Jump to content

Θανατική ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;

trinyak
 Κοινοποίηση

Θανατική Ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;  

462 members have voted

1. 1. Θανατική Ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;

• Υπέρ - Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται όπως τους αξίζει.
      136
    • Κατά - Η ζωή είναι ύψιστο αγαθό. Υπάρχουν και άλλες τιμωρίες.
      307
    • Δ.Ξ. / Δ.Α.
      19

Recommended Posts

ένα ιστορικό στοιχείο

H Δίκη της Νυρεμβέργης

Σε μια πόλη της Γερμανίας,κατεστραμμένη από τις βόμβες,άρχισε στις 20 Νοεμβρίου 1945,η συγκλονιστικότερη δίκη της ιστορίας.Στη δίκη της Νυρεμβέργης,οι νικητές δεν εκδικήθηκαν τους νικημένους,αλλά τους επέβαλαν μια παραδειγματική τιμωρία στο όνομα της ανθρωπότητας.Οι αντιπρόσωποι των Μεγάλων Δυνάμεων ήταν :

Tης Αμερικής : ο Ρομπερτ Χόγουτ Τζάκσον,δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών,με 11 (έντεκα) βοηθούς

Της Αγγλίας : ο Εισαγγελέας,Σερ Ντέιβιντ ΜΆξγουελ Φάιβ,ο Λόρδος Καγγελλάριος,Τζόουϊτ και 11 (έντεκα) βοηθοί

Της Γαλλίας : ο Εφέτης Ρομπέρ Φαλκό,ο Αντρέ Γκρο,καθηγητής Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και 2 (δύο) βοηθοί

της Ρωσίας : ο Στρατηγός Ιόλα Τ. Νικιτσένκο,αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μόσχας και 2 (δύο) βοηθοί

Η δίκη προτάθηκε να γίνει :

1. στο Λονδίνο ή το Βερολίνο (από τους Ρώσους)

2. στο Μόναχο (από τους Άγγλους)

3. στο δικαστικό Μέγαρο της Νυρεμβέργης,στην Φύρτερ Στράσσε που είχε παραμείνει ανέπαφο από τους βομβαρδισμούς.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η τρίτη και τελευταία πρόταση.Η πρώτη όμως συνεδρίαση του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν έγινε στη Νυρεμβέργη αλλά στο Βερολίνο στις 18 Οκτωβρίου 1945,όπου και απαγγέλθηκε η κατηγορία των κατηγορουμένων.Το κατηγορητήριο αποτελείτο από 25.000 λέξεις και αφορούσε :

1. Τη συνωμοσία για την κατάκτηση της απολύτου εξουσίας στη Γερμανία

2. Τα εγκλήματα εναντίον της ειρήνης (επιθετικοί πόλεμοι και παραβιάσεις,σε 64 περιπτώσεις,34 διεθνών συνθηκών),τα εγκλήματα Πολέμου (μαζικές δολοφονίες,βασανηστήρια,εξανδραποδισμός Εκατομμυρίων εργατών) και τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας (εξόντωση των εθνικών,φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων).

Οι κατηγορούμενοι είναι 22 (είκοσι δύο) :

1. Στρατάρχης του Ράιχ,Χέρμαν Γκαίρινγκ,αρχηγός της Λουφτβάφε

2. Υπουργός Εξωτερικών,Ιωακείμ φον Ρίμπεντροπ

3. Στρατάρχης Βίλχελμ Κάιτελ,αρχηγός της Ανωτάτης Διοίκησης της Βέρμαχτ

4. Ερνστ Καλτενμπρούνερ,αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασφαλείας

5. Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ,"θεωρητικός" του ναζισμού,υπέρμαχος των ρατσιστικών θεωρειών και υπουργός των ανατολικών εδαφών.

6. Υπουργός Εσωτερικών,Βίλχελμ Φρικ

7. Διοικητής της Πολωνίας,Χανς Φράνκ

8. Γιούλιους Στράιχερ,διώκτης των Εβραίων και Διοικητής της Φραγκονίας

9. Φριτς Ζάουκελ,αρχηγός της οργάνωσης κατανακαστικής εργασίας στη Γερμανία

10. Αντιστράτηγος Άλφρεντ Γιοντλ,αρχηγός του Γενικού Επιτελίου

11. Άρτουρ Ζέυς-Ίνκβαρτ,Διοικητής της Ολλανδίας

12. Μάρτιν Μπόρμαν (ερήμην),αρχηγός της Καγγελλαρίας του Ράιχ και γραμματέας του Χίτλερ

13. Ρούντολφ Ες,αρχηγός της Καγγελλαρίας του Ράιχ (πριν τον Μπόρμαν)

14. Βάλτερ Φούνκ,πρόεδρος της Τράπεζας του Ράιχ και αργότερα υπουργός Οικονομικών

15. Αντιναύαρχος Έριχ Ρέντερ,αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού

16. Αντιναύαρχος Καρλ Ντένιτς,αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού (μετά τον Ρέντερ,1943-45) και διάδοχος του Χίτλερ

17. Μπάλντουρ φον Σιράχ,αρχηγός της Χιτλερικής Νεολαίας και Γκαουλάιτερ της Βιέννης

18. Άλμπερτ Σπέερ,υπουργός Βιομηχανίας και Εξοπλισμών

19. Βαρώνος Κονσταντίν φον Νώϋρατ,πρώτος υπουργός Εξωτερικών του Χίτλερ, Προστάτης της Βοημίας και της Μοραβίας

20. Γιάλμαρ Σαχτ,πρόεδρος της Τραπέζης του Ράιχ (πριν από τον Φουνκ)

21. Φραντς φον Πάπεν,πρώην Καγγελλάριος και πρεσβευτής στη Βιέννη την εποχή του Άνσλους

22. Χανς Φρίτσε,επίσημος σχολιαστής του ραδιοφωνικού σταθμού του Βερολίνου

Έλειπαν :

Αδόλφος Χίτλερ

Χάινριχ Χίμμλερ,αρχηγός των Ες Ες

Ιωσήφ Γκαίμπελς,υπουργός της "προπαγάνδας"

Αιτία της απουσίας : Αυτοκτονία προς αποφυγή εξευτελισμού

Η δίκη άρχισε στις 10.03,στις 20 Νοεμβρίου 1945.Διήρκησε 284 ημέρες.Τα πρακτικά των συνεδριάσεων κάλυψαν 16.000 σελίδες.Οι κατήγοροι υπέβαλαν 1.630 αποδεικτικά στοιχεία,η υπεράσπιση 2.700. 240 καταθέσεις έγιναν στο δικαστήριο και υπεβλήθησαν 300.000 ένορκες βεβαιώσεις από άτομα σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.Η μετάφραση σε 4 γλώσσες (Αγγλικά,Γαλλικά ,Γερμανικά,Ρώσικα) κάλυψε 20 τόνους χαρτί.Τα φωτογραφικά εργαστήρια του δικαστηρίου εργάστηκαν νυχθημερόν και ετοίμασαν 700.000 αντίγραφα των εγγράφων και των στοιχείων.Για να αποφευχθεί οποιοδήποτε λάθος των στενογράφων,καταγράφηκαν σε μελανοταινίες μήκους 27.000 μέτρων και σε δίσκους 7.000 τεμαχίων όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο.Στις 11 Φεβρουαρίου 1946 παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο και κατέθεσε εναντίον των Ναζί,ο αρχιστράτηγος Φρήντριχ Πάουλους.Πρόφερε την πιο "βαριά" κατηγορία που ακούσθηκε στη διάρκεια της δίκης από στόμα Γερμανού.Το παράδειγμα του αρχιστράτηγου ακολούθησε και ο στρατηγός Έριχ φον Λαχούζεν,που άνηκε στην ομάδα του ναύαρχου Κανάρη.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους :

1-12 : "Θάνατος δι'απαγχονισμού"

13-15 : "Ισόβια κάθειρξη"

17-18 : "Εικοσαετή φυλάκιση"

19 : "Δεκαπενταετή φυλάκιση"

16 : "Δεκαετή φυλάκιση"

20-22 : "Αθώοι"

Ο Έριχ Ρέντερ ζήτησε να μετατραπεί η ποινή του,ισόβια κάθειρξη,σε θάνατο.Τη θέση του "εκτελεστή" ανέλαβε ο λοχίας Τζων Γουντς,που σε διάρκεια 15 ετών θητείας στον Αμερικάνικο στρατό,είχε απαγχονίσει 347 άτομα.

Εκτός από τον Γκαίρινγκ που αυτοκτόνησε στις 15 Οκτωβρίου 1946 (ξημερώματα 16ης) πίνοντας υδροκυάνιο,οι υπόλοιποι πήραν το δρόμο τους.Οι εκτελέσεις ξεκίνησαν στις 01.11 (16 Οκτωβρίου 1946) και τελείωσαν στις 02.57

Τα τελευταία λόγια των μελλοθάνατων ήταν :

Ρίμπεντροπ : "Η τελευταία μου επιθυμία είναι μια κατανόηση μεταξύ δύσεως και Ανατολής..."

Κάιτελ : "Πάνω από δύο εκατομμύρια Γερμανοί στρατιώτες πέθαναν για την πατρίδα.Τώρα ακολουθώ τα παιδιά μου."

Κάλτενμπρούνερ : "Αγάπησα το γερμανικό λαό και την πατρίδα μου μ'όλη μου την καρδιά.Καλή τύχη,Γερμανία!"

Ρόζενμπεργκ : -

Χανς Φρανκ : "Ευχαριστώ για την καλή μεταχείρηση που είχα στη διάρκεια της φυλακίσεως μου και παρακαλώ το Θεο να με δεχθεί Ευσπλαχνικά."

Βίλχελμ Φρικ : "Ζήτω η αιώνια Γερμανία!"

Στράιχερ : "Χάιλ Χίτλερ"

-"Ποιό είναι το όνομα σας;",ρωτήθηκε τυπικά.

-"Το γνωρίζετε ήδη.Μια μέρα οι κουμ*****στές θα σας κρεμάσουν όλους."Όταν του πέρασαν τη θηλειά φώναξε : "Αδέλα,αγαπημένη μου γυναίκα."

Φριτς Ζάουκελ : "Πεθαίνω αθώος.Υποβάλλω τα σέβη μου στους αξιωματικούς και στους άνδρες του αμερικάνικου στρατού,όχι

όμως και στη δικαιοσύνη τους."

Γιοντλ : -

Ζέυς-Ίνκβαρτ : "Ελπίζω αυτή η εκτέλεση να είναι η τελευταία πράξη της

τραγωδίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου."

Μαζί με το φορείο του Γκαίρινγκ οδηγήθηκαν στο Ερλάνγκεν,απουσία δημοσιογράφων.Τα πτώματα τους κάηκαν και οι στάχτες τους σκορπίστηκαν στα νερά του ποταμού Ίζαρ.

αυτοί οι άνθρωποι διέπραξαν εγκληματα πολέμου...κανεις όμως δεν τους ανάγκασε να βασανίσουν τόσο κόσμο. Πάντως τελικά όλα είναι επιλεκτικά. Δίκασε κανεις τους κουμ*****στές που βασάνισαν το κόσμο μέχρι το 1940? Δικασε κανεις ποτέ τους βασανιστές της χούντας? ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ..

Προσωπικά είμαι κατά της θανατικής ποινής, αλλα υπέρ του ανταποδοτικού δικαίου...πλην θανάτου...Θα θεωρούσα ώς ένδειξη μεταμέλειας ενός πχ εμπόρου ναρκωτικών να δωρίσει (μετο ζορι βεβαια) το ένα του νεφρό ως ένδειξη μεταμέλειας. Επανέφερε την θανατικη ποινή αλλά δώσε χάρη αν ο αλλος δωρίσει όργανα ή περιουσία (προσωπική). α και τέρμα στον κύκλωμα των εφέσεων

Vita Brevis

• Απαντήσεις 691
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτές οι εφέσεις και τα "παραθυράκια" των νόμων δίνουν θάρρος και ευκαιρίες στους εγκληματίες, να αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη και σε συνδιασμό με την αφέλεια, την εξαθλίωση της φτώχιας, μπορούν να γίνουν μέχρι και εγκλήματα πολέμου.

Βάζουν το χεράκι τους και οι δικηγόροι ;)

Ένα επάγγελμα που ως σκοπό έχει κάθε φορά να μειώνει, την δικαιοσύνη. :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Βσκ, οσον αφορα παιδεραστες κ αυτα που λετε, ατομα που εχουν διαπραξει 'ειδεχθη' εγκληματα, το σωστο θα ηταν νατους βαζαμε σε ψυχιατρεια μιας κ τετοια εγληματα δεν γινονται απο υγιης ανθρωπους. Συνεπως, η φυλακη οντως δεν λειτουργει αποτρεπτικα-σωφρονιστικα για τετοια ατομα. Η λυση ομως δεν ειναι η θανατικη ποινη αλλα το τρελαδικο

Αυτές οι εφέσεις και τα "παραθυράκια" των νόμων δίνουν θάρρος και ευκαιρίες στους εγκληματίες, να αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη και σε συνδιασμό με την αφέλεια, την εξαθλίωση της φτώχιας, μπορούν να γίνουν μέχρι και εγκλήματα πολέμου.

Βάζουν το χεράκι τους και οι δικηγόροι ;)

Ένα επάγγελμα που ως σκοπό έχει κάθε φορά να μειώνει, την δικαιοσύνη. :(

Mαλλον το που οδηγουμαστε δινουν θαρρος. Αν δεν υπηρχαν αυτα δεν θα υπηρχαν καν νομοι που να λενε για ποινες γιατι δεν θα γινοντουσαν εγκληματα. Αλλα θα μου πεις αν η γιαγια μου ειχε ροδακια θα ηταν πατινι.

χμμμ για τους εν δυνάμει παιδεραστές, οι οποίοι κατεβάζουν απ το ιντερνετ για μένα δεν είναι ακριβώς εγκληματίες. Για αυτούς, θα έπρεπε να ανακοινωνονται δημόσια τα ονόματα ποιοι είναι (εκτός κ αν εκαναν εγκλημα), ελεύθεροι μεν, αλλά δεσμευμένοι στην επιλογή τους κ να γνωρίζει ο κόσμος ποιοι ακριβώς ειναι.

Οπως επίσης το μεγάλο άδικο, στον τύπο φτάνουν μόνο τα ποινικά...γιατι? Τα οικονομικά εγκλήματα που είναι επίσης σημαντικά πουθενά...

Vita Brevis

Άρα δεν έχει νόημα να τους τιμωρούμε Aplaz_. Δεν είναι επιλογή τους, δεν φταίνε αυτοί, απλά έτσι γεννήθηκαν. Πρέπει να τους εξαφανίσουμε αφού δεν μπορούν να αλλάξουν!

Απλά τώρα θα το κάνουμε με πιο επιστημονικό τρόπο και όχι με όπλα.

Αφού είναι θέμα γονιδίων, θα υπάρχει ο σούπερ ντουπερ "ΕΙΔΙΚΟΣ" επιστήμονας, ο οποίος αφού γεννηθεί το παιδί, με σούπερ επιστημονικές εξετάσεις του ντι - εν - έϊ , θα μπορεί να καταλάβει, αν θα γίνει στο μέλλον παιδεραστής (ή οτιδήποτε άλλο). Θα το βγάζει και με ποσοστό ακριβείας, πότε που, πόσα παιδιά...

Θα έρχεται τότε το επίσημο Κράτος και θα πει στην μάνα που μόλις γέννησε: δυστυχώς πρέπει να σκοτώσουμε το παιδί σας, γιατί έχει 76% πιθανότητες να γίνει παιδεραστής, δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε.

Προσπαθήστε ξανά! (όπως στο καπάκι της κόκα-κόλα :lol:)

Ή δώστε μας τα ωάρια και σπερματοζωάρια σας, κι εμείς θα συνδυάσουμε τα "καλύτερα" γονίδια σας (και δωρεάν επιλογή φύλου). :D

Όχι, δεν θα αποτρέψω να γεννηθεί ένα έξυπνο παιδί που πιθανών να αντιδράσει στην Παγκόσμια Κυβέρνησή Μου προωθώντας χαϊβανογονίδια. Οχι, προς θεού.

Εμείς είμαστε οι Καλοί.

Ποιό Γκάτακα?

Ποιό Μαϊνόριτι Ριπορτ?

Ποιά, Άρια φυλή?

Ορίστε Aplaz_, σενάριο έτοιμο για χόλιγουντ. :D

...κι ελπίζω μόνο για εκεί:worry:.

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Εχω την εντυπωση οτι στην Αμερικη υπαρχουν οι sex offenders που λετε για παιδεραστες. Δλδ υπαρχει δημοσια λιστα με ατομα που εχουν καταδικαστει για sex crimes (δεν ξερω τι ειδους). Δεν ξερω πως λειτουργει ακριβως βεβαια

Ποιό Γκάτακα?

Ποιό Μαϊνόριτι Ριπορτ?

Ποιά, Άρια φυλή?

Ορίστε Aplaz_, σενάριο έτοιμο για χόλιγουντ.

...κι ελπίζω μόνο για εκεί.

Και να φανταστείς οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ καταδίκασαν τον Μεγκελε...ουστ!!!

Χαιβανογονίδια????ΧΑΧΑΧΑ!!!

ps Θα επιστρέψουμε και θα τρίζει η γη

Vita Brevis

Άρα δεν έχει νόημα να τους τιμωρούμε Aplaz_. Δεν είναι επιλογή τους, δεν φταίνε αυτοί, απλά έτσι γεννήθηκαν. Πρέπει να τους εξαφανίσουμε αφού δεν μπορούν να αλλάξουν!

Απλά τώρα θα το κάνουμε με πιο επιστημονικό τρόπο και όχι με όπλα.

Αφού είναι θέμα γονιδίων, θα υπάρχει ο σούπερ ντουπερ "ΕΙΔΙΚΟΣ" επιστήμονας, ο οποίος αφού γεννηθεί το παιδί, με σούπερ επιστημονικές εξετάσεις του ντι - εν - έϊ , θα μπορεί να καταλάβει, αν θα γίνει στο μέλλον παιδεραστής (ή οτιδήποτε άλλο). Θα το βγάζει και με ποσοστό ακριβείας, πότε που, πόσα παιδιά...

Θα έρχεται τότε το επίσημο Κράτος και θα πει στην μάνα που μόλις γέννησε: δυστυχώς πρέπει να σκοτώσουμε το παιδί σας, γιατί έχει 76% πιθανότητες να γίνει παιδεραστής, δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε.

Προσπαθήστε ξανά! (όπως στο καπάκι της κόκα-κόλα :lol:)

Ή δώστε μας τα ωάρια και σπερματοζωάρια σας, κι εμείς θα συνδυάσουμε τα "καλύτερα" γονίδια σας (και δωρεάν επιλογή φύλου). :D

Όχι, δεν θα αποτρέψω να γεννηθεί ένα έξυπνο παιδί που πιθανών να αντιδράσει στην Παγκόσμια Κυβέρνησή Μου προωθώντας χαϊβανογονίδια. Οχι, προς θεού.

Εμείς είμαστε οι Καλοί.

Ποιό Γκάτακα?

Ποιό Μαϊνόριτι Ριπορτ?

Ποιά, Άρια φυλή?

Ορίστε Aplaz_, σενάριο έτοιμο για χόλιγουντ. :D

...κι ελπίζω μόνο για εκεί:worry:.

γιατι μου επιτιθεσε φιλαρακο? οι παιδοφιλοι ειπα, οχι οι παιδεραστες, εχει διαφορα νομιζω :)

Ότι δεν σε σκοτώνει :rocket: σε κάνει δυνατότερο

Όσο ζω μαθαίνω

Ο μονος λογος πουθα ηθελα να ισχυει η θανατικη ποινη ειναι οτι δε φανει που αυτοι παρανομουν παρασιτουν ζωντας εις βαρος καθε φορολογουμενου πολιτη

γιατι μου επιτιθεσε φιλαρακο?

Για να σε κάνω πιο δυνατό, :) όπως λέει και η υπογραφή σου.

οι παιδοφιλοι ειπα, οχι οι παιδεραστες, εχει διαφορα νομιζω :)
Τι παιδόφιλος, τι παιδεραστής τι δολοφόνος, τι βιαστής, δεν θα άλλαζε τίποτα στα γραφόμενα μου γιατί απλούστατα οι δικαιοσύνη κρίνει συμπεριφορές όχι γονίδια. :mad:

Λες δηλαδή ότι ο άνθρωπος δεν έχει ελεύθερη βούληση? Η παιδοφιλία είναι κληρονομική και η παιδεραστία όχι?

Κάποτε καθάριζαν φυλές ολόκληρες, τώρα που προχώρησε η επιστήμη θα καθαρίζουμε γενότυπους, ως νέοι ναζί?

Γιατί αυτό το συμπέρασμα βγάζω.

Και να φανταστείς οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ καταδίκασαν τον Μεγκελε...ουστ!!!
Ποιος είναι αυτός ο "Μέγκελε" :confused:

Χαιβανογονίδια????ΧΑΧΑΧΑ!!!
Τι? Δεν υπάρχουν τέτοια γονίδια?:lol:

ps Θα επιστρέψουμε και θα τρίζει η γη
Η γη μπορεί να τρίζει αλλά το myphone απ’ ότι γνωρίζω έχει καλή αντισεισμική θωράκιση :rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

• 5 weeks later...
Εγώ είμαι υπέρ της θανατική ποινής γιατί αυτοί που καταδικάζονται στη θανατική ποινή θα πρέπει να έχουν κάνει κάτι πάρα πολύ φρικτό :ρ:shoot::rocket:

Εγώ είμαι υπέρ της θανατική ποινής γιατί αυτοί που καταδικάζονται στη θανατική ποινή θα πρέπει να έχουν κάνει κάτι πάρα πολύ φρικτό :ρ:shoot::rocket:

Μην το λες!

Η να μην εχουν κανει τιποτα και λογο συνομωσιας-σκευωριας να την πληρωσει αυτος!:rolleyes:

Γι αυτο καλυτερα αυτο το δικαιωμα ας το αφησουμε μονο στον θεο...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μην το λες!

α)Η να μην εχουν κανει τιποτα και λογο συνομωσιας-σκευωριας να την πληρωσει αυτος!:rolleyes:

β)Γι αυτο καλυτερα αυτο το δικαιωμα ας το αφησουμε μονο στον θεο...;)

α)Αυτό μου θυμήζει λίγο Prison Break,με τον αδερφό του Michael Scofield που το είχαν μπλέξει.

β)Σωστός.Μόνον κ' μόνον ο θεός ξέρει την αλήθεια.:)

γεια σας και απο μενα!ειμαι κατα της θανατικης ποινης για τους λογους που εχουν αναφερθει παραπανω!οσο για το θεμα παιδεραστιας πιστευω οτι δεν γενιεται καποιος ετσι ουτε ο φονιας η ο κλεφτης ολοι μεσα μας ξερουμε τι ειναι καλο και τι οχι!απλα διαλεγουμε το τι θελουμε αρα εχει πληρη επιγνωση για το τι επιλεγει ο καθενας!αν γεννιομασταν ολοι οι ανθρωποι με καποια τετοια χαρακτηριστηκα πιστευω οτι εκει ειναι ανευθυνος ο καθενας μας αφου δεν θα ειμασταν υπευθυνοι γιαυτο που ακολουθουσαμε!!εχουμε το αυτεξουσιο ως ανθρωποι!

Οι ένοχοι σε πολυ βαρια παραπτωματα πρέπει να τιμωρούνται όπως τους αξίζει.

http://i218.photobucket.com/albums/cc107/SkapoGr10/Diafora/dHJ.jpg

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΠΛΥΘΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ

Είμαι κατά της θανατικής ποινής.

Θεωρώ πως ο άνθρωπος δεν πρέπει να παριστάνει τον Θεο γιατί αφενώς δεν είναι, και αφετέρου...

Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα

Κ το να αφαιρουμε τη ζωη καποιου ως τιμωρια ειναι επισης φριχτο!

Ειμαι 100% κατα της θανατικης ποινης για ολους τους λογους που εχουν αναφερθει!

ειμαι κατα...καλυτερα ισοβια παρα θανατικη ποινη...(αλλα οταν λεμε ισοβια να το εννοουμε...οχι να βγαινει σε 10-15 χρονια για καλη διαγωγη...:lol::confused:)

Και εγώ κατά της θανατικής ποινής είμαι.Πιστεύω ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει την ζωή κάποιου άλλου.

• 2 weeks later...

Για :

*τις ιδιαιτερα ειδεχθης και σκληρες μορφες ανθρωποκτονιων

*τους μεγαλους εμπορους ναρκωτικων

*και για την κακοποιηση, σεξουαλικη ή μη, ανηλικων και ηλικιωμενων

ΝΑΙ ΚΑΡΑΣΥΜΦΩΝΩ!!!

Εκεινος ο φανταρος που πριν απο δυο χρονια σκοτωσε μια κοπελα στη τουαλετα καφετεριας, επειδη δεν του εκατσε, ε ναι δε νομιζω οτι η παρουσια του θα δωσει κατι στην κοινωνια, ουτως η αλλως σκουπιδι ειναι.

εισαι πολυ σκληρος... δεν διαφωνω οτι τετοια ατομα ειναι μονο σκουπιδια αλλα με το να τα σκοτωνεις (εννοω τη θανατικη ποινη) δεν κανεις κατι διαφορετικο απ'οτι εκαναν αυτα! εξαλλου η εκδικηση δεν διδασκει κατι ουτε σε αυτους ουτε σε εσενα ουτε στους υπολοιπους κακοποιους... και κυριο μελημα της κοινωνιας αυτο δεν ειναι? να διδασκει τους πολιτες της απο τα λαθη των αλλων ετσι ωστε να μην υπαρξουν τα ιδια προβληματα... οταν λοιπον απο το κρατος για τιμωρια χρησιμοποιειται η βια, γιατι οι πολιτες να κανουν κατι διαφορετικο? ατομα με ψυχολογικα η οτιδηποτε αλλα προβληματα που τους οδηγησαν σε αυτες τις πραξεις πρεπει να παρακολουθουνται απο τους αντιστοιχους ειδικους και να λαμβανουν και την καταλληλη βοηθεια, οχι για να προσφερουν κατι στην κοινωνια γιατι αυτο ειναι ουτοπικη ιδεα, αλλα για να μην ξαναβλαψουν τους συνανθρωπους τους!

Δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής.. Πιστεύω ότι όσο μεγάλο και να είναι το αδίκημα που διέπραξε κάποιος δεν έχει το δικαίωμα κανείς να του πάρει τη ζωή..
.!.

• 2 years later...
ειμαι υπερ της θανατικης ποινης κατω απο ορισμενες συνθηκες οπως η κακοποιηση παιδιων.......Και οσο αφορα τα ανθρωπινα δικαιωματα για μενα ισχυουν για ανθρωπους και οχι για ανθρωποειδη τερατα:mad: