Jump to content

[Android - Προτάσεις] Γενικές εφαρμογές II

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά, εφαρμογές τύπου battery saver, κάνουν τίποτα;

Πρακτικά ότι κάνουν αυτά, μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Ρυθμίζουν συνήθως φωτεινότητα, κλείνουν τον συγχρονισμό δεδομένων, το 3g,τα data κλπ. Προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Παιδιά, εφαρμογές τύπου battery saver, κάνουν τίποτα;

Greenify αν είσαι root. Αυτό κάτι κάνει...

Παιδιά, επειδή σήμερα είμαι σε φάση γενικών διαπιστώσεων κι επειδή γίνεται συχνά συζήτηση για τους password managers να καταθέσω την εμπειρία μου, έχοντας δοκιμάσει Keepass, Pocket, SafeWallet, B-folders (αρκετό καιρό πριν), m-Secure και προσφάτως SafeInCloud (μόνο στο pc αυτό):

Πάντα ψάχνω (πέρα από την ασφάλεια που είναι αυτονόητο ζητούμενο), να έχει εφαρμογή για pc, να συγρχονίζει σωστά, να είναι παραμετροποιήσιμο και να έχει καλή οργάνωση. Και να μην κοστίζει ακριβά. Περισσότερο καιρό χρησιμοποιούσα το Pocket και το έχω ακόμα.

Pocket: Πολύ καλός συγχρονισμός μέσω Dropbox, ωραία και εύχρηστη εφαρμογή για κινητό αλλά όχι τόσο εύχρηστη η εφαρμογή για PC που δεν έχει ανανεωθεί τον τελευταίο αιώνα. | Android: Free με ads/1,5e η paid. Desktop: Free.

Β-folders: Από τα λίγα με συγρονισμό εκτός σύννεφου. Πολύ καλή η εφαρμογή για κινητό αλλά ακριβή του PC γι' αυτό και απορρίφθηκε. | Android: Free. Desktop: ~25e.

m-secure: Δεν με βόλεψε η εφαρμογή για το κινητό (την είχα αγοράσει σε κάποια προσφορά). Έχει περιορισμούς στην παραμετροποίηση που για μια επί πληρωμή εφαρμογή με αντίστοιχη Desktop app που κοστίζει επίσης αρκετά, περιμένω περισσότερα. Δεν είναι κακή κι έχει και επιλογή είδους συγχρονισμού αλλά δεν με κάλυψε μέχρι πρότινος που την είχα δοκιμάσει. Android: 9.99 USD. Desktop: ~17e (-5 USD αν πάρεις κουπόνι μέσω fb).

Keepass: Είναι open source. Συνεπώς και το μόνο εντελώς free. Αλλά δεν έχει καλό συγχρονισμό με την αντίστοιχη εφαρμογή για Android. Θες dropsync για να συγρονίσεις σωστά με Dropbox καθώς δεν το υποστηρίζει η εφαρμογή και δεν το λες και ωραίο το UI του. Για να έχεις templates πρέπει να αρχίσεις να δουλεύεις με Plugins. Αλλά έχει πολλά και συνεπώς πολλές επιλογές. | Android: Free. Desktop: Free.

SafeInCloud: Το είχε αναφέρει ένα παιδί εδώ και τότε δεν μου είχε πολυαρέσει γιατί η εφαρμογή για το PC ήταν στα επίπεδα του Pocket οπότε δεν έβρισκα το λόγο για αλλαγή. Αλλά τελικά μάλλον είχε δίκιο. Τώρα το έχουν φτιάξει πολύ και είναι πάρα πολύ καλό. Μιλάω για την εφαρμογή για PC γιατί στο κινητό το δεν την έχω αγοράσει ακόμα (και μετάνιωσα που δεν το αγόρασα τότε που είχε 1,5e). Συγχρονίζει μέσω Cloud - όπως λέει και το όνομά του - και έχει επιλογή ανάμεσα σε Box/Drive/Dropbox/SkyDrive. | Android: 3.99e. Desktop: Free

SafeWallet: Είχε γίνει μια συζήτηση εδώ και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω. Πηγαίνοντας από την έκδοση 2 στην έκδοση 3 έγινε free μεν, έχασε την επιλογή για cloud sync δε. Το οποίο σημαίνει ότι συγχρονίζει σε δικούς του servers. Που σου εγγυώνται, βέβαια, ότι δεν έχουν καμιά πληροφορία για το λογαριασμό σου και δεν μπορούν να μπουν χωρίς το master key σου αλλά δεν παύει να μην έχεις τον έλεγχο. Τους στέλνεις e-mail για να σου διαγράψουν εντελώς τον λογαριασμό. Έχει, ίσως, την πιο όμορφη εφαρμογή και για κινητό και για PC. Πολύ παραμετροποιήσιμη και ο συγχρονισμός είναι επίσης πολύ καλός. Bug στο auto-lock αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Παρότι επειδή είναι πολύ καλή και δυσκολεύτηκα να αποφασίσω να την παρατήσω δεν θα την σύστηνα σε κανέναν. Στο forum ο κόσμος γκρινιάζει καθώς σταμάτησαν να απαντάνε εδώ και καιρό. Τους στέλνουν email για διαγραφή λογαριασμών και δεν ανταποκρίνεται κανείς και γενικώς το support εδώ και καιρό είναι κάκιστο. Για την ώρα θα έλεγα απλώς: ΜΗΝ κάνετε το λάθος. | Android: Free. Desktop: Free.

Συμπέρασμα: Τώρα θα διάλεγα SafeInCloud και δεν θα δοκίμαζα SafeWallet.

- Σκοπός του ποστ είναι να βοηθήσει όσους αναζητούν έναν καλό Password Manager και να γλιτώσει κάποιους από κάποιες δοκιμές.

- Ξέρω πως η συζήτηση για την ασφάλεια είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά εγώ χρησιμοποιώ Password managers χρόνια χωρίς πρόβλημα. Βέβαια στην αρχή δεν υπήρχε συγχρονισμός σε Cloud αλλά μετά από τόσο καιρό νομίζω πως είναι μια αρκετά ασφαλής μέθοδος, παίρνοντας ως δεδομένο ότι τα αρχεία είναι πάντα encrypted. Ναι, οκ, δεν μπορεί να είναι δεδομένο αλλά πλέον και έχοντας δοκιμαστεί καιρό, θεωρώ πως υπάρχει η απαιτούμενη αξιοπιστία. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν χακάρεται σε αυτόν τον κόσμο αλλά επειδή ποτέ δεν είχα πρόβλημα και μέχρι να γίνω εκατομμυριούχος και να θέλουν όλοι τα λεφτά μου, μου είναι σχεδόν απαραίτητοι.

- Όσοι αισθάνεστε μεγάλη ανασφάλεια, και δεν θέλετε μαζί σας τους κωδικούς, υπάρχει πάντα η λύση ενός Excel με κωδικό. Το έκανα για χρόνια. Αλλά για να είναι πάντα update θα πρέπει να το συγχρονίσω με Dropbox οπότε καταλήγω στα ίδια.

- Συγγνώμη για το μεγάλο post. Προσπάθησα να είμαι σύντομη αλλά είναι και πολλές οι δοκιμές...!

Edited by eltsele

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Εδώ και 2 χρόνια χρησιμοποιώ lastpass. Συγχρονισμός και add on για όλους τους browsers. Στο κινητό κοστίζει 12 ευρώ το χρόνο, αλλά για μένα είναι must πλέον. Από τότε που μου χακαραν το βασικό Google account μου, τον χρησιμοποιώ 24/7,και πλέον είναι με μοναδικούς κωδικούς για όλα τα site στα οποία είναι μέλος.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Εδώ και 2 χρόνια χρησιμοποιώ lastpass. Συγχρονισμός και add on για όλους τους browsers. Στο κινητό κοστίζει 12 ευρώ το χρόνο, αλλά για μένα είναι must πλέον. Από τότε που μου χακαραν το βασικό Google account μου, τον χρησιμοποιώ 24/7,και πλέον είναι με μοναδικούς κωδικούς για όλα τα site στα οποία είναι μέλος.

Θάνο, αυτό δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το δοκιμάσω. Δεν μου αρέσουν οι εφαρμογές που απαιτούν συνδρομή. Κυρίως όταν δεν είναι αμελητέα και όταν πρόκειται για εφαρμογές που τις χρειάζομαι πάντα. Δεν είναι Whatsapp να πω ότι δεν θα το ανανεώσω. Και από ότι βλέπω συγχρονίζει κι αυτό σε δικό του server. Add-on έχουν οι περισσότεροι, αν δεν απατώμαι, αλλά δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ οπότε δεν μπορούσα να τα σχολιάσω.

Edited by eltsele
Διόρθωση λέξης

Θάνο, αυτό δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το δοκιμάσω. Δεν μου αρέσουν οι εφαρμογές που απαιτούν συνδρομή. Κυρίως όταν δεν είναι αμελητέα και όταν πρόκειται για εφαρμογές που τις χρειάζομαι πάντα. Δεν είναι Whatsapp να πω ότι δεν θα το ανανεώσω. Και από ότι βλέπω συγχρονίζει κι αυτό σε δικό του server. Add-on έχουν οι περισσότεροι, αν δεν απατώμαι, αλλά δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ οπότε δεν μπορούσα να τα σχολιάσω.

Η συνδρομή χρειάζεται μόνο για το Mobile σκέλος. Θα σου έλεγα να πας στο site τους να ρίξεις μια ματιά στο τι προσφέρουν και ίσως να το δοκιμάσεις στο desktop για λίγο, που είναι free, δεις αν σε εξυπηρετεί. Εμένα μου το είχαν προτείνει κάτι γνωστοί μου που είναι λίγο παρανοϊκοί με την online ασφάλεια γενικότερα.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

το εχει δοκιμασει κανεις στο galaxy s4 γιατι δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει. δοκιμασα να το ενεργοποιησω αλλα τιποτα. εκει που ελεγε να διαλεξεις συσκευη τις δοκιμασα ολες αλλα σε καμια δεν δουλευε. τι πρεπει να κανω?

Δεν δουλεύει γιατί θέλει να είσαι root.

Η συνδρομή χρειάζεται μόνο για το Mobile σκέλος. Θα σου έλεγα να πας στο site τους να ρίξεις μια ματιά στο τι προσφέρουν και ίσως να το δοκιμάσεις στο desktop για λίγο, που είναι free, δεις αν σε εξυπηρετεί. Εμένα μου το είχαν προτείνει κάτι γνωστοί μου που είναι λίγο παρανοϊκοί με την online ασφάλεια γενικότερα.

Κι εγώ το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό τώρα και σε συνδυασμό με google authenticator για διπλή ασφάλεια.

Κι εγώ το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό τώρα και σε συνδυασμό με google authenticator για διπλή ασφάλεια.

Το θέμα κωδικοί και ασφάλεια είναι ευαίσθητο γενικότερα και ο καθένας έχει αρκετά εξατομικευμενες ανάγκες. Αν βρεις όμως αυτό που σε βολεύει και εξυπηρετεί, δεδομένης της υψηλής χρήσης που κάνεις, τότε νομίζω 1 ευρώ το μήνα δεν είναι άξιο συζήτησης. Αν βρεις πάλι κάτι free που σε εξυπηρετεί εξίσου, τότε ΟΚ

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Υπάρχει κανένα widgets που να κλείνει το 3g με ένα πάτημα? (όχι να σε πετάει στης ρυθμίσεις)

Στο Nokia n8 είχε και κέρδιζα σχεδόν μια μέρα μπαταρία γιατί το είχα κλειστό και το άνοιγα μόνο αν ήθελα να μπω στο ίντερνετ

ενώ στο samsung δεν το κάνω γιατί βαριέμαι να μπαίνω κάθε φορά στης ρυθμίσεις.

ευχαριστώ φίλε μου αλλά εκτός ότι θα το προτιμούσα μεμονωμένο το widget για το 3g και όχι μπάρα με πετάει στης ρυθμίσεις και δεν το κάνει μόνο του.

ευχαριστώ φίλε μου αλλά εκτός ότι θα το προτιμούσα μεμονωμένο το widget για το 3g και όχι μπάρα με πετάει στης ρυθμίσεις και δεν το κάνει μόνο του.

Μπορείς να το βάλεις σαν widget κι όχι στη μπάρα, κοίτα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Επίσης μόνο αν είσαι root γίνεται να μη σε πετάει στις ρυθμίσεις και να αλλάζει με το που το πατάς.

Υπάρχει κανένα widgets που να κλείνει το 3g με ένα πάτημα? (όχι να σε πετάει στης ρυθμίσεις)

Στο Nokia n8 είχε και κέρδιζα σχεδόν μια μέρα μπαταρία γιατί το είχα κλειστό και το άνοιγα μόνο αν ήθελα να μπω στο ίντερνετ

ενώ στο samsung δεν το κάνω γιατί βαριέμαι να μπαίνω κάθε φορά στης ρυθμίσεις.

Απορώ που το ζητάς από εμας, μια απλη αναζήτηση στο play store σαν apn onoff στο βγάζει πρωτο πρώτο. Τελείως φιλικά το λέω.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.curvefish.widgets.apnonoff

Απορώ που το ζητάς από εμας, μια απλη αναζήτηση στο play store σαν apn onoff στο βγάζει πρωτο πρώτο. Τελείως φιλικά το λέω.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.curvefish.widgets.apnonoff

Προφανώς θα είχε βρει μερικά widgets και δεν θα τον εξυπηρετούσαν. Δεν νομίζω να ρωτάει έτσι... Δεν έβλαψε κανέναν η ερώτηση του.

Επίσης φιλικά, μην έχουμε παρεξηγήσεις. ;)

Επειδή έχω δει κατά καιρούς σχεδόν ό,τι κυκλοφορεί, και το LastPass θεωρείται όντως καλό, έχω δει τη σελίδα τους αλλά δεν το έχω εγκαταστήσει για να είμαι ειλικρινής ακριβώς λόγω της συνδρομής κι επειδή για μένα η Mobile έκδοση είναι απαραίτητη. Δεν είναι πολλά τα 10e/χρόνο αλλά για μια εφαρμογή που συγχρονίζει στο server της και δεν βλέπω να προσφέρει κάτι παραπάνω από τον ανταγωνισμό, ζητάει αρκετά. Ίσως έχεις δίκιο και ίσως όντως αξίζει τα χρήματα απλώς νομίζω πως υπάρχουν πολλές και καλές εναλλακτικές. Με αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα εφαρμογή που δεν χρειάζεται να συγχρονίζει online αλλά συγχρονίζει και μέσω wifi στο δίκτυό μου.

Όπως είπες, βέβαια, ο καθένας έχει πολύ εξατομικευμένες ανάγκες σε αυτό το θέμα οπότε σίγουρα έχεις το λόγο σου που το προτιμάς! :)

μαγκες εχω ενα θεμα με την εφαρμογη του facebook... λοιπον οταν μου στελνουν ενα μηνυμα ερχεται push και στην συσκευη(στη status bar) και στο pc.

αν απαντησω απο το pc και μου ξανα απαντησουν τοτε ερχεται ειδοποιηση μονο στο pc...αν απαντησω απο το κινητο και μου ξανα απαντησουν ερχεται κανονικα push στη συσκευη...

ειναι φυσιολογικο αυτο?

(ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω)

κανενας??

....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

Το safe in cloud το χρησιμοποιώ και εγώ έπειτα από παρότρυνση από εδώ. Πριν χρησιμοποιούσα το notes, αλλά ήθελα κάτι πιο ασφαλές για τους διάφορους κωδικούς πιστωτικών καρτών π.χ. κυρίως ή κωδικούς login σε διάφορα sites. Με έχει βολέψει πολύ γιατί κάνει συγχρονισμό με το drive και έχω τα πάντα μαζί μου είτε στο κινητό ή στο tablet και φυσικά και στον υπολογιστή.

Αλήθεια πως έγινε αυτό με το hacking του λογαριασμού σου στη Google και πως το κατάλαβες; Δεν ρωτάω από περιέργεια, απλός για το τι πρέπει να προσέχουμε.

κανενας??

....

Ξαφνικά σου το κανει? Γιατί έχω την εντύπωση πως κάπως έτσι δουλεύει. Πιθανώς όταν απαντάς από το pc κι έχεις ανοιχτό παράθυρο με το fb θεωρεί ότι είσαι στο pc και δεν ειδοποιεί στο κινητό ενώ όταν απαντάς από το κινητό σου στέλνει ειδοποίηση εκεί. Με μια επιφύλαξη, νομίζω πως και σε μένα κάτι τέτοιο κάνει αν και δεν έχω δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Το safe in cloud το χρησιμοποιώ και εγώ έπειτα από παρότρυνση από εδώ. Πριν χρησιμοποιούσα το notes, αλλά ήθελα κάτι πιο ασφαλές για τους διάφορους κωδικούς πιστωτικών καρτών π.χ. κυρίως ή κωδικούς login σε διάφορα sites. Με έχει βολέψει πολύ γιατί κάνει συγχρονισμό με το drive και έχω τα πάντα μαζί μου είτε στο κινητό ή στο tablet και φυσικά και στον υπολογιστή.

Αλήθεια πως έγινε αυτό με το hacking του λογαριασμού σου στη Google και πως το κατάλαβες; Δεν ρωτάω από περιέργεια, απλός για το τι πρέπει να προσέχουμε.

Είχα για ένα διάστημα κοινούς κωδικούς σε διάφορα sites και κάποιο πρέπει να χακαραν, πήραν τη βάση δεδομένων και δοκίμασαν μάλλον τον κωδικό στο καταχωρημένο mail. Από τότε μόνο μοναδικούς random κωδικούς από το lastpass χρησιμοποιώ. Εν τω μεταξύ το αυτόματο σύστημα ανάκτησης της Google είναι απλά για τα πανηγύρια. Τελικά έκανα recover το account μετά από 2 μήνες όταν πλέον είχα χάσει κάθε ελπίδα ότι θα το ανακτήσω. :-P

Edited by tsabasid

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

κανενας??

....

Έτσι ακριβώς δουλεύει και σε μένα φίλε μου...Και μου φαίνεται σωστός αυτός ο τρόπος λειτουργίας...

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς εφαρμογή για μαζική αποστολή μηνυμάτων, και να μπορεί ίσως να λαμβάνει τα νούμερα από εξωτερική πηγή ή αρχείο κλπ

Φιλικά

Δημήτρης

Ξαφνικά σου το κανει? Γιατί έχω την εντύπωση πως κάπως έτσι δουλεύει. Πιθανώς όταν απαντάς από το pc κι έχεις ανοιχτό παράθυρο με το fb θεωρεί ότι είσαι στο pc και δεν ειδοποιεί στο κινητό ενώ όταν απαντάς από το κινητό σου στέλνει ειδοποίηση εκεί. Με μια επιφύλαξη, νομίζω πως και σε μένα κάτι τέτοιο κάνει αν και δεν έχω δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Έτσι ακριβώς δουλεύει και σε μένα φίλε μου...Και μου φαίνεται σωστός αυτός ο τρόπος λειτουργίας...

η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν εδωσα σημασια αλλα μαλλον ετσι δουλευει γιατι αν διαγραψεις τη συνομιλια μετα οταν σου στειλουν ερχετε ειδοποιηση και στα δυο.

το κακο ειναι οτι αν απαντησεις απο το pc και φυγεις μετα θα πρεπει να μπεις στην εφαρμογη για να δεις αν σου απαντησαν...μια λυση ειναι οπως ειπα πριν να διαγραψεις τη συνομιλια πριν φυγεις απο το pc για να εισαι σιγουρος οτι θα σου ερθει ειδοποιηση στο κινητο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

• The title was changed to [Android - Προτάσεις] Γενικές εφαρμογές II