p_k Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν (edited) 11 minutes ago, Bayern7 said: Τίποτα νεότερο σήμερα. Μάλλον έγινε αυτό που φοβόμουν και έχει σχέση με το καινούριο πρόγραμμα 5G wifi που δίνουν. https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/5g-wifi.html Απότι βλέπω σε διπλανό forum, οι χρήστες αυτού του πακέτου χρησιμοποιούν αποκλειστικά Β3 + Β7 (αυτές δλδ που ξαφνικά δε "βλέπουμε" εμείς) σε CA μαζί με τις μπάντες του 5G. Οπότε ψυλλιάζομαι ότι για να δώσουν σε αυτούς εγγυημένες τις ταχύτητες που πουλάνε, μας πέταξαν έξω εμάς με τις "κοινές" SIM από τις 2 αυτές συχνότητες και φάγαμε το αγγούρι. Εάν ισχύει αυτό, πρόκειται για μέγα σφάλμα, μια και γίνεται διαχωρισμός των συνδρομητών σε δύο κατηγορίες. Εξάλλου, πάρα πολλοι χρειάζονται καλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας τα κινητά τους είτε μόνα τους, είτε ως hotspot. Γιατί να "τιμωρούνται;" Γι αυτό πιστεύω ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ενδείξεις όμως, όπως αυτές που ανέφερες. Αυτό θα διαπιστωθεί αν δούμε τι συμβαίνει και σε άλλες περιοχές με παρόμοιο στήσιμο δικτύου. Edited 19 ώρες πριν by p_k 4 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν (edited) Δεν έχουν σχέση δεν έχει νόημα να κλείνουν μπάντες στους συνδρομητές κινητής για το 5G WiFi.Το περισσότερο κέρδος το παίρνουν από τη κινητή τηλεφωνία όχι από 5G Wifi. Η υπηρεσία 5G Wifi είναι με 5G+ (5G SA) δεν στηρίζεται καθόλου LTE,θα μπει N1 ή N78 σκέτο- δεν θα μπει LTE Β1 Ή άλλη μπάντα του. Edited 19 ώρες πριν by elkons 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν Συμφωνώ κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. 3 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν (edited) 4 minutes ago, p_k said: Εάν ισχύει αυτό, πρόκειται για μέγα σφάλμα, μια και γίνεται διαχωρισμός των συνδρομητών σε δύο κατηγορίες. Εξάλλου, πάρα πολλοι χρειάζονται καλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας τα κινητά τους είτε μόνα τους, είτε ως hotspot. Γιατί να "τιμωρούνται;" Γι αυτό πιστεύω ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ενδείξεις όμως, όπως αυτές που ανέφερες. Αυτό θα διαπιστωθεί αν δούμε τι συμβαίνει και σε άλλες περιοχές με παρόμοιο στήσιμο δικτύου. Δεν ισχύει..τόσα χρόνια δεν πέταξε λεφτά η εταιρεία για Β3 Β7 μόνο για μια υπηρεσία..μη τρελαθούμε. Άλλωστε το 5G WiFi το λένε ξεκάθαρα είναι μέσω 5G SA δεν έχει τότε σχέση το LTE! 3 minutes ago, p_k said: Συμφωνώ κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Sleeping cell στη κεραία ή βλάβη ή θέμα ηλεκτροδότησης. Edited 19 ώρες πριν by elkons 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν 4 minutes ago, p_k said: Εάν ισχύει αυτό, πρόκειται για μέγα σφάλμα, μια και γίνεται διαχωρισμός των συνδρομητών σε δύο κατηγορίες. Εξάλλου, πάρα πολλοι χρειάζονται καλές ταχύτητες χρησιμοποιώντας τα κινητά τους είτε μόνα τους, είτε ως hotspot. Γιατί να "τιμωρούνται;" Γι αυτό πιστεύω ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ενδείξεις όμως, όπως αυτές που ανέφερες. Αυτό θα διαπιστωθεί αν δούμε τι συμβαίνει και σε άλλες περιοχές με παρόμοιο στήσιμο δικτύου. Και εγώ δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά πολύ το φοβάμαι. Ενδείξεις είναι, σίγουρα. Μένει να γίνουν αποδείξεις. Κοιτάξτε κεραίες σε επαρχία που βρίσκεται και το target group του 5G wifi, και δείτε αν "εξαφανιστούν" οι Β3 και Β7. Εδώ Βέροια που κοιτάω εγώ, 2 κεραίες που ξέρω, μια που καλύπτει το χωριό μου και μια που καλύπτει κοντινή περιοχή πάλι αγροτική (και χωρίς vdsl/fiber), και στις 2 εξαφανίστηκαν οι 1800αρα και η 2600MHz. Από εκεί που είχαν και τις 4 μπάντες, τώρα βλέπουμε τις 2 μόνο. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν Β3 Β7 μη δίνεις βάση στο CellMapper σάρωσε ένας μη τον χαρακτηρίσω και τα έκανε χάλια. 103337/203337 είπες είναι η κεραία; να μιλήσω και εγώ αύριο μαζί τους αν είναι. Εδώ που μας έσβησαν σε 3 κεραίες από CellMapper B3 B7 μια χαρά παίζουν. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν 10 minutes ago, elkons said: Δεν έχουν σχέση δεν έχει νόημα να κλείνουν μπάντες στους συνδρομητές κινητής για το 5G WiFi.Το περισσότερο κέρδος το παίρνουν από τη κινητή τηλεφωνία όχι από 5G Wifi. Η υπηρεσία 5G Wifi είναι με 5G+ (5G SA) δεν στηρίζεται καθόλου LTE,θα μπει N1 ή N78 σκέτο- δεν θα μπει LTE Β1 Ή άλλη μπάντα του. Που υπάρχει SA στην πολύπαθη μη τουριστική επαρχεία; Δες λίγο το παρακάτω screenshot από φρέσκο χρήστη του 5G wifi προγράμματος, μέσα από το router που παρέχει η cosmote. Μια χαρά χρησιμοποιούνται οι συχνότητες του 4G. Και επειδή το πρόγραμμα δίνει εγγυημένη την ταχύτητα του προγράμματος που επιλέγεις, ποιος είναι ο τρόπος να εξασφαλίσεις bandwidth και σταθερότητα στους εν λόγω χρήστες; Πετώντας έξω τους υπόλοιπους. Μέχρι και όταν ενεργοποιηθει το SA, είναι ένα workaround. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν Δεν υπάρχει κάποιο target group όποιος θέλει το παίρνει. Εκτός από Ν Μάλγαρα και Κύμινα με τη καταραμένη 10001 😂😂 3 minutes ago, Bayern7 said: Που υπάρχει SA στην πολύπαθη μη τουριστική επαρχεία; Δες λίγο το παρακάτω screenshot από φρέσκο χρήστη του 5G wifi προγράμματος, μέσα από το router που παρέχει η cosmote. Μια χαρά χρησιμοποιούνται οι συχνότητες του 4G. Και επειδή το πρόγραμμα δίνει εγγυημένη την ταχύτητα του προγράμματος που επιλέγεις, ποιος είναι ο τρόπος να εξασφαλίσεις bandwidth και σταθερότητα στους εν λόγω χρήστες; Πετώντας έξω τους υπόλοιπους. Μέχρι και όταν ενεργοποιηθει το SA, είναι ένα workaround. Δεν υπάρχει περίπτωση να σβήσουν μπάντες από τους συνδρομητές κινητής για την υπηρεσία αυτή. Επαρχία θα μπει NSA και θα κάνει combos οκ αλλά δεν παίζει να κάνουν κάτι τέτοιο. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν (edited) 5 minutes ago, elkons said: Β3 Β7 μη δίνεις βάση στο CellMapper σάρωσε ένας μη τον χαρακτηρίσω και τα έκανε χάλια. 103337/203337 είπες είναι η κεραία; να μιλήσω και εγώ αύριο μαζί τους αν είναι. Εδώ που μας έσβησαν σε 3 κεραίες από CellMapper B3 B7 μια χαρά παίζουν. Ναι ακριβώς φίλε μου. Παραθέτω screenshot και από το keraies.eett. και απο cellmapper. Αν έχεις καμια άκρη να μάθεις κάτι παραπάνω, θα ήταν ευχής έργο. Γιατί εγώ μιλάω με το 13888 μόνο και όπως καταλαβαίνεις δύσκολα βγάζεις άκρη. Edited 19 ώρες πριν by Bayern7 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν Just now, Bayern7 said: Ναι ακριβώς φίλε μου. Παραθέτω screenshot και από το keraies.eett. και απο cellmapper. Αν έχεις καμια άκρη να μάθεις κάτι παραπάνω, θα ήταν ευχής έργο. Γιατί εγώ μιλάω με το 13800 μόνο και όπως καταλαβαίνεις δύσκολα βγάζεις άκρη. Ποιο 13800; αυτή είναι η εξυπηρέτηση της Nova και η κεραία είναι της Cosmote. Άσε θα πάρω αύριο στο τεχνικό τμήμα της Cosmote στο 13788 και θα ανοιξω Ticket στο τεχνικό να τους πω τι παίζει και να με ενημερώσουν. Μόνο από αυτή παίρνεις σήμα σωστά; από 103338 όχι ; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν 2 minutes ago, elkons said: Ποιο 13800; αυτή είναι η εξυπηρέτηση της Nova και η κεραία είναι της Cosmote. Άσε θα πάρω αύριο στο τεχνικό τμήμα της Cosmote στο 13788 και θα ανοιξω Ticket στο τεχνικό να τους πω τι παίζει και να με ενημερώσουν. Μόνο από αυτή παίρνεις σήμα σωστά; από 103338 όχι ; Μπερδεύτηκα ντε, μη βαράς. 13888 εννοούσα. Το διόρθωσα με edit. Ναι μόνο από αυτή. Όταν είχε τύχει στο παρελθόν να έχει πρόβλημα αυτή, ή διακοπή ρεύματος, έπαιρνα από μια άσχετη πιο βόρεια προς Νάουσα από ένα χωριό. Με τραγικό σήμα προφανώς λόγω απόστασης. Την 103338 δεν την βλέπω καθόλου, έχει και "βουνό" ανάμεσα. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν 3 minutes ago, Bayern7 said: Μπερδεύτηκα ντε, μη βαράς. 13888 εννοούσα. Το διόρθωσα με edit. Ναι μόνο από αυτή. Όταν είχε τύχει στο παρελθόν να έχει πρόβλημα αυτή, ή διακοπή ρεύματος, έπαιρνα από μια άσχετη πιο βόρεια προς Νάουσα από ένα χωριό. Με τραγικό σήμα προφανώς λόγω απόστασης. Την 103338 δεν την βλέπω καθόλου, έχει και "βουνό" ανάμεσα. Δε βαράω εγώ 😅 Αα μάλιστα οπότε μονόδρομος αυτή, θα έπρεπε να λειτουργεί σε διακοπή έστω και χαμηλά με κάποια γεννήτρια ή κάτι άλλο...αλλά τέλος πάντων. Θα το δω και εγώ και θα ενημερώσω. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 10 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 10 ώρες πριν 8 ώρες πριν, Bayern7 said: Ναι ακριβώς φίλε μου. Παραθέτω screenshot και από το keraies.eett. και απο cellmapper. Αν έχεις καμια άκρη να μάθεις κάτι παραπάνω, θα ήταν ευχής έργο. Γιατί εγώ μιλάω με το 13888 μόνο και όπως καταλαβαίνεις δύσκολα βγάζεις άκρη. Ή βλάβη ή αναβάθμιση με Ν78, βλέπω άδεια για Ν78 έβγαλαν το Σεπτέμβρη, ίσως γι αυτό ήταν οφφ. Η κεραία είναι σε πολύ καλό σημείο, προσφέρει μεγάλη κάλυψη βλέπω, δύσκολο το sleep cell κατά τη γνώμη μου, εκτός και αν δεν υπάρχει ψυχή στο νομό Ημαθίας πλέον.. Αλλά δεν θα έβγαζαν και άδεια για Ν78 άμα δεν είχε κίνηση, εγώ έτσι πιστεύω. Πάντως για να λες ότι έγινε και σε άλλη κεραία αυτό, πιο πιθανή η βλάβη μου ακούγεται.. Πρήξε τους στα τηλέφωνα απλά 😏 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts