Jump to content

[Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Dirty flash σημαίνει χωρίς να κανεις τα απαραίτητα wipes, πχ να αλλάξεις ρομ χωρίς wipe data. Δηλαδή με ρίσκο παραβλέποντας τις οδηγίες.

Clean install σημαίνει σβήσεις τα παντα πριν αλλάξεις ρομ (system,data,cache,dalvik).

Νομίζω δεν το χρησιμοποιούμε για κέρνελ αλλά εκεί μπορεί κάποιος να εννοεί μονο το cache,dalvik wipe

Δηλ αμα απο τον ενα custom kernel πάμε σε άλλον κάνουμε wipe cashe/dalvik και φλασαρουμε τον stock,και μετά custom ξανά,αυτο είναι clean install για τον kernel?

Samsung S8 Plus midnight black

Nexus 5 red 16GB

Rom Nougat 7.1 aosp [ pixel setup ]

TWRP : 3.0.2-0

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νομιζω οτι wipe κανεις πριν bootαρεις τον καινούργιο. Αλλά αυτό είναι κάτι που αναφέρεται στα αντίστοιχα OP

Clean/Dirty flash αναφέρονται στη ROM , όχι στην εγκατάσταση του Kernel.

Άλλο θέμα ότι κάνουμε ένα dirty flash τη rom για να επαναφέρουμε τον stock kernel πριν φλασάρουμε έναν custom.

- Clean : wipe cache/dalvik/system/data ---> flash rom zip

- Dirty : wipe cahce/dalvik μόνο --- > flash rom zip.

Για το dirty σε πολλές περιπτώσεις ίσως δε χρειάζεται καν wipes, αμέσως και σκέτο flash το rom zip, χωρίς τίποτα άλλο.

Clean κάνουμε συνήθως όταν δοκιμάζουμε διαφορετική rom.

Dirty συνήθως όταν απλά φλασάρουμε ένα update της rom και για τις αλλαγές kernel.

Εκτός κι αν κάτι δε κάτσει καλά οπότε κάνουμε clean σε αυτές τις περιπτώσεις.

( Το ότι μπορεί να κάνουμε ένα wipe cache/dalvik σκέτο πριν την εγκατάσταση ενός kernel, αν το προτείνει ένας develper πχ

δεν σχετίζεται με το Clean ή Dirty flash της Rom , μη σας μπερδεύει αυτό )

Οταν εκανα εβαλα custom recovery πηρα nandroid back up. Αυτο το .zip φλασαρω, αυτη ειναι η στοκ rom μου με τον kernel ενσωματωμενο, σωστα;

Αν και νομιζω ευκολα βρισκει κανεις τη λυση σε factory.img αν δεν το εχει. Σε αυτο αναφερθηκα παραπανω. Δεν ισχυει αυτο;

Sorry τωρα ξεχωριζω τις διαδικασιες στο N5. Ημουν χρονια σε HTC.

Δοκιμάστε και την mahdi. Σταθεροτατη και πολύ καλη μπαταρία. Άνετα 5 ώρες οθόνη με ¹½ μέρα χρήση.

Aicp 4.0 και το κινητό σέρνεται! Μου φαίνεται τελικά η ταχύτερη ρομ όλων είναι η στοκ!

Όχι ότι πολυπιστεύω τα benchmarks αλλά δες τα σκορ με στοκ και τα z2 patches.

Όχι ότι πολυπιστεύω τα benchmarks αλλά δες τα σκορ με στοκ και τα z2 patches.

φιλε μου εχει να κανει και ο kernel που εχεις στο σκορ αυτο.....και εγω με των ιδιο kernel εχω δει τετοια νουμερα,το εχω ποσταρει κιολας!

Nexus 5 red 16GB

φιλε μου εχει να κανει και ο kernel που εχεις στο σκορ αυτο.....και εγω με των ιδιο kernel εχω δει τετοια νουμερα,το εχω ποσταρει κιολας!

Η διαφορά να σου πω την αλήθεια έγινε με τα patches. Έκανα τεστ κάθε φορά που άλλαζα κάτι.Με το που φλάσαρα τον ElementalX ανέβηκε το σκορ κάτι ψιλά.Με τα patches ανέβηκε το σκορ κατά 10000. Δες το σκορ με stock μόνο μετά με τον ElementalX πριν τα patches.

Edited by kyrgeo1978

Long story short, για αλλαγές kernel μόνο, δεν χρειάζονται τα wipes, γιατί αφορούν την rom.

Μπορείς πολύ άνετα να πας από τον έναν custom στον άλλον, χωρίς προβλήματα.

Dirty flash εγώ θα κάνω την stock 4.4.3 πάνω από την 4.4.2 όταν βγει.

Long story short, για αλλαγές kernel μόνο, δεν χρειάζονται τα wipes, γιατί αφορούν την rom.

Μπορείς πολύ άνετα να πας από τον έναν custom στον άλλον, χωρίς προβλήματα.

Dirty flash εγώ θα κάνω την stock 4.4.3 πάνω από την 4.4.2 όταν βγει.

Τα wipes για τους kernel όντως περιττά είναι , άσχετο αν τα προτείνουν και developers , κι εγώ ποτε σχεδόν δε κάνω. Όχι όμως τον εναν custom πανω στον άλλο.

Μπορούμε να φλασαρουμε τον stock kernel και μετα τον νεο custom,και μπορεί να γίνει εύκολα και απο το toolkit αυτο.

Nexus 5 red 16GB

καλησπερα και χριστος ανεστη.

λοιπον εγω αποφασισα να μεινω στοκ διοτι μου φαινετε οτι δεν χρειαζομαι custom rom , καποιες διευκολυνσεις που χρειαζομουν τις κανονισα με εφαρμογες.

τωρα το εξης ερωτημα που εχω.. εχω βαλει τα animation στο 0.5 και το εχω γυρισει σε art και μπορει να ειναι ψυχολογικο αλλα νομιζω οτι το κινητο ειναι πιο γρηγορο. υπαρχει τροπος τροπος χωρις να αλλαξω κερνελ να γινει ακομα πιο γρηγορο?

με το z2 patch που λετε , που καταλαβαινετε διαφορα? ειναι το ανοιγμα μεγαλων εφαρμογων πιο γρηγορο? γιατι στην ουσια ωπουδηποτε αλλου δεν νομιζω οτι μπορει να παει πιο γρηγορα... το επομενο σταδιο 8α ειναι να ανοιγει κατι πριν το πατησουμε :P

τα σκορ εχω σταματησει να τα βλεπω , στην πραξξ υπαρχει διαφορα?

Χρόνια πολλά σε όλους :)

Γιατί όχι;

Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα σε N4/N5

Τα thread των kernel στο Ν4/Ν5 που δοκίμασες τα διάβασες? Το θέμα δεν είναι μόνο η απροβλημάτιστη λειτουργία αλλά και η σωστή απόδοση του kernel.

Και το θέμα δεν είναι τι λένε άλλοι χρήστες γενικά στο xda, προσωπικό παράδειγμα μου έτυχε προχθές.

Φλασάρω μια έκδοση του Purified σε Purity και ενώ διαβάζω να λένε άλλοι χρήστες "smooth and fast", εμένα ψιλοσερνότανε.

Ε ρίχνω κι εγώ ενα dirty στη rom και στο καπάκι τον kernel και γίνεται το κινητό βούτυρο από την ομαλότητα :p

Μπορούμε να φλασαρουμε τον stock kernel και μετα τον νεο custom,και μπορεί να γίνει εύκολα και απο το toolkit αυτο.

Έυκολο είναι, αλλά γιατί να συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή για μια τόσο απλή δουλειά, με ένα zipακι μέσω recovery

γίνεται υπόθεση δευτερολέπτων.

Πάντως ο Purified που συνεχίζω και δοκιμάζω εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ισορροπημένους kernel.

Σταθερός, smooth, όχι πύραυλος αλλά ικανοποιητικά γρήγορος και με καλή μπαταρία.

Σίγουρα καλός συνδυασμός με Purity που τον έχω και Mahdi που τον δοκίμασα, αλλά φαντάζομαι ότι και σε άλλες AOSP based

το ίδιο πάνω κάτω θα αποδίδει.

Χρησιμοποιώ ElementalX και ενώ σε απόδοση είναι πολύ καλός από μπαταρία μέτριος. Είχα βάλει franco r46 και το βράδυ με κλειστό wifi είχα 0,1%/h όμως πέφτει η απόδοση του κινητού.

Γενικά κοιτάτε πιο πολύ το development ή το original development

Edited by pagratios

Phone: Nexus 5

ROM: SlimKat

Kernel: ElementalX

Recovery: TWRP

Χρησιμοποιώ ElementalX και ενώ σε απόδοση είναι πολύ καλός από μπαταρία μέτριος. Είχα βάλει franco r46 και το βράδυ με κλειστό wifi είχα 0,1%/h όμως πέφτει η απόδοση του κινητού.

Γενικά κοιτάτε πιο πολύ το development ή το original development

Εγώ με Elementaix και stock rom έχω μέσο ορο 1μερα και 4+ ώρες οθόνη με WiFi συνέχεια ανοικτο ,υπαρχουν καλητερα αποτελεσματα σε αλλους kernel αλλά προσωπικά δεν αλαζω τις επιδόσεις του elementaix!!!

Nexus 5 red 16GB

Ανάμεσα σε trickster mod, franco.kernel updater και Faux123 Kernel Enhancement Pro πιο προτιμάτε?

Το greenify δουλεύει σωστα και χωρίς exposed εγκατεστημένο?

-Αγγελίες επιτρέπονται μόνο στο Buy&Sell.

-οκ, δεν θα το ξανακανω !!!

Ανάμεσα σε trickster mod, franco.kernel updater και Faux123 Kernel Enhancement Pro πιο προτιμάτε?

Το Franco updater έχει πολλές λειτουργίες όπως το colour control το οποίο αμα το υποστηριζει ο kernel είναι πολύ καλο,αλλά υπάρχει και Το kernel tweaker το οποίο αν και δωρεάν κανει τα παντα!

Nexus 5 red 16GB

Το greenify δουλεύει σωστα και χωρίς exposed εγκατεστημένο?
δουλεύει αλλά όλα τα λεφτά είναι το donation back που χρειάζεται το exposed για να το ενεργοποίησης.

Το Franco updater έχει πολλές λειτουργίες όπως το colour control το οποίο αμα το υποστηριζει ο kernel είναι πολύ καλο,αλλά υπάρχει και Το kernel tweaker το οποίο αν και δωρεάν κανει τα παντα!

κατέβασα το kernel tweaker το οποίο δείχνει αρκετά καλό με πολύ ωραίο UI. Η αλήθεια είναι πως το trickster έχει περισσότερες επιλογές να ρυθμίσεις πχ μπορείς να ρυθμίσεις το max screen off CPU freq, GPU governor όπως έχει και ρυθμίσεις για το sound control.

Το tweaker έχει ωστόσο κάτι έξτρα επιλογές για το build.prop και το init.d

Edited by pagratios

Το κακό είναι ότι κανένα από τα 3 ( ειδικά τα FKU και F123 ) δεν έχει πλήρη λειτουργικότητα με όλους τους kernel,

οπότε ανάλογα με τη περίπτωση και που είναι βασισμένος κάθε kernel.

Το Kernel Tweaker ως πιο φρέσκο θέλει λίγη δουλειά ακόμα, αλλά είναι σε καλό δρόμο.

Το πιο καλοσχεδιασμένο πάντως γενικά είναι το FKU. Για τον ήχο εγώ χρησιμοποιώ και το app του Faux για όσους

ενσωματώνουν fauxsound και για τα χρωματικά προφίλ το display control του franco αντιστοίχως.

Παίδες UBER kernel έχει βάλει κανείς ?

Τον είχα χρησιμοποιήσει λίγο αρχικά αλλά τον είχα αφήσει όταν είχα δει τη συζήτηση περί gpu oc που αφορούσε

τον Cl3Kener που είναι ο developer του.

Τελικά είδα ότι μια έκδοση του UBER είναι ενσωματωμένη στη Liquid, οπότε τον ξαναέβαλα στα υπόψη

για όταν βρω χρόνο. Το θέμα είναι ότι έχει πάρα πολλές εκδόσεις για να διαλέξει κάποιος, Linaro, Sabermod, με fauxsound,

με franco sound, stock ή OCed, οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

• The title was changed to [Nexus 5 / 5X] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις)