Jump to content

Tι είναι το Samsung KNOX και γιατί μας νοιάζει;

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

αν και μετα απο οσες ναυαρχιδες εχω επιλεξει παιρνω για 4η φορα το s4 και με βλεπω να μενω εδω.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για μένα.Το πήρα για να το κρατήσω.

[sIGPIC][/sIGPIC]deltahacker.gr Ελληνικό περιοδικό για το ethical hacking

Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον, από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος

• Απαντήσεις 587
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχε υπόψη σου όμως οτι με το να είσαι root σε ένα κινητό, εκτός των άλλων , μπορείς άνετα να πειράζεις και τις stock συχνότητες που κλειδώνει ο επεξεργαστής που σημαίνει οτι ο οποισδήποτε μπορεί να υπερχρονίσει σε μη επιτρεπτά επίπεδα για τις αντοχές του κινητού με ότι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τη φθορά του.

Δεν μπορείς λοιπόν εσύ να το "σκίσεις" στους υπερχρονισμούς , να σηκώνει θερμοκρασίες και κάποια στιγμή όταν το κινητό κλατάρει να το πας στην εταιρία και να απαιτήσεις να σου το επαναφέρουν σε λειτουργική κατάσταση ή ακόμα και να σου δώσουν καινούριο...

Και η εταιρία με κάποιο τρόπο θέλει να προστατευτεί.Όλοι μας είχαμε καλομάθει βέβαια με τις custom ROM ή τις επιπλέον δυνατότητες που σου προσφέρει το root αλλά του στραβού το δίκιο να το λέμε.

Είναι κάτι αντίστοιχο σαν να αγοράζεις καινούριο αυτοκίνητο και όταν είσαι μέσα στην εγγύηση που σου δίνει η εταιρία, αντί να το πας στο εξουσιοδοτημένο service να το πηγαίνεις σε ένα δικό σου αλάνι μηχανικό να σου αλλάξει πχ τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου ώστε να βγάζει περισσότερα άλογα, να του αφερέσει πιθανώς τον κόφτη, και γενικότερα να το "σκαλίσει" και μετά, στην όποια δυσλειτουργία να πας να ζητάς τα ρέστα από την αντιπροσωπεία.:lol:

Φίλε μου η λογική σου θεωρώ ότι είναι λάθος και θα διαφωνήσω μαζί σου .

Εγώ θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα το οποίο είναι πολύ πιο σχετικό.

Όταν αγοράζεις ένα υπολογιστή όπου μπορείς να υπερχρονισεις κάθε εξάρτημα, έχεις εγγύηση κανονικά , παρόλο που έχεις την δυνατότητα αυτή.

Η πιπίλα με τον υπερχρονισμο πρέπει να σταματήσει επιτέλους.

Αυτή που κάνουν root για να υπερχρονισουν είναι πραγματικά άπειρο ελάχιστοι , οι πιο πολλοί μάλιστα υποχρονιζουν.Στο κάτω κάτω άμα θέλουν ας κλειδώσουν τον επεξεργαστή.

Καταλαβαίνω και σέβομαι όταν το τηλέφωνο είναι root να μην δέχεται την εγγύηση σε επίπεδο software. Αλλά τη σχέση έχει το root με το αν μου χαλάσει το μικρόφωνο ή το Wi-Fi της συσκευής.

Αλλά ακόμα ας δεχτώ και αυτό, εγώ rootαρω , παίρνω το Ρίσκο να εκραγεί το κινητό μου. Ε μετά από λίγο σοβαρευομαι και επαναφέρω το τηλέφωνο σε stock κατάσταση γιατί χανω την εγγύηση μου επειδή στο παρελθόν έκανα root?

Edited by dimkit

Φίλε μου η λογική σου θεωρώ ότι είναι λάθος και θα διαφωνήσω μαζί σου .

Εγώ θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα το οποίο είναι πολύ πιο σχετικό.

Όταν αγοράζεις ένα υπολογιστή όπου μπορείς να υπερχρονισεις κάθε εξάρτημα, έχεις εγγύηση κανονικά , παρόλο που έχεις την δυνατότητα αυτή.

Η πιπίλα με τον υπερχρονισμο πρέπει να σταματήσει επιτέλους.

Αυτή που κάνουν root για να υπερχρονισουν είναι πραγματικά άπειρο ελάχιστοι , οι πιο πολλοί μάλιστα υποχρονιζουν.Στο κάτω κάτω άμα θέλουν ας κλειδώσουν τον επεξεργαστή.

Καταλαβαίνω και σέβομαι όταν το τηλέφωνο είναι root να μην δέχεται την εγγύηση σε επίπεδο software. Αλλά τη σχέση έχει το root με το αν μου χαλάσει το μικρόφωνο ή το Wi-Fi της συσκευής.

Αλλά ακόμα ας δεχτώ και αυτό, εγώ rootαρω , παίρνω το Ρίσκο να εκραγεί το κινητό μου. Ε μετά από λίγο σοβαρευομαι και επαναφέρω το τηλέφωνο σε stock κατάσταση γιατί χανω την εγγύηση μου επειδή στο παρελθόν έκανα root?

Και εγώ θα συμφωνήσω με αυτό! Στον υπολογιστή πολλοί ψήνουν τους επεξεργαστές ακόμα και με την μαμά ψύκτρα!

Δεν μπορεί να μου λένε, έκανες root γιατί ήθελα να έχω Xposed framework πάνω ότι χάνω την εγγύηση, ή να χαλάει το μικρόφωνο και να μου λέει δεν έχεις εγγύηση.

Μου θυμίζει περίπτωση περίπτωση χαλασμένου A/C σε αυτοκίνητο που το έβγαλαν εκτός εγγύησης επειδή δεν είχε κάνει αλλαγή λαδιών(μόνο αλλαγή λαδιών και όχι service) πριν 100χλμ.(Ναι μου έχει τύχει).

Μην συγκρίνουμε λοιπόν πράγματα με άλλα. Είναι τελείως λάθος αυτό που γίνεται με την εγγύηση και του root.

Και θα στο πάω ένα βήμα παραπάνω ακόμα! Κυρία Samsung τι χρησιμοποιείς για software στο κινητό σου? Android κύριε... Ωραία. Η μαμά Google στα κινητά της επιτρέπει το root σε τέτοιο βαθμό που είναι σαν να σου λέει, αν δεν το κάνεις είσαι κατσαπλιάς. Βλέπε Nexus συσκευές και πόσο εύκολα ξεκλείδωνε/κλείδωνε ο bootloader! Και γινόταν root/unroot. Απλά για τους τύπους σου έλεγε ότι δεν το δέχεται με root ενώ σου έδινε/δίνει όλες τις προϋποθέσεις για να το ρουτάρεις!

Έρχεται τώρα μια εταιρεία που χρησιμοποιεί το δικό της εργαλείο και πάει και το κλειδώνει. Προσοχή! Κλειδώνει το software και όχι το hardware της που μπορεί να είναι σούπερ-ντούπερ σπέσιαλ για αυτήν και να χρίζει κινδύνων σε πείραγμα(που δεν ισχύει ούτε αυτό βέβαια)

Π.Σ. Εγώ προσωπικά παρότι έχω παλιό bootloader είμαι ήδη σε σκέψη για φλασάρισμα του νέου της 4.4 και πέρασμα custom rom 4.4

Θεωρώ ότι ένα κινητό ότι πρόβλημα είναι να βγάλει, θα το έιχε βγάλει 6 μήνες τώρα!

Edited by djkostas20

Google Pixel 6 Pro

Εδώ δεν δέχεται το root η google στις συσκευές της και τις βγάζει εκτός εγγύησης.

Το knox δεν το ενσωμάτωσε για να σε βγάζει εκτός εγγύησης. Στο S4 I9500 είχε εφαρμόσει τρόπο να μην μπορείς να καλύψεις τα ίχνη του root πριν την 4.3 και το Knox.

Στο android εκλειπουν οι περισσότεροι λόγοι που κάνει κάποιος jailbreak το iphone του. Υπάρχουν νόμιμες εφαρμογές.

Πολύ σύντομα μόνο οι Κινεζικες συσκευές θα γίνονται root.

Το knox μπήκε γιατί αν δεν το έκανε η samsung τώρα, θα έπαιρνε την θέση της κάποια αλλη εταιρεία η λειτουργικό στις υπηρεσίες και τις εταιρείες που χρειάζονται ασφάλεια.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μετα απο ενα προβλημα που ειχα με το κινητο, το πηγα στο service και αναγκαστικα μου περασαν knox.

Υστερα απο 3 χρονια, ειναι η πρωτη φορά που ειμαι χωρις root.

Στο s4, πραγματικα δεν μου έχει λειψει καθολου.

Αλλωστε βαρεθηκα να καθομαι να αλλαζω εικονιδια, χρωματα κλπ.

Το βασικο ομως ειναι οτι 1η φορα εχω τοσο απροβληματιστο κινητο.

Πρωτα μου καθοταν κανενα restart, εχανα δικτυο στιγμιαια και διαφορα ψιλοθεματακια.

