Jump to content

Μετα το Symbian, τι?

Κοινοποίηση

Επόμενη πλατφόρμα;  

165 members have voted

1. 1. Επόμενη πλατφόρμα;

• Θα παραμείνω στο Symbian όσο αντέχει το κινητό μου
    • Θα πάω σε Nokia WP8
    • Θα πάω σε WP8 άλλης εταιρείας
    • Θα πάω σε Android
    • Θα πάω σε iOS
    • Θα περιμένω να δω το Sailfish
    • Αλλο/ΔΞ/ΔΑ

Recommended Posts

Είναι και τα 8αρια στο pc που θα παίξουν τον ρόλο τους...

Κάτσε να τα βάλουμε πρώτα γιατί δεν ακούω και τα καλύτερα από γνώστες. Δε μου λέει κάτι αν η θείτσα πλέον μπορεί εύκολα να βρίσκει τις φωτογραφίες της. Η microsoft θα πρέπει να σκεφτεί και εμένα, όχι μόνο τον άσχετο. Άλλο θέμα αυτό βέβαια που σχετίζεται λίγο με τα wp8. Όπως και να έχει αυτό το δίλημμα θα με απασχολήσει μετά το πάσχα.. Θα έχουν ξεθολώσει τα νερά με τα windows, ίσως να δούμε κάνα νέο pureview και μάλλον σίγουρα θα ξέρουμε την κατάληξη του αγαπημένου symbian.

• Απαντήσεις 518
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Είναι και τα 8αρια στο pc που θα παίξουν τον ρόλο τους...

Θα έλεγα τα 8άρια στο PC δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στα WP8. Αν εξαιρέσουμε την σχετική ομοιότητα στην εμφάνιση, ένας χρήστης WP8 δεν θα κερδίσει τίποτε απολύτως με το να έχει win 8 στο PC του και το αντίστροφο. Ακόμη και το ψόφιο symbian μας μια χαρά είναι ενσωματωμένο στα 7άρια. Και όντως τα 8άρια στο PC δεν είναι ούτε τίποτα το συγκλονιστικό, ούτε τίποτα το απαραίτητο. Αφήστε το, δεν υπάρχει ακόμη λόγος να ασχοληθείτε, τουλάχιστον για την ώρα.

Όταν θα βγουν κινητά με επεξεργαστές Χ86 που θα τρέχουν τα ίδια 8άρια που έχουμε και στο PC μας, με αποτέλεσμα να τρέχουμε ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές στο PC και στο κινητό μας, ναι, τότε ο πόλεμος των mobile λειτουργικών θα λήξει οριστικά. Μέχρι τότε, έχουμε δρόμο ακόμη.

Αντικειμενικά, δεν έχω κάποιο σοβαρό παράπονο από το κινητό μου. Τα βασικά τα κάνει μία χαρά. Αλλά όταν δουλέψεις έστω και λίγο ένα note 2 για παράδειγμα, έστω και με ένα καλό android των €300, τότε το 701 σου μοιάζει με dumbphone των 60 ευρώ. Αυτή η μιζέρια και η εσωστρέφεια που μου βγάζει πλέον μου είναι απάλευτη.

Edited by Voodooman

Έτσι όπως έχουν τα οικονομικά, η πιο σωστή απάντηση είναι "Θα παραμείνω στο Symbian όσο αντέχει το κινητό μου"..και όταν αντέχει η τσέπη μου, βλέπουμε... :p ;)

Πάντως το N8 το κρατάω ανετότατα για 1 χρόνο ακόμα, χωρίς να νιώθω ότι μου λείπει κάτι! :)

Σήμερα που έλυσα και εγώ το θέμα με το swype ηρέμησα κάπως, το τηλεφωνάκι πήρε ένα δάνειο ζωής. Δεν παίρνουμε διαζύγιο ακόμη, αλλά σίγουρα είμαστε σε διάσταση :D

Το κρατάω μέχρι να βρω κάποια πραγματική ευκαιρία σε android (καινούργιο ή μεταχειρισμένο), αν αυτό γίνει αύριο, το 701 φεύγει αύριο, αν γίνει σε τρεις μήνες, σε τρεις μήνες. Ας έχει χάρη που λεφτά δεν υπάρχουν.

Σήμερα που έλυσα και εγώ το θέμα με το swype ηρέμησα κάπως, το τηλεφωνάκι πήρε ένα δάνειο ζωής. Δεν παίρνουμε διαζύγιο ακόμη, αλλά σίγουρα είμαστε σε διάσταση :D

Το κρατάω μέχρι να βρω κάποια πραγματική ευκαιρία σε android (καινούργιο ή μεταχειρισμένο), αν αυτό γίνει αύριο, το 701 φεύγει αύριο, αν γίνει σε τρεις μήνες, σε τρεις μήνες. Ας έχει χάρη που λεφτά δεν υπάρχουν.

Πάντως το 701 για Symbian είναι πολύ καλό, έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και διπλάσια RAM από άλλα κλασικά S^3, όπως π.χ. το Ν8. Στη θέση σου θα το κρατούσα σαν δεύτερη συσκευή μετά την αγορά κάποιου Android, γιατί η αξιοπιστία του πομποδέκτη και μόνο (ποιότητα σήματος, κλήσεων κλπ), το ανεβάζει πάνω από πολλά Android. ;)

Κι εγώ το ίδιο θα κάνω με το Ν8 μου όταν βρεθεί αντικαταστάτης του σαν κύρια συσκευή. Δεν είναι μόνο η άριστη κάμερα που θα έχω στη διάθεσή μου, αλλά το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που ανέφερα και για το 701 πιο πάνω.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Πάντως το 701 για Symbian είναι πολύ καλό, έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και διπλάσια RAM από άλλα κλασικά S^3, όπως π.χ. το Ν8. Στη θέση σου θα το κρατούσα σαν δεύτερη συσκευή μετά την αγορά κάποιου Android, γιατί η αξιοπιστία του πομποδέκτη και μόνο (ποιότητα σήματος, κλήσεων κλπ), το ανεβάζει πάνω από πολλά Android. ;)

Τί να τις κάνω τις (ομολογουμένως) καλές προδιαγραφές του; Όλοι εμείς οι symbian δεν έχουμε πρόβλημα με τις συσκευές μας στο θέμα hardware, αλλά στο software και στην υποστήριξη, εκεί δεν πονάμε; Πριν από έξι μήνες είχα τελίως άλλη άποψη για το κινητό, αλλά η απαξίωσή του από την εταιρία τον τελευταίο καιρό το έχει σκοτώσει τελείως.

Δεύτερο τηλέφωνο δεν κρατάω ποτέ, και δεν το χρειάζομαι, αλλά και χρήματα δεν περισσεύουν. Υπάρχει στην άκρη ένα καλοσυντηρημένο 3600, axre;iasto na'nai. Όταν έρθει ή ώρα, to 701 θα φάει ένα σκότωμα!..

Είχα πει ότι απορρίπτω το 920 λόγω έλλειψης FM κυρίως. Τώρα είδα ότι υπάρχει το BH-221, NFC bluetooth με FM radio. Σιχαίνομαι να με σπρώχνουν προς την αγορά προϊόντων με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο, αλλά απλά το κρατάω ως ενδεχόμενο.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συσκευές της nokia και γι αυτό μάλλον θα παραμείνω σ'αυτή. Το μόνο που θέλω είναι να τσεκάρω το λειτουργικό. Ούτε εμένα μου αρέσει να με οδηγούν σε αποφάσεις αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Έτσι το έβλεπα κι εγώ στην αρχή αλλά όταν μου πέρασε ο θυμός και η απογοήτευση κατάλαβα ότι ήταν περίπου υποχρεωτική η στροφή στα παράθυρα για να σωθεί η εταιρία.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Τί να τις κάνω τις (ομολογουμένως) καλές προδιαγραφές του; Όλοι εμείς οι symbian δεν έχουμε πρόβλημα με τις συσκευές μας στο θέμα hardware, αλλά στο software και στην υποστήριξη, εκεί δεν πονάμε; Πριν από έξι μήνες είχα τελίως άλλη άποψη για το κινητό, αλλά η απαξίωσή του από την εταιρία τον τελευταίο καιρό το έχει σκοτώσει τελείως.

Δεύτερο τηλέφωνο δεν κρατάω ποτέ, και δεν το χρειάζομαι, αλλά και χρήματα δεν περισσεύουν. Υπάρχει στην άκρη ένα καλοσυντηρημένο 3600, axre;iasto na'nai. Όταν έρθει ή ώρα, to 701 θα φάει ένα σκότωμα!..

Είχα πει ότι απορρίπτω το 920 λόγω έλλειψης FM κυρίως. Τώρα είδα ότι υπάρχει το BH-221, NFC bluetooth με FM radio. Σιχαίνομαι να με σπρώχνουν προς την αγορά προϊόντων με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο, αλλά απλά το κρατάω ως ενδεχόμενο.

διαφωνω με το πρωτο κομματι,μιας και εχοντας παραλληλα μερικα xperia (σημερα πηρα και το Τ) εχω να πω οτι οκ, ημερα με τη νυχτα..με το Ν8 πχ για να κανεις κατι αλλο περα απο τηλεφωνα,φωτο και σμσ θελεις πολυ περισσοτερο χρονο. ΒΕΒΑΙΑ, κινητα ανροιδ με λιγη ραμ και αργους επεξεργαστες μπορουν να γινουν πολυ πιο αργα απο ενα συμπιαν. ομως με ενα κινητο των 200-250 ευρω σημερα ανροιδ καλυπτεις σχεδον ολες τις αναγκες σου και παει σφαιρα. αντιθετα,οσο λιγες εφαρμογες και να ειχα οσο χακαρισμενο και να ειναι απο τον φιλο μας τον lagoskon και ξαλαφρωμενο, δεν παει να κανει μια ωρα νανοιξει καποια πραγματα(εννοω οτι δεν ανοιγουν ακαριαια οπως πλεον σε πολλα γρηγορα ανροιδ).

επομενως εγω απο οταν αρχισα να κανω στο Ν8 ο,τι κανω με τα xperia, ειδα τη διαφορα..μεχρι τοτε απλα δεν μου ειχαν δημιουργηθει αυτες οι αναγκες.

Γιαυτο πιστεω στα wp8, μιας και ειδα οτι ειναι πολυ γρηγορα ακομα και με 512 ραμ, και γιαυτο ειπα οτι μεχρι το τελος του ΄13 θα ειναι η καλυτερη επιλογη,ελπιζοντας οτι 1ον ελλειψεις σε εφαρμογες οπως το swype θα εχουν εξαλειφθει (γενικα οι πιο πολλες και οι απαραιτητες υπαρχουν) και 2ον χαζες ελλειψεις του τυπου-δεν βαζω ραδιο γιατι και το αι φον δεν εχει- (απορω ποσο δυσκολο ειναι να μπει ωστε δεν το εβαλαν) και περιορισμοι τυπου itunes επισης θα εξαφανιστουν.

τοτε ναι,το επομενο απο το 920,ελπιζω να μπορω να το παρω. (και ναναι και ελαφρυτερο..βλεπε Τ..)

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

διαφωνω με το πρωτο κομματι,μιας και εχοντας παραλληλα μερικα xperia (σημερα πηρα και το Τ) εχω να πω οτι οκ, ημερα με τη νυχτα..με το Ν8 πχ για να κανεις κατι αλλο περα απο τηλεφωνα,φωτο και σμσ θελεις πολυ περισσοτερο χρονο. ΒΕΒΑΙΑ, κινητα ανροιδ με λιγη ραμ και αργους επεξεργαστες μπορουν να γινουν πολυ πιο αργα απο ενα συμπιαν. ομως με ενα κινητο των 200-250 ευρω σημερα ανροιδ καλυπτεις σχεδον ολες τις αναγκες σου και παει σφαιρα. αντιθετα,οσο λιγες εφαρμογες και να ειχα οσο χακαρισμενο και να ειναι απο τον φιλο μας τον lagoskon και ξαλαφρωμενο, δεν παει να κανει μια ωρα νανοιξει καποια πραγματα(εννοω οτι δεν ανοιγουν ακαριαια οπως πλεον σε πολλα γρηγορα ανροιδ).

επομενως εγω απο οταν αρχισα να κανω στο Ν8 ο,τι κανω με τα xperia, ειδα τη διαφορα..μεχρι τοτε απλα δεν μου ειχαν δημιουργηθει αυτες οι αναγκες.

Γιαυτο πιστεω στα wp8, μιας και ειδα οτι ειναι πολυ γρηγορα ακομα και με 512 ραμ, και γιαυτο ειπα οτι μεχρι το τελος του ΄13 θα ειναι η καλυτερη επιλογη,ελπιζοντας οτι 1ον ελλειψεις σε εφαρμογες οπως το swype θα εχουν εξαλειφθει (γενικα οι πιο πολλες και οι απαραιτητες υπαρχουν) και 2ον χαζες ελλειψεις του τυπου-δεν βαζω ραδιο γιατι και το αι φον δεν εχει- (απορω ποσο δυσκολο ειναι να μπει ωστε δεν το εβαλαν) και περιορισμοι τυπου itunes επισης θα εξαφανιστουν.

τοτε ναι,το επομενο απο το 920,ελπιζω να μπορω να το παρω. (και ναναι και ελαφρυτερο..βλεπε Τ..)

Το Ν8 (και τα υπόλοιπα symbian) έχει πανάρχαιο επεξεργαστή armv6.

οσο για τους περιορισμους στα winphone μην περιμένεις να φύγουν.

καλησπερα. ψήφισα "Θα παραμείνω στο Symbian όσο αντέχει το κινητό μου" . θα λιώσει το 808 στα χέρια μου και μετά θα το σκεφτω:lol: Πάντως ΟΧΙ σε android και σε SAMSUNG :mad: iphone μονο όταν τα 16 από τα 64 giga έχουν διαφορα 30 ευρώ (δηλαδή ποτέ :lol:)

η απαντηση μου αφορα ΕΜΕΝΑ και τις αναγκες μου...

Edited by nektaria

Το Ν8 (και τα υπόλοιπα symbian) έχει πανάρχαιο επεξεργαστή armv6.

οσο για τους περιορισμους στα winphone μην περιμένεις να φύγουν.

χαχα,γιαυτο πηρα το Τ, και ααααν τα διορθωσουν του χρονου βλεπουμε! μεχρι τοτε,μπορω να πω οτι ειναι το πιο κοντινο μου σε χρηστικοτητα μετα το συμπιαν. αι φον δε θα επαιρνα ποτε,ποσο μαλλον τωρα που το 5 ειναι 2 μπουρδες και μιση (αν ηταν ετσι επαιρνα το 920) και τα xperia ειναι πλεον αρκετα καλες συσκευες. απο εκει και περα πιστευω οτι οι περιορισμοι θα μειωθουν, οπως ηδη κανει με ΒΤ στα 7.8.... δεν εχει το κοινο της apple (δηλαδη κατα κυριο λογο τρεντοφατσες που απλα θελουν να λενε οτι εχουν αι φον, για να μπορει να υποστηριξει τοσο ανετα τετοιες ελειψεις..οποτε θεωρω οτι θα φτιαξει το θεμα).αλλιως κριμα για αυτους..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

ας γυρισουμε ακριβως εναν χρονο πριν που ειχα 2 symbian (N8, E72)..

Αφου ειχα λιωσει το symbian ειπα να δοκιμασω καποιο πιο προηγμενο android απο το htc hero που ειχα παλιοτερα (και το πουλησα για το Ν8)..

Ετσι πηρα το neo V οταν γινοταν ντορος που το εδινε η vodafone 200€, πουλώντας το Ν8..

Τοτε καταλαβα ποσο ποιοτικό ηταν το Ν8 και πόσο μου αρεσε η "προηγμένη απλοτητα" του Ν8..

πουλαω το Ε72 και παιρνω παλι Ν8 για βασικο κινητο 4 μηνες μετα...

καπως τα φερνει η τυχη και δινω τον περασμενο ιουνιο το Ν8 και παιρνω το Ν9-κρυφος ποθος (και πουλησα το neo V γιατι το βαρεθηκα)..

φοβερο το Ν9 αλλα ακομα θεωρω το Ν8 ως συνδυασμο συσκευης-λογισμικου οτι πιο πρακτικο ειχα (multitasking-αλουμινιο-hdmi-microsd-camera12mp-amoled-USBonthego-fm_transmitter)...

παρολα αυτα δεν θα συνεχιζα σε symbian γιατι δεν θα επαιρνα κανενα αλλο symbian περα του Ν8, το οποιο ομως δεν πηρε belle fp2..

οποτε το μονο που μενει ειναι η αναμονη τoυ sailfish για να μπει στο N9..

android: τερμα βαρετο για μενα

ios: ωραιο, αλλα iphone που το θεωρω μονο ποζερια..

wp8: πολυ πιθανη επιλογη αλλα το χανει λογω ελλειψης radio

phones' list: alcatel 311, SE t310, SE z600, SE k700i, Samsung zv30, nokia 6290, samsung g600, SE k770i, LG arena, Nokia 5800, nokia N82, nokia E72, htc hero, nokia N8, SE Xperia Neo V, Nokia N9, SE Xperia Mini, LG 4x HD, Blackberry Z10, Nokia Lumia 920, Nokia 101, Samsung Galaxy S4 mini LTE, LG G2, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Mi 10 5G

Θα περιμένω το jollaphone αν μου κάνει θα πάρω αυτό αλλιώς Ν9 και port sailfish

https://twitter.com/ogiwrgos<>

Nokia 3330 , Nokia N73ME , NOKIA N8 , JOLLA PHONE, HTC 10, ONE PLUS 7 PRO NEBULA BLUE

The Microsoft & Nokia Motto: "We're the leaders, wait for us!"

καλησπερα. ψήφισα "Θα παραμείνω στο Symbian όσο αντέχει το κινητό μου" . θα λιώσει το 808 στα χέρια μου και μετά θα το σκεφτω:lol: Πάντως ΟΧΙ σε android και σε SAMSUNG :mad: iphone μονο όταν τα 16 από τα 64 giga έχουν διαφορα 30 ευρώ (δηλαδή ποτέ :lol:)

η απαντηση μου αφορα ΕΜΕΝΑ και τις αναγκες μου...

Ακριβώς αυτό! Το 808 όπως είναι, δύο χρονάκια την βγάζει, μετά βλέπουμε!

Και εγω μαλλον παω για iphone 4S. Δυστυχώς αφου μας εγκατελειψε η nokia παμε αλλου........

Εικόνα εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!"

Αληθεια μετα το symbian τι?

Πραγματικα ποιο χρηστικο τηλεφωνο απο το symbian belle δεν εχω πιασει. Τον 12/2010 πηρα ενα N8 και εφαγα σκαλωμα οπως πολλοι εδω μεσα. μετα απο ενα χρονο το εκανα μπανιο και πηρα ενα c7 που εχω και σημερα, σε αυτο με τραβηξαν 2 πραγματα που δεν ειχε το Ν8 οπως το 2πλο led που γινεται φακος με παρατεταμενο πατημα του κλειδωματος και το κουμπι για φωνητικη κληση(πρασινο η το κοyμπι αναμεσα στης εντασης). μεχρι προχθες δεν σκεφτομουν να αλλαξω συσκευη,το θεμα των εφαρμογων στυλ φυσσαω και κρυωνει με αφηνει αδειαφορο ακομα και οι και καλα χρησιμες..πχ ελεγχος υπολοιπου η καποιο site σε app μπορω να στειλω υπ στο 1314 η να μπω στο site... αλλα μετα το θεμα του swype ξενερωσα ασχημα, με το ζορι να το πεθανουν. Δεν λεω οτι ειναι τελειο, (αργος browser παρατημενο απο νοκια συμφωνω) απλα iphone και windows χωρις micro sd bluetooth fm τα αποκλειω το android ειναι ποιο κοντα, και αυτο πρεπει να πας σε καλη κατηγορια για να πεις οτι εισαι ικανοποιημενος οπως galaxy s3. ξερω οτι σας ζαλησα αλλα αυτοι ειναι οι λογοι που θα κρατησω το symbian οσο αντεξει(αν βρω λυση με swype) μετα μαλλον ανδροιδ.

Symbian dead and i like it!!!

προσωπικα χρονια χρηστης symbian απο το 2002,βρεθηκα στο δίλημμα το καλοκαίρι μιας και ειχα επιδότηση και μετσ το Ν8 το 808 ηταν μονόδρομος,αλλα πολλα λεφτα και κατι απο το θανατο του λειτουργικου με εσπρωξαν προς το android...Με μιση καρδια μιας και με ειχαν κερδισει τα wp αλλα πολλά λεφτα για το lumia 800 και η χρηση απο android φίλων μου δεν ηταν και η καλυτερη..τελικά κατεληξα στο Xperia Sol...Διπυρηνο με 512 μνημη καλη οθονη και γενικα πιστευα οτι εχει καλο υλικο για να μην κολλαει το android...επεσα εξω...1μιση μηνα αντεξα...κολλαγεβσυνεχεια,εκλεινε εφαρμογες οποτε γουσταρε και οποια γουσταρε...ποιοτητα κλησης αφηστε το καλυτερα...καλομαθημενος εγω απο ΝΟΚΙΑ επαθα σοκ..νομιζα οτι ηταν χαλασμενο...τι δοκιμασα την τελευταία την ics τι cfw τα ιδια..επιβεβαιωσα αυτα που ηξερα ..οτι λιγα android αξιζουν..οκ καλα ειναι οτι ειναι φτηνά και μπορει ακομα και ο κυρ Γιώργος να κανει μουρη αλλα για κατι πιο σοβαρο δεν μας κανει...

.και ετσι πηρα το 808...το μελλον παντως wp8 εκτος αν επιδείξει κατι καλο αλλο στρατοπεδο

KTLK

Μπορεί να ψήφησα Android, λειτουργικό που λογικά θα είναι το επόμενο μετά το Symbian. Αλλά πήρα μια απόφαση με την οποία νιώθω καλύτερα και δεν μοιάζει με σπαζοκεφαλιά για καινούρια συσκευή. Το E71 θα παραμείνει δίπλα μου μέχρι νεοτέρας. Δεν μπορώ να τον αφήσω τον «γερόλυκο», είναι άδικο να θάψω σε ένα συρτάρι τόσες αναμνήσεις από τόσο νωρίς για χάρη του Elop και της παρέας του...

Σ'αγαπάω ρε κουσουριασμένο! :love:

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Απλά τέλειο ποστ που μας δείχνει τον δρόμο.

κουσουριασμένο!!! Χα χα χα χα

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Αληθεια μετα το symbian τι?

Πραγματικα ποιο χρηστικο τηλεφωνο απο το symbian belle δεν εχω πιασει. Τον 12/2010 πηρα ενα N8 και εφαγα σκαλωμα οπως πολλοι εδω μεσα. μετα απο ενα χρονο το εκανα μπανιο και πηρα ενα c7 που εχω και σημερα, σε αυτο με τραβηξαν 2 πραγματα που δεν ειχε το Ν8 οπως το 2πλο led που γινεται φακος με παρατεταμενο πατημα του κλειδωματος και το κουμπι για φωνητικη κληση(πρασινο η το κοyμπι αναμεσα στης εντασης). μεχρι προχθες δεν σκεφτομουν να αλλαξω συσκευη,το θεμα των εφαρμογων στυλ φυσσαω και κρυωνει με αφηνει αδειαφορο ακομα και οι και καλα χρησιμες..πχ ελεγχος υπολοιπου η καποιο site σε app μπορω να στειλω υπ στο 1314 η να μπω στο site... αλλα μετα το θεμα του swype ξενερωσα ασχημα, με το ζορι να το πεθανουν. Δεν λεω οτι ειναι τελειο, (αργος browser παρατημενο απο νοκια συμφωνω) απλα iphone και windows χωρις micro sd bluetooth fm τα αποκλειω το android ειναι ποιο κοντα, και αυτο πρεπει να πας σε καλη κατηγορια για να πεις οτι εισαι ικανοποιημενος οπως galaxy s3. ξερω οτι σας ζαλησα αλλα αυτοι ειναι οι λογοι που θα κρατησω το symbian οσο αντεξει(αν βρω λυση με swype) μετα μαλλον ανδροιδ.

βγήκε λύση για το swype :p

Μετά την ολοκλήρωση του poll, πρέπει να υπάρξει και ένα άλλο: "όσοι διαλέξατε android, ποιά συσκευή θα προτιμήσετε μετά την φυγή από το symbian;"

Εκεί είναι που θα κλάψουν μανούλες... Όλοι εμείς οι καλομαθημένοι με τα Ν8, τα 701 και τα 808 θα χρειαστεί να κάνουμε αρκετούς συμβιβασμούς, διαφορετικούς ο καθένας, εκτός και αν έχουμε πρόχειρες τις εξακοσάρες, για να αγοράσουμε τις ναυαρχίδες. Το ψάχνω το θέμα τις τελευταίες μέρες, το ένα μου βρωμάει, το άλλο μου ξυνίζει...

Για να μην αναφέρω τις αλλαγές στις συνήθειες, το ψάξιμο για εφαρμογές, την προσαρμογή. Το ανέφερε και ένας φίλος πιο πάνω, η μετάβαση δεν θα είναι καθόλου εύκολη για εμάς τους άσχετους-μη κατόχους android. Είμαι σε διάσταση με το 701, δεν το αγαπάω πια, αλλά δεν έχω την δύναμη να το παρατήσω, η δύναμη της συνήθειας με κρατάει κοντά του.

Μπορεί να ψήφησα Android, λειτουργικό που λογικά θα είναι το επόμενο μετά το Symbian. Αλλά πήρα μια απόφαση με την οποία νιώθω καλύτερα και δεν μοιάζει με σπαζοκεφαλιά για καινούρια συσκευή. Το E71 θα παραμείνει δίπλα μου μέχρι νεοτέρας. Δεν μπορώ να τον αφήσω τον «γερόλυκο», είναι άδικο να θάψω σε ένα συρτάρι τόσες αναμνήσεις από τόσο νωρίς για χάρη του Elop και της παρέας του...

Σ'αγαπάω ρε κουσουριασμένο! :love:

φίλε μου να σου πω κάτι?

το e71 είχε πεθάνει πολύ πριν σκοτώσει ο elop το symbian, οπότε...

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Να σας πω και εγώ κάτι ρε παιδιά; Κανένα κινητό/λειτουργικό δεν πεθαίνει όσο καλύπτει τις ανάγκες του χρήστη του! Επίσης, θυμάμαι από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του N8 που ξεκίνησε ο ντόρος για τον πιθανό θάνατο του Symbian και κάποιοι έτρεξαν να πουλήσουν τα κινητά τους άρον άρον... και μέχρι πρόσφατα παίρναμε αναβαθμίσεις, όταν άλλοι με ανδροειδή έμειναν στην gingerbread γιατί το κινητό τους δεν "σήκωνε" άλλη αναβάθμιση! Για "πεθαμένο" καλά κρατεί το Symbian! Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις... ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα WP8, τι μπάλα θα παίξει και η Mozilla... εκτός και αν σας περισσεύουν οι 500ρες...! Edited by Conception

Μετά την ολοκλήρωση του poll, πρέπει να υπάρξει και ένα άλλο: "όσοι διαλέξατε android, ποιά συσκευή θα προτιμήσετε μετά την φυγή από το symbian;"

Εκεί είναι που θα κλάψουν μανούλες... Όλοι εμείς οι καλομαθημένοι με τα Ν8, τα 701 και τα 808 θα χρειαστεί να κάνουμε αρκετούς συμβιβασμούς, διαφορετικούς ο καθένας, εκτός και αν έχουμε πρόχειρες τις εξακοσάρες, για να αγοράσουμε τις ναυαρχίδες. Το ψάχνω το θέμα τις τελευταίες μέρες, το ένα μου βρωμάει, το άλλο μου ξυνίζει...

Για να μην αναφέρω τις αλλαγές στις συνήθειες, το ψάξιμο για εφαρμογές, την προσαρμογή. Το ανέφερε και ένας φίλος πιο πάνω, η μετάβαση δεν θα είναι καθόλου εύκολη για εμάς τους άσχετους-μη κατόχους android. Είμαι σε διάσταση με το 701, δεν το αγαπάω πια, αλλά δεν έχω την δύναμη να το παρατήσω, η δύναμη της συνήθειας με κρατάει κοντά του.

προσωπικά προτιμώ το android πλέον. ήμουν προχωρημένος χρήστος symbian, κ ψαγμένος, κ πλέον είμαι το ίδιο και στο android. Κ γι αυτό πιστεύω ότι το android δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ το symbian πέρα απ το multitasking (και τα γραφικά εντυπωσιακα εφέ που βαζουμε στο symbian :p). ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΟ καθώς μπορείς να το φέρεις εντελώς στα μέτρα σου! και σε δυνατότητες το android είναι το καλύτερο φυσικά. και στο λέω εγώ που δουλεύω symbian απ το 2005

φίλε μου να σου πω κάτι?

το e71 είχε πεθάνει πολύ πριν σκοτώσει ο elop το symbian, οπότε...

Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά τουλάχιστον υπήρχε κινητικότητα προ Elop, άσχετα με το τι έκανε η Nokia και το έθαψε (πχ 9.1 αντί 9.4 που μόλις είχε βγάλει τότε, με ο,τι συνεπάγεται). Μετά Elop, νέκρωσαν όλα. Θα μπορούσε να έχει ακόμα λίγη εξέλιξη σαν συσκευή, έστω σε επίπεδο γραφικών. Τα υπάρχοντα είναι βγαλμένα από κινητό 10ετίας, ούτε να ξέρω πως τα έχω θέλω.

Ας είναι καλά μερικοί παλαβοί που το κρατήσανε ζωντανό σε διάφορες κοινότητες... Αδικήθηκε όλη η σειρά E και ειδικά αυτό και το E66 που βγήκαν μαζί...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB