Jump to content

EIZO ή Sony;


kostassl45i
 Κοινοποίηση

Ποιά οθόνη;  

58 members have voted

  1. 1. Ποιά οθόνη;

    • EIZO
      29
    • Sony
      21
    • Άλλη
      8


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 102
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ΕΓω προτείνω EIZO L767. To είχα ψάξει πρίν καιρό και είχα καταλήξει και εγω σε αυτή την οθόνη, αλλά επειδή ήθελα λίγο ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια τελικά αγόρασα άλλο μοντέλο. Πιστεύω οτι γενικά οι EIZO είναι κατά πολύ πιο ποιοτηκές απο τις Sony. Στο παρελθόν είχα και οθόνες και απο τις δύο εταιρείες. Μάλιστα τώρα έχω ακόμα την 17άρα EIZO και είναι τόσα χρόνια άψογη.

ΕΠίσης σου προτείνω να κοιτάξεις και άλλα μοντέλα και να δώσεις λίγο μεγαλύτερη σημασία στο response time. Και οι δυο οθόνες που έχεις καταλήξει δεν έχουν καλό response time... Είναι στα 25 msec. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ βασικό.

 

Και μια ερώτηση πρός κάποιους που σου προτείνουν να πάρεις CRT αντί για TFT: γιατί ρε παιδιά να κάνει αυτή την στιγμή κάτι τέτοιο; Οι περισσότερες εταιρείες έχουν σταματήσει ή μειώσει την παραγωγή CRT στο ελάχιστο και βγάζουν καθοδικές λυχνίες μόνο για μεγάλες οθόνες απο 20" και πάνω. ΓΙατί να προτημήσει μια crt αντί για tft?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Gary Kokkin (10 Ιούλ. 2004 , 17:06)

 

Πως συμπέρανες βλέποντας κάποιες Sony ανοικτες,ότι πουλάνε μοστρα και όνομα ? -Καθε εταιρία έχει και τα καλά και τα μέτρια προιόντα της....και όλες χρησιμοποιούνε εξαρτήματα κατα παραγγελία από 4-5 εργοστάσια ,τα οποία "παντρεύουν" με τα δικά τους εξιδικευμένα κυκλώματά τους και design,και γιάυτό και οι διαφορές σε επιδόσεις και τιμές (ανάλογα την ποιότητα των υλικών αυτών που χρησιμοποιούν)

 

Οσο αφορά την πρόταση σου για CRT ,δεν νομίζω κανείς αφού θα έχει ήδη CRT να σκεφτεί να πάρει ξανά την ίδια (και τελειωμένη) τεχνολογία .

 

 

 

loipon .. 1o .. otan exeis apo dipla sou enan hlektroniko kai sto leei kai eisai kai esy hlektrologos olo kai mia apopsi mporeis na bgaleis gia kati sosta???

 

2o ...

douleuo kai se crt kai se tft ...

prosopika to mono pou me apogoiteuse stis crt eiani to megethos giati agorazeis 19ara kai an tin sigrineis me mia tft 19ara katalabeneis diafora sto megethos..

 

alla an exeresoume to megethos ( 1" me 1.5" diafora apo tin onomastiki einai sinithos ;p ) tote 1000% tha protimousa crt .. kai pistepseme otan kathome para ma para poles wres mprosta se mia othoni katalabeno diafora.. (isos an eisai mono sto word na min katalabeneis diafores alla otan douleueis mprosta se ena pc kai kaneis otidipote allo tote emena toulaxiston oi tft me kourazoun.. )

BaCkOs AE (R) No Rights Reserved

Electrical Engineer T.E.

Link to comment
Share on other sites

1) Αφού αναφερεις χωρίς λόγο τετοιο επιχείρημα , τύπου "είμαι λίγο σχετικός ".....αν ψάξεις σχετικά θα δεις σε προηγούμενα ποστ μου για οθόνες , ότι και γώ ασχολούμε με το χώρο επαγγελματικά ....

 

Γιατί λοιπόν σαν "λίγο σχετικός" δεν απαντάς σ'άυτό που έγραψα συγκεκριμένα όντως είχες εμπειρία όπως λες..... "Καθε εταιρία έχει και τα καλά και τα μέτρια προιόντα της....και όλες χρησιμοποιούνε εξαρτήματα κατα παραγγελία από 4-5 εργοστάσια ,τα οποία "παντρεύουν" με τα δικά τους εξιδικευμένα κυκλώματά τους και design,και γιάυτό και οι διαφορές σε επιδόσεις και τιμές (ανάλογα την ποιότητα των υλικών αυτών που χρησιμοποιούν)"

 

Και δω στην ποιότητα των υλικών πολλές νέες Eizo δεν εχoυν ούτε στήριξη για τα καλώδια πέρα των άσχημων πλαστικών τους...

Αξίζουν ετσι τα παραπάνω χρήματά τους ? σε σχέση με νέες Sony σειρας 2004 που μεν έχουν επίσης μέτρια κατασκευής (στα μοντέλα που έρχονται στην Ελλάδα ),σε σχέση και αυτά με την προηγούμενη σειρά τους πάντα ....,αλλά οι περισσότερες Sony "δείχνουν" ποιοτικότερες συνολικά σε σύγκριση με Eizo.

 

Αντίθετα σε επιδόσεις-απεκόνιση όμως και οι δύο εταιρίες έχουν πολλά προίόντα τους ,πάνω από το μέσω όρο του ανταγωνισμού ,με την Εizo να υπερτερεί ,καθώς τα περισσότερα προιόντα της εχουν full μικορομετρικές ρυθμίσεις! --Μια βόλτα σε reviews sto internet και σε forum με γνώμες χρηστών , θα σε πείσουν άλλωστε...

 

Επίσης θα μπορούσες να αναφέρεις και σε πιο service στα είπαν αυτά έτσι γενικά και αόριστα για Sony, χωρίς σύγκριση....

 

2) Επειδή πάλι δεν μιλάς συγκεκριμένα για CRT/TFT ,και οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται με παρεμφερής κατηγορίας και προδιαγραφών προιόντα ,όπως έχω ξαναναφέρει σε προηγούμενα post ,δουλεύω τις :

 

http://www.eizo.com/support/discontinued/crt/t565.asp

http://www.sony-cp.com/en/products/lcd/x_exceptional/x52/index.html

 

και δεν έχουν καμιά διαφορά σε απόδοση στις προτεινόμενες αναλύσεις ,εκτός βέβαια ότι η ΤFT είναι πολύ πιο ξεκούραστη ! (και το μικρό μέγεθος...)

 

Tέλος επειδή εδώ το thread δεν είναι CRT vs TFT παρόμοια έχουν ξαναφερθεί και παρακάτω

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?postid=247773#post247773

 

αλλά και στο αμέσως παραπάνω πρόσφατο link "οθονη ΤFT" που αγνόησες.... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?threadid=35352

 

Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του,ανάλογα τι νομίζει ότι τον συμφέρει λειτουργικά (...και οικονομικά).

Link to comment
Share on other sites

Θα το ξαναπώ. Προτείνω SONY.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος verikets (14 Ιούλ. 2004 , 15:29)

 

http://www.pcworld.com/reviews/graphics/116421-23349_fr.jpg

SONY SDM-HS73P/B

Pitch : 0.264 mm

Response Time : 16 ms

Contrast Ratio : 500:1

Brightness : 400 cd/m2

Aspect Ratio : 4:3 (Standard)

Horizontal Viewing Angle : 160 degrees

Vertical Viewing Angle : 160 degrees

 

Sony's SDM-HS73P is the only monitor tested for July 2004 that earned Outstanding scores in both text and graphics --our jury saw sharp text and richly colored graphics . Realistic skin tones made our group-photo subjects look natural . Advanced settings such as gamma control help you fine-tune the images, and the ability to save user settings allows you to employ different configurations for several users, tasks, or lighting conditions...

 

 

Αν δε βαριέστε διαβάστε και τα παρακάτω, είναι καποια αποσπάσματα απο το pc magazine.

Η οθόνη TFT έχει συνδεθεί (όπως είναι και το σωστό) με την εμφάνιση και την επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας, αφού το σημείο υπεροχής της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ακριβώς αυτό: το πλούσιο σε κορεσμό και αντίθεση χρώμα

 

Σε επίπεδο χρήσης γραφείου, ανεξαρτήτως κόστους, μια οθόνη TFT είναι απείρως καλύτερη από μια CRT, αφού το κατεξοχήν δυνατό σημείο των οθονών υγρών κρυστάλλων είναι η μεγάλη ευκρίνεια του κειμένου και το ομοιογενές και σταθερό λευκό background

 

Οι τυπικοι χρόνοι απόκρισης έχουν φτάσει την τιμή 16msecs γεγονός που επιτρέπει σε μια οθόνη να αποδίδει χωρίς προβλήματα πάνω από 90fps.

 

Ένα LCD panel έχει τυπικό χρόνο απόκρισης μεταξύ 16 και 25ms όταν πρόκειται για εναλλαγές μεταξύ του απόλυτου λευκού και του απόλυτου μαύρου. Ωστόσο αυτές οι τιμές είναι ιδανικές τιμές , διότι στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές η μετάβαση γίνεται ανάμεσα σε ενδιάμεσους τόνους του γκρίζου, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει 3-4 φορές περισσότερο.

 

OLED : Μια από τις πιο ελπιδοφόρες τεχνολογίες απεικόνισης είναι η OLED, η οποία συνδυάζει την ταχύτητα ενός CRT panel με την ποιότητα στατικής εικόνας του LCD. H κινούμενη εικόνα ενός OLED panel δεν δείχνει καθόλου σημεία σκίασης, ενώ είναι τόσο λεπτό που χωρά ακόμη και σε ένα λεπτό φιλμ. Εξάλλου, το γεγονός ότι κάθε subpixel του OLED οδηγείται από τρανζίστορ σημαίνει ποιότητα εικόνας ανώτερη από εκείνη ενός CRT..

 

..Εξάλλου, μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί στη σταθερότητα του σήματος που προέρχεται από αναλογική πηγή. Πολλές οθόνες, αν και δεν διαθέτουν ψηφιακή είσοδο, ακόμα και μέσω του D-sub απεικονίζουν εξαιρετικά σταθερή εικόνα, χωρίς flickering, ειδικά σε δύσκολα θέματα γραμμικών θεμάτων υψηλής διακριτικότητας.

 

...Παράλληλα, με μια σειρά από animations κατασκευασμένα με το Macromedia Flash MX διαπιστώσαμε τις δυνατότητες κάθε οθόνης στον τομέα της κινούμενης εικόνας

 

Σύγκριση 2 οθονών με 12ms -Samsung 172X και BenQ FP767 12ms-

Samsung : Συνήθως οι οθόνες με χαμηλό χρόνο απόκρισης δεν καταφέρνουν να διακριθούν στη χρωματική απόδοση. Όμως αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Samsung η οποία εμφανίζει επαρκώς κορεσμένο χρώμα , ενώ πολύ ικανοποιητική είναι η ομοιογένεια χρώματος. Η κίνηση είναι εξαιρετική σε μαύρο υπόβαθρο αλλά όχι τόσο ικανοποιητική σε λευκό, ενώ πολύ καλή αποδεικνύεται και η κύλιση κειμένου. Η απόλυτη φωτεινότητα αγγίζει τα 278cd/m2, τιμή επαρκής για οποιαδήποτε εργασία , χωρίς όμως να αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο

BenQ : Η οθόνη είναι ιδιαίτερα φωτεινή, διαθέτει επαρκώς κορεσμένο χρώμα, αλλά δεν είναι απόλυτα ομοιογενής, ενώ δεν κλιμακώνει απολύτως τις διαβαθμίσεις των χρωμάτων&... Ωστόσο στον τομέα της κίνησης η οθόνη της ΒenQ αποδίδει καλύτερα από τη Samsung: στην κίνηση επί μαύρου υποβάθρου είναι άριστη, ενώ ανεπαίσθητα σημεία ιχνών εμφανίζονται σε λευκό υπόβαθρο.

H BenQ πάντως παρουσίασε πιο ρευστή κίνηση και προτείνεται περισσότερο για παιχνίδια ενώ η Samsung παρουσιάζει καλύτερη στατική εικόνα.

Link to comment
Share on other sites

Αν και παραπάνω με αφορμή , το RT έχω αναφέρει Reviews για την Samsung ,μάλλον το θέμα "Σύγκριση 2 οθονών με 12ms -Samsung 172X και BenQ FP767 12ms" ,θα έπρεπε να το ποστάρεις εδώ :

 

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?threadid=35352&perpage=20&pagenumber=2

 

όπου ήδη εχω αναφέρει για Benq ενδεικτικά. ,ενώ εδώ συγκεκριμένα αφορά Εizo/Sony .Μην ξαναγράφουμε τα ίδια..

Link to comment
Share on other sites

Από χθες το μεσημέρι είμαι ένας ευτυχής κάτοχος EIZO L767 (TFT 19ρα) :)

 

Εντυπώσεις μέχρι τώρα:

 

Το design δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα αν και την είχα δει κι ήξερα ότι σε αυτό τουλάχιστον το θέμα δε συγκρίνεται με τις αντίστοιχες προτάσεις της Sony. Απλά δε με πολυενδιέφερε... ;)

 

Η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική, χωρίς πάντως να με εντυπωσιάσει και η αλήθεια είναι ότι περίμενα τρελά πράγματα από το όνομα Eizo :o

 

Η απεικόνιση............. είναι απλά κορυφαία! Η φωτεινότητα, η αντίθεση, η χρωματική κλίμακα, η ομοιομορφία του λευκού και του μαύρου και το πόσο καθαρά δείχνει τα κείμενα είναι απλά ασύγκριτα :cool:

 

Τα ρυθμιστικά είναι άπειρα, τόσα πολλά που φοβάμαι να τα πολυπειράζω μήπως και δε μπορώ να τα επαναφέρω στα προεπιλεγμένα (default). Ατελείωτα και πολύ εύχρηστα.

 

Τα ενσωματωμένα "ηχεία" είναι ακριβώς όπως τα περίμενα: :!: άθλια!! :p (αλλά μη περιμένετε να βρείτε καλύτερα σε άλλες εταιρίες ή μοντέλα)

 

Μια παρατήρηση για τα συνοδευτικά. Ο εξοπλισμός μου φάνηκε κάπως λιτός, αφού ενώ η οθόνη έχει υποδοχή για αναλογικό αλλά και DVI σήμα, δυστυχώς στη συσκευασία περιλαμβάνει μόνο αναλογικό καλώδιο και θα πρέπει να αγοράσω ξεχωριστά το dvi για να εκμεταλλευτώ πλήρως τις δυνατότητες της οθόνης.

 

Άφησα για το τέλος τον μεγάλο μου φόβο: Τις επιδόσεις στα βίντεο και στα παιχνίδια! :worry:

Ευτυχώς η οθόνη τα πάει αρκετά καλά και ειλικρινά προσπαθώ πάρα πολύ για να βρω διαφορά ανάμεσα σε αυτήν και μια CRT. Ίσως βέβαια να μην έχω τόσο καλό μάτι.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους βοήθησαν στη δύσκολη αυτή επιλογή μου και με συμβούλευσαν για τα περαιτέρω.

 

:) :) :)

Link to comment
Share on other sites

kalorizikh re sy,Tyxere pali pires sarabalo :p Ante elpizw na mhn sou xalasei grhgora gia na thn xareis kai ligo :D
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif
Link to comment
Share on other sites

Καλορίζικη! Πάρε τώρα και κανένα UPS για να 'σαι σίγουρος. Δεν κοίταξες κανένα άλλο μοντέλο της eizo ή ήταν πολύ ακριβά. Έβλεπα εδώ στο pc mag την L795 και έλεγε είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να περιμένει κάποιος από μία οθόνη LCD 19", απολύτως κορυφαία με 1300 ευρώπουλα όμως :p
Link to comment
Share on other sites

ΣΕ τεχνικά χαρακτηριστικά είναι παρόμοιες απλά η L795 μπορεί να περιστραφεί και να ρυθμιστεί καθ ύψος ;)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lummis ( 1 Αύγ. 2004 , 17:19)

 

DVI??? ennoeis kati ixiakia pou exei???

kai gia poies plousies rithmiseis les???

diladi diorthonetai to provlima???

 

 

 

Φίλε συγνώμη ,από την απάντησή σου ,δείχνεις οτι δεν έχεις καν συμβουλευτεί το manual της συσκευής .Πως περιμένεις λοιπόν να σε βοηθήσουμε ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω αν κάνεις χιούμορ ή όχι ,αφού τα manual συνήθως είναι πακέτο σε πολλές γλώσσες . Μπορούσες όμως να δοκιμάσεις να το βρείς από http://www.eizo.com/downloads/manuals/index.asp
Link to comment
Share on other sites

e xioumor kano...to manual to diavasa alla ta DVI den exoun sxesi me auto pou eipa.

tis de rithmiseis pou leei to manual tis ekana! alla leei gia peretero rithmiseis, apo ti karta grafikon. karta grafikon exo kali, alla refrase rate exei epiloges os 75Hz giati??????????

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lummis ( 4 Αύγ. 2004 , 10:39)

 

e xioumor kano...to manual to diavasa alla ta DVI den exoun sxesi me auto pou eipa.

tis de rithmiseis pou leei to manual tis ekana! alla leei gia peretero rithmiseis, apo ti karta grafikon. karta grafikon exo kali, alla refrase rate exei epiloges os 75Hz giati??????????

 

 

Ο ρυθμός ανανέωσης μιας TFT είναι διαφορετικός από αυτόν μιας CRT και συνήθως φτάνει μέχρι τα 75Hz χωρίς όμως να τρέμει όπως τρέμει μια Crt σε αυτά τα Hz

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lummis ( 4 Αύγ. 2004 , 10:39)

 

e xioumor kano...to manual to diavasa alla ta DVI den exoun sxesi me auto pou eipa.

tis de rithmiseis pou leei to manual tis ekana! alla leei gia peretero rithmiseis, apo ti karta grafikon. karta grafikon exo kali, alla refrase rate exei epiloges os 75Hz giati??????????

 

 

 

Αυτό δεν είπες αρχικά ? -

" DVI??? ennoeis kati ixiakia pou exei???"

 

Τωρα που διαβασες για το DVI στο manual όπως λες ,θα είδες ότι είναι σημαντικο, διότι :

 

1) Δεν είναι απαραίτητο ο ρυθμός ανανεώσης να φτάσει στο max .

Ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα την VGA που έχεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του υπολογιστή σου/ προς το κάθε πρόγραμμα ...να δίνει σταθερό σήμα απεικόνισης.

 

Σε "ακριβές" οθόνες με πλούσιες μικρομετρικές ρυθμίσεις όπως Sony/Eizo/Viewsonic sυνήθως ρυθμίζονται και οι χρωματικοί παράγοντες ,και το σήμα....το λιγότερο πάντως που θα πάρεις από αυτόματες ρυθμίσεις (αν δεν έχει η οθόνη μικρορυθμίσεις DVI), είναι το καλό backlight που χρειάζεται ανάλογα την εφαρμογή- αυτόματα .

Ετσι ενώ αντίστοιχα σε μια εφαρμογή σε αναλογική είσοδο μπορεί τα 70hz να φαίνονται λίγα.....με DVI είσοδο με 60hz η απόδωση είναι άψογη.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέγεθος σε ιντζες(και η ποιότητα) του panel ,επειδή παίζει ρόλο στο backlight δίνει άλλες ονομαστικές τιμές Refresh rate στις 17'' (-85ηz) άλλες σε άλλες διαμέτρους πχ στις 15'' έιναι μεχρι 75hz...

 

Τελος η κάρτα γραφικών θα πρέπει το Ramdac να είναι στα

400mhz για να αποδίδει τις εναλλαγές ανα περίπτωση στο DVI ,και 128ΜΒ μνήμη τουλάχιστον όχι για τις αναλύσεις ,αλλά για τις αυτόματες ρυμίσεις χρωμάτων .....

 

Δοκίμασε το και πες μας αν " kanei nera sta paixnidia...stis grigores kiniseis tholonoun ta grafika " όπως έγραψες πριν....θα δεις σημαντική βελτίωση ! -Βέβαια μην περιμένεις και "θαύματα" ,λόγω ότι η συγκεκριμένη οθόνη έχει υψηλή τιμή responce time σε σχεση με νεώτερα μοντέλα...

Link to comment
Share on other sites

Nai, etsi leei to manual, alla leei oti autin tin automati rithmisi den tin kanei panta.opote eixe odigies kai gia manual tropo. I karta grafikon mou einai mia xara, ti 128mb mou les! Ta dokimasa ola, entaksei, oxi oti den paizei ta paixnidia, apla stis poli grigores enalages, zoom in kai zoom out, mexri na ksanaestiasei san na tholonei elaxista, alla einai ligo enoxlitiko. Vevaia ta panta einai thema sinitheias. Alla ti ennoeis na perimeno thaumata? Ego perimena na mi parousiaze tetoia provlimata, me ti CRT ta paixnidia epaizan apsoga, tora kanei auto to pragma kai me enoxlei, diladi gia na paiksei kala prepei na paro to neotero montelo tou enos ekatomiriou? Den pao na paro kanena amaksi? Giati ftini einai auti pou pira? Ti ennoeis oti I sigkekrimeni exei ipsili timi response time?den einai kali? Mou elege oti einai kali othoni. Tha pao sto magazi kai tha tin tripso sti mouri tou! Pantos kala ola auta, oxi aktinovolia, den pianei xoro, alla an einai na katastrafoun ta matia mas opote zoomarei me to na tholonei ta grafika, kalitera na mou katastrafoun me mia CRT alla tha exo euxaristithei paixnidi! Alla ksero, auta ta kanoun giati eimaste se mia katanalotiki koinonia, kai theloun na poulane to neotero kai neotero montelo, paidia mi pairnetai othones kainourgies! Mas klevoun! Kai den eimai opados tis Sony, kai I sony ta idia koprana tha kanei kai auti! To idio response time mou elege oti exei. Diladi osoi pairnetai kainourgies othones thelete na mou peite oti simvivazeste me to provlima? I’ oti oloi sas pairnete othones tou enos ekatomiriou? I’ telospanton den paizetai paixnidia? Asteia mou lete tora?tha tin giriso pisw, teliose._
Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...