Jump to content

Jiayu G3S

georgePs
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν εβαλες τη Ρομ από το τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής ?

Ναι και μέσα στο φάκελο είχε και το patch αλλά δεν το εγκατέστησε αυτόματα γιατί έχω 20131203-000001 αντί για 20131203-000003. Οπότε τώρα άμα το φορτώσω απο πάνω θα πρέπει να εγκαθιστώ πάλι τα πάντα απο την αρχή;

Edited by Megadime

Mlais M52 με Android 4.4.4 :up:

Jiayu G3S με Android 4.2.1

• Απαντήσεις 2,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πήγαινε με ένα root browser και δες στην καρτα sd τι κατέβασε. Nα σου πώ την αλήθεια δεν ξέρω τι σημαίνει patch.

Αφού σου δούλεψε όλα καλά

No root->No problem

Ειδα στους Ρωσσους μια πολυ πρωιμη εκδοση CM10.1, οπου ομως δεν δουλεουν ολα....

Λετε να εχουμε ομορφιες στο μελλον;

Γεια σας και πάλι παιδιά!

Όπως προείπα το Jiayu 3s Turbo μου έχει πρόβλημα (μάλλον) με το digitizer αλλά προτού αγοράσω καινούργιο θέλω να δοκιμάσω καμιά καινούργια ROM μπας και ελαχιστοποιηθούν τα τυχαία πατήματα. Τώρα έχω την μαμα JY-G3 20130515-182923. Στο jiayu.es βλέπω ότι η τελευταία είναι η 20131203-000001. Να βάλω αυτήν ή προτείνεται κάποια άλλη;

Επίσης κανα link με οδηγίες για flashαρισμα;

...βάλε την τελευταία jiayu.es με το patch ή την τελευταία miui ή την τελευταία AOSP και καταλήγεις στο ποια είναι καλύτερη για σένα. Φρόντισε να ακολουθήσεις τη σωστή σε κάθε περίπτωση διαδικασία φλασαρίσματος. Επίσης πάντα να απενεργοποιείς το fast boot από το Accessibility. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δόνηση και κάποιοι ήχοι αφής (π.χ. πληκτρολογίου) επηρεάζουν προς το χειρότερο ζητήματα digitizer και πατημάτων, οπότε απενεργοποιείς. Τέλος, ενδεχομένως οι θήκες να επιδεινώνουν το πρόβλημα εξαιτίας κάποιου βραχυκυκλώματος ( ; ). Δοκίμασε χωρίς. Όπως και χωρίς προστατευτική μεμβράνη.

Ευχαριστώ πολύ! Τα έβαλα όλα αλλά το patch (Parche2 20131203-000003) πως το εγκαθιστώ;

Ναι και μέσα στο φάκελο είχε και το patch αλλά δεν το εγκατέστησε αυτόματα γιατί έχω 20131203-000001 αντί για 20131203-000003. Οπότε τώρα άμα το φορτώσω απο πάνω θα πρέπει να εγκαθιστώ πάλι τα πάντα απο την αρχή;

...το patch απλά το φλασάρεις μέσω recovery. Δεν χάνει κάτι.

Edited by emxa2k

Παιδιά πρόβλημα!

Έχω το κινητό από το καλοκαίρι. Όλα μια χαρά μέχρι που μετά από 2-3 πεσίματα χάλασε η οθόνη και έβγαζε λάθος χρώματα. Το στέλνω πίσω (6€ ταχυδρομικά), και μου λένε πως έσπασε η οθόνη και θέλουν 25€. Τα δίνω και μου το στέλνουν πίσω. Αυτό που ήρθε όμως ήταν (σαν) καινούριο!!! Καμία γρατζουνιά ή σημάδι. Άλλο, όχι το δικό μου τέλος πάντων. Με android 4.2.1 (από 4.1), και μπαταρία 3000 (από 2750).

Η χαρά μου όμως δεν κράτησε πολύ. Πρέπει να έχει πρόβλημα το digitizer. Πατιούνται μόνα τους διάφορα, και αυτά που πατάω εγώ δεν κάνουν αυτά που θέλω. Παρατήρησα πως ό,τι είναι πάνω και αριστερά, πατιέται μόνο του επανειλημμένα).

Υπάρχει κάποια λύση;;; Ή πρέπει να το ξαναστείλω πίσω;

ΥΓ: Να πω πως όλη η διαδικασία κράτησε περίπου 1 μήνα και μια εβδομάδα (έκανε 10-11 μέρες να το παραλάβει, 3-4 μέρες να το ξαναστείλει, και 3 εβδομάδες να το παραλάβω πίσω)

Edited by agrypas

Παιδιά πρόβλημα!

Έχω το κινητό από το καλοκαίρι. Όλα μια χαρά μέχρι που μετά από 2-3 πεσίματα χάλασε η οθόνη και έβγαζε λάθος χρώματα. Το στέλνω πίσω (6€ ταχυδρομικά), και μου λένε πως έσπασε η οθόνη και θέλουν 25€. Τα δίνω και μου το στέλνουν πίσω. Αυτό που ήρθε όμως ήταν (σαν) καινούριο!!! Καμία γρατζουνιά ή σημάδι. Άλλο, όχι το δικό μου τέλος πάντων. Με android 4.2.1 (από 4.1), και μπαταρία 3000 (από 2750).

Η χαρά μου όμως δεν κράτησε πολύ. Πρέπει να έχει πρόβλημα το digitizer. Πατιούνται μόνα τους διάφορα, και αυτά που πατάω εγώ δεν κάνουν αυτά που θέλω. Παρατήρησα πως ό,τι είναι πάνω και αριστερά, πατιέται μόνο του επανειλημμένα).

Υπάρχει κάποια λύση;;; Ή πρέπει να το ξαναστείλω πίσω;

ΥΓ: Να πω πως όλη η διαδικασία κράτησε περίπου 1 μήνα και μια εβδομάδα (έκανε 10-11 μέρες να το παραλάβει, 3-4 μέρες να το ξαναστείλει, και 3 εβδομάδες να το παραλάβω πίσω)

Απο ποιο μαγαζι ολα αυτα;

Επισης, πως ειναι δυνατον να ειχες 4.1, αφου το κινητο ερχεται με 4.2 απο το εργοστασιο;

Αναγκαστικα, ξανα πισω για digitizer, αφου πρωτα μιλησεις βεβαια και τους στειλεις και βιντεο.

Απο ποιο μαγαζι ολα αυτα;

Επισης, πως ειναι δυνατον να ειχες 4.1, αφου το κινητο ερχεται με 4.2 απο το εργοστασιο;

Αναγκαστικα, ξανα πισω για digitizer, αφου πρωτα μιλησεις βεβαια και τους στειλεις και βιντεο.

Ευχαριστώ nikchris!

Minideal (και νόμισα πως το είχα γράψει...)

Πέρυσι πάντως που το είχα πάρει δεν είχε την 4.2 (τι να πω...)

Κάπου είχα διαβάσει πως φταίει το screen protector, έτσι το έβγαλα και δούλεψε άψογα!! Εντυπωσιάστηκα! Αλλά για κανά μισάωρο... Μετά πάλι τα ίδια... Μέχρι και τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ξαναέβαλα. Πάλι για κανά μισάωρο δούλεψε... Οπότε... θα κάνω αυτό που είπες (έτσι κι αλλιώς όπως θα είδες το έχω ξανακάνει. Ουφ!!).

To digitizer του κινητού μας πιθανότατα για να μην πω σχεδον σίγουρα επηρεάζεται πάρα πολύ απο την υγρασία. Μακριά απο υγρασία όσο μπορείτε. Στην Κινα δυστυχώς έχουν πολύ υγρό κλίμα και αν δεν προσέξουν τον τρόπο φυλαξης τους αυτή συσσωρεύεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις στο μέλλον.

Δεν ισχύει μόνο για τα τηλεφωνα αυτό αλλά και με άλλα γκατζετ που τυχαίνει να ασχολούμαι, έχω διαβάσει πολλές αναφορές στο νετ για το θέμα αυτο

No root->No problem

Πολύ καλός χρόνος 1 μήνας και μια εβδομάδα!

Επειδή τα έχω περάσει κι εγώ πρόσφατα (με ένα tablet με προβληματικό digitizer...), αν τυχόν έχεις εγκατεστημένο το GravityBox (οπότε μπορείς να ξεκλειδώσεις τα έξτρα options στο μενού με τα Developer Options στα Settings), κάτι που θα βοηθήσει κι εσένα καλύτερα να δεις τι γίνεται με την οθόνη, και θα φανεί και πολύ καλύτερα στο βίντεο (που πολύ σωστά συνιστά ο nikchris να κάνεις), είναι να πας στα Settings -> Developer Options και να τσεκάρεις το "Show touches".

Με αυτό, εμφανίζεται ένα ορατό ίχνος σε όποιο σημείο ακουμπήσεις την οθόνη, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις με ελαττωματικό digitizer, βλέπεις... αόρατα δάχτυλα να κάνουν... πάρτυ στην οθόνη σου! :)

Το κακό στα τηλέφωνα αυτά με το MTK chipset είναι ότι (για κάποιο... μυστήριο λόγο) αυτή η επιλογή (και πολλές άλλες) δεν είναι διαθέσιμες στο Developer Options menu αν δεν το πειράξεις και τα ξεκλειδώσεις (βλ. GravityBox)...

Edit:

To digitizer του κινητού μας πιθανότατα για να μην πω σχεδον σίγουρα επηρεάζεται πάρα πολύ απο την υγρασία. Μακριά απο υγρασία όσο μπορείτε. Στην Κινα δυστυχώς έχουν πολύ υγρό κλίμα και αν δεν προσέξουν τον τρόπο φυλαξης τους αυτή συσσωρεύεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις στο μέλλον.

Δεν ισχύει μόνο για τα τηλεφωνα αυτό αλλά και με άλλα γκατζετ που τυχαίνει να ασχολούμαι, έχω διαβάσει πολλές αναφορές στο νετ για το θέμα αυτο

Απ' ό,τι μου λέει φίλος που έχει το G3S αρκετούς μήνες (μαζί τα φάγαμ... ε... τα πήραμε!) και πρόσφατα άρχισε να του κάνει κι εκείνου νούμερα το digitizer, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του (αφότου έχει παρουσιάσει το πρόβλήμα βεβαίως) επηρεάζεται σημαντικά από τη θερμοκρασία.

Μπορεί για παράδειγμα το τηλέφωνο να είναι μια χαρά και αυτό να αλλάξει αν το εκθέσει στον κρύο καιρό, ή το έχει κοντά στο σώμα του ενώ π.χ. τρέχει και ζεσταίνεται (αν και αυτό το τελευταίο παραπέμπει ίσως και σε υγρασία...)

Edited by w2o4ts

... είναι να πας στα Settings -> Developer Options και να τσεκάρεις το "Show touches".

...

Το κακό στα τηλέφωνα αυτά με το MTK chipset είναι ότι (για κάποιο... μυστήριο λόγο) αυτή η επιλογή (και πολλές άλλες) δεν είναι διαθέσιμες στο Developer Options menu αν δεν το πειράξεις και τα ξεκλειδώσεις (βλ. GravityMod)...

Ναι... Εμένα δεν το έχει!!

Εχω την εντύπωση ότι μπορείς να το κάνεις και μέσω της εφαρμογής mobileuncletools

Μόλις την έβαλα και την ψάχνω! Ευχαριστώ (αν και ακόμα δεν βρήκα κάτι....)

Αν κανεις συνεχομενα tap εκει στο μενου που σου λεει την εκδοση android, στο 4.2.1 δλδ, θα σε βγαλει στο advanced developers menu

Αν κανεις συνεχομενα tap εκει στο μενου που σου λεει την εκδοση android, στο 4.2.1 δλδ, θα σε βγαλει στο advanced developers menu

Δεν το βρίσκω φίλε μου... Βέβαια είναι δύσκολο να περιηγηθώ γιατί (λόγω του προβλήματος που έχει) δεν κάνει πάντα αυτά που του λέω... Θα προσπαθήσω βέβαια!

Αυτό παίζει στα... υπόλοιπα Android, όπου το Developer Options είναι *τελείως* κρυμμένο. Κάνοντας συνεχόμενα tap στο Android version (και... εισπράττοντας κάτι χαζά μηνύματα "you are n taps away from becoming a developer" - λογοπαίγνιο για το "developer options") εμφανίζει το Developer Options στα Settings.

Στα ΜΤΚΧΧΧΧ το D.O. είναι ήδη εκεί, αλλά φανερά είναι μόνο τα 3 πρώτα options! :(

(είναι ο λόγος για τον οποίο πρωτό-βαλα το GravityBox...)

Αυτό παίζει στα... υπόλοιπα Android, όπου το Developer Options είναι *τελείως* κρυμμένο. Κάνοντας συνεχόμενα tap στο Android version (και... εισπράττοντας κάτι χαζά μηνύματα "you are n taps away from becoming a developer" - λογοπαίγνιο για το "developer options") εμφανίζει το Developer Options στα Settings.

Στα ΜΤΚΧΧΧΧ το D.O. είναι ήδη εκεί, αλλά φανερά είναι μόνο τα 3 πρώτα options! :(

(είναι ο λόγος για τον οποίο πρωτό-βαλα το GravityBox...)

Το βρήκα!! Τελικά κάνει touch πάνω αριστερά (ελαφρά πιο χαμηλά) αναβοσβήνοντας με μια συχνότητα 10 φορές το δευτερόλεπτο!! Μόνο σε εκείνο το σημείο. Οπότε ό,τι πέσει εκεί, επιλέγεται!! Φανταστείτε, έκανα screenshot και το πέτυχα με την πρώτη!! (το έχω κυκλώσει με κόκκινο).

Το βρήκα!! Τελικά κάνει touch πάνω αριστερά (ελαφρά πιο χαμηλά) αναβοσβήνοντας με μια συχνότητα 10 φορές το δευτερόλεπτο!! Μόνο σε εκείνο το σημείο. Οπότε ό,τι πέσει εκεί, επιλέγεται!! Φανταστείτε, έκανα screenshot και το πέτυχα με την πρώτη!! (το έχω κυκλώσει με κόκκινο).

... και βεβαίως όταν πας να επιλέξεις εσύ κάτι, το εκλαμβάνει σαν 2-fingers-touch - π.χ. αν πας να κάνεις scroll μια φωτογραφία πέρα-δώθε, θα σου τη μεγεθύνει ή μικρύνει (και εσύ -αν δεν είχες δει αυτό- θα αναρωτιόσουν τι κάνει)... :(

Δυστυχώς δε βλέπω να γλυτώνεις το RMA - ή μάλλον, για την ακρίβεια θα έλεγα κάν' το οπωσδήποτε τώρα που το τηλέφωνο είναι σχετικά καινούριο και μέσα στην εγγύηση (ελπίζω το MiniDeal να δίνει πάντα 1 χρόνο, γιατί κάτι πήρε το μάτι μου να συζητιέται κάπου εδώ ότι το 'χει κάνει 6 μήνες!)

Ξεκίνα με μια επικοινωνία μαζί τους να δεις τι γίνεται...

Φτου... Δύο RMA στη σειρά για το ίδιο τηλέφωνο... Γκαντεμιά.

Πες τους και ότι το τηλέφωνο που σου έστειλαν πιστεύεις ότι *δεν* ήταν το δικό σου και τι παίζει μ' αυτό; Ήταν ίσως κανένα refurbished από άλλη επιστροφή...;

Σου έστειλαν νέο μοντέλο, και δυστυχώς οι τελευταίες παρτίδες του G3s είχαν ελλατωματικό digitizer..

Φτου... Δύο RMA στη σειρά για το ίδιο τηλέφωνο... Γκαντεμιά.

Πες τους και ότι το τηλέφωνο που σου έστειλαν πιστεύεις ότι *δεν* ήταν το δικό σου και τι παίζει μ' αυτό; Ήταν ίσως κανένα refurbished από άλλη επιστροφή...;

Σου έστειλαν νέο μοντέλο, και δυστυχώς οι τελευταίες παρτίδες του G3s είχαν ελλατωματικό digitizer..

Ίσως να είναι refurbished... Πάντως είναι ολοκαίνουριο!! Γυαλίζει! Βέβαια δεν μου έστειλαν συσκευασία (το κουτί του κλπ), αλλά ήταν μέσα σε ένα... τάπερ (στυλ), σκληρό πλαστικό σε πολλά bubble wrap τυλιγμένο.

Εδώ και 3 περίπου ώρες δουλεύει πάλι αψεγάδιαστα! Μέχρι να μου το ξανακάνει φαντάζομαι... Λέω να το κρατήσω και το ΣΚ, και από Δευτέρα το στέλνω. Θα σας ενημερώσω...

Ερώτηση: Παρατήρησα πως στο About phone - Status - Serial number έχει αυτό: 0123456789ABCDEF. Είναι ok;

Πάντως από τρία G3S που αγοράστηκαν Ιούλιο (ROM Μαΐου, 2750mAh μπαταρία), το ένα... πήγε κι ήρθε ήδη στην Κίνα για digitizer, το δεύτερο έχει αρχίσει τώρα να κάνει τα δικά του (πάλι digitizer...) και το τρίτο μέχρι στιγμής είναι καλά (famous last words... :p)

Αντίστοιχα, ένα νεότερο, αγορασμένο κάπου πριν τα Χριστούγεννα (νομίζω), πρέπει να ταξιδεύει κι αυτό για Κίνα - εδώ τα 'παιξε η οθόνη και έβγαζε μόνο κατακόρυφες γραμμές...

Φοβάμαι ότι νέα / παλιά έχουν πρόβλημα γενικότερα...

(και ναι, έχω πάρει πολύ κόσμο απ' την παρέα μου στο... λαιμό μου, καθώς έβλεπαν το δικό μου τηλέφωνο και παράγγελναν κι αυτοί!)

Ερώτηση: Παρατήρησα πως στο About phone - Status - Serial number έχει αυτό: 0123456789ABCDEF. Είναι ok;

Ενδιαφέρον! Κι εμένα το ίδιο έχει! (και στα υπόλοιπα το ίδιο θα 'ναι προφανώς...)

Δεν το 'χα προσέξει ποτέ...!

Φοβάμαι ότι νέα / παλιά έχουν πρόβλημα γενικότερα...

(και ναι, έχω πάρει πολύ κόσμο απ' την παρέα μου στο... λαιμό μου, καθώς έβλεπαν το δικό μου τηλέφωνο και παράγγελναν κι αυτοί!)

S/N : Ενδιαφέρον! Κι εμένα το ίδιο έχει! (και στα υπόλοιπα το ίδιο θα 'ναι προφανώς...)

Δεν το 'χα προσέξει ποτέ...!

αααχχχ... έτσι πιστευω και γω τελικά - το Quality Control πρεπει να είναι έννοια στα χαρτια μόνο...

Το G3S που έφερα τον Αυγουστο, δουλευει ακόμα (ευτυχώς), όμως το G4, μου κάνει νερά - σβήνει στα καλά καθούμενα...

Περιμένω το Honor για να το στείλω στην to2c προς επισκευή...

Τα Serial Number ειναι ανύπαρκτα μάλλον (σίγουρα πάντως δεν είναι γραμμένα στην rom, ίσως στο καρτελάκι κάτω από την μπαταρια να είναι σωστό)

OnePlus 12 (16/512): - in the past: [iPhone 13 Pro], OP10Pro, OP9Pro, OP7TPro, OP7, OP6, OP3, OP2, OP1

Έγραψα χθες μετά τις 8 το βράδυ "Εδώ και 3 περίπου ώρες δουλεύει πάλι αψεγάδιαστα!"

Συνεχίζει χωρίς να μου έχει εμφανίσει πρόβλημα ούτε μία φορά!! Έχω βάλει μάλιστα μόνιμα το ίχνος να φαίνεται (show touches) έτσι όποτε το κάνει θα το δω αμέσως (άσε που όταν έχει το πρόβλημα δεν σβήνει ποτέ η οθόνη, αφού συνεχώς πατιέται! και δεν μηδενίζει ο χρόνος αναμονής για αδράνεια)

Υπάρχει περίπτωση να... "διορθώθηκε";;; Το λέω αυτό γιατί αν δουλεύει σωστά και το στείλω πίσω, ίσως να μη δουν το πρόβλημα και να μου το στείλουν πίσω χωρίς να το διορθώσουν.

Θέλω να πω, είναι κάτι που εμφανίζεται και εξαφανίζεται για αρκετό διάστημα; Έχει κανείς τέτοια εμπειρία;

Θέλω να πω, είναι κάτι που εμφανίζεται και εξαφανίζεται για αρκετό διάστημα; Έχει κανείς τέτοια εμπειρία;

Το tablet με το οποίο έπαθα τα ίδια -όπως έγραφα παραπάνω- έκανε κάτι παρόμοιο...

Με το που το παρέλαβα και το έβγαλα από το κουτί του, η οθόνη χόρευε... σάμπα από τα "fake" touches που προκαλούσε το digitizer.

Με το που έκανα την επικοινωνία με το... μαγαζί και κανόνισα για επιστροφή, το μαραφέτι φοβήθηκε, φαίνεται, το... γιατρό και άρχισε ξαφνικά να δουλεύει σχεδόν υποδειγματικά!

Αναρωτήθηκα κι εγώ, όπως κι εσύ, μήπως δεν έχει νόημα να το στείλω πίσω και μπορώ να το... γλυτώσω - αν και όλοι μου λέγανε "στείλ' το - δε φτιάχνουν από μόνα τους αυτά τα πράγματα".

Πράγματι, αν και για αρκετές ώρες φαινόταν να δουλεύει μια χαρά, μετά άρχιζαν δειλά-δειλά να σκάνε μύτη τα ghost touches (είχα αφήσει κι εγώ μόνιμα το "show touches") και τελικά το πράγμα άρχιζε πάλι τα δικά του...

Φοβήθηκα μήπως δεν το πετύχουν να κάνει... νούμερα οι Κινέζοι που θα το ελέγξουν, αλλά (πιστεύω ότι) τελικά πρέπει να έπαιξε μεγάλο ρόλο το βίντεο που το είχα τραβήξει, όπου είχα καταφέρει να πιάσω την οθόνη πάνω στο... χορευτικό της!

Λίγες μέρες αφότου το παρέλαβαν, μου βεβαίωσαν το πρόβλημα και ενέκριναν επιστροφή χρημάτων ή αλλαγή.

Ηθικόν δίδαγμα: Τράβα βίντεο! :D

όμως το G4, μου κάνει νερά - σβήνει στα καλά καθούμενα...

Περιμένω το Honor για να το στείλω στην to2c προς επισκευή...

Είδα που έβγαλες τελείως το G4 από την υπογραφή σου και άφησες μόνο το "Huawei Honor 3C (WCDMA, 2ram/8rom) arriving soon..." :p

Με το καλό να παραλάβεις (ψηνόμαι λιγάκι κι εγώ, για να πω την αλήθεια - και μ' αυτά που βλέπω και ακούω, έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι πόσο ακόμα θα ζήσει το Jiayu μου...)

Edited by w2o4ts

Ηθικόν δίδαγμα: Τράβα βίντεο! :D

Α! Video έχω βγάλει και το έχω πιάσει να κάνει τρελά πράγματα! Εξασφαλισμένο αυτό!! :)

Απλά λέω να περιμένω το ΣΚ και από Δευτέρα βλέπουμε. Αλλά αν δεν μου κάνει κανένα πρόβλημα για 3-4 μέρες μέχρι τότε... θα προβληματιστώ! Βλέπουμε...

Επανέρχομαι! Από την Παρασκευή δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Δουλεύει άψογα.

Δεν ξέρω τι να κάνω...

Ξέρει κανείς αν είναι ένα πρόβλημα που έρχεται, χάνεται και ξαναεμφανίζεται; Ή μπορεί και να... έφτιαξε;;; (χλωμό το βλέπω).