Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φλασαρα πριν απο λίγο purity με Franco και όλο το κινητό έχει ενα μαυρο θέμα που δεν είχε παλιά. Ακόμα και το play store είναι μαύρο. Είχα και πριν αυτό το συνδυασμό Ρομ αλλά δεν ήτανε έτσι. Γνωρίζει κανεις γτ έγινε αυτό??

Εχεις βάλει τα gapps τις blackout team τα οποία είναι τροποποιημένα να έχουν μαυρο φοντο.Μόλις βγει update τις εφαρμογής που έχει μαυρο φοντο μετα χάνεται,αλλά μπορείς να φλασαρεις αλλά gaps,τις pa ROM είναι τα δημοφιλέστερα χωρίς τροποποιησεις !

Edited by souliar

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχεις βάλει τα gapps τις blackout team τα οποία είναι τροποποιημένα να έχουν μαυρο φοντο.Μόλις βγει update τις εφαρμογής που έχει μαυρο φοντο μετα χάνεται,αλλά μπορείς να φλασαρεις αλλά gaps,τις pa ROM είναι τα δημοφιλέστερα χωρίς τροποποιησεις !

Μέσα στο κινητό τα ίδια gapps έχω εδώ και 10 μέρες που φλασαρω τώρα. Δεν ηταν ποτε ξανά έτσι. Είχα κατεβάσει τα pa gapps

Υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να αφήσω stock + Gravity Box και να φορέσω SlimKat ή ακόμα;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να αφήσω stock + Gravity Box και να φορέσω SlimKat ή ακόμα;

Εγω που εβαλα Purity και Purified δεν διαπιστωσα καμια διαφορα (ακομα).

Παιδιά για το ledακι υπάρχει κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα εκτός απ το light flow lite;; Οι άδειες που ζητάει είναι επιεικως απαράδεκτες... Μέχρι και να κανει λήψεις φωτογραφιών χωρίς την άδεια μου...

Παιδιά για το ledακι υπάρχει κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα εκτός απ το light flow lite;; Οι άδειες που ζητάει είναι επιεικως απαράδεκτες... Μέχρι και να κανει λήψεις φωτογραφιών χωρίς την άδεια μου...

Εγώ χρησιμοποιώ αυτο https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koo.lightmanager και νομίζω είναι μια χαρά.

Και το Gravity Box έχει ρυθμίσεις για το led.

Απο που το ρυθμίζεις αυτό? Gsm/CDMA ? Μάλλον γι αυτό δεν δούλευε και στις αλλες ρομ. Δεν νομίζω να "χάλασαν" οι ρομ ;) απλά το θέμα είναι γιατί άλλαξε μονο του

Network, παλιά εφαρμογούλα αλλά μια χαρά δουλεύει. Ουσιαστικά μπαίνεις στο "κρυφό" μενού το τηλεφώνου χωρίς κωδικούς κλπ.

Υπάρχει tile για network mode στη mahdi απλά πρέπει πρώτα να βάλεις σε 2g το δίκτυο χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις για να εμφανιστεί και το tile.

Ελα μου ντε που δεν υπήρχε καν η δυνατότητα για χειροκίνητη επιλογή δικτύου! Αυτό λέω ! Στα σχετικά settings που υπάρχει

πάντα, απλά δεν υπήρχε...:wacko:

Μόλις βρω ευκαιρία να ξαναφλασάρω αν κάνει το ίδιο θα τραβήξω screenshot, πρώτη φορά είδα να απουσιάζει η επιλογή από τις ρυθμίσεις.

.....purity με Franco και όλο το κινητό έχει ενα μαυρο θέμα .....Γνωρίζει κανεις γτ έγινε αυτό??

Σίγουρα η Purity by default δεν έχει καν black theme.

Update :

Ξαναφλάσαρα carbon και mahdi, ίδιες εκδόσεις, όλα οκ αυτή τη φορά,την ιστορία την έκανε η carbon που φαίνεται να συμπεριφέρεται

κάπως κάπως περίεργα. Ανάμεσα στα άλλα αυτή τη φορά μετά το bootlogo πάγωσε η οθόνη και το status bar φαινόταν στη κάτω πλευρά :lol:. Επίσης αρχικά έδειχνε να μη λειτουργεί το Multirom. Τώρα έριξα τη τελευταία nightly, αλλά εξακολουθεί να έχει κάτι σποραδικά θεματάκια ( πχ χάνει το σήμα στα καλά καθούμενα...) . Περίεργο γιατί τη θυμόμουν γενικά πιο απροβλημάτιστη. Πάντως από πλευράς χαρακτηριστικών μπορώ να πω ότι επιτέλους "ωρίμασε" και είναι στο επίπεδο των Liquid, Mahdi κλπ.

Και από επιδόσεις καλή με τον kernel της Slim που φοράει.

Εξακολουθώ πάντως να μη μπορώ τεχνικά να καταλάβω πως αλλάζοντας το network mode μια rom αυτό παραμένει έτσι και στις άλλες.

Πιθανόν όντως να κάνει και να καταγράφονται αλλαγές στο EFS partition...? Ίσως ναι.

Δεν το είχα ψάξει ποτέ γιατί δεν είχα σκοπό να το κάνω...:O

Edited by CaptainMorgan
Update

Παίδες εγώ έβαλα elementalx από στοκ κ η μπαταρία είναι χειρότερη... Για να γυρίσω σε στοκ μόνο φλασαρω τον στοκ κερνελ που έχω σε zip;;; σίγουρα δεν θα μείνουν έτσι οι αλλαγές του elemental;;; μέσω aroma installer τον είχα βάλει..

Smartphone: Google Nexus 5 16GB black

Stock rom,Stock kernel

Xposed modules:gravity,greenify

Nova Launcher Prime

dalvik and bionic libraries from z2

Παίδες εγώ έβαλα elementalx από στοκ κ η μπαταρία είναι χειρότερη... Για να γυρίσω σε στοκ μόνο φλασαρω τον στοκ κερνελ που έχω σε zip;;; σίγουρα δεν θα μείνουν έτσι οι αλλαγές του elemental;;; μέσω aroma installer τον είχα βάλει..

Εισαι σιγουρος για αυτο που λες........?διοτι και εγω εχω elementalx σε stock rom και η μπαταρια ειναι πολυ καλητερη!

Nexus 5 red 16GB

Εισαι σιγουρος για αυτο που λες........?διοτι και εγω εχω elementalx σε stock rom και η μπαταρια ειναι πολυ καλητερη!

Ναι έπιανα 4μιση ώρες οθόνη με στοκ χαλαρά κ τώρα μάξιμουμ 4 με λιγότερη χρήση.

Smartphone: Google Nexus 5 16GB black

Stock rom,Stock kernel

Xposed modules:gravity,greenify

Nova Launcher Prime

dalvik and bionic libraries from z2

Και εμένα είναι καλύτερη η μπαταρία με τον ElementalX και μάλιστα χωρίς undervolting στις χαμηλες συχνότητες.

Και αρκετά γρήγορος επίσης.

Τώρα περιμένω να περάσει καμια μέρα να δω σχόλια για τον 0.38 για να τον βάλω επειδή ένας παρατήρησε λίγο υπερθέρμανση. Αλλά μάλλον είναι μεμονομένη περιπτωση.

Ναι έπιανα 4μιση ώρες οθόνη με στοκ χαλαρά κ τώρα μάξιμουμ 4 με λιγότερη χρήση.

Μήπως ενεργοποίησες dt2w ή s2w κατά την εγκατάσταση; Γιατί αυτά από μόνα τους καταναλώνουν 2-3% κάθε ώρα στο idle.

spacer.png

Τελικά πέρασα 0.38. Εντυπώσεις θα σας πω αύριο. Υποτίθεται οτι είναι βελτιωμένη εκδοχή του 34 που θεωρειται ο καλύτερος που έχει βγάλει ο Dev.

Παιδιά για να είμαστε on the safe side, wipe cache & dalvik cache κάνουμε πριν ή μετα το install του kernel? Δεν θυμομουν και εκανα και πριν και μετα. Παραημουν safe δηλαδή.:lol:

Παιδιά για να είμαστε on the safe side, wipe cache & dalvik cache κάνουμε πριν ή μετα το install του kernel?

Όχι. Κάτι τέτοια τα λεν οι υπερβολικά προσεκτικοί χωρίς να υπάρχει λόγος. Εγώ από τον Δεκέμβριο όποτε αναβαθμίζω τον kernel τον περνάω χύμα από πάνω και δεν έχω πάθει ποτέ τίποτα.

spacer.png

Συνήθως έχει μέσα το ζιπακι του κερνελ αυτά που χρειάζεται να κάνει μόνο του wipe, οπότε +1 στον μαχαίρι από μένα
Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Ωραία. Μέχρι στιγμής όλα καλά με την 38.

Ξέρει κάνεις γιατί ο Dev της cataclysm παράτησε το project? Λέτε να επανέλθει με την 4.4.3?:D

Και εγω την 0.38 εχω απο εχθες,μεχρι στιγμης ολα καλα,ρε παιδια τι εχει γινει με την εφαρμογη του facebook...???σε καθε ενημερωση που βγαινει την κανουν και χειροτερη....

Nexus 5 red 16GB

1) Έχεις κάνει τουλάχιστον 2 κύκλους φόρτισης? Έχεις δουλέψει τον kernel τουλάχιστον 2-3 μέρες?

Μετά θα κρίνεις κυρίως τη μπαταρία αλλά και τη γενικότερη απόδοση. ( όχι μόνο του Elemental αλλά όλων των kernel )

Αν θυμάμαι καλά ο Elemental μέσω του Aroma έχει επιλογή για modified ramdisk και νομίζω by default είναι ενεργοποιημένο.

Σε αυτή τη περίπτωση ( και σε όλους τους kernel με τροποποιημένο ramdisk ) αν απλά φλασάρεις τον stock, ναι θα σου μείνουν υπολείμματα.

Dirty flash τη rom λοιπόν για να επιστρέψεις απόλυτα και καθαρά στο stock.

Εγώ από τον Δεκέμβριο όποτε αναβαθμίζω τον kernel τον περνάω χύμα από πάνω και δεν έχω πάθει ποτέ τίποτα.

Δεν θα πάθεις τίποτα, σπάνια ίσως πάψει να λειτουργεί κάποιος driver, ακόμα πιο σπάνια ίσως φας κανένα bootloop, αλλά το συνηθέστερο είναι απλά να μην αποδίδει σωστά ο kernel με βάση τα χαρακτηριστικά του και τις ρυθμίσεις του. Έχω πετύχει περίπτωση με αυτό το τρόπο που ο νέος kernel κράτησε τον governor του προηγούμενου. :p

Συνήθως έχει μέσα το ζιπακι του κερνελ αυτά που χρειάζεται να κάνει μόνο του wipe, οπότε +1 στον μαχαίρι από μένα

Συνήθως τα wipes στους kernel είναι περιττά αφού όντως τα ζιπάκια κάνουν ουσιαστικά wipe το dalvik.

Το θέμα είναι ότι ο kernel κάνει καταγραφές στο /system. Οπότε για να φύγουν όλα τα υπολείμματα ενός custom,

πρώτα dirty flash τη rom για σίγουρα καθαρή επιστροφή στον stock και μετά flash τον επόμενο custom.

Παίδες χρησιμοποιεί κανείς άλλα fonts από τα μαμά?

Σε μια ρομ που δοκίμασα είχε roboto light (τα μαμά δλδ σε light) και έπαθα απο τοτε πλάκα. Και σε κάθε ρομ φλασάρω ένα ζιπακι με τα fonts

Συνήθως τα wipes στους kernel είναι περιττά αφού όντως τα ζιπάκια κάνουν ουσιαστικά wipe το dalvik.

Δε νομίζω να γίνονται αυτά τα wipes όταν φλασάρεις τα ζιπάκια, των kernel τουλάχιστον, μιας και θα έπρεπε αργότερα στο boot να κάνει optimize σε όλα τα .apk και να ξαναδημιουργήσει την cache που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των εφαρμογών. Εγώ όσες φορές φλάσαρα kernel χωρίς να κάνω wipes δεν έκανε ούτε μια εφαρμογή optimize. Τώρα, όσον αφορά το φλασάρισμα νέων εκδόσεων ROM, ούτε εκεί νομίζω πως χρειάζεται πλέον. Dirty flash όλα εκτός αν το πει ο dev. Έχω την εντύπωση πως αυτά τα 2 wipe δε χρειάζονται πλέον σε καμία περίπτωση (ίσως μόνο αν θες να πας από έναν kernel σε άλλον). Πιθανώς χρειάζονταν παλιότερα σε ορισμένες περιπτώσεις και απλά έχει μείνει σαν συνήθεια σε όλους να τα κάνουν πριν φλασάρουν οτιδήποτε χωρίς να γνωρίζουν γιατί καθαρά για ψυχολογικούς λόγους. Και προφανώς όταν κάποιος θέλει να πάει από τη μία ROM σε άλλη, θα κάνει full wipe οπότε θα γίνουν κι αυτά τα 2 wipe. Δείτε αυτό το thread.

spacer.png

Παίδες χρησιμοποιεί κανείς άλλα fonts από τα μαμά?

Σε μια ρομ που δοκίμασα είχε roboto light (τα μαμά δλδ σε light) και έπαθα απο τοτε πλάκα. Και σε κάθε ρομ φλασάρω ένα ζιπακι με τα fonts

Το ανεβάζεις να τα δούμε; :)

Δε νομίζω να γίνονται αυτά τα wipes όταν φλασάρεις τα ζιπάκια, των kernel τουλάχιστον, μιας και θα έπρεπε αργότερα στο boot να κάνει optimize σε όλα τα .apk και να ξαναδημιουργήσει την cache που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των εφαρμογών. Εγώ όσες φορές φλάσαρα kernel χωρίς να κάνω wipes δεν έκανε ούτε μια εφαρμογή optimize. Τώρα, όσον αφορά το φλασάρισμα νέων εκδόσεων ROM, ούτε εκεί νομίζω πως χρειάζεται πλέον. Dirty flash όλα εκτός αν το πει ο dev. Έχω την εντύπωση πως αυτά τα 2 wipe δε χρειάζονται πλέον σε καμία περίπτωση (ίσως μόνο αν θες να πας από έναν kernel σε άλλον).

Για Dalvik μίλησα. Την επόμενη φορά που θα φλασάρεις μια rom ή kernel τσεκαρε το installation log του recovery να δεις τι γράφει κατά την έναρξη της διαδικασίας. Και συμφωνώ αφού είπα ότι ειδικά για τους kernel περιττά είναι τα wipes, εκτός αν αντιμετωπίζεται ειδικό πρόβλημα.

Τελικά με τα πολλά, η Carbon τώρα μου δουλεύει απροβλημάτιστα, κάποιο περίεργο conflict πρέπει να γινόταν με το Multirom,

γιατί μια έδειχνε εγκατεστημένο και μια όχι.

Πάντως είναι απορίας άξιο πώς κάποιες " μεγάλες " rom καθυστέρησαν τόσο πολύ να φτάσουν σε ένα επίπεδο ωριμότητας τουλάχιστον από πλευράς χαρακτηριστικών ( Για KK και N5 μιλάω ). Οκ, αναπτύσσονται για πολλές συσκευές θα μου πει κάποιος, από την άλλη όμως αποτελούνται από ολόκληρα team.

Και βλέπεις ανεξάρτητους developer να βγάζουν μόνοι τους "διαμάντια" με το καλημέρα.

Αν ξαναδούμε πάντως atlantis και Cataclysm εγώ θα κάνω τούμπες από τη χαρά μου...:D

https://www.dropbox.com/s/crqeemmnf4z6ktx/RobotoLightFont.zip

Ορίστε το λινκ για τα roboto light fonts.

Να κι ενα screenshot από τη γραμματοσειρά στις ρυθμίσεις:

http://i61.tinypic.com/24qo0ie.jpg

Καλού κακού πάρτε ενα backup το system/etc/system_fonts.XML για να κάνετε revert μετά

Edited by johnannis

Τελικά πέρασα 0.38. Εντυπώσεις θα σας πω αύριο. Υποτίθεται οτι είναι βελτιωμένη εκδοχή του 34 που θεωρειται ο καλύτερος που έχει βγάλει ο Dev.

Παιδιά για να είμαστε on the safe side, wipe cache & dalvik cache κάνουμε πριν ή μετα το install του kernel? Δεν θυμομουν και εκανα και πριν και μετα. Παραημουν safe δηλαδή.:lol:

Γιατί δεν μπορω να βρω το 0.38; έχω 0.36! Επίσης βλέπω οτι για να αλλαξεις εναν κερνελ θέλει φλασ την Ρομ κλπ εγώ με στοκ που είμαι τι ακριβως κάνω;

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)