Jump to content

Prepaid Card

kokosito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα θέλω να βγάλω μια prepaid card για αγορές στο Internet και κυρίως για αγορές εισητηρίων.Είμαι ανάμεσα σε Πειραιως και Eurobank .Ποια προτείνετε οτι ειναι καλύτερη?:worry:

Δεν νομίζω οτι υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη.

Ρώτα απλά τι προμήθεια παίρνει η κάθε μια τράπεζα(κάθε φορά που φορτίζειςς την κάρτα) και πόσο/αν κοστίζει για να στην βγάλουν.

Κατά τα άλλα όλες ίδιες είναι.

Ανοίξει έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου στην alpha και ζητά να σου εκδώσουν χρεωστική visa. Δεν χρειάζεται να πληρώνεις τα κερατιάτικα της prepaid.

Καλησπέρα θέλω να βγάλω μια prepaid card για αγορές στο Internet και κυρίως για αγορές εισητηρίων.Είμαι ανάμεσα σε Πειραιως και Eurobank .Ποια προτείνετε οτι ειναι καλύτερη?:worry:

Εχω Eurobank prepaid, πολύ ικανοποιημένος. Δεν ξέρω τι χρέωση έχουν οι άλλες, αλλά σε κάθε φόρτιση σου τρώει 1 ευρώ. Δε νομίζω να έχουν μεγάλες διαφορές.

2 ευρώ σε κάθε φορτιση και αποφορτιση η prepaid της πειραιως.

1 ευρω σε καθε φορτιση της eurobank ενώ στην αποφορτιση δεν κραταει τιποτα. Φυσικα συμφερει της eurobank.

Αλλά κάλιστα θα μπορουσες να εχεις χρεωστικη και να μην σου κραταει ουτε ευρω.

• 1 year later...
Καλησπέρα παιδιά! Αν και λίγο καθυστερημένα, αποφάσισα να βγάλω μια prepaid για μεγαλύτερη ασφάλεια στις online αγορές. Έχω ήδη i-bank στην Εθνική και λέω να βγάλω την prepaid της Εθνικής, η οποία είναι virtual! Τι γνώμη έχετε για τις virtual?

Προσωπικά θεωρώ ότι οι prepaid είναι γενικά πιο ασφαλείς από πιστωτικές, χρεωστικές κτλ, γιατί έχουν και χαμηλά όρια συναλλαγών και δεν είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς που μπορεί να έχεις πολλά λεφτά (αν έχεις λεφτά... :p, γιατί είναι κι αυτό ζήτημα στις μέρες μας) . Όσο για τις virtual θεωρώ ότι είναι ακόμα περισσότερο ασφαλείς μιας και δεν έχουν "σώμα" κι είναι πιο δύσκολο να σου κλέψουν την κάρτα.

Τώρα για την Εθνική, αφού δεν έχει άλλη prepaid, αναγκαστικά θα πας για την virtual, η οποία όμως δεν εχει καθόλου κακά χαρακτηριστικά. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα έχεις μεγάλη ευελιξία στο όριο συναλαγών που μπορείς να θέσεις, ενώ απ'την άλλη δεν σε περιορίζει πολύ αυτό το όριο γιατί έχω δει αντίστοιχες prepaid που έχουν τόσο χαμηλό όριο που δεν μπορείς να αγοράσεις πχ ένα pc online...

Όχι απαραίτητα, εγώ την έβγαλα όταν ήμουν στο εξωτερικό φαντάσου! Αν έχεις i-bank, απλά μπαίνεις στο λογαριασμό σου και κάνεις μια online αίτηση! Δεν παίρνει πολλή ώρα!

• 3 months later...
Προσωπικά θεωρώ ότι οι prepaid είναι γενικά πιο ασφαλείς από πιστωτικές, χρεωστικές κτλ, γιατί έχουν και χαμηλά όρια συναλλαγών και δεν είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς που μπορεί να έχεις πολλά λεφτά (αν έχεις λεφτά... :p, γιατί είναι κι αυτό ζήτημα στις μέρες μας) . Όσο για τις virtual θεωρώ ότι είναι ακόμα περισσότερο ασφαλείς μιας και δεν έχουν "σώμα" κι είναι πιο δύσκολο να σου κλέψουν την κάρτα.

Τώρα για την Εθνική, αφού δεν έχει άλλη prepaid, αναγκαστικά θα πας για την virtual, η οποία όμως δεν εχει καθόλου κακά χαρακτηριστικά. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα έχεις μεγάλη ευελιξία στο όριο συναλαγών που μπορείς να θέσεις, ενώ απ'την άλλη δεν σε περιορίζει πολύ αυτό το όριο γιατί έχω δει αντίστοιχες prepaid που έχουν τόσο χαμηλό όριο που δεν μπορείς να αγοράσεις πχ ένα pc online...

H virtual όντως είναι πολυ καλή αλλά δυστυχώς έχει χρέωση και στην φόρτιση και στην αποφόρτιση. Δλδ. 1 ευρώ να βάλεις λεφτά και σου παίρνει 2 ευρώ για να τα βγάλεις. Επειδή σκέφτομαι και να βγάλω αλλού prepaid υπάρχει καλύτερη λύση στην χρέωση απ' την εθνική;

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Δεύτερος λογαριασμός και δεύτερη χρεωστικη. Και αφήνεις τις προπληρωμενες στην ησυχία τους και δεν πληρώνεις μια. Οι Prepaid πονταρουν στον φόβο του καταναλωτή να βάλει την κάρτα του στο ίντερνετ. Για αυτό κι οι τόσες διαφημίσεις για ασφαλείς συναλλαγές. Είδατε ποτέ διαφήμιση για χρεωστικη, πχ της Πειραιώς που δεν έχει κανένα προνόμιο; Σαφώς και όχι, αφού από τη φόρτιση της χρεωστικης δεν παίρνει μια.

Μια απορια.Ποια η διαφορα της πιστωτικης απο της χρεωστικης καρτας?

Σορρυ για το σπαμ αλλα να μην ανοιξω αλλο θεμα μονο για μια ερωτηση. :-)

Υπαρχει θεμα για πιστωτικες καρτες.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=1434&page=740

Η Πιστωτικη καρτα ειναι στην ουσια δανειο. Οταν πληρωνεις με αυτη, η τραπεζα πληρωνει τον εμπορο και εσυ μετα πρεπει να το αποπληρωσεις στην τραπεζα και αν δεν το κανεις αμεσως εχεις και το αναλογο επιτοκιο (σημερα ειναι περιπου στο 16% το χρονο).

Η Χρεωστικη καρτα τραβαει αυτοματα χρηματα απο το λογαριασμο σου.

Οι χρεωστικες Visa και Mastercard γινονται σχεδον εξισου δεκτες εκτος απο καποιες εξαιρεσεις (πχ νομιζω ενοικιασεις αυτοκινητων)

Φυσικα μπορεις να εχεις πιστωτικη και να μην χρειαζεται να πληρωνεις τον τοκο οταν εξοφλεις το ποσο μεσα σε 30 μερες νομιζω.Πχ γνωριζω αρκετους που εχουν πιστωτικες για να παιρνουν μπονους η μιλια αλλα εξοφλουν αμεσως το ποσο ωστε να μην πληρωνουν επιτοκιο.

Σαφως κι επισης οι πιστωτικες δινουν τη δυνατοτητα εξοφλησης ενος ποσου σε δοσεις (ατοκες κυριως) που σε πολλες περιπτωσεις ειναι πολυ εξυπηρετικο γιατι ενω δεν χρεωνεσαι παραπανω δεν στερευεις απο μετρητα.

• 1 month later...
Μια ερωτηση και απο εμενα η prepaid Visa που εχω ειναι χρεωστικη ή πιστωτικη??και κατι αλλο εχω και την καρτα που τραβαω λεφτα απο το μηχανημα, εμαθα οτι και απο εκει μπορεις να κανεις αγορες στο ιντερνετ, ειναι debit mastercard αυτη,αλλα απο εκει μαλλον τα τραβανε κατευθειαν τα λεφτα απο το λογαριασμο δεν πρεπει να "φορτιζει" αυτη,μια διευκρινιση εαν γινετε να μου δωσετε γιατι τα εχω χασει λιγο με τις καρτες.

Μια ερωτηση και απο εμενα η prepaid Visa που εχω ειναι χρεωστικη ή πιστωτικη??και κατι αλλο εχω και την καρτα που τραβαω λεφτα απο το μηχανημα, εμαθα οτι και απο εκει μπορεις να κανεις αγορες στο ιντερνετ, ειναι debit mastercard αυτη,αλλα απο εκει μαλλον τα τραβανε κατευθειαν τα λεφτα απο το λογαριασμο δεν πρεπει να "φορτιζει" αυτη,μια διευκρινιση εαν γινετε να μου δωσετε γιατι τα εχω χασει λιγο με τις καρτες.

Καλησπέρα. Νομίζω πρέπει να μεταφερθεί στην ειδική ενότητα που είναι για τράπεζες και κάρτες...

Η prepaid που έχεις, είναι μια προπληρωμένη κάρτα (pre-paid) με την οποία μπορείς να κάνεις αγορές οπουδήποτε χρησιμοποιείται Visa. Από τη στιγμή που ειναι προπληρωμένη, μπορείς να τη θεωρήσεις χρεωστική (δεν είναι ακριβώς γιατί σε πολλές περιπτώσεις αν οχι σε όλες δε συνδέεται με κάποιο λογαριασμό) καθώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις αναλόγα με το υπόλοιπο που έχεις (αν έχεις μέσα αγοράζεις κοινώς, αν οχι δε μπορείς να αγοράσεις)... Όταν τελειώνουν τα χρήματα που έχεις μέσα, τη "φορτίζεις" με τους τρόπους που είναι διαθέσιμοι ανάλογα με την κάρτα/τράπεζα....

Η κάρτα ανάληψης που έχεις κατ' ανάλογο τρόπο είναι μια χρεωστική (debit) κάρτα, η οποία αφού είναι Mastercard, μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού (μαγαζιά-ίντερνετ) όπου είναι αποδεκτές κάρτες Mastercard... Το υπόλοιπο που έχει αυτή μέσα, αντιστοιχεί στο υπόλοιπο του λογαριασμού σου... Όποτε κάνεις ας πούμε κατάθεση στο λογαριασμό σου, είναι σα να φορτίζεις και αυτή την κάρτα... Ότι χρήματα έχεις μέσα μπορείς είτε να τα κάνεις ανάληψη, είτε να χρησιμοποιήσεις την κάρτα που λέγαμε για να κάνεις αγορές.

Γενικά το αν μια κάρτα είναι χρεωστική η πιστωτική δεν έχει να κάνει με το αν είναι Mastercard ή Visa... Mastercard κ' Visa είναι απλά δύο πρότυπα ευρέως αποδεκτά τόσο στο ίντερνετ όσο και στα φυσικά καταστήματα με μηχανάκια καρτών για πληρωμές... Μια κάρτα θεωρείται ας πούμε χρεωστική αν μπορούμε να κάνουμε με αυτή αγορές μόνο εφόσον έχουμε υπόλοιπο σε αυτή, ενώ πιστωτική είναι μια κάρτα στην οποία η τράπεζα μας δίνει ένα ανώτατο όριο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στη συνέχεια οφείλουμε να το αποπληρώσουμε. Οπότε προφανώς και τις κάρτες που έχεις, μπορείς να τις σκεφτείς ως χρεωστικές...

Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε κατηγορίας από τις 3 (χρεωστική, prepaid, credit) βαριέμαι να τα γράψω :P , αλλά έχε υπόψιν σου ότι καθεμιά έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα... ;)

Edited by SpyrosR

Ευχαριστω για την αναλυτική απάντηση που μου έδωσες,κατάλαβα τωρα πως δουλεύουν,και την διαφορά χρεωστικής και πιστωτικής.Ειχα μπερδευτεί λίγο.

Η βασικοτερη διαφορα ειναι

Χρεωστικη=πληρωνεις με λεφτα δικα σου

Πιστωτικη=πληρωνεις με λεφτα της τραπεζας