Jump to content

Toshiba Encore (Bay Trail) 8"

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καθε προταση εχει τα συν και τα μειων της.

Για εμενα δεν νοειται windows tablet χωρις hdmi και τα πλεονεκτηματα του;)

Βαλε και το gps και τα καλυτερα ηχεια του Toshiba.

Οσον αφορα τις διαφορες στη cpu και το τυπο της μνημης οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες στην πραξη.

Σε καθε περιπτωση σιγουρα θα δουμε στο κοντινο μελλον ακομα καλυτερες και πληρεστερες προτασεις για οσους εχουν μεγαλυτερες απαιτησεις.;)

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

• Απαντήσεις 976
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καθε προταση εχει τα συν και τα μειων της.

Για εμενα δεν νοειται windows tablet χωρις hdmi και τα πλεονεκτηματα του;)

Βαλε και το gps και τα καλυτερα ηχεια του Toshiba.

Οσον αφορα τις διαφορες στη cpu και το τυπο της μνημης οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες στην πραξη.

Σε καθε περιπτωση σιγουρα θα δουμε στο κοντινο μελλον ακομα καλυτερες και πληρεστερες προτασεις για οσους εχουν μεγαλυτερες απαιτησεις.;)

Ακριβως Αλεξ, είναι μεν πιο γρηγορο το dell και καλυτερα κατασκευασμενο, αλλα δεν υπερτερει σε ολους τους τομεις συγκριτικα με το encore.

Ο synaptics digitizer, για την ωρα, δε φαινεται ότι είναι για μεγαλα ψαρια. Δεν ειχα την αυθεντικη γραφιδα για να το δοκιμασω, αλλα από αυτά που εχω διαβασει ακομα και με την τελευταια αναβαθμιση δεν προσεγγιζει σε καμια περιπτωση την ποιοτητα και ακριβεια των Wacom, n-trig.

Κάθε υλοποιηση, λοιπον, εχει τα συν και τα πλην της...

Καλα ειναι αυτα τα win-tablets αλλα ακομα πιστευω οτι ειμαστε στην αρχη.

Η επομενη -μεθεπομενη γενεια θα ειναι ποιο εξεληγμενη.

Το ειδα και εγω σημερα (διπλα διπλα με το LG 8") και ναι η οθονηγ του lg ειναι αλλη κατηγορια αλλα και του encore δεν ηταν καθολου ασχημη

Ρε αδέλφια, ξέρει κανείς να με διαφωτίσει?

Προσπαθώ να συνδέσω το μηχάνημα με την τηλεόραση μέσω hdmi (έχω καλώδιο micro hdmi to hdmi) αλλά δεν κάνει τίποτα.

Πρέπει να ρυθμίσω κάτι;δώστε μια βοήθεια...:cry:

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Προσπαθώ να συνδέσω το μηχάνημα με την τηλεόραση μέσω hdmi (έχω καλώδιο micro hdmi to hdmi) αλλά δεν κάνει τίποτα.

Λογικα στις ρυθμισεις(ιδιοτητες)της καρτας γραφικων πρεπει να σου δινει επιλογη την εικονα να την μεταφερει στη tv.

Δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας και επιλεγεις ιδιοτητες η' επιλογες γραφικων η' κρατας παρατεταμενα με το δαχτυλο παλι στη επιφανεια εργασιας το αφηνεις στιγμιαια το δαχτυλο και παλι ιδιοτητες η' επιλογες γραφικων και μεσα εκει επιλεγεις την μεταφορα.

Επισης στην tv επιλεγεις hdmi και οχι κεραια tv.

Μεσα εκει ειναι Γιαννη ψαξτο θα το βρεις,δεν εχει διαφορα με ενα κλασικο λαπτοπ με hdmi και ενσωματωμενη intel καρτα γραφικων.

Δοκίμασε να συνδέσεις το hdmi με κλειστό το toshiba. Λογικά θα αναγνωρίσει αυτόματα την οθόνη της τηλεόρασης κατά την εκκίνηση. Στο asus t100 δούλεψε χωρίς να μπλέξω με ρυθμίσεις.

Δοκίμασε να συνδέσεις το hdmi με κλειστό το toshiba. Λογικά θα αναγνωρίσει αυτόματα την οθόνη της τηλεόρασης κατά την εκκίνηση. Στο asus t100 δούλεψε χωρίς να μπλέξω με ρυθμίσεις.

Θα το δοκιμασω και αυτο

Λογικα στις ρυθμισεις(ιδιοτητες)της καρτας γραφικων πρεπει να σου δινει επιλογη την εικονα να την μεταφερει στη tv.

Δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας και επιλεγεις ιδιοτητες η' επιλογες γραφικων η' κρατας παρατεταμενα με το δαχτυλο παλι στη επιφανεια εργασιας το αφηνεις στιγμιαια το δαχτυλο και παλι ιδιοτητες η' επιλογες γραφικων και μεσα εκει επιλεγεις την μεταφορα.

Επισης στην tv επιλεγεις hdmi και οχι κεραια tv.

Μεσα εκει ειναι Γιαννη ψαξτο θα το βρεις,δεν εχει διαφορα με ενα κλασικο λαπτοπ με hdmi και ενσωματωμενη intel καρτα γραφικων.

Στην τηλεοραση ξερω τι θα επιλεξω.

Στα κοινα λαπτοπ, εχει το fn+ το ειδικο πληκτρο για να διαλεξεις...

θα το ψαξω παντως κακ απο τις ρυθμισεις της καρτας γραφικων.

το πολυ πολυ, να ειναι χαλασμενο το καλωδιο μου ή η θυρα micro hdmi....

Στο Toshiba σου Γιαννη: Δεξι κλικ στην επιφανείας εργασιας ---> screen resolution --> Multiple Displays ---> Show Desktop only on 2 (οπου 2 είναι η εξωτερικη οθονη σου) και μεταφερεις την οθονη εκει. Φυσικα μπορεις να κανεις και duplicate...

Στο Toshiba σου Γιαννη: Δεξι κλικ στην επιφανείας εργασιας ---> screen resolution --> Multiple Displays ---> Show Desktop only on 2 (οπου 2 είναι η εξωτερικη οθονη σου) και μεταφερεις την οθονη εκει. Φυσικα μπορεις να κανεις και duplicate...

Αυτο κανω Βαγγελη, αλλα δεν δουλευει. δεν ανιχνευει 2η οθονη.

ισως φταιει το καλωδιο, δεν ξερω....

Αυτο κανω Βαγγελη, αλλα δεν δουλευει. δεν ανιχνευει 2η οθονη.

ισως φταιει το καλωδιο, δεν ξερω....

Δοκιμαζεις σε αλλη οθονη/TV με το ίδιο adaptor και αν οχι ουτε εκει,με αλλο adaptor.

Χλωμό το κόβω η hdmi θύρα να ειναι χαλασμένη.

Τι στο καλο δηλαδη ελλατωματικες παρτίδες μας έφερε εδώ η Toshiba,αν και στο εξωτερικο τα ίδια γίνονται δυστυχώς.

Δοκίμασε και ενα refresh τα windows απο τα settings update and recovery στη χειρότερη.

Δοκιμαζεις σε αλλη οθονη/TV με το ίδιο adaptor και αν οχι ουτε εκει,με αλλο adaptor.

Χλωμό το κόβω η hdmi θύρα να ειναι χαλασμένη.

Τι στο καλο δηλαδη ελλατωματικες παρτίδες μας έφερε εδώ η Toshiba,αν και στο εξωτερικο τα ίδια γίνονται δυστυχώς.

Δοκίμασε και ενα refresh τα windows απο τα settings update and recovery στη χειρότερη.

δοκιμασα και σε αλλη τηλεοραση.

δεν εχω ανταπτορα, εχω καλωδιο micro hdmi.

τελος παντων, παρηγγειλα εναν ανταπτορα, να δω τι γινεται, μηλως φταιει το καλωδιο...

Από ότι διαβάζω, πρέπει να είναι θέμα drivers...

Edited by navi55
συνεχόμενα posts

τελος παντων, παρηγγειλα εναν ανταπτορα, να δω τι γινεται, μηλως φταιει το καλωδιο...

Γιαννη 2 πραγματα και μονο απομενουν να δοκιμασεις: Άλλο καλωδιο (όχι ανταπτορα, άλλο, καινουριο, καλωδιο) και μετα να ψαχτείς για οδηγούς. Να είναι χαλασμενη η θυρα είναι δυσκολο, αλλα όχι αδυνατο.

Πάντως στο εξωτερικο δεν εχει αναφερθει θέμα drivers και όσοι επιχείρησαν να το συνδέσουν στην TV δεν είχαν το ίδιο πρόβλημα όσο διάβασα εως κανα 10 μέρο πριν.

Οπως ειπε ο Βαγγέλης αλλο καλώδιο δοκίμασε ή κανε ενα refresh τα windows δεν χάνεις προγράμματα,ρυθμίσεις των windows.

Αν ειναι θέμα drivers κανε επανεγκατάσταση αφου τους αφαιρέσεις τέλειος ή χρησιμοποίησε τους generic drivers απο αλλα αντιστοιχα Bay Trail tablet πχ T100 της Asus.

https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/ASUS_Transformer_Book_T100/#support

Εκει που λεει VGA στο Asus αφου τσεκαρεις μήπως η δικια σου έκδοση ειναι πιο παλιοί οι drivers.

Edited by alextrela

Γιαννη 2 πραγματα και μονο απομενουν να δοκιμασεις: Άλλο καλωδιο (όχι ανταπτορα, άλλο, καινουριο, καλωδιο) και μετα να ψαχτείς για οδηγούς. Να είναι χαλασμενη η θυρα είναι δυσκολο, αλλα όχι αδυνατο.

Βαγγέλη, δεν το έχεις πλέον για να δεις αν δουλεύει σε εσένα?

Πάντως στο εξωτερικο δεν εχει αναφερθει θέμα drivers και όσοι επιχείρησαν να το συνδέσουν στην TV δεν είχαν το ίδιο πρόβλημα όσο διάβασα εως κανα 10 μέρο πριν.

Οπως ειπε ο Βαγγέλης αλλο καλώδιο δοκίμασε ή κανε ενα refresh τα windows δεν χάνεις προγράμματα,ρυθμίσεις των windows.

Αν ειναι θέμα drivers κανε επανεγκατάσταση αφου τους αφαιρέσεις τέλειος ή χρησιμοποίησε τους generic drivers απο αλλα αντιστοιχα Bay Trail tablet πχ T100 της Asus.

https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/ASUS_Transformer_Book_T100/#support

Εκει που λεει VGA στο Asus αφου τσεκαρεις μήπως η δικια σου έκδοση ειναι πιο παλιοί οι drivers.

Δες εδώ.

http://forum.tabletpcreview.com/toshiba/60109-encore-hdmi-miracast-issues.html

Διάβασα ότι το μηχάνημα, όπως έρχεται, δουλεύει κανονικά. Αλλά μόλις εγκαταστήσεις τα updates σταματά να λειτουργεί, λόγω προβλήματος στους drivers που προέρχεται από την αναβάθμιση.

Refresh δεν μπορώ να κάνω, δεν επαρκεί ο χώρος στον δίσκο. Θέλει σχεδόν 10 γίγα ελεύθερα.

Βαγγέλη, δεν το έχεις πλέον για να δεις αν δουλεύει σε εσένα?

Δες εδώ.

http://forum.tabletpcreview.com/toshiba/60109-encore-hdmi-miracast-issues.html

Διάβασα ότι το μηχάνημα, όπως έρχεται, δουλεύει κανονικά. Αλλά μόλις εγκαταστήσεις τα updates σταματά να λειτουργεί, λόγω προβλήματος στους drivers που προέρχεται από την αναβάθμιση. http://forum.tabletpcreview.com/toshiba/59957-encore-owner-s-lounge-3.ht

Refresh δεν μπορώ να κάνω, δεν επαρκεί ο χώρος στον δίσκο. Θέλει σχεδόν 10 γίγα ελεύθερα.

ναι το διαβασα.

δοκιμασες τη λυση που αναγραφει απο κατω το παιδι στο forum για χειροκινητη εγκατασταση του driver?

αλλιως ειτε προβλημα στο καλωδιο η' περιμενεις νεο update που θα βγει.

και στο surface βγηκε firmware update που δημιουργσε θεματα και το απεσυρε η ms εως βγει εκ νεου μεσα στις επομενες ημερες,αν και εγω δεν το πολυαντιληφθηκα αν μου δημιουργησε θεμα μιας και ηταν φρεσικα η γνωριμια ακομα.

Edited by alextrela

ναι το διαβασα.

δοκιμασες τη λυση που αναγραφει απο κατω το παιδι στο forum για χειροκινητη εγκατασταση του driver?

To δοκίμασα πριν λίγο, αλλά δεν...

Έβαλα κανονικά ολόκληρη τη διαδρομή του αρχείου, αλλά σαν να μη βρίσκει κάτι να εγκαταστήσει.

Το να έχει πρόβλημα η θύρα, το θεωρώ μάλλον απίθανο.

Άσε, το ψάχνω, θα το βρώ.

Το θέμα της μουσικής το έλυσα εύκολα. Έβαλα την μαμα εφαρμογή στο modern ui να αναζητά αρχεία από τη θέση που είναι η βιβλιοθήκη του itunes. Και έτσι, μπορώ να παίζω όλη τη μουσική μου που έχω στο itunes( και που συγχρονίζει μέσω itunes match) μέσω αυτής της εφαρμογής, η οποία έχει το πλεονέκτημα ότι λειτουργεί με την οθόνη σβηστή. ;);)

To δοκίμασα πριν λίγο, αλλά δεν...

Έβαλα κανονικά ολόκληρη τη διαδρομή του αρχείου, αλλά σαν να μη βρίσκει κάτι να εγκαταστήσει.

Το να έχει πρόβλημα η θύρα, το θεωρώ μάλλον απίθανο.

Άσε, το ψάχνω, θα το βρώ.

Το θέμα της μουσικής το έλυσα εύκολα. Έβαλα την μαμα εφαρμογή στο modern ui να αναζητά αρχεία από τη θέση που είναι η βιβλιοθήκη του itunes. Και έτσι, μπορώ να παίζω όλη τη μουσική μου που έχω στο itunes( και που συγχρονίζει μέσω itunes match) μέσω αυτής της εφαρμογής, η οποία έχει το πλεονέκτημα ότι λειτουργεί με την οθόνη σβηστή. ;);)

Αφου βρηκες τη λυση για τη μουσικη,θα βρεις και για την hdmi συνδεση:p

Και εγω αποκλειω προβλημα στην hdmi.....

Κλασικα παντως οταν βγαινει κατι καινουργιο να εχει παιδικες ασθενειουλες και στην πορεια θα λυθουν.

Παντου συμβαινουν αυτα;)

Μπορεις να δοκιμασεις να κανεις Roll Back Driver προσωρινα εως βγει σωστος driver.

Edited by alextrela

Πάντως, όταν πηγαίνω ρυθμίσεις> υπολογιστής και συσκευές> συσκευές> προσθήκη συσκευής μου βλέπει την τηλεόραση (έχω κλείσει wifi ώστε να είμαι σίγουρος ότι δεν την βλέπει μέσω δικτύου, αλλά μέσω hdmi) αλλά όταν πατάω σύνδεση μου βγάζει ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση και ότι προέκυψε σφάλμα.

Άρα, πιστεύω, αφού βλέπει την τηλεόραση, δεν είναι θέμα hw.

Και φορμάτ που έκανα, τα ίδια ακριβώς. Κρίμα το φορμάτ...

Πάντως ενα πράγμα που δεν εχω καταλάβει ειναι γιατί υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε κατασκευαστές που παρέχουν standby connected και καποια οχι

Ειδικα στην δευτερη περίπτωση σημαίνει οτι πρεπει να κλείνεται ο υπολογιστής οταν δεν χρησιμοποιείται και να μην αφήνεται σε sleep mode διοτι τρώει την μπαταρια 3-4% ανα ώρα.

Δηλαδη αν το αφήσεις ολο το βράδυ ενα 25-30% το εχεις στο τσέπακι σου διαβάζοντας ολα αυτα στον εξωτερικο απο πολλούς χρήστες διαφόρων μοντέλων.

Αλλα σχετικά με το θέμα με το hdmi περίεργος στο Asus δεν εχει αναφερθει καποιο θέμα μιας και μοιράζονται το ίδιο hardware configuration και micro hdmi θύρα στο σώμα του tablet.

Edited by alextrela

Καλησπέρα,

έχει βρει κανείς την αυθεντική θήκη για το Encore στην Ελλάδα, και εάν ναι που.

Ελλαδα δεν εχω βρει τιποτα.

Στο αμαζον εχει νομιζω?

μηπως εχεις δοκιμασει το hdmi?

Χρειάζεται κάποιος ειδικός adaptor για να διαβάσει η micro usb θύρα εξωτερικές συσκευές; Έχω δοκιμάσει με 2 (φθηνούς) αλλά τίποτα...

Χρειάζεται κάποιος ειδικός adaptor για να διαβάσει η micro usb θύρα εξωτερικές συσκευές; Έχω δοκιμάσει με 2 (φθηνούς) αλλά τίποτα...

τι προσπαθεις να συνδεσεις? δεν χρειαζεται ειδικος ανταπτορας, ενας που ηδη ειχα. δουλευει καλα.

το ιεμα με το hdmi τελικα παιδια, λυθηκε.

εφταιγε το καλωδιο. με αλλο καλωδιο δουλεψε μοα χαρα.

• The title was changed to Toshiba Encore (Bay Trail) 8"