Jump to content

myphone POLL: Ταχύτητες σύνδεσης ADSL για οικιακούς χρήστες στην Ελλάδα


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Είστε ευχαριστημένοι από την Adsl οικιακή σας σύνδεση  

709 members have voted

  1. 1. Είστε ευχαριστημένοι από την Adsl οικιακή σας σύνδεση

    • Ναι, απόλυτα ευχαριστημένος
      88
    • Αρκετά ευχαριστημένος, αν θα μπορούσε και καλύτερα
      311
    • Μάλλον δυσαρεστημένος, περίμενα καλύτερα υπηρεσίες για τα λεφτά που δίνω
      269
    • Απόλυτα δυσαρεστημένος, αντιμετωπίζω συνέχεια προβλήματα
      41


Recommended Posts

Περιοχή Πυλαία Θεσσαλονίκη.

Με Wind έως 24 συγχρονίζω στα 7Mbps down και κατεβάζω έως 800 kbps/sec.

Με smartphone και 3G Wind πιάνω 15 Mbps. Άρα μόνο mobile internet.

Amoi N828, SE Live Walkman, Nokia 101
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όταν είδα το συγκεκριμένο topic και τις ερωτήσεις περί ικανοποίησης υπηρεσιών, ήμουν σίγουρος ότι το 90% των συνδρομητών δεν θα είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες τους ή θα ήθελαν κάτι παραπάνω. Και από τα σχόλια που τα διάβασα όλα, δεν έπεσα και πολύ έξω.

 

Αν υπήρχε η γνώση 2 βασικών πραγμάτων, το ποσοστό θα ήταν αντίστροφο. Πρώτον, το πόσο σάπιο είναι γενικά το δημόσιο δίκτυο (πολλές φορές μαζί με την δική μας καλωδίωση) και δεύτερον απλά πράγματα λειτουργίας aDSL. To vDSL το αφήνω απ'έξω επειδή όποιος τυχερός το έχει, δεν έχει προβλήματα λόγω ελάχιστης καλωδιακής απόστασης, και λόγω διαφορετικής λειτουργίας της υπηρεσίας σε σχέση με το aDSL, οι λίγοι επίσης συνδρομητές κάνουν πολύ καλό στην ποιοτική λειτουργία του.

 

Αφήνω επίσης απ'έξω το γεγονός ότι ελάχιστοι γνωρίζουν να ρυθμίσουν σωστά ένα wifi, βασικότατο, μιας και σχεδόν όλοι μας συνδεόμαστε ασύρματα. Και ενώ η γραμμή σηκώνει 20Mbps εμείς πιάνουμε dial up ακόμα και στο κινητό. Όσοι καταφέρνουν να το συνδέουν.

 

1. Ο συγχρονισμός εξαρτάται από 3 πράγματα.

Α. Συνολικό bandwidth αστικού κέντρου / συνολικοί συνδρομητές.

Β. Καλωδιακή απόσταση της πρίζας μας από το MSAN. Μπορεί ο ΟΤΕ να είναι μεσοτοιχία με το σπίτι σου και να περιμένεις 24Mbps συγχρονισμού, το καλώδιο όμως να κάνει βόλτα το τετράγωνο για να πάει στο ΚΑΦΑΟ και μετά να καταλήξει στον κατανεμητή σου, με αποτέλεσμα να έχεις 500m καλωδιακή απόσταση και να συγχρονίζεις με 17.

Γ. Ρύθμιση της γραμμής και του προφίλ από τον ISP.

 

Λίγα σχόλια για το Α (δείτε και το σχόλιο του Aligator21 λίγο παραπάνω).

Το 2005 βάζω πρώτος στην γειτονιά DSL από την forthnet, τότε που δεν το ήξερε και η κουτσή Μαρία. Είμαι στα 2100 απόσταση και συγχρόνιζα στα 17Mbps. Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή στην Ελλάδα σε αυτήν την απόσταση με αυτήν την ταχύτητα. Μετά από 2 χρόνια βάζω connx και έπεσα στα 14. Σήμερα έχω 2 γραμμές hol & cyta και συγχρονίζουν και οι 2 στα 11. Με τα χρόνια, το DSL διαδόθηκε σαν υπηρεσία, οι συνδρομητές αυξήθηκαν, οπότε η συνολική ταχύτητα του κέντρου μοιράστηκε σε περισσότερους συνδρομητές, έτσι ώστε να έχουν όλοι την ίδια ταχύτητα, σε σχέση πάντα με την απόσταση.

Το vDSL έκανε λίγο καλό σε αυτήν την ιστορία, επειδή φύγανε κάποιοι από το aDSL και άφησαν ελεύθερο bandwidth. Φυσικά, οι ελάχιστοι αυτοί που έχουν vDSL δεν είναι δυνατόν να εμφανίσουν σημαντική συνολική βελτίωση στον μέσο όρο συγχρονισμού, το φαινόμενο όμως παρατηρήθηκε, έστω και στο ελάχιστο. Επαναλαμβάνω, το vDSL λειτουργεί διαφορετικά, σε άλλες συχνότητες.

 

2. 1Mbps (megabits per second) συγχρονισμού = 100KBps (kilobytes per second) ταχύτητα κατεβάσματος. Ούτε πάνω ούτε κάτω.

Συγχρονίζω στα 10500 με fast path και κατεβάζω με 1MBps από torrents ΣΤΑΘΕΡΑ. Το 0.05 που υπολείπεται είναι επειδή χρησιμοποιείται και συχνότητα ταυτόχρονα για το upload (seed).

 

3. Απαραίτητη συνθήκη καλής λειτουργίας, να έχουμε ελέγξει την δική μας καλωδίωση, να γνωρίζουμε τον χώρο μας και το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην έχουμε αποσυνδέσεις, βυθίσεις, κολλήματα και όλα αυτά τα ωραία για τα οποία βρίζουμε τους παρόχους. Φυσικά και δεν αρκεί, αλλά μια σωστή δική μας καλωδίωση, ακόμα και σε βλάβη γραμμής, όταν αποκατασταθεί, δεν θα ξαναπαρουσιαστεί. Αλλιώς, 10 παρόχους να αλλάξουμε, μονίμως δυασαρεστημένοι θα ήμαστε με όλους, λογικό.

 

4. Όταν συμβαίνει κάποιο πρόβλημα, να μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει και να κάνουμε κάποιες ενέργειες μήπως και το λύσουμε εμείς, μήπως και είναι θέμα τοπικού μας δικτύου, και όχι της γραμμής. Το ότι έχεις μπλε οθόνη στον υπολογιστή σου, όχι δεν φταίει το internet του ΟΤΕ. Το ότι ο σκύλος σου έφαγε το καλώδιο και έχεις θόρυβο στο τηλέφωνο, όχι δεν φταίει η wind.

 

3 χρόνια στην hol, παρακαλάω να κάνει μια αποσύνδεση το modem, για να πω ότι έχω μια ανθρώπινη γραμμή, αλλά δεν ακούει. Ο συγκεκριμένος βρόχος με τον συγκεκριμένο πάροχο στο συγκεκριμένο αστικό κέντρο (Ηλιούπολη) απλά είναι απίστευτης λειτουργίας. Η γραμμή αυτή είναι σε σπίτι 35ετίας με πολύ ταλαιπωρημένη καλωδίωση και χρησιμοποιώ 30m εξωτερικό καλώδιο από πρίζα μέχρι να φτάσει στον χώρο που θέλω το modem. Και όμως, 3 χρόνια, ούτε μια αποσύνδεση, έτσι για το ****το. Μόνο το ρουτεράκι έχει ένα μικρό θέμα με τον DHCP του και θέλει reboot 1 φορά τον μήνα.

 

Η γραμμή της cyta είναι σε εξωτερική καλωδίωση προς τον κατανεμητή, με καινούργιο udp καλώδιο, επειδή δεν ήθελα λάθη και αποσυνδέσεις, λόγω του fast path που ήθελα να βάλω μιας και παίζουμε και τα online παιχνιδάκια μας σαν παιδιά και εμείς.

 

Και οι 2 γραμμές έχουν εξαιρετική λειτουργία. Απόλυτα ευχαριστημένος, και με το παραπάνω, και από τους 2 παρόχους. Μπράβο τους.

Ψήφισα την πρώτη επιλογή, αν και ήθελα λίγο παραπάνω συγχρονισμό όπως παλαιότερα, γιατί τα μέγιστά μου δεν είναι φυσιολογικά για την απόσταση, αλλά επειδή και οι 2 γραμμές έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, προφανώς και δεν φταίει ούτε η hol, ούτε η cyta, ούτε και ο ΟΤΕ, μιας και η λειτουργία των γραμμών είναι υποδειγματική, είτε είναι Κυριακή απόγευμα, είτε Δευτέρα πρωί.

 

Η γνώση είναι το καλύτερο όπλο μας για τα πάντα, το ίδιο ισχύει και εδώ για καλές υπηρεσίες.

Edited by Stavros_595
Link to comment
Share on other sites

Παλληνη Forthnet 24 συμφωνα με το router: Bandwidth (Up/Down): 1.020 / 17.379. Τωρα αν αληθευουν ή όχι δεν ξερω και δεν το ψαχνω καθοτι λειπω πολλες ωρες από το σπιτι.
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements
Link to comment
Share on other sites

Είμαι Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης με wind. Θα μπορούσε και καλύτερα. Κλειδώνω 10μβ/1μβ με πείραγμα του ρούτερ. Δεν υπάρχει στην περιοχή μου VDSL.Τα απογεύματα - βράδια όπως τώρα ψιλοσέρνετε.
Θωμάς
Link to comment
Share on other sites

Από Μοίρες Κρήτης.

 

Στο σπίτι με 24αρα της CYTA και 400 μέτρα από το κέντρο του ΟΤΕ, κλειδώνει στα 17, αρκετά ικανοποιημένος με ελάχιστα προβλήματα αποσύνεσης στα 4 χρόνια συνδρομής.

 

Στο μαγαζί με 24αρα του ΟΤΕ και 300 μέτρα από το κέντρο του ΟΤΕ, κλειδώνει στα 12 με 13, αν και στην αρχή κλείδωνε στα 15. Στους 6 μήνες που την έχω μου έχει αποσυνδεθεί 3 φορές. Πίστευα πως θα ήταν καλύτερη η ταχύτητα αλλά...

 

Γενικά πάντως σε όποια εταιρία και να πας, η υπηρεσίες σε σχέση με την τιμή δεν είναι και οι καλύτερες.

HTC TOUCH HD + HTC SENSATION XL + ZTE SKATE
Link to comment
Share on other sites

Αρκετά ευχαριστημένος αλλά πάντα θέλουμε περισσότερα :p

1) Πάτρα με hol σε 24mbps πιάνω γύρω στο 12 (max 14)

12 μήνες τώρα καμία αποσύνδεση

2) Αθήνα με wind σε 24mbps πιάνω γύρω στο 7 (max 9)

Κύριο μειονέκτημα το routeraki της wind δεν τη πολυπαλεύει συχνές αποσυνδέσεις όταν συνδεόμαστε πολλοί (2-3 pc & 2-3 smartphone).

 

Υ.γ. Το upload είναι μεγάλη πληγή, ποτέ δεν έχω δει πάνω από 2mbps και συνήθως είμαι <1.

Link to comment
Share on other sites

7,86 μέση ταχύτητα

Σιγα μην είναι τοσο...θα λαδώσαμε πάλι

Ήξερες ότι

Το PayPal ψηφίστηκε ως μια από τις χειρότερες 10 επιχειρηματικές ιδέες του 1999.

Link to comment
Share on other sites

Χαλάνδρι

Forthnet

ANNEX M

DL: 20036 kbps

UL: 2027 kbps

 

Eϊμαι 2 στενά από το DSLAM.

SSTP Cat6a καλωδίωση σε όλο το σπίτι.

Είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένος.

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

VDSL 50αρα, συνδεση κλασικα 49.999 και κατεβασμα εχω δει στο network meter gadget ως 5.9MB/s μονο σε torrent και απο μεγαλες εταιριες... apple store, google, MS κλπ
Link to comment
Share on other sites

Ειμαι με HOL 24αρα, κλειδώνω στα 18 και κάτι, θα μπορούσα και καλύτερα, ειμαι κοντά στο κέντρο, στην αρχη κλείδωνα στα 9, μετα απο αρκετα τηλεφωνα στην HOL ,το δώσανε βλάβη στον ΟΤΕ και μετα κλείδωσα στο αξιοπρεπες 18αρι, αλλα οπως ειπα και πριν σηκώνει ακομα περισσότερο.
Link to comment
Share on other sites

Στα Σαγαϊκα στο νομό Αχαϊας έχω 24αρα ΟΤΕ και κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 15-17mbps
Android uber alles
Link to comment
Share on other sites

Στο κορωπί με Forthnet 24 συμφωνα με πιάνω πολύ υψηλές ταχύτητες και γενικώς είμαι ευχαριστημένος από τη forthnet χωρίς να έχω κάποιο παράπονο
Link to comment
Share on other sites

Η γραμμή είναι στα δύο κλειδώνω 1,92 καλά είναι.Είμαστε 10 συνδρομητές στο χωριό (μένω επαρχία).

Αν γίνουμε εκατό........

Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω στο δικο μου χωριο μεχρι πριν ενα μηνα περιπου.

Τωρα πλεον κλειδωνω σχεδον παντα πανω απο 23mbit.

http://www.speedtest.net/result/3139117682.png[/url]

Link to comment
Share on other sites

έχω connx 24, κλειδώνει στα 12 - κατεβάζω με 1,1/2mb max στα καλύτερα του. Ping κάπου στα 90-100. Δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα αλλά τους τελευταίους μήνες τα disconnects και τα κρεμάσματα είναι πολλάααααα!!!! όπως επίσης και κάτι ping spikes στο θεό ώρες ώρες --> Online games απλά να μη μου σκάσει εκείνη την ώρα...

 

Μένω Αγ. Δημήτριο κοντά στο σταθμό του Μετρό.

Link to comment
Share on other sites

Κλειδώνω στα 12. Επειδη είμαστε δυο διαμερίσματα με κοινό τηλέφωνο, οταν ειχε έρθει ηλεκτρολόγος να δει την γραμμή, οταν αποσυνεδεσε το δίπλα, κλείδωσα στα 16. Συμπεράσματα:

1) μπορεί να μην έχουμε καλές υποδομές, αλλα καλό ειναι πριν να κοιτάμε και τα δικά μας καλώδια και συνδέσεις σε τι κατάσταση βρίσκονται

2) η κρίση μας έφαγε 4MB... Οταν ξαναβρούμε σοβαρές δουλειές, θα βάλει ο καθένας το δικό του τηλέφωνο και θα γλιτώσουμε τα βραχυκυκλώματα...

 

Ξεκίνησα με forthnet στα ~7-8. Όταν έπεσε στο 0,5-1 πήγα στην ασφάλεια του ΟΤΕ :D να σωθώ. Ήρθαν και μου αλλάξαν το splitter που είχα βάλει στην κεντρική καλωδίωση του σπιτιού και που είχε παραδώσει... :O. Αφού διαπίστωσα την υπεροχή των υπηρεσιών του ΟΤΕ:heat:, λέω να γλιτώσω την τσέπη μου και να ξαναπάω εκεί που ήμουν. Συμπέρασμα, όπως λέει και ο φίλος από πάνω, να κοιτάμε και τα δικά μας καλώδια πριν πετάξουμε τα λεφτά για τέλος ενεργοποίησης "καλύτερου" παρόχου.

LeEco Le Max 2 - AOSiP
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αρκετά ευχαριστημένος,stream σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού μεχρι και 720p.Σταθερότατο εδώ και 5 μήνες.Συνορα Αλίμου με Άγιο Δημήτριο.

http://www.speedtest.net/result/3411812881.png

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος 3 χρονιά με forthnet και δεν αλλάζω εύκολα εταιρίες τώρα αν ΟΤΕ μου προτείνει κανένα κάλο με ΟΤΕ-TV. Φυσικά και θα φύγω
Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα
Link to comment
Share on other sites

Forthnet 24 Mbps έξω από την Μυτιλήνη

800 m λέει Forthnet , 950 με 1100 λέει ο ρουτερ από το Α/Κ

αρκετά καλά λίγο όμως το ping

http://www.speedtest.net/result/3389234694.png

Link to comment
Share on other sites

Χανιά-Wind 10 mbps και πολυ μας ειναι.αποσταση απο το DSLAM τα Κεντρικα του ΟΤΕ στην Τζανακάκη περιπου 1500 μέτρα.

Δεν ξερω αν δικαιολογειται αυτο το χάλι αλλα δεν ειμαι και σιγουρος αν με αλλον παροχο βελτιωθεί το θέμα της ταχυτητας. παρολα αυτα το ping παιζει απο 10 μεχρι 30 ms

http://prntscr.com/39jnpu

Link to comment
Share on other sites

Θεσσαλονική Επταπύργιο, 24άρα ConnX κλειδώνω στα 12 λόγω απόστασης από το κέντρο που σύμφωνα με διαγνωστικό μέσα από τον ΟΤΕ που έτρεξα εγώ ο ίδιος είμαι στα 1400 μέτρα...

 

Μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος, αν και πριν γίνει το ντου από τον περισσότερο κόσμο στην 24άρα κλείδωνα στα 17. Το πρόβλημα βέβαια κατανοητό, μιας που εφόσον οι περισσότεροι έχουν πλέον 24άρα τα DSLAM και οι γραμμές έχουν μεγαλύτερο φόρτο, άρα και χαμηλότερη απόδοση/απόκριση...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...