Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν λιγο μου κολησε το υπαρχον κινητό μου, και αναγκάστηκα να βγαλω την μπαταρια, καθως η οθονη ηταν εντελως σβηστή, παροτι το κινητο ηταν ανοικτο(το καλεσα και χτυπουσε).

Το z1 compact δεν κολάει ποτέ; Ποτέ σε κανέναν εδώ δεν κολησε;

Αν κολησε, αφου δεν υπαρχει η δυνατοτητα αφαιρεσης μπαταριας που ειναι 'κλασικο' τρυκ, πως το ξεκολά κανείς;

Γιατι αμα κολησει, οσο και να πατας τα κουμπια δεν γινεται τιποτε, απο οσα γνωριζω γενικότερα αλλά και με την μεχρι σημερα εμπειρια μου.

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πριν λιγο μου κολησε το υπαρχον κινητό μου, και αναγκάστηκα να βγαλω την μπαταρια, καθως η οθονη ηταν εντελως σβηστή, παροτι το κινητο ηταν ανοικτο(το καλεσα και χτυπουσε).

Το z1 compact δεν κολάει ποτέ; Ποτέ σε κανέναν εδώ δεν κολησε;

Αν κολησε, αφου δεν υπαρχει η δυνατοτητα αφαιρεσης μπαταριας που ειναι 'κλασικο' τρυκ, πως το ξεκολά κανείς;

Γιατι αμα κολησει, οσο και να πατας τα κουμπια δεν γινεται τιποτε, απο οσα γνωριζω γενικότερα αλλά και με την μεχρι σημερα εμπειρια μου.

Υπάρχει κουμπάκι reset το οποίο βρίσκεις αν ανοίξεις το καπάκι της microSIM. Νομίζω πάντως ότι αν κολλήσει, πατάς παρατεταμένα το πλήκτρο λειτουργίας, και ουσιαστικά το κάνεις force power off, μετά από κάποια δευτερόλεπτα κλείνει. Αν δεν πετύχει αυτό, τότε πατάς το πλήκτρο reset.

Γενικά οι κατασκευαστές ενσωματώνουν στις συσκευές με μη αφαιρούμενη μπαταρία, μηχανισμούς και διαδικασίες που προσομειώνουν το "βγάλσιμο" της μπαταρίας. Κάτι τέτοιο έχει και το Nokia Ν8 μου.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Υπάρχει κουμπάκι reset το οποίο βρίσκεις αν ανοίξεις το καπάκι της microSIM. Νομίζω πάντως ότι αν κολλήσει, πατάς παρατεταμένα το πλήκτρο λειτουργίας, και ουσιαστικά το κάνεις force power off, μετά από κάποια δευτερόλεπτα κλείνει. Αν δεν πετύχει αυτό, τότε πατάς το πλήκτρο reset.

Γενικά οι κατασκευαστές ενσωματώνουν στις συσκευές με μη αφαιρούμενη μπαταρία, μηχανισμούς και διαδικασίες που προσομειώνουν το "βγάλσιμο" της μπαταρίας. Κάτι τέτοιο έχει και το Nokia Ν8 μου.

ακριβως ετσι, πρωτα το on/off για 10-15" και δεν αλλαξει κατι με το ρεσετ απο πλαγια και εχει ξεκολλησει αμεσως, ειναι το ιδιο με το να εβγαζες μπαταρια.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Όλο αυτόν τον καιρό πάντως δεν μου έχει κολλήσει μόνιμα ποτέ. Όσες φορές έτυχε και κόλλησε, έκανε restart μόνο του.

Επειδή έχουν περάσει αρκετά κινητά Android από τα χέρια μου και σχεδόν από την αρχή της υλοποίησης του Android, είναι το πιο απροβλημάτιστο κινητό που είχα ποτέ...

Όλο αυτόν τον καιρό πάντως δεν μου έχει κολλήσει μόνιμα ποτέ. Όσες φορές έτυχε και κόλλησε, έκανε restart μόνο του.

Επειδή έχουν περάσει αρκετά κινητά Android από τα χέρια μου και σχεδόν από την αρχή της υλοποίησης του Android, είναι το πιο απροβλημάτιστο κινητό που είχα ποτέ...

συμφωνω απολυτα

This is Sparta!!!:nagger:

Εμένα πολλές φορές κανει το εξής κουλό: οταν πατάω 2-3 φορες "back" και βγαίνω απο μια εφαρμογή ανοίγει η κάμερα. Το εικονίδιο της κάμερας το έχω στην άλλη γωνία της οθόνης οπότε δεν παίζει να πατιέται κατα λάθος.

Εμένα πάλι είναι το πρώτο μου Android και μου δημιουργεί την καλύτερη εικόνα για το λειτουργικό. Ευτυχώς που δεν πήρα κανένα κινέζικο ή κορεάτικο (:lol:) των 150-200 ευρώ να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκα με το ρομποτάκι. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή το ψυχολογικό φράγμα των 350 ευρώ είναι αυτό που εγγυάται την απροβλημάτιστη και smooth εμπειρία στο Android.

Αν συνεχίσει έτσι όμορφα η Sony, με μαζεμένες και δυνατές συσκευές που θα λανσάρονται παράλληλα με τις αντίστοιχες παντοφλοειδών διαστάσεων (Z1/Z1c, Z3/Z3c κλπ), είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την ξαναπροτιμήσω.

Πάντως όσον αφορά την περίπτωση κολλήματος της συσκευής που αναφέρθηκε, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, και επίσης παρατήρησα ότι αν είναι μία συγκεκριμένη εφαρμογή που το κολλάει, και το αντιλαμβάνεται η συσκευή, βγάζει popup που λέει "η τάδε εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται". Και μου δίνει επιλογές για αναμονή και τερματισμό της. Όμορφα και ωραία. :)

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Εμένα πολλές φορές κανει το εξής κουλό: οταν πατάω 2-3 φορες "back" και βγαίνω απο μια εφαρμογή ανοίγει η κάμερα. Το εικονίδιο της κάμερας το έχω στην άλλη γωνία της οθόνης οπότε δεν παίζει να πατιέται κατα λάθος.

Φιλε μου στο κανει μονο με την καμερα;; Γτ εμενα μου το κανει και με αλλες εφαρμογες!

φορας nova launcher;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μήπως πατάτε κατά λάθος τις εφαρμογές με την παλάμη σας;

Οχι. Ειναι προβλημα του nova. Εκει καταληγω γιατι μου το κανε και με το P7

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν πρέπει να φταίει ο νοβα γιατί το κάνει και σε μένα που έχω μόνο τον στοκ. τώρα ο θεός και η ψυχή του γιατί ανοίγει η κάμερα άμα πατήσεις το μπακ αρκετές φορές..

Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις...

...σε έχω δει στην γ' εθνική...

Φιλε μου οι ρομ ειναι απειρες με το σκεπτικο οτι μπορουν ολοι να φτιαξουν απο μια..

Εμενα ειναι η ιδια με οποιοδηποτε ελληνικο, απλα επειδη δεν ξερω αν αυτες που κυκλοφορουν εξω ειναι οκ και επειδη βαρεθηκα να ανοιγω λινκς με ιους και σπαμ και χρονοκαθυστερησεις για να βρω μια ρομ που ενας θεος ξερει ποιος την εφτιαξε και τι μπορει να εχει πειραξει, εκατσα και εκανα μια καθαρη εγκατασταση με SUS στο Ζ1c του πατερα μου που ειναι ελληνικο, οποτε κατεβηκε στο pc Και την δημιουργησα.

Και εσυ μπορεις να το κανεις,δεν ειναι κατι δυσκολο, 2 λεπτα θες.

Επομενως μια ειναι η ρομ, απλα αυτη ειναι δικης μου κατασκευης (οχι οτι εκανα κατι, το flashtool την εφτιαξε παιρνοντας την απο το sus οπου ειχε κατεβει πιο πριν.)

το widget του φακου υπαρχει σε μερικες ρομ ενω σε αλλες οχι, στην δικη μου υπαρχει, σε ενα αλλο που πηρα για τον ξαδερφο μου δεν υπηρχε..νομιζω στην 4.3, αλλα το ειχαμε πει οτι μαλλον εχει μια ρομ πιο κουρεμενη απο την αλλη οταν κυκλοφορησαν..

Τεσπα, για μενα κρατα τη τη δικη μου και αν κανεις καθαρη εγκατασταση απο τη δικη σου και δεν το εχει, απλα ξαναριξε τη δικη μου μεσα.

Προφανώς μπορούν να φτιαχτούν άπειρες, απλά θεωρούσα ότι η sony έχει μόνο μια στοκ που περνάει στα κινητά που στέλνει επίσημα ελλάδα και από εκεί και μετά cosmote, vodafone και wind φτιάχνουν την δικιά τους και τα πουλάνε. Οπότε υπέθετα ότι υπάρχει μόνο μια ελληνική stock unbranded. Πιθανότατα ανά διαστήματα να προσθαφαιρούσε εφαρμογές...

anyway, όταν αναβαθμίσω θα κρατήσω και εγώ την 4.4.4. Να υποθέσω την 4.3 δεν παίζει να μπορούμε να την ανακτήσουμε ε?

Δεν πρέπει να φταίει ο νοβα γιατί το κάνει και σε μένα που έχω μόνο τον στοκ. τώρα ο θεός και η ψυχή του γιατί ανοίγει η κάμερα άμα πατήσεις το μπακ αρκετές φορές..

Μου το εχει κανει και μενα καποιες φορες, με στοκ Launcher και διαφορες εφαρμογες, φαινεται μια στιγμη στην οθονη η εφαρμογη και μετα παει στην αρχικη οθονη, δεν ειναι και προβλημα παντως απλα ειναι περιεργο.

Δεν κανει restart ποτε! Σε ενα παιχνιδι κολλησε μια φορα στις αρχες και το κανα forced restart και αυτο μονο. Κρασαρε σημερα ο chrome και μου κακοφανηκε. Και βεβαια και που κρασαρε τι εγινε σε μισο δευτερολεπτο ειχε ξανανοιξει με ολες τις καρτελες. Το μονο θεμα που εχω ειναι οτι κρασαρει καμια φορα η καμερα ή αργει να ανοιξει αλλα αυτο ειναι θεμα του mod για το slowmotion

Εμένα πάλι είναι το πρώτο μου Android και μου δημιουργεί την καλύτερη εικόνα για το λειτουργικό. Ευτυχώς που δεν πήρα κανένα κινέζικο ή κορεάτικο (:lol:) των 150-200 ευρώ να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκα με το ρομποτάκι. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή το ψυχολογικό φράγμα των 350 ευρώ είναι αυτό που εγγυάται την απροβλημάτιστη και smooth εμπειρία στο Android.

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά....

Απόλαυσε αυτό που αγόρασες αλλά μην εκφράζεις άποψη για ο,τι δεν έχεις αγγίξει.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά....

Απόλαυσε αυτό που αγόρασες αλλά μην εκφράζεις άποψη για ο,τι δεν έχεις αγγίξει.

Ναι, την επόμενη φορά θα ζητήσω την άδειά σου πριν εκφραστώ... :rtfm:

Ναι, την επόμενη φορά θα ζητήσω την άδειά σου πριν εκφραστώ... :rtfm:

Να μη ζητήσεις την άδειά μου, να το πιάσεις στα χέρια σου (κάποιο καλό κινέζικο των 200€) και πες μας πως σου φάνηκε.

Αλλά ίσως χάνω τζάμπα τα λόγια μου δεδομένης της ιστορίας σου στο forum και της τεράστιας άρνησης να δοκιμάσεις Android επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να είναι καλύτερo από την Annabell. :p

Xαίρομαι που ήρθες στον 21ο αιώνα, αλλά από την άλλη είναι κουραστικό να διαδίδεις πράγματα που δεν ισχύουν (ότι μόνο από 350€ και πάνω αξίζει το Android).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να μη ζητήσεις την άδειά μου, να το πιάσεις στα χέρια σου (κάποιο καλό κινέζικο των 200€) και πες μας πως σου φάνηκε.

Αλλά ίσως χάνω τζάμπα τα λόγια μου δεδομένης της ιστορίας σου στο forum και της τεράστιας άρνησης να δοκιμάσεις Android επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να είναι καλύτερo από την Annabell. :p

Xαίρομαι που ήρθες στον 21ο αιώνα, αλλά από την άλλη είναι κουραστικό να διαδίδεις πράγματα που δεν ισχύουν (ότι μόνο από 350€ και πάνω αξίζει το Android).

Κάνε μου τη χάρη και λύσε τα όποια θέματά σου (που δεν ξέρω ποια είναι και ούτε με νοιάζει), και την ξυνίλα σου και τα απωθημένα σου βγάλτα σε κάποιον που θα σε παίρνει. Γκεγκε;

Άντε μεσημεριάτικα. :rtfm:

Ναι τα κινεζικά των 200 ευρω που αν δεν ειναι Hauwei η Lenovo και πάθει κάτι η συσκευη σου,την εκατσες απο άποψη service.

Μονο η Oppo αξίζει διότι φέρνει επίσημα Ευρώπη τα μοντελα της.

Αςε και το θεμα τελωνεία απο Κίνα που ελλοχεύει ο κίνδυνος.

Τώρα η Google μπορεί να λέει οτι 512 ram ειναι αρκετα αλλα δεν παίζει ούτε μια στο εκατομμύριο.

1gb το ελάχιστο και αυτο μονο με pure android αλά nexus,αλλιως σε OEM τα 2gb ram ειναι must και ελάχιστο για μέγιστη εμπειρία χρησης και αποφυγή εγκεφαλικων και σπάσιμο νεύρων σε καθημερινή βαςη.;)

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Τι να σου κανουν τα 512 οταν εχεις fb, messenger και viber που τρεχουν απο πισω ολη μερα;
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε σεις, από προχθές μου ήρθε ενημέρωση στην στοκ εφαρμογή της μουσικής(Walkman) και από τότε έχω την αίσθηση ότι έχει ανέβει αισθητά ο ήχος της συσκευής όταν ακούγεται από ακουστικά. (Την διαφορά την βλέπω και στο Google music).Εκεί που δεν μπορούσα καλά καλά να ακούσω μέσα στο μετρό με πολύ φασαρία, τώρα μερικές φορές το κατεβάζω και ένα κλικ κάτω. Λέτε να ξηγηθηκε η Sony; Είδατε τπτ παρόμοιο;

Ρε σεις, από προχθές μου ήρθε ενημέρωση στην στοκ εφαρμογή της μουσικής(Walkman) και από τότε έχω την αίσθηση ότι έχει ανέβει αισθητά ο ήχος της συσκευής όταν ακούγεται από ακουστικά. (Την διαφορά την βλέπω και στο Google music).Εκεί που δεν μπορούσα καλά καλά να ακούσω μέσα στο μετρό με πολύ φασαρία, τώρα μερικές φορές το κατεβάζω και ένα κλικ κάτω. Λέτε να ξηγηθηκε η Sony; Είδατε τπτ παρόμοιο;

Δεν πήρα χαμπάρι αν ανέβηκε η ένταση, πάντως έβαλαν περιήγηση σε φακέλους, αν και δε σου δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους φακέλους.

Πάντως εγώ από τότε που έβαλα την KitKat έχω γυρίσει μόνιμα πλέον στον Player Pro για μουσική. Θεωρώ πιο βολική τη χρήση του, κι επιπλέον έχει ένα κλικ πιο δυνατό και πιο ποιοτικό ήχο, συν το πλήρες equalizer + dsp pack.

Δεν πήρα χαμπάρι αν ανέβηκε η ένταση, πάντως έβαλαν περιήγηση σε φακέλους, αν και δε σου δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους φακέλους.

Πάντως εγώ από τότε που έβαλα την KitKat έχω γυρίσει μόνιμα πλέον στον Player Pro για μουσική. Θεωρώ πιο βολική τη χρήση του, κι επιπλέον έχει ένα κλικ πιο δυνατό και πιο ποιοτικό ήχο, συν το πλήρες equalizer + dsp pack.

Δεν τον έχω δουλέψει καθόλου, παλιότερα χρησιμοποιουσα το Poweramp σε άλλο κινητό, αλλά μέχρι στιγμής σε αυτό δουλεύω βασικά Google music. Έχει κάνει κάποιο είδους integration η Sony μεταξύ των δύο και αντί για τον eq του Google music χρησιμοποιείς του Walkman(πχ έχεις επιλογή και για clear audio) . Πολύ βολικό για να μην έχεις και επιπλέον εφαρμογή. Γιαυτό ρωτάω. Μήπως βελτιώνοντας το Walkman βελτιώνεται και το gm στα Σου!

Δεν τον έχω δουλέψει καθόλου, παλιότερα χρησιμοποιουσα το Poweramp σε άλλο κινητό, αλλά μέχρι στιγμής σε αυτό δουλεύω βασικά Google music. Έχει κάνει κάποιο είδους integration η Sony μεταξύ των δύο και αντί για τον eq του Google music χρησιμοποιείς του Walkman(πχ έχεις επιλογή και για clear audio) . Πολύ βολικό για να μην έχεις και επιπλέον εφαρμογή. Γιαυτό ρωτάω. Μήπως βελτιώνοντας το Walkman βελτιώνεται και το gm στα Σου!

Δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου το Google Music. Τα μόνα music players που είχα κατά καιρούς στο Z1c ήταν ο Player Pro, ο Poweramp και ο Rocket Player. Κατέληξα στον Player Pro λόγω καλύτερου interface και πολύ καλού ήχου. Κι επίσης έχει πολύ όμορφα widgets, καθώς και δυνατότητα πλήρους σταματήματος του κομματιού που παίζει αν πατήσεις το πλήκτρο stop που υπάρχει στο widget της notification bar, πράγμα το οποίο σώζει τη μπαταρία σου, σε σχέση με κάποιο music player που θα το αφήσεις σε pause mode.

Ναι. Από εμένα είναι το πρόβλημα σίγουρα. Τώρα δοκιμάζω πιο παλιές εκδόσεις του viber μήπως και φταίει η καινούργια. Έβαλα την 4.1 αλλά συνεχίζει το πρόβλημα.. Όποιος χρησιμοποιεί το viber ας μας πει αν αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα.

EDIT: Έβαλα και την έκδοση 4.0 και μπλόκαρα τον κωδικό του viber.. Αύριο οι δοκιμές πάλι..

Έχεις μόνο 2 ενεργοποιήσεις ανά 24 ώρες.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact