maximi01 Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pastrengo (25 Οκτ. 2004 , 08:44) Επειδή βλέπω ότι ο κ.Σπανίδης είναι on line και το bug στους χάρτες είναι χθεσινοβραδυνό , παίρνω την ευκαιρία να το αναφέρω εδώ και όχι στο bug report της NGI. Κατεβαίνοντας από Αθήνα πρός Κόρινθο το Destinator προτρέπει στροφή Δεξιά στη έξοδο της Πάχης Μεγάρων , και αφού ακολουθήσει μιά διαδρομή 20 χλμ. :blink: στην Παλαιά Εθνική οδό , επανέρχεται στη Νέα Εθνική οδό στο ύψος της Κινέττας , αν δεν κάνω λάθος.Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ όταν επιλέγουμε ταχύτερη διαδρομή . Αν επιλέξουμε Συντομώτερη , τότε όλα πάνε καλά και η διαδρομή Αθήνα -Κόρινθος γίνεται από την Νέα Εθνική οδό στο σύνολό της. Να υποθέσω ότι το πρόβλημα με την Κακιά Σκάλα(που ΔΕΝ υπάρχει πιά ) είναι η εξήγηση των παραπάνω προτιμήσεων ? Δεν είχα το χρόνο να εξετάσω το πρόβλημα νωρίτερα, το έδωσα πάντως στην τεχνική ομάδα που ασχολείται με τις διορθώσεις (DestBugReport). Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τι φταίει και θα το διορθώσουμε, όπως και ότι άλλο μας έχετε αναφέρει μέχρι σήμερα. Παράλληλα κάνουμε και εμείς ελέγχους ανεξάρτητα από τις αναφορές σας. Θα μας κρίνετε όταν θα πάρετε την νέα έκδοση. ΝΣ ΥΓ Μερικές φορές νομίζετε ότι είμαι on line αλλά απλά έχει μείνει ο υπολογιστής ανοικτός μέσα στο site. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kflynt2004 Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (26 Οκτ. 2004 , 17:38) Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320)) ade, kaloriziko ke kalodulefto :) :up: Ευχαριστώ! ;) Με την ευκαιρία θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο... Οι χάρτες είναι φτιαγμένοι για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα? πχ. οι χάρτες του MLS δουλεύουν με Destinator? :blink: Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pastrengo Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kflynt2004 (26 Οκτ. 2004 , 18:05) Ευχαριστώ! ;) Με την ευκαιρία θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο... Οι χάρτες είναι φτιαγμένοι για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα? πχ. οι χάρτες του MLS δουλεύουν με Destinator? :blink: Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό φίλε μου :( "Πολιτική ανυπακοή και....Αλληλοβοήθεια" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320)) sigura den ginete... :eek: Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomed Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Έχω ένα 2210 και θα ήθελα να αγοράσω το Destinator, όταν αυτό πια πωλείται χωρίς το MIO. Πόσο χώρο θα χρειαστώ? Το πακέτο είναι περασμένο σε κάποια CF? Θα μπορώ να αγοράσω ένα ξεχωριστό BT GPS? Ευχαριστώ. Γ.Μ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 περίπου 8ΜΒ το πρόγραμμα (πάει στη ραμ αλλά με κόλπο το βάζεις και στην κάρτα αν θες) και περίπου 20-30ΜΒ οι χάρτες. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jazzedout Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Και εγώ νόμιζα πως ο χάρτης ειναι περίπου 8MB... Μέγιστο μέγεθος εικόνας 420Χ150 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas73 Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 αν βάλεις και τον ελληνικό και τον αγγλικο (χαρακτηρες) χαρτες θα ειναι περιπου 27ΜΒ. Μπορεις ομως να διαλέξεις ποιός σε βολευει από τους δυο και να κρατήσεις τον ενα με το μισο χωρο.... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pastrengo Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (27 Οκτ. 2004 , 02:08) περίπου 8ΜΒ το πρόγραμμα (πάει στη ραμ αλλά με κόλπο το βάζεις και στην κάρτα αν θες) και περίπου 20-30ΜΒ οι χάρτες. Αν βάλω με κόλπο όπως λέει ο kplr το Destinator3 στην SD κάρτα σε ένα iPaq 2210 , θα έχω πρόβλημα ταχύτητας και πιθανόν αργοπορίας στο redirection ? "Πολιτική ανυπακοή και....Αλληλοβοήθεια" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yannisc Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (27 Οκτ. 2004 , 02:08) περίπου 8ΜΒ το πρόγραμμα (πάει στη ραμ αλλά με κόλπο το βάζεις και στην κάρτα αν θες) και περίπου 20-30ΜΒ οι χάρτες. Πώς γίνεται αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κατασκευη και Προωθηση Ιστοσελιδων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pastrengo Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yannisc (27 Οκτ. 2004 , 09:10) Πώς γίνεται αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το κόλπο ειναι το εξής : (trade mark by kplr ) :) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ DESTINATOR ΣΤΗΝ SD ΚΑΡΤΑ 1) Κάνετε copy (όχι Move) όλο το directory DestinatorApps από την κύρια μνήμη στη sd 2) Πηγαίνετε στην κύρια μνήμη και σβήνετε στο Directory DestinatorApps τα πάντα εκτός από το directory Activation στο directory common 3) Ανοίγετε έναν Regeditor και στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Apps\DestinatorApps αλλάζετε τα strings InstallDir και InstlDir από DestinatoApps\Destinator σε xxx\DestinatoApps\Destinator όπου xxx = το όνομα της κάρτας σας 4) Πηγαίνετε στο Start Menu και φτιάχνετε το shortcut του Destinator στη νέα τοποθεσία.. "Πολιτική ανυπακοή και....Αλληλοβοήθεια" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320)) Αρχικό Μήνυμα από pastrengo Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (27 Οκτ. 2004 , 02:08) περίπου 8ΜΒ το πρόγραμμα (πάει στη ραμ αλλά με κόλπο το βάζεις και στην κάρτα αν θες) και περίπου 20-30ΜΒ οι χάρτες. Αν βάλω με κόλπο όπως λέει ο kplr το Destinator3 στην SD κάρτα σε ένα iPaq 2210 , θα έχω πρόβλημα ταχύτητας και πιθανόν αργοπορίας στο redirection ? den paratiro diafora mias ke to ipaq file store ine poli fast. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yannisc Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pastrengo (27 Οκτ. 2004 , 09:18) Το κόλπο ειναι το εξής : (trade mark by kplr ) :) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ DESTINATOR ΣΤΗΝ SD ΚΑΡΤΑ 1) Κάνετε copy (όχι Move) όλο το directory DestinatorApps από την κύρια μνήμη στη sd 2) Πηγαίνετε στην κύρια μνήμη και σβήνετε στο Directory DestinatorApps τα πάντα εκτός από το directory Activation στο directory common 3) Ανοίγετε έναν Regeditor και στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Apps\DestinatorApps αλλάζετε τα strings InstallDir και InstlDir από DestinatoApps\Destinator σε xxx\DestinatoApps\Destinator όπου xxx = το όνομα της κάρτας σας 4) Πηγαίνετε στο Start Menu και φτιάχνετε το shortcut του Destinator στη νέα τοποθεσία.. Όλα αυτά γίνονται στο pocketpc έτσι; Πώς ανοίγουμε reg editor στο pocket pc? Κατασκευη και Προωθηση Ιστοσελιδων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas73 Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pastrengo (27 Οκτ. 2004 , 09:10) Αν βάλω με κόλπο όπως λέει ο kplr το Destinator3 στην SD κάρτα σε ένα iPaq 2210 , θα έχω πρόβλημα ταχύτητας και πιθανόν αργοπορίας στο redirection ? στο redirection κατα πασα πιθανοτητα οχι μεγάλη (γιατί αλλάζουν μικρά κομμάτια της διαδρομής σου) αλλά σίγουρα στο πρωτο calculation. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas73 Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yannisc (27 Οκτ. 2004 , 10:07) Όλα αυτά γίνονται στο pocketpc έτσι; Πώς ανοίγουμε reg editor στο pocket pc? πρεπει να εγκαταστήσεις κάποιον, δεν υπαρχει default. δοκιμασε τον PHM RegEdit που ειναι απλος, ελαφρυς και δωρεαν..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320)) Αρχικό Μήνυμα από kostas73 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yannisc (27 Οκτ. 2004 , 10:07) Όλα αυτά γίνονται στο pocketpc έτσι; Πώς ανοίγουμε reg editor στο pocket pc? πρεπει να εγκαταστήσεις κάποιον, δεν υπαρχει default. δοκιμασε τον PHM RegEdit που ειναι απλος, ελαφρυς και δωρεαν..... i afton pu erxete mazi me ton resco. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Θα υπάρχει καμία διαφορά-μειονέκτημα αν αγοράσω τους χάρτες από το γνωστό site στην παρούσα φάση και δεν περιμένω να βγουν για πώληση στην Ελλάδα; Ρωτάω επειδή ήδη παρέλαβα από Γερμανία το GPS και μιας και αναβλήθηκε η ημερομηνία που είχε δωθεί για τέλη Οκτωβρίου, δεν μπορώ να περιμένω άλλες 15-20 μέρες... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas73 Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Φυσικά και οχι, ολοι απο εκει το εχουμε πάρει, εκτος από αυτούς που το έχουν με το ΜΙΟ..... :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kflynt2004 Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης σε χάρτες? πχ. μπορώ εγώ να ορίσω κάποιες μονοδρομήσεις, απαγορεύσεις κλπ? Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χρήσιμο δεδομένου ότι οι τα περισσότερα προβλήματα με τους χάρτες προκύπτουν από τέτοιες "λεπτομέρειες" και θα ήταν πολύ πιο άμεσο-γρήγορο-πρακτικό να μπορεί να παρέμβει κάποιος σε αυτά αντί να περιμένει την επόμενη έκδοση των χαρτών. Τώρα αν σκόπιμα δε γίνεται κάτι τέτοιο, είναι άλλο θέμα... Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 δεν νομίζω να έχω δει τέτοια επιλογή στο πρόγραμμα. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kflynt2004 Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Σίγουρα δεν υπάρχει. Λέω ότι θα ήταν καλό να υπήρχε... ;) Ή έστω κάποιος map editor, άσχετος με τα προγράμματα navigation... Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimosl Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 gia sas exo ena pda to eten p700 kai endiaferos gia ena gps bluetooth kai to destinator or kapio allo xarti episis tha ithela na rotiso an o destinator periexei xartografigi tis kritis? exei kaneis allos na protini tipota euxariso dimosl Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maximi01 Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kflynt2004 (28 Οκτ. 2004 , 16:59) Υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης σε χάρτες? πχ. μπορώ εγώ να ορίσω κάποιες μονοδρομήσεις, απαγορεύσεις κλπ? Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χρήσιμο δεδομένου ότι οι τα περισσότερα προβλήματα με τους χάρτες προκύπτουν από τέτοιες "λεπτομέρειες" και θα ήταν πολύ πιο άμεσο-γρήγορο-πρακτικό να μπορεί να παρέμβει κάποιος σε αυτά αντί να περιμένει την επόμενη έκδοση των χαρτών. Τώρα αν σκόπιμα δε γίνεται κάτι τέτοιο, είναι άλλο θέμα... Πρέπει νομίζω να γίνω πάλι λίγο αναλυτικός. Οι χάρτες δεν είναι απλοί χάρτες. Είναι μία σύνθετη Βάση Δεδομένων με πίνακες, γεωμετρικά και τοπολογικά στοιχεία καθώς και συνδέσεις μεταξύ τους. Τα προγράμματα πλοήγησης επίσης είναι εφοδιασμένα με εξειδικευμένους αλγόριθμους υπολογισμού διαδρομών, οι οποίοι για να είναι γρήγοροι και αποτελεσματικοί, απαιτείται προηγουμένως οι χάρτες να έχουν «μεταγλωττιστεί» σε ειδικές κωδικοποιημένες δομές. Χάρις σ’ αυτό τον συνδυασμό τα προγράμματα πλοήγησης μπορούν με πολύ μικρή υπολογιστική ισχύ, όπως αυτή ενός PDA και σε πολύ μικρό χρόνο, μερικά δευτερόλεπτα, να υπολογίσουν μία νέα διαδρομή. Αυτές ακριβώς οι ιδιαιτερότητες (πόσο έξυπνους αλγόριθμους έχει ένα πρόγραμμα καθώς και πόσο αποτελεσματική δομή χαρτών) διαφοροποιούν τα καλά από τα κακά προϊόντα πλοήγησης που κυκλοφορούν στην αγορά. Επομένως για οποιαδήποτε αλλαγή στον χάρτη, έστω και πολύ μικρή, απαιτείτε να διαθέτει κανείς το σύνολο της Βάσης των χαρτών με την πρωτογενή πληροφορία καθώς και τα ειδικά προγράμματα αναδόμησης και κωδικοποίησης. Δεν είναι δηλαδή τεχνικά εφικτό στον χάρτη που είναι φορτωμένος στο PDA να κάνει κανείς μία μεμονωμένη αλλαγή. Είναι ευνόητο βέβαια, ότι η πρωτογενής πληροφορία καθώς και τα προγράμματα αυτά δεν μπορούν να δοθούν στους χρήστες. Η δε διαδικασία ανακατασκευής των χαρτών είναι χρονοβόρα και θέλει παράλληλους ποιοτικούς ελέγχους. Μακάρι να ήταν διαφορετικά. Και ποιος δεν θα ήθελε να γίνονται οι διορθώσεις έτσι εύκολα. Θα τις κάναμε σε καθημερινή βάση για το καλό του προϊόντος και της φήμης μας ΝΣ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maximi01 Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 Και μία απάντηση που οφείλω σε προσωπική ερώτηση που μου έγινε. Την απόφαση για το πιες νέες περιοχές θα ενταχθούν στους χάρτες μας την παίρνουμε εμείς και βασίζεται στην συνεκτίμηση του δυναμικού μας και της αποδοχής που έχει το προϊόν μας στην αγορά. Όσο μεγαλύτερη ζήτηση έχει τόσο περισσότερα «μέσα» (άτομα και κεφάλαιο) μπορούμε να διαθέσουμε. Η επέκταση της περιοχής κάλυψης της Θεσσαλονίκης πάντως θα γίνει στην επόμενη, μετά τον Δεκέμβριο έκδοση ΝΣ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas73 Δημ. October 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2004 drromologhsi gia Lamia apo Kammena Vourla: thn ebala meta ta fanaria pros Lamia. me stelnei mesa apo to xwrio Mwlos (parakamptei gia kapoia metra rin NEO). sti Lamia me stelnei swsta apo ti deuteri eisodo tis (tin kuria) alla egw paw na mpw apo tin triti (ti boreia). ekei mpainw swsta alla meta apo 1000 metra kai enw sto xarth fainetai swsta aristeri strofi, me eidopoei gia dexia kai fwnitika kai optika. xerw oti den yparxei leptomeris dromologisi mesa sti Lamia apla lew tin diafora xarth me eidopoiisi... sorry gia ta greeklish alla grafw apo to PPC..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts