παρομοια βηματα εχουμε κανει σε κινητα.Οποιο κινητο κι αν πηρα παντα ποσταρεις κι εσυ :lol:

Αρα εχουμε το ιδιο γουστο και παρομοια "ματια".Αφου λες οτι λαγκαρει αρα λαγκαρει και για μενα.Βεβαια και το G2 λαγκαρει για να τα λεμε ολα αλλα ειναι αρκετα υποφερτο.Βασικες λειτουργιες οπως dialer και μηνυματα ανοιγουν αμεσως.Αυτα βαρεθηκα στην Samsung...

Ουτε θεμα εχω με gps παρα μονο με την φωτογραφικη που οκ στο συνολο το S4 ηταν για μενα καλυτερο εκει.Ειδικα στο βιντεο που στον πολυ θορυβο μπουκωνει.

Αυτη τη στιγμη και να ηθελα να φυγω απο το G2 δεν βρισκω καποιο αλλο που να με καλυπτει οπως αυτο,και δεν με χαλαει κιολας.

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S9+

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον χαράς το κουράγιο σου Γιώργο που έκατσες και έγραψες τόσα πολλά! :)

Δεύτερον συμφωνώ σχεδόν σε όλα καθώς και εγώ είχα πάρει τα S4 k G2 από 2 φορές έκαστο(το G2 και σε 16 αλλά και 32giga) και τα είδα με τα μάτια μου.

Μεγάλο ατού του LG ή αυτονομία, επιπέδου νότε!

Επίσης το knock on μου άρεσε.

Μεγάλα μείον η χωρητικότητα καθώς με 10 giga free στο 16αρι που πωλείται επίσημα είναι απλά πολύ λίγα για multimedia Phone ενώ το 32άρι που και πάλι οριακό είναι μετά λίγο καιρό τραβάς τόσο ζόρι και άγχος απ το από που θα το πάρεις έως το αν θα έχεις εγγύηση.

Στη κάμερα είναι λίγο καλύτερη στο S4 και δυστυχώς όντως το βίντεο του LG έχει θέμα όταν πέφτει ο φωτισμός σε σημείο που ακόμα και το viewfinder μου θύμιζε περασμένα Χρόνια σε απόδοση (ειδικά αν πας να συγκρίνεις απόδοση βίντεο σε εσωτερικό χώρο με λίγο φωτισμό) με κάνα lumia 925 και πόσο μάλλον το 1020 της Nokia ενώ του S4 παρ ότι δε φτάνει τα παραπάνω(σε βίντεο)είναι σαφώς καλύτερο απ το G2.

Ακουστικό καλύτερο στο S4 ενώ στο G2 είχα Θέμα και πως άλλαζε η ποιότητα που σε ακούν όταν κρατάς το κινητό υπό γωνία.

Και με το GPS του είχα θέμα, γενικά το S4 αν εξαιρέσουμε τα μικρό lag είναι πιο δουλεμένο στη λεπτομέρεια και πιο ραφιναρισμένο.

Στο G2 μου αρέσουν πολύ τα σχεδόν ανύπαρκτα bezels και γενικά όποιο και να πάρει κάποιος θα μείνει ευχαριστημενος γενικά αλλά τώρα εμείς το ψειρίζουμε αλλά πιστεύω βοηθάμε αρκετούς!

Μεταξύ των 2 πάντως εγώ προτιμώ το. ... τρίτο που έχω τώρα, το note 3 που μου δίνει αυτά που δεν έχει το S4 όπως η αυτονομια συν όλα τα άλλα καλά του σε 1 με 2 κλικ ακόμα παραπάνω.

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον χαράς το κουράγιο σου Γιώργο που έκατσες και έγραψες τόσα πολλά! :)

Δεύτερον συμφωνώ σχεδόν σε όλα καθώς και εγώ είχα πάρει τα S4 k G2 από 2 φορές έκαστο(το G2 και σε 16 αλλά και 32giga) και τα είδα με τα μάτια μου.

Μεγάλο ατού του LG ή αυτονομία, επιπέδου νότε!

Επίσης το knock on μου άρεσε.

Μεγάλα μείον η χωρητικότητα καθώς με 10 giga free στο 16αρι που πωλείται επίσημα είναι απλά πολύ λίγα για multimedia Phone ενώ το 32άρι που και πάλι οριακό είναι μετά λίγο καιρό τραβάς τόσο ζόρι και άγχος απ το από που θα το πάρεις έως το αν θα έχεις εγγύηση.

Στη κάμερα είναι λίγο καλύτερη στο S4 και δυστυχώς όντως το βίντεο του LG έχει θέμα όταν πέφτει ο φωτισμός σε σημείο που ακόμα και το viewfinder μου θύμιζε περασμένα Χρόνια σε απόδοση (ειδικά αν πας να συγκρίνεις απόδοση βίντεο σε εσωτερικό χώρο με λίγο φωτισμό) με κάνα lumia 925 και πόσο μάλλον το 1020 της Nokia ενώ του S4 παρ ότι δε φτάνει τα παραπάνω(σε βίντεο)είναι σαφώς καλύτερο απ το G2.

Ακουστικό καλύτερο στο S4 ενώ στο G2 είχα Θέμα και πως άλλαζε η ποιότητα που σε ακούν όταν κρατάς το κινητό υπό γωνία.

Και με το GPS του είχα θέμα, γενικά το S4 αν εξαιρέσουμε τα μικρό lag είναι πιο δουλεμένο στη λεπτομέρεια και πιο ραφιναρισμένο.

Στο G2 μου αρέσουν πολύ τα σχεδόν ανύπαρκτα bezels και γενικά όποιο και να πάρει κάποιος θα μείνει ευχαριστημενος γενικά αλλά τώρα εμείς το ψειρίζουμε αλλά πιστεύω βοηθάμε αρκετούς!

Μεταξύ των 2 πάντως εγώ προτιμώ το. ... τρίτο που έχω τώρα, το note 3 που μου δίνει αυτά που δεν έχει το S4 όπως η αυτονομια συν όλα τα άλλα καλά του σε 1 με 2 κλικ ακόμα παραπάνω.

Εννοειται οτι το ψειριζουμε αλλα ξερεις τι γινεται? δεν ειναι κινητα αξιας 150-200 ευρω να πεις δε βαριεσαι...(που και παλι ειναι αρκετα και τα 200 στις μερες μας...). Ο καθενας εδω μεσα (μπορει να υπαρχουν και εξαιρεσεις σαφως) του βγαινει η ψυχη για να μαζεψει τα 400-500-600 ευρω να παρει ενα τετοιο κινητο. Οποτε εχει και απαιτησεις. Δεν θεωρω οτι το να τριζει το καπακι πισω, να μην δουλευει "ανεκτα" η καμερα, να κανει αποσυνδεσεις το gps ειναι ψειρισμα....ειναι απλα πραγματα που επρεπε να δουλευουν σωστα. Αυτο με χαλασε στο g2 και η ανυπαρκτη (προς το παρον ευχομαι ειλικρινα) υποστηριξη της lg σε αυτα τα θεματα.

Δεν λεω οτι το s4 ειναι τελειο προς θεου! Αλλα τουλαχιστον ολα δουλευουν σωστα. Το θεμα του lag σαφως και υπαρχει περισσοτερο στο s4 απο το g2 (και το g2 εχει παιδια απλα ειναι τοσο λιγο που δεν ενοχλει).

Αλλα καμερα στο συνολο της δουλευει τελεια (αν θελετε να αναλυσω την καμερα που εχω την τρελλα, ευχαριστως γιατι τις εχω βαλει και τις 2 καμερες σε τρελλα τεστ - μεχρι και σε studio πηγα με ειδικα μηχανηματα), το gps δουλευει σωστα, και γενικοτερα ειναι πιο καλοδουλεμενο τηλεφωνο. Το lg δειχνει οτι ηθελε λιγη δουλεια ακομα δυστυχως ειδικα ΣΤΟ SOFTWARE κομματι μιας και το θεμα της καμερας οφειλεται εκει. Ειναι πραγματικα εξοργιστικο (για μενα τουλαχιστον) να βγαζεις ενα κινητο στην αγορα ετσι, και να βγαινουν 2 παιδια απο τους xda και να σου δινουν την λυση μεσω flash την καμερα που δουλευει σωστα....Και να μην το κανει η ιδια η Lg...Δεν ειναι λιγο καπως?? Ισως ειμαι εγω ο περιεργος τι να πω.

