Nagata Δημοσιεύτηκε July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 31, 2013 Με αφορμή την χθεσινή ημέρα, είπα να υπάρξει ένα thread που θα μοιραζόμαστε τις προσωπικές μας εμπειρίες από τυχόν απρόσμενες βλάβες που μας ταλαιπώρησαν και μας καθυστέρησαν ώρες ώσπου να γυρίσουμε πίσω, καθώς καμιά φορά τα αυτοκίνητα όσα και να τα προσέχεις, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου συμβεί στον δρόμο. Εγώ την πάτησα μία ημέρα πριν, καθώς λόγω δουλειάς έπρεπε μαζί με έναν ακόμη συνάδελφο να πάω από Θεσσ/κη-Χαλκιδική (στο δεύτερο πόδι) με ένα vw caddy του 1983 και ξάφνου κόβεται η ντίζα συμπλέκτη χωρίς να έχει δώσει σημάδια φθορά νωρίτερα. Το χειρότερο, για λόγο που δεν ξέρουμε ακόμη, στην ασφάλεια του αυτοκινήτου δεν είχαν προβλέψει να βάλουν υποστήριξη οδικής βοήθειας με αποτέλεσμα κάτω από τον καυτό ήλιο να περάσουμε όλη την ημέρα περιμένοντας άτομο από θεσσ/κη να βρει τρόπο να μας στείλει ντίζα καινούργια. Με τα βίας και με ελάχιστα εργαλεία, κάναμε την δουλειά μας αλλά πέρασαν πολλές ώρες. Πείτε και οι υπόλοιπο άλλα παρόμοια περιστατικά..... Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 Καλα δεν ειχατε ακουσει οτι βαζεις πρωτη η δευτερα και μετα με τη μιζα σε ισιωμα η κατηφορα ξεκινας; Και με τη ιδια ταχυτητα αν δεν μπορεις να πετυχεις συγχρονισμο πας στο χωριο για βοηθεια. Τοση ταλαιπωρια για μια ντιζα. Στο σερβις τι κοιταγανε; Μαλλον θα πρεπει να παραπονεθειτε και ν απαιτησετε αποζημιωση απ το συνεργειο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. July 31, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 Απλή σκέψη το να το κατηφορήσεις και να πετάξεις μέσα μια δευτέρα ή τρίτη, αλλά σίγουρα όχι σε αυτό και όχι με μίζα νεκρή σαν την δικιά μας. Service; έμαθα σήμερα πως το τελευταίο το έκανε όταν είχαμε ακόμη δραχμές, φαντάσου. Από εκεί και πέρα, στο χωριό οι άνθρωποι πολλοί φιλόξενοι, μας είπαν πάρτε κάποιον δικό σας, εμείς δεν ξέρουμε από αυτά. Είναι αυτό που λέμε ότι μερικοί προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους σε λένε όλα καλά ρε εμπιστεύσου με και πάνε. Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 Τοτε παιρνεις το βραβειο ''παω ξυπολητος στ αγκαθια''.:D Πολλες φορες, περα απ τη πλακα, αυτη η επιπολαιοτητα κοστιζει ζωες. Το λεω σαν διασωστης και του τι εχουν δει τα ματια μου. Αυτο με τη ντιζα θα μπορουσε να ηταν ενα κυλινδρακι στα φρενα, η ενα λαστιχο που κλαταρει απ τη ζεστη διπλα στο φορτηγο, γιατι η ευθυγραμμιση εχει χαλασει. Το 90% των δυστυχηματων εχουν απο πισω καποια μηχανικη βλαβη. ΥΓ. Νεκρη μιζα:D Κατω απο τα ποδια σας στο δαπεδο, μηπως ειχε κι ενα κενο οπου σπρωχνατε με τα ποδια;:p Ταχω περασει κι εγω, μεχρι που αλλαξα ταχτικη. Ακομα και απο συνεργειο, ελεγχος του αυτοκινητου και ποτε δεν φευγω για ταξιδι μετα το συνεργειο. Πρωτα βεβαιωνομαστε 2-3 μερες πριν οτι ολα ειναι σωστα και μετα ξεκιναμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leolipop Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 2 μηνες μετα που πηρα το αμαξι απο μαντρα , εκανα ενα σερβις ΟΛΑ τα αναλωσιμο και μη , μπουζοκαλωδια , ιμαντες , αντλια , λαδια , βαλβολινες , σετ αμπραγιαζ , φρεον , μπαρακια , φουσκες , μαρκουτσια και και και ....συνολο εδωσα 1800€ με εργατικα και 2 μερες μετα εξω απο το πατρικο της γυναικας μου εμεινα απο αντλια βενζινης ! Ευτυχως ειχα οδικη και την επομενη μερα το χα φτιαξει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 2 μηνες μετα που πηρα το αμαξι απο μαντρα , εκανα ενα σερβις ΟΛΑ τα αναλωσιμο και μη , μπουζοκαλωδια , ιμαντες , αντλια , λαδια , βαλβολινες , σετ αμπραγιαζ , φρεον , μπαρακια , φουσκες , μαρκουτσια και και και ....συνολο εδωσα 1800€ με εργατικα και 2 μερες μετα εξω απο το πατρικο της γυναικας μου εμεινα απο αντλια βενζινης ! Ευτυχως ειχα οδικη και την επομενη μερα το χα φτιαξει. Το λαθος που κανουν ολοι. Νομιζουν οτι αν τ αλλαξουν ολα θα γινει καινουργιο. Λαθος. Αλλαζουμε οτι ειναι χαλασμενο. Μπουζοκαλωδια πχ. γιατι; Η παρακολουθηση και το βιβλιο σερβις πρεπει να υπαρχουν αλλιως μακρια. Και ποτε απο μαντρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leolipop Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 Φιλε μου θα σου πω τι επαιζε....βρηκα τοτε με 1800€ ενα αμαξι που πουλαγαν ολοι οι ιδιωτες 3500-4000 οποτε ειχα αυτα να τα διαθεσω και απο τοτε εχω το κεφαλι μου ησυχο. Μπουζοκαλωδια αλλαξα γιατι ειχαν "σκασει" οι πιπες στα 2 απο τα 4 (ευτυχως ηταν το ιδιο ζευγος) και μεχρι τις 2000 στροφες στα χαμηλα ψιλορεταρε και δεν ειχε αποκριση το γκαζι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 Η πιο απρόσμενη βλάβη που μας συνέβη ποτέ, παραλίγο να αποβεί και θανατηφόρα. 2011, 29 Μαΐου και ξεκινάμε ταξίδι με τη Citroen ZX της οικογένειας. Προς Βέροια, ενώ κινούμαστε με 110 χλμ «κόβεται» το πίσω μουαγιέ από τη μεριά του οδηγού με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο τροχός, να φύγει και το αυτοκίνητο να κάνει σβούρες μέχρι να σταματήσει. Για καλή μας τύχη, τα φρένα και οι αλλαγές ταχυτήτων απέτρεψαν τη σύγκρουση με το διαχωριστικό διάζωμα... Μηχανικός που το είδε (και παρακολουθούσε το αυτοκίνητο σε κάθε σέρβις) είπε πως 1 στο εκατομμύριο μπορεί ένα μουαγιέ να κοπεί. Καθαρά «κόπωση» υλικού, μιας και ελάχιστο διάστημα πριν αυτού είχαν επισκευαστεί τα φρένα και είχαν ελεγχθεί όλα τα απαραίτητα. Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_thes Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 Η πιο απρόσμενη βλάβη που μας συνέβη ποτέ, παραλίγο να αποβεί και θανατηφόρα. 2011, 29 Μαΐου και ξεκινάμε ταξίδι με τη Citroen ZX της οικογένειας. Προς Βέροια, ενώ κινούμαστε με 110 χλμ «κόβεται» το πίσω μουαγιέ από τη μεριά του οδηγού με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο τροχός, να φύγει και το αυτοκίνητο να κάνει σβούρες μέχρι να σταματήσει. Για καλή μας τύχη, τα φρένα και οι αλλαγές ταχυτήτων απέτρεψαν τη σύγκρουση με το διαχωριστικό διάζωμα... Μηχανικός που το είδε (και παρακολουθούσε το αυτοκίνητο σε κάθε σέρβις) είπε πως 1 στο εκατομμύριο μπορεί ένα μουαγιέ να κοπεί. Καθαρά «κόπωση» υλικού, μιας και ελάχιστο διάστημα πριν αυτού είχαν επισκευαστεί τα φρένα και είχαν ελεγχθεί όλα τα απαραίτητα. πω ρε φίλε Άγιο είχατε πραγματικά, φαντάζομαι πως ένιωθες εκείνα τα δευτερόλεπτα..ευτυχώς είσαι καλά εσύ και η οικογένεια σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 πω ρε φίλε Άγιο είχατε πραγματικά, φαντάζομαι πως ένιωθες εκείνα τα δευτερόλεπτα..ευτυχώς είσαι καλά εσύ και η οικογένεια σου. Σκέψου ότι καθόμουν σε κείνη τη θέση, της ρόδας που έφυγε... Άγιο πραγματικά, ούτε μίση γρατζουνιά πάθαμε... Αφού ξεπέρασα το σοκ, προσπαθούσα να καταλάβω το πως έγινε... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2013 Toν Ιανουάριο του 2009, με ενοικιαστικό Renault Megane III 1.5 dCi, κατεβαίνοντας τα Πυρηναία όρη από το Πριγκηπάτο της Ανδόρρας με κατεύθυνση προς Toulouse ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο λόγω ρήξης της φτερωτής του συμπιεστή του turbo όπως έμαθα αργότερα. Το θέμα ήταν ότι βρισκόμασταν στη μέση του πουθενά με -6 βαθμούς και χιονόπτωση (οι δρόμοι σημειωτέον ανοικτοί και περιποιημένοι). Στο σημείο που ήμουν λόγω των βουνών δεν είχα λήψη στο κινητό και αναγκάστηκα να περπατήσω ~3 km ανηφορικά μεχρι που συνάντησα δυο Γάλλους τελωνειακούς (Duane) oι oποίοι την είχαν στημένη σε μια στροφή και έκαναν ελέγχους (Στην Ανδόρρα όλα τα προϊόντα είναι αφορολόγητα). Όλη την ώρα δεν είχε περάσει ούτε ένα αυτοκίνητο (περίπου ~09.30) και στο μόνο σημείο που είχε λήψη το κινητό ήταν εκεί που ήταν στημένος οι Γάλλοι. Στα περίπου 2 km υπήρχε τηλέφωνο ανάγκης το οποίο όμως δε λειτουργούσε! Με τα πολλά μετά από 3 και κάτι ώρες ήρθαν από τη Βαρκελώνη από την εταιρεία να το μαζέψουν και μας έδωσαν ένα Ford Mondeo 1.8 TDCi ως αναβάθμιση για τις υπόλοιπες ημέρες. Να σημείωσω ότι το Renault ήταν καινούριο και είχε μόνο 37 km όταν το παραλάβαμε από τη Βαρκελώνη. Όπως μας είπαν στην επιστροφή η ζημιά που έβγαλε ήταν πολύ σπάνια και οφειλόταν σε αστοχία υλικού. Πέρα από την ταλαιπωρία εκείνης της ημέρας το υπόλοιπο ταξίδι κύλησε απροβλημάτιστα. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. August 1, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2013 Τοτε παιρνεις το βραβειο ''παω ξυπολητος στ αγκαθια''.:D Πολλες φορες, περα απ τη πλακα, αυτη η επιπολαιοτητα κοστιζει ζωες. Το λεω σαν διασωστης και του τι εχουν δει τα ματια μου. Αυτο με τη ντιζα θα μπορουσε να ηταν ενα κυλινδρακι στα φρενα, η ενα λαστιχο που κλαταρει απ τη ζεστη διπλα στο φορτηγο, γιατι η ευθυγραμμιση εχει χαλασει. Το 90% των δυστυχηματων εχουν απο πισω καποια μηχανικη βλαβη. ΥΓ. Νεκρη μιζα:D Κατω απο τα ποδια σας στο δαπεδο, μηπως ειχε κι ενα κενο οπου σπρωχνατε με τα ποδια;:p Ταχω περασει κι εγω, μεχρι που αλλαξα ταχτικη. Ακομα και απο συνεργειο, ελεγχος του αυτοκινητου και ποτε δεν φευγω για ταξιδι μετα το συνεργειο. Πρωτα βεβαιωνομαστε 2-3 μερες πριν οτι ολα ειναι σωστα και μετα ξεκιναμε. Και το θέμα είναι πως σου λένε άλλα για να σε πείσουν να πας στην δουλειά κ φαντάσου, είμαστε ρεκτιφιέ ρε man, σχετικοί του χώρου. Τώρα αναζητούν αλλαγή οχήματος. Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NetSurfer_g7 Δημ. October 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2013 Χτες μου ετυχε μια απροσμενη βλαβη.Το απογευμα ειχα κατεβει στο κεντρο της Αθηνας με το αμαξι(fiat seicento μεταχειρισμενο-μοντελο 2001) και παρκαρα καπου στην Ιπποκρατους.Κατα τις 22:30 που ετοιμαζομαι να παρω το αμαξι για να επιστρεψω,βαζω το κλειδι,γυρναω την μιζα να ξεκινησω τον κινητηρα και τιποτα.Ειναι τελειως νεκρη,δεν ακουγεται να λειτουργει καθολου.Ξαναδοκιμαζω κανα 2-3 φορες,αλλα νεκρα.Οταν γυρναγα τον διακοπτη στην θεση on αναβαν κανονικα τα προειδοποιητικα λαμπακια,μολις το γυρναγα στην μιζα ομως εσβηναν και το αμαξι δεν αντιδρουσε καθολου.Το ραδιο και τα φωτα επισεις δεν λειτουργουσαν.Αμεσως το μυαλο μου πηγε σε προβλημα με την μπαταρια.Σκευτηκα μηπως ειχα ξεχασει το ραδιο αναμμενο οταν παρκαρα και εξαντληθηκε η μπαταρια.Δεν το νομιζω ομως,αφου παντα το σβηνω απο συνηθεια οταν βγαινω απ'το αμαξι.Ευτυχως η ασφαλιστικη μου ειχε οδικη βοηθεια,τους πηρα και σε κανενα μισαωρο ηταν εκει εφεραν μια φορητη συσκευη εναλασσομενου ρευματος με καλωδια,τα συνδεσαν στους πολους και πηρε κανονικα μπροστα.Το αφησα να δουλεψει κανενα 5λεπτο στο ρελαντι χωρις φωτα για να φορτισει η μπαταρια,και μετα πηγα σπιτι αφου ηταν αδυνατον να βρω συνεργειο ανοιχτο τετοια ωρα.Τα φωτα δουλευαν κανονικα,ραδιο δεν εβαλα,φοβηθηκα μην μου σβησει αφου η μπαταρια ηταν πεσμενη.Αφου παρκαρα στο σπιτι το εσβησα και δοκιμασα να το ξαναβαλω μπροστα για να δω αν θα παρει,αλλα εκανε παλι τα ιδια..Σαν να μην φορτισε καθολου.Το πιο πιθανο ειναι η μπαταρια να μας αφησε χρονους.Ομως δεν εδειξε κανενα σημαδι φθορας τις προηγουμενες μερες/ωρες.Χαλασε τελειως ξαφνικα.Η μπαταρια νομιζω ειναι τυπου gel που δεν χρειαζεται συμπληρωμα υγρων.Απο τοτε που το πηρα μεταχειρισμενο(Φεβρουαριος 2012) δεν εχω αλλαξει μπαταρια και δεν ξερω ποσον καιρο ηταν μεσα η συγκεκρειμενη μπαταρια,ομως μεχρι τωρα δεν μου ειχε βγαλει το παραμικρο προβλημα.Αυτη την στιγμη το αμαξι βρισκεται παρκαρισμενο στο σπιτι και αδυνατει να παρει μπροστα χωρις καλωδια.Επικοινωνησα με καποιον φιλο που δουλευει σε συνεργειο,μου ειπε οτι κατα 95% τα εχει φτυσει η μπαταρια και θα ερθει σημερα να μου την αλλαξει.Σας εχει τυχει παρομοιο προβλημα?Υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι αλλο(π.χ. δυναμο)? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leolipop Δημ. October 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2013 Αν αλλαξεις μπαταρια και μετα απο λιγες μερες σου κανει παλι το ιδιο προβλημα τοτε , ναι μπορει να φταιει το δυναμο και να μην την φορτιζει καθολου.Μην πεταξεις την παλια μεχρι να βεβαιωθεις και οταν ερθει ωρα να την ξεφορτωθεις , πηγαινε την σε καποιο ηλεκτρολογιο αυτοκινητων γιατι ειναι χημικα αποβλητα και απαγορευεται η απορριψη τους στους καδους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. October 24, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2013 κάνω δυο φορτίσεις 6-8 ωρών (σε έναν ηλεκτρολόγο δώστην να στην φορτίσει), δοκίμασε και μετά πράξε καταλλήλως. Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. October 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2013 κάνω δυο φορτίσεις 6-8 ωρών (σε έναν ηλεκτρολόγο δώστην να στην φορτίσει), δοκίμασε και μετά πράξε καταλλήλως. Μάλλον η μίζα είναι. Ακόμα κι αν πάρει σύντομα θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. Πάρε τώρα ένα σφύρακι και χτύπα δυνατά τη μίζα ενώ κάποιος άλλος γυρνάει το διακόπτη. Αν μετά από μερικά χτυπήματα πάρει.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. October 24, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2013 μπορεί και η μίζα, αλλά παραλείψαμε να ρωτήσουμε κάτι για την μπαταρία... συνήθως έχουν ένα διάφανο τζαμάκι με ένδειξη, εάν αυτή είναι σε πράσινο χρώμα η μπαταρία είναι οκ, αν σε μαύρο τότε έχει θεματάκι. Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. October 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2013 μπορεί και η μίζα, αλλά παραλείψαμε να ρωτήσουμε κάτι για την μπαταρία... συνήθως έχουν ένα διάφανο τζαμάκι με ένδειξη, εάν αυτή είναι σε πράσινο χρώμα η μπαταρία είναι οκ, αν σε μαύρο τότε έχει θεματάκι. Επειδή είπε ότι έγινε ξαφνικά και ότι είχε φώτα κανονικά μετά. Οι μπαταρίες δεν τα φτύνουν έτσι. Κάνουν 2-3 στροφές και μένουν εκεί. Μπορεί να είναι εκείνο το μικρό πηνειο που σπρώχνει την μίζα στο σφονδυλο αλλά επ ευκαιρίας ας αλλάξει και κάρβουνακια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. October 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2013 μπορεί και η μίζα, αλλά παραλείψαμε να ρωτήσουμε κάτι για την μπαταρία... συνήθως έχουν ένα διάφανο τζαμάκι με ένδειξη, εάν αυτή είναι σε πράσινο χρώμα η μπαταρία είναι οκ, αν σε μαύρο τότε έχει θεματάκι. Θα πρότεινα αυτή την ένδειξη να μη την εμπιστευόμαστε και τόσο πολύ γιατί πολλά έχουν ακουστεί για την αξιοπιστία της. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lenovo Δημ. October 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2013 Με αφορμή την χθεσινή ημέρα, είπα να υπάρξει ένα thread που θα μοιραζόμαστε τις προσωπικές μας εμπειρίες από τυχόν απρόσμενες βλάβες που μας ταλαιπώρησαν και μας καθυστέρησαν ώρες ώσπου να γυρίσουμε πίσω, καθώς καμιά φορά τα αυτοκίνητα όσα και να τα προσέχεις, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου συμβεί στον δρόμο. Εγώ την πάτησα μία ημέρα πριν, καθώς λόγω δουλειάς έπρεπε μαζί με έναν ακόμη συνάδελφο να πάω από Θεσσ/κη-Χαλκιδική (στο δεύτερο πόδι) με ένα vw caddy του 1983 και ξάφνου κόβεται η ντίζα συμπλέκτη χωρίς να έχει δώσει σημάδια φθορά νωρίτερα. Το χειρότερο, για λόγο που δεν ξέρουμε ακόμη, στην ασφάλεια του αυτοκινήτου δεν είχαν προβλέψει να βάλουν υποστήριξη οδικής βοήθειας με αποτέλεσμα κάτω από τον καυτό ήλιο να περάσουμε όλη την ημέρα περιμένοντας άτομο από θεσσ/κη να βρει τρόπο να μας στείλει ντίζα καινούργια. Με τα βίας και με ελάχιστα εργαλεία, κάναμε την δουλειά μας αλλά πέρασαν πολλές ώρες. Πείτε και οι υπόλοιπο άλλα παρόμοια περιστατικά..... το ιδιο επαθα κι εγω με το ιδιο αυτοκινητο μονο που μου κοπηκε η ντιζα γκαζιου,τι εκανα ανοιξα το καπω ανεβασα το ρελαντι σε αρκετες στροφες παραπανω εβαλα την πρωτη ξεκινησα στην συνεχεια εβαλα μεχρι τριτη ταχυτητα και πηγαινα γυρω στα 60χιλιομετρα εφτυχως δεν ειχε ανηφορα,ημουνα 30χιλιομετρα μακρυα απο το κοντινοτερο συνεργειο στο οποιο και εφτασα.επισης μια φορα ακομη εμεινα στο δρομο βραδυ με ενα παπακι cymco 125 εσπασε η καμπανα δεν θυμαμαι ακριβως τι αλλα οταν εβαζα ταχυτητα δεν ξεκινουσε με αποτελεσμα να περασω 2ωρες στην νυχτα και μακρυα απο σπιτια και ανθρωπους.ξανα τετοιο παπακι δεν παιρνω 3φορες με αφησε και μετα το αφησα εγω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NetSurfer_g7 Δημ. October 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2013 Χτες μου ετυχε μια απροσμενη βλαβη.Το απογευμα ειχα κατεβει στο κεντρο της Αθηνας με το αμαξι(fiat seicento μεταχειρισμενο-μοντελο 2001) και παρκαρα καπου στην Ιπποκρατους.Κατα τις 22:30 που ετοιμαζομαι να παρω το αμαξι για να επιστρεψω,βαζω το κλειδι,γυρναω την μιζα να ξεκινησω τον κινητηρα και τιποτα.Ειναι τελειως νεκρη,δεν ακουγεται να λειτουργει καθολου.Ξαναδοκιμαζω κανα 2-3 φορες,αλλα νεκρα.Οταν γυρναγα τον διακοπτη στην θεση on αναβαν κανονικα τα προειδοποιητικα λαμπακια,μολις το γυρναγα στην μιζα ομως εσβηναν και το αμαξι δεν αντιδρουσε καθολου.Το ραδιο και τα φωτα επισεις δεν λειτουργουσαν.Αμεσως το μυαλο μου πηγε σε προβλημα με την μπαταρια.Σκευτηκα μηπως ειχα ξεχασει το ραδιο αναμμενο οταν παρκαρα και εξαντληθηκε η μπαταρια.Δεν το νομιζω ομως,αφου παντα το σβηνω απο συνηθεια οταν βγαινω απ'το αμαξι.Ευτυχως η ασφαλιστικη μου ειχε οδικη βοηθεια,τους πηρα και σε κανενα μισαωρο ηταν εκει εφεραν μια φορητη συσκευη εναλασσομενου ρευματος με καλωδια,τα συνδεσαν στους πολους και πηρε κανονικα μπροστα.Το αφησα να δουλεψει κανενα 5λεπτο στο ρελαντι χωρις φωτα για να φορτισει η μπαταρια,και μετα πηγα σπιτι αφου ηταν αδυνατον να βρω συνεργειο ανοιχτο τετοια ωρα.Τα φωτα δουλευαν κανονικα,ραδιο δεν εβαλα,φοβηθηκα μην μου σβησει αφου η μπαταρια ηταν πεσμενη.Αφου παρκαρα στο σπιτι το εσβησα και δοκιμασα να το ξαναβαλω μπροστα για να δω αν θα παρει,αλλα εκανε παλι τα ιδια..Σαν να μην φορτισε καθολου.Το πιο πιθανο ειναι η μπαταρια να μας αφησε χρονους.Ομως δεν εδειξε κανενα σημαδι φθορας τις προηγουμενες μερες/ωρες.Χαλασε τελειως ξαφνικα.Η μπαταρια νομιζω ειναι τυπου gel που δεν χρειαζεται συμπληρωμα υγρων.Απο τοτε που το πηρα μεταχειρισμενο(Φεβρουαριος 2012) δεν εχω αλλαξει μπαταρια και δεν ξερω ποσον καιρο ηταν μεσα η συγκεκρειμενη μπαταρια,ομως μεχρι τωρα δεν μου ειχε βγαλει το παραμικρο προβλημα.Αυτη την στιγμη το αμαξι βρισκεται παρκαρισμενο στο σπιτι και αδυνατει να παρει μπροστα χωρις καλωδια.Επικοινωνησα με καποιον φιλο που δουλευει σε συνεργειο,μου ειπε οτι κατα 95% τα εχει φτυσει η μπαταρια και θα ερθει σημερα να μου την αλλαξει.Σας εχει τυχει παρομοιο προβλημα?Υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι αλλο(π.χ. δυναμο)? Τελικα η μπαταρια τα ειχε φτυσει.Την αλλαξα και τωρα δουλευει μια χαρα.Απο το συνεργειο μου ειπαν οτι οι μπαταριες νεου τυπου χαλανε ξαφνικα,χωρις να δωσουν καποιο σημαδι πριν.Φαινεται να φορτιζει κανονικα,δεν αναβει καποιο προειδοποιητικο λαμπακι στο ταμπλο.Αν το προβλημα ηταν στην μιζα,λογικα δεν θα επαιρνε μπροστα ουτε με την καινουρια μπαταρια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. October 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2013 Τελικα η μπαταρια τα ειχε φτυσει.Την αλλαξα και τωρα δουλευει μια χαρα.Απο το συνεργειο μου ειπαν οτι οι μπαταριες νεου τυπου χαλανε ξαφνικα,χωρις να δωσουν καποιο σημαδι πριν.Φαινεται να φορτιζει κανονικα,δεν αναβει καποιο προειδοποιητικο λαμπακι στο ταμπλο.Αν το προβλημα ηταν στην μιζα,λογικα δεν θα επαιρνε μπροστα ουτε με την καινουρια μπαταρια. Μπραβο. Αφου τελειωσες μονο με μπαταρια. Κι ευτυχως που εκανα λαθος εκτιμηση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. October 28, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2013 Θα πρότεινα αυτή την ένδειξη να μη την εμπιστευόμαστε και τόσο πολύ γιατί πολλά έχουν ακουστεί για την αξιοπιστία της. Εξαρτάται την εταιρία, συνήθως για δυο μάρκες το αναφέρουν ότι η ένδειξη είναι διακοσμητική. Παράθεση 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts