Jump to content

orka

Members
  • Δημοσιεύσεις

    77
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by orka

  1. Εγώ πάντως παιδιά έκανα εχθές ενημέρωση σε 2.1 με το PC-companion μιας και στο κινητό μου ήρθε ειδοποίηση ότι υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Είναι unbranded φυσικά :) Όλα πήγαν μια χαρά, το κινητό δείχνει πολύ καλύτερο από όλες τις απόψεις τώρα.
  2. Δηλαδή για να καταλάβω κάτι , γιατί διαβάζοντας τα προηγούμενα μπερδεύτικα λίγο. Μερικοί έχουν κάνει update σε 2.1 Nordic σε rotted Xperia. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει την αναβάθμιση είτε μέσω SEUS είτε μέσω PC-companion σε un-rooted συσκευές; Και αν ναι, πώς γίνεται αυτό, γιατί εμένα και στα δύο προγράμματα μου λέει οτι δεν υπάρχει αναβάθμιση διαθέσιμη. Ευχαριστώ.
  3. Στο δικό μου πάντως που το έχω περίπου 2,5 μήνες δεν έχω δει τίποτα στο καπάκι εκτός από κάποιες μικρές αμυχές στην μέση περίπου, πού γνωρίζω και πώς έγιναν.
  4. Τώρα εγώ πώς να διαφωνήσω με σένα? Αυτό που κάνει ο R.I.P μόνο review δεν θεωρείτε. Περισσότερο σαν "κατινίστικα" σχόλια μου μοιάζουν.
  5. H εγγύηση δεν προέρχεται από τον επίσημο Ελληνικό εισαγωγέα. Στην χειρότερη περίπτωση είναι πανευρωπαϊκή τουλάχιστον για τις χώρες μέλη της ΕΟΚ. Οπότε κατά κανόνα όλες οι συσκευές είναι εντός εγγύησης ανεξάρτητα απο το που έχουν αγορασθεί. Πάντως, αν τύχει και υπάρξει πρόβλημα με κάποια συσκευή που έχει αγορασθεί απο άλλη χώρα, ενω στην δική μας ακόμα δεν υποστηρίζεται, αυτό που δεν μπορεί να ζητήσει κάποιος είναι άμεσο service. Θα πρέπει να περιμένει κανείς την επίσημη κυκλοφορία και υποστήριξη του προϊόντος για να λύσει το όποιο πρόβλημα, εντός ή εκτός εγγύησης.
  6. Σε εμένα το σήμα του είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του p990i που είχα εδώ και σχεδόν 2,5 χρόνια. Με 3g ενεργοποιημένο, κανένα πρόβλημα.
  7. Όχι χωρίς την χρήση τρίτου προγράμματος, δεν μπορεί να γίνει. Αλλά με διάφορα utilities όπως, resco keyboard, ή αυτό του φίλου που έκανε post ΑΕΚkeyboard. Εγω πάντως χθες βρήκα κάποια φανταστικά skins για Sp mobile shell 2.1.2 πλήρως ελληνικά και με εισαγωγή ελληνικών σε όλες τις λειτουργίες της συσκευής: http://www.imarche.net/omnia/fullpacks.php Φανταστικό!
  8. Πάντως παιδιά, δεν παίζει ρόλο σε πια γλώσσα είναι το λειτουργικό, windows mobile 6.1 δηλαδή. Το τηλέφωνο λειτουργεί άψογα, έχει μέσα ελληνικούς χαρακτήρες και δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά την αναβάθμιση, η οποία κατά την γνώμη μου θα γίνει απ' ευθείας μέσω του SE update service. Μέχρι και πρόγραμμα με ελληνικό t9 κυκλοφορεί και είναι και αρκετά καλό μάλιστα. Εδώ να σας πω, ότι όσοι έχουν vista 32 (γιατί σε 64 δεν δουλεύει έτσι κι αλλιώς) το update service κολλάει στο 10%. Ευτυχώς το τηλέφωνο δεν παθαίνει τίποτα αν διακόψεις την διαδικασία για κάποιο λόγο. Εγώ αναγκάστηκα να κάνω re-flash σε windows xp υπολογιστή όπου λειτούργησε άψογα (ευτυχώς!). Σε ότι αφορά navigators έχω δοκιμάσει σχεδόν οτι υπάρχει. Λειτουργούν όλα κανονικά, destinator, garmin, miomap, igo8 χωρίς κανένα πρόβλημα. Το destinator Κάνει κάτι ψηλά άμα αλλάξεις οθόνη, αλλά τίποτα σπουδαίο. Και βασικά το destinator έχει ένα "κόλλημα" και κάνει πάντα εγκατάσταση στην μνήμη του τηλεφώνου και όχι στην SD. Εγώ έχω βολευτεί το garmin γιατί θεωρώ ότι έχει τους καλύτερους χάρτες μέχρι στιγμής. Το igo8 είναι φοβερό αλλά οι χάρτες του είναι πολύ χάλια δυστυχώς.
  9. Resco Keyboard και contact breeze για αναζήτηση ονομάτων στον τηλεφωνικό κατάλογο χωρίς στυλό, κατά την γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται τα αγγλικά windows mobile.
  10. @Τ-mobile Ναι φυσικά, έχεις δίκιο, δεν είναι δυνατόν να είναι φτηνότερο σε όλα. Αλλά όπως και να έχει η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα τα μαγαζιά on-line και μη, προσπαθούν να είναι μέσα στην αγορά που σημαίνει ότι δεν θέλουν να πουλάνε πιο ακριβά αλλά ούτε να χάνουν και από το περιθώριο κέρδους τους. Και πίστεψε με, καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να το πετύχουν αυτό. Όπως και να 'χει πάντως , εγώ θα χαρώ ιδιαίτερα αν τον τηλέφωνο μπορεί να πουληθεί για 590€, γιατί έτσι θα το αποκτήσουν περισσότεροι και ας το έχω πληρώσει εγώ παραπάνω. Είπα, το "πάθος" και τα "χόμπι" τα πληρώνεις ακριβά. :) Αυτό το γνωρίζω καλά μέχρι τώρα! Απλά μου φαίνεται κάπως δύσκολο ένα προϊόν που κάνει ντεμπούτο σε 1-2 μήνες και έχει κάνει πολύ ντόρο γύρω από το όνομα του να πουληθεί χαμηλότερα από ότι σε άλλες χώρες. Θεωρώ ότι το εν λόγω μαγαζί με την τόσο χαμηλή τιμή είτε έχει πέσει έξω στην εκτίμηση τιμής ή το κάνει για άλλους λόγους σκοπιμότητας. Όπως και να 'χει όμως, εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. Χε χε.. δεν ξέρω αλλά δεν με πειράζει και πολύ για να πω την αλήθεια. Πάντως το ίδιο γίνεται και στο εορτολόγιο 1.81.
  11. Ναι, το SBP mobile shell δεν έχει δεκαδικά, δείχνει τα επίπεδα μπαταρίας όπως το λές.
  12. Και καλά κάνεις. Δικά σου είναι τα λεφτά και τα κάνεις ότι θέλεις. Αν κοιτάξεις όμως πόσο πωλείται το Xperia αυτή την στιγμή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα καταλάβεις. Επίσης, έχε υπόψιν σου οτι αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Και συνήθως όταν υπάρχει έλλειψη οι τιμές δεν πέφτουν. Επίσης, το να φέρεις ένα τηλέφωνο απο την Γερμανία ή την Ολλανδία για παράδειγμα δεν είναι πρόωρη κατοχή. Είμαστε στην ευρωπαϊκή ένωση και η αγορά είναι μια και ενιαία. Το ότι το xperia δεν έχει αποκτήσει ελληνικό menu δεν σημαίνει οτι απαγορεύεται να πωλείται. Το μόνο επιπλέον κόστος είναι τα μεταφορικά που στην δική μου περίπτωση ήταν 15€. Εσυ όμως πώς δικαιολογείς την διαφορά τιμής που ενδεχομένως να προκύψει μεταξύ της τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα με την τιμή που πωλείται τώρα στην Γερμανία ή την Γαλλία π.χ.; Μας κάνουν χάρη λες επειδή είμαστε πιο φτωχοί; Έτσι πάντως έλεγαν και μερικοί για το iphone και όταν ήρθε τελικά στην Ελλάδα η τιμή του ήταν στα 750€+. Εγώ πιστεύω ότι όταν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η συσκευή, την βλέπω γύρω στα 700-750€. Τώρα πως η κινητομανία το έχει με 589€, δεν μπορώ να καταλάβω. Τέλος ρίξε και μια ματιά http://www.expansys.com.gr/ και συνέκρινε τιμές διάφορων συσκευών που πωλούνται τώρα στην Ελλάδα. Θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λες. Σημείωσε οτι το epxansys είναι HTC partner αν έχει καμία σημασία αυτό.
  13. Δεν ξέρω, αλλά η τιμή αυτή μου φαίνεται πολύ λάθος. Σε καμία χώρα που έχει πουληθεί το xperia δεν έχει τόσο χαμηλή τιμή.
  14. Γεια σας απανταχού gadget-άκιδες! Εγώ έχω το τηλέφωνο περίπου 15 μέρες τώρα στα χέρια μου. Το αγόρασα από expansys με προ παραγγελία από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Βασικά ήμουν και εξακολουθώ να είμαι πολύ απασχολημένος με το Xperia και γι'αυτό δεν είχα αρκετό χρόνο να γράψω στο forum παρότι τακτικά διαβάζω τις απόψεις που εκφράζονται. Η μέχρι τώρα ενασχόληση και οι εντυπώσεις μου από το μικρό αυτό gadget μπορεί να εκφραστεί μονολεκτικά: Θαυμασμός! Η συσκευή είναι εξαιρετική απ' όλες τις απόψεις, όπως και αν το δεις, σαν ppc, σαν κινητό τηλέφωνο ή smartphone . Αυτό όμως που θέλω να επισημάνω με έμφαση είναι οτι μέχρι τώρα ότι εφαρμογή έχω βάλει, απο GPS μέχρι voice dialing προγράμματα τρέχουν όλα με την μία, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, σε αντίθεση με κάποια προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως σε Htc TD και Samsung Omnia συσκευές. Δεν έχω προσωπική πείρα, απλά σας μεταφέρω κάποια προβλήματα που έχω διαβάσει σε άλλα forums απο χρήστες αυτών των κινητών. Επίσης, πίστευα οτι επειδή το Xperia δεν έχει ακόμα πλήρως ελληνικό menu οτι θα είχα πρόβλημα με την αναζήτηση ονομάτων στο τηλεφωνικό κατάλογο, ή την εισαγωγή ελληνικών σε sms/mms. Ευτυχώς, η πλατφόρμα windows έχει τόσες πολλές εφαρμογές που όχι μόνο δεν έχεις πρόβλημα, αλλά βρήκα και πρόγραμμα που υποστηρίζει t9 ελληνικό. Εδώ να πω ότι μέχρι τώρα ήμουν αρκετά επιφυλακτικός σχετικά με τα windows mobile. Βέβαια, όταν πέσει στα χέρια σας το Xperia σας εγγυώμαι οτι θα σας φύγουν όλες οι επιφυλάξεις, Γενικά μέχρι τώρα το τηλέφωνο δεν έχει κολλήσει ποτέ έχει ικανοποιητική αυτονομία, αλλά όταν παίζεις με gps την μπαταρία την ρουφάει πραγματικά γρήγορα. Σε κάθε άλλη περίπτωση με "normal" χρήση έχει καλή αυτονομία. Μπράβο στην SE για την πραγματικά αξιοθαύμαστη αυτή συσκευή. Απο εμένα :up: για το Xperia αν και ο χρόνος αναμονής είναι εκνευριστικά μεγάλος. Αξίζει όμως να περιμένεις.
  15. χε χε . Ναι με wifi φαντάστηκα οτι δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά πράγματα, αλλά όπως είπα, δεν εχω WiFi. Έτσι λοιπόν η ερώτηση πραμένει η ίδια.
  16. Έχει καταφέρει κανείς έως τώρα να κάνει το p990i να δουλέψει με την σύνδεση Internet του PC είτε μέσω bluetooth, είτε μέσω βάσης? (WiFi δεν εχω). Στο p900 δεν χρειαζόταν να κάνεις τίποτα, αλλά στο p990i δεν γίνεται share η σύνδεση Internet στο τηλέφωνο. Αν το έχει καταφέρει κανείς (είμαι σίγουρος οτι γίνεται) καλό θα ήταν να μας δώσει κάποια tips .
  17. @papathvas ΟΚ, ευχαριστώ πολύ. Απλώς αλλάξα την διεύθυνση απο wap.vodafone.gr σε internet.vodafone.gr και δουλεύουν ολα καλά. Ευχαριστώ πολύ.
  18. Παιδιά, μήπως γνωρίζει κανένας γιατί δεν δουλεύει το e-mail με vodafone Gprs? Εχω κατεβάσει τις αυτόματες ρυθμίσεις απο το site της SE για Vodafone GPRS postpaid και δουλεύει μια χαρά με τον Opera. Όταν όμως φτιαχνω τα settings για pop 3 mail account του Otenet, δεν μπορεί να κάνει upload/download.
  19. ΕΓω προτείνω EIZO L767. To είχα ψάξει πρίν καιρό και είχα καταλήξει και εγω σε αυτή την οθόνη, αλλά επειδή ήθελα λίγο ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια τελικά αγόρασα άλλο μοντέλο. Πιστεύω οτι γενικά οι EIZO είναι κατά πολύ πιο ποιοτηκές απο τις Sony. Στο παρελθόν είχα και οθόνες και απο τις δύο εταιρείες. Μάλιστα τώρα έχω ακόμα την 17άρα EIZO και είναι τόσα χρόνια άψογη. ΕΠίσης σου προτείνω να κοιτάξεις και άλλα μοντέλα και να δώσεις λίγο μεγαλύτερη σημασία στο response time. Και οι δυο οθόνες που έχεις καταλήξει δεν έχουν καλό response time... Είναι στα 25 msec. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ βασικό. Και μια ερώτηση πρός κάποιους που σου προτείνουν να πάρεις CRT αντί για TFT: γιατί ρε παιδιά να κάνει αυτή την στιγμή κάτι τέτοιο; Οι περισσότερες εταιρείες έχουν σταματήσει ή μειώσει την παραγωγή CRT στο ελάχιστο και βγάζουν καθοδικές λυχνίες μόνο για μεγάλες οθόνες απο 20" και πάνω. ΓΙατί να προτημήσει μια crt αντί για tft?
  20. Μου αρέσουν και τα δύο. Κατα καιρούς έχουν βγάλει καταπληκτικά αυτοκίνητα. Βασικά θα ψηφίσω Mercedes για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο οτι απο σχεδιαστικής άποψης η BMW με τα τελευταία της μοντέλα τα έχει ψιλοχαλάσει. Αυτή είναι η προσωπική μου έκτίμηση αλλά και εκτίμηση πολλών που ασχολούνται με τα αυτοκκίνητα.
  21. @colacoca11 Λυπάμαι που διαβάζω τα όσα σου έτυχαν.... Τα service centers της Αθήνας, τουλάχιστον όσα έχω επισκευθεί εγω λειτουργούν άψογα και το λέω χωρίς να έχω κανένα συμφέρον, πίστεψε με. Ειδικά σε βλάβες που παρουσιάζονται στα κινητά, τι επισκευές αναλαμβάνει το SE της Βουλιαγμένης που είναι και το κεντρικό. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι αυτοί δεν είναι ικανοί, ή οτι χάλασαν κάτι φτιάχνοντας κάτι άλλο. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, η συσκευή που έχεις τώρα στα χέρια σου, είναι η ίδια με αυτήν που παρέδωσες αρχικά στην Κέρκυρα; Μήπως ήταν κάποια βλάβη που δεν γινόταν επισκευή και σου έκαναν αντικατάσταση; Συμφωνώ και εγω μαζί σου οτι τελικά η συσκευή δεν ήρθε ποτέ στην Αθήνα για επισκευή, απλά την κράτησαν εκεί και έκαναν τα πειράματα τους. Σε συμβουλεύω να πάρεις τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών της SE Και να εκθέσεις αναλυτικά το πρόβλημα σου. Πιστεύω να βρείς το δίκιο σου με αυτό το τρόπο, κάνοντας ταυτόχρονα και καταγγελία για το service της Κέρκυρας, μπάς και βάλουν μυαλό.
  22. @sportbilly1981 Η διαφορά του MS duo απο το MS είναι απλά και μόνο το μέγεθος.... Οι duo καρτούλες έχουν σχεδόν το μίσο μέγεθος απο τα απλά memory sticks. To magic gate έχει να κάνει με κάποιο χαρακτηριστικό στα τραγούδια Mp3 , πράγμα που δεν επιρεάζει καθόλου την χρήση τους...
  23. Επικίνδυνο μου ακούγεται....Άστο καλύτερα μην κολλήσουν όλα μαζί μετά. Κάνε μια βόλτα αύριο απο ένα service ίσως να ξέρουν κάποιο τρόπο.
  24. @ 2hlias77 Μέσα στο πακέτο του P900 έχει και 2ο στυλό. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό... Εαν πάλι δεν έχει ίσως να μπορείς να βρείς στα SE centers αν και πιστεύω οτι είναι ακόμα νωρίς. Αλλά ίσως και να εχουν. Απο οτι βλέπω και στο δικό μου, το σημείο που μπαίνει μέσα το stylus είναι "τυφλό". Δεν βλέπω κανένα τρόπο που να μπορείς να το βγάλεις απο μόνος σου. Ίσως να ξέρουν σε κάποιο service....
×
×
  • Create New...