Jump to content

myphone POLL: Smartphones και αναβαθμίσεις - Είναι σημαντικές;


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντικές θεωρείτε πως είναι οι αναβαθμίσεις στην αγορά Smartphone  

716 members have voted

  1. 1. Πόσο σημαντικές θεωρείτε πως είναι οι αναβαθμίσεις στην αγορά Smartphone

    • Πολύ σημαντικές, δεν αγοράζω συσκευή εταιρίας που δεν αναβαθμίζει συχνά
      206
    • Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς
      369
    • Δεν είναι σημαντικές, αγοράζω smartphone ανεξαρτήτως αναβαθμίσεων
      84
    • Δεν με ενδιαφέρει, χρησιμοποιώ custom roms
      57


Recommended Posts

Αν λειτουργει η συσκευή απροβλημάτιστα με μια πρόσφατη σχετικά έκδοση του Android πχ 4.1.2 δεν καίγομαι.... Σε πολλές συσκευές οι αναβαθμίσεις προκαλούν προβλήματα...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Την κάναμε με ελαφρά από την blackberry και ησυχάσαμε.... Με πόνο ψυχής αλλά δε πήγαινε άλλο.

 

ποσο σε καταλαβαινω. μια απο τα ιδια :D

iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

αναγκαιο στην πραξη δεν ειναι αλλα καθαρα για ψυχολογικους λογους θα το ηθελα να αναβαθμιζονται
Την βρήκα και θα την παντρευτώ :X ..................
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σημαντικές, αγοράζω smartphone ανεξαρτήτως αναβαθμίσεων

 

Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα μετά από 2,5 χρόνια στο χώρο των έξυπνων κινητών. Και αυτό γιατί όταν πήρα το καλοκαίρι του 2010 τον βασιλιά του android και των αναβαθμίσεων (Nexus S) ένιωθα να έχω κάνει την καλύτερη επιλογή. Με κάθε αναβάθμιση όμως από 2.3 και πέρα (4.0, 4.0.4, 4.1, 4.1.2) το κινητό είναι για πέταμα. Και αυτό γίνεται με τις περισσότερες συσκευές. "Βαρένουν" μετά τα updates. Πιστεύω λοιπόν, ότι το λογισμικό με το οποίο έρχεται μια συσκευή είναι και το καλύτερα μελετημένο για αυτή. Και αν μεταπηδήσω στο S4 που σκέφτομαι, το πιο πιθανό είναι να το αφήσω στην 4.2.2 (βλέπετε προβλήματα του S2 και του S3 με αναβαθμίσεις)

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω οτι ο βασικός λόγος αγοράς smartphone είναι το λογισμικό... Αν δεν αναβαθμίζεται συχνά, τότε το χάνει το παιχνίδι...
...everything can happen...
Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.

Θα κάνω root αμέσως και θα βάλω πάνω αυτά που χρειάζεται η συσκευή μου για να γίνει τούμπανο και να τρέχει σφαίρα (πιο γρήγορα και από το τετραπύρηνο του φίλου μου που έσκασε λεφτά να το αγοράσει :lol: )

και όχι παραφουσκωμένο επίσημο λογισμικό

Link to comment
Share on other sites

Είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας. Εδώ φαίνεται επίσης και η ικανότητα της κατασκευάστριας εταιρίας να υποστηρίξει το προϊόν που πουλάει.
VirtusJunxitMorsNonSeparabit
Link to comment
Share on other sites

σημαντικές και για μένα αλλά όχι αυτόσκοπός. Από την στιγμή που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης, η εταιρία που τα έσταξα έχει καθήκον να κρατήσει το κινητό ενήμερο για 1-2 χρόνια. Ωστόσο πρώτα κοιτάω το κινητό να έχει το hardware και το software για να κάνω την δουλειά μου, και μετά κοιτάω να έχει και μια αξιόλογη υποστήριξη.
Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ πιο σημαντικές από ότι μπορείς φανταζόμαστε εκ πρώτης όψεως.

Τα updates έχουν κατά βαση βελτιωμένο security, ταχύτητα, νέα χαρακτηριστικά αλλά το πιο σημαντικό νέα apis. Δηλαδή συσκευή που δεν αναβαθμίζεται μπορεί σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να βρεθεί εκτός του χορού γιατί οι καινούργιες εφαρμογές θα χρειάζονται apis που οι πιο παλιές εκδόσεις δεν τα έχουν.

Μπορεί η 4.1 με την 4.3 να μοιάζουν αλλά αύριο τα καινούρια παιχνίδια να μην παίζουν στην 4.1...

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ τις αναβαθμίσεις ιδιαίτερα σημαντικές, όχι όμως παράγοντα που θα με αποτρέψει απ την αγορά ενός smartphone.

Η LG πχ ενώ δεν είναι και η πιο συνεπής εταιρεία στις αναβαθμίσεις, έχει την εκτίμηση μου για τις κινητάρες που βγάζει.

Όλα αυτά όταν μιλάμε για android smartphones, καθώς στο iphone ένα απ τα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν έχεις τέτοιες ανησυχίες.

Για wp ας μιλήσουν άλλοι που ξέρουν καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς.

Δηλαδή πολύ σημαντικές αλλά το πακέτο hardware/software που έχει το προϊόν κατά την αγορά δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να το βάλω σε δεύτερη μοίρα

Memento Mori
Link to comment
Share on other sites

Οταν λεω πως για μερικους τα updates γινονται αρρωστια, λεω εν ολιγοις οτι ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα τους.

 

Το s3 για παραδειγμα πλαναται μια φημη που λεει οτι μπορει να "πηδηξει" την 4.3 και να παει στην 4.4 κατευθειαν.

Σε καποιους αυτο ομως δεν αρεσει ιδιαιτερα σαν ιδεα, προτιμουν δηλαδη να παρουν και την 4.3 και την 4.4 για να λενε στους εαυτους τους προφανως οτι, ναι, περασα και τις δυο στην συσκευη μου ασχετα αν γνωριζουν οτι η 4.4 θα ειναι ουτως η αλλος η τελευταια.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

εμενα φυσικα και δεν ειναι κριτιριο αγορας! θελω το κινητο να μαρεσει, να κανει αυτα που λεει (πχ καλη φωτο) και να λειτουργει σωστα..απο εκει και περα, ενα νεο μοντελο θα παρει, αν αγορασεις ενα περισυνο στη μιση τιμη, πολυ που με νοιαζει αν θα παρει..γιαυτο υπαρχουν οι custom..

φυσικα ειναι και θεμα χρονου και ενδιαφεροντος του καθενος..δε νομιζω αν βγειτε εξω στην αγορα, ανθρωποι με πραγματικα προβληματα και τρεχαματα,επιχειρηματιες κτλ οι οποιοι πραγματικα χρειαζονται smartphones ασχολουνται με τετοια πεζα πραγματα. επομενως ναι,ειναι ωραιο να αναβαθμιζεται,νιωθεις ανανεωση, αλλα τιποτα παραπανω κατα τη γνωμη μου.

Το μήνυμα του φίλου με καλύπτει και μπορείτε να καταλάβετε τι ψήφισα! ;)

Έχω συσκευή HTC που την πήρα ξέροντας από την αρχή ότι δεν θα αναβαθμιστεί σε Jelly Bean! Όμως μου άρεσε πολύ και κάνει όλα αυτά που θέλω με την ICS. Θεωρώ τις αναβαθμίσεις απαραίτητες μόνο εαν υπάρχουν προβλήματα σε κάποιες λειτουργίες του τηλεφώνου... από κει και πέρα είναι ευπρόσδεκτες αλλά όχι και βασικός λόγος για να αγοράσω η να πουλήσω μια συσκευή!

Link to comment
Share on other sites

Θέλω 1-1,5 χρόνο αναβαθμίσεις. Για μένα βασικότερη είναι η υποστήριξη από τους xda. Από τη στιγμή που τελειώνει η εγγύηση της συσκευής είναι ο μοναδικός τρόπος μακροημέρευσης μιας συσκευής.
You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι πολύ πρόσφατα είχα ένα desire hd(σχεδόν για τρία χρονία), ενω παράλληλα έχω και ενα nexus7. Παρολο που το htc είχε χρόνια να πάρει οποιαδήποτε αναβάθμιση, δούλευε άψογα και σε καμια περιπτωση δεν ένιωθα να υστερεί κάπου σε σχέση με το nexus. Σίγουρα έχει θέμα με κάποια παιχνίδια, αλλά αυτό εμένα με αφήνει αδιάφορο.
Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα "Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς" γιατί θεωρώ πως οι αναβαθμίσεις είναι σημαντικός παράγοντας στη ζωή ενός κινητού σε συνδυασμό όμως με της αξιοπιστία

Ομως όπως είπαν και άλλοι προηγουμένως οι αναβαθμίσεις δεν είναι για μένα αυτοσκοπός. Προτιμώ να μείνω σε μία σταθερή έκδοση πχ 4.2.2 και να δουλεύω απρόσκοπτα παρά να πάω στην 4.3 και να σέρνεται το σύμπαν

Δεν θα κάνει λιγότερα πράγματα το κινητό μου στην 4.2.2 από ότι την 4.3 ή 4.4

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.3.0, Android 14)

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα πάει περισσότερο σε όσους έχουν Android. Οι υπόλοιποι είτε δεν έχουν σοβαρές αναβαθμίσεις ενδιάμεσα (iOS) είτε περιμένουν 1 χρόνο και για να τις λάβουν (WP).

 

Πρσωπικά επιλέγω τη συσκευή με βάση την τιμή και την πληρότητα των χαρακτηριστικών της. Για την ώρα.

Here's to my sexy point of view!
Link to comment
Share on other sites

πιο.... "ακριβες" θα ηταν : "για πιο android κινητο θα αγοραζατε"....!!!!. πιο πολλοι χρηστες, περισσοτερος ο "καημος". στο θεμα αυτο παντως 90% του κοσμου αγοραζει ενα κινητο για να κανει τη δουλεια του και οχι βαση πια εκδοση λειτουργικου φοραει, και βεβαια αναλογα εκει που φθανει η τσεπη του. λιγοι ειναι αυτοι που αγοραζουν βαση ποια εκδοση θα παρει μελλοντικα. εαν καποιος δεν κοιμαται και ξυπνα με ενα κινητο στο χερι δεν τον νοιαζει εαν παρει την 4.4 στο android ή την 8.1 στα wp ή την 7.1 στο ios (εδω σιγουρα γιατι ποιος εχει λεφτα για iphone,...;;;;; ). τελικα ενα ειναι το κρατουμενο, κανεις τη δουλεια σου; αν ναι, αυτο ειναι αρκετο.
NOKIA 808 PUREVIEW THE MOBILE KING - XIAOMI MI 10 PRO 5G USER.
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώντας με τον παραπάνω περισσότερο στο Android δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική στις αναβαθμίσεις. Η νέα τακτική της google μάλλον δεν είναι σωστά υλοποιημένη αυτή τη στιγμή και μπορω να πω πως με απογοήτευσε με το οτι δεν μπορέι να συνχρονιστεί. Πόσο μάλλον οι υπόλοιποι που βλέπουν το λειτούργικό να εξελίσσεται πολύ σύντομα.

 

Το καλό που έχει όμως είναι ό,τι συσκευή να διαθέτεις άσχετα με την εκδοση τρέχει όλες τις εφαρμογές. Το ios προτιμά την στασιμότητα για να είναι σίγουρη η σταθερότητα και τα WP ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κριθούν.

 

Οπότε ανάλογα το λειτουργικό έχουν και την σημασία τους οι αναβαθμίσεις. Πάντα όμως τις υποδεχόμαστε με χαρά

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι εκτός από Wp8 και IOS οπου τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα, στα smartphones με android παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο το αν θα σε παρατήσει ο κατασκευαστής....

 

ειδικα αν εχεις android σε νοιαζει λιγοτερο απο τους αλλους ;)

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

Link to comment
Share on other sites

Είναι σημαντικές μέχρι το σημείο όπου η συσκευή γίνεται πραγματικά καλύτερη και όχι λόγος όπου πρέπει να αλλάξεις συσκευή γιατί μετά την αναβάθμιση σέρνεται. Θα συμφωνήσω με προηγούμενο ποστ που λέει ότι δεν σε ενδιαφέρουν όταν βρεις μια συσκευή που όλα τρέχουν μια χαρά με όποια έκδοση λειτουργικού. Edited by joanjapan
Practice what you preach
Link to comment
Share on other sites

Σημαντικές είναι αλλά όχι και κριτήριο αγοράς

σημαντικότερο νομίζω πως είναι να σου αρεσει το τηλέφωνο

και να διαθέτει υποστήριξη απο xda

Link to comment
Share on other sites

To 2o smartphone Που έχω πάρει μέχρι στιγμής,το xperia Tipo,όταν αναβαθμίστηκε το λογισμικό του,πήγαινε χειρότερα από οτι πρίν,οπότε...αν δεν έχεις τα "μεγάλα" μοντέλα καλύτερα custom rom
Android uber alles
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...