Jump to content

Sudden death

wickerman_3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

το τσεκαρα κ εγω κ μου λεει..YES INSANE CHIP.. ειναι η παρτιδα που τα φτυνει..???ειμαι ροοτ να το βγαλω μηπως αργοτερα χρειαστει να το παω στο service?

• Απαντήσεις 426
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θα το παρακολουθήσω και βλέπουμε . Τώρα για να κάνω εγώ εγκατάσταση Στέργιε το ψιλοφοβάμε γιατί δεν έχω αυτή την εμπειρία. Έχω ενημερώσει ήδη και το service, και εκείνο που που είπανε είναι να πάω μαζί και τον φορτιστή μου .

Γιατί και τις δύο φορές ήταν κουμπομένος ο φορτιστής - καλώδιο .

Λέτε να "παίζει " κάτι με αυτόν ή την υποδοχή του βίσματος ?

Καμία σχέση με τον φορτιστή...! Αλλά εσύ πάρε και τον φορτιστή μαζί, για να το διαπιστώσουν και μόνοι τους.

Αν φοβάσαι να κάνεις μόνος σου την εγκατάσταση μην το κάνεις, πήγαινέ το στο service να το δουν μόνοι τους...

Από την έκδοση 4.1.2 υπάρχει το fix για το SD, οπότε μην αγχώνεστε...υπάρχουν και περιπτώσεις που είχαν το SD με την 4.1.2 , αλλά το chip είχε πάθει ήδη ζημιά. Αν κολλήσει αφήστε το να ξεκολλήσει μόνο του, μην βγάλετε την μπαταρία...

Επίσης, στις Custom Roms, όλοι έχουν βάλει το fix...

Φιλικά

Στέριος

το τσεκαρα κ εγω κ μου λεει..YES INSANE CHIP.. ειναι η παρτιδα που τα φτυνει..???ειμαι ροοτ να το βγαλω μηπως αργοτερα χρειαστει να το παω στο service?

Αν σου καεί δεν θα μπορούν να δουν αν το είχες ρουταρισμενο συνεπώς δεν έχει σημασία.

• 3 weeks later...
Καμία σχέση με τον φορτιστή...! Αλλά εσύ πάρε και τον φορτιστή μαζί, για να το διαπιστώσουν και μόνοι τους.

Αν φοβάσαι να κάνεις μόνος σου την εγκατάσταση μην το κάνεις, πήγαινέ το στο service να το δουν μόνοι τους...

Από την έκδοση 4.1.2 υπάρχει το fix για το SD, οπότε μην αγχώνεστε...υπάρχουν και περιπτώσεις που είχαν το SD με την 4.1.2 , αλλά το chip είχε πάθει ήδη ζημιά. Αν κολλήσει αφήστε το να ξεκολλήσει μόνο του, μην βγάλετε την μπαταρία...

Επίσης, στις Custom Roms, όλοι έχουν βάλει το fix...

Φιλικά

Στέριος

Τελικά Στέριο πέρασα μόνος μου με το odin την XXELLA Ελληνικό (EUR) firmware 4.1.2 (22 Δεκεμβρίου) από τα Επίσημα Firmwares / Kies Updates για το Galaxy S IIΙ . και το τηλέφωνο άλλαξε προς το καλύτερο χωρίς να εμφανίζει εδω και 25 ημέρες περίπου, το φαινόμενο των επανεκινήσεων που έκανε πριν. Βέβαια έχει ένα θέμα με το Wi - Fi. Έχει χαμηλότερη ισχύ το σήμα - δεν πιάνει σε μακρινή απόσταση , ενώ πριν έπιανε , αλλά και δεν πιάνει την max σύνδεση , αλλά χρειάζεται on/off τo WiFi ε όλα τα μοντεμ . Επίσης μετά το φλασάρισμα μου εμφάνισε ότι το τηλέφωνο είναι κυπριακό CYO, ενώ το έχω αγοράσει από την Ελλάδα (VGR). Καμια ιδέα για αυτά κανείς ?

• 1 month later...
Τελικά Στέριο πέρασα μόνος μου με το odin την XXELLA Ελληνικό (EUR) firmware 4.1.2 (22 Δεκεμβρίου) από τα Επίσημα Firmwares / Kies Updates για το Galaxy S IIΙ . και το τηλέφωνο άλλαξε προς το καλύτερο χωρίς να εμφανίζει εδω και 25 ημέρες περίπου, το φαινόμενο των επανεκινήσεων που έκανε πριν. Βέβαια έχει ένα θέμα με το Wi - Fi. Έχει χαμηλότερη ισχύ το σήμα - δεν πιάνει σε μακρινή απόσταση , ενώ πριν έπιανε , αλλά και δεν πιάνει την max σύνδεση , αλλά χρειάζεται on/off τo WiFi ε όλα τα μοντεμ . Επίσης μετά το φλασάρισμα μου εμφάνισε ότι το τηλέφωνο είναι κυπριακό CYO, ενώ το έχω αγοράσει από την Ελλάδα (VGR). Καμια ιδέα για αυτά κανείς ?

Τελικά ούτε αυτό έπιασε .

Το τηλέφωνο πάνω που πήγαινε να στρώσει άρχιζε τις επανεκινήσεις . Χρειάστηκε να κάνω πολλές φορές επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων και να το δουλεψω και χωρίς εφαρμογές (είπα μήπως και έφταιγαν αυτές ) αμε δε .!!!! Δεν μου έκανε την χάρη να λειτουργήσει σψστά.Σε κάθε επαναφορά και διαφορετικά προβλήματα . Το έχω στείλει από τις 19-06-13 στο service της Smartec και ενώ αρχικά δεν διαπίστωσαν ελάττωμα όπως και τις προηγούμενες φορές που το πήγα στο service Θεσσαλονικης, αρνήθηκαν την αντικατάσταση της συσκευής επικαλούμενοι ότι δεν παρουσιάζει πρόβλημα.

Τελικά στην επιμονή μου να το εξετάσουν σχολαστικά -για να γλυτώσω τα πηγαιν'έλα βρέθηκαν μπορστά στο πρόβλημα , το οποίο όμως δεν γνωρίζουν από που προέρχεται άρα και την λύση του . Η δε Samsung Greece συνεχίζει να αρνείται την αντικατάσταση της συσκευής , παρά μόνο εφόσον ξαναπαρουσιάσει το πρόβλημα. Και αναρωτιέμαι έχω αγοράσει το τηλέφωνο πριν οκτώ μήνες και τους τελευταίους τέσσερις πηγαινοέρχεται στα service. Πόσο ακόμη να υπομένω την όλη κατάσταση ??? και πότε θα δεήσουν και θα αποφασίσουν οι καρεκλοκένταυροι διευθυντές να δώσουν έγκριση για αντικατάσταση της συσκευής μου ????

Και εγώ είχα insane chip και χάλασε στο ξεκούδουνο, έστειλα ένα μήνυμα, πάτησα το Power button για να κλείσει η οθόνη και αυτό ήταν. Έσβησε μιά και καλή! Ευτυχώς το πήγα στο service και μου αλλάξαν όλη την πλακέτα. Στην κατάσταση που ήταν το τηλέφωνο μου δεν νομίζω να μπορούσαν να καταλαβουν αν είχα κάνει root ή όχι, αλλά εσύ καλού-κακού βγάλτο γιατί είναι θέμα ημερών-εβδομάδων-μηνών να σου σβήσει και σένα.Ξαναέκανα το check και τώρα μου γράφει sane chip.

καλημερα!

Εχω την εξης απορια - προβλημα. 4-5 φορες ενω εχω το κινητο με κλειστη οθονη παταω το πλαινο η το μπροστα κουμπι αλλα συνεχιζει να μην ανοιγει. Πρεπει να βγαλω την μπαταρια , αλλιως τιποτα !!

Εν τω μεταξυ διαβασα εδω για το Sudden death και αφου εγκατεστησα το eMMC check μου βγαζει " YES , Insane chip ". Εχω τη μαμα ρομ 4.1.2 I9300XXEMC2. Δεν ειμαι root.

Να αρχισω να ανησυχω :( ??? Κι αν ναι τι να κανω ???

Το sudden death είναι θέμα πολλών πραγμάτων.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχέση με insane chip, οπότε ηρέμησε. ;)

Για αρχή, τσέκαρε τις τελευταίες εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει, απ' όταν παρατήρησες για πρώτη φορά suuden death.

Το sudden death είναι θέμα πολλών πραγμάτων.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχέση με insane chip, οπότε ηρέμησε. ;)

Για αρχή, τσέκαρε τις τελευταίες εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει, απ' όταν παρατήρησες για πρώτη φορά suuden death.

θα το δω αυτο που λες αλλα τελικα πρεπει να ανησυχουμε για το insane chip ? Καπου διαβασα οτι αν κανουμε επαναφορα εργοστασιακων δεδομενων και το εχεις αυτο υπαρχει προβλημα. Τελικα τι ειναι αυτο ? πρεπει να παω στο σερβις ? Το καλυπτει η εγγυηση ??

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει σχέση με το insane chip και αυτό δεν το λέω εγώ το λένε χιλιάδες περιστατικά. Αυτό δεν σημαίνει επειδή έχεις το chip αυτό θα την πάθεις και απαραίτητα, απλά έχεις περισσότερες πιθανότητες. Εάν είχε suden death δεν θα είχε την δυνατότητα να κάνει τίποτα πόσο μάλλον να τσεκάρει τις τελευταίες εφαρμογές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει σχέση με το insane chip και αυτό δεν το λέω εγώ το λένε χιλιάδες περιστατικά. Αυτό δεν σημαίνει επειδή έχεις το chip αυτό θα την πάθεις και απαραίτητα, απλά έχεις περισσότερες πιθανότητες. Εάν είχε suden death δεν θα είχε την δυνατότητα να κάνει τίποτα πόσο μάλλον να τσεκάρει τις τελευταίες εφαρμογές.

Ερχόμενος από S2 με insane chip και άπειρα wipes και roms, έτυχε να έχω sudden death. Η εμπειρία μου λέει πως αρχικά κάποια εφαρμογή ή κάποιο κατεστραμενο system file ευθύνεται. Το insane chip, κατά βάση έχει να κάνει με wipe από recovery.

Κι αν οντως φταιει καποια εφαρμογη και τη βγαλω ,για το insane chip ( ασχετα αν εχω παγωματα η οχι )τελικα πρεπει να παω στο σερβις ? Το καλυπτει η εγγυηση ??

Η μόνη περίπτωση να σε καλύψει η εγγύηση είναι να έχεις ελαττωματική συσκευή. Η ένδειξη insane chip από μόνη της δεν είναι αιτία επισκευής. Πρέπει να εκδηλωθεί. Δηλαδή αν το κινητό σου πάψει να ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε ενέργεια, δηλαδή είναι τελείως νεκρό, τότε μόνο έχει εκδηλωθεί.

Ολα τα άλλα είναι ανεξάρτητα. Τα παγώματα κλπ δεν προέρχονται από αυτό το πρόβλημα. Συνήθως, κατά 90%, είναι θέματα software

Το δικό μου έχει το συγκεκριμένο insane τσιπάκι και λειτουργεί ακόμα άψογα (~13 μήνες).

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Ερχόμενος από S2 με insane chip και άπειρα wipes και roms, έτυχε να έχω sudden death. Η εμπειρία μου λέει πως αρχικά κάποια εφαρμογή ή κάποιο κατεστραμενο system file ευθύνεται. Το insane chip, κατά βάση έχει να κάνει με wipe από recovery.

Αρα ξέρεις από πρώτο χέρι ότι sudden death σημαίνει κινητό τέρμα και αντικατασταση συσκευής.

Απαντήσεις για το SDS (Sudden Death Syndrome - Σύνδρομο Ξαφνικού Θανάτου) θα βρείτε εδώ.

Περιληπτικά, φαίνεται ότι ευθύνεται το ολοκληρωμένο μνήμης (insane chip) που είχαν οι αρχικές παρτίδες του SGS ΙΙΙ. Συνήθως εκδηλώνεται με τον "θάνατο" της συσκευής ενώ βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής -σβηστή οθόνη-, και μάλιστα εν όσω φορτίζεται.

Κατά τα φαινόμενα, το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί από τη Samsung με τις μαμίσιες ROM έκδοσης 4.1.2. Τα fix για την αποφυγή της βλάβης ενσωματώνονται στον bootloader, στη recovery και στον kernel. Συνεπώς, όσοι φοράνε "μαμά" ROM 4.1.2 θεωρούνται ότι είναι προστατευμένοι από το πρόβλημα, καθώς δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα SDS σε συσκευές που φοράνε τέτοια ROM, ακόμα και με insane chip.

Επίσης, όσες custom ROMs ενσωματώνουν "μαμά" kernel ή kernel που περιλαμβάνει το σχετικό fix θεωρούνται ασφαλείς. Στο link που δίνω παραπάνω υπάρχει λίστα με ασφαλείς kernels.

Τέλος, για πλήρη εξασφάλιση, πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι η custom recovery που τυχόν έχουμε φλασάρει στη συσκευή, πρέπει να περιλαμβάνει το σχετικό fix.

Αυτά τα ολίγα...

Να συμπληρώσω στα παραπάνω για το SDS ότι μπορεί οι μαμά 4.1.2 roms να έλυναν το θέμα του SDS, αλλά είχες μεγάλες πιθανότητες να έχεις παγώματα και restarts.

Μιλάω από προσωπική εμπειρία, καθώς το πήγα στο service και μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, άρχισε τα περίεργα μετά από 5-10 λεπτά browsing στο internet και download μερικών app από το market (όχι περίεργες εφαρμογές, 2-3 βασικές). Στην έξοδο είχα sane chip και όλα καλά από τότε :-)

Με λένε Σωτήρη και είμαι καλά... :wacko:

Να συμπληρώσω στα παραπάνω για το SDS ότι μπορεί οι μαμά 4.1.2 roms να έλυναν το θέμα του SDS, αλλά είχες μεγάλες πιθανότητες να έχεις παγώματα και restarts.

Μιλάω από προσωπική εμπειρία, καθώς το πήγα στο service και μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, άρχισε τα περίεργα μετά από 5-10 λεπτά browsing στο internet και download μερικών app από το market (όχι περίεργες εφαρμογές, 2-3 βασικές). Στην έξοδο είχα sane chip και όλα καλά από τότε :-)

Ακριβώς έτσι φίλε μου. Θυμάμαι έτοιμος να το πετάξω ήμουν μιλάμε για 10-15 παγωματα την μέρα.

Οπότε ζητώ συγνώμη στον φίλο αν είναι όντως έτσι, μιας και η εμπειρία μου όπως προείπα, είχε να κάνει με S2. :)

• 4 weeks later...

Καλημέρα συμφορουμίτες!

Απο χθές το βράδυ αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα!

Είμαι κάτοχος S3 απ' τον 3/2013 και χθες μετά απο κανα 5 λεπτό σερφάρισμα στο ίντερνετ κλεδώνω το κινητό και κολλάει!

Το καταλαβαίνω γιατί με το που κλειδώνω ανάβει πάνω αριστερά το led με τους χρωματισμούς που κάνει όταν το χεις κλειστό κ πας να το ανοίξεις (boot).

Βγάζω τη μπαταρία τη ξαναβάζω κ απο τότε αυτό ήταν!!!!

Το κινητό απλά δείχνει τη διαδικασία εκκίνησης ξανά κ ξανά!!!

Τι μπορεί να είναι; αν το rootarw με stock rom πάλι χάνω την εγγύηση ή να παω απ ευθείας στα public κ να μου το φτιάξουν;

Καλημέρα συμφορουμίτες!

Απο χθές το βράδυ αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα!

Είμαι κάτοχος S3 απ' τον 3/2013 και χθες μετά απο κανα 5 λεπτό σερφάρισμα στο ίντερνετ κλεδώνω το κινητό και κολλάει!

Το καταλαβαίνω γιατί με το που κλειδώνω ανάβει πάνω αριστερά το led με τους χρωματισμούς που κάνει όταν το χεις κλειστό κ πας να το ανοίξεις (boot).

Βγάζω τη μπαταρία τη ξαναβάζω κ απο τότε αυτό ήταν!!!!

Το κινητό απλά δείχνει τη διαδικασία εκκίνησης ξανά κ ξανά!!!

Τι μπορεί να είναι; αν το rootarw με stock rom πάλι χάνω την εγγύηση ή να παω απ ευθείας στα public κ να μου το φτιάξουν;

Δοκίμασε να κάνεις ένα factory reset από Recovery mode. Για να μπεις recovery, σβήσε το κινητό και μετά πάτησε για λίγο διάστημα volume up + home button + power button. Επέλεξε τότε wipe data/ factory reset και πες μας αν ξεκόλλησε.

Να ξέρεις ότι θα χάσεις οτιδήποτε είχες στο κινητό (εκτός από φωτογραφίες, βίντεο, μουσική).

Πριν λίγο αυτό έκανα! Και μιάς κ δεν είχα κάρτα μνήμης (ολο λεω θα παω ν αγοράσω κ δν παω) έχασα όπως είπες τα πάντα ωστόσο δούλεψε μια χαρά! Μένει να παω σπίτι και να τα περάσω όλα απ την αρχή! "απογοητεύτηκα" γιατι δεν δύναται κινητό αξίας 570€ να τρώει τέτοιο σκάλωμα κ γενικότερα με το που το φορτώνεις λίγο παραπάνω να αργεί περισσότερο απ το μπρίκι που φτιάχνω το πρωινό μου καφέ! -_-

Ωστόσο σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθειά σου!!!! :)

EDIT

Μήπως ξέρουμε πως ξανα εγκαθιστούμε τις εφαρμογές που χάσαμε απ το Play; μ ενδιαφέρει πιο πολύ γι αυτές που είχα πληρώσει!

Edited by Manos_VXR

EDIT

Μήπως ξέρουμε πως ξανα εγκαθιστούμε τις εφαρμογές που χάσαμε απ το Play; μ ενδιαφέρει πιο πολύ γι αυτές που είχα πληρώσει!

Τρέξε το play στο κινητό, πάτα το menu (αριστερό πλήκτρο) και μετά πάτα "Οι εφαρμογές μου". Θα σου βγάλει μια οθόνη με δύο tabs: ένα tab με τις εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες στη συσκευή σου και ένα tab ("Όλες") που έχει όλες τις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει στο παρελθόν με το Google id που χρησιμοποιείς.

Και αν είσαι root, αγόρασε το Titanium Backup Pro. Σε τέτοιες περιπτώσεις βγάζει τα λεφτά του με το παραπάνω...

EDIT: Εναλλακτικά, στο PC σου με τον Chrome κατά προτίμηση, πήγαινε στο Google Play, κάνε login με το Google id σου και από το μενού στα αριστερά πάτα "Εφαρμογές" -> "Οι Εφαρμογές μου". Θα σου βγάλει πάλι όλες τις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει με αυτό το Google id. Διάλεξε μία - μία αυτές που θέλεις να επαναφέρεις, και θα "κατέβουν" αυτόματα στο κινητό σου.

Edited by cirith

Απ το pc αντιμετωπίζω αλλο θέμα σε κάποιες μου έχει την επιλογή εγκατάσταση σε κάποιες άλλες δεν μπορώ να επιλέξω το εγκατασταση κ γράφει οτι αυτη η εφαρμογή εχει εγκατασταθεί επιτυχώς στο κινητό σας! :S

• 1 month later...

Παιδες επειδη σκεφτομαι πολυ σοβαρα να προβω στην αγορα του s3 απλου ή του 4g(lte) μοντελου και θελω να μαθω αν παρουσιαζει το φαινομενο sleep of death.

Γιατι τωρα εχω το galaxy s2 i9100 και οσο ειχα την 4.0.3 μου το παρουσιαζε πολυ συχνα με αποτελεσμα να το παω στο samsung service και απ' οτι μου ειπαν του αλλαξανε πλακετα και απο τοτε με την 4.0.3 δεν μου το ξανα-εκανε ποτε.

Πριν μερικους μηνες του περασα την 4.1.2 και δουλευε μια χαρα αλλα χτες μου το εκανε για πρωτη φορα με την 4.1.2(Την επισημη ελληνικη) εννοειτε οτι οταν την περασα ειχα κανει τα καταλληλα wipes & factory defaults ετσι.