Jump to content

Θανατική ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;

trinyak
 Κοινοποίηση

Θανατική Ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;  

462 members have voted

1. 1. Θανατική Ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;

• Υπέρ - Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται όπως τους αξίζει.
      136
    • Κατά - Η ζωή είναι ύψιστο αγαθό. Υπάρχουν και άλλες τιμωρίες.
      307
    • Δ.Ξ. / Δ.Α.
      19

Recommended Posts

Hello σε όλους,

Tελευταία έχω ακούσει διάφορα σχετικά με την επιβολή θανατικής ποινής σε κάποιες χώρες του κόσμου.

Το θέμα είναι πως από τη μια κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Από την άλλη όμως για κάποια εγκλήματα χρειάζεται πολύ σκληρή τιμωρία. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η θανατική ποινή.

Ποιά είναι η γνώμη σας;

life is too short to say no!

• Απαντήσεις 691
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τιμωρία ναι (όσο μεγάλη και αν είναι σε διάστημα χρόνου).

Θανατική ποινή όχι.

Δεν θεωρώ τιμωρία την θανατική ποινή. Δεν συμμορφώνεις κάποιον έτσι. Απλά τον ξαποστέλνεις. Πολλές απόψεις υπάρχουν για αυτό. Εγώ απλά είπα την δική μου.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Pisteuw oti o rolos tou sofrwnistikou susthmatos einai na sumorfwnei tous "paranomountes" etsi wste na epistrepsoun xrhsimoi sthn koinwnia. Allwste me thn 8anatikh poinh pefteis k esu sto epipedo tou eglimatia

Δεν μπορείς να αφαιρείς αυτό που δεν μπορείς να ξαναδώσεις...
Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Υπέρ και μάλιστα όπως μας έχει διδάξει η μαμά Αμερική, με τον πλέον ανώδυνο τρόπο - την ηλεκτρική καρέκλα!!!

Ήμαρτον... :'(

Φυσικά και είμαι κατα,αν και σε μερικούς αξίζει κάτι τετοιο...
Επιτρέπεται 1 εικόνα όχι μεγαλύτερη από 420 X 150 pixels και όχι μεγαλύτερη από 16K.

Σκεψη: Γιατι να μη φτιαξουμε ενα poll για το θεμα αυτο, και να μεταφερθουν τα μηνυματα απο αυτο το thread στο καινουριο;;;

Νομίζω ότι μπορεί να προστεθεί είτε από αυτόν που δημιούργησε το thread είτε από κάποιον Mod. ;)

Καλύτερα να μπει μια δημοσκόπιση αν και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς κατά της θανατικής ποινής. :whistle:

Σαν φορολογούμενος πολίτης θα πληρώνεις όσο καιρό είναι ο βαρυποινήτης είναι φυλακή και εώς ότου πεθάνει ή τον βγάλουν έξω.

Με την θανατική ποινή γλυτώνεις τα κονδύλια.

Επίσης (πιστευώ) ξέροντας οτι υπάρχει θανατική ποινή ίσως σκεφτείς καλύτερα πριν (σκοτώσεις 5-6-7 ή πριν βιάσεις κανένα 6χρονο κοριτσάκι/αγοράκι)

Το φινάλε... ειμαί ΚΑΤΑ αν και μερικές φορές...

+

(είμαι αγράμματος και υπογράφω με σταυρό)

Οπωσδηποτε 100% ΚΑΤΑ, γιατι:

1)ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ.

Δεν διορθωνεται αφου εκτελεστει η ποινη, σε περιπτωση δηλαδη κακοδικιας.

2)Ειναι φονος εκ προθεσεως και εκ προμελετης(Ου φονευσεις).

3)Κανενας τροπος θανατωσης δεν ειναι "ανωδυνος".

4)Οπωσδηποτε δεν σωφρονιζει ... ΜΠΑΜ και ΚΑΤΩ.

5)Ο παραδειγματισμος λογω φοβου αποδειχτηκε παροδικος εως

ανυπαρκτος οπου εφαρμοστηκε.

Μια πολιτισμενη κοινωνια δεν εκδικειται για τα δικα της λαθη, αλλα προσπαθει να βελτιωσει τις συνθηκες που οδηγουν τα μελη της σε ακραιες συμπεριφορες.

...κι όταν θα 'ρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα...

Παντως καθολου fun αυτο το θεμα εως και πολυ βαρυ

...κι όταν θα 'ρθουν οι καιροί που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα...

Χμ....

Ανέπτυξα και εγώ τις θέσεις μου εδώ, αλλά τις ΕΣΒΗΣΑ. Το θέμα δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό......

:( :( :( :( :( :( :( :(

Η αυστηρότητα της απειλούμενης ποινής, ούτε καν της θανατικής, ουδέποτε απέτρεψε ή παραδειγμάτισε κανέναν και πουθενά από την τέλεση εγκλημάτων. Η θανατική ποινή υπήρχε από την αυγή των ανθρώπινων κοινωνιών, χιλιάδες χρόνια πριν, και εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη και σήμερα. Κανένα όμως από τα εγκλήματα που -υποτίθεται ότι- αποτρέπει δε σταμάτησε να τελείται. Ούτε φόνοι, ούτε βιασμοί, ούτε αιμομιξίες, ούτε ληστείες, ούτε τίποτε. Ας αφήσουμε λοιπόν την αποτροπή και τον παραδειγματισμό ως λόγους υπέρ της.

Είναι αλήθεια ότι σε μερικά εγκλήματα, αυτά που προκαλούν αποτροπιασμό σε όλους μας, μπορεί στο δράστη να ΑΞΙΖΕΙ να πεθάνει, αυτό όμως δε σημαίνει και ότι ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει.

Φιλικά

Μάνος

Υ.Γ. Σήμερα έμαθα και την άποψη ότι η θανάτωση ή μη ενός ανθρώπινου όντος μπορεί να εξαρτάται και από οικονομικούς - δημοσιονομικούς λόγους. Πραγματικά λυπάμαι.

ΥΠΕΡ στις ακολουθες περιπτωσεις:

---Εμποριο Ναρκωτικων (οποιος διαφωνει να παει μια τυχαια μερα σε ενα τυχαιο νεκροταφιο και να ρωτησει μια μανα που κλαει πανω απο το μνημα ενος 20αχρονου παιδιου, θυματος των ναρκωτικων)

---Εγκληματα σεξουαλικης φυσης με θυματα ανηλικα παιδια (οποιος διαφωνει να κανει ενα Search me keywords του τυπου unerage sto Kazaa του. Αν δε γυρισει το κεφαλι απο την αλλη μετα το πρωτο Video...)

----Serial Offenders. Ειναι προφανες οτι δεν υπαρχει περιπτωση σωφρονισμου.

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Κατά, γιατί όπως γράφτηκε πιο πάνω η κατάργησή της, είναι μια απο τις σοβαρότερες κατακτήσεις του πολιτισμού μας.

Φιλικά

Γιάννης

Φιλικά

Γιάννης

ΚΑΤΑ

Δεν μπορείς να τιμωρείς το θάνατο με θάνατο...

Παρεπιπτόντως, μόλις βγεί στους κινηματογράφους η ταινία : "The life of David Gale" να πάτε να τη δείτε. Πρωταγωνιστεί Kevin Spacey (άπαιχτος) και η Kate Winslet. Την είδα σε έκδοση κατεβασμένη (πειρατική) και πραγματικά μου έκανε τρομερή εντύπωση. Σχετική περίπου με το θέμα που συζητάμε... εκτέλεση ενός αθώου.

Currently: Samsung Galaxy S8+

http://mowned.com/sig/vlassis-koutouloufas.jpg

Hello again,

Χωρίς να έχω καταλήξει αν είμαι υπέρ ή κατά της θανατικής ποινής θέλω να πω τα εξής:

Αρχικό Μήνυμα από τον manoula

Οπωσδηποτε 100% ΚΑΤΑ, γιατι:

1)ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ.

Δεν διορθωνεται αφου εκτελεστει η ποινη, σε περιπτωση δηλαδη κακοδικιας.

2)Ειναι φονος εκ προθεσεως και εκ προμελετης(Ου φονευσεις).

3)Κανενας τροπος θανατωσης δεν ειναι "ανωδυνος".

4)Οπωσδηποτε δεν σωφρονιζει ... ΜΠΑΜ και ΚΑΤΩ.

5)Ο παραδειγματισμος λογω φοβου αποδειχτηκε παροδικος εως

ανυπαρκτος οπου εφαρμοστηκε.

Μια πολιτισμενη κοινωνια δεν εκδικειται για τα δικα της λαθη, αλλα προσπαθει να βελτιωσει τις συνθηκες που οδηγουν τα μελη της σε ακραιες συμπεριφορες.

Συμφωνώ απόλυτα με τα 1,2,3.

4. Ίσως δε σωφρονιζει τον προς εκτέλεση εγκληματία αλλά πιστεύω πως θα βάλει σε σκέψη τους άλλους (ένα μέρος τους, έστω) πριν κάνουν κάτι παρόμοιο.

5. Δε μπορώ να διαφωνήσω γιατί δε ξέρω με ποιό τρόπο και τι στοιχεία αποδείχτηκε αυτό (ίσως αν ήξερα να μη ξεκινούσα το topic). Θα ήθελα ωστόσο αν υπάρχουν κάποια στοιχεία να τα μάθω.

Επίσης θέλω να ρωτήσω το εξής:

Πως μια πολιτισμενη κοινωνια θα βελτιωσει τις συνθηκες που οδήγησαν ένα πατέρα στο βιασμό των παιδιών του; :mad:

Η μηπως δεν έχει σχέση με κοινωνικές συνθήκες αλλά με προσωπικές διαστροφές; :confused:

Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV

Ειναι προφανες οτι δεν υπαρχει περιπτωση σωφρονισμου.

Ακριβώς.

Αρχικό Μήνυμα από τον manoz

Υ.Γ. Σήμερα έμαθα και την άποψη ότι η θανάτωση ή μη ενός ανθρώπινου όντος μπορεί να εξαρτάται και από οικονομικούς - δημοσιονομικούς λόγους. Πραγματικά λυπάμαι.

Δε πιστέυω πως θα μπορούσε να τεθεί μια τέτοια άποψη ως επιχείρημα υπέρ της θανατικής ποινής φυσικα!

Αν αναλογιστούμε ότι τα παιδάκια, που υποφέρουν πέφτοντας θύματα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μεγαλώνοντας μπορεί να εξελιχθούν σε ΠΟΛΥ επικίνδυνα άτομα για την κοινωνία, ίσως κατάλήξουμε ότι η επιβολή θανατικής ποινής στους παιδεραστές τελικά μπορεί και να τους "βοηθήσει" να προτιμήσουν σεξουαλικά ενήλικες :!:

;;;

:worry:

life is too short to say no!

Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV

ΥΠΕΡ στις ακολουθες περιπτωσεις:

---Εμποριο Ναρκωτικων (οποιος διαφωνει να παει μια τυχαια μερα σε ενα τυχαιο νεκροταφιο και να ρωτησει μια μανα που κλαει πανω απο το μνημα ενος 20αχρονου παιδιου, θυματος των ναρκωτικων)

---Εγκληματα σεξουαλικης φυσης με θυματα ανηλικα παιδια (οποιος διαφωνει να κανει ενα Search me keywords του τυπου unerage sto Kazaa του. Αν δε γυρισει το κεφαλι απο την αλλη μετα το πρωτο Video...)

----Serial Offenders. Ειναι προφανες οτι δεν υπαρχει περιπτωση σωφρονισμου.

ki ego YPER symfono me ton prolalisanta.

re paidia den kanete kai allo ena thread me thema tin efthanasia? kai se aftin YPER eimai ypo orous.