Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα παιδιά με έχει μπερδέψει λίγο ο twrp 2.8.0.1...Για να πάρουμε buck up την rom τι επιλέγουμε?System,Data,Cache,Boot,EFS??

κάποιος για βοήθεια ρε παιδιά??

IPhone 15 Pro 

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

κάποιος για βοήθεια ρε παιδιά??

I'm here for you.:p

Τα βασικά που χρειάζεσαι για να εχεις πλήρες backup μιας rom μαζι με data, settings κτλ είναι να κάνεις backup τα boot, system & data.

Το cache μην το κάνεις ποτέ.

Το efs πρέπει να το κάνεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ένα ξεχωριστό backup και μάλιστα να το αντιγράψεις και στο pc σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό χρειάζεται αν τυχόν μετά από κάποιο φλασάρισμα χαθεί το IMEI της συσκευής και μόνο το efs backup σου μπορεί να στο επαναφέρει.

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λοιπόν, τελικά έβαλα KControl. Μου φάνηκε πολύ πλήρης και οργανωμένη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη παρόμοια εφαρμογή έχω χρησιμοποιήσει. Δε δοκίμασα το Kernel Tweaker. Την επόμενη φορά.

Τελικά έβαλα τον cpu 0 min frequency 960 MHz και overclock την GPU στα 533 MHz. Δεν άλλαξα κάτι άλλο. Με ondemand bfq είμαι. Πάντως πράγματι, δε θυμάμαι να ήταν ποτέ πιο smooth το Nexus 5 μου. Και αυτό φάνηκε μόλις τώρα που έχω ανοιχτό Chrome με 3 καρτέλες (η μία εκ των οποίων έχει πολλά gif) και ταυτόχρονα χρησιμοποιώ Facebook, Messenger, Tapatalk και βλέπω 720p video στο MX Player.

Τελικά ακόμη κι ο πολυδιαφημιζόμενος uber κάνει αρκετά κολλήματα. Στον Chrome ειδικά τρελαίνεται στο lag. Κυρίως όποτε πατάω να τον ανοίξω από multitasking. Συν ότι πάντα κάνει reload τις σελίδες κάθε φορά που κάνω εναλλαγή σε μια άλλη εφαρμογή και μετά πάλι σε αυτό. Είναι λες κι έχω κινητό του 2011. Δεν ξέρω τι φταίει και τι άλλο μπορώ να κάνω πέραν του να βάλω όλους τους cores στα ύψη και να καεί το κινητό. Και δεν έχω σκοπό να βάλω άλλο browser γιατί θέλω όλο το ιστορικό και οι πρόσφατες καρτέλες να συγχρονίζονται με το Google account μου και να τα χρησιμοποιώ κι από το Chrome του PC.

Βλέπω αντικρουόμενες απόψεις για συνδυασμό UBER + Chrome.:lol:

Βασικά με την προεπιλεγμένη επιλογή για drop caches αργεί όταν ανοίγεις για πρώτη φορά μια εφαρμογή μετά απο φλασάρισμα του kernel, τώρα για μετά δεν ξέρω τι γίνεται.

Το γεγονός είναι ένα, ο Kener έχει φορτώσει υπερβολικά τον kernel και δεν είναι όπως παλιά.

Πρέπει να ανατρέξει κανεις σε builds του Ιουλίου για να βρει Uber build που να είναι όπως τα ξεραμε, νομίζω 29/7 ήταν top.

Τώρα ασχολούμαι περιστασιακά με κάτι blue stuff που έχω βρει (Captain ακούς?) και πιστεύω είμαι κοντά σε settings που τα κάνουν όλα και συμφέρουν.:D

Επίσης ήθελα να σχολιάσω κάτι posts που είδα σχετικά με το readahead size.

Να πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα τρελή διαφορά ανάμεσα σε διάφορους i/o schedulers ή readahead sizes αλλά αυτό που ξέρω είναι πως οι πιο πολλοί τεστάρουν την διαφορά με μεταφορά μεγάλων αρχείων όπου εκεί φυσικά μία τιμη 1024ΚΒ ή ακόμα και 2048ΚΒ δίνει ρέστα. Το android όμως στις συνεχείς λειτουργίες του χρησιμοποιεί πολύ μικρά αρχεία και σε αυτά μία τιμή 128 ή 256KB δίνει ρέστα.

Αυτό ήταν τροφή για σκέψη για την επιλογή.:lol:

Μπορεί να κράζουμε γενικά την Google αλλά οι developers που έχει είναι top και σίγουρα εμπιστεύονται το hardware του Ν5, οπότε όταν αυτοί δίνουν 128ΚΒ default value ίσως κάτι να ξέρουν παραπάνω. Δεν λέω ότι είναι ιδανική τιμή γιατί ιδανική τιμή δεν υπάρχει αλλά σίγουρα κάπου στην μέση είναι μια καλή λύση.

r422 και τα μυαλά στα κάγκελα!! ταχύτης και αυτοσυγκέντρωσης!!! :p

IPhone 15 Pro 

παιδια θα πω κατι ασχετο..επεσε στα χερια μου το γαλαχυ σ5 κολλητου μου...οκ πολυ καλο...μετα πηρα το δικο μου και παιδια τι να λεμε καμια σχεση η εμπειρια χρησης!!!6 εφαρμογες ανοικτα ...6 παραθυρα στο chrome lag μηδεν!! ποιο σμουθ και απροβλματιστο τηλεφωνο δεν νομιζω να υπαρχει!!! και πανεμορφο!! σκεφτειται να ειχε το hardware απο το 6αρι και 3000 μπαταρια! νομιζω θα ηταν το απολυτο εργαλειο! αυτα τα ολιγα ,,,,απλα παιδια το εργαλειο μας τα σπαει κυριολεκτικα! σορρυ για το off topic:)

...(Captain ακούς?) ...:D

Επίσης ήθελα να σχολιάσω κάτι posts που είδα σχετικά με το readahead size.

Να πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα τρελή διαφορά ανάμεσα σε διάφορους i/o schedulers ή readahead sizes ....

Ακούω ακούω αλλά δε προλαβαίνω :p

( Σου έχω στείλει αυτό που ζήτησες ).

Τώρα με schedulers , αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι μπορεί να υπάρχει διαφορά ανάλογα με τον kernel και την έκδοση

( ίσως και τη rom... (?) ... ).

Σε κάποιες παλαιότερες πχ του CodeBlue υπήρχε αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα σε row και fiops πχ.

Τώρα με blue plug κλπ ίσως όχι.

Ακούω ακούω αλλά δε προλαβαίνω :p

( Σου έχω στείλει αυτό που ζήτησες ).

Τώρα με schedulers , αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι μπορεί να υπάρχει διαφορά ανάλογα με τον kernel και την έκδοση

( ίσως και τη rom... (?) ... ).

Σε κάποιες παλαιότερες πχ του CodeBlue υπήρχε αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα σε row και fiops πχ.

Τώρα με blue plug κλπ ίσως όχι.

Το fiops έχει ζήτηση τελευταία.:D

Kαλημερα παιδες...μια ερωτηση που θα φανει γελοια σε μερικους,αλλα καλυτερα να ρωτας παρα να κανεις βλακειες..:p :p Σβηνονται τα παντα εαν βαλω αλλη rom?? Με αλλον kernel ?? σε καθε περιπτωση θελει backup το ξερω...απλα ρωταω..ευχαριστω

Αν βάλεις άλλη ρομ, τα δικά σου αρχεία (φωτογραφίες, μουσική) που έχεις στο τηλέφωνο (στη θέση storage/emulated/0) παραμένουν ως έχουν - απλά μετα την εγκατασταση πρέπει να ξαναπεράσεις gmail και τα λοιπά. Μετα αν βάλεις άλλον κερνελ, δεν επηρεάζεται τίποτα.

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

Αν βάλεις άλλη ρομ, τα δικά σου αρχεία (φωτογραφίες, μουσική) που έχεις στο τηλέφωνο (στη θέση storage/emulated/0) παραμένουν ως έχουν - απλά μετα την εγκατασταση πρέπει να ξαναπεράσεις gmail και τα λοιπά. Μετα αν βάλεις άλλον κερνελ, δεν επηρεάζεται τίποτα.

Ευχαριστω φιλε μου..τα "λοιπα" ποια ειναι ομως????? :confused::confused:

Παιδια στο restore του nandroid backup απο twrp τα επιλεγουμε ολα??

(Boot,cache,data,EFS,system)

Επισης, κανω καποιο wipe πριν ή μετα ή μονο παταω restore και τερμα?

??

Edited by Lorgan21

Ευχαριστω φιλε μου..τα "λοιπα" ποια ειναι ομως????? :confused::confused:

Οτι λογαριασμους αλλου mail ειχες, δικτυα Wifi κλπ. Αλλά αυτά μπορεις να τα πάρεις ενα backup με το titanium και να τα ξαναστησεις σε μηδέν χρόνο

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

??

Για το efs λτομέρειες θα διαβάσεις λιγα ποστς πίσω...Το wipe το κάνεις αν θέλεις να βάλεις άλλη custom rom, εγώ δεν το έχω κάνει ποτε πριν κάνω restore.

Nexus 5 16GB - SlimLP 5.0.2 - TWRP 2.8.3.0 / Nexus 7 2013 16 GB - SlimKat 8.18 - TWRP 2.8.3.0

Cubot S168 CWM / iPad 2 - 32 GB - OS 8.1 /Huawei Ideos 8800pro - Kalo Extreme - CWM

??

Πάτα απλά restore σε όσα έχει επιλεγμένα από μόνο του νομίζω χωρίς cache και efs. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά καλό είναι να μην φλασάρουμε συνέχεια το efs partition γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Καλό είναι να το έχουμε για παν ενδεχόμενο φυλαγμενο στον υπολογιστή

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Αν είχες ανοιχτό το google photos είναι όλες στο cloud!

Όχι... Νόμιζα ότι το nandroid κάνει backup τα πάντα όλα... Μόλις έχασα τις φωτογραφίες από τις φετινές διακοπές........... Τρελή ήττα.........

Όχι... Νόμιζα ότι το nandroid κάνει backup τα πάντα όλα... Μόλις έχασα τις φωτογραφίες από τις φετινές διακοπές........... Τρελή ήττα.........

Έπρεπε να επιλέξεις να μη κανεις φορματ την internal sd..επίσης θα σου πρότεινα να περάσεις το dropbox όπου κάθε φώτο που τραβας θα αποθηκεύεται αυτόματα στο dropbox και θα περασεις την εφαρμογή και στο pc όπου όταν το ανοίγεις θα συγχρονιζει και θα περνάει αυτόματα τις φωτο στον υπολογιστή σου. Επίσης αν είχες κάνει backup όλη τη ρομ σου μπορείς να τη ξαναπερασεις και να περαστουν τα πάντα παλι. Εκτός αν κάνω κάπου τραγικό λαθος

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''

Έπρεπε να επιλέξεις να μη κανεις φορματ την internal sd..επίσης θα σου πρότεινα να περάσεις το dropbox όπου κάθε φώτο που τραβας θα αποθηκεύεται αυτόματα στο dropbox και θα περασεις την εφαρμογή και στο pc όπου όταν το ανοίγεις θα συγχρονιζει και θα περνάει αυτόματα τις φωτο στον υπολογιστή σου. Επίσης αν είχες κάνει backup όλη τη ρομ σου μπορείς να τη ξαναπερασεις και να περαστουν τα πάντα παλι. Εκτός αν κάνω κάπου τραγικό λαθος

Όταν λες όλη τη ρομ τι εννοείς?

Γιατί να περάσει το Dropbox? Έχουμε native εφαρμογή και δίνει 25gb.ειναι και cross platform...

Όταν λες όλη τη ρομ τι εννοείς?

Δεν είπες οτι πηρες back up? Μπες στο custom recovery κανε restore από το back up σου μπας και έχει σωθεί και η internal sd σου χωρίς να παίρνω ορκο.. μπήκες από file manager και είδες οτι έχεις χάσει τα πάντα?

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''

Δεν είπες οτι πηρες back up? Μπες στο custom recovery κανε restore από το back up σου μπας και έχει σωθεί και η internal sd σου χωρίς να παίρνω ορκο.. μπήκες από file manager και είδες οτι έχεις χάσει τα πάντα?

Έκανα Restore.. Μπαίνω με es file manager στο sdcard στην κάμερα και είναι κενός φάκελος.. Όταν πήρα backup τα είχα επιλέξει όλα.. (Boot, data, cache, efs, system)

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)