Jump to content

SMS από τον ΟΤΕ: Πότε;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια μηπως ξερει κανενας, ποτε ο αγαπημενος μας ΟΤΕ θα μας δωσει την υπηρεσια SMS απο το σταθερο του δικτυο? Στο εξωτερικο ήδη οι κρατικες εταιριες παροχης σταθερης τηλεφωνιας το κανουν και με χρεωση περιπου 5λεπτα/μνμα. Θα μπορουμε με καταλληλες συσκευες που υποστηριζουν αυτην την υπηρεσια να στελνουμε sms οπου θελουμε και να λαμβανουμε απο οποιον θελουμε. Εδω ποτε?

Εχω ρωτησει το 134 και δεν ξερει κανενας τιποτα. Τους το εχω ζητησει ως αιτημα για να το προωθησουν στα κεντρικα και μου ηπαν οτι ειμαι ο μονος που το εχω ζητησει. Μηπως θα πρεπει να το ζητήσουμε ολοι?

Αρχικό Μήνυμα από τον Amon

Παιδια μηπως ξερει κανενας, ποτε ο αγαπημενος μας ΟΤΕ θα μας δωσει την υπηρεσια SMS απο το σταθερο του δικτυο? Στο εξωτερικο ήδη οι κρατικες εταιριες παροχης σταθερης τηλεφωνιας το κανουν και με χρεωση περιπου 5λεπτα/μνμα. Θα μπορουμε με καταλληλες συσκευες που υποστηριζουν αυτην την υπηρεσια να στελνουμε sms οπου θελουμε και να λαμβανουμε απο οποιον θελουμε. Εδω ποτε?

Εχω ρωτησει το 134 και δεν ξερει κανενας τιποτα. Τους το εχω ζητησει ως αιτημα για να το προωθησουν στα κεντρικα και μου ηπαν οτι ειμαι ο μονος που το εχω ζητησει. Μηπως θα πρεπει να το ζητήσουμε ολοι?

Se mia xwra opws h ellada pou OLOI exoun kinhto, ta sms sta stathera pistevw einai peritta.

Ti nohma exei na steileis sms sto stathero kapoiou otan einai pithanotero na leipei, enw mporeis na to steileis sto kinhto tou kai na to dei opou kai na nai?

Den nomizw oti o OTE tha kanei eksoda gia mia katadikasmenh yphresia.

HTC Desire Root User

Νομίζω απαιτεί ISDN αυτή η υπηρεσία. Πάντως μάλλον δεν θα την δούμε στο άμεσο μέλλον...

στην Ελλάδα υπάρχουν συσκευές που υποστηρίζουν την αποστολή SMS και δέν χρειάζεται να είναι ISDN

απο το site της Intertech στοιχεία για το τηλέφωνο KX-TCD755GR που λειτουργεί σε γραμμή PSTN:

Η δυνατότητα αποστολής και λήψης σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS)* ήταν μέχρι σήμερα αποκλειστικό προνόμιο των χρηστών κινητής τηλεφωνίας. Τώρα όμως, με το νέο ασύρματο τηλέφωνο τεχνολογίας DECT της Panasonic, το KX-TCD755GR, μπορείτε να αποστείλετε και να λάβετε οποιοδήποτε γραπτό μήνυμα, όπως ακριβώς και με το κινητό σας.

Αποστολή/ λήψη σύντομου γραπτού μηνύματος (SMS)*

Μέγιστη μνήμη SMS*: 50

Κατάλογος σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS)*: 30

To θέμα είναι ο ΟΤΕ τί θα κάνει

Το θεμα δεν ειναι οτι μπορεις να στειλεις sms σε σταθερα μονο. Το θεμα ειναι οτι απο το σταθερο σου θα μπορεις να στειλεις οπου θελεις (στεθερο-κινητο) αλλα με μικροτερη χρεωση απο τις εταιριες κινητης, αν γινουν οπως κ στο εξωτερικο.

Και υπαρχουν DECT ασυρματα που εχουν δυνατοτητα sms ακομα και απο PSTN. (panasonic,siemens k.a)

Στην Αγγλία που σπούδαζα είχαν στον δρόμο καρτοτηλέφωνα-κερματοδέκτες απο τα οποία μπορουσες:

-Να κάνεις κλήση

-Να στείλεις e-mail

-Να στείλεις sms

-Να μπείς στο internet! :whistle: !

Δυστυχώς είμαστε ακόμα πολύ πίσω αν και πιστεύω οτι δεν θα ηταν τόσο δύσκολο να γίνουν κάποια βήματα μπρόστα.

Πραγματικά θα ήταν καλό να είχαμε sms απο το σταθερό. :p

Αρχικό Μήνυμα από τον telePS

Στην Αγγλία που σπούδαζα είχαν στον δρόμο καρτοτηλέφωνα-κερματοδέκτες απο τα οποία μπορουσες:

-Να κάνεις κλήση

-Να στείλεις e-mail

-Να στείλεις sms

Δυστυχώς είμαστε ακόμα πολύ πίσω αν και πιστεύω οτι δεν θα ηταν τόσο δύσκολο να γίνουν κάποια βήματα μπρόστα.

Τα είχα δει και εγώ στο Liverpool όπου είχα ανέβει για μια 10 μέρες. Μάλιστα μερικά είχαν Broadband.

Πάντως κάτι νέα καρτοτηλέφωνα είχε πάρει το μάτι μου τον Ιούλιο στην Αθήνα με περίεργο σχήμα και menu. Μήπως ξέρει κανείς τίποτα σχετικό;

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

Νομίζω απαιτεί ISDN αυτή η υπηρεσία. Πάντως μάλλον δεν θα την δούμε στο άμεσο μέλλον...

Ηρεμήστε και διαβάστε!!!

Eντός του φθινοπώρου, ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει κινήσεις στο εμπορικό κομμάτι, οι οποίες θα αφορούν τιμολογιακές αλλαγές «προσαρμοσμένες» στις απαιτήσεις της ΕΕΤΤ αλλά και νέες υπηρεσίες (εθνική τηλεπικοινωνιακή κάρτα, SMS από το σταθερό κ.λπ.).

Όσο για τους υπαλλήλους του 134 στον ΟΤΕ.... σφύρα μου κλέφτηκα :whistle: είναι οι τύποι.

Don't criticize... what you can't understand...!

Αρχικό Μήνυμα από τον valerio

Τα είχα δει και εγώ στο Liverpool

Κι εσύ Liverpool!! :) :)

Κοίτα σύμπτωση. Κι εγω στο L'pool τα είδα!!!

Αρχικό Μήνυμα από τον telePS

-Να κάνεις κλήση

-Να στείλεις e-mail

-Να στείλεις sms

Cool παιδιά !! Αυτό γίνεται εδώ και δυο χρόνια στο Ελ. Βενιζέλος... Δεν είμαστε και τόσο πίσω!! :)

ispania.gr

Αρχικό Μήνυμα από τον cyberp

Cool παιδιά !! Αυτό γίνεται εδώ και δυο χρόνια στο Ελ. Βενιζέλος... Δεν είμαστε και τόσο πίσω!! :)

Στο 2003 εχουμε 1 στο Βενιζελος,το 2005 θα βαλουμε αλλο ενα στην Ομονοια κατα το 2010 θα ερθει και στον Πειραια,ε ενταξει δεν ειμαστε και πολυ πισω... :p

Αρχικό Μήνυμα από τον cyberp

Αυτό το είχα δει και εγώ τα Χριστούγεννα που είχα πάει να πάρω έναν φίλο μου με κάτι άλλα παιδιά. Όμως μέσα στο καλοκαίρι πήγα 2 φορές και είδα ότι τα καρτοτηλέφωνα εκείνα που είχαν σειριακή θύρα για laptop, sms, e-mail κ.λ.π. τα είχαν βγάλει και στην θέση τους έχουν βάλει τα καινούργια καρτοτηλέφωνα που βάζουν στους δρόμους και είναι παρόμοια με αυτά που είχαν e-mail κ.λ.π. !!!!!! Καρατσεκαρισμένο αυτό σε όλο το αεροδρόμιο :) Τόσο ηλίθιοι είναι και τα έβγαλαν; Δεν πάνε καλά...

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

• 2 months later...

κανενα νεο ρε παιδια για το θεμα αυτο :(

ελεγα να παρω καποιο ασυρματο και ορισμενα εχουν δυνατοτητα sms αλλα αν δεν παιζει τι το οφελος :confused:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Megalos

κανενα νεο ρε παιδια για το θεμα αυτο :(

ελεγα να παρω καποιο ασυρματο και ορισμενα εχουν δυνατοτητα sms αλλα αν δεν παιζει τι το οφελος :confused:

Πάντως αν επιθυμείτε... εξωτικές υπηρεσίες, όπως η αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) από το σταθερό σας τηλέφωνο, θα πρέπει να περιμένετε αρκετό καιρό ακόμη, αφού ο ΟΤΕ δεν προτίθεται να παρουσιάσει σχετική υπηρεσία στο εγγύς μέλλον.

Eλευθεροτυπία 2/10/2003 :o

Θα απαντούσα... Ποτέ, αν δεν υπήρχε αυτό.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος supernet

Eντός του φθινοπώρου, ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει κινήσεις στο εμπορικό κομμάτι, οι οποίες θα αφορούν τιμολογιακές αλλαγές «προσαρμοσμένες» στις απαιτήσεις της ΕΕΤΤ αλλά και νέες υπηρεσίες (εθνική τηλεπικοινωνιακή κάρτα, SMS από το σταθερό κ.λπ.).

΄

Τώρα... πιο φθινόπωρο θα είναι αυτό, δεν σας το εγγυώμαι (του 2075 ίσως; ).

Ήδη έχουμε μπει για τα καλά στο χειμώνα :blink:

this signature is under heavy construction

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ng78

Θα απαντούσα... Ποτέ, αν δεν υπήρχε αυτό.

Τώρα... πιο φθινόπωρο θα είναι αυτό, δεν σας το εγγυώμαι (του 2075 ίσως; ).

Ήδη έχουμε μπει για τα καλά στο χειμώνα :blink:

Όπως θα είδες πιο πάνω, στις 2/10/2003 υπήρξε νεώτερο δημοσίευμα. :cry:

Παντώς το δημοσίευμα αυτό, βγήκε την ημέρα που ο ΟΤΕ ανακοίνωσε το επαναλανσάρισμα της υπηρεσίας 121 (βλάβες). Όπως είδαμε, το 121 προχώρησε σε νέο τρόπο λειτουργίας ΑΜΕΣΑ. SMS όμως........ θα αργήσουμε ακόμα να δούμε. :whistle:

Τι να τα κάνεις τα sms στο σταθερό? Το πιο πι΄θανό είναι να πετύχεις τον άλλο στο κινητό...

[κακία]: αυτό το 134 που λέτε συνέχεια τι είναι? Όσες φορές έχω πάρει σε αυτό το νούμερο το σηκώνει μια ευγενική κυρία που λέει ΄μέχρι να βαρεθείς και να το κλείσεις παρακαλώ περιμένετε!!!!!

Λόγω της υποχρέωσης που έχει ο πάροχος που έχει ηγεμονική θέση στην αγορα, δηλαδή ο ΟΤΕ, να παρέχει Καθολική Υπηρεσία, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, πρέπει σε χρονικό διάστημα που έχει ζητήσει η ΕΕ και η ΕΕΤΤ κατ' επέκταση να εξοπλίσει τα καρτοτηλέφωνα με ένα μικρο (5-10%) ποσοστό με ειδικά καρτοτηλέφωνα σαν αυτά που είδατε σε UK. Αν δε το κάνει αυτό τόσο ο ΟΤΕ όσο και η ΕΕΤΤ θα κληθούν σε απολογία και πληρωμή προστίμων.
Τώρα που μάθαμε να ζητάμε (τρομάρα μας) μήπως είναι ώρα να μάθουμε και να επιλέγουμε... σωστά!? Λέω εγώ!

Η υπηρεσία αυτή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο στα εργαστήρια του ΟΤΕ.

Πιθανές χρήσεις από άτομα όπου εκεί που είναι ίσως δεν πιάνει το κινητό τους. Επίσης μπορούν να το χρησιμοποιούν άτομα με προβλήματα ακοής ας πούμε η άτομα μεγάλης ηλικίας που θα μπορουν να στέλνουν επείγοντα μυνήματα με την μία μέσω ορισμένων προεπιλεγμένων πλήκτρων.

Γενικά υπάρχουν πάρα πολλές χρήσεις και φυσικά εάν δεν υπήρχε περιθώριο κέρδους, δεν θα το ερευνούσαν.

Πολύ σωστά ο δημιουργός του topic δεν έβαλε τόνο στη λέξη "Ποτε".

Μπορείτε να βάλετε τον τόνο όπου θέλετε... (εγώ πάντως τον βάζω στη δεύτερη συλλαβή)...

this signature is under heavy construction

• 2 weeks later...

Εγώ ξέρω οτι ο ΟΤΕ προσφέρει (ένα είδος) sms κατα την διάρκεια που καλείς κάποιον και μέχρι να το σηκώσει μπορείς να πληκτρολογήσεις ένα κείμενο και να του το στείλεις(σε ISDN αν θυμάμαι καλά).Πάντως όχι προς κινητά.Εδώ δεν μπορείς να πιάσεις γραμμή,sms θα μπορέσεις να στείλεις;:lol: :whistle:

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ(ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ) :lol: :lol: :lol: :innocent:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gravis ( 3 Ιαν. 2004 , 01:05)

Pio sms kai kourafeksala, en eti 2004 pote ua erthi o pOTE na moy kani to kentro psifiako?

lol

tyxerakia! :blink: mou to dineis to kentro sou na sou dwsw tin grammi mou ISDN? :lol: :lol: