vlachaquito Δημοσιεύτηκε December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 26, 2012 (edited) Αγαπητοί φίλοι του myphone.gr καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα vs, μια ακόμη μονομαχία. Σήμερα, δυο παλιοί γνώριμοι του φόρουμ μας, και όχι μόνο. Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί η αιώνια μονομαχία, το ερώτημα που απασχολεί κάθε γιορτές όλους τους Έλληνες, πηγή διαφωνίας, τσακωμών, χωρισμών: Μελομακάρονα η κουραμπιέδες;;; Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τα μελομακάρονα. Θα βρείτε τα χαρακτηριστικά τους εδώ, ενώ να σας θυμίσουμε ότι τα τελευταία μοντέλα βγαίνουν και με σοκολάτα. Πιο γλυκά από τους κουραμπιέδες, στα αρνητικά ότι αν δεν το φτιάξεις σωστά μοιάζουν σαν μια λάσπη με μέλι και καρύδια. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο hot μοντέλα της αγοράς, και δεν λείπουν από κανένα εορταστικό τραπέζι. Στην αντίπερα όχθη, ο κουραμπιές. Αρκετά υποτιμημένος μιας και έχει χρησιμοποιηθεί και εκτός της κουζίνας («άντε ρε κουραμπιέ», «τον τινάζει τον κουραμπιέ» κλπ), ένα «τίμιο» εργαλείο που δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα τα βρείτε εδώ, πολύ δύσκολος στην κατασκευή, αλλά ο σωστά ψημένος κουραμπιές, με την σωστή δόση ζάχαρης άχνης, είναι το γλυκό που χωρίζει τα παιδιά από τους άντρες. Και τα δυο πάντως είναι τα αγαπημένα γλυκά όλων, ενώ δεν λείπουν από καμία γιορτή-ρεβεγιόν-χριστουγεννιάτικο event. Εσείς τι λέτε, ποιος είναι ο βασιλιάς των Χριστουγέννων;;; Update: Επειδή βλέπω μια καθολική υπεροχή των μελομακάρονων, και επειδή έχουμε μέρες γιορτινές και δεν θέλω να έχουμε απογοητεύσεις (λέμε τώρα), αλλάζει ο διαγωνισμός και γίνεται μελομακάρονα vs iCourampies. Ας θυμηθούμε μαζί τα χαρακτηριστικά του iCourampie σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο 1) Μεγαλύτερος κατά 20%. Μεγαλύτερος κουραμπιές, μεγαλύτερη απόλαυση 2) Νέα, πιο τραγανά καβουρντισμένα αμύγδαλα. Ειδικά διαμορφωμένα αμύγδαλα για περισσότερη απόλαυση κατά την διάρκεια του φαγητού. 3) Πιο εύπεπτη ζύμη. Τώρα, με την καινούργια ζύμη, η κατάποση γίνεται και 40% πιο γρήγορα, ενώ η πέψη έχει βελτιωθεί κατά 20%. Παράλληλα, είναι ειδικά διαμορφωμένη για μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, κάνοντας την ιδανική για στιγμές μετά από πολλές ώρες φαγοποσίας. 4) Νέα άχνη υψηλής λεπτότητας. Μιλάμε για μια άχνη ειδικά μελετημένη για το συγκεκριμένο γλυκό, με πυκνότητα 500 ppi, ενώ η συγκέντρωση είναι στα 2048χ1056. In your face Super Amoled Axnh. Δυστυχώς, με αυτά και αυτά, ο iCourampies σπάει με το παραμικρό, ενώ κοστίζει 10 ευρώ το κομμάτι. Δεν βαριέσαι, το iMonastiri να΄ναι καλά. Λοιπόν, τώρα είστε έτοιμοι για αλλαγή της ψήφου σας??? Edited December 26, 2012 by vlachaquito Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nero55 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Μελομακάρονα φυσικά!!!:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixlis Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 μελομακαρονα οπως ο φιλος παραπανω αλλα εχω φαει κατι κουραμπιεδες αχτυπητους Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Μετά από μια πιατέλα μελομακάρονα, τι άλλο να πω;;; Έγινε το λάθος να τα βάλει η μάνα μου δίπλα στο PC! :lol::lol::lol: *** Μιλάμε έλιωσα Ηρακλή! Ωραίος! :) Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nero55 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 μελομακαρονα οπως ο φιλος παραπανω αλλα εχω φαει κατι κουραμπιεδες αχτυπητους Εγώ όλους τους κουραμπιέδες ίδιους τους βλέπω,τι να σου πώ...:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris2busy Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Τα spec δεν ειπατε ρε παιδια.Το καρυδι ειναι μεγαλο κριτηριο! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
octap79 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 χαχαχχαχα.....πολύ καλό :lol: Μελομακάρονα for me. Εχω τραυματικές εμπειρίες με φταρνίσματα την ώρα που έχω έτοιμο τον κουραμπιέ για δάγκωμα.:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 (edited) Μελομακάρονα. Οι κουραμπιεδες είναι ακριβοί για αυτά που προσφέρουν. Επίσης μιλάμε για ένα κλειστό σύστημα, που δεν δέχεται παραμετροποιηση πέρα από αυτό που θα κάνει ο ζαχαροπλαστης. Γενικά όλοι περνούν κουραμπιεδες γιατί έχουν πλασαριστεί στην αγορά με ωραίο τρόπο, μάρκετινγκ γαρ. Πάνε οι γυναίκες και τα παίρνουν χωρίς να ξέρουν τι προσφέρουν, απλά επειδή προσδίδουν στάτους όταν έχεις κόσμο και κερνάς. Αντίθετα τα μελομακάρονα ξέρεις τι παίρνεις και σου δίνουν ποιότητα στην γεύση, ενώ μπορούν να συνδιαστουν και με σοκολάτα! Επίσης οι κουραμπιεδες μόλις τους βγάζεις από το κουτί τους φεύγει χαλάνε γιατί φεύγει η άχνη! Edited December 26, 2012 by charlie_pace4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Αν και τα τρώω και τα 2 ανετότατα, προτιμω μελομακάρονα σαν γεύση αλλά σαν μυρωδιά ο κουραμπιες είναι καλύτερος! Ειδικά αν το βούτυρο είναι φρεσκότατο... δεν πα΄ζεται το άρωμα!:) Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitrissa Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Μελομακαρονα αλλα...με σοκολαταα :D Παράθεση :shoot: Galaxy s10e - Apple AirPods - Gear s3 watch ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nero55 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Μελομακάρονα. Οι κουραμπιεδες είναι ακριβοί για αυτά που προσφέρουν. Επίσης μιλάμε για ένα κλειστό σύστημα, που δεν δέχεται παραμετροποιηση πέρα από αυτό που θα κάνει ο ζαχαροπλαστης. Γενικά όλοι περνούν κουραμπιεδες γιατί έχουν πλασαριστεί στην αγορά με ωραίο τρόπο, μάρκετινγκ γαρ. Πάνε οι γυναίκες και τα παίρνουν χωρίς να ξέρουν τι προσφέρουν, απλά επειδή προσδίδουν στάτους όταν έχεις κόσμο και κερνάς. Αντίθετα τα μελομακάρονα ξέρεις τι παίρνεις και σου δίνουν ποιότητα στην γεύση, ενώ μπορούν να συνδιαστουν και με σοκολάτα! Τώρα τα είδα όλα!!!:lol::lol::lol::lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TiZiaNo Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Μελομακάρονα φυσικά, είναι πιο νόστιμα αλλά και πιο "ελαφριά" από τους κουραμπιέδες... Παράθεση I fly with ASICS DynaFlyte 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Veltiwths Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Μελομακαρονα for the win :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexander01111 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Για εμένα κουραμπιές, ναι κύριοι είπα κουραμπιές :p , με το κιλό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tommybertsen Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Αν και ειναι στην mid-range κατηγορια , προτιμω κουραμπιεδες ... Με τον κουραμπιε εχεις τις εξης δυνατοτητες:Στραβοκαταπινεις, πνιγεσαι, βηχεις, βγαινει απ' το στομα ασπρο συννεφο. Να το και το χριστουγεννιατικο εφεδακι! Δηλαδη σου προσφερει και δυνατοτητα προτζεκτορα, σε περισσοτερο πλεονεκτικες τιμες! Τα αρνητικα του δε θα τα πω και ας χαρακρηριστω "κουραμπιε-boy" ! Παράθεση http://mowned.com/sig/tommybertsen.smart.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alkis_7 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Μελομακάρονα. Οι κουραμπιεδες είναι ακριβοί για αυτά που προσφέρουν. Επίσης μιλάμε για ένα κλειστό σύστημα, που δεν δέχεται παραμετροποιηση πέρα από αυτό που θα κάνει ο ζαχαροπλαστης. Γενικά όλοι περνούν κουραμπιεδες γιατί έχουν πλασαριστεί στην αγορά με ωραίο τρόπο, μάρκετινγκ γαρ. Πάνε οι γυναίκες και τα παίρνουν χωρίς να ξέρουν τι προσφέρουν, απλά επειδή προσδίδουν στάτους όταν έχεις κόσμο και κερνάς. Αντίθετα τα μελομακάρονα ξέρεις τι παίρνεις και σου δίνουν ποιότητα στην γεύση, ενώ μπορούν να συνδιαστουν και με σοκολάτα! Επίσης οι κουραμπιεδες μόλις τους βγάζεις από το κουτί τους φεύγει χαλάνε γιατί φεύγει η άχνη! Πιο επιστημονική ανάλυση δε γινόταν! Υποκλίνομαι!! :lol::lol: Μελομακάρονα και εγώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσουν ιδιαιτερα ουτε το ενα ουτε το αλλο γενικως:p Και γενικως τα αλευροειδη γλυκα δεν μου αρεσουν και πολυ,αλλα τσιμπαμε απο ενα το μεγιστο ετσι για να μην χαλασουμε την παραδοση:D Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikolasn80 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Μελομακαρονα με μπολικο καρυδι Παράθεση "κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση" Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα. ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ 66 π.Χ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Αν και ψήφισα μελομακάρονα γιατί αυτά μου αρέσουν, έχω να πω ότι ξεχάσατε τις δίπλες, νομίζω ότι είναι μεγάλη παράλειψη γιατί κι αυτές είναι ένα καθαρά γιορτινό γλυκό. Από ότι φαίνεται πάντως αυτό το φόρουμ εξελίσσετε σε μελομακάρονα-φόρουμ, και όλα τα άλλα αποκλείονται, ντροπή. :p Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giov87 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Ξερό Μελομακάρονα.. Αν έχει μέσα γέμιση καρύδια με κανέλλα, πάει... αυτό ήταν.. :love: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nero55 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Αν και ψήφισα μελομακάρονα γιατί αυτά μου αρέσουν, έχω να πω ότι ξεχάσατε τις δίπλες, νομίζω ότι είναι μεγάλη παράλειψη γιατί κι αυτές είναι ένα καθαρά γιορτινό γλυκό. Από ότι φαίνεται πάντως αυτό το φόρουμ εξελίσσετε σε μελομακάρονα-φόρουμ, και όλα τα άλλα αποκλείονται, ντροπή. :p Ξέχασες την νέα ονομασία του forum μας!!Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω το..... Μέλοphone!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tsoumaklis Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 θελει και ερωτημα?τετραπυρινα και τετρακαρυδα μελομακαρονα φυσικα:p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Be Creative....... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Conception Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 (edited) Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας...μέχρι το ζάχαρο να πιάσει κόκκινο!!! :p:lol: Edited December 26, 2012 by Conception Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nero55 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 Δυστυχώς όμως τα μελομακάρονα έχουν 11mm πάχος και αρκετό βάρος μην το ξενχάμε.., :PPPPPP Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotisg24 Δημ. December 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2012 οι δίπλες!!!! :lol::lol::lol: by far το καλυτερο poll!!!!! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts