Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για αγορά κινητού από Κίνα και έχω την εξής απορία...

Να το παραγγείλω με ΕΜS ή με απλό ταχυδρομείο?Επειδή οι πληροφορίες που έλαβα είναι λίγο συγκεχυμένες....με την EMS παίζει να περάσεις τελωνείο? ποιό πάνω είδα να λέτε για 4Ε κόστος από τα ΕΛΤΑ αν περάσει....τι παίζει? :help:

"Φίαρ καν χόλντ γιου πρίζονερ...Χόουπ καν σέτ γιου φρί...."

• Απαντήσεις 43,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δυστυχώς ουτε εδω το βλεπω.. :( επειδή τους πίεσα πολύ για να το στείλουν γιατί με ταλαιπωρούν πολύ καιρό φοβάμαι οτι δν το έχουν στείλει ακόμα. υπαρχει τέτοια περίπτωση? μεγάλη απογοήτευση το servise του minidel.

Στον οδηγό αναφέρει πως :

Το μαγαζί-αποθήκη πακετάρει τα προϊόντα και βάζει τις ετικέτες επάνω.

-Αφού μαζέψει ένα σεβαστό αριθμό πακέτων, τα στέλνει με υπηρεσίες κούριερ (πχ 4px, Quantium, Directlink, Espeedpost κ.ά) στην χώρα απ' όπου θα σταλθεί, Σιγκαπούρη ή Χονγκ Κονγκ, ανάλογα τι επιλέξαμε. (Προφανώς αν επιλέξαμε china post, θα σταλθεί κατευθείαν από Κίνα, τα ταχυδρομεία της Κίνας όμως είναι απρόβλεπτα· μου χει έρθει πακετάκι από ταχυδρομείο Κίνας σε μια βδομάδα, αλλά ήταν κι άλλο που κοβε βολτες εντός κίνας κι έκανε 5 βδομαδες)

-Αφού η μεταφορική εταιρία πάει τα πακέτα σε Σιγκαπούρη-Χονγκ Κονγκ, τα ταχυδρομεί στα τοπικά ταχυδρομεία.

Οπότε κάνε λίγες μέρες υπομονή. ίσως να μην έχει φύγει ακόμα.

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για αγορά κινητού από Κίνα και έχω την εξής απορία...

Να το παραγγείλω με ΕΜS ή με απλό ταχυδρομείο?Επειδή οι πληροφορίες που έλαβα είναι λίγο συγκεχυμένες....με την EMS παίζει να περάσεις τελωνείο? ποιό πάνω είδα να λέτε για 4Ε κόστος από τα ΕΛΤΑ αν περάσει....τι παίζει? :help:

φιλε μου κ εγω την ιδια απορεια εχω.Δεν εχω καταλαβει τι ισχυει.Αλλοι λενε περναει τελωνειο,αλλα οτι παρελαβαν με κουριερ χωρις τελωνιο.Δεν καταλαβαινω.Γενικα μπερδεμα:O

φιλε μου κ εγω την ιδια απορεια εχω.Δεν εχω καταλαβει τι ισχυει.Αλλοι λενε περναει τελωνειο,αλλα οτι παρελαβαν με κουριερ χωρις τελωνιο.Δεν καταλαβαινω.Γενικα μπερδεμα:O

Δεν υπάρχει νομίζω παιδιά μια σταθερά στο αν θα περάσει τελωνείο η παραγγελία μας ή οχι. Κανονικά όλα περνούν, το θέμα είναι βέβαια πως επειδή τα περισσότερα (αν όχι όλα) δέματα έρχονται συστημένα, ως επί το πλείστον δεν περνούν και δεν πληρώνουμε τελωνειακά τέλη και δασμούς, φυσικά αυτό δεν είναι δεδομένο καθώς έγκειται και βασίζεται στην καλή κρίση και θέληση του εκτελωνιστή. Στο δια ταύτα όμως, (με βάση την δική μου εμπειρία και μόνο) τα απλά ταχυδρομεία δεν περνούν τελωνείο κατα 99%. Όπως όμως αναφέρει και ο οδηγός μερικά συτημένα μέσω EMS δεν περνούν ούτε αυτά , παρά μόνο αν είναι ογκώδη αντικείμενα και σχετικού βάρους, παρόλα αυτά κατ 'εμέ οι πιθανότητες για τελωνείο μέσω EMS ειναι 50-50.

Sony Xperia P (THE DARK ROM V2.5) - UMI X1 LeWa OS - UMI X1S Vredniiy V3.0/4.2.2 - Meizu MX3 - Meizu MX4 - OnePlus 3 A3000

Λογικό είναι οτι δεν υπάρχει κανόνας...στην Ελλάδα ζούμε εξ' άλλου! :dance:

Υπάρχει καμία ασφαλής οδός να μην περάσει όμως τελωνείο με EMS ?

Επίσης απο τα απλά ταχυδρομεία ποιά να διαλέγουμε?

"Φίαρ καν χόλντ γιου πρίζονερ...Χόουπ καν σέτ γιου φρί...."

καλημέρα παιδιά .έχω κάνει μια παραγγελία απο minideal και στο σιτε της singapore δείχνει .

Posting Date Status Date Status Description

23-01-2014 25-01-2014 Despatched to overseas (Country code: GR)

στα ελτά δείχνει :

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS 25-01-2014 14:34 IPS

Tο despatch no είναι 4024.

Να αρχίσω να ανησυχώ λίγο. Στο φόρουμ είχε ελάχιστα άτομα να αναφέρουν ότι παρέλαβαν με dispatch no 4024.

50-50 είναι γιατί να το ρισκάρετε για μερικές ημέρες. Εγώ έχω περίπου 10 αγορές απο Κίνα με maximum χρόνο αναμονής τις 25 ημέρες. Το τηλέφωνο μάλιστα που παρήγγειλα ήρθε σε 18. Αν το βιάζεστε παίζει ρίσκο τελωνείου με ems.Είναι δική σας απόφαση.

Μου ηρθαν 2 πακετακια με Hong Kong post σε 9-10 εργασιμες μερες και δεν ηταν ουτε καν συστημενα. Επαθα πλακα! Μηπως ειναι καλη εναλλακτικη επιλογη της Singapore;

Καλησπέρα!

Περιμένω ένα κινητό από Κίνα το οποίο δεν μου έχει έρθει και το tracking no "δείχνει" μεν Ελλάδα αλλά σε άλλη πόλη.

Έχω ανοίξει dispute.

Ο πωλητής μου λέει να ψάξω στο ταχυδρομείο.

Η ερώτησή μου είναι αν είμαι εγώ υποχρεωμένος να ψάξω τι απέγινε το δέμα μου ή είναι ευθύνη του πωλητή να το κάνει. Όχι αν θα ήταν ΚΑΛΟ να το κάνω, αλλά αν είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το κάνω.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μου ηρθαν 2 πακετακια με Hong Kong post σε 9-10 εργασιμες μερες και δεν ηταν ουτε καν συστημενα. Επαθα πλακα! Μηπως ειναι καλη εναλλακτικη επιλογη της Singapore;

Με Singapore έχω λάβει κιν και σε 12 μέρες (όχι εργάσιμες). Με Hong Kong έχουν αργήσει και πάνω από μηνα...

Spend time to think before you do...

Εμένα μου κράτησαν 5 ημέρες στο τελωνείο δέμα με καλλυντικά, αλλά τελικώς βγήκε από εκεί χωρίς δασμούς.

Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις γονατιστός !!!.

Στον οδηγό αναφέρει πως :

Το μαγαζί-αποθήκη πακετάρει τα προϊόντα και βάζει τις ετικέτες επάνω.

-Αφού μαζέψει ένα σεβαστό αριθμό πακέτων, τα στέλνει με υπηρεσίες κούριερ (πχ 4px, Quantium, Directlink, Espeedpost κ.ά) στην χώρα απ' όπου θα σταλθεί, Σιγκαπούρη ή Χονγκ Κονγκ, ανάλογα τι επιλέξαμε. (Προφανώς αν επιλέξαμε china post, θα σταλθεί κατευθείαν από Κίνα, τα ταχυδρομεία της Κίνας όμως είναι απρόβλεπτα· μου χει έρθει πακετάκι από ταχυδρομείο Κίνας σε μια βδομάδα, αλλά ήταν κι άλλο που κοβε βολτες εντός κίνας κι έκανε 5 βδομαδες)

-Αφού η μεταφορική εταιρία πάει τα πακέτα σε Σιγκαπούρη-Χονγκ Κονγκ, τα ταχυδρομεί στα τοπικά ταχυδρομεία.

Οπότε κάνε λίγες μέρες υπομονή. ίσως να μην έχει φύγει ακόμα.

σ ευχαριστώ για την απάντηση. το ειχα δει αυτό στην αρχή του threed ωστόσο αυτό που δν καταλαβαίνω ειναι πως μου δινουν track No χωρις να εχει σταλεί..

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Έκανα μια παραγγελία στις 13 του μήνα απο to2c.com, διάβασα τον οδηγό για να μην γραψω καμια πατάτα. Λοιπον στην αρχή (μετα απο 2 μέρες δηλαδή) μου έλεγε INFORMATION RECEIVED, οκ ολα καλά. Σήμερα που το κοίταξα μου έγραψε αυτό --> Received from Customer , αυτό με τα λίγα αγγλικά που ξέρω δεν σημαίνει ότι παραδόθηκε στον πελάτη? Εγώ κινητό δεν έχω παραλάβει και αποκλείεται να ισχύει αυτό γιατι απο 13 του μηνα , να ερθει στις 20, το θεωρώ απίθανο. Οποτε κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει έτσι δεβ είναι? Με singapore post έγινε η παραγγελία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.

σ ευχαριστώ για την απάντηση. το ειχα δει αυτό στην αρχή του threed ωστόσο αυτό που δν καταλαβαίνω ειναι πως μου δινουν track No χωρις να εχει σταλεί..

αυτοί έχουν ήδη προμηθευτεί αυτοκόλλητα με τέτοιους αριθμούς αποστολής.αφού τοποθετήσουν ένα πάνω σε κάποιο δέμα ξέρουν ότι το ταδε δέμα έχει αυτόν τον αριθμό αποστολής. στον λένε σε εσένα, σε εμένα κτλ και μπορεί το δέμα ακόμα να μην έχει φύγει για το ταχυδρομείο από την μεταφορική .κάπως έτσι φαντάσου γίνετε.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Έκανα μια παραγγελία στις 13 του μήνα απο to2c.com, διάβασα τον οδηγό για να μην γραψω καμια πατάτα. Λοιπον στην αρχή (μετα απο 2 μέρες δηλαδή) μου έλεγε INFORMATION RECEIVED, οκ ολα καλά. Σήμερα που το κοίταξα μου έγραψε αυτό --> Received from Customer , αυτό με τα λίγα αγγλικά που ξέρω δεν σημαίνει ότι παραδόθηκε στον πελάτη? Εγώ κινητό δεν έχω παραλάβει και αποκλείεται να ισχύει αυτό γιατι απο 13 του μηνα , να ερθει στις 20, το θεωρώ απίθανο. Οποτε κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει έτσι δεβ είναι? Με singapore post έγινε η παραγγελία.

Σημαίνει πως το ταχυδρομείο έχει παραλάβει το δέμα από τον αποστολέα. Σωστά στο γράφει. Το επόμενο στάδιο είναι να αποσταλεί.

Με Singapore έχω λάβει κιν και σε 12 μέρες (όχι εργάσιμες). Με Hong Kong έχουν αργήσει και πάνω από μηνα...

Ναι δεν λέω ότι είναι καλύτερο απλά το αναφέρω γιατί ήταν δύο διαφορετικά πακέτα από διαφορετικούς πωλητές.

Παιδιά, γιά όσους κατηγορούν την Sweden Post.

Παραγγελία 14/2, αποστολή με Sweden Post από Σινγκαπούρη 16/2, και 20/2 άφιξη στο Αεροδρόμιο Αθηνών !!! :D

Ξαναδιάβασε τον οδηγο, στο τμήμα των ελτά

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 19-02-2014 14:04 IPS

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS) 19-02-2014 16:27 ΚΑΤ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (EMS)

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 19-02-2014 13:48 IPS

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS 16-02-2014 21:56 IPS

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 16-02-2014 15:36 IPS

Μαγκες τον ηπια;; περναει τελωνειο;; Με EMS παρηγγειλα!

Συνήθως δε πληρώνεις τίποτα

καλημέρα παιδιά. υπάρχει κανείς που να χει παραλάβει με σινγκποστ με αποστολή μετά τις διακοπές των Κινέζων;

καλησπέρα στην παρέα ... φαίνεται πως η singapore αργεί μετά τις διακοπές των φίλων μας .... η Sweden πάλι σφαίρα ... Edited by greg1982
To most people, the sky is the limit. To those who love aviation, the sky is home.

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΔΤ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 21-02-2014 15:33 ΚΔΤ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 21-02-2014 11:25 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 16-02-2014

Παιδια επειδη το βιαζομαι.. μπορει ν μου πεις καποιος σχεδον ποτε θα το εχω; λαρισα μενω.

καλημέρα παιδιά. υπάρχει κανείς που να χει παραλάβει με σινγκποστ με αποστολή μετά τις διακοπές των Κινέζων;

Ναι φίλε teomcl, μόλις σήμερα μου ήρθε (δεν πήγα να την παραλάβω όμως) με απλό ταχυδρομείο της Singapore Post μια δεύτερη παραγγελία που είχα κάνει την επομένη μετά την δική μου μέσω EMS της Singapore Post. Την παραγγελία μου την κατοχύρωσα στις 5 Φεβρουαρίου με EMS και παρέλαβα στις 19 του μηνός ενώ την δεύτερη που παρέλαβα σήμερα για άλλο γνωστό μου πρόσωπο στις 6 Φεβρουαρίου. Για εμένα παρήγγειλα από Merimobiles ενώ για τον γνωστό μου από to2c.com. Δεν γνωρίζω βέβαια αν δίνεται κάποια προτεραιότητα σε παραγγελίες απο πιο ""αξιόπιστα"" μαγαζιά.

Sony Xperia P (THE DARK ROM V2.5) - UMI X1 LeWa OS - UMI X1S Vredniiy V3.0/4.2.2 - Meizu MX3 - Meizu MX4 - OnePlus 3 A3000

πιο πολύ θέμα τύχης είναι δεν υπάρχει σειρά ειδικά με σινγποστ αυτό το καιρό. απλά όλοι ευχόμαστε να είμαστε τυχεροί και να τελειώνουμε γρήγορα με το θέμα παραλαβής. :rolleyes::rolleyes:

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΔΤ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 21-02-2014 15:33 ΚΔΤ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 21-02-2014 11:25 ΥΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 16-02-2014

Παιδια επειδη το βιαζομαι.. μπορει ν μου πεις καποιος σχεδον ποτε θα το εχω; λαρισα μενω.

Λογικά Τρίτη με Τετάρτη ...

α καλά singpost latest news

Due to the recent bad weather conditions in Europe and the United States, international outgoing mail items including Speedpost items from Singapore to these countries is subject to delay. Any inconvenience caused is regretted.

του χρόνου θα έρθει το δέμα μου :X

http://s29.postimg.org/f4zsez7k7/singpost.jpg

Edited by xaos2005