Jump to content

Galaxy Tab 2 7.0 (P3100 / P3110) : Οδηγός Root, CWM, Custom rom, Dual boot


dimfil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1. Χρήσιμα links

Παραθέτονται εδώ τα χρησιμότερα links ώστε να μπορούν όλοι να ανατρέχουν σε αυτά για νεότερες εκδόσεις των πακέτων που αναφέρονται στον οδηγό.

 

Root και ClockworkMod recovery (CWM)

- CF-Auto-Root για ενεργοποίηση root σε stock rom

- ROM Manager application για αυτόματη εγκατάσταση/ενημέρωση του ClockworkMod recovery έχοντας ήδη κάνει root τη stock rom με το CF-Auto-Root

 

Custom Roms

- CyanogenMod για P3100 και P3110. Προσοχή: οι εκδόσεις 10.1 βασίζονται σε android 4.2.2 ενώ οι εκδόσεις 10.2 σε android 4.3. Ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξετε χρειάζεστε και τις αντίστοιχες GApps.

- Slimbean 4.2 για P3100 και P3110 καθώς και οι απαραίτητες Slim GApps για 4.2.

- Slimbean 4.3 για P3100 και P3110 καθώς και οι απαραίτητες Slim GApps για 4.3.

- PAC Rom All-In-One

- AOSPA

- Sungsonic HD (περιγραφή και download links)

- Samsung stock roms

 

Recovery tools

- ROM Manager application

- PhilZ Touch

- TWRP

 

Custom Kernels

- BlackHawk's Next και συμπληρωματικά αρχεία (απαραίτητα μόνο για εκδόσεις 1.8.3 και πάνω. Διαβάστε τις οδηγίες)

- AGNi Stock. Υπάρχουν εκδόσεις για 4.1.2 και 4.2.2 stock roms.

- AGNi CM. Μόνο για CM based roms.

- DhollmenCM.

 

 

2. Απαραίτητες γνώσεις

 

- Εκκίνηση του P31xx σε download mode. Για να το επιτύχουμε, κρατάμε πατημένα ταυτόχρονα το Power και το volume down. Μόλις εμφανιστεί το σχετικό μενού, πατάμε το volume down και το tab μπαίνει σε download mode.

- Εκκίνηση του P31xx σε recovery mode. Για να το επιτύχουμε, κρατάμε πατημένα ταυτόχρονα το Power και το volume up. Μόλις εμφανιστεί το Samsung logi, αφήνουμε το Power συνεχίζοντας να κρατάμε πατημένο το volume up. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το αφήνουμε και το tab μπαίνει σε recovery mode.

 

 

3. Απαιτούμενα εργαλεία

 

- Odin για Windows (μπορεί να τρέξει κατευθείαν από το .exe χωρίς εγκατάσταση)

- Samsung Kies για Windows (απαιτείται εγκατάσταση)

- Heimdall Suite (για Linux και MacOSX)

 

Σημείωση: Οι χρήστες Linux ή MacOSX μπορούν με ένα Virtual Machine να κάνουν τις ίδιες διαδικασίες με τους χρήστες windows, σε ότι αφορά τα βήματα που αναφέρονται στο Odin ή στο Kies. Ωστόσο, μπορούν να εγκαταστήσουν το Heimdall Suite και με μία εντολή στην κονσόλα να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς την ανάγκη Virtual Machine. Η διαδικασία θα περιγραφεί παρακάτω.

 

 

4. Εγκατάσταση ClockworkMod recovery (CWM) και root

 

Βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω εγκατάσταση μίας custom rom ή ενός custom kernel είναι η αντικατάσταση του custom recovery της Samsung με το CWM. Το CWM είναι ένα πολύ εξελιγμένο recovery tool, με πολλές και χρήσιμες δυνατότητες. Υπάρχουν και άλλα εργαλεία αντίστοιχα του CWM και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα και από αυτό. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το PhilZ Touch το οποίο μάλιστα πλέον είναι απαραίτητο εάν επιθυμούμε dual boot στο P31xx. Στη συνέχεια του οδηγού θα αναφερθούμε και σε αυτό.

 

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 

- Κατεβάστε την έκδοση του πακέτου που αντιστοιχεί στην έκδοση του Tab2 7.0 που σας ενδιαφέρει, για P3100, για P3110, για P3113

 

- Αποσυμπιέστε το αρχείο μία μόνο φορά ώστε να καταλήξετε με ένα αρχείο με κατάληξη .tar.md5. Μην συνεχίσετε σε αποσυμπίεση και αυτού του αρχείου, θα το χρειαστείτε έτσι όπως είναι.

 

- Ανοίξτε το Odin και ελέγξτε ότι α) το Auto Reboot ΕΙΝΑΙ επιλεγμένο β) τα Re-Partition και F. Reset time ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επιλεγμένα.

 

- Ανοίξτε το P31xx σε download mode και συνδέστε το στον υπολογιστή. Στο Odin θα εμφανιστεί πράσινη ένδειξη στην πρώτη com port ενώ παράλληλα στο πεδίο messages θα δείτε σχετικό μήνυμα ότι η συσκευή προστέθηκε επιτυχώς.

 

- Πατήστε το κουμπί PDA και επιλέξτε το αρχείο .tar.md5 που περιγράφηκε στην αρχή

 

- Πατήστε το START. Θα ξεκινήσει η διαδικασία η οποία θα διαρκέσει μικρό χρονικό διάστημα. Στο τέλος της θα δείτε μήνυμα στα messages ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς ενώ επίσης το πεδίο com θα ξαναγίνει πράσινο.

 

- Μόλις επανεκκινήσει το tab και φτάσει στη home screen, μπορείτε να το αποσυνδέσετε. Εάν βρείτε εγκατεστημένη την εφαρμογή Superuser, τότε έχει γίνει rooted επιτυχώς!

 

- Για να ελέγξετε την εγκατάσταση του CWM, κάντε επανεκκίνηση σε recovery mode.

 

 

5. Εγκατάσταση custom Rom

 

Με εγκατεστημένο πλέον το CWM έχετε τη δυνατότητα, εάν το επιθυμείτε φυσικά, να εγκαταστήσετε μία custom rom. Οι roms αυτές συνήθως έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι της stock rom, με σημαντικότερο το γεγονός ότι ήδη παρέχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης της έκδοσης 4.2.2 του android ενώ γενικότερα είναι πιο "πλούσιες" σε δυνατότητες, πιο παραμετροποιήσιμες και πολύ ταχύτερες από τη stock. Σημαντικότερες και σταθερότερες custom roms αυτή τη στιγμή είναι η SlimBean, η PAC All-In-One και η Cyanogen 10.1 official.

 

- Κατεβάστε το αρχείο της custom rom που επιθυμείτε σε μορφή .zip και μην το αποσυμπιέσετε. Ανάλογα με τη rom που επιλέξατε, συνήθως χρειάζεται να κατεβάσετε και ένα ακόμη .zip αρχείο με τις GoogleApps. Εάν είναι απαραίτητο αυτό ή όχι αναφέρεται πάντα ξεκάθαρα στη σελίδα από την οποία θα κατεβάσετε τη rom.

 

- Αντιγράψτε το αρχείο .zip της rom καθώς και των GoogleApps (εάν χρειάζονται) στην κάρτα μνήμης του tab.

 

- Επανεκκινήστε το tab σε recovery mode. Στο CWM επιλέξτε

α) mounts and storage --> format /system

β) wipe data/factory reset

γ) wipe cache partition

δ) advanced --> wipe dalvik cache

ε) Install zip from sdcard --> Choose zip from external sdcard και βρείτε το αρχείο .zip της rom. Επιλέξτε το για εγκατάσταση. Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, εάν απαιτείται με τον ίδιο τρόπο επιλέξτε για εγκατάσταση και το .zip των GoogleApps.

στ) Επιλέξτε Go Back και στο αρχικό μενού reboot system now

 

Το tab θα επανεκκινήσει στη νέα μας rom!

 

 

6. Εγκατάσταση εναλλακτικού recovery tool και custom kernel

 

Πέρα από το ClockworkMod recovery tool, υπάρχουν και άλλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κάποια μπορεί όντως να είναι καλύτερα ή πιο εύκολα στη χρήση ενώ κάποια άλλα προσφέρουν ακόμα πιο εξελιγμένες δυνατότητες.

Σημαντικότερα εναλλακτικά recovery tools αυτή τη στιγμή είναι το TWRP και το PhilZ Touch, με το δεύτερο να είναι η νέα "ανερχόμενη δύναμη" καθώς εκτός των άλλων εξαιρετικών δυνατοτήτων του παρέχει τη δυνατότητα για dual boot, όπως θα περιγραφεί σε επόμενο τμήμα του οδηγού.

 

Οι διάφοροι custom kernels που κυκλοφορούν, οφείλουν την ύπαρξή τους στο γεγονός ότι παρέχουν επιπλέον δυνατότητες στο tab σε επίπεδο kernel που ο stock απλά δεν δύναται να φανταστεί. Σημαντικότερη προσθήκη ενός custom kernel είναι η δυνατότητα για oveclocking του επεξεργαστή και/ή undervolting στις διάφορες συχνότητες ενώ σχεδόν κατά κανόνα είναι πολύ ταχύτεροι από τον stock kernel. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι custom roms κατά την εγκατάστασή τους περνούν το δικό τους custom kernel, ο οποίος πάντως μπορεί να αλλάξει εάν το επιθυμεί κανείς. Σημαντικότεροι custom kernels αυτή τη στιγμή είναι ο AGNi και ο BlackHawk Next, με το δεύτερο να είναι ο πρώτος custom kernel που παρέχει τη δυνατότητα για dual boot σε συνεργασία με το PhilZ Touch recovery όπως προαναφέρθηκε.

 

Και τα εναλλακτικά recovery tools και οι custom kernels εγκαθιστώνται απλά με την επιλογή install zip from sdcard από το οποιοδήποτε υπάρχον custom recovery tool χωρίς να απαιτείται καμμία άλλη προεργασία. Την έκδοση του εγκατεστημένου custom kernel μπορείτε να τη δείτε στις Ρυθμίσεις --> Σχετικά με το tablet --> Έκδοση kernel και φυσικά στο ίδιο σημείο μπορείτε να ελέγξετε την επιτυχή εγκατάσταση του custom kernel. Την επιτυχή εγκατάσταση του εναλλακτικού custom recovery tool μπορείτε να την ελέγξετε μόνο με εκ νέου εκκίνηση σε recovery mode.

 

 

7. Dual boot

 

Η πλέον πρόσφατη και ιδιαίτερα σημαντική δυνατότητα που προστέθηκε χάριν των προσπαθειών των ανεξάρτητων developers, είναι αυτή του dual boot. Με αυτή τη δυνατότητα, μπορεί κανείς να έχει εγκατεστημένες δύο roms στο tab του και με τη βοήθεια ενός μενού κατά την εκκίνηση μπορεί να διαλέξει αυτή που θα χρησιμοποιήσει.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί και κανείς μπορεί να έχει μία stock rom και μία custom, δύο custom ή δύο stock, την custom ή τη stock ως primary ή secondary κλπ. Οι συνδυασμοί είναι ελεύθεροι.

Το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί κανείς να έχει μία primary rom της αρεσκείας του (stock ή custom) και με το dual boot να κάνει το "χόμπυ" του δοκιμάζοντας όποια αλλη rom επιθυμεί. Επίσης σημαντικό είναι και το γεγονός ότι εκμεταλλευόμενος ένας power user τη δυνατότητα backup των custom recovery tools, μπορεί να έχει στην sdcard μία πληθώρα από τέτοια backups διαφόρων roms τα οποία μπορεί κατά περίπτωση να κάνει restore ως secondary rom μέσα σε λίγα λεπτά και έτσι να έχει τη δυνατότητα για αμέτρητες δοκιμές.

Οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες.

 

Για την πραγματοποίηση του dual boot θα χρειαστείτε τα παρακάτω:

- το tab να έχει ήδη ένα custom recovery tool

- να κατεβάσετε και να τοποθετήσετε σε έναν φάκελο της sdcard τα α) BlackHawk Next 1.2 β) BlackHawk Next tool 0.1 γ) PhilZ touch 5.05.0 p3100 ή p3110

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 

- εκκινήστε το tab σε recovery mode

- με τη διαδικασία install zip from sdcard εγκαταστήστε το BlackHawk next kernel. Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο το PhilZ touch 5.05.0 τότε εγκαταστήστε το με την ίδια διαδικασία

- κάντε reboot σε recovery mode, το οποίο τώρα πρέπει να είναι το PhilZ

- με το install zip from sdcard τρέξτε το BlackHawk next tool

- στις επιλογές που θα εμφανιστούν επιλέξτε create system.img for Samsung ή CM/CM based rom, ανάλογα με τη rom την οποία θα εγκαταστήσετε ως secondary

- μόλις η διαδικασία τελειώσει, κάντε reboot του tab σε recovery mode και στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε secondary recovery. Βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε secondary recovery!

- στο secondary recovery πλέον, εγκαταστήστε τη rom σας όπως θα κάνατε σε κάθε άλλη περίπτωση ή κάντε restore κάποιο υπάρχον backup. Μετά το πέρας της διαδικασίας και ΠΡΙΝ την επανεκκίνηση, εγκαταστήστε ξανά τον BlackHawk Next Kernel. Μην το ξεχάσετε, είναι απαραίτητο...

- κάντε επανεκκίνηση και θα σας παρουσιαστεί το boot menu. Επιλέξτε boot σε primary ή secondary rom!

 

Δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι:

α) επιλέγουμε πάντα create system.img στο Next Tool ανάλογα με το είδος του secondary image που θα εγκαταστήσουμε. Είναι δεσμευτικό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό

β) μετά την εγκατάσταση του secondary image, εγκαθιστούμε απαραιτήτως εκ νέου τον BlackHawk Kernel. Είναι μία αδυναμία του συστήματος και δεν πρέπει να το ξεχάσουμε, αλλά είναι μικρό τίμημα μπροστά σε αυτό που κερδίζουμε. Εάν, εν πάσει περιπτώσει, το ξεχάσουμε τότε κάνουμε επανεκκίνηση σε secondary recovery και το εγκαθιστούμε τότε.

γ) καλός κανόνας είναι να εγκαθιστούμε πάντα τον kernel σε οποιαδήποτε αλλαγή rom είτε primary είτε secondary. Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο και μας γλιτώνει από εκπλήξεις...

 

 

Σε αυτό το thread μπορούμε να συζητάμε οτιδήποτε αφορά αυτό τον οδηγό ή γενικότερα τις διαδικασίες που περιγράφονται σε αυτόν. Θα προσπαθήσω επίσης να ενημερώνω για νεές εκδόσεις όσων αναφέρονται στον οδηγό.

 

Περιμένω τις παρατηρήσεις σας και τις υποδείξεις σας για οποιαδήποτε βελτίωση, καθώς και οποιαδήποτε απορία πάνω στο modification του tab μας.

 

ΥΓ. Θέλω να τονίσω ότι όσα αναφέρονται στον οδηγό αυτό καθώς και όλες οι δυνατότητες που παρέχονται για το p31xx είναι εφικτά χάρη στις προσπάθειες των ανεξάρτητων developers που αφιερώνουν πολύ χρόνο, γνώσεις και κόπο. Δεν έχω δημιουργήσει κανένα από τα πακέτα λογισμικού που αναφέρονται, απλά παραθέτω εδώ σε πιο απλό κείμενο όλες τις οδηγίες που ο ίδιος χρειάστηκα και τις πληροφορίες που "φιλτράρισα" κατά την ενασχόλησή μου με το modification του Samsung Galaxy Tab 2 7.0.

Όλα τα credits πηγαίνουν στους δημιουργούς. Χάρη σε αυτούς, το Tab 2 7.0 βγάζει απίστευτες ικανότητες που πραγματικά το μεταμορφώνουν.

Edited by dimfil
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 293
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εχω περασει slimbean 5.0 (πριν μερικες μερες) και απο οτι καταλαβα βγηκε η 6.0 . να την περασω ; αν ναι πως ; οι ρυθμισεις και οι εφαρμογες θα χαθουν ;
Link to comment
Share on other sites

εχω περασει slimbean 5.0 (πριν μερικες μερες) και απο οτι καταλαβα βγηκε η 6.0 . να την περασω ; αν ναι πως ; οι ρυθμισεις και οι εφαρμογες θα χαθουν ;

 

Όχι, δεν θα χαθεί τίποτα.

Θα μπεις στο recovery που χρησιμοποιείς και θα κάνεις wipe cache και wipe dalvik cache. Μόνο αυτά τα δύο, δεν χρειάζεται να σβησεις κάτι άλλο.

Κατόπιν θα κάνεις εγκατάσταση το zip της build 6. Μετα θα πρεπει να βάλεις και τα Gapps της build 6 επίσης. Λόγω κάποιων αλλαγών είναι απαραίτητο.

Επανεκκίνηση και είσαι ετοιμος...

 

Είναι μια χαρά, να αναβαθμίσεις αφοβα...

Link to comment
Share on other sites

οι επιλογες που εχω στο CWM v5.5.0.4 ειναι:

-install zip from sdcard

-wipe data/factory reset

-wipw cache partition

-backup and restore

-mounts and storage

-advanced

 

με τι απο ολα ξεκινω ? με εχει μπερδεψει λιγο αυτο μενου

Link to comment
Share on other sites

οι επιλογες που εχω στο CWM v5.5.0.4 ειναι:

-install zip from sdcard

-wipe data/factory reset

-wipw cache partition

-backup and restore

-mounts and storage

-advanced

 

με τι απο ολα ξεκινω ? με εχει μπερδεψει λιγο αυτο μενου

 

Πρώτα θα κάνεις wipe cache partition. Μετα, στο μενού advanced θα βρεις το wipe dalvik cache.

Στη συνέχεια θα εγκαταστησεις τα zips όπως σου είπα : πρώτα τη rom και μετα τις gapps...

 

Επισης, το cwm σου είναι αρκετά παλιό. Βάλε ένα νεότερο ή ακόμα καλύτερα το PhilZ...

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα θα κάνεις wipe cache partition. Μετα, στο μενού advanced θα βρεις το wipe dalvik cache.

Στη συνέχεια θα εγκαταστησεις τα zips όπως σου είπα : πρώτα τη rom και μετα τις gapps...

 

Επισης, το cwm σου είναι αρκετά παλιό. Βάλε ένα νεότερο ή ακόμα καλύτερα το PhilZ...

 

ολα καλα πηγαν με το update στη 6. ευχαριστω και παλι.

Σχετικα με το cwm πως θα το βγαλω ωστε να βαλω ενα νεοτερο ??

Link to comment
Share on other sites

ολα καλα πηγαν με το update στη 6. ευχαριστω και παλι.

Σχετικα με το cwm πως θα το βγαλω ωστε να βαλω ενα νεοτερο ??

 

Αν θέλεις να παραμείνεις σε CWM, βάλε το ROM Manager και κάν' το update από εκεί...

 

Εάν θέλεις να το αλλάξεις (πράγμα το οποίο σου συνιστώ), διάβασε εδώ...

Edited by dimfil
Link to comment
Share on other sites

ωραια δουλεια μπραβο σου.Αν θελουμε να επανελθουμε στις εργοστασιακες ρυθμισεις(unroot) ειναι ευκολη η διαδικασια?υπαρχει καποιος οδηγος?μετα θα μπορει να ισχυει η εγγυηση?
Link to comment
Share on other sites

ωραια δουλεια μπραβο σου.Αν θελουμε να επανελθουμε στις εργοστασιακες ρυθμισεις(unroot) ειναι ευκολη η διαδικασια?υπαρχει καποιος οδηγος?μετα θα μπορει να ισχυει η εγγυηση?

 

Η διαδικασία είναι εύκολη.

Απλά βρίσκεις από το SamMobile το official firmware για το συγκεκριμένο μοντέλο και για τη χώρα μας, και κατόπιν το κάνεις flash από το odin.

Το θέμα της εγγύησης είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Στο download mode φαίνεται πόσες φορές έχει κάνει flash κάποιος τη συσκευή του. Είναι κάτι που έχει ενσωματώσει η samsung για να βλέπει αν κάποιος προσπάθησε να κάνει κάτι μόνος του στο μηχάνημα.

Υπάρχει η εφαρμογή Triangle Away που μηδενίζει αυτό το counter, αλλά κανείς δεν σου εγγυάται ότι η εγγύηση θα ισχύσει κανονικά...

 

Πάντως, εάν πας σε custom rom, δε νομίζω ότι υπάρχει επιστροφή!

 

ΥΓ. Πρέπει να θυμίσω εδώ ότι όσα αναγράφονται στον οδηγό είναι μεν δοκιμασμένα από την κοινότητα των developers, στο σύνολό τους τα έχω δοκιμάσει ο ίδιος σε δικό μου μηχάνημα, αλλά σε κάθε περίπτωση δε μπορώ να εγγυηθώ για αυτά ούτε και αναλαμβάνω οποιαδήποτε ευθύνη αν κάτι πάει στραβά. Οποιοδήποτε modification σε οποιοδήποτε μηχάνημα γίνεται πάντα με ευθύνη του χρήστη. Αυτά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις στο μέλλον...

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να παραμείνεις σε CWM, βάλε το ROM Manager και κάν' το update από εκεί...

 

Εάν θέλεις να το αλλάξεις (πράγμα το οποίο σου συνιστώ), διάβασε εδώ...

 

1- αυτο το ROM Manager που το βρισκω ; για να κανω Update το CWM ;

2- Αν θελω να αλλαξω σε PhilZ πως κανω uninstall το CWM ;

με συγχωρεις αν κουραζω αλλα ειμαι αρχαριος με ολα αυτα ....( το παλευω ομως)

Link to comment
Share on other sites

1- αυτο το ROM Manager που το βρισκω ; για να κανω Update το CWM ;

 

Στο Playstore...

 

2- Αν θελω να αλλαξω σε PhilZ πως κανω uninstall το CWM ;

με συγχωρεις αν κουραζω αλλα ειμαι αρχαριος με ολα αυτα ....( το παλευω ομως)

 

Δεν χρειάζεται να το κάνεις uninstall. Όπως γράφω στον οδηγό, απλά το κάνεις εγκατάσταση από αυτο που έχεις ήδη, όποιο και αν είναι αυτο...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
πως αλλαζω boot animation ;

 

φιλε μου η slim rom μεσα στο ζιπ εχει μια boot.img τον κερνελ δηλαδη αλλα δεν εχει οδηγιες πως τον φάσαρω λεει μονο τα συνηθισμενα wipes format ktlp για να περασουμε την ρομ....καμια βοηθεια??

 

τελικα περασα την σλιμ με τον κερνελ της το ανοιξα ολλα καλα αλλα παλυ ειχα κοληματα και βρηκα αυτον τον κερνελ τον φλασαρα και κολησε στο σαμσουνγ λογγο

http://androtransfer.com/?developer=cmenard&folder=Kernels

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων
Link to comment
Share on other sites

τελικα περασα την σλιμ με τον κερνελ της το ανοιξα ολλα καλα αλλα παλυ ειχα κοληματα και βρηκα αυτον τον κερνελ τον φλασαρα και κολησε στο σαμσουνγ λογγο

http://androtransfer.com/?developer=cmenard&folder=Kernels

 

Είναι αρκετά παλιός ο kernel που λες οτι πέρασες.

Μπες σε recovery mode και βάλε εναν άλλο νεότερο ή κάνε clean cache partition και clean dalvik cache και ξαναεγκατέστησε τη slim rom build 6...

 

Σε λίγο θα ενημερώσω τον οδηγό με links νεότερων εκδόσεων των roms και των kernels που αναφέρω...

Μπορείς να δοκιμάσεις αυτά...

 

Edit. Διαπίστωσα ότι δεν έχω ακόμα δικαιώματα τροποποίησης των posts μου σε αυτό το thread. Ο οδηγός θα ενημερωθεί όταν αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα...

Edited by dimfil
Link to comment
Share on other sites

thanks βρηκα κερνελ τωρα εχω αλλο προβλημα περασα τη σλιμ τον κερνελ ολα καλα αλλα εγινε ενα μπερδεμα με τα backup και δεν εχω πια της μανησιας πηγα εδω

http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-P3110&pcode=EUR#firmware

 

και κατευασα την 4.1.2 για το p3110 greece την φλασαρω μεσω odin οταν τελειωνει η διαδικασια ανοιγει παει στο samsung logo και ξανα επανεκινηση και ξανα και ξανα....

το ξαναπερασα ολα απο την αρχη παλυ τα ιδια τωρα μολις ξαναπερασα την σλιμ...καμια ιδεα τι να φταιει?και παλυ ευχαριστω για ολλα

Link to comment
Share on other sites

thanks βρηκα κερνελ τωρα εχω αλλο προβλημα περασα τη σλιμ τον κερνελ ολα καλα αλλα εγινε ενα μπερδεμα με τα backup και δεν εχω πια της μανησιας πηγα εδω

http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-P3110&pcode=EUR#firmware

 

και κατευασα την 4.1.2 για το p3110 greece την φλασαρω μεσω odin οταν τελειωνει η διαδικασια ανοιγει παει στο samsung logo και ξανα επανεκινηση και ξανα και ξανα....

το ξαναπερασα ολα απο την αρχη παλυ τα ιδια τωρα μολις ξαναπερασα την σλιμ...καμια ιδεα τι να φταιει?και παλυ ευχαριστω για ολλα

 

Σου απάντησα και στο άλλο thread.

Μπες σε recovery mode και κάνε factory reset.

 

Να θυμάσαι τον εξής κανόνα: Όταν κάνουμε αλλαγή από μία rom σε μία άλλη απαιτείται clean install, το οποίο κάνεις με wipe data/factory reset, wipe cache partition και wipe dalvik cache. Εάν έχεις εγκαταστήσει το Philz Touch, τα κάνει όλα με ένα βήμα εάν επιλέξουμε "Clean to install a new rom" από το μενού Wipe Data/Factory Reset...

 

Εάν απλά αναβαθμίζεις την ίδια rom με μία νέα έκδοση, τότε αρκεί wipe cache partition και wipe dalvik cache ώστε να αναβαθμίσεις τη rom χωρίς να χάσεις όλες τις εφαρμογές και τα δεδομένα σου...

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου dimfil πέρασα το touch recovery τον kernel πηγα εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=41583846 για τις οδηγιες τα διάβασα όλα αλλά δεν βγαζω άκρη λέει να κάνω reboot στο 2ο recovery, δε λέει πως γίνεται, ζητάει blackhawk's NEXT tool που δεν το έχει πουθενα για download λίγη βοήθεια?
Link to comment
Share on other sites

φίλε μου dimfil πέρασα το touch recovery τον kernel πηγα εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=41583846 για τις οδηγιες τα διάβασα όλα αλλά δεν βγαζω άκρη λέει να κάνω reboot στο 2ο recovery, δε λέει πως γίνεται, ζητάει blackhawk's NEXT tool που δεν το έχει πουθενα για download λίγη βοήθεια?

 

Ολα τα απαραίτητα στα δινω και εγω για download στο πρώτο post.

Στο link που δίνεις το next tool ειναι πρώτο - πρώτο, πως δεν το είδες;

Επισης στο ιδιο link θα βρεις και την τελευταία έκδοση του kernel που είναι η 1.4.1

Δεν εχω δώσει ακόμα εγω νεότερα links γιατί το φόρουμ δεν μου έχει δώσει δικαιώματα επεξεργασίας του πρώτου post.

 

Πέρα από αυτό, τις δικές μου οδηγίες τις διάβασες;

Για να μπορέσεις να κάνεις boot στο δεύτερο recovery θα πρέπει πρωτα απαραιτητως να το εχεις δημιουργήσει με το next tool.

Διάβασε αλλη μια φορά τα βήματα οπως τα δίνω και πες μου σε ποιο σημείο εχεις απορια...

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, έχω δυο απορίες και αθελα την βοήθεια σου

έχω περάσει την baked4.2.2 και έχω σε backup την stock 4.1.2. σκέφτηκα όπως γραφείς να κάνω dual boot, ακολούθησα τις οδηγίες κι όταν επέλεξα την samsung μου έγραψε αν θέλω να διαγράψει το συστημα της Ρομ, αν καταλαβαίνω σωστα δεν θα μπορεσει μετα να κανει εναλλαγή ή πρεπει να το δεχτώ εννοώντας την Ρομ του secondary(που δεν υπάρχει ακόμη);

 

μήπως υπάρχει κάποιο ζιπ να φλασαρω την stock ROM αντί για το Οντίν(έχω μια αμφιβολία για το backup);

αν όχι κι εφόσον έχω κάνει dual boot που θα περάσει το Οντίν την Ρομ:

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, έχω δυο απορίες και αθελα την βοήθεια σου

έχω περάσει την baked4.2.2 και έχω σε backup την stock 4.1.2. σκέφτηκα όπως γραφείς να κάνω dual boot, ακολούθησα τις οδηγίες κι όταν επέλεξα την samsung μου έγραψε αν θέλω να διαγράψει το συστημα της Ρομ, αν καταλαβαίνω σωστα δεν θα μπορεσει μετα να κανει εναλλαγή ή πρεπει να το δεχτώ εννοώντας την Ρομ του secondary(που δεν υπάρχει ακόμη);

 

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε ποιο σημείο σου εμφανίζεται αυτό. Πες μου σε ποιο σημείο της διαδικασίας γίνεται και ακριβώς ποιο ειναι το μήνυμα.

 

μήπως υπάρχει κάποιο ζιπ να φλασαρω την stock ROM αντί για το Οντίν(έχω μια αμφιβολία για το backup);

αν όχι κι εφόσον έχω κάνει dual boot που θα περάσει το Οντίν την Ρομ:

 

Όχι, το official λογισμικό έρχεται μόνο σε αρχείο για flash με το odin.

Ψάχνοντας θα βρεις κάποια zip αλλά και αυτά στην πραγματικότητα είναι backups και μαλιστα αμφιβόλου προέλευσης.

Αν δεν είσαι σιγουρος, καλύτερα να κάνεις έναν κόπο και να ξεκινήσεις με ένα "καθαρό" συστημα από μία stock 4.1.2 την οποία θα κανεις backup ή θα κρατήσεις ως primary rom.

Όταν φλασαρεις με το odin, τα χανεις όλα. Γι' αυτό καλυτερα να το κάνεις στην αρχή και από εκεί και πέρα να δουλέψεις με backups.

Link to comment
Share on other sites

αν και μου εκανε λιγα νουμερα τελικα ολα καλα,μονο μια ερωτηση καθε φορα που κανουμε επανεκινηση και γυρναμε σε αλλη ρομ περναμε παλυ τον κερνελ,η μονο τη στιγμη της δημιουργιας χρειαζεται?
Link to comment
Share on other sites

αν και μου εκανε λιγα νουμερα τελικα ολα καλα,μονο μια ερωτηση καθε φορα που κανουμε επανεκινηση και γυρναμε σε αλλη ρομ περναμε παλυ τον κερνελ,η μονο τη στιγμη της δημιουργιας χρειαζεται?

 

Όχι, δεν χρειάζεται να τον εγκαθιστάς συνέχεια. Μπαίνει μονο μία φορά και είσαι ΟΚ.

Μάλιστα ο next kernel στην εκδοση 1.4.1 είναι ετσι φτιαγμένος που δεν χρειάζεται να τον κάνεις εγκατάσταση ξεχωριστά σε primary και secondary rom. Εγκατάσταση μία φορά στην primary είναι αρκετή!

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε ποιο σημείο σου εμφανίζεται αυτό. Πες μου σε ποιο σημείο της διαδικασίας γίνεται και ακριβώς ποιο ειναι το μήνυμα.

 

Όχι, το official λογισμικό έρχεται μόνο σε αρχείο για flash με το odin.

Ψάχνοντας θα βρεις κάποια zip αλλά και αυτά στην πραγματικότητα είναι backups και μαλιστα αμφιβόλου προέλευσης.

......

Το μηνυμα το εβγαλε μετα το next tools μολις πάτησα create samsung κι ελεγε περιπου οτι θα κανει φορματ (οπως και στα windows).Οπως αποδείχθηκε αφορουσε το παρτιτιον που ημουν μονο, οποτε κανενα προβλημα. Εγινε κανoνικα η εγκατασταση του kernel και των υπολοιπων συμφωνα μετις οδηγιες σου (αλλα τις τελευταιες εκδοσεις) και εχω ενα λειτουργικο dual boot tablet. Στο primary εχω την baked blackbean4.2.2 και στο δευτερο, υστερα απο αποτυχια επαναφορας του backup(δεν το εβρισκε καν), εγκατεστησα μια περιπου στοκ απο τον leftygr (xda) που δουλεψε σωστα.

Το μονο προβλημα μου ειναι στο recοvery που δεν βλεπει ο ΗΥ το ταβλετ,ουτε sd ουτε ext, μικρο το κακο. Αυτο νομιζω δεν φταιει ο κερνελ αλλα εινα γενικοτερο.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις αναλυτικες οδηγιες και την βοηθεια σου.

 

Και μια ερωτηση ακόμη, τον kernel blackhawk μπορουμε να τον ρυθμίσουμε (cpu,governor κλπ) και πως;

Edited by tsatomas
ερωτηση
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...