Jump to content

myphone POLL: Μας ωφελούν πραγματικά τα AntiVirus στα κινητά;

Nagata
 Κοινοποίηση

Μας ωφελούν πραγματικά τα Antivirusq  

536 members have voted

1. 1. Μας ωφελούν πραγματικά τα Antivirusq

• Ναι, χρησιμοποιώ Antivirus και δεν έχω κολλήσει ποτέ ιο
      77
    • Οχι, χρησιμοποίησα Antivirus και παρ΄ολα αυτά κόλλησα ιο
      8
    • Δεν χρησιμοποιώ Antivirus
      434
    • Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ
      17

Recommended Posts

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν τα διάφορα antivirus που διατίθενται στα online καταστήματα εφαρμογών συμβάλλουν στην διατήρηση ασφαλούς λειτουργίας της Android συσκευής σας;

Ερευνητές των πανεπιστημίων Northwesten και North Carolina State συνεργάστηκαν μεταξύ τους για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Δοκίμασαν και έλεγξαν συνολικά δέκα από τα πιο δημοφιλή αντιικά προϊόντα για Android και η άμεση διαπίστωσή τους ήταν πως όλα τους μπορούν εύκολα να παρακαμφθούν με χρήση απλών τεχνικών. Επέλεξαν να παρατηρήσουν την λειτουργία Android συσκευών εφ΄ ενός επειδή είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα αφ' ετέρου γιατί πρόκειται για πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, οι ίδιοι επισήμαναν πως και τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα δεν είναι αναγκαστικά και τα πιο ασφαλή.

«Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά περίεργα», δήλωσε ο κ. Yan Chen, αναπληρωτής καθηγητής της ηλεκτρολογίας και της επιστήμης των υπολογιστών στο McCormick Northwestern , στην σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών. «Πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι αναποτελεσματικά ακόμη και σε ασήμαντες επιθέσεις που δεν απαιτείται καν η αλλαγή κώδικα». Για τους σκοπούς αυτής της μελέτης, οι ερευνητές προτίμησαν να εκθέσουν τις συσκευές τους που είχαν προεγκατεστημένα σε πλήρης εκδόσεις τα 10 καλύτερα προγράμματα antivirus εναντίον έξι πασίγνωστων ιών.

Χρησιμοποιώντας το «DroidChameleon», ένα εργαλείο που ανέπτυξαν οι συγκεκριμένοι ερευνητές και με την εφαρμογή απλών πρακτικών όπως αλλαγή ονομασίας του ιού, repackage του και μικρές αλλαγές στο binary code του, κατόρθωσαν να ξεπεράσουν την προστασία που παρείχαν τα antivirus.

Σε τι οφείλεται η αποτυχία των προγραμμάτων ασφαλείας έναντι των κακόβουλων αυτών αρχείων; Σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται στην χρήση απλών υπογραφών ιών για την ανάλυση και τον εντοπισμό ιών. Ταυτόχρονα συστήνεται η χρήση πιο εξελιγμένων τεχνικών για καλύτερη ανίχνευση των επιθέσεων. Μόνο το ένα από τα δέκα δοκιμασμένα αυτά προγράμματα κάνει χρήση σήμερα ενός στατικού συστήματος ανάλυσης. Ο κ. Chen τόνισε πως όσο δεν σταματάει αυτή η εμμονή να αναπτύσσονται κακόβουλα λογισμικά, τίποτα δεν θα είναι απολύτως προστατευμένο.

Ο λόγος σε εσάς και, όπως πάντα, περιμένουμε και το σχόλιο σας πάνω στο θέμα του σημερινού μας poll, εκεί όπου μπορείτε να αναλύσετε περιατέρω την επιλογή αλλά και την άποψη σας!

[via]

Edited by Mythozz

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

• Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχω δοκιμάσει το AVG έτσι από περιέργεια. Δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα και νομίζω ότι απλά επιβαρύνει τη λειτουργίας της συσκευής... περιττό άρα! Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην εγκαθιστούμε ό,τι να΄ναι χωρίς να υπάρχει κάποια θετική κριτική.

Δεν χρειάζομαι Antivirus, έχω κινητό χωρίς MarketPlace! :p:p:p:lol::lol::lol:

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Δεν ξέρω ποια προγραμμάτα δοκιμασαν αλλο το antivirus που έχω εγώ με προστατευει 100% απο κακοβουλα προγράμματα , Χρονια τωρα δεν εχω κολλήσει ιο ουτε στο κινητο αλλα και ουτε και στο pc που το έχω .Το παράγει μια μικρη εταιρία και λεγεται " ΠΡΟΣΈΧΩ ΠΟΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΩ ΟΤΙ ΒΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ " Δοκιμαστε το και δεν θα χασετε.

Εγώ έχω το avast μόνο και μόνο για το antitheft που έχει...Στο θέμα ιο δεν μπάινω όπου να ναι και δεν βάζω ότι βρω στο κινητό...

Φυσικά και δεν χρειάζεται.

Το μόνο χρήσιμο feature θα ήταν κάποιο anti-theft αλλά γι αυτό νομίζω δεν θες antivirus αναγκαστικά.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Θεωρω πως ουτε στα pc ειναι πλεον απαραιτητο ενα antivirus αφου με λιγη παραπανω προσοχη δεν κολλας ιους.Ποσο μαλλον στα κινητα.Ειχα δοκιμασει καποια στιγμη απο περιεργεια στο κινητο και μετα απο 2 μερες το εβγαλα.
Δημήτρης

οι εποχές antivirus ευσταθούσαν όταν είχαμε PSTN γραμμές που υπήρχε το πρόβλημα να μπει κάποιος με τον κωδικό σου και να σε σκήσει στην χρέωση.

τώρα αν κάποιος είναι τόσο μα τόσο άπειρος που όταν του πετάει ένα Ad που λέει ότι κέρδισε ένα IPhone 5 και το πατήσει, ε τι να πω... cyber-νταντά θέλει :P

Το δικό μου antivirus:

1) Εγκαθιστώ μόνον από επίσημα αποθετήρια.

2) Ελέγχω τη συχνότητα ενημερώσεων της εφαρμογής (αν δεν έχει ενημερωθεί σχεδόν ποτέ είναι μία ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά)

3) Ελέγχω τα στοιχεία του developer (website, mail κλπ) να είναι τουλάχιστον αληθοφανή.

4) Ελέγχω τα σχόλια άλλων χρηστών. Αν δεν υπάρχει κανένα, προσπαθώ να βρω εναλλακτική.

5) Ελέγχω τις άδειες της εφαρμογής.

Αν σπανίως θελήσω να εγκαταστήσω εφαρμογή εκτός επίσημου αποθετηρίου, βρίσκω εναλλακτικά αποθετήρια (ΠΟΤΕ εφαρμογή από warez, torrent κλπ) και διπλοελέγχω τα ανωτέρω.

Edited by protsimer

Εγώ θα μιλήσω ως κάτοχος Android. Ιοι υπάρχουν (όπως και λεφτά...) Τώρα να δουλεύουν ή όχι δεν το γνωρίζω... Εγώ που είχα κατεβάσει το Kaspersky για το κινητό (παράνομα) έβρισκε τον .apk αρχείο του ως ιό :p
Μπήκες μόνος σου στην access λίστα...:whistle:

νομίζω τα udpates να έχεις και λίγο παιδεία και προσοχή τι κατεβάζεις (διάβασε κανα σχόλιο στις εφαρμογές που κατεβαζεις και μη το παίζεις μικρός εξερευνητής)

Τα av επιβαρύνουν την λειτουργία του pc (sorry του κινητού). Μειώνουν τις επιδώσεις και τρώνε την μπαταρία.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Ποτέ δεν χρησιμοποίησα antivirus και ούτε νομίζω ότι θα το κάνω ποτέ...ο μοναδικός λόγος που ίσως έβαζα θα ήταν για τη λειτουργία anti-theft που προσφέρουν σχεδόν όλα...

προφανως και δεν χρειαζεται. απλως επιβραδυνει το κινητο.

και αντε το πολυ πολυ αν καποιος θελει να τσεκαρει το κινητο του, κατεβασει antivirus, σκαναρει, και διαγραφει την εφαρμογη. που ουτε αυτο χρειαζεται αλλα λεμε τωρα...

μα ακομα και να κολλησεις καποιον ιο, η μεγαλυτερη ζημια που μπορει να σου προκαλεσει ειναι να σου πεταει ακυρες διαφημισεις. στην συγκεκριμενη περιπτωση απλως σβηνεις την εφαρμογη που το προκαλει.

ασε που τα antivirus ειναι τις περισσοτερες φορες αστοχα. για παραδειγμα εμενα μια φορα μου δοκιμασα ενα, μου εβγαλε ιο το dead trigger. τι να πεις;

απλως οχι.

Εγω ψηφισα οτι χρησιμοποιω και δεν εχω κολλησει ιο, καθοσον εχω ρουταρει ολα μου τα κινητα εχω περασει αντιικο και firewall και εχω κοψει τα παντα (σχεδον) απο δικαιωματα και ελευθερειες εξαγωγης δεδομενων απο τις διαφορες εφαρμογες, περναει προς τα εξω μονο οτι #εγω# θελω.

(δε θα πιστεψετε τι μεταφερει το ρημαδι το Google framework (ξεχωρα απο 3ες εφαρμογες) απο τα προσωπικα σας δεδομενα..... :/)

Για αυτους που δεν εχουν την πολυτελεια, διαθεση η εστω τις γνωσεις για ρουτ,

καλο ειναι να ειναι εγκατεστημενη καποια αντιικη λυση η οποια στη πλειονοτητα των περιπτωσεων στανταρ σωζει...

(προτεινω το avast αφου αποδεδειγμενα κανει πολυ καλη δουλεια)

Το οτι καποιος δεν εχει κολλησει ιο και δεν εχει αντιικο δε σημαινει οτι μπορει να μην εχει καποιο κακοβουλο προγραμμα που να υποβοσκει και αντι για το συνηθες διαφημισεις και notifications να καταγραφει ευαισθητα προσωπικα δεδομενα (κωδικους, αριθμους καρτων κτλ κτλ)

Si vis pace,para Bello - Των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν κτλ κτλ και αλλα κλισε.....

Edited by sugardad

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Στο 1ο μου android ειχα βαλει αρχικα antivirus.Αλλα μετα ειδα οτι μου ρουφουσε πολυ γρηγορα την μπαταρια με το να τρεχει ασταματητα στο background και το καταργησα.Μαλλον περισσοτερο επιβαρυνση προσφερουν παρα προστασια.Οταν καποιος καταβαζει εφαρμογες μονο απο το google play και οχι απο διαφορα ο'τι να'ναι sites δεν εχει τιποτα να φοβηθει.

Δεν πιστεύω ότι για Android υπάρχει κάτι της προκοπής για προστασία. Άρα όχι δεν χρειάζεται απλά προσέχεις.

Στο δικό μου κινητο μόνο προβλήματα δημιούργησαν παρά κάτι άλλο.

Practice what you preach

Τι να το κάνεις το antivirus, όταν το android επιτρέπει σε κάθε εφαρμογή να διαβάζει ό,τι θέλει από τη συσκευη;

Τώρα πήγα να βάλω το hangouts και μου ζήτησε πρόσβαση στα SMS. Γιατί να διαβάσει τα SMS μου;

Δεκάδες άλλες εφαρμογές (facebook, etc) διαβάζουν επαφές, τοποθεσία, μηνύματα, κλπ.

Δεν χρειάζεται antivirus. Οι ιοί εγκαθίστανται πλέον με τη συγκατάθεσή μας, και υποκλέπτουν τα προσωπικά μας στοιχεία, με τη συγκατάθεση του Android.

Επομένως, iOS και ξανά iOS.

Τωρα να πω σε όλους οσους τρέχουν antivirus "σας τα λεγα;" Θα το πω :devil:

Το mobile antivirus είναι snake oil για το 99% των χρηστών, το οποίο κατεβάζει μονο απο play store και από stores τύπου gameloft direct. Η πιθανότητα να κολλήσεις κάτι απο play store είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Τωρα για κάτι χρήστες που κατεβάζουν απο "περίεργες" πηγές ή τους αρέσει να πειραματίζονται με apks που βρίσκουν στο internet ίσως τους χρειάζεται ένα mobile antivirus. Αλλα αυτή η καμπάνια τρομοκρατίας των εταιριών antivirus, δηλαδή ότι ο κάθε χρήστης πρέπει να έχει και το mobile antivirus του, είναι εμετική. Και όπως έχω ξαναπεί, προτιμώ να τα δινω στην Gameloft και την EA που φτιάχνουν χρήσιμα πράγματα παρά να αγοράζω antivirus για να μπορώ να κατεβάζω πειρατικά.

Το έχω πει χίλιες φορές: Οι εταιρίες antivirus έχουν στριμωχτεί από το security essentials στα PC που τους τρώει το ψωμι (και τα preinstalls θα έχουν αποτέλεσμα για λιγο ακόμα μέχρι οι χρήστες να μάθουν για το security essentials), οπότε κοιτάνε να "επεκταθούν σε νέες αγορές", όπως το mobile, ακόμα και αν οι χρήστες δεν το χρειάζονται (κοινώς ψάχνουν για κορόιδα). Πως θα πείσουμε τους χρήστες; Τρομοκρατία. Και να τα πολλά trojans που έχει το Android (όλα εκτός play store) οπότε πάρτε το antivirus μας για προστασία :rolleyes:

ΥΓ: Τώρα θα πεταχτει κάποιος χρήστης iOS να μας "υπενθυμίσει" εκείνη τη φορά που έπεσε malware στο play store, και εγω θα πρέπει να του "υπενθυμισω" εκείνο το link που λεει οτι και στο app store έχει πέσει malware.

Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)

επισης οχι σε οσα κινητα android ειχα !!!!

Motorola Moto X 2014

Samsung Galaxy Note II GT-N7100(Rom stock Jb 4.3)Lost imei :blink:

Vodafone smart 2 (DDESIGN ROM V1.0)http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=340377

LG V490 4G