Jump to content

Meego netbook δε σβήνει


aegeanblue
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγόρασα εχτές ένα Meego netbook το οποίο δε σβήνει αν είναι καρφωμένο πάνω του το καλώδιο του ίντερνετ.

Ειδικότερα: Όπως ίσως (δε) θα ξέρετε το Meego δεν έχει επιλογή σβησίματος στο λειτουργικό όπως έχουν τα windows. Πατώντας το power button σου βγάζει ένα πινακάκι και σου δίνει τις επιλογές να το σβήσεις, όπως κάνουν και τα windows με τη μόνη διαφορά ότι στα windows λες από το σύστημα να σβήσουν και μετά πετάνε το πινακάκι.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι το Meego αν είναι καρφωμένο πάνω καλώδιο του ίντερνετ δεν πετάει το πινακάκι. Για να το σβήσω έχει 2 επιλογές. Ή πρέπει να βγάλω το καλώδιο του ίντερνετ και μετά να πατήσω το power button ή πρέπει να δώσω από το terminal την εντολή

sudo shutdown -h now
ή
sudo poweroff

 

Θέλω να ξηλώσω το meego και να βάλω windows 32 bit home premium. Το θέμα μου όμως είναι αν το μηχάνημα είναι εντάξει ή όχι. Αν δηλ είναι πρόβλημα του meego δε με ενδιαφέρει. Αν όμως το μηχάνημα έχει κάποιο ελάττωμα τότε να το πάω πίσω, ως DOA μια και το πήρα εχτές και είναι ακόμη με τις ζελατίνες.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω εμπειρία από το meego, και εφόσον σβήνει με το command line πιστεύω ότι το μηχάνημα είναι ΟΚ και απλά έχει πρόβλημα στο λογισμικό. Καλού-κακού κάνε ένα memory scan, ένα hard disk scan και ένα cpu stress test με το hirens boot cd για να σου φύγει η έννοια.
Link to comment
Share on other sites

Ο συνδεσμος που εδωσες δεν αναφερει πουθενα πως το μηχανημα εχει meego. Για λειτουργικο εχει το Linpus Lite που ειναι μια εκδοση Linux απο την εταιρια Linpus.

 

http://www.linpus.com/products_linpuslite.html

 

Καλυτερα να δοκιμασεις να κανεις update μηπως λυθει το προβλημα και ριξε μια ματια στο FAQ

 

http://www.linpus.com/support.html

 

Θα σου ελεγα παντως να μην εγκαταστησεις Windows, ειναι αρκετα βαρια για αυτο μηχανημα. Καλυτερα κανε update στην νεα εκδοση του Linpus Lite 1.9 αν δεν την εχεις ηδη ή εγκατεστησε καποια διανομη Linux οπως το Linux Mint.

Link to comment
Share on other sites

MeeGo είναι

http://www.linpus.com/products_meego_net.html

 

Τα Windows 7 τα σηκώνει κανονικά και με 2 GB μνήμη δεν θα έχει σίγουρα πρόβλημα. Βέβαια το μηχάνημα είναι κυρίως για σερφάρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι για σερφάρισμα, δεν υπάρχει λόγος να βάλεις 7άρια με τα οποία όντως δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά (πίστεψε με) δεν θα είναι καθόλου καλά.

Αν δεν έχεις γνώσεις από linux, βάλε καλύτερα ένα ubuntu... και εδώ προτείνω xubuntu 12.04Lts (για να μη μπλέκεις με χρονοβόρα upgrades), που είναι υπερπλήρες και αρκετά γρήγορο.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά κατ αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το μηχάνημα έχει linpus lite for meeGo.

Το μηχάνημα το πήρα ως επικουρικό για να μπορώ να έχω ίντερνετ παντού με USB Stick και για να γράφω κάτι αν χρειαστεί. Ένα tablet δε θα με βόλευε για τις δουλειές που θέλω να κάνω. Στο μεγάλο μηχάνημα έχω linux mint. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις αλλά ότι χρειάζομαι το βρίσκω στο ίντερνετ. Δε με έχει δυσκολέψει καθόλου. Το θέμα είναι ότι το να βάλω το USB Stick σε linux είναι μπελάς. Οπότε τα win 7 32 bit home premium ελληνικά νομίζω ότι είναι μονόδρομος. Άλλωστε μόνο γι αυτά και το meeGo υπάρχει οδηγός για την κάρτα γραφικών. Με περιορισμούς παίζει και στο linux mint 13 αλλά δεν παίζει στο linux mint 14.

 

Κι εγώ είμαι της άποψης ότι το μηχάνημα είναι ΟΚ. Θεωρώ ότι το βασικό του πρόβλημα είναι το meeGo το οποίο είναι εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων. Το ερώτημα είχε το νόημα να δω αν είναι κανένα γνωστό bug για να μην το ψάξω περισσότερο. Αν είναι κάτι άγνωστο είμαι υποχρεωμένος να το στείλω πίσω και να ζητήσω άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Το πρόβλημα λύθηκε. Το μπλόκαρε ο ρούτερ μου fritz!box 7170. Μόλις το πήγα σε φίλο έσβηνε κανονικά. Πάντως το meego είναι πολύ περιορισμένο.
Link to comment
Share on other sites

μήπως κάποια υπηρεσία που έχεις βάλει ψάχνει για ίντερνετ κάθε φορά που πας να κλείσεις τον υπολογιστή σου;
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...