Jump to content

myphone POLL: Smartphones και αναβαθμίσεις - Είναι σημαντικές;


vlachaquito
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντικές θεωρείτε πως είναι οι αναβαθμίσεις στην αγορά Smartphone  

716 members have voted

  1. 1. Πόσο σημαντικές θεωρείτε πως είναι οι αναβαθμίσεις στην αγορά Smartphone

    • Πολύ σημαντικές, δεν αγοράζω συσκευή εταιρίας που δεν αναβαθμίζει συχνά
      206
    • Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς
      369
    • Δεν είναι σημαντικές, αγοράζω smartphone ανεξαρτήτως αναβαθμίσεων
      84
    • Δεν με ενδιαφέρει, χρησιμοποιώ custom roms
      57


Recommended Posts

Εβδομάδα αναβαθμίσεων αυτή που φτάνει στο τέλος της, και πολλές δημοφιλείς συσκευές αναβαθμίστηκαν ή... προσπάθησαν να αναβαθμιστούν.

 

Συγκεκριμένα, είδαμε τη Samsung να διαθέτει αρχικά την αναβάθμιση 4.3 Jelly Bean για το Galaxy S3, αλλά μετά να το ξανασκέφτεται και να την αποσύρει λόγο προβλημάτων που διαπιστώθηκαν. Η κορεατική εταιρία δεν πτοήθηκε όμως και κυκλοφόρησε την ίδια αναβάθμιση και για το Note 2, χωρίς σημαντικά προβλήματα αυτήν την φορά, ενώ η αναβάθμιση 4.3 για το Galaxy S4 στις ΗΠΑ είχε την ίδια τύχη με αυτήν του S3 και αποσύρθηκε.

 

Η Samsung δεν ήταν η μοναδική που αναβάθμισε συσκευές της αυτήν την εβδομάδα. Οι κάτοχοι των Nexus 4, Nexus 7 και Nexus 10 άρχισαν να δέχονται την αναβάθμιση των συσκευών τους σε 4.4 KitKat, ενώ και η Apple διέθεσε την έκδοση iOS 7.0.4 για iPhone και iPad. Τέλος, δεν έλειψαν οι ανακοινώσεις για μελλοντική αναβάθμιση συσκευών, με την Sony να υπόσχεται 4.4 KitKat στο Xperia SP και όχι μόνο και την Huawei να κάνει το ίδιο για το Ascend P6.

 

Εβδομάδα λοιπόν ανακοινώσεων, αναβαθμίσεων και πολλών σχολίων, πάνω στη σημαντικότητα των αναβαθμίσεων για τα smartphones. Οι εταιρίες φαίνεται ότι ακολουθούν διαφορετικές τακτικές, με την Samsung να βγάζει αναβαθμίσεις έγκαιρα, αλλά τελευταία με αρκετά προβλήματα, η Lg να ξεχνά τις πιο παλιές συσκευές, ενώ η Apple να βγάζει συχνά, αλλά χωρίς να προσφέρει ουσιαστικές αλλαγές στον χρήστη. H Sony φαίνεται να ακολουθεί το πρόγραμμα της δίνοντας συχνές αναβαθμίσεις, ενώ η Htc φαίνεται ότι από το One και πέρα κάτι προσπαθεί να αλλάξει σε αυτόν τον τομέα. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη γνώμη σας για τις αναβαθμίσεις. Θεωρείτε ότι είναι σημαντικός παράγοντας για την αγορά μιας συσκευής; Περιμένουμε την ψήφο σας και φυσικά το σχόλιο σας.

 

Ο λόγος σε εσάς!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ επέλεξα το:Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς γιατί ναι μεν είναι σημαντικές αλλά όχι και το παν...
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι εκτός από Wp8 και IOS οπου τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα, στα smartphones με android παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο το αν θα σε παρατήσει ο κατασκευαστής....
- There is no place like 127.0.0.1 -
Link to comment
Share on other sites

εμενα φυσικα και δεν ειναι κριτιριο αγορας! θελω το κινητο να μαρεσει, να κανει αυτα που λεει (πχ καλη φωτο) και να λειτουργει σωστα..απο εκει και περα, ενα νεο μοντελο θα παρει, αν αγορασεις ενα περισυνο στη μιση τιμη, πολυ που με νοιαζει αν θα παρει..γιαυτο υπαρχουν οι custom..

φυσικα ειναι και θεμα χρονου και ενδιαφεροντος του καθενος..δε νομιζω αν βγειτε εξω στην αγορα, ανθρωποι με πραγματικα προβληματα και τρεχαματα,επιχειρηματιες κτλ οι οποιοι πραγματικα χρειαζονται smartphones ασχολουνται με τετοια πεζα πραγματα. επομενως ναι,ειναι ωραιο να αναβαθμιζεται,νιωθεις ανανεωση, αλλα τιποτα παραπανω κατα τη γνωμη μου.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Link to comment
Share on other sites

Έχουν αρκετή σημασία για εμένα αλλά εξαρταρτάται και από το είδος της αναβάθμισης. Για παράδειγμα το ios7 είναι μία αναβάθμιση που δεν θα ήθελα να χάσω με τίποτα αλλά αυτή παραμένει προσωπική μου γνώμη.
Not a fanboy. Just a minimal fan.
Link to comment
Share on other sites

Κάνει καλό στην ψυχολογία του αγοραστή να είναι up to date, ειδικά αν έχει δώσει κ ένα σωρό λεφτά για ναυαρχίδα.
Link to comment
Share on other sites

Ειναι σημαντικες οταν η εταιρια ακουει τους χρηστες της. Γι αυτο και επελεξα xiaomi με τις εβδομαδιαίες αναβαθμίσεις της :)
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

"Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς" και από μένα.

δε νομιζω αν βγειτε εξω στην αγορα, ανθρωποι με πραγματικα προβληματα και τρεχαματα,επιχειρηματιες κτλ οι οποιοι πραγματικα χρειαζονται smartphones ασχολουνται με τετοια πεζα πραγματα. επομενως ναι,ειναι ωραιο να αναβαθμιζεται,νιωθεις ανανεωση, αλλα τιποτα παραπανω κατα τη γνωμη μου.

Με κάλυψες απόλυτα.

"And more, much more than this, I did it my way...", είπε ο θείος Φρανκ!
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά για μία συσκευή είναι πολή σημαντικό να δέχεται μιά αναβάθμιση. Είναι καλόε για τήν συσκευή και γιά τόν κάτοχο της. Πού νιώθει ότι δέν τον παραμέληση η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας
Link to comment
Share on other sites

Για την νέα αναβάθμιση της blackberry, είδα δεν ενημερωθηκατε.

 

Την κάναμε με ελαφρά από την blackberry και ησυχάσαμε.... Με πόνο ψυχής αλλά δε πήγαινε άλλο.

- There is no place like 127.0.0.1 -
Link to comment
Share on other sites

Είχα ένα ainol tablet το οποίο με κάλυπτε μια χαρά αλλά τελικά δεν άντεξα, το πούλησα και πήγα το νέο nexus 7 όχι τόσο για τα καλύτερα χαρακτηριστικά του όσο για τις άμεσες αναβαθμίσεις και για την άπειρη υποστήριξη που διαθέτει από την κοινότητα... οπότε Ναι για εμένα οι αναβαθμίσεις πέσουν πολύ σημαντικό ρόλο!
Link to comment
Share on other sites

Τις θεωρω σημαντικο παραγοντα αγορας συσκευης αλλα οχι και σε σημειο αρρωστιας.

Τις θεωρω ασημαντες κατα μια εννοια απο την στιγμη που η google μας τρολλαρει με τα updates και εξηγω παρακατω.

 

Οταν σου λεει πως θα εχεις 18 μηνες υποστηριξης ενω θα επρεπε να εχεις τουλαχιστον 24 μηνες, μεσα σε αυτο το διαστημα ποσες αναβαθμισεις θα παρει μια συσκευη? Ακομα και μια nexus συσκευη που πολλοι τις προτιμουν για αυτο τον λογο, ποσα σημαντικα και διαφορετικα major update θα παρει την στιγμη που αυτα βγαινουν μια φορα τον χρονο?

 

Δηλαδη αγοραζω αυριο ενα nexus που σημερα φοραει 4.4 kit kat και περιμενω να παρει και την 5.0 lime pie (η οπως τελοσπαντων λεγεται :p). Ποιος μου λεει οτι θα παω κατευθειαν σε αυτην για να δω σοβαρες αλλαγες και δε θα περασω πρωτα απο μια 4.5, μετα απο μια 4.6 και απο μια 4.7, μεχρι που στο τελος θα μου πουνε, περασε το 18μηνο, παρε το επομενο nexus?

 

Αν γινεται αυτο στα nexus, φανταστειτε λοιπον πως αντιμετωπιζουν τις μη nexus συσκευες. Επομενως η δεν ασχολεισαι καθολου με το android η αγοραζεις nexus για να παρεις δυο τρια minor update και αντε και καναδυο μεγαλα με δυσκολια και αυτα.

Edited by baiosss

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω το θέμα αφορά κυρίως κατόχους android συσκευών, μιας και στα WP και ios τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά και ξεκάθαρα όπως ειπώθηκε (αλλά όχι ιδανικά θα προσθέσω) .

 

Σημαντικές τις θεωρώ κι εγώ, αλλά ως ένα επίπεδο. Το παν είναι να δουλεύει σωστά η συσκευή. Το δεύτερό μου τηλέφωνο είναι android με 2.3.7 (custom rom όμως) kai to tablet μου μόλις αναβαθμίστηκε σε 4.4. Ότι μπορώ να κάνω με το ένα, μπορώ να κάνω και με το άλλο από άποψη έκδοσης λειτουργικού.Τρέχουν όλες οι εφαρμογές. Επίσης στο tablet δεν είδα κάποια αισθητή διαφορά στην χρήση του από την 4.3 σε 4.4 Δηλαδή είναι και λίγο ψυχολογικό θέμα εδώ που τα λέμε, να έχουμε την τελευταία έκδοση. Νιώθουμε καλύτερα, αλλά πρακτικά δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα.

 

Θα συμφωνήσω και με τον φίλο παραπάνω που φέρνει παράδειγμα ανθρώπους που λιώνουν κυριολεκτικά τα τηλέφωνα τους στην χρήση και τους βλέπεις να έχουν τηλέφωνα διετίας ή τριετίας με GB ή με ios δυο γενιές πίσω.

 

Οι αναβαθμίσεις είναι για να τις συζητάμε στα φόρουμ και να χαιρόμαστε ή να αρπαζόμαστε μεταξύ μας. Πχ στο αντροιντ, αν απο cupcake πήγαινε σε gingerbread και μετά καπάκι σε jellybean και τώρα σε kit kat, θα είχαμε 4 διαφορετικές εκδόσεις, υπερεπιτυχημένες επειδή θα είχαν ουσιαστικές αναβαθμίσεις από άποψη λειτουργικού και θα ήταν σταθερές. Βέβαια 4 εκδόσεις σε 4 χρόνια (από το 2009 της cupcake) είναι μια αναβάθμιση τον χρόνο. Σε κάποιους ίσως κακοφαινόταν, επειδή στα 2 χρόνια που κρατάει κάποιος μαξιμουμ μια συσκευή θα έπαιρνε όλο κι όλο μια αναβάθμιση. Τα ίδια και στα WP, το τηλέφωνο μου έχει πάρει ήδη το 3ο GDR και στην ουσία προστέθηκε απλά να μπορώ να σβήνω εφαρμογές με Χ και να βάζω custom ringtone στα μηνύματα (εντάξει, και κάποια άλλα ψιλά, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ).

 

Το θέμα είναι οι αναβαθμίσεις να έχουν σοβαρό αντίκρισμα στην εμπειρία χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα "Σημαντικές, το λαμβάνω υπόψιν κατά την αξιολόγηση αγοράς" αλλά θέλω να τονίσω κάτι γιατί κάπου έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν τα πράγματα με το κράξιμο που πέφτει. Πρώτα απ΄ολα να τονίσω πως θεωρώ διαφορετικές τις αναβαθμίσεις τύπου Android 4.0 ICS απο τις αναβαθμίσεις Android 4.0.1. Θεωρώ πολύ σημαντικό η συσκευή μου να παίρνει (όσο το δυνατόν) ταχύτερα μια αναβάθμιση όπως ήταν η 4, η οποία ήταν major update με δεκάδες προσθήκες. Απο την άλλη, παρά το γεγονός πως φυσικά και θέλω να έχω την τελευταία έκδοση, δεν θα κάτσω να κράζω και να διαμαρτύρομαι σε forums επειδή το υπερπανάκριβο, υπεργρήγορο κινητό μου δεν έχει την έκδοση 4.1.1.1.3.7.1928273 που έβγαλε πριν 15 ώρες η Google. Αν η Samsung/htc/LG/Sony μου την δώσει σε 2-3 μήνες δεν χάθηκε και ο κόσμος. Αν όμως μου δώσεις major update σε 7 μήνες, τότε θα σκεφτώ αν στην επόμενη συσκευή θα τους δώσω λεφτά.
Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once...
Link to comment
Share on other sites

Οταν πληρωνεις εναν υπολογιστη 600-700€ εχεις απαιτηση να δεχτει αρκετες αναβαθμισεις... Το ιδιο ισχυει και στο κινητο... Οταν πληρωσεις 100-200€ σαφως και δεν εχεις τις ιδιες απαιτησεις...
κ @ τ @ ν τ ι @
Link to comment
Share on other sites

φυσικά και είναι σημαντικό η αναβάθμιση. μη ξεχνάμε ότι όταν δίνεις τόσα χρήματα για μια συσκευή έχεις και την απαίτηση της υποστήριξης. κάτι 18 μηνα και τέτοια είναι στρατηγικές που δεν οφελουν τον καταναλωτή αλλά την εταιρεία. δε θα ξεχάσω ποτέ τις υποσχέσεις της HTC με το htc hd2 με Windows 6.5 ότι θα επαιρνε σίγουρα τα νέα τότε και επαναστατικά Windows 7 και 7.5 στγ συνέχεια που άλλαξαν εντελώς το τοπίο στα Windows Phone. πολύ μεγάλη απογοήτευση από τους χρήστες παγκοσμίως και δεν ήταν λίγοι. κάτι που η htc πληρωσε ακριβα στη συνέχεια με την αποστροφή του κόσμου. φυσικά και όταν αγοραζω nexus έχω την απαίτηση της αναβάθμισης. είναι έτσι και αλλιώς ενα πειραματοζωο της Google και γενικότερα του Android τα νεξους. δεχόμαστε ως χρήστες τα προβλήματά του και συμβιβαζοναστε με την ελευθερία στη χρήση του και τις αναβαθμίσεις αν χαθεί αυτό γιατί να αγοράσεις κάτι τέτοιο? πολύ σημαντική κίνηση της xiaomi που ανέφερε και πιο πανω ένας φίλος όπου ακούει όντως τους χρήστες και αναβαθμίζει συνέχεια ποιός χρήστης έχει πρόβλημα με αυτό; κανενας άρα σημαντικές μεν, αρκεί να έχουν ουσία δε. τι να το κανω το νέο ios 7 όταν δε πάει ενα βήμα παραπέρα και να προσφέρει λίγες ακόμα ευκολίες για τον χρήστη όπως πχ το αντροιντ; τι να το κανω το Quick setting blutooth sto ios7 όταν θα ανοίξει μεν δεν θα συνδεθεί το αντικείμενο δε και θα πρέπει να ανοιξω ξανά τις κλασικές ρυθμίσεις για να επιλεξω να συνδεθεί.... άσκοπο αρα χωρίς ουσία οπότε όχι τέτοια αναβάθμιση δεν την θέλω. εννοείται ότι όλα έχουν να κάνουν με το χρήμα αλλά στην τελική ο χρηστης θα φέρει τα χρήματα στην κάθε εταιρεία οπότε όσο καλύτερα τον προσεξουν τόσο πιο δύσκολα θα φύγει να δοκιμάσει κάτι άλλο. update και ξερό ψωμί!
Goodbye Nexus --Welcome Iphone
Link to comment
Share on other sites

ειναι παρα πολυ σημαντικες και μαλιστα απαιτω να δινονται σωστα,αλλα αυτο αφορα μονο το κοσμο που ασχολειται λιγο παραπανω με τα κομπιουτερ η τα high end κινητα.

 

επισκεπτομενος μια απο τις μεγαλες αλυσιδες το τελευταιο καιρο μου ετυχαν μπροστα στα ματια μου μια 30αρα ενδιαφερομενη αγοραστρια να ρωταει τον πωλητη του καταστηματος τι κινητα υπαρχουν και εχει να της δειξει σε.. γκρι χρωμα... και αλλες δυο να πασπατευουν το s4 και να λενε οτι θα το παρουν γιατι ειναι το πιο...

 

 

 

...γλυκουλι

 

 

:mad::mad:

[sIGPIC][/sIGPIC]οσο λαθος και να κανει θα επιμενει

o,τι και να του πεις βρισκει απαντηση

ο,τι δικιο και να εχεις το χανεις -τι ειναι??

- Ο Μ***ΚΑΣ ( συχνα αναφερεται και ως ο "ανικητος".. )

Link to comment
Share on other sites

Αν και δε μου αρέσουν οι αναβαθμίσεις (γιατί με ξεβολεύουν), αναγκαστικά τις βάζω σε υψηλή προτεραιότητα στα κινητά, γιατί σε μαντρώνουν και σε αποκλείουν από νέες λειτουργείες σε παλιά έκδοση. (Δεν είναι σαν τα Windows, που και με XP βάζεις ο,τι προγραμματάκι γουστάρεις και παίζει).

 

Οπότε, μαντρώθηκα και γω στο iOS μιας και βαρέθηκα να χάνω ρυθμίσεις, να ξαναεγκαθιστώ εφαρμογές κτλ. Μπαίνεις στο χορό και χορεύεις, μετά σε κάνουν ο,τι θέλουν.

Link to comment
Share on other sites

Όταν δίνω τόσα χρήματα θέλω να έχω σωστή υποστήριξη με συνεχόμενα a

Update... Όπως η έκδοση που πήρε το κινητό μου... Αν είχα Samsung θα είχα άλλη γνώμη :D.. Θεωρώ ότι η εταιρίες πρέπει να δίνουν σωστά και γρήγορα update και όχι μετά από 6μηνες να ξεχνάνε ούτε καν τα μικρά μοντέλα εφόσον δεν υπάρχει θέμα hardware

Φιλικά Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Είναι σημαντικός μέχρι να πάρεις μια συσκευή που να δουλεύει τέλεια με κάποια έκδοση λειτουργικού. Μετά δε σε νοιάζει :D
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σημαντικές είναι οι αναβαθμίσεις πιστεύω... Προσθετονται χαρακτηριστικά και γινονται βελτιώσεις (συνήθως)....

 

Και για όσες συσκευές τις αφήνουν πίσω οι εταιρίες υπάρχουν και οι developers!

Link to comment
Share on other sites

Όπως γράφτηκε και παραπάνω ...

 

"Το θέμα είναι οι αναβαθμίσεις να έχουν σοβαρό αντίκρισμα στην εμπειρία χρήσης."

 

Τίποτε περισσότερο ... τίποτε λιγότερο ......

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω σε καθε αναβαθμηση που γινεται στο κινητο γινεται χειροτερο και βγαζει παραπανω προβληματα για να σε κανουν να παρεις αλλο.προσωπικα δεν με ενδιαφερουν οι αναβαθμησεις οπως το παρω στην τελικη αν κανω αναβαθμιση τι θα κερδισω?

 

 

πιστευω ειναι θεμα καθαρα με τον καιρο σταδιακα να παιρνεις αναβαθμησεις μεχρι να γινει τουβλο το κινητο να αρχισει να κολλαει και να πεις πρεπει να παρω αλλο.οσες φορες εκανα αναβαθμηση σε κινητο παντα ειχα καποιο προβλημα που στην αρχη δεν υπηρχε.

 

τωρα αν αλλοι δεν ειχαν προβλημα με την αναβαθμηση δεν ξερω...εγω λεω αυτο που βλεπω σε μενα αυτο που μου ετυχε τωρα σε αλλους αν ειναι οκ τα πραγματα δεν θα τα βαψω και μαυρα!

 

ειναι παρα πολυ σημαντικες και μαλιστα απαιτω να δινονται σωστα.

 

 

 

 

 

ναι σωστα και γω θα το ηθελα αλλα γιατι δεν γινεται σχεδον ποτε?

Edited by impreza_sti
2ble post-Διόρθωση κώδικα παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...