Jump to content

Jolla Mobile (Sailfish OS)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΟΚ με τα Sailfish Utilities. Ακριβώς όπως τα λέτε. Μια χαρά και η μπαταρία του με χάλια σήμα 3G και 2G παρακαλώ. έχασα ακριβώς 17% απο το πρωι μέχρι τώρα!

Βέβαια, δεν έκανα και τίποτα το ιδιαίτερο πέρα απο μια κλήση και λίγο browsing αλλά wi-fi, 3G data και viber ήταν ανοικτά.

Δοκιμάζω κάποια uitlities για την μπαταρία και την μνήμη πχ hunger meter, memory, lighthouse, space inspectorm traffic monitor Αξίζει κανένα;

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Εσύ πήρες τελικά το Jolla του navouxodonosora? Το έψηνα κι εγώ, αλλά λόγω στριμώγματος το άφησα για την ώρα... Παρόλα αυτά οι εταιρείες που κοιτάζω για το μέλλον είναι Jolla (λόγω λειτουργικού και ιδεολογίας της εταιρείας), Nokia (να δούμε τι θα βγάλει μετά το restart) και Panasonic (λόγω της προσπάθειας σε κορυφαία καμεροτηλέφωνα με αρχή το Lumix DMC-CM1, κάτι σαν μετεξέλιξη του Nokia 808 Pureview).

Παρόλα αυτά αν δεν επιλέξω αργότερα κινητό από την Jolla, θα έχω την δυνατότητα να εγκαταστήσω το Sailfish ως πλήρες λειτουργικό (όχι το Launcher)???

Αν το παρακάτω έχει δόση αλήθειας τότε ξέχασε την Nokia (που ούτως ή άλλως αυτή που ξέραμε τελειωσε) και πήγαινε για άλλα......

http://techblog.gr/mobile/nokia-meizu-phone-leaked-6759/

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Αν το παρακάτω έχει δόση αλήθειας τότε ξέχασε την Nokia (που ούτως ή άλλως αυτή που ξέραμε τελειωσε) και πήγαινε για άλλα......

http://techblog.gr/mobile/nokia-meizu-phone-leaked-6759/

Ψιλομούφα μου φαίνεται εμένα... Η Meizu μια χαρά τα καταφέρνει με Android και Ubuntu και είναι από τις επώνυμες εταιρείες, τι να την κάνει τη Νόκια? Η Νόκια από την άλλη γιατί να δεχθεί μια συνεργασία όπου θα φαίνονται 2 ονόματα; Θα επιδιώξει προφανώς μια κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία (όπως όλοι πλέον, μήλο, σάμυ κλπ), για να βάλει το όνομά της εκεί. Αυτή θα είναι η πιο προφανής αρχή για να ξανασταθεί. Στην πορεία θα πρέπει να διαφοροποιηθεί, αλλιώς θα είναι άλλη μια κινεζιά...

Και ναι, για αυτή την κατάντια, που σταμάτησε η τελευταία μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία, φταίει και η Microsoft! ;)

Γι αυτό σκοπεύω να πάω σε Jolla και Sailfish σε κάποια φάση... Θα είναι ό,τι πιο κοντινό στη Nokia πια...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Προς το παρόν μια χαρά λειτουργούν κάποιες εφαρμογές που έβαλα. Εγκατέστησα το Amazon Store επιτυχώς και κατέβασα τις Android εφαρμογές: Viber (λειτουργεί απρόσκοπτα με εξαίρεση το γεγονός πως δεν μπορεί να "τραβήξει" τις επαφές απο τον κατάλογο, series guide επίσης πολυ΄καλό, facebook, instagram κ.α.

Δεν τις "έπαιξα" πολύ με εξαίρεση το viber αλλά μου έκανε ένα πράγμα μόνο εντύπωση. Οτι λειτουργούν ομαλά!

Με εξαίρεση μια φορά που κόλλησε το amazon store δεν είχα κάποιο θέμα ακόμα και με 3G data!

Ωστόσο θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για το πως δουλεύει το android πάνω στο sailfish και τι είναι αυτό το aliendalvik αλλα και αν κολλάνε οι εφαρμογές πως κάνουμε ένα είδος restart του dalvik.

κατεβασε το stop dalvik απο το warehouse και θα κλεινει τα android apps που σου τρωνε ραμ

https://twitter.com/ogiwrgos<>

Nokia 3330 , Nokia N73ME , NOKIA N8 , JOLLA PHONE, HTC 10, ONE PLUS 7 PRO NEBULA BLUE

The Microsoft & Nokia Motto: "We're the leaders, wait for us!"

Δεν είναι μόνο το dalvik Stop.

Αν θες, υπάρχει αντίστοιχο Patch "Aliendalvik" που ενσωματώνεται στo μενού με τις ρυθμίσεις και μπορείς να το κάνεις shortcut στην eventview screen με ένα swipe από κάτω. Υποθέτω πως τα αντίστοιχα Patches έχουν περαστεί.

make love not work

Δεν έχω ιδέα τι εννοείται όταν λέτε patches! Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ ακόμα ζεστά. btw το aptoide λειτουργεί πολύ καλύτερα απο το amazon, το οποίο μου κράσαρε μερικές φορές. Θέλω ένα καλό native πρόγραμμα για την μπαταρία, να μου δείχνει τι "τρώει" δηλαδή το καθένα και αν υπάρχει αντίστοιχο του Conky. Το θυμάστε το conky?

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Δεν έχω ιδέα τι εννοείται όταν λέτε patches! Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ ακόμα ζεστά. btw το aptoide λειτουργεί πολύ καλύτερα απο το amazon, το οποίο μου κράσαρε μερικές φορές. Θέλω ένα καλό native πρόγραμμα για την μπαταρία, να μου δείχνει τι "τρώει" δηλαδή το καθένα και αν υπάρχει αντίστοιχο του Conky. Το θυμάστε το conky?

Τι είπες τώρα???Conky???

Τι μου θύμισες. Το έχω στο Ν9 και το είχα ξεχάσει.

Το άνοιξα για να θυμηθώ ποια εφαρμογή είναι!

Δυστυχώς δε βρήκα κάτι παρόμοιο στο Jolla :(

Για δες παρακάτω για τα Patches. Θες διάβασμα.

http://talk.maemo.org/showthread.php?t=92935

https://openrepos.net/content/sfietkonstantin/patchmanager

http://www.jollatides.com/2014/07/03/customise-your-jolla-further-with-patch-manager/

make love not work

Καλησπέρα... Μόλις σήμερα το παρήγγειλα κι εγώ :)

Καλορίζικο! :) Αλήθεια, πόσο κοστίζει τώρα καινούργιο; Έχει καμιά καλή προσφορά;

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Καλορίζικο! :) Αλήθεια, πόσο κοστίζει τώρα καινούργιο; Έχει καμιά καλή προσφορά;

Να σαι καλά! :) Τα ίδια, 250 στο σαιτ και τους ζήτησα κωδικό προσφοράς, οπότε το πήρα 200 + 14 για τα μεταφορικά. Δεν είναι άσχημα πάντως.

Μου χάλασε το xiaomi, και το έψηνα καιρό, οπότε είπα why not? Περιμένω και το ταμπλετ σε κανά μήνα...

Άντε ωραία με γεια! :)

Να ρωτήσω παιδιά, με τα ελληνικά τι γίνεται; Ήθελα να βοηθήσω στη μετάφραση αλλά δεν με έβαλαν στην ομάδα εκεί, οπότε τζίφος... Δεν μπορώ να κάνω κάτι... Σε ένα μήνα το πολύ θα την είχα τελειώσει... Προχωράει τουλάχιστον;

Να ρωτήσω παιδιά, με τα ελληνικά τι γίνεται; Ήθελα να βοηθήσω στη μετάφραση αλλά δεν με έβαλαν στην ομάδα εκεί, οπότε τζίφος... Δεν μπορώ να κάνω κάτι... Σε ένα μήνα το πολύ θα την είχα τελειώσει... Προχωράει τουλάχιστον;

Το παρήγγειλα πρωταπριλιά κι ακόμα δεν το έχουν κάνει shipping.... Πφφφ....

Έφτιαξα και το android που είχα, αλλά δεν θέλω να ακυρώσω την παραγγελία... Θέλω να τους στηρίξω και να δοκιμάσω το λογισμικό τους, κι όχι μόνο δεν έχει φτάσει, αλλά δεν το έχουν στείλει ακόμα..!

Άντε να δούμε τι θα γίνει με το ταμπλετ..

native whatsup εφαρμογη τρεχτε

Nokia 3330 , Nokia N73ME , NOKIA N8 , JOLLA PHONE, HTC 10, ONE PLUS 7 PRO NEBULA BLUE

native whatsup εφαρμογη τρεχτε

Καλή φαίνεται η εφαρμογή, προς το παρόν.

make love not work

Είναι στο 84%.. Έστειλα PM στο διαχειριστή του project αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι δεν μπαίνει τόσο συχνά πλέον...

Είναι στο 84%.. Έστειλα PM στο διαχειριστή του project αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι δεν μπαίνει τόσο συχνά πλέον...

Υπήρχαν πολλά λάθη πάντως πριν από κανένα δίμηνο που το είχα δει, οπότε κι αυτό το 84% που λες χρειάζεται έλεγχο και διορθώσεις ενδεχομένως... Αν βγάλεις καμιά άκρη πες μου να μπω κι εγώ να βοηθήσω με τη μετάφραση...

Μου ήρθε η θήκη απο shapeways σε μπλε χρώμα. Τίποτα το ίδιαίτερο, και με πολύ ζαγρέ υφή. Μάλλον το μαύρο και άσπρο είναι τα μόνο χρώματα που του ταιριάζουν. Ξέρει κανείς το NFC που είναι; Και με ποιο πρόγραμμα μπορούμε να το διαχειριστούμε.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

• 2 weeks later...
ΚΑΙ ΝΑΙ! Παραγγελία 1 Απριλίου... Παράδοση 21 Απριλίου..!! Μόνο 20 μέρες για να κάνουν την αποστολή και την μεταφορά ενός jolla από την Φινλανδία στην Αγγλία...! Το λιγότερο απαράδεκτοι..

περιμενουμε την official

• 2 weeks later...

Επειδή τα θέματα με meego κλπ, έχουν να ενημερωθούν κάτι χρόνια, θα ρωτήσω εδώ. Το Sailfish OS που με ενδιαφέρει, το έχει εγκαταστήσει κάποιος σε συσκευή με MeeGo??? Έχω κατεβάσει τα αρχεία του Uniboot (Sailfish, Nitroid, Nemo), αλλά διστάζω να μην καταστρέψω την συσκευή... :blink:

Το έχει κάνει κάποιος εδώ με επιτυχία; Το Sailfish OS έστω στα πολύ βασικά του λειτουργούσε; Το θέλω αυτό για να δοκιμάσω πιο πολύ το λειτουργικό και αργότερα βλέπουμε για σύγχρονη συσκευή με Sailfish OS...

Επίσης, κανένα νεότερο με τη μετάφραση στα ελληνικά έχουμε; Εγώ είμαι πρόθυμος να κάτσω να την κάνω, αλλά χρειάζομαι τα αρχεία...

Επειδή τα θέματα με meego κλπ, έχουν να ενημερωθούν κάτι χρόνια, θα ρωτήσω εδώ. Το Sailfish OS που με ενδιαφέρει, το έχει εγκαταστήσει κάποιος σε συσκευή με MeeGo??? Έχω κατεβάσει τα αρχεία του Uniboot (Sailfish, Nitroid, Nemo), αλλά διστάζω να μην καταστρέψω την συσκευή... :blink:

Το έχει κάνει κάποιος εδώ με επιτυχία; Το Sailfish OS έστω στα πολύ βασικά του λειτουργούσε; Το θέλω αυτό για να δοκιμάσω πιο πολύ το λειτουργικό και αργότερα βλέπουμε για σύγχρονη συσκευή με Sailfish OS...

Επίσης, κανένα νεότερο με τη μετάφραση στα ελληνικά έχουμε; Εγώ είμαι πρόθυμος να κάτσω να την κάνω, αλλά χρειάζομαι τα αρχεία...

Mivas απογοητευτικά τα αποτελέσματα του Sailfish στο N9! Το έχουν κάνει μερικοί εδώ και νομίζω ο Dark_Ds έβαλε και οδηγό αλλά δεν λειτουργεί τίποτα. Όπως τότε με το android που βάζαμε και δεν είχαμε πρακτικά τηλέφωνο στο Ν9.

Μην ασχολείσαι! Το jolla μπορεί να υποστηρίξει android εφαρμογές υπο προϋποθέσεις και έχει αρκετά καλό internet browser

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Mivas εχω γραψει εδω οδηγο για το πως θα το κανεις.

δυστυχως ειναι α-χ-ρ-η-σ-τ-ο. δεν μπορεις να κανεις τιποτα με αυτο περα απο μια μικρη δυσλειτουργικη βολτα στο περιβαλλον του λειτουργικου. και απο οτι λενε οι developers δεν ασχολουνται πλεον με το port οποτε δεν νομιζω να γινει κατι. αλλοι λενε πως δουλευουν πανω σε νεο kernel αλλα κανεις δεν ξερει και κινητικοτητα δεν υπαρχει.

Η jolla θα μπορουσε να μας το δωσει αλλα δεν το κοβω να γινεται :p

Οσον αφορα τα θεματα των Maemo/Meego γραψε οτι θες! ολο και καποιος θα σου μιλησει. Ο aliengoa εγω και καποιοι αλλοι ειμαστε στην οπισθοφυλακη! αν και δεν υπαρχει τιποτα νεο πλεον :X

Edited by Dark_ds

Εκτός του ότι δεν αξίζει να βάλεις SFOS στο Ν9, δε χρειάζεται!

Μια χαρά είναι το MeeGo. Παίρνεις ένα Jolla κι έχεις και τα δύο, όπως εγώ!

Και στο Ν9 κάτι κουνιέται, ιδιαίτερα στο WhatsUp client και στη προσπάθεια να μείνει λειτουργικό μετά το κλείσιμο του OviStore.

Kάθε μέρα μου ζητάει συνεχώς το Nokia Account, αφού δεν αναγνωρίζει τίποτα απἀυτό πια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το Drive, αλλά έχει πάιξει WorkAround!

Σημείωση:

Βγήκε επιτέλους Greek keyborad layout για το 1.1.4.28 SFOS

Υπηρχε άλλο για τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά δε δούλεψε για τη νέα.

Edited by okourkoulos
make love not work