Καλα εσυ πηγες σε note3...:p Αυτο ειναι μια αλλη κατηγορια τηλεφωνο (phablet) το οποιο οντως ειναι κορυφη και αν μου το επετρεπε η δουλεια μου θα το επαιρνα σιγουρα. Συμφωνω μαζι σου οτι γεμιζει οποια κενα εχει το s4 αρκει να συμβιβαστεις με το μεγεθος το οποιο δεν ειναι και τραγικο... Ευχομαι ειλικρινα να το χερεσαι φιλε μου και σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

 

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Κι εγώ όλο το καλοκαίρι το είχα! Καλά άσε το s3 ήταν τραγικό σε τέτοιες συνθήκες. Όπως σου είπα το s4 στον ήλιο είναι υποφερτό και βλέπεις αρκετά,απλά στο G2 βλέπεις κανονικά. Και δυστυχώς η υλοποίηση της samsung και στην 4.3 λαγκάρει!

 

Φιλε μου δεν εβαλα το σχολιο απο gsmarena για να σου αποδειξω οτι με το s4 βλεπεις καλυτερα στον ηλιο...Δεν χρειαζεται να μου το πει κανενας το ξερω εγω γιατι τα ειχα διπλα διπλα. Το σχολιο στο εβαλα για σου εξηγησω τον λογο που συμβαινει αυτο.

Με λιγα λογια (ασε το s3 στην ακρη οντως εχει θεμα οχι ομως τραγικο), δεν ειναι θεμα φωτεινοτητας. Ειναι θεμα αντιθεσης και κατασκευης οθονης.(μικροτερο παχος gorillaglass και μηδαμινη αποσταση γυαλι-οθονη).

Λογω σχεδον διπλασιου contrast βλεπεις καλυτερα με το s4. Επειδη το s4 εχει το απολυτο μαυρο και τα χρωματα ειναι πολυ εντονα ξεχωριζουν περισσοτερο στο πολυ φως απο την φυσικη εικονα του lg.

Bεβαια μιλαμε για μικρολεπτομερειες τωρα το ξεκαθαριζω για να μην νομιζουν τα παιδια που δεν τα εχουν οτι με το ενα βλεπεις και με το αλλο οχι.

Στο θεμα της καμερας που ειπες οτι δεν εισαι ειδικος, μα δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος να για δεις οτι το κινητο εχει θεμα με την καμερα. Τραβα ενα βιντεο και θα καταλαβεις. Εκτος αν περασεις το mod και εισαι οκ (αν και δεν το ειχα κανει προσωπικα, αλλα τα παιδια στο νημα ειχαν πολυ καλα αποτελεσματα).

Αλλα δεν θελω να σε πεισω για κατι ουτε να σε κοντραρω ο καθενας εχει την γνωμη του και την δικη σου την σεβομαι απολυτα, απλα διαφωνουμε.

Υπ'οψιν και τα 2 κινητα με μεμβρανη οθονης οχι antiglare (ματ) αλλα τις κανονικες. Παιζει ρολο η μεμβρανη απλα ενημερωτικα το λεω.

Στο δικο μου s4 η 4.3 εχει κατι ανεπαισθητα microstuttering οταν σκρολαρεις τις εφαρμογες. Lag φιλε μου δεν εχω. Καμια επαφη με την 4.2.

Και ο dialer εχει βελτιωθει αρκετα θα ελεγα. (ποιο ωραιος της lg -γνωμη μου).

@panosfx το gps πρεπει να το δουλεψεις αρκετα για να σου κανει αποσυνδεση. Μπορει να δουλευει τελεια για 2 μερες και την επομενη να σου κανει 4 σε μια ωρα. Ειναι οπως του κατσει δυστυχως...ειναι περιεργη βλαβη που δεν φενεται αμεσως.Εκτος αν εισαι απο τους τυχερους που το ευχομαι ειλικρινα!!

Στο τελευταιο σου σχολιο δεν εχω παρα να συμφωνησω απολυτα.

"Αυτη τη στιγμη και να ηθελα να φυγω απο το G2 δεν βρισκω καποιο αλλο που να με καλυπτει οπως αυτο,και δεν με χαλαει κιολας."

Edited by demon2411
Link to comment
Share on other sites

Λογω της δουλειας μου το gps το χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα οποτε παιζει να το εχω δουλεψει περισσοτερο απο αλλα παιδια.Το sygic ειναι πραγματικα αξιοπιστος συνοδηγος και το g2 συνεργαζεται αψογα.

Το χω γραψει αρκετες φορες και θα το ξαναγραψω.

Δεν εχω θεμα με το gps ειτε με το sygic ειτε με τους χαρτες της google.

Ισως ειμαι τυχερος τι να πω...

Με την καμερα εχω θεμα οπως και ολα τα παιδια,με το ακουστικο αν το εχω στο τερμα τριζει και την εχω μια σκαλα πιο κατω την ενταση,το βιντεο ειναι πολλες φορες χαλια αλλα με το gps οχι.

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S9+

Link to comment
Share on other sites

Λογω της δουλειας μου το gps το χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα οποτε παιζει να το εχω δουλεψει περισσοτερο απο αλλα παιδια.Το sygic ειναι πραγματικα αξιοπιστος συνοδηγος και το g2 συνεργαζεται αψογα.

Το χω γραψει αρκετες φορες και θα το ξαναγραψω.

Δεν εχω θεμα με το gps ειτε με το sygic ειτε με τους χαρτες της google.

Ισως ειμαι τυχερος τι να πω...

Με την καμερα εχω θεμα οπως και ολα τα παιδια,με το ακουστικο αν το εχω στο τερμα τριζει και την εχω μια σκαλα πιο κατω την ενταση,το βιντεο ειναι πολλες φορες χαλια αλλα με το gps οχι.

Με τους χαρτες της google μην το συγκρινεις γιατι θελουν data για να δουλεψουν. Το sygic παιζει μονο με το gps. Επισης να πω οτι ειχα δοκιμασει να εχω data ανοιχτα αλλα παλι μου το εχανε το σημα οποτε δεν παιζουν ρολο τα data στο οτι εχανε το σημα.

Και εγω λογω δουλειας το gps το χρησιμοποιω καθημερινα και το sygic ειχα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και στο s4 και στο g2 σαν προγραμμα πλοηγησης.

(λεπτομερεια) στο g2 το sygic ειχει πιο ομαλη κινηση απο το s4. Σαν να εχει 60 fps στο g2 και 40fps στο s4. Ισως λογω επεξεργαστη και adreno 330 vs 320.

Φιλε μου να την χερεσαι και εισαι πολυ τυχερος που σου δουλευει το gps σου σωστα!

Μια λεπτομερεια ειναι το ελληνικο η ευρωπαικο?

Link to comment
Share on other sites

Το Ελληνικο εχω αλλα δε νομιζω οτι παιζει ρολο...

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S9+

Link to comment
Share on other sites

Το Ελληνικο εχω αλλα δε νομιζω οτι παιζει ρολο...

Κανεναν και εγω το ελληνικο ειχα απλα τυπικα ρωταω γιατι μερικοι νομιζουν οτι παιζει ρολο ενω δεν παιζει κανεναν.

Σας ανεβαζω και 2 βραδυνες. Η εικονα του lg ειναι στα 13mp και του s4 στα 9.

Οι φωτο του lg τραβηχτηκαν και auto, ai auto και night mode. Η nightmode αποριφθηκε γιατι δεν υπηρχε λεπτομερεια καθολου. Εχει τοσο επιθετικο noise reduction που εδειχναν ολα παστελ. Εβαλα αυτη που εδωσε τα καλυτερα αποτελεσματα. (auto)

Η εικονα του s4 τραβηχτηκε με auto night mode.

Για να πετυχω καθαρη εικονα στο s4 χρειαστηκαν 2 φωτο. Η μια λιγο κουνημενη και η αλλη αυτη εδω. Με το lg εβγαλε με την μια καθαρη.(ois)

Δεν θα πω την γνωμη μου θα ηθελα τις δικες σας. Προτεινω εντονα να τις κατεβασετε στο pc σας και να ζουμαρετε στο αυτοκολλητο που γραφει τις τιμες καθως και οπου επιθυμειτε για να συγκρινετε την λεπτομερεια. Τα υπολοιπα φαινονται και χωρις ζουμ. O καιρος ηταν πιο καθαρος στην φωτο του lg ενω στην φωτο του s4 ειχε αρκετη υγρασια και ομιχλη στην ατμοσφαιρα.

Δεν χρειαζεται να αναφερω το αυτονοητο οτι οι φωτο ειναι ΑΤΟΦΙΕΣ χωρις ΚΑΜΙΑ επεξεργασια αλλιως ειναι κοροιδια.

 

S4 AUTO NIGHT MODE 9MP

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/22/j99h.jpg

 

LG G2 13MP

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/707/d9t7.jpg

 

Kαι αλλες 2. Ειναι αρκετα κοντα σαν φωτογραφιες, σε αλλα στοιχεια ειναι καλυτερο το s4 σε αλλα το g2.

Ομως για να ειμαι σωστος ζουμαρα σε ενα απο τα σημεια, τα εκανα crop και τα ανεβασα για να τα δειτε.

Εννοειται και παλι ανεπαφες οι φωτο και τα 2. Oι καλυτερες και απο τα 2 κινητα στα 9 mp 16:9 ratio.

 

 

S4

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/855/kppj.jpg

 

G2

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/600/e3d1.jpg

 

 

S4 CROP ZOOM

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/856/ngw3.jpg

 

G2 CROP ZOOM

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/20/xt08.jpg

Edited by demon2411
ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Link to comment
Share on other sites

ωραιος Γιώργο...αν κρινω οπως βλέπω τις δυο φωτο του s4 υπερεχει..αλλα απ ότι καταλαβαινω οι συνθηκες δεν ειναι ιδιες..αποσταση κλπ..οπως και να χει οι διαφορες μικρες..

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Link to comment
Share on other sites

ωραιος Γιώργο...αν κρινω οπως βλέπω τις δυο φωτο του s4 υπερεχει..αλλα απ ότι καταλαβαινω οι συνθηκες δεν ειναι ιδιες..αποσταση κλπ..οπως και να χει οι διαφορες μικρες..

 

Η αποσταση ειναι ιδια απλα του g2 ειναι 13mp αρα 4:3 ενω του s4 με 9mp αρα 16:9.

Γιαυτο βλεπεις περισσοτερο οπτικο πεδιο πανω κατω παρα αριστερα δεξια οπως στο s4.

Εξαλλου και το s4 εχει μικροτερο οπτικο πεδιο απο το g2 ετσι κιαλλιως.

Link to comment
Share on other sites

πολυ καλη αποδοση και το s4 χωρις ois..πιστευω να εμεινες ευχαριστημενος και να σου φυγαν εκεινες οι παρανοϊκες τάσεις που ειχες..:D

 

edit: θα παρακαλουσα καποιον Moderator να το μετακινησει στου διαξιφισμους κυριως για τον κοπο του ts που ειναι κριμα να χαθει πηγαινοντας το ποστ σε αλλες σελιδες

Edited by gsir

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Link to comment
Share on other sites

πολυ καλη αποδοση και το s4 χωρις ois..πιστευω να εμεινες ευχαριστημενος και να σου φυγαν εκεινες οι παρανοϊκες τάσεις που ειχες..:D

 

edit: θα παρακαλουσα καποιον Moderator να το μετακινησει στου διαξιφισμους κυριως για τον κοπο του ts που ειναι κριμα να χαθει πηγαινοντας το ποστ σε αλλες σελιδες

 

Kοιτα καλη αποδοση ειναι λιγο σχετικο. Ναι καλα τα παει αλλα σκεψου οτι τραβηξα 3 για να παρω 1 ενω με το g2 ηταν πολυ πιο ευκολο. Το θεμα του εντοπιζεται μονο σε νυχτα η χαμηλο φωτισμο σε μερα οσο και να κουνιεσαι ασχετα με το οτι δεν εχει ois οι φωτο βγαινουν μια χαρα. Εκανα σημερα δοκιμη με συννεφια στο μπαλκονι μου ενα φυτο το οποιο κουνιοταν συνεχεια απο τον αερα και στια 7 φωτο το τραβηξε και τις 7 αψογα (εντυπωση μου εκανε).

Οσο για τις παρανοικες τασεις....:lol::lol: ο ανθρωπος δεν αλλαζει !! :p

 

Ευχαριστω θερμα τους mods για την μεταφορα του θεματος στους διαξιφισμους.

Edited by demon2411
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...