Jump to content

Θανατική ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;

trinyak
 Κοινοποίηση

Θανατική Ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;  

462 members have voted

1. 1. Θανατική Ποινή: Είστε υπέρ ή κατά;

• Υπέρ - Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται όπως τους αξίζει.
      136
    • Κατά - Η ζωή είναι ύψιστο αγαθό. Υπάρχουν και άλλες τιμωρίες.
      307
    • Δ.Ξ. / Δ.Α.
      19

Recommended Posts

....

Στα επιχειρηματα τα πρακτικα που ανεφερα μου δεν απαντησατε η μαλλον απαντησατε με ανυποστατα επιχειρηματα ....

....Παρακαλω επιχειρηματα σοβαρα οχι το χιλιοειπωμενο δεν ειμαστε θεοι..

Ποια επιχειρηματα ανεφερες? :p Μηπως αυτο?

"Σε πολλες πολιτειες που υφισταται η θανατικη ποινη ο αιθμος των δολοφονιων εχει πεσει..Προφανως οι διαφοροι εγκληματιες αντιλαμβανονται οτι αν σκοτωσουν και τους πιασουν θα πεθανουν ετσι δισταζουν"

Θεωρω οτι ειναι αποκυημα της φαντασιας σου αυτο που γραφεις, εκτος και εχεις καποιο επισημο στοιχειο να παραθεσεις, πραγμα το οποιο δε πιστευω, διοτι σε ειχα προκαλεσει παλι πριν αρκετο καιρο αλλα και τοτε δεν ειχες στοιχεια.

Ισως ειναι αυτο επιχειρημα :p

"Πολλοι απο τους διαφορους ανελεεις δολοφονους ειναι σιγουρο οτι θα ειναι το ιδιο επικινδυνοι κι στην φυλακη ετσι καλυτερα να μην ταλαιπωρουν τους συγκρατουμενους τους αλλα να μην υποφερουν και οι ιδιοι"

Μ αρεσει η σιγουρια σου, αλλα απο ποτε τα αυθαιρετα δικα σου συμπερασματα ειναι επιχειρηματα?

Να δουμε αυτο λοιπον:

"Σε ανθρωπους που κανουν αθλιες πραξεις οπως ο βιασμος μικρων παιδιων η παρομοια απεχθη εγκληματα αξιζει τετοιου ειδους καταδικη"

δε μου φαινεται για επιχειρημα αλλα για προσωπικη σου αποψη

Ισως αυτο?

"Ατομα τετοιου ειδους ειναι πολυ πιθανο να ξανασκοτωσουν η να ξαναβιασουν οταν ξαναβγουν..Γιατι να θρηνησουμε κι αλλα θυματα?"

Δε νομιζω να εχεις την απαιτηση να εκλαβουμε ως επιχειρημα μια υποθεση που κανεις εσυ

Αυτα ηταν ολα τα "επιχειρηματα" που ανεφερες. Συνεπως πριν γραψεις αυτο: "Παρακαλω επιχειρηματα σοβαρα οχι το χιλιοειπωμενο δεν ειμαστε θεοι" θα επρεπε πρωτα να το λαβεις υπ οψιν σου εσυ, εκτος και δεν γνωριζεις τι σημαινει η λεξη επιχειρημα. Επισης να σε πληροφορησω οτι στις ΗΠΑ η τελευταια εκτελεση εγινε στις 25.9.07 και απο τοτε εχουν ανασταλει επ αοριστον ολες οι προγραμματισμενες εκτελεσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

• Απαντήσεις 691
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εννοείται πως είμαι κατά της θανατικής ποινής

Το θέμα είναι καθαρά θέμα ηθικής. Πολλοί λέτε ότι σε κάποιους αξίζει να πεθανουν. Μόνο που το να κρίνεις αν κάποιος πρέπει να ζει δεν είναι αρμοδιότητα κανενός. Επίσης το να καταδικάζεις κάποιον σε θάνατο πόσο καλύτερο άνθρωπο σε κάνει εσένα. Η θανατική ποινή τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο δεν έχει κάμια σχέση με παραδειγματισμό. Είναι απλά ένας τρόπος της εκάστοτε πολιτείας να ικανοποίει το αίσθημα εκδίκησης του όχλου. Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε κάλους και κακούς.

Ο καθένας είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, και οι δολοφόνοι παρά τις απεχθείς πράξεις τους παραμένουν άνθρωποι που όμως ο ψυχισμός τους είναι σε τέτοιο χάλι που δεν τους επιτρέπει να ζήσουν ειρηνικά στην κοινωνία. Η λύση είναι πιο απλή. Αύξηση και τήρηση των ποινών για τα κακουργήματα. Ένας serial killer, παιδεραστής, βασανιστής πρέπει να μπαίνει στη φυλακή ισόβια και το ισόβια να σημαίνει για όλη του τη ζωή (και όχι 25, 30 ή 35 χρόνια).

Η θανατική ποινή δεν είναι η λύση γιατί η βία γεννάει μονάχα βία. Μπορεί έστω και προσωρίνα να ικανοποιεί το αίσθημα της εκδίκησης (και όχι της δικαιοσύνης) αλλά αποτελεί μεγάλο πσωγύρισμα σε όσα έχει επιτύχει η εξέλιξη του ανθρώπου.

Ειδικά η Αμερική είναι μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση. Οι ΗΠΑ είναι μια τεράστια χώρα, χωνευτήρι αμέτρητων εθνοτήτων που οι αντιθέσεις από πολιτεία σε πολιτεία είναι τέραστιες. Λογικό είναι ένα μεγάλο μέρος (οι μεσοδυτικές πολιτείες που είναι αποκομμένες από τον έξω κόσμο) να συνεχίζουν να ζουν με το σκεπτικό μισού αιώνα πριν αυτό δηλαδή που τους έμαθε μια χώρα που γεννήθηκε και ανατράφηκε στη βία.

Επίσης είναι φυσιολογικό και απολύτως κατανοητό οι συγγενείς ένος θύματος ή ακόμα και η κοινή γνώμη να απαιτεί την τιμωρία του δολοφόνου, παιδεραστή κτλ για να νιώσει δικαιώμενη. Η πολιτεία τότε είναι που πρέπει να ενεργήσει ψύχραιμα και όχι να επιβραβεύσει την βία με βία χαιδεύοντας τα αυτία του όχλου. Το πρώτο είναι το σώστο και το δεύτερο είναι το εύκολο. Οι ΗΠΑ έχουν διαλέξει τον εύκολο δρόμο. Εμείς εδώ στην Ευρώπη έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο θα ήταν κρίμα να πισωγυρίσουμε.

Και επίσης προς όλους όσους υποστηρίζουν την θανατική ποινή πόσο καλύτερους ανθρώπους πιστεύεται ότι σας κάνει αυτό σε σχέση με τους διάφορους κάτοικους θεοκρατικών καθεστώτων που λιθοβολούν δημοσιώς βιασμένες γυναίκες που έκαναν το "εγκλήμα" να μείνουν έγκυες από το βιασμό (θυμάμαι τουλάχιστον 2 περιστατικά την τελευταία 10ετία); Βέβαια αυτοί καταδικάζουν μια αθώα και έσεις έναν ένοχο. Στην ούσια όμως όλοι καταδικάζεται έναν άλλον άνθρωπο σε θάνατο. Και άθωος ή ένοχος τέτοια ποινή κάνενας άλλος άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να του επιβάλει. Η διαφορά είναι ότι αυτοί κρατούν πέτρα. Η πράξη όμως είναι εξίσου βάρβαρη και απάνθρωπη και στις 2 περιπτώσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

ΚΑΤΑ..

Απορώ λίγο με αυτό το 4% που δεν έχει γνώμη σε κάτι τόσο σημαντικό, και πιστεύω πως αυτή η επιλογή δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου στην δημοσκόπηση, αλλά πολύ περισσότερο απορώ με το 28% που είναι υπερ. Τί να πω δεν ξέρω και δε νομίζω πως έχει νόημα.. ήδη έχουν γραφτεί αρκετά πράγματα και λογικά για μένα, από όσους είναι κατά!

Eγω απορω που υπαρχουν ανθρωποι που θεωρουν τον εαυτο τους τοσο ανωτερα,εξελιγμενα πλασματα που απορουν με τις αποψεις των αλλων.Αν και μεταξυ μας το εχω ξναδει αυτο και ενταξει επειδη ειμαι ευγενης δεν θα φτασω σε εκφρασεις τυπου οτι οι φελοι επιπλεουν.Αν και το σκεφτομαι σοβαρα..και δεν ειναι για αυτο το θεμα ειναι γενικα.Ακου απορω που υπαρχουν ατομα με αυτη την αποψη?Μπορεις να συνεχισεις να απορεις.Δεν υποβιβαζεις τους αντιθετους με εσενα.Το αντιστροφο πετυχαινεις.

Σπυρος αν μπεις στον κοπο να διαβασεις μερικες σσελιδες πιο πριν θα δεις οτι δεν εχεις ανακαλυψει την Αμερικη.Σαφως και εχουν γινει συζητησεις επι συζητησεων και ερευνες απι ερευνων για αυτο το θεμα.Το να τις αρνεισαι και να βρισκεσαι στον σκοταδισμο δεν βοηθα τιποτα..Και ενω υποτιθεται οτι μισειτε την βια αντιδρατε πολυ πιο βιαια απο αυτους πουν υποτιθεται την υπερασπιζονται.Που οι περισσοτεροι το εχουν σκεφτει και λενε τα επιχειρηματα τους.Δεν αντιδρουν με κανενα βιαιο κτηνωδη τροπο οπως σκοτωστε τον αλητη καλα του κανετε..Ας σεβαστουμε τις αντιθετες αποψεις οσο ακραιες και να μας φαινονται αυτο προωθει τον διαλογο..

Eγω απορω που υπαρχουν ανθρωποι .........

Ας σεβαστουμε τις αντιθετες αποψεις οσο ακραιες και να μας φαινονται αυτο προωθει τον διαλογο..

Θα επρεπε να γνωριζεις οτι μερικες φορες, το σιγαν κρειττον εστι του λαλειν. Εφ οσον ομως δε το εφαρμοζεις, ειμαι υποχρεωμενος να σου απαντησω ως προς το σκελος που αφορα εμενα.

Γραφεις "Σαφως και εχουν γινει συζητησεις επι συζητησεων και ερευνες απι ερευνων για αυτο το θεμα " συμφωνω, με τη μονη διαφορα οτι καμμια ερευνα δεν εδειξε οτι οπου εφαρμοστηκε η θανατικη ποινη μειωθηκε η εγκληματικοτητα, οπως εσυ ισχυριζεσαι. Η οποια απαντηση σου οτι το διαβασες, δε θυμασαι, δεν εχεις προχειρα στοιχεια κλπ ειναι λογια του αερα και αποκυηματα της φαντασιας σου οπως ειπα και πιο πανω.

Γραφεις "Το να τις αρνεισαι και να βρισκεσαι στον σκοταδισμο δεν βοηθα τιποτα. " Με αυτου του ειδους τους αφορισμους, επειδη πιο πανω σχολιασα τα αστεια "επιχειρηματα σου", δειχνεις αδυναμια στο να απαντησεις ουσιαστικα στη τοποθετηση μου. Συγγνωμη που δε ζητησα τη γνωμη σου στο σχολιο που εκανα για το post σου:lol: Αυτοι που μας διαβαζουν, καταλαβαινουν πολυ καλα ποιος απο τους δυο μας βρισκεται στο σκοταδισμο και στο μεσαιωνα;) Αναρωτιεμαι εσυ που κανεις σκοπιμη παραπληροφορηση, πως θα πρεπει να σε χαρακτηρισω?

Αυτο παλι τι ειναι? "Και ενω υποτιθεται οτι μισειτε την βια αντιδρατε πολυ πιο βιαια απο αυτους πουν υποτιθεται την υπερασπιζονται" αληθεια πολυ επιστημονικη και τεκμηριωμενη η προσεγγιση σου :p Απο που το συμπερανες και πως προκυπτει αυτο?

Tελος μας λες "Ας σεβαστουμε τις αντιθετες αποψεις οσο ακραιες και να μας φαινονται αυτο προωθει τον διαλογο" απο που διαπιστωσες οτι εγω δε σεβομαι τις αντιθετες και πιο ακραιες αποψεις? Μηπως μπλεκεις την ενοια σεβομαι με την ενοια συμφωνω? Γιατι φυσικα δε συμφωνω μαζι σου, δεν επεται ομως οτι δε σεβομαι την αποψη σου, την οποια εχω καθε δικαιωμα να σχολιασω.

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα πρέπει να υπάρχει η θανατική ποινή.

Κι αυτό για 2 βασικούς λόγους:

1ον) Για το λόγο που αναφέρει η δεύτερη επιλογή στη δημοσκόπηση. Είναι σαφέστατο, δεν επιδέχεται παραπάνω εξήγηση.

Η ζωή είναι ιερή και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την αφαιρεί, ούτε καν για να τιμωρήσει κάποιον που έχει αφαιρέσει τη ζωή κάποιου άλλου.

2ον) Υποτίθεται ότι η θανατική ποινή χρησιμοποιείται και για παραδειγματισμό. Δε νομίζω να έχουμε αποδείξεις ότι όντως λειτουργεί ως μέσο παραδειγματισμού. Ειδάλλως θα είχε μειωθεί η εγκληματικότητα στις περιοχές που εφαρμόζεται το μέτρο.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ρε συ Spurodan πρωτον το ολο post ειναι ακυρο γιατι δεν απευθυνομουν σε σενα.Δευτερον σταματα να χρησιμοποιεις παντου το ιδιο επιχειρημα καταντα βαρετο..Και εισαι πολυ επιθετικος ηρεμησε..Δηλαδη δεν μπορω να κανω διαλογο σε αυτους τους τονους.

Παιδια η εγκληματικοτητα εχει μειωθει σε αυτες τις περιοχες .Που το ξερετε οτι δεν εχει μειωθει?Ειστε ειδικοι στο θεμα?Επειδη το λεει ο Σπυρος ?Τρομερη και αξιοπιστη πηγη..

Ρε συ Spurodan πρωτον το ολο post ειναι ακυρο γιατι δεν απευθυνομουν σε σενα.Δευτερον σταματα να χρησιμοποιεις παντου το ιδιο επιχειρημα καταντα βαρετο..Και εισαι πολυ επιθετικος ηρεμησε..Δηλαδη δεν μπορω να κανω διαλογο σε αυτους τους τονους.

Παιδια η εγκληματικοτητα εχει μειωθει σε αυτες τις περιοχες .Που το ξερετε οτι δεν εχει μειωθει?Ειστε ειδικοι στο θεμα?Επειδη το λεει ο Σπυρος ?Τρομερη και αξιοπιστη πηγη..Εχω πειρα στο θεμα .

Φαινεται, φαινεται, εχεις πολυ μεγαλη πειρα :lol::lol::lol: Κριμα καθυστερησες τη τροποποιηση.:p

Οτι χω πειρα το ξερεις .Εχεις μια ταση να γυριζεις τα παντα οπως θελεις...

Recent research on the relationship between capital punishment and homicide hascreated a consensus among most economists who have studied the issue that capital

punishment deters murder. Early studies from the 1970s and 1980s reached conflicting

results. However, recent studies have exploited better data and more sophisticated

statistical techniques. The modern refereed studies have consistently shown that capital

punishment has a strong deterrent effect, with each execution deterring between 3 and 18

murders. This is true even for crimes that might seem not to be deterrable, such as crimes

of passion. (There is some evidence from unrefereed studies that have not been

scientifically evaluated that is inconsistent with this generally accepted claim.)

Να ενα κειμενακι που βρηκα εγω για το θεμα..Και το κειμενακι που ειχες βρει εσυ αν ξερεις ικανοποιητικα αγγλικα αυτο λεει.Οτι υπαρχουν ερευνες.Απλα ο συγραφεας τις αμφισβητει.Αν δεν ξερουμε αγγλικα δεν διαβαζουμε αγγλικα κειμενακια..

Παρακαλώ πολύ, όποιος έχει την καλοσύνη ας μου απαντήσει που βρήκε γραμμένο ότι από τη μια άνθρωπος δεν μπορεί(δλδ είναι ηθικά καταδικαστέο) να αφαιρεί τη ζωή άλλου ανθρώπου, ενώ από την άλλη είναι θεμιτό, ηθικά αποδεκτό και καθόλα λογικό άνθρωπος να στερεί από άλλον άνθρωπο την ελευθερία το, με λίγα λόγια να τον κάνει δούλο.

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, λάβετε υπόψη ότι :

α. Αμέτρητοι άνθρωποι στην ιστορία έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία(προτίμησαν δλδ το θάνατο από την υποδούλωση)

β. Ο θάνατος στη ζωή μας γενικά είναι κάτι το αναπόφευκτο, αντίθετα ο πλήρης εξευτελισμός της προσωπικότητάς μας και της αξίας μας ως ανθρώπων δεν είναι καθόλου δεδομένος.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Οτι χω πειρα το ξερεις .Εχεις μια ταση να γυριζεις τα παντα οπως θελεις...

Να ενα κειμενακι που βρηκα εγω για το θεμα..Και το κειμενακι που ειχες βρει εσυ αν ξερεις ικανοποιητικα αγγλικα αυτο λεει.Οτι υπαρχουν ερευνες.Απλα ο συγραφεας τις αμφισβητει.Αν δεν ξερουμε αγγλικα δεν διαβαζουμε αγγλικα κειμενακια..

χεχεχε σε μενα τα λες αυτα? Διαβασε κι αυτα

I have inquired for most of my adult life about studies that might show that the death penalty is a deterrent, and I have not seen any research that would substantiate that point.

-- Attorney General Janet Reno, January 20, 2000

Capital Punishment and Homicide

Sociological Realities and Econometric Illusions

Does executing murderers cut the homicide rate or not? Comparative studies show there is no effect. Econometric models, in contrast, show a mixture of results

Οσο για τα Αγγλικα μου, ισως στην Αγγλια που σπουδαζω καταφερω να τα καλυτερεψω;):)

Μακαρι ,αν και μεταξυ μας επιμενεις οτι δεν υπαρχουν ερευνες ενω ο κακομοιρος τυπακος στο κειμενακι που εδειξες προσπαθει επι 10 σελιδες να δειξει οτι ειναι ανυποστατες..Πως γινεται αυτο?

Γραφεις "Σαφως και εχουν γινει συζητησεις επι συζητησεων και ερευνες απι ερευνων για αυτο το θεμα " συμφωνω, με τη μονη διαφορα οτι καμμια ερευνα δεν εδειξε οτι οπου εφαρμοστηκε η θανατικη ποινη μειωθηκε η εγκληματικοτητα, οπως εσυ ισχυριζεσαι. .

Μακαρι ,αν και μεταξυ μας επιμενεις οτι δεν υπαρχουν ερευνες ενω ο κακομοιρος τυπακος στο κειμενακι που εδειξες προσπαθει επι 10 σελιδες να δειξει οτι ειναι ανυποστατες..Πως γινεται αυτο?

Η δε διαβαζεις σωστα τα post μου η κατι αλλο συμβαινει μ εσενα. Εγω επιμενω οτι δεν εχουν γινει ερευνες? Για ξαναδιαβασε καλα το ποστ μου το οποιο παραθετω και εχω το "συμφωνω" με bold !!! Αυτο που λεω και ισως δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι ,παρα τις παμπολλες ερευνες που εχουν γινει, καμμια μα καμμια δεν εχει αποδειξει οτι υπαρχει μειωση εγκληματικοτητας λογω επιβολης της θανατικης ποινης

Ένα παράδειγμα για το ακριβώς αντίθετο είναι ο Καναδάς, όπου ο βαθμός της εγκληματικότητας το 2003, είκοσι εφτά χρόνια μετά το τέρμα της θανατικής ποινής ήταν κάτα 44% μειωμένος σε σχέση με το 1975, οπότε και εφαρμόστηκε για τελευταία φορά, όπως είπα και παραπάνω.

Προσωπικά πιστεύω, ότι κυρίως στα εγκλήματα που γίνονται εν βρασμώ ψυχής, ο φόβος για τη θανατική ποινή δεν πρόκειται να αποτρέψει τους εγκληματίες σε καμία περίπτωση.

House: "Well, here's the flaw in your argument: if I enjoy hating life, I don't hate life, I enjoy it.":up:

Η δε διαβαζεις σωστα τα post μου η κατι αλλο συμβαινει μ εσενα. Εγω επιμενω οτι δεν εχουν γινει ερευνες? Για ξαναδιαβασε καλα το ποστ μου το οποιο παραθετω και εχω το "συμφωνω" με bold !!! Αυτο που λεω και ισως δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι ,παρα τις παμπολλες ερευνες που εχουν γινει, καμμια μα καμμια δεν εχει αποδειξει οτι υπαρχει μειωση εγκληματικοτητας λογω επιβολης της θανατικης ποινης

Αλήθεια έχει σημάσια αν έχει αποδείχτει ότι η θανατική ποινή μείωσε την εγκληματικότητα? Και ας υποθέσουμε ότι την έχει μειώσει αυτό μας δίνει το δικαίωμα να σκοτώνουμε τους δολοφόνους. Γιατί? για το ευρυτερό συμφέρον? για το κοινό καλό? Δεν ξέρω έμενα το συγκεκριμένο επειχήρημα με κάνει και ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα ότι ο άνθρωπος μπορεί να θεωρηθεί αναλώσιμος αν είναι για το κοινό καλό και το ευρυτερο συμφέρον? Ίσως γιατί η παγκόσμια ιστορία μας έχει αποδείξει ότι τα περισσότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχουν διαπραχθεί για το "κοινό καλό" και το "ευρυτερό συμφέρον".

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

Αλήθεια έχει σημάσια αν έχει αποδείχτει ότι η θανατική ποινή μείωσε την εγκληματικότητα? Και ας υποθέσουμε ότι την έχει μειώσει αυτό μας δίνει το δικαίωμα να σκοτώνουμε τους δολοφόνους. Γιατί? για το ευρυτερό συμφέρον? για το κοινό καλό? Δεν ξέρω έμενα το συγκεκριμένο επειχήρημα με κάνει και ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα ότι ο άνθρωπος μπορεί να θεωρηθεί αναλώσιμος αν είναι για το κοινό καλό και το ευρυτερο συμφέρον? Ίσως γιατί η παγκόσμια ιστορία μας έχει αποδείξει ότι τα περισσότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχουν διαπραχθεί για το "κοινό καλό" και το "ευρυτερό συμφέρον".

Επειδη παραθετεις δικο μου ποστ να υποθεσω οτι ρωτας εμενα? Ρωτω επειδη δεν εχω παρει θεση υπερ της θανατικης ποινης

Επειδη παραθετεις δικο μου ποστ να υποθεσω οτι ρωτας εμενα? Ρωτω επειδη δεν εχω παρει θεση υπερ της θανατικης ποινης

Όχι απλά χρησιμοποίησα το post σου επείδη αναφέρεις το συγκεκριμένο επειχήρημα. Τα όσα λέω είναι γι' αυτούς που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο ΄καταά τη γνώμη μου τρομακτικό επειχήρημα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

Εν παση περιπτωση μιλαμε για πρακτικα γεγονοτα και οχι για ηθικοπλαστικα διλληματα..Το βρισκω περιεργο να ακουω ε[πιχειρημα του τυπου ποιοι ειμαστε εμεις να αφαιρεσουμε ζωη?

Ακου απορω που υπαρχουν ατομα με αυτη την αποψη?Μπορεις να συνεχισεις να απορεις.Δεν υποβιβαζεις τους αντιθετους με εσενα.Το αντιστροφο πετυχαινεις.

Την γνώμη μου είπα απο κάποια πράγματα που διάβασα. Δεν καταλαβαίνω γιατι γίνεσαι τόσο επιθετική.. Και εσύ θα μπορούσες να πάρεις ως απάντηση αυτό που έγραψες η ίδια, αντικαταστώντας την λέξη "απορώ.." με την φράση "το βρίσκω περίεργο περίεργο....".

Εγω απλα ζητησα αλλο επιχειρημα για να συνεχιστει η συζητηση.Ενταξει δεν ειμαστε θεοι.Το ξερουμε .Δεν ειναι περιεργο σαν επιχειρημα?Και χιλιοειπωμενο.Και εσυ πηγες να κανεις το ιδιο και ειπες οτι απορεις με οσους εχουν αντιθετη αποψη..Μαλιστα..Δεν ειναι σωστο να υποβιβαζεις τους αλλους επειδη εχουν αντιθετη αποψη.Και σου φαινεται και περιεργο που δεν μου αρεσε ..

Εγω απλα ζητησα αλλο επιχειρημα για να συνεχιστει η συζητηση.Ενταξει δεν ειμαστε θεοι.Το ξερουμε .Δεν ειναι περιεργο σαν επιχειρημα?Και χιλιοειπωμενο.Και εσυ πηγες να κανεις το ιδιο και ειπες οτι απορεις με οσους εχουν αντιθετη αποψη..Μαλιστα..

Για εμας τους Χριστιανους... η φραση ''δεν ειμαστε θεοι για να αφαιρεσουμε τη ζωη απο αλλον ανθρωπο'' αποτελει επιχειρημα:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Ε,ωραια γραψε για λογους θρησκευτικους ..Σεβαστο τελειως.Δεν θα σου λεγε κανεις τιποτα.Αυτο το δεν ειμαστε θεοι ακουγεται περιεργα..Το ξερουμε οτι δεν ειμαστε θεοι παρακατω τι κανουμε?Πρεπει κποιος να ειναι θεος για να αφαιρεσει ζωη ?Και ποιος το λεει αυτο η θρησκεια..Δεν το δεχομαι αυτο βασικα ειμαι και υπερ της ευθανασιας.Αρα φυσιολογικα δεν το δεχομαι σαν επιχειρημα..

joel κανεις δεν θεωρειται αναλωσιμος για το κοινο καλο.ποινη ειναι..Δεν θυσιαζουμε την Ιφιγενεια στην Αυλιδα.Ειναι ποινη για οσους κανουν εγκληματα.

Σπυρο αυτο που λεει το κειμενακι ηταν οτι υπαρχουν ερευνες που υποστηριζουν οτι η θανατικη ποινη μειωνει την εγκληματικοτητα και το στηριζει με στατιστικες κτλ.Ο τυπος επι αρκετες σελιδες προσπαθουσε να τους βρει λαθη για να τις βγαλει ατεκμηριωτες.Αρα το αν εχει αποδειχθει η οχι ειναι δικη σου αποψη υπαρχει κοσμος που εχει κανει ερευνα και εχει βγαλει το αντιθετο.Πιστευετ αληθεια οτι ολοκληρη Αμερικη θα ειχε τετοιο νομο και δεν θα υπηρχαν ερευνες να τον στηριζουν?

Αλήθεια έχει σημάσια αν έχει αποδείχτει ότι η θανατική ποινή μείωσε την εγκληματικότητα? Και ας υποθέσουμε ότι την έχει μειώσει αυτό μας δίνει το δικαίωμα να σκοτώνουμε τους δολοφόνους. Γιατί? για το ευρυτερό συμφέρον? για το κοινό καλό?

Και μπορείς να τους βάζεις φυλακή για όλη τους τη ζωή??

Αυτό είναι καλύτερο φαντάζεσαι?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Ε,ωραια γραψε για λογους θρησκευτικους ..Σεβαστο τελειως.Δεν θα σου λεγε κανεις τιποτα.Αυτο το δεν ειμαστε θεοι ακουγεται περιεργα..Το ξερουμε οτι δεν ειμαστε θεοι παρακατω τι κανουμε?Πρεπει κποιος να ειναι θεος για να αφαιρεσει ζωη ?Και ποιος το λεει αυτο η θρησκεια..Δεν το δεχομαι αυτο βασικα ειμαι και υπερ της ευθανασιας.Αρα φυσιολογικα δεν το δεχομαι σαν επιχειρημα..

joel κανεις δεν θεωρειται αναλωσιμος για το κοινο καλο.ποινη ειναι..Δεν θυσιαζουμε την Ιφιγενεια στην Αυλιδα.Ειναι ποινη για οσους κανουν εγκληματα.

Καταρχήν έχω να σου πω ότι και εγώ είμαι υπέρ της ευθανασίας και το ότι είμαι κατά της θανατικής ποινής δεν έχει καμία σχέση με θρησκευτικά πιστεύω (αλλώστε είμαι άθεος). Η ευθανασία με την εκτέλεση δεν έχει καμία σχέση. Στην πρώτη περίπτωση βοήθας κάποιον που θέλει να βάλει τέρμα στη ζωή του και δεν μπορεί λόγω της ανικανότητας τους να το κάνει μόνος του. Είναι δίκη του επιλόγη να προτιμήσει το θάνατο από μια ζώη την οποία δεν επιθυμεί να ζήσει. Στην θανατική καταδίκη σκότωνεις έναν άνθρωπο (ανεξάρτητα αν είναι βιαστής, δολόφονος παραμένει άνθρωπος) έπειδη κρίνεις έσυ ότι του άξιζει ο θάνατος σύμφωνα με αυτό που έκανε. Έκει είναι η διαφορά της αποψής μας. Έγω σύμφωνα με τη δική μου ηθική (όχι τη χριστιανική) θεωρώ μια τέτοια πράξη ανεπίτρεπτη και αυτόν που την διαπράτει δολοφόνο. Όσο για την αναφορά σου πέρι στατιστικών ότι μειώθηκε η εγκληματικότητα με τη θανατική ποινή επιτρέψε μου να επιμείνω ότι από τη στιγμή που θεωρείς πως πρέπει να σκοτώνουμε τους δολοφόνους εφόσον μειώνεται η εγκληματικότητα τους θεωρείς αναλώσιμους και αναγκαία παράπλευρη απώλεια για χάρη του κοινού καλού όλων των υπολοίπων που δεν είναι δολοφόνοι. Και από ότι καταλαβαίνω θεώρεις ότι όταν κάποιος διαπράξει ένα ειδεχθές έγκλημα παύει να είναι άνθρωπος και να διατηρεί το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή. Μην θεωρήσεις ότι σου επιτείθεμαι απλά σου λέω ότι βλέπω ακόμα και τον πιο απεχθή δολοφόνο ως άνθρωπο και η δική μου ηθική δεν επιτρέπει να του στερήσουμε τη ζωή χωρίς να χαρακτηριστούμε και εμείς δολοφόνοι.

Και μπορείς να τους βάζεις φυλακή για όλη τους τη ζωή??

Αυτό είναι καλύτερο φαντάζεσαι?

Με αυτό έννοιεις ότι είναι καλύτερα να τους "βγάλεις από τη μιζέρια τους"? Οτί δηλαδή θα τους κάνεις χάρη σκοτωνοντάς τους?

Δεν νομίζω να υπάρχουν πόλλοι δολοφόνοι που να καταδικάστηκαν ισόβια και να είπαν θέλω να με πάτε στην ηλεκτρική καρέκλα γιατί δε θέλω να υποφέρω για όλη μου τη ζωή στη φυλακή.

Η ισόβια κάθαρξη για μένα είναι η ανώτερη ποινή που μπορείς να επιβάλλεις σε έναν άνθρωπο έφοσον είναι ανίκανος να ζήσει ειρηνικά μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Από τη στίγμη που θες να τον "βγάλεις από τη μίζερια του" χωρίς να το θέλει ο ίδιος απλά τον δολοφονείς και δεν μπορείς να θεωρείσαι καλυτερός του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

Εγω απλα ζητησα αλλο επιχειρημα για να συνεχιστει η συζητηση.Ενταξει δεν ειμαστε θεοι.Το ξερουμε .Δεν ειναι περιεργο σαν επιχειρημα?Και χιλιοειπωμενο.Και εσυ πηγες να κανεις το ιδιο και ειπες οτι απορεις με οσους εχουν αντιθετη αποψη..Μαλιστα..Δεν ειναι σωστο να υποβιβαζεις τους αλλους επειδη εχουν αντιθετη αποψη.Και σου φαινεται και περιεργο που δεν μου αρεσε ..

Σόρρυ κι όλας αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω.. Είπα εγώ οτι μου φάνηκε περίεργο που που δεν σου άρεσε????? Δεν μου άρεσε η επιθετικότητα σου, ο τρόπος που απάντησες. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Και αφού το θέτεις έτσι, οτι υποβιβάζω τους άλλους, τότε και εσύ υποβιβάζεις εμάς που έχουμε αντίθετη άποψη.. Το να σκοτώνεις κόσμο (είτε εγκληματίες, είτε παιδεραστές κλπ..) είναι μεγάλη αμαρτία, και για εμάς είναι επιχείρημα το να λέμε οτι δεν έχουμε το δικαίωμα να τους σκοτώνουμε.

ΩΡΑΙΑ!!! Και εσυ δεν είσαι Χριστιανή αφου δεν το δέχεσαι σαν επιχειρημα... σεβαστο και το δεχομαι!!

Γι αυτους που δεν ενδιαφερονται να προσεγγισουν το θέμα μεσω της θρησκειας τοτε υπαρχει και η κοινωνικη προσεγγιση οπου εκει υπαρχουν τα ανθρωπινα δικαιωματα...

xristinoula ο SpyrosDan εχει αντικρουσει πληρως τα επιχειρηματα σου πιο πανω οποτε δεν υπαρχει λογος να το αναλυσω περισσοτερο.:rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή