Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπαρχει κανενας φιλος εδω που να εχει παραγγειλει απο Κινα με EMS και το δεμα του να περασε τελωνειο? Θελω να παραγγειλω το oneplus one και το μαγαζι που το πουλαει το στελνει μονο με EMS. Θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει εστω μικρη περιπτωση να πληρωσω εκτελωνισμο. Ευχαριστω πολυ!

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γειά σου φίλε μου, σε ενημερώνω ότι εάν δεν περάσουν 45 ημέρες από την ημερομηνία πληρωμής δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις dispute εφ'όσον φαίνεται ότι ο πωλητής ταχυδρόμησε το αντικείμενο. Επίσης, υπολόγισε και τις ημέρες που έχει διορία να απαντήσει ο πωλητής, ως επίσης και τις ημέρες που θέλει το paypal γιά να εξετάσει την υπόθεση. Οπότε δυστυχώς δεν κέρδισες απολύτως τίποτα με το προ της ώρας του dispute ....

Να κερδισω κατι δεν ξερω αλλα εγω ξερω οτι η παραγγελια μου κατα 90% δεν προκεται να ερθει στα χερια μου...Ειτε ειναι θεμα πωλητη ειτε αεροπορικης εταιριας ειτε και εγω δεν ξερω η ουσια ειναι οτι εγω δεν με βλεπω να παραλαμβανω...Οποτε καλυπτω τα νωτα μου και ας βρει ακρη ο πωλητης αν θελει να πουλισει που βρισκετε αυτο που μου εστειλε...Επισης μου απαντησε στο paypal οτι αυτος το εστειλε και να κανω υπομονη και τετοια χαζα αλλα δεν παιζει...Ας ρωτησει τους κιτρινιαριδες με τους οποιους εστειλε το δεμα να μαθει που ειναι...Και αν τυχων παρουμε και κανουμε ΟΛΟΙ dispute σημερα κιολας πιστευω μεχρι αυριο ο κινεζος θα ξερει που βρισκονται τα πακετα μας...Αυτο ειναι και το μονο μας οπλο απεναντι τους...

καταιγιστικές εξελίξεις σήμερα :lol:

Όπως φαίνεται τελικά είχατε δίκιο και ο Yngwiedis και ο evansarmor.

Σήμερα μάλλον θα παραλάβω

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ__________________26-06-2014___06:09___IPS

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)____26-06-2014___15:02___Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ___________________27-06-2014___03:10___Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΤΑ_________________27-06-2014___08:10___ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΤΑ

Πληρωμή 06/06 (Παρασκευή)

Αποστολή 11/06 (Τετάρτη)

Παραλαβή 27/06 (Παρασκευή)

Απο Banggood.com

I am the FireStarter

Υπαρχει κανενας φιλος εδω που να εχει παραγγειλει απο Κινα με EMS και το δεμα του να περασε τελωνειο? Θελω να παραγγειλω το oneplus one και το μαγαζι που το πουλαει το στελνει μονο με EMS. Θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει εστω μικρη περιπτωση να πληρωσω εκτελωνισμο. Ευχαριστω πολυ!

Πάντα υπάρχει έστω και μια μικρή περίπτωση να περάσει τελωνείο ότι εταιρία και να χρησιμοποιήσεις. Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες με EMS άλλες φορές δεν μπήκε καθόλου, άλλες μπήκε και πλήρωσα μόνο αν θυμάμαι καλά 3 ευρώ τέλη εκτελωνισμού, και άλλη φορά είχα πληρώσει για 70 ευρώ άλλα 30 (11 αν θυμάμαι καλά στα ελτά για εκτελωνισμό και τα υπόλοιπα στο τελωνείο).

Όπως είπα και άλλες φορές, ο χρόνος εξαρτάται από το δρομολόγιο και τον φόρτο εργασίας. Δικό μου τηλ. έφυγε 18/6 με την SP και σήμερα είναι στο αεροδρόμιο .... :):)
Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

Όπως είπα και άλλες φορές, ο χρόνος εξαρτάται από το δρομολόγιο και τον φόρτο εργασίας. Δικό μου τηλ. έφυγε 18/6 με την SP και σήμερα είναι στο αεροδρόμιο .... :):)

δε νομιζω να ισχυει αυτο γιατι ειναι ποσα ατομα περιμενουν με dispatched απο 23/05.... απο το δρομολογιο δεν εξαρταται γιατι θα ειχαν φτασει και αν ηταν απο το φορτο εργασιας θα ειχαν ανοιξει πρωτα αυτα που περιμενουν τοσο καιρο και μετα το δικο μου που εφυγε 10/06 και μετα το δικο σου 18/06. αλλα βλεπουμε τι οργανωση πεφτει. αλλος τα παιρνει σε 5 μερες και αλλος σε 40 μερες. αλλα τι να κανουμε με αυτους που μπλεξαμε

Edited by akis8607

δε νομιζω να ισχυει αυτο γιατι ειναι ποσα ατομα περιμενουν με dispatched απο 23/05.... απο το δρομολογιο δεν εξαρταται γιατι θα ειχαν φτασει και αν ηταν απο το φορτο εργασιας θα ειχαν ανοιξει πρωτα αυτα που περιμενουν τοσο καιρο και μετα το δικο μου που εφυγε 10/06 και μετα το δικο σου 18/06. αλλα βλεπουμε τι οργανωση πεφτει. αλλος τα περνει σε 5 μερες και αλλος σε 40 μερες. αλλα τι να κανουμε με αυτους που μπλεξαμε

Μάλλον συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε τι λέμε τόσον καιρό ....

Όσα έγραψα αφορούν τα ταχυδρομεία της Κίνας. Μπορεί να έχουν πολλά δέματα, και ΠΧ το συγκεκριμένο αεροσκάφος να είχε 10 προορισμούς.

Στα ΕΛΤΑ οι σάκκοι ανοίγονται με την σειρά που ήλθαν το πολύ σε 48 ώρες.

Δικό μου δέμα έκανε 72 ημέρες να έλθει και δεν το έγραψα ΟΥΤΕ μία φορά. Όποιος δεν θέλει να περιμένει αλλά και δεν καταλαβαίνει ότι ο χρόνος μπορεί να κυμανθεί έως και 40 ημέρες, αγοράζει από Ελλάδα και δεν "μπλέκει"

Φιλικά πάντα ... :)

Μάλλον συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε τι λέμε τόσον καιρό ....

Όσα έγραψα αφορούν τα ταχυδρομεία της Κίνας. Μπορεί να έχουν πολλά δέματα, και ΠΧ το συγκεκριμένο αεροσκάφος να είχε 10 προορισμούς.

Στα ΕΛΤΑ οι σάκκοι ανοίγονται με την σειρά που ήλθαν το πολύ σε 48 ώρες.

Δικό μου δέμα έκανε 72 ημέρες να έλθει και δεν το έγραψα ΟΥΤΕ μία φορά. Όποιος δεν θέλει να περιμένει αλλά και δεν καταλαβαίνει ότι ο χρόνος μπορεί να κυμανθεί έως και 40 ημέρες, αγοράζει από Ελλάδα και δεν "μπλέκει"

Φιλικά πάντα ... :)

δηλαδη συμφωνα με αυτα που γραφεις και οτι ανοιγουν οι σακοι σε 48 ωρες το δικο σου που εφυγε 18/06 εφτασε και τα πακετα που εφυγαν 23/05 δεν εχουν φτασει ακομη και οχι οτι εχουν φτασει αλλα δεν εχουν ανοιχτει.... σορρυ αλλα δεν το νομιζω

δηλαδη συμφωνα με αυτα που γραφεις και οτι ανοιγουν οι σακοι σε 48 ωρες το δικο σου που εφυγε 18/06 εφτασε και τα πακετα που εφυγαν 23/05 δεν εχουν φτασει ακομη και οχι οτι εχουν φτασει αλλα δεν εχουν ανοιχτει.... σορρυ αλλα δεν το νομιζω

Φίλε μου 1000% δεν μπήκαν στην Ελλάδα, το πιστεύεις ή όχι. :)

Φίλε μου 1000% δεν μπήκαν στην Ελλάδα, το πιστεύεις ή όχι. :)

μαλιστα για να το λες με τοση σιγουρια κατι θα ξερεις παραπανω...

να σε ρωτησω για να μη μπαινω και κοιταζω συνεχεια το tracking συνηθως πρωι εμφανιζει το arrived at overseas? δηλαδη μεχρι τωρα θα επρεπε να το εχει εμφανισει?

μαλιστα για να το λες με τοση σιγουρια κατι θα ξερεις παραπανω...

να σε ρωτησω για να μη μπαινω και κοιταζω συνεχεια το tracking συνηθως πρωι εμφανιζει το arrived at overseas? δηλαδη μεχρι τωρα θα επρεπε να το εχει εμφανισει?

Εάν είχε "πατήσει" στο αεροδρόμιο θα εμφανιζόταν στα ΕΛΤΑ. Η πρώτη ένδειξη είναι " Receive Item At Office Of Exchange, IPS"

Εάν θέλεις εγκατέστησε αυτό : http://www.trackchecker.net/ γιά να ανιχνεύει αυτομάτως τα δέματά σου.

Παιδιά μία ερώτηση 17-6-2014 από Singpost "received from customer". 19-06-2014 από Singpost "Despached to Overseas Country code GR."

Στο 4px είχε το ίδιο περίπου status και σήμερα 27-6-2014 μου λέει Latest Status "Transferring" και Local places of transhipment "GRATH" και Despatched to ATC. Ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό? Ρώτησα την Susan στο to2c.com και μου είπε και καλά ότι είναι ήδη Ελλάδα...ισχύει?

Παρεπιπτόντως στο Singpost ακόμη το status είναι 19-06-2014 "Despached to Overseas Country code GR." και φυσικά στα ΕΛΤΑ είναι 17-06-2014 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS

Edited by magkaki

Παιδιά μία ερώτηση 17-6-2014 από Singpost "received from customer". 19-06-2014 από Singpost "Despached to Overseas Country code GR."

Στο 4px είχε το ίδιο περίπου status και σήμερα 27-6-2014 μου λέει Latest Status "Transferring" και Local places of transhipment "GRATH" και Despatched to ATC. Ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό? Ρώτησα την Susan στο to2c.com και μου είπε και καλά ότι είναι ήδη Ελλάδα...ισχύει?

Παρεπιπτόντως στο Singpost ακόμη το status είναι 19-06-2014 "Despached to Overseas Country code GR." και φυσικά στα ΕΛΤΑ είναι 17-06-2014 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS

και εμένα τα ίδια ακριβώς έβγαλε μόλις... μακάρι να ήρθε επιτέλους!

Γιά μία ακόμη φορά, έγκυρη ένδειξη είναι αυτή του ταχυδρομείου αποστολής, δηλαδή στην περίπτωσή σου ότι έφυγε από την Σινγκαπούρη στις 19/6 και είναι καθ'οδόν. ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ..παραμύθια. :lol::lol:

Εάν έλθει στην Ελλάδα θα το δεις στα ΕΛΤΑ με την ένδειξη " Receive Item At Office Of Exchange, IPS"

Edited by evansarmor

Αγαπητέ κύριε,

Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη καταχώρηση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Αντικειμένων (Track and Trace & IPS: International Postal System) για το αντικείμενο και δεν φαίνεται να έχει αποσταλεί στην Ελλάδα από την ξένη ταχυδρομική υπηρεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση του αντικειμένου, θα πρέπει ο αποστολέας να καταθέσει Αίτηση Αναζήτησης εντός 6 μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης, σε οποιοδήποτε Ταχυδρομικό Κατάστημα, προσκομίζοντας τη σχετική Απόδειξη Κατάθεσης.

Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.

"Πάρ' τ' αυγό και κούρευτο". Απο βδομαδα DISPUTE...

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 23-06-2014 14:51 IPS

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 25-06-2014 20:08 IPS

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 25-06-2014 20:48 IPS

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS) 26-06-2014 21:00 ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 27-06-2014 13:13 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

οποτε μαγκες μου εγω τον ηπια ασχημα!!!!

ξερεις τουλαχιστον κανενας τι φιρμανι θα πληρωσω??

αντεχετε η θα πεσει εγκεφαλικο??

μαλλον τιποτα γιατι να πληρωσεις?

Πάντα υπάρχει έστω και μια μικρή περίπτωση να περάσει τελωνείο ότι εταιρία και να χρησιμοποιήσεις. Έχω κάνει αρκετές παραγγελίες με EMS άλλες φορές δεν μπήκε καθόλου, άλλες μπήκε και πλήρωσα μόνο αν θυμάμαι καλά 3 ευρώ τέλη εκτελωνισμού, και άλλη φορά είχα πληρώσει για 70 ευρώ άλλα 30 (11 αν θυμάμαι καλά στα ελτά για εκτελωνισμό και τα υπόλοιπα στο τελωνείο).

Ναι....το θεμα ειναι οτι το κινητο κανει κοντα 300 ευρω και δεν θελω να δωσω αλλα τοσα για να το εκτελωνισω. Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ομως φιλε μου. Ας ελπισω οτι δεν θα περασει τελωνειο.

Δε νομιζω οτι θα περάσεις απο τελωνείο

I am the FireStarter

Γιά μία ακόμη φορά, έγκυρη ένδειξη είναι αυτή του ταχυδρομείου αποστολής, δηλαδή στην περίπτωσή σου ότι έφυγε από την Σινγκαπούρη στις 19/6 και είναι καθ'οδόν. ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ..παραμύθια. :lol::lol:

Εάν έλθει στην Ελλάδα θα το δεις στα ΕΛΤΑ με την ένδειξη " Receive Item At Office Of Exchange, IPS"

τώρα μου έβγαλε στην 4px, shipment ready.... αν γνωρίζεις κάτι για αυτό και μπορείς να με ενημερώσεις.... ελπίζω να μην εννοεί shipment ready να φύγει απο κίνα τώρα μετά απο 15 μέρες :lol: Αν υπάρχει κάποιος που να παρέλαβε, μπορεί να μας δώσει τρακινγκ να δω στην 4px τα βήματα...?

Ναι....το θεμα ειναι οτι το κινητο κανει κοντα 300 ευρω και δεν θελω να δωσω αλλα τοσα για να το εκτελωνισω. Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ομως φιλε μου. Ας ελπισω οτι δεν θα περασει τελωνειο.

θα πρότεινα να ψαχτείς μήπως το βρείς να στο στείλουν με singpost για να έχεις λιγότερες πιθανότητες τελωνείου...

τώρα μου έβγαλε στην 4px, shipment ready.... αν γνωρίζεις κάτι για αυτό και μπορείς να με ενημερώσεις.... ελπίζω να μην εννοεί shipment ready να φύγει απο κίνα τώρα μετά απο 15 μέρες :lol: Αν υπάρχει κάποιος που να παρέλαβε, μπορεί να μας δώσει τρακινγκ να δω στην 4px τα βήματα...?

Γράψε το tracking number ...

τι εναι το ΥΕΔ??? αυτο με εκανε να πιστευω οτι θα πληρωσω

Υπηρεσία Εκτελωνισμού Δεμάτων, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα πληρώσεις ....