Τωρα δεν μου έχει κατσει το παραμικρο.

Μπορει στο μελλον αν βρεθει λυση με το Knox και ειναι κατι απλο, να ξανακανω root μονο και μονο για το ad-aware.

Rom και Mod δεν προκειται να περασω ποτε ξανα.

Μετα απο ενα προβλημα που ειχα με το κινητο, το πηγα στο service και αναγκαστικα μου περασαν knox.

Υστερα απο 3 χρονια, ειναι η πρωτη φορά που ειμαι χωρις root.

Στο s4, πραγματικα δεν μου έχει λειψει καθολου.

Αλλωστε βαρεθηκα να καθομαι να αλλαζω εικονιδια, χρωματα κλπ.

Το βασικο ομως ειναι οτι 1η φορα εχω τοσο απροβληματιστο κινητο.

Πρωτα μου καθοταν κανενα restart, εχανα δικτυο στιγμιαια και διαφορα ψιλοθεματακια.

Τωρα δεν μου έχει κατσει το παραμικρο.

Μπορει στο μελλον αν βρεθει λυση με το Knox και ειναι κατι απλο, να ξανακανω root μονο και μονο για το ad-aware.

Rom και Mod δεν προκειται να περασω ποτε ξανα.

Με τον Nova pro μπορείς να βάλεις ότι εικονίδια θέλεις, σε όποιο μέγεθος σου αρέσει. Αν ασχοληθείς φτιάχνεις σχεδόν ολόκληρο θέμα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• 1 month later...
Ερώτηση από περιέργεια.. έχουμε κανέναν εδώ που να πήγε τη συσκευή του με 0x1 Knox counter για εγγύηση στη Smartec και να αντιμετώπισε πρόβλημα? Edited by Sofos_5

Προσφέρει τελικά καμμία προστασία σε περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να σου "ελέγξει" το τηλέφωνο;

Είναι απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον για apps και διαδικασίες....

Έρχεται το KNOX 2 στην 4.4.2

Η λειτουργία KNOX Key Store δημιουργεί και διατηρεί κρυπτογραφημένα κλειδιά εντός του προστατευμένου περιβάλλοντος TrustZone, εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλα τα δεδομένα της συσκευής είναι προστατευμένα.

Προστασία σε πραγματικό χρόνο για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του συστήματος που εντοπίζει και σταματά κάθε ανεπίσημη τροποποίηση στο σύστημα.

Edited by Jig
ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²]

Άρα καλό είναι εφαρμογές που περιέχουν προσωπικά δεδομένα τύπου mail, facebook κλπ. να τις λειτουργείς μέσα από το περιβάλλον του knox;

Επίσης γιατί δεν μπορώ να κάνω update στην εφαρμογή του evernote για το knox αν και μου βγάζει την ειδοποίηση;

Edited by Cadfael

Καλημέρα. Μιάς και καινούριος στην παρέα θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Έχω μία εφαρμογή κατεβασμένη στον υπολογιστή. Αν την περάσω στο κινητό θα γράψει ο KNOX;

Καλημέρα. Μιάς και καινούριος στην παρέα θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Έχω μία εφαρμογή κατεβασμένη στον υπολογιστή. Αν την περάσω στο κινητό θα γράψει ο KNOX;

Όχι απλώς πρέπει να ενεργοποιήσεις τις άγνωστες πήγες από τις ρυθμίσεις ασφάλειας στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και είσαι κομπλέ.

Καλησπερα, εχω το S4 I9505 με Android 4.3 (AP:I9505XXUEMKF), θελω να το κανω root χωρις να εχω προβλημε με την αλλαγη του counter σε 0x1. Ο τροπος που παρουσιαζεται τελευταια με το Triangle Way που μηδενιζει τον counter ισχυει?

Δεν θελω να περασω αλλη rom, μονο απλα να γινει root για να τρεξω καποιες εφαρμογες!

Καλησπερα, εχω το S4 I9505 με Android 4.3 (AP:I9505XXUEMKF), θελω να το κανω root χωρις να εχω προβλημε με την αλλαγη του counter σε 0x1. Ο τροπος που παρουσιαζεται τελευταια με το Triangle Way που μηδενιζει τον counter ισχυει?

Δεν θελω να περασω αλλη rom, μονο απλα να γινει root για να τρεξω καποιες εφαρμογες!

Άλλο ο μηδενισμός του counter και άλλο ο Knox. O Knox δεν μηδενίζει με τίποτα. Το Triangle away είναι για τον απλό counter και όχι του knox... Εσύ για ποιόν λες?

Google Pixel 6 Pro

Οταν λες για τον μηδενισμο του Knox για ποιο πραγμα μιλας? Εγω αναφερομαι στον μηδενισμο του counter (απο 0x1 σε 0x0) που ειναι κ ο λογος απωλειας εγγυησης αν εχω καταλαβει καλα.. Εκει κολλαω κ δν το εχω κανει ακομα root, για να μην χασω την εγγυηση.

Το Knox το βλεπω σαν εικονιδιο αλλα δν εχω κανει κατι εγκατασταση. Το εχω 2 μερες το τηλεφωνο. Μπηκα κ σε download mode κ εννοειται οτι ειναι 0x0.

Σου απάντησα ήδη!!! Άλλο ο Knox counter και άλλο ο binary counter! Δύο ξεχωριστά πράγματα! Και τα 2 χάνεις την εγγύηση... Το ένα μηδενίζεται(0x0) ξανά με το triangle away. Ο Knox counter αν γράψει(0x1) τότε τέλος. Δεν μπορείς να επιστρέψεις με τίποτα στην αρχική μηδενική του κατάσταση(0x0) και άρα έχεις χάσει την εγγύηση. Ο Knox είναι e-fuse! Αφού έχεις MKF τότε έχεις νέο bootloader που περιέχει τον knox counter και άρα δεν μπορείς να γίνεις root με την κλασική μέθοδο cf-autoroot

Google Pixel 6 Pro

Α σορρυ, δεν ηξερα οτι υπαρχουν 2 ειδων counter. Νομιζα οτι αν εκανα root θα επανεφερα την κατασταση 0x0 κ στον Knox. Οποτε ειτε το εχω εγκαταστησει ειτε οχι ειναι το ιδιο.. Οποτε αναμονη μεχρι νεοτερας απο τους developers..

Ακολουθησε εναν απο τους δυο τροπους για να κανεις root χωρις να πεσει ο νοξ

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4686244#post4686244

εχω την 4.3 και εκανα ρουτ χωρις να πεσει..τωρα για να πας στην 4.4 θελει πρωτα να κανεις ρουτ την 4.3 και μετα με εναν αλλο τροπο πας στην 4.4 χωρις να γραψει παλι..φυσικα αν περασεις αλλη ρομ πεφτει ο νοξ καθως και καποιες αλλαγες στο συστημα μπορει να τον ριξουν..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Ακολουθησε εναν απο τους δυο τροπους για να κανεις root χωρις να πεσει ο νοξ

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4686244#post4686244

εχω την 4.3 και εκανα ρουτ χωρις να πεσει..τωρα για να πας στην 4.4 θελει πρωτα να κανεις ρουτ την 4.3 και μετα με εναν αλλο τροπο πας στην 4.4 χωρις να γραψει παλι..φυσικα αν περασεις αλλη ρομ πεφτει ο νοξ καθως και καποιες αλλαγες στο συστημα μπορει να τον ριξουν..

Για την ωρα δν καιγομαι να παω σε 4.4 οποτε το αφηνω για αργοτερα αυτο. Το κυριο θεμα μου ειναι το root. Και οι 2 εχουμε 4.3 αλλα εχουμε την ιδια εκδοση? Αν δν εχεις την MKF λογικα δν θα πιασει.. Βεβαια αυτο που λες για τις αλλαγες στο συστημα ειναι ρισκο. Τι ειδους αλλαγες θα το επηρεαζαν μακαρι να ξεραμε..

Ευχαριστω παντως για την βοηθεια!

Για την ωρα δν καιγομαι να παω σε 4.4 οποτε το αφηνω για αργοτερα αυτο. Το κυριο θεμα μου ειναι το root. Και οι 2 εχουμε 4.3 αλλα εχουμε την ιδια εκδοση? Αν δν εχεις την MKF λογικα δν θα πιασει.. Βεβαια αυτο που λες για τις αλλαγες στο συστημα ειναι ρισκο. Τι ειδους αλλαγες θα το επηρεαζαν μακαρι να ξεραμε..

Ευχαριστω παντως για την βοηθεια!

Δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις δεν θα πιασει? δεν παιζει ρολο η εκδοση..απο τη στιγμη που εχουμε 4.3 επισημη κατεβασμενη τοτε εχουμε και νοξ..οι τροποι που σου εδωσα για ρουτ δεν ριχνουν το νοξ. Αν θες ρουτ το κανεις με τον τροπου που σου εδειξα..προσωπικα το ρουτ το εκανα για 2 λογους,μεταφορα παιχνιδιων στην καρτα μνημης και για το adaway που κοβει τις διαφημισεις απο τις εφαρμογες.Τωρα αν μπει καποιος σε διαδικασια να το σκαλιζει περισσοτερο να πειραζει επεξεργαστες και τετοια δεν γνωριζω αν ριχνει το νοξ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις δεν θα πιασει? δεν παιζει ρολο η εκδοση..απο τη στιγμη που εχουμε 4.3 επισημη κατεβασμενη τοτε εχουμε και νοξ..οι τροποι που σου εδωσα για ρουτ δεν ριχνουν το νοξ. Αν θες ρουτ το κανεις με τον τροπου που σου εδειξα..προσωπικα το ρουτ το εκανα για 2 λογους,μεταφορα παιχνιδιων στην καρτα μνημης και για το adaway που κοβει τις διαφημισεις απο τις εφαρμογες.Τωρα αν μπει καποιος σε διαδικασια να το σκαλιζει περισσοτερο να πειραζει επεξεργαστες και τετοια δεν γνωριζω αν ριχνει το νοξ.

Και εγω για αυτο θελω το root οχι για κατι παραπανω..

Νομιζα οτι παιζει ρολο το AP που ανεφερα πιο πανω σε προηγουμενο post απο αποψη εκδοσης. Οποτε το σκεφτομαι λιγο ακομα, το παιρνω αποφαση κ ελπιζω να μην γινει καμια πατατα..!!

Πείραγμα στο επεξεργαστή συνεπάγεται αλλαγή kernel και κατ' επέκταση ρίχνει το knox. Ακόμα και θέματα παίζει να τον ρίξουν.

Με knox μόνο root μπορείς να κάνεις με τους τρόπους που περιγράφονται σε άλλο thread χωρίς να ενεργοποιηθεί ο knox.

SONIC μην ελπίζεις να βρεθεί λύση με τον knox. Ο αναγνωρισμένος developer chainfire(SuperSU,cf-autoroot) έχει πει στο xda ότι ο Knox είναι μία e-fuse και άμα ενεργοποιηθεί είναι αδύνατον να επανέλθει στην αρχική κατάσταση. Ίσως στο μέλλον βρουν κάτι αλλά αμφιβάλλω που δεν το έχουν βρει τόσο καιρό.

Έναν τρόπο μόνο έχουν βρει μερικοί με τεράστιο ρίσκο να καταστρέψεις το κινητό, ακόμα να μην πιάσει ούτε αυτός και πανάκριβος και είναι "ψήσιμο" της μνήμης(rom) του κινητού και επαναπροσδιορισμό όλων των partition. Άντε γεια.

Η ουσία είναι ότι άμα θες μόνο root σε 4.3 υπάρχει τρόπος ενώ για 4.4 υπάρχει τρόπος αλλά απαιτεί πρώτα να έχεις root μία 4.3.

Google Pixel 6 Pro

Πείραγμα στο επεξεργαστή συνεπάγεται αλλαγή kernel και κατ' επέκταση ρίχνει το knox. Ακόμα και θέματα παίζει να τον ρίξουν.

Με knox μόνο root μπορείς να κάνεις με τους τρόπους που περιγράφονται σε άλλο thread χωρίς να ενεργοποιηθεί ο knox.

SONIC μην ελπίζεις να βρεθεί λύση με τον knox. Ο αναγνωρισμένος developer chainfire(SuperSU,cf-autoroot) έχει πει στο xda ότι ο Knox είναι μία e-fuse και άμα ενεργοποιηθεί είναι αδύνατον να επανέλθει στην αρχική κατάσταση. Ίσως στο μέλλον βρουν κάτι αλλά αμφιβάλλω που δεν το έχουν βρει τόσο καιρό.

Έναν τρόπο μόνο έχουν βρει μερικοί με τεράστιο ρίσκο να καταστρέψεις το κινητό, ακόμα να μην πιάσει ούτε αυτός και πανάκριβος και είναι "ψήσιμο" της μνήμης(rom) του κινητού και επαναπροσδιορισμό όλων των partition. Άντε γεια.

Η ουσία είναι ότι άμα θες μόνο root σε 4.3 υπάρχει τρόπος ενώ για 4.4 υπάρχει τρόπος αλλά απαιτεί πρώτα να έχεις root μία 4.3.

O Chainfire έχει πει ότι πιθανώς να είναι e-fuse.

Κανείς δεν είναι σίγουρος.

O Chainfire έχει πει ότι πιθανώς να είναι e-fuse.

Κανείς δεν είναι σίγουρος.

Για αυτό άφησα ανοιχτό να συμβεί στο μέλλον κάτι αλλά προσωπικά δεν τρέφω ελπίδες.

Google Pixel 6 Pro

• The topic was unpinned