REDHOTSTEF Δημοσιεύτηκε December 5, 2012 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 5, 2012 Ενδιαφερομαι εαν γνωρίζετε ποια η χονδρικη πωληση των κινητων. Δηλαδη κατα ποσο μειωμενη τιμη αγοράζει ο εμπορος το κινητο και το μεταπουλαει (καινουριο φυσικα) στον καταναλωτη. Και ποσα τεμαχια ειναι η ελαχιστη παραγγελια. Για παραδειγμα ενα τυχαιο κινητο το nokia lumia 610 το βρισκουμε στο skroutz.gr απο τα 155 εως τα 200 ευρω την ιδια χρονικη στιγμη! Η τιμη χονδρικης λογικα ειναι κατω απο τα 155 ευρω. Ποσο κατω ομως? Αυτο ρωταω και αν μπορειτε η θελετε, να απαντησετε, οσοι ειστε εμποροι, και αν αυτη η τιμολογιση ποσο κατω απο τις % της τιμης, ισχύει για ολα τα καταναλωτικα αγαθα η συγκεκριμενα για τα κινητα πχ. Ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. December 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2012 "Ταμπού" η συγκεκριμένη ερώτηση :p Θα ήθελα να μάθω κι βέβαια πόσο κοστίζουν για ένα κατάστημα συσκευές που πληρώνω 600-700.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ccinderella Δημ. December 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2012 δεν ξερω αν εχουν διαφορα κερδους τα σκουτζομαγαζα με πχ γερμανο το μονο που ξερω εκει ειναι παραεισαγωγης. δεν σημαινει κατι αυτο απλα δεν ειναι εισαγωγη απο τον επισημο διανομεα. σε ενδιαφερει να μαθεις ποσο κερδιζουν τα μαγαζια? Παράθεση iphone xs max ipad 6th gen Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. December 5, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2012 Σκεφτομαι να ανοιξω μαγαζι με κινητα και να βγαζω πολυ χαμηλο κερδος για καθε συσκευη πχ. Ας το πουλανε οι πολυεθνικες οσο θελουν, εγω θα το δινω οσο φτηνα αν γινεται. Αυτο θελω να μαθω ποσο περιπου αγοραζουν χονδρικα μια συσκευη που στην λιανικη πιανει 200 ευρω. Και ποση η ελαχιστη παραγγελια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DemetreKre Δημ. December 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2012 Σκεφτομαι να ανοιξω μαγαζι με κινητα και να βγαζω πολυ χαμηλο κερδος για καθε συσκευη πχ. Ας το πουλανε οι πολυεθνικες οσο θελουν, εγω θα το δινω οσο φτηνα αν γινεται. Αυτο θελω να μαθω ποσο περιπου αγοραζουν χονδρικα μια συσκευη που στην λιανικη πιανει 200 ευρω. Και ποση η ελαχιστη παραγγελια. δεν είναι δουλειά αυτή! αν έχεις αντοχές, όρεξη και γνώσεις κινητής πούλα υπηρεσίες. άνοιξε ένα κατάστημα και κάνε συμβόλαια όλων των εταιριών (εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου) πάντως επειδή κάποιοι ρώτησαν, αν ένα κατάστημα πουλήσει ένα κινητό 600€ ούτε 50€ δεν βγάζει! και ανάλογα στην τιμή που θα το έχει αγοράσει, αν είναι παραεισαγωγής κτλ αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας απαντήσει! Παράθεση Αγγελία: [ Πώληση ] Wind F2G <<Ειδικής Προσφοράς>> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. December 5, 2012 Author Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2012 πάντως επειδή κάποιοι ρώτησαν, αν ένα κατάστημα πουλήσει ένα κινητό 600€ ούτε 50€ δεν βγάζει! και ανάλογα στην τιμή που θα το έχει αγοράσει, αν είναι παραεισαγωγής κτλ Δε παιζει αυτο, τοτε γιατι το κινητο που πουλανε πχ το 2010 που κανει 600 ευρω, μετα απο ενα η δυο χρονια το πουλανε 500 η 400. Σιγουρα εχει υπερκερδος ο εμπορος. Δεν γινεται να χανει η να "μπαινει μεσα". Μου φαινεται για μια συσκευη 600 ευρω που πουλαει βγαζει κερδος 200 ευρω τουλαχιστον, απλα δεν κατεβαζει την τιμη γιατι υπαρχει κατι σαν πλαφον για ολα τα καταστηματα που πουλανε το ιδιο προιον πχ. Και οσα την κατεβαζουν την τιμη το κανουν απλα γιατι αποτελουν ιντερνετικα κυριως καταστηματα.:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. December 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2012 Πάντως στα φθηνά κινητά έχουν μηδαμινό κέρδος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. December 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2012 One X στον Γερμανό (699.89€) One X στο Play247 (479.00€) Δεν μπορούν να είναι μικρά τα margins και να είναι τόσο μεγάλες οι διακυμάνσεις στην αγορά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DemetreKre Δημ. December 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2012 One X στον Γερμανό (699.89€) One X στο Play247 (479.00€) Δεν μπορούν να είναι μικρά τα margins και να είναι τόσο μεγάλες οι διακυμάνσεις στην αγορά. δεν ξερουμε τι είναι παραεισαγωγης και τι όχι. αυτό θα ήταν συγκρίσιμο αν για παράδειγμα και οι 2 εταιρίες αγόραζαν απο τον ίδιο προμηθευτή. αν δεις Γερμανός, Vodafone κτλ έχουν ίδιες τιμές. Οπότε δεν νομίζω πως έχουν μεγάλο κέρδος. αγοράζουν από συγκεκριμένα! τώρα στο internet, σίγουρα έχει πιο λίγα λειτουργικά έξοδα, μα δεν ξέρεις από που το φέρνει. επιλογή σου βέβαια από που θα το αγοράσεις! Παράθεση Αγγελία: [ Πώληση ] Wind F2G <<Ειδικής Προσφοράς>> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cavaradossi Δημ. December 6, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2012 εγω που ειχα καταστημα βονταφον παιρναμε τα κινητα περιπου 20 με 50 ευρω πιο κατω απ οσο τα αγοραζε πελατης. οποτε δεν μας συμφερε να πουλαμε σκετες συσκευες κ προσπαθουσαμε να τις δινουμε με συμβολαια που τοτε μας πληρωνε η βονταφον. Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alx1 Δημ. December 21, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2012 One X στον Γερμανό (699.89€) One X στο Play247 (479.00€) Δεν μπορούν να είναι μικρά τα margins και να είναι τόσο μεγάλες οι διακυμάνσεις στην αγορά. Η διαφορά στον Γερμανό και μεγάλες αλυσίδες είναι ότι τα υπερκοστολογούν προκειμένου να σπρώχνουν ουσιαστικά τους πελάτες σε συμβόλαια με εικονικές επιδοτήσεις, κοινώς παίρνω το κινητό 400 ευρώ, το κοστολογώ 600 και στο δίνω και καλά με 150 ευρώ επιδότηση και στο παίζω ιστορία ότι σου έκανα και χάρη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stageof22 Δημ. December 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2012 Το κέρδος δεν ειναι μεγάλο πάντως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QQTilt Δημ. December 27, 2012 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2012 Καλύτερα ν ανοίξεις εταιρεία που να φτιάξεις τα δικά σου κινητά. Εκεί καταλήξαμε :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ngadeti Δημ. October 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2014 Χαιρετω το φορουμ! Με αναλογες σκεψεις ειμαι και εγω, αλλα χωρις να εχεις καταστημα δεν ασχολουνται μαζι σου ρε παιδια! Γνωριζει κανεις να μου δωσει καποια email χονδρεμπορων samsung, lg, sony, htc, motorola. Εστω και σε pm. Eυχαριστω προκαταβολικα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wabisuke Δημ. February 29, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 29, 2020 απο την λίγη εμπειρία που έχω το κέρδος ειναι γύρω στο 20-30% (μαξ) στην τιμή προ φπα. δλδ. το κινητό που παίρνεις 200€ το αγοράζει ο άλλος γύρω στα 160κάτι+μεταφορικά και το υπόλοιπο ειναι κέρδος (το οποίο φορολογείται στο τέλος). Αυτό είναι για την πλειοψηφία των καταστημάτων που αγοράζουν περιορισμένο αριθμό συσκευών κάθε φορά. Υποψιάζομαι οτι οι επίσημοι και ανεπίσημοι εισαγωγείς έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους αλλά δεν το ξέρω στα σίγουρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dreamer12 Δημ. February 29, 2020 Κοινοποίηση Δημ. February 29, 2020 ειναι οπως ειπωθηκε πιο πανω.επειδη εργαζομουν σε εταιρεια κινητης ,το κερδος δεν ερχεται απο την συσκευη αλλα απο τα συμβολαια και το μπονους απο τις πωλησεις.απο τις συσκευες δεν βγαζεις πανω απο ενα 10 με 20% Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts