Jump to content

ΑΘΗΝΑ 2004: Σήριαλ η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου

21century
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ!

Καλά μας δουλεύεις; Πως να βρεθούν θετικοί όταν την κοπάνησαν για να μην τους κάνουν το test;;;:what:

• Απαντήσεις 814
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

6.Εντελώς πληροφοριακά.....ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ στην συγκεκριμένη περίπτωση για το αν ήταν ντοπέ ή όχι και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ!Εν αντιθέση με πολλούς άλλους από διάφορα αθλήματα αλλά αυτούς για κάποιους λόγους τους προσερνάμε......γιατί άραγε;;;;;!!!!
Άσε που προφανώς δεν έχεις διαβάσει τίποτα από αυτά που παραθέσα... :rolleyes: Η IAAF (παγκόσμια ομοσπονδία στίβου) έχει τιμωρήσει τα ντόπερμαν μας. Συγκεκριμένα (με δικές μου επισημάνσεις):

Οι δύο αθλητές αποδέχθηκαν ότι είχαν παραβιάσει τον κανονισμό, οπότε [highlight]ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ παράβαση ντόπινγκ[/highlight], μία μέρα προτού η IAAF θα παρέπεμπε αυτή την υπόθεση στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο. Επίσης, [highlight]τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό για 2 έτη[/highlight], όπως καταγράφεται και στο σχετικό ντοκουμέντο στην ιστοσελίδα της IAAF. Σε αυτή την περίοδο, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ. Οι αθλητές τέθηκαν σε προσωρινή διαθεσιμότητα από την IAAF στις 22 Δεκεμβρίου 2004. Με προϋπόθεση ότι θα συμμορφώνονταν με τον κανονισμό που αφορά πρόσθετους ελέγχους, ορίστηκε ότι θα ήσαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στους αγώνες στις 22 Δεκεμβρίου 2006. Όπως βλέπεις, πρόκειται για ποινή διετούς αποκλεισμού από τις 22 Δεκεμβρίου 2004 ώς τις 22 Δεκεμβρίου 2006.
Άσε που όπως πολύ σωστά έγραψε ο gmac, είχαν «ατύχημα» («μις μοτοσακό» φωνάζουν - χλευάζουν την Θάνου τώρα) και δεν προσήλθαν σε έλεγχο.

Τέλος, αυτό το «τους άλλους τους προσπερνάμε» που κολλάει; Δεν τους προσπερνάμε, είναι το ίδιο κατάπτυστοι. Εδώ όμως συζητάμε για Θάνου - Κεντέρη.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ να

Είτε το "ανέχεσαι" είτε όχι, δεν καθίσταται λιγότερο πραγματικό. Και να επικροτείς τους συμπατριώτες σου ακόμα κι αν κερδίζουν με απάτες, κρώζωντας θρασύτατα για "ρουφιανιά" από μέρους όσων τους επικρίνουν, δεν σε κάνει περισσότερο "ΈΛΛΗΝΑ". Απλώς περισσότερο διεφθαρμένο.

Το τι δεχόμαστε σχετίζεται με αυτό που είπα στο 1!Δεν χρειάζεται να εθελοτυφλούμε!Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές!Και για να μάθουν κάποιοι......αυτοί οι χρόνοι για παράδειγμα στον στίβο δεν γίνονται μόνο με ντόπες όπως λέτε μπακαλίστικα!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο και μετά οι...."ντόπες" δίνουν μια έξτρα ώθηση!Άρα μην ακυρώνετε τους κόπους χρόνων αυτών των ανθρώπων γιατί αυτό είναι από τα πιο τραγικά!

Αν υπάρχει κάτι μπακαλίστικο και ανόητο σε αυτή την συζήτηση, είναι η νοοτροπία ότι τα αναβολικά απλώς δίνουν "το κάτι παραπάνω" προκειμένου οι αθλητές να αγωνιστούν επί ίσοις όροις. Γι'αυτό ο Κεντέρης έγινε, από παγκοσμίως άγνωστος που ήταν, πρωταθλητής κυριολεκτικά εν μια νυκτί? Τα αναβολικά δεν είναι Gatorade ούτε βιταμίνες C, παρά τους ισχυρισμούς των υπέρμαχων της ντόπας. Όσοι επιμένετε να τα αντιμετωπίζετε ως τέτοια, κομπάζοντας μάλιστα ότι είστε... μέσα σε αυτά τα πράγματα, και λέγοντας ανερυθρίαστα ότι βοηθούν το σώμα να ανταπεξέλθει, keep doping. Σας περιμένει ένα χρυσό μετάλλιο... Δαρβίνου για να ανταμείψει το εργασιακό σας "ήθος".

gtlzs:

Τι δουλειά κάνεις;Έχεις σχέση με διαιτολογία/διατροφή/αθλητισμό/εργοφυσιολογίες κ.α.;ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!ΔΕΝ μπορείς να με κρίνεις και να με κράξεις για κάτι που το γνωρίζω πολύυυυυυ καλύτερα (όπως φαίνεται)!Ο Κεντέρης δεν έγινε πρωταθλητής εν μια νυκτί!!!Από πολύ μικρή ηλικία είχε ρεκόρ και ήταν πρωταθλητής στον στίβο!ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!Η διαφορά είναι (που δεν λέτε να καταλάβετε μερικοί και κάποια πράγματα που λέω τα αλλάζετε/ερμηνεύετε όπως θέλετε για εντυπωσιασμό!) ότι για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στους χρόνους και να κάνεις το κάτι παραπάνω,"πας με το ρεύμα"!!!!ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΚΡΟΤΩ!Ίσα ίσα είμαι αντίθετος προς τις ουσίες (έκανα πρωταθλητισμό πολλά χρόνια και το μόνο που έπαιρνα όποτε το θυμόμουν ήταν σίδηρος και τις κλασικές πολυβιταμίνες που διαφημίζουν παντού).

Για την λέξη "ρουφ"........διάβαζε καλύτερα για ποιους το είπα!Όχι για όσους τους κατακρίνουν απλώς αλλά για αυτούς που στην ουσία τους εκμεταλλεύτηκαν και μετά επειδή κοίταξαν την πάρτυ τους τους ρουφιάνεψαν!Αυτούς που κατακρίνω είναι αυτούς (είτε είναι δημοσιογράφοι είτε απλοί πολίτες) που ενώ την μια στιγμή είναι υπερήφανοι λένε ΤΑΑΑΑΑΑ απίστευτα υπέρ τους και όταν βρουν το οτιδήποτε αρνητικό όσο σημαντικό/ασήμαντο είναι τους ακυρώνουν για ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Αυτά που λέω ισχύουν παντού!

Για το τι ξέρω για το ντόπινγκ......άστο γιατί εγώ ξέρω σίγουρα ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ σε σχέση με σένα που δεν έχεις ιδέα και μου θυμίζεις διάφορα που συζητάνε διάφοροι στα καφενεία για να το παίξουν ειδήμονες!!

aimilios:

Τους απέκλεισαν γιατί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ!Όχι γιατί βρέθηκαν θετικοί!Και το αποδέχθηκαν (το ότι απέφυγαν τον έλεγχο) για να τελειώνει πιο γρήγορα το θέμα και να μην περάσουν περισσότερα χρόνια!Καθαρά νομικοί λόγοι!Για το αν θα πιανόντουσαν θετικοί......απλώς μην είστε τόσο σίγουροι (δεν λέω ότι αποκλείεται αλλά.......υπήρχαν πολύ λίγες πιθανότητες και όσοι γνωρίζουν από ουσίες και την επίδρασή/ανίχνευσή τους κ.α. ξέρουν τι λέω)!Από πίσω υπάρχουν άλλα που σχετίζονται με κάτι που είπα πιο πάνω περί ρουφιάνων και συμφεροντολόγων!

gmac:

Απάντησα στην τελευταία παράγραφο!

Αυτό πάει για όλους σας......δεν είμαι υπέρ αυτού που έγινε αλλά δεν μπορώ να τους κατηγορήσω κιόλας!ΔΕΝ είμαι υπερ της ντόπας όπως λένε κάποιοι για να με κάνουν να φανώ εγώ ο "κακός"!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Καλά, αφού μας διαβεβαιώνεις ότι εσύ είσαι ο ειδήμονας (με κεφαλαία γράμματα) εγώ πείστηκα. "Άκου με εμένα που ξέρω"! Αυτή είναι μια επιχειρηματολογία που δεν έχω συναντήσει ποτέ ανάμεσα στους ειδήμονες των καφενείων. :lol:

Τους απέκλεισαν γιατί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ!Όχι γιατί βρέθηκαν θετικοί!Και το αποδέχθηκαν (το ότι απέφυγαν τον έλεγχο) για να τελειώνει πιο γρήγορα το θέμα και να μην περάσουν περισσότερα χρόνια!

Δεν γνωρίζω τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλα ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Aλλο "δεν ήταν στον έλεγχο ντόπινγκ" λες και έτυχε να λείπουν, κι άλλο έφυγαν την ίδια ώρα που ξεκινούσε ο έλεγχος και μετά έτυχε να πάθουν ατύχημα και τα διαφορα λοιπά καραγκιοζιλίκια ;)

Μπορεί αυτού του είδους η επιχειρηματολογία να έχει πέραση στα δικαστήρια, αλλα ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Καθαρά νομικοί λόγοι!

Δε θέλω να φανώ λαϊκιστής, αλλα τέτοιου είδους "νομικιστες" τεχνικές ακολουθούν συνήθως όσοι έχουν κάτι να κρύψουν, κι όχι οι αθώοι ;)

Δεν γνωρίζω τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλα ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Aλλο "δεν ήταν στον έλεγχο ντόπινγκ" λες και έτυχε να λείπουν, κι άλλο έφυγαν την ίδια ώρα που ξεκινούσε ο έλεγχος και μετά έτυχε να πάθουν ατύχημα και τα διαφορα λοιπά καραγκιοζιλίκια ;)

Μπορεί αυτού του είδους η επιχειρηματολογία να έχει πέραση στα δικαστήρια, αλλα ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Να προσθέσω απλά ότι δεν έχασαν έναν έλεγχο αλλά συνολικά τρείς.

Και η λογική "δεν πιάστηκαν ντοπαρισμένοι" είναι σα να με καλεί η εφορία για έλεγχο, να μην πάω και μετά να λέω πως δεν φοροδιαφεύγω, γιατί δεν βρήκαν παρατυπία στα βιβλία μου.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

Βρε συ Runner, σοβαρά τα πιστεύεις αυτά; Δύο αθλητές που επί χρόνια έπαίζαν κρυφτούλι με τις αρχές, δεν πατάγανε στα προσοδοφόρα meeting στίβου αλλά σαν κομήτες εμφανίζονταν κάθε χρόνο και σάρωναν τις διακρίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις είναι δυνατόν να μην ήταν ντοπαρισμένοι;

Ειδικά η άνοδος του Κεντέρη στην κορυφή ήταν εντελώς απίστευτη και τη θυμάμαι πολύ καλά: πρωταθλητής Ελλάδας από νέος με χρόνους καλούς αλλά μη ανταγωνιστικούς σε διεθνές επίπεδο, αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα τραυματισμού και κόντεψε να αποσυρθεί. Μετά τον ανέλαβε ο Τζέκος και επανήλθε στα 26-27 οπότε ξαφνικά άρχισε για πρώτη φορά στην καριέρα του να τρέχει τα 200 σε 20'' και λιγότερο :rolleyes: Και μετά άρχισε η κοροϊδία...

Επίσης, ξέρεις πολύ καλά φαντάζομαι ότι το "no show" είναι περίπου το ίδιο με θετικό δείγμα και οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν την IAAF για το που βρίσκονται και να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι για έλεγχο.

Τέλος, μια και παραλληλισμοί με τη Marion Jones έχουν γίνει ήδη αρκετοί, εγώ θα κάνω έναν διαφορετικό: το φθινόπωρο του 2003 ο Rio Ferdinand της Manchester Utd. κλήθηκε για έλεγχο από την FA (ΕΠΟ) και δήλωσε ότι βρισκόταν εκτός πόλης και δεν θα μπορούσε να πάει. Πήρε 7 μήνες αποκλεισμό από όλους τους αγώνες της ManU και της εθνικής Αγγλίας χωρίς πολλά πολλά.

Όταν όλος ο πλανήτης έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος να σωθούν τα προσχήματα τουλάχιστον του επαγγελματικού αθλητισμού είναι οι συνεχείς έλεγχοι και η απόλυτη αυστηρότητα εμείς στην Ελλάδα δεν ξέρω γιατί το παίζουμε Ανατολική Γερμανία 30 χρόνια μετά και ποιον νομίζουμε ότι κοροϊδεύουμε...

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

gtlzs:

Δεν είμαι Ο ειδήμονας (άλλο τόνισα με κεφαλαία αλλά μου φαίνεται δεν διαβάζεις σωστά!) όπως λες ότι είπα αλλά σίγουρα από αυτά που γράφεις ξέρω πολλά περισσότερα από σένα!Όσον αφορά την επιχειρηματολογία μου.......τουλάχιστον εμένα υπάρχει και δεν ξεφεύγει όπως στα καφενεία της γειτονιάς και ο νοών νοείτω!

gmac,marvin,panpap:

Μην παρεξηγείτε αυτά που λέω!Διαβάστε πιο προσεκτικά!ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ αλλά ούτε και της άποψης ότι δεν ήταν ντοπαρισμένοι!Απλώς είπα ότι ΠΟΤΕ (είχαν κάνει ελέγχους ουσίες αρκετές φορές,και σίγορα περισσότερες από άλλους αθλητές σε...άλλες χώρες!!!) δεν βρέθηκαν θετικοί!Για τα νομικά κ.α.........τι μπερδεύεστε;;;;Αφού ο ίδιος είπα ότι το έκαναν καθαρά για νομικούς λόγους!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σίγουρο ότι το τεστ θα τους έβγαζε θετικούς!Όσοι ξέρουν πώς λειτουργούν οι ουσίες κ.α. μπορούν να καταλάβουν τι θέλω να πω!Αλλά για όσους δεν ξέρουν να πω επιγραμματικά ότι το "ντοπάρισμα" δεν γίνεται λίγες μέρες πριν αλλά διαρκεί συγκεκριμένες περιόδους και πάντα πριν τους μεγάλους αγώνες μεσολαβεί κάποιο διάστημα ας πούμε "καθαρισμού" του σώματος ώστε να μην ανιχνεύονται!Να μην μιλήσω ακόμα για ουσίες που μπορεί να μην ανιχνεύονται γιατί είναι......"μπροστά"!!!!Αν με πιάνετε!

Για το ότι δεν πήγαν στους ελέγχους λίγες μέρες πριν και την ίδια μέρα με το ατύχημα......εμπλέκονται και άλλοι σε αυτό.Απλώς να τονίσω ότι οι αθλητές μαθαίνουν για το πότε θα γίνει έλεγχος από τον υπεύθυνο της κάθε αποστολής...!Δεν θέλω να επεκταθώ στα πώς και το γιατί, γιατί θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο που δεν θέλω να αναλύσω για διάφορους λόγους!

Για τις διακρίσεις του.......από μικρός ήταν ταλέντο(κυριολεκτικά)!Όχι μόνο στους νέους!Απλώς στους νέους πήρε την μεγαλύτερη διάκριση μέχρι τότε!Απλώς ήταν πολύ άτυχος με τους τραυματισμούς για αυτό και είχε μείνει για ένα μικρό διάστημα "ανενεργός"!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Δεν θέλω να επεκταθώ στα πώς και το γιατί, γιατί θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο που δεν θέλω να αναλύσω για διάφορους λόγους!

Πρόσεξε μην αποκαλύψεις τις πηγές σου! Φαίνεται πάντως ότι είσαι μέσα στα πράγματα, πώς να το κάνουμε. :lol:

Μην παρεξηγείτε αυτά που λέω!Διαβάστε πιο προσεκτικά!ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ αλλά ούτε και της άποψης ότι δεν ήταν ντοπαρισμένοι!Απλώς είπα ότι ΠΟΤΕ (είχαν κάνει ελέγχους ουσίες αρκετές φορές,και σίγορα περισσότερες από άλλους αθλητές σε...άλλες χώρες!!!) δεν βρέθηκαν θετικοί!Για τα νομικά κ.α.........τι μπερδεύεστε;;;;Αφού ο ίδιος είπα ότι το έκαναν καθαρά για νομικούς λόγους!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σίγουρο ότι το τεστ θα τους έβγαζε θετικούς!Όσοι ξέρουν πώς λειτουργούν οι ουσίες κ.α. μπορούν να καταλάβουν τι θέλω να πω!Αλλά για όσους δεν ξέρουν να πω επιγραμματικά ότι το "ντοπάρισμα" δεν γίνεται λίγες μέρες πριν αλλά διαρκεί συγκεκριμένες περιόδους και πάντα πριν τους μεγάλους αγώνες μεσολαβεί κάποιο διάστημα ας πούμε "καθαρισμού" του σώματος ώστε να μην ανιχνεύονται!Να μην μιλήσω ακόμα για ουσίες που μπορεί να μην ανιχνεύονται γιατί είναι......"μπροστά"!!!!Αν με πιάνετε!

Για το ότι δεν πήγαν στους ελέγχους λίγες μέρες πριν και την ίδια μέρα με το ατύχημα......εμπλέκονται και άλλοι σε αυτό.Απλώς να τονίσω ότι οι αθλητές μαθαίνουν για το πότε θα γίνει έλεγχος από τον υπεύθυνο της κάθε αποστολής...!Δεν θέλω να επεκταθώ στα πώς και το γιατί, γιατί θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο που δεν θέλω να αναλύσω για διάφορους λόγους!

gtlzs:

Χαχα....πολύ έξυπνο σχόλιο.....γελάσαμε....ξεκαρδιστήκαμε....!!!Μάθε πρώτα να μιλάς γιατί αν αρχίσω να μιλάω κι εγώ ειρωνικά δεν θα σε μαζεύουμε!!!!όταν δεν έχουμε τι να πούμε κοροϊδεύουμε!Παρεπιπτόντως.....ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ!Αυτό και μόνο λέει πολλά για το ποιος ξέρει κάποια πράγματα και ποιος γενικά έχει τα φόντα να απαντήσει σε κάποια θέματα σωστά!!!

gkr41:

Τι θες να πεις τώρα...;;;Αν δεν καταλάβαίνεις αυτά που γράφω και θες έξτρα επεξήγηση.....τότε μην τα διαβάζεις και κουράζεσαι!!!

gmac:

Τα points μου είναι πολλά!Τα είπα τόσες φορές!Να κατακρίνουν κάποιοι μέχρι εκεί που μπορούν και γνωρίζουν και όχι να μεγαλοποιούν τις καταστάσεις απλώς και μόνο για εντυπώσεις!Ακόμα να σταματήσουμε τις υποκριτικές συμπεριφορές όταν κάποιος/κάποιοι φέρνουν επιτυχίες και τους δοξάζουμε και μετά με το παραμικρό (δεν μιλάω για αυτό το θέμα συγκεκριμένα γιατί δεν ήταν το "παραμικρό" αλλά γενικά) τους λιθοβολούμε.Επίσης καλό είναι να ψάξουμε κάποια θέματα πριν αρχίσουμε να πλάθουμε ιστορίες μέσα στο μυαλό μας και να πάψουμε να ακούμε κάποιους κυρίως δημοσιογράφους που πατάνε επί πτωμάτων και κοιτάνε το συμφέρον τους γράφοντας ψέμματα ή επιλεκτικά πράγματα!Και τέλος.......καλό είναι να ακούμε και άλλες γνώμες από άτομα που είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζουν περισσότερα από εμάς και να μην το παίζουμε ξερόλες!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Έγγραφο της IAAF το οποίο αναφέρει πως ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου ήταν τιμωρημένοι με διετή αποκλεισμό για παραβάσεις ντόπινγκ που οι ίδιοι αποδέχτηκαν φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Ελευθεροτυπία». Από αυτό προκύπτει πως υπήρξε διακανονισμός ανάμεσα στην ίδια την παγκόσμια ομοσπονδία, τον ΣΕΓΑΣ και τους δύο αθλητές και όχι αθώωσή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία έμεινε μυστική για 15 μήνες (!) παρά το γεγονός πως στην παράγραφο 9 αναφέρεται πως οι όροι της δεν είναι εμπιστευτικοί.

Το έγγραφο της συμφωνίας, που έχει ημερομηνία 26 Ιουνίου 2006, αναφέρει:

«… η IAAF και οι αθλητές συμφωνούν ότι η έφεση υπ’αριθμόν CAS 2005/A/887 θα αποσυρθεί με τους κάτωθι όρους:

1. Οι αθλητές αποδέχονται ότι μεταξύ 27 Ιουλίου και 12 Αυγούστου του 2004 έχασαν τρεις ελέγχους ντόπινγκ ενάντια στους κανονισμούς της IAAF.

2. Οι αθλητές αποδέχονται ότι στις 12 Αυγούστου 2004 απέτυχαν να παραδώσουν δείγμα ούρων ενάντια στους κανονισμούς της IAAF.

3. Ως συνέπεια των παραπάνω παραγράφων, οι αθλητές αποδέχονται ότι οι κανόνες της IAAF παραβιάστηκαν και συμφωνούν να αποδεχτούν περίοδο αποκλεισμού δύο ετών από τη σημερινή ημερομηνία, αφαιρουμένης της περιόδου διαθεσιμότητας την οποία ήδη εξέτισαν. Για την αποφυγή παρερμηνειών, οι αθλητές θα αποκτήσουν ξανά δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες στις 22 Δεκεμβρίου 2006.

4. Έγινε σαφές ότι η επιστροφή των αθλητών στην ενεργό δράση θα γίνει σε πλήρη και απόλυτη συμφωνία με τους κανόνες της IAAF στο εξής: συγκεκριμένα, τρεις έλεγχοι ντόπινγκ εκτός αγώνων πρόκειται να διενεργηθούν. Για να επιτευχθεί αυτό, η IAAF παραιτείται της απαίτησης να μεσολαβήσουν τέσσερις μήνες μεταξύ των ελέγχων.

5. Οι αθλητές συμφωνούν να μην ξεκινήσουν ούτε να συνεχίσουν διαδικασίες σε οποιοδήποτε όργανο εναντίον της IAAF, της ΔΟΕ ή της WADA σχετικές με τη διενέργεια ελέγχων ντόπινγκ πριν από αυτή τη συμφωνία ή σχετικά με την επιβολή οποιασδήποτε ποινής (συμπεριλαμβανομένης της ως σήμερα διαθεσιμότητας) σε σχέση με την υπόθεση.

6. Η IAAF συμφωνεί να μην συνεχίσει την έφεση υπ’αριθμόν CAS/2005Α/887 και να μην επιδιώξει ποινή χρονικά μεγαλύτερη από τον αποκλεισμό που αναφέρεται στην ανωτέρω παράγραφο 3. Επιπρόσθετα, η IAAF συμφωνεί να μην απαγγείλει περαιτέρω κατηγορίες εναντίον των αθλητών σχετικές με αυτή την υπόθεση.

7. Η IAAF και οι αθλητές συμφωνούν να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε αξίωση οικονομικών αποζημιώσεων σε σχέση με την έφεση CAS 2005/A/887.

8. Η IAAF και οι αθλητές συμφωνούν να εκδοθεί δελτίο Τύπου με τη μορφή που παρουσιάζεται στο παράρτημα 1 αυτής της συμφωνίας.

9. Οι όροι της συμφωνίας δεν είναι εμπιστευτικοί, η δε συμφωνία μπορεί να διαδοθεί από οποιοδήποτε από τα δύο μέρη με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσής της στην ιστοσελίδα της IAAF.

10. Οποιοδήποτε ντοκουμέντο ελήφθη ή προέκυψε, καθώς και δηλώσεις που παρήχθησαν στην πορεία αυτής της υπόθεσης, θα μείνουν εμπιστευτικά, εκτός αν υπάρχει αντίθετη εντολή από το νόμο.

11. Οι αθλητές συμφωνούν να συνεργαστούν και να βοηθήσουν το πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ της IAAF και να εκτελέσουν οποιαδήποτε αποστολή για να το υποστηρίξουν κατόπιν εντολής της IAAF, στο πλαίσιο της λογικής. Σε αντάλλαγμα, η IAAF συμφωνεί ότι θα υποστηρίξει τους αθλητές στην επιστροφή τους στους αγώνες.

12. Αυτή η υπόθεση παραμένει ανοικτή με αποκλειστικό σκοπό την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας».

Από sport-fm.gr

Οι υπεύθυνοι του ΣΕΓΑΣ συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Το κρατούσαν κρυφό 15 μήνες.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989